מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדרי מוח קטנים יחסיתיעל09/03/2010
שלום רב,
אני בת 37, בשבוע ה- 27 להיריון (ראשון).
בסקירת המערכות המורחבת (בוצעה בשבוע 23+2) נאמר לנו כי הבדיקה תקינה למעט הנתונים הבאים:
חדרי מוח ליטרליים: 3 מ"מ
צרבלום:28 מ"מ
גומה אחורית: 4.9 מ"מ
נאמר לנו שחדרי המוח קטנים במ"מ לשלב, אין הדבר מצביע על מימצא פתולוגי, הוזמנו לביקורת כעבור חודש לערך.
תוצאות הסקירה המכוונת שבוצעה כעבור חודש:( גיל ההיריון 26+6)
חדרי מוח ליטרליים: 3.7 מ"מ
צרבלום: 36 מ"מ
גומה אחורית: 4.1 מ"מ
נאמר לנו כי מבנה המוח תקין, חדרי המוח עדיין קטנים ומומלץ לבצע סקירה מכוונת נוספת למוח בשבוע 32 להיריון.
לא הצלחתי להבין מהרופא וגם לא מצאתי באינטרנט מה המשמעות של חדרי מוח קטנים? האם יש פתולוגיה ? ייתכן מום/ נזק מוחי? (ראיתי רק אינסוף מידע עלחדרי מוח מורחבים).
כיצד כדאי לפעול כעת? האם מומלץ לבצע בדיקה נוספת מייד ולא לחכות לשבוע 32? אילו אמצעים נוספים קיימים לביצוע בדיקה חוץ מאולטרסואנד והאם מומלצים?
חשוב לציין, למעט מימצא זה, כל הבדיקות בהיריון , כולל משפיר תקינות.
אודה לכם על תשובתכם,
בעיקר חשה חסרת אונים נוכח חוסר ההבנה של המצב.
בברכה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010למיטב ידיעתי, אין כל משמעות קלינית למדידה של חדרי מוח "קטנים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות-הסבר ממצאמיטל08/03/2010
שלום,
אני בשבוע 19 להיריון ועשיתי בדיקת סקירת מערכות שנאמר לי כי הכל תקין.
בפועל בתשובות הסקירה בלב, נמצא ממצא " בחדר שמאל של הלב נמצאה נקודה היפר אקוגנית 1 מ"מ ".
הרופא המטפל שלי טען שלפי הסקירה והבדיקות המקדימות, דקיפות עורפית וחלבון עוברי הממצאים תקינים ואין צורך לעשות מי שפיר אך זו החלטה שלי.
אשמח להבין מה משמעות הממצא והאם יש צורך לעשות בדיקת מי שפיר , מאחר וממצא זה לא תקין .
לפי הרופא שלי, אני חייבת להחליט תוך יום-יומיים על ביצוע הבדיקה.
נא עזרתכם.
תודה,מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010הנקודה היפראקוגנית בלב הינה עיבוי של מיתר תקיןן בחדר הלב השמאלי. בעבר, ולא כיום, הממצא נחשב לסימן רך המחשיד לסיכון יתר לתסמונת דאון. לכן המליצו בעבר על דיקור מי שפיר לאור ממצא זה. כיום הממצא אינו נחשב כמעלה סיכון לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בדופק, שבוע 10 (עפ"י CRL)נירית07/03/2010
שלום רב.
בעקבות הפרשות דמיות קלות פנינו לרופא הנשים, ובבדיקת US וגינלית הוא מצא שהעובר מתאים לגילו לפי CRL, אך נצפה דופק איטי. (להערכתי אף מתחת ל-100, אבל הרופא לא מדד אותו).
הרופא הגדיר את המצב כ"הפלה מאיימת" וטען שהמצב לא היה ועדיין אינו תלוי בי ובאורח החיים שלי. הוא הנחה אותי לבצע US נוסף בעוד שבוע.
שאלותיי הן
1. האם אפשרי בכלל אחרי ירידה כזו בדופק שהוא יחזור לדופק נורמלי? מה הסיכויים לכך? עד כמה ירידה בדופק בשלב זה היא מצב שכיח?
2. בהנחה שכן, מה הסיכוי שהעובר לא יפתח מומים כלשהם?
3. בתחילת ההיריון קיבלתי תמיכת פרוגסטרון (אנדומיטרן) למשך 4 שבועות עד שבוע 6. האם יתכן שהמצב נוצר כתוצאה מחוסר בפרוגסטרון? (אולי הגופיף הצהוב לא מתפקד כמו שצריך, והשילייה עדיין לא בשלה?)
מצפה במתח לתשובה...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירית
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010דופק עוברי איטי אינו ממצא שכיח, בהנחה שאמנם הינו איטי. אם לא נמדד הדופק, קשה לעיתים לדעת אם הוא באמת איטי....
בכל מקרה: אין קשר לפרוגסטרון
לא ידוע לי על קשר למומים עובריים עתידיים
מנסיוני, העובר שדופקו חזר לדופק תקין - יהיה תקין גם בעתיד
בעיקרון, על פניו נראה לי כי רוב הסיכויים, שהעובר יהיה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריון וקביעת תל"מ- שאלהמיכל07/03/2010
שלום דוקטור
כשהייתי בשבוע 7 לפי תאריך וסת אחרון הטכנאית אמרה שהעובר מתאים לשבוע 6
אתמול בשבוע 13 לפי תאריך וסת אחרון, הרופא אמר שהעובר מתאים בגודלו לשבוע 13 ולא קטן בשבוע כפי שהטכנאית אמרה וקבע לי תל"מ לפי וסת אחרונה.
האם התל"מ מדויק או שצריך לקחת בחשבון שהעובר נצפה קטן בשבוע ע"י הטכנאית?
ערב טוב ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010התייחסי למועד שנתן לך הרופא. בכל מקום, רצוי לאמת את גיל ההריון במהלך בדיקת סקירת המערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...חיובית07/03/2010
שלום דר'
אני מאוד מבולבלת את ספירה השבועות
1. שאומרים שבוע 6 + כמה ימים האם אומרים שבוע 6 או שבוע 7 ?
2. הטכנאית רשמה שגודל העובר מתאים ל - 5 שבועות + 5 ימים . אך הספירה שלי לפי יום ההזרעה ( על בסיס טיפול טבעי ) הוא 6 שבועות + יומיים . לפי מה אני סופרת את השבועות לפי הספירה שלי או לפי הטכנאית ?
נא עזור לי דר '
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
ד``ר רון ברדין10/03/2010שלום רב
שבוע 6 +הכוונה שסיימת 6 שבועות ואת מספר ימים ב 7
גיל הריון לחישוב הוא על פי הידוע לך . הבדל של מספר ימים חסר משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותהילה07/03/2010
שלום רב,
שאלתי היא בנוגע לבדיקות סינון לתסמונת דאון - בבדיקת הדם לאחר שקיפות העורפית.
להלן התוצאות:
papp-a: 2.45 miu/ml 1 mom
free b-hcg: 19.85 miu/ml 0.9 mom
n.t: 1.1 mm 0.93 mom
הסיכון לדאון לפי גיל ובדיקות: 1:9999
לפי הגיל בלבד: 1:650
האם הערכים תקינים?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר רון ברדין10/03/2010הילה
סיכון נמוך ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30 מודאגתאנה07/03/2010
דר שלום רב
אני נכנסת לשבןע 30 יש לי הרגשה כי יש לי דלקת בנרתיק אבל אני לא בטוחה..
השאלה שלי האם זה יכול כרגע לפגוע בעובר כשהוא נמצא ברחם?או רק כאשר הוא יוצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד``ר רון ברדין10/03/2010אנה
הדבר הנכון להערכתי לביצוע הוא שתיגשי לרופא נשים מטפל להיבדק ולקבוע האם דלקת כן או לא, האם צורך בטיפול ומה המשך המעקב
מכאן ובנתונים דלים אלה המרחק לפגיעה עוברית גדול מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול ואשה קטנהלילך07/03/2010
שלום רב,
אני בשבוע 34 , קטנת מימדים והאגן שלי צר, הריון ראשון והרופאים אומרים שהעובר גדול יחסית לגיל ההריון (נשללה סכרת הריונית) ויש ריבוי יחסי של מי שפיר.
האם ייתכן מצב בו האשה קטנת מימדים ומוצאים עובר גדול יחסית לגיל ההריון
ויחליטו על יילוד העובר בשבוע 37 במקום לחכות ל 40 ?
או האם בכל מקרה מחכים עד הסוף ?
אני פשוט מפחדת מאוד מקיסרי ...
תודה,
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד``ר רון ברדין10/03/2010לילך שלום
הנתונים שציינת אינם סיבה להקדמת הלידה. . כאשר תגיע לגיל הריון מתקדם מעבר ל 37 שבועות אני מניח שתבצעי הערכת משקל חוזרת ואז ייתקיים דיון מעשי יותר לגבי אופן היילוד
לא נהוג להקדים לידה על רקע זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר וטיסה לחולשרון06/03/2010
שלום רציתי לשאול מתי הוא השבוע האופטימלי לעשות מי שפיר וכן האם ניתן לטוס כשבוע לאחר מי השפיר לחו"ל (טיסה קצרה של שעתיים)?
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר10/03/2010הזמן האופטימלי לדיקור מי שפיר הוא בין השבועות 16-20. ניתן בהחלט לטוס לאחר שבוע מן הדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.עינת05/03/2010
שלום וברכה!
אני בשבוע שביעי של הריון שלישי. טכנאית האולטראסאונד מצאה כי יש שק הריון תוך רחמי עם עובר בגודל 7 מ"מ המתאים לשבוע 6 +4 ימים עם דופק. נצפה שק חלמון.
נתוני שחלה ימנית- ממצא ציסטי צלול בגודל 55*50 מ"מ.
נתוני שחלה שמאלית: ב.מ.פ.
מה יש לי תור לרופא בעוד שבועיים וחצי האם עליי לעשות משהו בדחיפות (בנוגע לטציסטה)?
תודה מראש ושבת שלום. עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד``ר רון ברדין05/03/2010שלום עינת
אין צורך בהקדמת התור או ביצוע פעולה דחופה כלשהיא
במידה ומופיעה כאב חד בבטן ימנית תחתונה אז מומלץ לפני לבדיקה
בהצלחה בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עינת06/03/2010תודה רבה. ושבוע טוב. עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סמטריה באונות המוח העוברישי04/03/2010
שבוע 23
בסריקת מערכות הבדל משמעותי בגודל אונות המוח , מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי המח
ד``ר רון ברדין05/03/2010שי שלום
על מנת לענות על שאלה מסוג זה חסר המידע המהותי - מה רוחב החדרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר - הערכת משקל היקף ראששירה04/03/2010
לפרופ' שלום רב,
אני בת 37, שבוע 34 , 2 ילדים, הריון רביעי נוכחי. הריון קודם הסתיים בשבוע 23 עקב טריזומיה 21.
בדיקת מי שפיר תקינה. כל הסקירות נעשו באופן פרטי באולטרסאונד תלת מימדי והיו תקינות.
בשבוע 33 נבדקתי בבדיקה להערכת משקל.להלן התוצאות:
BPD- 7.82 שבוע 31W 3d
HC - 28.37 שבוע 31w 1d
Cereb - 4.42 שבוע 34w 2d
AC - 29.76 שבוע 33w 5d
FL - 6.72 - שבוע 34w 4d
גיל הריון ממוצע לפי מדידות: 33
הרופא שערך את הבדיקה לא אמר שיש בעיה כלשהי. שבוע לאחר מכן התוצאות הועברו לרופא שלי והוא אמר שיש פער של שבועיים בהיקף הראש לפי מספר השבועות. הוא עשה לי אולטרסאונד ואמר שאצלו זה תקין.
שאלתי היא האם יש סיבה לדאגה. אני בחרדות..
אודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2010קשה לי להשיב כיון שבידייך שתי בדיקות של ראש העובר: האחת מראה על ראש קטן והשנייה על ראש תקין לגיל ההריון. אני ממליץ לפנות למומחה באולטראסאונד לבדיקה חוזרת ומבוקרת של המדידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב שמאלי מידי וריאה קטנהלילך04/03/2010
שלום לפרופסור מייזנר.
בבדיקת אקו לב שבוצעה היום (שבוע 25+5 ) נצפה מבנה לב תקין והפרעות הקצב שנתגלו בשבוע 20 'נעלמו'.
הממצא החריג היחיד היה מיקומו השמאלי מידי של הלב וריאה אחת קטנה מזוגתה.
מה יכולה להיות משמעותו של ממצא שכזה ? ? ?
שתי הסקירות שעברתי עד כה (מוקדמת ומאוחרת שאתה ביצעת) היו תקינות לגמרי.
האם ממצא שכזה מצדיק בדיקת מי שפיר בשבוע מתקדם ?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2010שוחחנו טלפונית וניפגש מחר. לאחר הבדיקה נשקול המשך מעקב ובדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברחיובית04/03/2010
שלום דר'
ביצעתי הזרעה + השבחה ב - 2/2/10 לאחר סבב טבעי ( ללא הורמונים) .
היום שבוע 6 + 2 ביצעתי אולטרסאונד ראשון אך עדיין לא נצפה דופק , למרות שהטכנאית אמרה כי אם מתקרבים יש תחילת דופק אך איטי מאוד אך לא רצתה לציין זאת . ואמרה לי לבוא בעוד שבוע .
להלן התוצאות :
מס' שק :1 מס' עובר :1 קוטר :18 שבוע: 6+1
לגבי עובר : 1. שק חלמון : כן . קוטר :2.2 , סי.אר,אל - 2.2 . שבוע :5+5
שחלה ימנית:נצפתה מירקם תקין
שחלה שמאלית נצפתה , בתוכה גופיף צהוב הריוני .26 מ"מ , 22 מ"מ
אין נוזל בדוגלאס
באופן כללי : הטכנאית אמרה כי זה הריון צעיר .
מה דעתך דר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד בגיל הריון צעיר
ד``ר רון ברדין05/03/2010שלום רב
תשובת הטכנאית בהחלט מקובלת .בשבוע גבולי זה מבחינת הדופק ניתן לעיתים לראות דופק עוברי ולעיתים לא. תלוי גם בסוג המכשיר. נכונה לדעתי גישתה הזהירה של הבודקת ואכן מומלץ שתיתאזרי בסבלנות עוד 7-10 ימים ובבדיקה הבאה מצפים לראות הדופק העוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שבוע אני ?
חיובית06/03/2010תודה דר' על תשובתך..
אני מאוד מבולבלת את ספירה השבועות
1. שאומרים שבוע 6 + כמה ימים האם אומרים שבוע 6 או שבוע 7 ?
2. הטכנאית רשמה שגודל העובר מתאים ל - 5 שבועות + 5 ימים . אך הספירה שלי לפי יום ההזרעה ( על בסיס טיפול טבעי ) הוא 6+ שבועות + יומיים . לפי מה אני סופרת את השבועות לפי הספירה שלי או לפי הטכנאית ?
נא עזור לי דר '* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות +טרימסטר ראשוןלימור04/03/2010
שלום,
אני בשבוע 13.6 בת 30
גיל הריון לחישוב בבדיקה 13.1.
NT 1.3 MOM
NT 1.5 mm
PAPP-A 2.26 MOM
PAPP-A 6988 MIU/L
FREE BETA HCG 2.51 MOM
FREE BETA HCG 90.5
סיכון לפי גיל 1/920
סיכון משולב 1/1400
סיכון ללידה עם טריזומיה 18 1/10000
הייתי שמחה לדעת האם הערכים אינם גבוהים מדי או שהם תקינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות וסקר ביוכימי
ד``ר רון ברדין05/03/2010לימור שלום רב
אוכל להתייחס לגבי שיקלול התוצאות ולומר לך שהוא בהחלט תקין. בהיעדר טבלאות הערכים לא ניתן להתייחס למדדים שציינת. אם לא צויינה הערה ליד אחד הערכים הרי שהנתונים תומכים בבדיקה תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)