מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסאונד ראשוןrony4121/01/2010
שלום רב,
אני בשבוע 5 + יומיים, שאיבה 29.12 החזרות בוצעו ב-31.12 וב-3.1.10.
מדי פעם חשה בכאבי בטן ללא דימום, והיום מכיוון שהכאב העיר אותי לפנות בוקר, החלטתי להיבדק.
ב-US לא נצפה שק הריון ברחם או במקום אחר. לא נמצא גם ממצא חריג כלשהו.
במשך הבוקר הכאב נרגע. האם ניתן לצפות להריון תקין? ה-US הבא ביום שלישי הבא ואני דואגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים
rony4121/01/2010בטא 14 יום לאחר השאיבה: 75
בטא 16 יום לאחר השאיבה: 273* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד``ר רון ברדין21/01/2010רוני שלום
שק הריון תוך רחמי אמורים לראות כבר ב 5 שבועות ואף מוקדם יותר. בשבוע 6 + כבר מודגם קוטב עוברי עם דופק. הנתון שלא הודגם אצלך שק הריון יכול לנבוע מכך שבכל זאת הריון צעיר מזה המחושב, ההריון ממוקם מחוץ לרחם (הריון חוץ רחמי) וההריון הפסיק התפתחותו מוקדם מאוד ולכן לא רואים אותו
בדיקת בטא בדם יכולה לתת קנה מידה לגבי תקינות התפתחות ההריון ובשילוב עם בדיקת האולטרהסאונד לתת הכיוון. אם לא יודגם שק ההריון ברחם שבוע הבא לא מבשר טובות
בהצלחה. שתפי הרופא המטפל שלך בהקדם בתהליך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון
rony4124/01/2010בטא מהיום: 11403 (3 ימים לאחר US) - הכפלות תקינות +
פרוג' מעל 190.
האם יש מצב שבכל זאת תקין? ה-US רק ביום ג'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד``ר רון ברדין25/01/2010רוני
נשמע טוב
עכשו כבר אמורים לראות דופק בבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבמעיין21/01/2010
שלום, האם אקוב לב בשבוע 32 לעומת 22 מהימן וטוב יותר? כלומר- האם יש סיכוי שימצאו יותר דברים שאולי פספסו בשבוע 22? כי הרי הלב מפותח וגדול יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי ביצוע אקו לב עובר
ד``ר רון ברדין21/01/2010עדי
האינטואיציה של גדול יותר ברור יותר לא נכונה בשבועות אלה. יכולת תימרון העובר הולכת ופוחתת עם התקדמות ההריון. לא מקובל לבצע בדיקות אקו לב עובר בשבוע 32 אלא אם יש מימצא שמיתגלה פתאום מאוחר בהריון. השבוע שניקבע לך הוא טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אודות הבדיקה הראשונהרעות21/01/2010
אני בתחילת השבוע ה-6 ולקראת סופו (עוד 4 ימים) אני מגיעה לבדיקה ראשונה אצל רופא הנשים שלי. מה מחכה לי בפגישה זו והאם כדאי להביא את בעלי? כלומר, האם הולך להיות משהו חשוב, מעבר לבדיקות דם? אם כך, כמובן שנרצה לבוא ביחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישה ראשונה
ד``ר רון ברדין21/01/2010רעות יקרה
לגבי האם לזמן את בעלך או לא את תדעי לתת תשובות ברורות יותר מימני. לגבי הפגישה הרי שמעצם היותה ראשונה חשיבותה רבה מאוד . מהווה פגישת היכרות גם עם ההריון , סוגי הבדיקות ועיתויין במהלך ההריון , בדיקה ראשונה בדר"כ כולל אולטרהסאונד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסמכיםשני21/01/2010
שלום רב,
אני בשבוע 36 ולצערי כל הבדיקות שעשיתי במהלך ההריון נגנבו לי יחד עם הרכב שלי.
יש לי ניתוח קיסרי מתכונן עוד שבוע, היום עשיתי אולטרהסאונד ובדיקות דם כדי שיהיה לי משהו ביד.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד``ר רון ברדין21/01/2010שני היקרה
אם הודעת למשטרה אז זה מה שעושים
לגבי המסמכים אם המעקב במסגרת אחת הקופות פשוט פונים לרופא שלך שידפיס את כרטיס המעקב / בדיקות שביצעת בהריון ועימם תלכי בבוא העת לבית החולים לניתוח
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלת שלד/סחוס בעוברותרונית21/01/2010
אני בת 24 בעלת תסמונת ממשפחת הspondylometaphyseal dysplasia
או תסמונת של דיספלזית סחוס
לדברי הרופאים מחלה זו היא מקרה פרטי ואבחון התסמונת לא אותר
בבדיקות שעשיתי נשללה האפשרות לאכונדרופלזיה או להיפואכונדרופלזיה (נשללו FGFR2' FGFR3ׂ
כן נבדקו האקסונים 7,10,13,15
המחלה מתבטאת בקומה נמוכה , בדיספרופורציה בגפיים הזרועות קצרות בהרבה בהאמה, בחוסר אף בהיפרטלוריזם
עברתי הארכת גפיים כ10 ס"מ נכון לעכשיו גובהי 145 ס"מ.
אני מעונינת להקים משפחה ולהביא צאצעים לעולם , הבנתי שלא אוכל לעשות בירור ביציות מאחר והתסמונת טרם אובחנה
שאלתי היא האם ניתן לבדוק באמצעות אולטראסאונד או בדיקה אחרת במהלך ההריון על מנת לאתר בזמן קיום חלילה של מום
הבנתי שאת המחלה
spondyloepphyseal dysplasia ניתן למצא בעזרת אולטרא סאונד והיא מופיעה ברשימת כ100 מחלות שניתנות לזיהוי באולטרא סאונד
האם גם את מחלתי שאף היא מחלת סחוס ניתן למצא ?
אודה מאד לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ונדרש צילום רנטגן
רונית25/01/2010אני מוכנה לצרף צילומי רנטגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקפיצה את השאלה
רונית04/02/2010לצערי עד כה לא קיבלתי כל תשובה
מאד מאד מאד אודהלקבלת מענה מחברי הצוות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
ד''ר ראובן שרוני06/02/2010שלום רונית,
אני מבין שהאבחנה נעשתה קלינית בלבד (להבדיל ממעבדתית-מולקולרית)
ידועים למעלה מ10 סוגים של תסמונת זו. רובן מורשות באופן אוטוזומלי דומיננטי כלומר סיכון של חזרה בצאצאים הוא 50%
אבל יש סוג תורשה שונה התלוי בנשאות בן הזוג
ראי
Schorr, S.; Legum, C.; Ochshorn, M. :
Spondyloenchondrodysplasia: enchondromatosis with severe platyspondyly in two brothers. Radiology 118: 133-139, 1976.
אמנם Spondyloenchondrodysplasia
אבל קיימת חפיפה
Frydman, M.; Preminger-Shapiro, R.; Bar-Ziv, J. :
Spondylometaphyseal dysplasia with 'enchondromatous-like' changes--a distinctive type. (Abstract) 7th Int. Cong. Hum. Genet., Berlin 257-258, 1986.
לכן שאלתי האם האבחנה היא קלינית בלבד
האם הבעיה שלך היתה ברורה כבר בלידה? אם כן, קרוב לודאי שניתן להעלות חשד לחזרה של התסמונת בבדיקת אולטרה סאונד אבל השאלה היא מתי בהריון
יעוץ מפורט תקבלי ביעוץ גנטי מוסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpc במחרחל20/01/2010
שלום,
אני בשבוע 23 להריוני. בשבוע 20 עשיתי סקירת מערכות מאוחרת והתגלה cpc חד צדדי בקוטר 2.5 מ"מ. עכשיו עברתי אולטראסאונד רגיל למעקב וראו שהcpc נעלם. אני רציתי לשאול אם עדיין חשוב לעשות את בדיקת האקו לב עובר ויעוץ גנטי. ואם כן מה הסיבה?
תודה רבה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר רון ברדין21/01/2010רחל שלום רב
ראשית CPC כפי שהוסבר לך אני מניח איננו מהווה מימצא מעורר דאגה /חמור כאשר הוא מימצא בודד ושאר הבדיקה תקינה. היעלמות ה CPC היא מהלך צפוי ויחד עם זאת לא מומלץ לבטל את בדיקת האקו לב .ייעוץ גנטי הוא חלק מרוטינת הבירור ואמנם אינני צופה הפתעות בייעוץ זה אך לא ממליץ לדלג עלייה. בייעוץ זה תידרשי להציג בדיקות קודמות כולל שקיפות עורפית , סקר ביוכימי טרימסטר 1 חלבון עוברי וסקירה אותם לא ציינת כאן ובהתאם יינתן לך הייעוץ הגנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עוברקרן19/01/2010
שלום רב,
היום עשיתי אולטרהסאונד ולו התוצאות:
bpd 89 מ"מ מתאים לשבוע 36+2
head cir 315 מ"מ מתאים לשבוע:35+2
ab.cir 337 מ"מ 37+4
hc:93
famu 77 מ"מ 39+4
גיל הריון לפי us:36+6
הערכת משקל:3237 36+6
אחוזון 75
מה זה אמור אמי ממש מבולבלת כי כל הבדיקות הקודמות הראו שאני עכשיו רק בשבוע 34 ,,,
למה להאמין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר רון ברדין19/01/2010רחל שלום
לא ציינת באיזה שבוע את על פי וסת אחרונה וכן מה הערכת משקל אחרונה שביצעת ובאיזה שבוע?
. בהתאם ניתן יהיה להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus
שני20/01/2010תודה רבה על תשובתך המהירה,
לפי ווסת אחרונה אני בשבוע 35 בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus
קרן20/01/2010ובפעם האחרונה שביצעתי הערכת משקל היתה לפני כחודש וקצת והמשקל היה 1860
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus
קרן20/01/2010ובפעם האחרונה שביצעתי הערכת משקל היתה לפני כחודש וקצת והמשקל היה 1860
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד``ר רון ברדין21/01/2010שני שלום
אכן לפי מדדדי היקף הבטן ואורך ירך גדולים לשבוע. כניראה שהערכה "רחבת לב " מידי שכן הערכת המשקל שלך לפני חודש תואמת לא רע את שבוע ההריון אז על פי שבוע הריון היום של כ 35. אם אינךסובלת מסכרת לא מאוזנת ואין טעות בגיל הריון הרי לא סביר גודל כזה. לכן בצעי הערכה נוספת בתיאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה.
רחל20/01/2010לפי הוסת אני בשבוע 24+7 ולפי us שבוע 22+6. בבדיקת אולטראסאונד אחרונה שהיה לפני שבוע משקל העובר היה 510 גרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבת + מי שפירמריה19/01/2010
שלום,
ברצוני להתיעץ לגבי דחיית מועד סקירת המערכות המורחבת. הבנתי שמומלץ לבצע סקירה זו עד השבוע ה 23. מכיוון שאני גרה בחו"ל, רציתי לשאול אם ניתן לבצע את הסקירה בשבוע 23+3 או 23+4 ומה ההשלחות של דחיה זו. האם יש סיכון שלא ייגלו/ייראו משהו בגלל הדחיה.
שאלה נוספת: אני מתכוונת לבצע בדיקת מי שפיר. האם אפשר לוותר על בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי ולהסתמך רק על מי השפיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למריה
ד``ר רון ברדין19/01/2010לגבי חלקה ה 1 של השאלה אין משמעות לדחייה של מספר ימים בביצוע סקירת המערכות
לגבי הצורך בביצוע שקיפות עורפית גם אם יודעים מראש שתבצע בדיקת דיקור מי שפיר הרי שהחלט מומלצת בדיקת השקיפות למרות זאת. בעיקבות שקיפות עורפית מעובה ולא תקינה יש האפשרות לבצע הבירור הכרומוזומלי כבר בבדיקת סיסי שלייה בסמיכות לשקיפות עורפית. כמו כן בבדיקה זו ניתן להתרשם מהעובר באופן שמומים מסויימים ניתנים להדמייה עוד בטרם בדיקת סקירת מערכות מספר שבועות מאוחר יותר. כמו כן שקיפות לא תקינה נימצאת באסוציאציה למומי לב גם אם בדיקת הכרומוזומים תקינה. לכן רצוי לדעת מידע זה כבר בשלב מוקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 31 היקף בטן קטןמאיה18/01/2010
שלום רב
אתמול עשיתי הערכת משקל ושם נאמר לי שהיקף הבטן של העובר קטן ביחס לשבוע להלן התשובות:
ת.ו.א. 15/6/2009 גיל הריון לפי תאריך וסת 30+6
FL 60 מתאים לשבוע 31+4
AC 246 מתאים לשבוע 28+6
HC 285 מתאים לשבוע 31+2
CPD 76 מתאים לשבוע 30+3
הטכנאית ציינה שהיקף הבטן קטן ביחס לשאר, האם יש סיבה לדאגה , קראתי באינטנרט והבנתי שיש ממה לחשוש. יש לי כאבים בצד ימין בבטן (שיליה קדמית) וכשאני נוגעת תוך כדי לחיצה עדינה יש כאב חד, כשנוגעים באזור רק בנקודה מסויימת.
לאחרונה התגלה לי חייק בשתן סטרפטוקוקס GBS', האם יכולה להיות הסיבה לכך בגלל החיידק, או בגלל אנטיביוטיקה אוגמנטין שאני לוקחת כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מאיה18/01/2010שכחתי לציין משקל משוער 1500 כמות מי שפיר תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2010הממצא החריג היחיד הינו היקף בטן קטן בשבועיים. ממצא זה הינו בתחום הנמוך של הנורמה, ומחייב מעקב לשלילת פיגור צמיחה תוך רחמי. רצוי לחזור על האולטראסאונד לאחר כשבועיים ולהעריך את גדילת העובר. אם עדיין קטן, יש לבצע בדיקות במסגרת היחידה לאם ולילד בביהח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקה חוזרת לאחר שבועיים
מאיה31/01/2010שלום ד"ר
ביצעתי היום שוב הערכת משקל ושוב יש פיגור של שבועיים בהיקף הבטן
אני בשבוע 33 וההיקף מתאים ל- 31כל שאר האיברים מתפתחים בהתאם לשבוע ההריון
כמו כן המשקל היה לפני שבועים 1500 והיום 1800.
האם צריך להיות במעקב כלשהו? האם זה מעיד על פיגור בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקה חוזרת לאחר שבועיים
מאיה31/01/2010שלום ד"ר
ביצעתי היום שוב הערכת משקל ושוב יש פיגור של שבועיים בהיקף הבטן
אני בשבוע 33 וההיקף מתאים ל- 31כל שאר האיברים מתפתחים בהתאם לשבוע ההריון
כמו כן המשקל היה לפני שבועים 1500 והיום 1800.
האם צריך להיות במעקב כלשהו? האם זה מעיד על פיגור בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםרוני18/01/2010
שלום!
10 שבועות אחרי לידה.
בבדיקה שיגרתית אצל רופא הנשים נאמר לי כי יש "אי סדירות בצוואר הרחם".-ע"י אולטראסאונד
או "שולים לא סדירים"..
מה משמעות הדבר?
האם יכול להיות כתוצאה מהלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2010איני מבין מה הקשר בין צואר הרחם ואולטראסאונד. יש מקום לבדיקה על ידי מומחה לצואר רחם ביחידה העוסקת בנושא במסגרת הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירמיה18/01/2010
בס"ד
אני בשבוע 22 וביום 15/1/10 עשיתי סקירה . לא עשיתי שום בדיקות אחרות לפני כן אלא רק מעקבים. בבדיקה הרופאה כתבה שיש לי 270 בריבוי מי השפיר וכי היחס בין הראש לבין הגפיים מראה על פער של 10 ימים או שבוע ( עם משווים עם הקף הראש רק שבוע פער).
אני בת 35.5 ושני ההריונות הקודמים שלי היו תקינים לחלוטין. גם בחודש 12/09 רופאת נשים כתבה שכמות מי השפיר תקינה.
בדקתי את הבדיקות של ביתי הבכורה וראיתי שבשבועות 35-37 היה לה פער של שבועיים ואפילו שלושה שבועות בין הראש לגפיים.
מה הסיכוי שיש בעיה ? בנתיים עוד לא קיבלתי את תוצאות העמסת הסוכר שעשיתי אתמול. כמו כן רציתי לדעת אם אחד מכם עובד עם קופת חולים כללית והאם דרך המושלם ניתתן לפנות אליכם לייעוץ?
תודה מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2010רוב הסיכויים שהעובר בריא. הפער במדידות אינו משמעותי (בלי קשר להריון העבר), אך יש מקום להתייחס לריבוי המים ועלייך להיבדק על ידי מומחה באולטראסאונד לשלילת סיבה עוברית לריבוי המים. ד"ר ברדין ואנוכי, איננו עובדים עם כללית מושלם, ואינני יודע לגבי ד"ר שרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברישולמית17/01/2010
שלום רב,
בשבוע 6 + 4 ימים עשיתי בדיקת אולטרסאונד כאשר נצפה שק הריון תקין שמתאים לשבוע 5 הרופר אמר שכנראה היה ביוץ מאוחר והמליץ לעשות בדיקה בעוד שבוע. האם יתכן ביוץ מאוחר כאשר הווסת שלי מאוד מדוייקת? האם יש סיכוי להריון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולמית
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010התשובה לשתי השאלות הינה -כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת עוד פעםגליה16/01/2010
שלום רב,
פניתי אליכם בעקבות הפסקת הריון ראשון שבוע מאוד מתקדם בשבוע 36.
הפסקנו הריון בעקבות מי שפיר מאוחר שגילה טרנסלוקציה 22 ו11 לעובר דה נובו, כלומר אנו ההורים לא נשאים הקריוטיפ שלנו יצא תקין+ ממצא של עצמות קצרות לעובר ששברו אחוזונים מאחוזון 50 שבוע 22 לאחוזון 10 שבוע 31.
ההחלטה היתה קשה מאוד אולם היות ואנו לא נשאים והמבנה הגנטי שלנו תקין המליצו לנו בתה"ש להפסיק מיידית את ההריון.
רציתי לדעת, אני כל הזמן שואלת עצמי מדוע ההריון הזה לא נפל?הרי באופן עקרוני אם יש בעיה בכרוזומומים או משהו ההריון נופל לא?המחשבות הקשות הן לאור כך שההריון היה כמעט בסופו והעצב הוא רב, הריון כזה היה אמור ליפול לצורך העניין ופשוט לא נפל זו שאלתי?הרבה היה לי יותר קל אם היה נופל ולא הייתיי יודעת את הסיבות ומבררת עליהם כעת, כי מפחדת מאוד מההריון הבא.איך קורה דבר כזה?
בבקשה תענו לי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר ראובן שרוני18/01/2010לילך שלום,
ראשית, אני מבין את תחושותיך הקשות
אבל לא נראה לי שזו שאלה מתאימה לפורום של אולטרה סאונד
אנסה בכל זאת להשיב לך בהתחשב במומחיותי הנוספת:
לא כל בעיה כרומוזומלית גוררת הפלה (למשל, תסמונת דאון)
ככלל בעיה כרומוזומלית חדשה אינה אמורה לחזור ברוב המקרים אבל אנחנו מציינים שיש סיכון של עד 1% לחזרה הכוללת אפשרות של מוזאיקה של תאי הנבט (או לפי גיל האם אם היא מעל גיל 35) בכל מקרה, יש אינדיקציה לבירור כרומוזומלי בהריונות עתידיים ע"י דיקור מי שפיר או סיסי שליה
לגבי השאלה איך זה קרה - אפשר להתייחס לזה כאל טעות של הטבע במסגרת הפעולות הרבות, המורכבות והמתוזמנות היטב
הסבר מקיף יותר - ביעוץ גנטי מוסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפלוצלהמיטל15/01/2010
שלום אני בהריון שני ואני בת 26. לפני 3 שבועות עשיתי שקיפות עורפית והבדיקה הראתה 1:7725 שזה מעולה. היום עשיתי סקירה מוקדמת אני בשבוע 16 וגילו אצל העובר חשד לאמפלוצלה בגודל 6*10 מ"מ והרופא המליץ לי ללכת ליעוץ גנטי ואקו לב במקביל לחזור אליו עוד שבועיים. אני לא מוכנה בכלל לעשות דיקור מי שפיר. כל שאר הנתונים היו תקינים אני מאוד חוששת לחיי העובר בבקשה תעזור לי אני שבורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010אני משוכנע שהסבירו לך מהו המום, וכי אם הוא בודד ניתן לתקנו לאחר הלידה והילוד ככל הנראה יהיה בריא.
אולם, כיון שמום זה מלווה בעד 60% סיכון לבעייה במבנה הכרומוזומים ולתסמונת כלשהי - חובה לבצע דיקור מי שפיר, עם כל הפחדים מהפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלתמירב13/01/2010
שלום, אודה על תשובה . באולטרה סאונד וריד טבורי 7 מ"מ . נחשב כוריד מורחב? צריך להמשיך במעקב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל מ'
פרופ` ישראל מייזנר17/01/2010גודל הממצא, כמו כל ממצא חריג, תלוי בשבוע ההריון - הריון צעיר או מתקדם?. בכל מקרה, אף אחד לא יוכל לאמר לך אם הממצא תקין או לא כיון שאין לכך טבלאות. כל בודק מתרשם מרוחב הוריד בעצמו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)