מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירת מערכותיעל17/03/2010
שלום,
האם ממצא של 11 חוליות בעמוד השידרה הוא ממצא תקין לשבוע 24? האם זה בסדר שאין לעובר 12 חוליות ומה ההשלכות של כך בעתיד? האם יש השפעה על גובה התינוק וכו'?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010המצב של 11 חוליות בעמוד השדרה של בית החזה (עמוד שדרה טורקלי) מוכר ובד"כ הינו ממצא חסר משמעות בהעדר מומי שלד נוספים. גם ממצא של 11 או אפילו 13 צלעות, אינו נחשב לממצא חריג. אין סיבה לקומה נמוכה יותר של הילד לאור ממצא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניה שבוע 22 מעי גס מורחבאמא16/03/2010
שלום, בסקירה שניה נמצא כי המעי הגס מורחב, נאמר לי להגיע לביקורת נוספת בעוד כחודש
אני דואגת ומעוניינת לדעת מהי התופעה ומהןן ההשלכות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010רוב הסיכויים שהמעי תקין. לעיתים אנו צופים בהרחבות מסיבות לא ברורות. הביקורת רצויה ולפי תוצאותיה תוכלי להתקדם במעקב ההריון. ברור שלא ניתן לשלול התפתחות תופעות כמו חסימות מעיים ברחם, ולכן הביקורת חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתיעל15/03/2010
שלום,
הבנתי שאת הסקירה המאוחרת עושים בשבועות 22-24, קבעתי תור אצל רופא שרציתי אך התאריך הראשון הפנוי הוא כאשר אני אהיה ביום 24+0, האם זה לא מאוחר מדי? האם זה נחשב היום האחרון של שבוע 24 , או כפי שהסבירה לי המזכירה היום הראשון של שבוע 24 וניתן לעשות עד 25+0 את הסקירה?
אם זה רלוונטי את הסקירה המוקדמת עשיתי ב- 15+1.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010מקובל שכשאומרים שבוע 24, הכוונה לסיומו קרי - 24 שבועות מלאים. לכן המזכירה מטעה או שאינה יודעת איך לחשב את גיל ההריון. פרקטית, אינני חושב שיהיה הבדל גדול אם הבדיקה תהיה גם בשבוע 25. הרצוי ביותר - בין 22-23 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותהילה14/03/2010
שלום רב,
מעוניינת להתייעץ לגבי התוצאות שקיבלתי-
בבדיקת הסקר הראשון התוצאות היו:
papp-a: 2.45 miu/ml 1 mom
free b-hcg: 19.85 miu/ml 0.9 mom
n.t: 1.1 mm 0.93 mom
הסיכון לדאון לפי גיל ובדיקות: 1:9999
לפי הגיל בלבד: 1:650
תוצאות החלבון העוברי הם-
AFP 1.33 MOM
HCG 1.13 MOM
UE3 0.77 MOM .
הסיכון הסטטיסטי ע"פ גיל בלבד: 1:595
ע"פ גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:1637
שאלותיי הן:
1. האם התוצאות תקינות?
2. מדוע התוצאות ירדו כ"כ דרסטית מהסקר הראשון לחלבון העוברי? (מסיכון של 1:9999 ל-1:1637 ..)- האם לדעתך מצריך דיקור? (אני אחרי שתי הפלות רצופות וההריון מאד חשוב לי..).
3. האם התוצאות בשתי הבדיקות הנ"ל הן סטאטיסטיות בלבד, או שמא גם הבדיקות האישיות שלי נלקחו בחשבון? האם פעם יצא בבדיקות הנ"ל תוצאות תקינות על פניו, אך נולד ילד עם תסמונת דאון?
תודה מראש, אתם עושים עבודה ברוכה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010כל הבדיקות שבצעת הן סטטיסטיות ולא תמיד אנו מבינים את הסטטיסטיקה מאחורי המספרים. לשאלותייך, בהחלט יתכן מצב בו כל הבדיקות תקינות, ויוולד ילוד פגוע בתסמונת דאון, שכן הבדיקות הללו הן ברגישות שאינה מגיעה ל 100%. הבדיקה היחידה המדויקת היא בדיקת מי השפיר.
הבדיקות אותן בצעת, תקינות, אם כי ברגישות שאינה 100%, ולכן תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע בדיקת מי שפיר. אני שב ומדגיש, כי מבחינת היבט הרפואה הציבורית, תוצאות בדיקותייך תקינות ואינן מחייבות דיקור מי שפיר. מבחינתך האישית - כיון שהבדיקות אינן ברגישות של 100%, תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע דיקור שהינו בעל תשובה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעעמית14/03/2010
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש מניעה לשכב יומיים ברציפות מחשש שאיכות הזרע תפגע?
תודה רבה!
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010זהו פורום אולטראסאונד ובו בודקים עוברים ולא זרעים. פנה לפורום פוריות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אחת ומי שפירדנה14/03/2010
אני בשבוע 19 אחרי סקירה חוזרת עדיין הכליה הימינית לא נמצאת במקומה החשד שהיא באגן או לא נמצאת כלל. נשלחתי ליעוץ גנטי, האם ביעוץ גנטי מחליטים אם לבצע בדיקת מי שפיר אם כן זה לא יהיה מאוחר מידי ? היעוץ הגנטי נקבע לעוד 3 ימים ובטח עד שיהיה תור למי שפיר יעבורו כמה ימים נוספים ואז אהיה אחרי שבוע 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010ברגע שאת מתחילה את היעוץ בשבוע 19, אין מנוס אלא שהיעוץ יימשך והתור יתרחק. ההחלטה על דיקור מי שפיר היא בידייך, ואת יכולה לעבור אותה גם באופן פרטי ללא יעוץ גנטי, אם כך את רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד לדנה
אנונימית31/03/2010כשהייתי בהריון בשבוע 27 בערך ראו אצל העובר כיליה אחת והרופאים מאוד הפחידו אותי
עשיתי המון בדיקות ושארית ההריון עברה עליי במתח ובפחד.
מניסיון-זה כלום!!!!! ברוב המקרים הילדים יוצאים בסדר גמו!!!!
תתעודדי!אל תאמיני לכל שטות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ודופק איטי לעובר שבוע 6+לילי12/03/2010
שלום,
בשבוע 6 התחילו דימומים וכאבים בבטן התחתונה, לאחר בדיקת אולטרסאונד
נצפה העובר עם דופק איטי.
אמרו לי להגיע לביקורת שוב ביום שני.
הדימומים עדיין ממשיכים, דימומים של מחזור.
האם זה עניין של זמן עד שהעובר יפול?
האם המצב יכול להשתנות?
האם דרוש ממני משהו?
אודה על תשובה מהירה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2010הסימנים אותם את מתארת יכולים להצביע על הפלה מאיימת, אך לא בהכרח. דופק איטי יכול להופיע בשלב מוקדם של ההריון (כממצא נורמלי בשבוע 6 להריון), עם או ללא דימום. אין שום דבר שאת יכולה לעשות - סבלנות ותפילה נדרשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיראפרת12/03/2010
אני בשבוע 22, עשיתי אתמול סקירה והרופא אמר שיש לי ריבוי מי שפיר, על פי המדידה שלו כך הוא הסביר לי המקסימום הוא 8 ?? ולי יש 8.5 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2010הרופא התכוון ככל הנראה לעומק כיס מים אנכי שמדד. זהו לא פרמטר מדויק לכמות המים בשבוע הריון כזה, וההתרשמות הסוביקטיבית, טובה לפעמים מהמדידה. הייתי ממליץ על second opinion.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים חריגיםמודאגת מאד11/03/2010
שבוע 34 הריון ראשון בת 30
חלבון תקין שקיפות תקין בדיקות גנטיות תקין אקו לב תקין
ממצאים רכים:עורק טבורי יחיד נק אגוגנית בלב אגן כליה ימיני 6 שאר המרקם תקין
מה הסיכוי שאלד ילד עם דאון ? יש לי בדיקת שפיר ביום שני ואני לא בטוחה שאני רוצה לעשות
האם המצב עד כדאי כך מסוכן ?ומההסכנות במי שפיר בשבוע כזה?תודה רבה
נ.ב מעקב גדילה אני עושה והוא בסדר גמור מתאים לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2010הסימנים אותם את מתארת, הינם סימנים המכוונים לכיוון ביצוע דיקור מי שפיר. אף אחד לא יוכל להגיד לך מהי תוספת הסיכון לתסמונת דאון, אך כולם יאמרו לך, שהסיכון בנוכחות ממצאים שכאלו - רב יותר. מנסיוני במקרים רבים כאלו של דיקור מי שפיר מאוחר - הדיקור בד"כ פשוט ביותר ומעולם לא נתקלתי לא בלידה מוקדמת ולא בבעיות כלשהן לאחר מכן. יש צורך לבצע בדיקת FISH לקבלת תשובה מהירה. הייתי מבצע את הבדיקה ללא חשש, במקום במיומן בבדיקות מאוחרות שכאלו. היחידה שבראשותי בבילינסון, מבצעת בדיקות כאלו כל שבוע, ונשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף רופא לא ענה אז שואלת שובציפי11/03/2010
שאיבה ב-09.02, החזרה ב-11.2. בטא שעולה בצורה תקינה במשך 4 בדיקות.
היום באולטרסרונד נצפה שק הריון שמתאים לשבוע 5 (אני בשבוע 6+0) וללא דופק.
הרופאה אמרה בצורה נחרצת כי ההריון לא תקין ואם אני רוצה אפשר להגיע לעוד אולטרסאונד בעוד שבוע בשביל השקט הנפשי.
האם באמת להתחיל להספיד את ההריון או שיש עדיין סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2010שום דבר לא נחרץ במצבים כאלו. הייתי מחכה עוד שבוע וחוזר על האולטראסאונד. ראיתי מקרים בהם הדופק הופיע מאוחר או שבדיקת האולטראסאונד לא הייתה מעמיקה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסרונד ראשון. בבקשה עזרה !!!ציפי10/03/2010
שאיבה ב-09.02, החזרה ב-11.2. בטא שעולה בצורה תקינה במשך 4 בדיקות.
היום באולטרסרונד נצפה שק הריון שמתאים לשבוע 5 (אני בשבוע 6+0) וללא דופק.
הרופאה אמרה בצורה נחרצת כי ההריון לא תקין ואם אני רוצה אפשר להגיע לעוד אולטרסאונד בעוד שבוע בשביל השקט הנפשי.
האם באמת להתחיל להספיד את ההריון או שיש עדיין סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא, אבל לדעתי יש סיכוי
תמיר10/03/2010אני מכיר כל מיני מקרים שדופק הופיע רק במהלך שבוע 8.
לרוב, בשבוע 7 רואים כבר דופק. 6 הוא גבולי.על אחת כמה וכמה 6+0.
בספרות קראתי שרק אם בסיום שבוע 8 אין דופק קיימת בעיה, ותומלץ הפסקת היריון.
בכל מיני בלוגים וכתבות סיפרו נשים על הריונות בהם לא נצפה דופק, הומלץ על גרידה, הזוגות סירבו, ולבסוף דופק הופיע בשבוע 12!! ונולדו תינוקות בריאים.
אני חייב לציין שלא מדובר במקרים של IVF, אבל לא בטוח עד כמה זה רלוונטי.
אני יודע כמה אתם זקוקים להיאחז במשהו, ולדעתי יש לכם במה.
מחזיק לכם אצבעות, מקווה מאוד שבשבוע הבא תראו דופק בריא וברור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר על כן
תמיר10/03/2010אגב, על פי תאריך ההחזרה את בכלל ב-5+5, אז אני בכלל לא מבין את הרופאה שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר על כן
תמיר10/03/2010אגב, על פי תאריך ההחזרה את בכלל ב-5+5, אז אני בכלל לא מבין את הרופאה שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אתה טועה בחישוב גיל ההריון
ציפי10/03/2010הבנתי שלוקחים שבועיים אחורה מתאריך השאיבה ומשם מתחילים לספור כך שאני בדיוק היום מתחילה שבוע 6. הלוואי וזה היה נכון... ותודה על העידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון את צודקת.
תמיר10/03/2010היום 6+0. עדיין מוקדם לעניות דעתי להתאבל... מחשבות חיוביות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשרופא אומר לי שאין סיכוי...
ציפי10/03/2010זה קצת קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםסיון10/03/2010
שלום, אני בהיריון ראשון לאחר IVF. בשבוע 13 היו לי דימום דם טרי ליום אחד וסבלתי מכאבי בטן. לשניהם לא נמצאה הסיבה. נאמר לי בסקירה מוקדמת או אצל רופא פרטי לסיכון- "צוואר ארוך וסגור". 2 הבדיקות היו שבוע לאחר הדימום. בשבוע 16 נעלמו הכאבים ובשבוע 21 חזרו. שוב לא ידועה הסיבה. יחד עם זאת בבדיקה וגינלית במוקד נכתב אורך צוואר הרחם 36 מ"מ, ארוך וסגור. (אני זוכרת כי בסקירה או אצל רופא פרטי בשל הדימום -נאמר לי בע"פ 50 מ"מ). האם אורך זה תקין בשלב זה? האם יכול להיות כי צוואר הרחם התקצר? שמירה? כל כמה זמן צריך לבדוק ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010גם צואר של 35 מ"מ נחשב לתקין (מעל 2.5 ס"מ). קשה לי לומר מי צודק - או מי מדד טוב יותר. כך או כך - הממצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי09/03/2010
האם סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 , מבצעים וגינלית או בטני ? האם קשור לגודל הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת
ד``ר רון ברדין10/03/2010שירלי שלום
סקירת המערכות מבוצעת בדר"כ בטווח שבין 14-16 שבועות , לרוב על פי הרגלי בדיקה של הסוקר
חלק מהמכשירים היום הם ברמת רזולוציה המאפשרת לבצע הבדיקה בטנית. אם לא רואים באופן אופטימלי נעזרים גם בבדיקה הוגינלית. לעובי דופן הבטן בהחלט השפעה על כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד מאוד דחופהמיכל09/03/2010
אני בת 29. בשבוע 22 הריון ראשון לאחר IVF רביעי.בשבוע ה10 היה דימום חזק ואושפזתי בגלל הימטומה בגודל של 10 ס"מ-בדופן אחורית. לפני 3 שבועות נמצא מעי אקוגני. בבדיקות גנטיות אני נשאית ל CF ובעלי לא נשא. בדיקת חלבון עוברי תקינה. היום נמצא גם מוקד אקוגני חדר שמאלי וההמטומה בגודל 4.6 ס"מ. האם מומלצת בדיקת מישפיר למרות הסיכון? כמה מעלה נוכחות ההימטומה את הסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים נוספים
מיכל09/03/2010לפי הבדיקה היום נמצא גם שמי השפיר אינם צלולים כנראה בגלל דימום וקיימת "תנגודת מוגברת בעורק רחם שמאל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד``ר רון ברדין10/03/2010מיכל שלום
לגבי שאלתך בצורך בביצוע דיקור מי שפיר אני ממליץ שתבצעי זאת באופן מסודר במסגרת של ייעוץ גנטי. הנתון המעודד הוא כמובן נסיגה משמעותית בגודל ההמטומה מ 10 ס"מ ל4.6 ס"מ.
לגבי הסיכון בדיקור מאחר ויש נסיגה בגודל ההמוטומה דיקור שלא באיזור ההמטומה סביר שיצמצם הסיכונים. כמו כן מאחר ואת בשבוע יחסית מתקדם אני מציע שתשקלי עם הגנטיקאי את דחיית עיתוי הדיקור לשבוע מתקדם כ 31-32 שבועות במידה ותהייה המלצתו לדיקור חיובית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש גדולמיטל09/03/2010
בהערכת משקל האחרונה התגלו הממצאים הבאים:
תאריך וסת אחרון 17.07.09 גיל הריון 30W5D
BPD
82 מ"מ מתאים לשבוע 33W0D
HC
299 מ"מ מתאים לשבוע 33W3D
AC
273 מ"מ מתאים לשבוע 31W4D
FEMUR
60 מ"מ מתאים לשבוע 31W2D
הערכת משקל ע"פ HADLOCK1
1972גר'
הערכת משקל ע"פ HADLOCK4
1814 גרם
לאור ממצאי הראש הגדול נשלחתי לביצוע סקירת מכוונת למוח ואלו הממצאים מהיום:
גיל ההריון 33W3D
:BPD
88 מ"מ מתאים לשבוע 35W4D
HC
320 מ"מ מתאים לשבוע 36W3D
AC
302 מ"מ מתאים לשבוע 34W0D
FEMUR
67מ"מ מתאים לשבוע 34W3D
HUMERUS
59 מ"מ מתאים לשבוע 34W1D
CEREBELLAR
44 מ"מ מתאים לשבוע 34W3D
הערכת משקל לפי HADLOCK1 - 2443
הערכת משקל לפי HADLOCK4-2470 גר
שאר הבדיקה תקינה לא נמצאו ממצאים מיוחדים לא הודגם שום ממצא חריג במוח
לאור האמור לעיל האם יש עוד משהו שניתן לעשות בשלב זה על מנת לוודא כי הכול בסדר?
אני מאוד מודאגת ומוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010המדידות אמנם מראות על עובר מעט גדול מהצפוי, אך הן בתוך העקומות הנורמליות לגיל ההריון. אינני רואה כרגע סיבה לחשש מיוחד. יש מקום להמשך מעקב גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)