מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן כליות מורחב - משמעותד10/10/2009
שלום רב. בסקירה מוקדמת בשבוע שעבר (שבוע 15+3) נמצאה הרחבה קלה (3מ"מ) של שני אגני הכליות של העובר (המין - זכר). יתר הממצאים תקינים. מכיוון שבכוונתי לבצע בדיקת מי שפיר בעוד כשבועיים בכל מקרה וללא קשר לממצא זה, אני מניחה שאין צורך לפנות לייעוץ גנטי. אך לגבי עצם ההרחבה שאלתי היא: הבנתי שאם בסקירה המרחבת יסתבר שההרחבה החמירה, יש לעקוב אחרי מצב התינוק לאחר היוולדו ולטפל בו עפ"י הצורך. אך האם במקרה שיש איזושהי חסימה בדרכי השתן (חו"ח) עלול להיווצר איזשהו נזק לעובר עצמו עוד לפני היוולדו, והאם יש צורך נבטיפול כלשהו לעובר עוד לפני היוולדו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ד'
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009הרחבת אגני כליות הינה ממצא שכיח ביותר גם בעוברים בריאים. 3 מ"מ בשבוע 15+ הינו ממצא תקין. סביב שבוע 22 להריון (מועד הסקירה השנייה) הערך הנחשב לתקין הינו עד 7 מ"מ. בד"כ הרחבות שכאלה, אינן גורמות לנזק כליתי בעובר. רק אם ההרחבות גדולות משמעותית, דו צדדית ועם הרחבת שופכנים או שלפוחית - תתכן בעיה לעובר גם לאחר הלידה. חשוב, לכן, כי אם בסקירה השנייה תאובחן החמרה מהותית בקוטר אגני הכליות - יתבצע מעקב מסודר בייעוץ עם נפרולוג ילדים אחר הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cereb(Hill)יפית09/10/2009
שלום,
עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15+5, הכול נראה תקין למעט הנתון הבא:
Cereb(Hill) - 17.62 - 17w4d
כל היתר בטווח שבוע (פלוס מינוס) האם יכול להראות על בעיה כלשהי?
בנוסף גודל העובר כ- 148 גרם האם תקין לשבוע זה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפית
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009המדד שציינת הינו של הצרבלום - המוחון הקטן. העקומה לפיה הוא נמדד הינה של Hill שפרסמה בספרות הרפואית. הערך שנמדד בעוברך, הינו בטווח הנורמה, וההפרשים בעוברים קטנים הינם גדולים יחסית ומכאן הסטייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון העוברימרוות09/10/2009
בבדיקת החלבון העוברי MOM 2.29 מה משמעות הדבר?
שאר התןצאות תקינות סיכון לתסמונת דאון 1/9999
A.F.P 82.37
HCG MOM 0.55
HCG 13.70
UE3 1.16
UE3 1.45
הרופאה שלחה אותי לסקירה מורחבת....מה הסיבות לאי תקינות בבדיקה?????
תודה
V* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרוות
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009החלבון העוברי הינו חלבון המופרש על ידי העובר ורמתו עולה במקרים החשודים למום פתוח בגוף העובר: למשל עמוד שדרה, דופן בטן וכד'. לכן ערך חריג מחייב סקירת מערכות מכוונת לבעייה כפי שצייניתי לעי"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
מרוות13/10/2009האם יש הסבר נוסף חוץ מההסבר שקיימת בעייה ?אני מאוד מודאגת ...האם ישנם נשים שקבלו תוצאה דומה והסתבר שהכל בסדר??מה רמת הסיכון ???
תודה
מירוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותמירי08/10/2009
שלום
בת 28 וחצי הריון ראשון עובר יחיד
ביצעתי פעמיים חלבון עוברי (פעם משולש ופעם מרובע):
1 חושב לפי שבוע 15 (6) ויצא 1:1274
2 חושב לפי שבוע 19 מלא הפעם תבחין מרובע ויצא 1:6000 כאשר בעקבותיו של התבחין המרובע עשו לי גם סקר שליש ראשון ושני יצא 1:20000.
לא עשיתי מי שפיר אני בתחילת שבוע 26, ומאוד לא רגועה. כל היום חושבת על הנורא מכל חס וחלילה חס ושלום.
מה יותר אמין מבין שתי התוצאות (למרות ששתיהן תקינות) האם התבחין המרובע למרות שבוצע בשבוע מאוחר?לא מאוחר מדי? ממה נובע ההפרש הזה?האם אני יכולה "להעיף" את תוצאת החלבון העוברי הראשון ולהסתמך רק על השני???
שתי סקירות טפו טפו תודה לאל תקינות.
אנא ענו לי יותר מכך ששתי התוצאות תקינות לשאלותיי כי אני לא יודעת על מה לסמוך יותר ולמה להאמין ורוצה להיות רגועה שהבייבי שלי תיוולד בע"ה בריאה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבראל
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009את שאלותייך תצטרכי להפנות ליועץ גנטי. הפורום הנוכחי מתייחס לאולטראסאונד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת פישלימור08/10/2009
שלום רב,
אתמול עברתי דיקור מי שפיר לאחר חשש ל-CMV וסיכון לתסמונת דאון של 1:330.
היום קיבלתי את התוצאה של בדיקת הפיש בה הודיעו לי כי זו יצאה תקינה.
האם ניתן לשלול בוודאות לאור תוצאות אלו תסמונת דאון?
האם בדיקת הפיש תקפה גם לגבי תוצאות בדיקת ה-CMV?
בתודה נראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009בדיקת הפיש אמינה ביותר בדומה לבדיקת מי השפיר. הבדיקה אינה בודקת את ה CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד-מודאגתגל08/10/2009
שלום רב,
אתמול ביצעתי אולטרסאונד, לפי תאריך מחזור אחרון אני בשבוע 6+4 ולפי אולטרסאונד נצפה שק בקוטר 9 מ"מ המתאים ל5.4 שבועות, נצפה גם שק חלמון וקוטב עוברי ללא דופק.
נצפו גם נמעט נוזלים מאחורי השק.
אתמול לאחר הבדיקה היו לי מעט הפרשות חומות.
הבטא היתה -388 לפני 12 ימים.
האם התוצאות מדאיגות (אין דופק ויש קוטב)? מה עניין הנוזל מאחורי השק ,האם סביר?
נתבקשתי לערוך בדיקה נוספת בעוד 12 ימים, האם לא מספיק לחכות שבוע?
אשמח מאוד לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009בהחלט מספיק לחכות שבוע. יתכן והביוץ היה מאוחר, והדופק העוברי יופיע מאוחר יותר. כמובן שלא ניתן לשלול הפלה מוקדמת, אך צוקדם מידי לקבוע זאת. לכן, בהנחה שלא יופיע דימום והפלה בעקבותיו, יש סיכוי טוב שההריון יהי תקין. קשה לי להבין מהם הנוזלים מאחורי השק - יתכן ומדובר בכך שהשק ההריוני עם העובר עוד לא תפס את כל נפח חלל הרחם והממצא תקין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליה בתאומים זהיםחן07/10/2009
שלום!
אני בת 39 וחמישה חודשים
בהריון תאומים מונו בי בשבוע 11+1
בשקיפות עורפית עובר אחד 2.54 ועובר שני 1.94
הסיכון לתסמונת דאון בעובר הראשון הוא 1:25 ובעובר השני 1:113
הרופא המליץ על בדיקת סיסי שיליה.
האם לדעתך עלי לבצע בדיקת סיסי שיליה או שעדיף להמתין לדיקור מי שפיר+פיש?
האם בדיקת סיסי שיליה בתאומים זהים מסוכנת יותר מבדיקה זו בעובר יחיד?
תודה רבה על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ראובן שרוני07/10/2009שלום חן:
כמו שאת רואה למרות שלאור ממצאי הבדיקה לדבריך מדובר בתאומים זהים, יש ביניהם שוני
(האם זה הריון ספוטני?)
יש לכן לדגום את שני העוברים
יש לוודא מקום השליות ועד כמה הן ניראות מופרדות
מניסיוני עדיף מי שפיר
לבדיקת סיסי שליה סיכון מוגבר ביחס לדיקור מי שפיר והסיכון רב יותר בתאומים מאשר בעובר יחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת CPCרותם טל07/10/2009
שלום לכם,
היום ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע ה- 16.4 להריון.
אני בת 40, בת בכורה בריאה בת 5 . במהלך השנה האחרונה עברתי שתי הפלות , ביולי 2008 ובינואר 2009 . כך שההריון מאד מאד יקר לנו.
ממצאי הבדיקות : CPC דו דצצי בקוטר 6 "ממ , בשתי הכליות אגן כליה 4.5 מ"מ, בחדר השמאלי בלב מוקד אקוגני.
בדיקת שקיפות עורפית 0.7 מ"מ
הופניתי לייעוץ גנטי ואקו לב לעובר.
אני חייבת לציין , שאני פוחדת מאד מבדיקת מי שפיר מחשש להפלה.
לבתי הבכורה לא ביצעתי בדיקת מי שפיר, הסתמכתי על בדיקות PAP A וחלבון עוברי.
מה דעתכם הרפואית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם טל
ד''ר ראובן שרוני07/10/2009שלום:
שילוב הממצאים בנוסף לגיל אימהי מתקדם מצביע על עליה בסיכון לבעיה כרומוזומלית אשר יכולה להישלל רק בבדיקת כרומוזומים כגון דיקור מי שפיר
העובדה שהשקיפות היתה תקינה מורידה את הסיכון אך לא לחלוטין כי היא בדיקה סטטיסטית עם דיוק של כ 75%
האם נעשתה דם בדיקת דם של השליש הראשון (יחד עם בדיקת השקיפות באולטרה סאונד) או integrated test?
הסבר מפורט יינתן ביעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא לגבי בדיקת תבחין משולש
רותם טל08/10/2009PAPP-A - 0.50
FREE BETA HCG -0,67
NY-0.7MM
CRL-66MM
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון ע"פ הגיל והבדיקות הוא 1:990
חישוב הסיכון לטריזומיה 18 - קטן מ- 1:300 (תוצאה תקינה)
כף היד של העובר היתה פתוחה ונספרו אצבעות .
מה דעתך הרפואית ע"פ השקלול ?
החשש גדול יותר, מאחר והרופא שביצע לי את השקיפות עורפית טען כי הסיכון שלי להפלה בבדיקת מי שפיר גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירעמית07/10/2009
שלום, אתמול עברתי סקירת מערכות מוקדמת שבוע 15+5, הרופא התלונן כל הבדיקה שהוא לא מצליח לראות טוב ובסוף קבע מיעוט מי שפיר של 2.5 AFI, גולגולת במבנה דוליכוצפאלי, שלפוחית שתן קטנה וכן שהוא לא הצליח להבחין בכליות (לדבריו יתכן בשל האיכות הטכנית הירודה של הבדיקה.)
בנוסף, לפני כשבוע היתה לי הפרשה בכמות מאד גדולה מהנרתיק של נוזל צלול חסר ריח לחלוטין (רופאת הנשים אמרה שזה בסדר)
נקבע לי תור לבדיקה חוזרת לעוד שבוע וברצוני לשאול:
1. האם כדאי לי לפנות להערכה על ידי רופא נוסף, למעין חוות דעת שניה או פשוט להמתין בסבלנות לתור שלי? (אני מאד מודאגת מטבע הדברים)
2. האם תיתכן עליה בכמות מי השפיר (במידה ויש כליות והן פועלות בצורה תקינה) אם אכן לפני שבוע בערך זו היתה ירידת מים ולא סתם הפרשה? האם נקב בקרומים יכול לתקן את עצמו?
3.האם זה יועיל אם אני אשתה הרבה, אנוח או משהו בסגנון?
4. במידה ואכן מדובר במיעוט מי שפיר שלא נגרם כתוצאה מפגם בכליות, מה הסיכויים של ההיריון להסתיים באופן תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
ד''ר ראובן שרוני07/10/2009עמית שלום:
שאלות טובות
1. קשה לי להנחות אותך האם להמתין שבוע או לפנות למומחה אחר. חלק גדול מההחלטה תלוי האם יצאת מסופקת מהבדיקה
2. נקב בקרומים יכול לתקן את עצמו וכמות מי השפיר יכולה לחזור אם תפקוד השליה (בשלב מוקדם תורמת הרבה מכמות המים) והכליות תקינים. בדיקה חוזרת ומעקב יתנו את הפיתרון
3. מנוחה עשויה להועיל ע"י שיפור זרימת הדם לשליה
4. מיעוט מי שפיר בנוכחות כליות אנטומית תקינות יכול לנבוע כמו שהסברתי מתפקוד ירוד של השליה או של הכליות. אם מדובר בכמות מי שפיר שתשתפר ללא ממצאים נוספים במעקב ההריון כלו כגון האטה בגדילה - סיכויים טובים להריון תקין. אך אם כמות מי השפיר הולכת ופוחתת עם שילוב של האטה בגדילה של העובר סיכויי ההריון אינם טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אקוגני בלב + אגן כליה מורחבמיכל07/10/2009
אני בשבוע 24 להריון והיום אחרי סקירה מורחבת נצפה מוקד אקוגני בלב ואגן כליה רחב
האם זה מעיד על תסמונת דאון?
חשוב לציין שבסקירה המוקדמת גם נצפה המוקד אקוגני באותו מקום
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיכל07/10/2009שכחתי לציין שהשקיפות העורפית הייתה תקינה ובבדיקה של החלבון העוברי התוצאה הייתה
1:307
אני בת 27
ושוב אני שואלת האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
אורה25/11/2009היי מיכל,
הייתתי שמחה לדעת איך מתקדם אצלך הבדיקות כי יש לי בעיה דומה ואני לא ישנה בלילה בגלל זה ואין לי מושג מה עליי לעשות[
אשמח לדעת מה איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר ראובן שרוני07/10/2009שלום מיכל:
תלוי מה מידת ההרחבה של אגן הכליה
יתכן כי שילוב הממצאים יעלה סיכון לבעיה כרומוזומלית כגון תסמונת דאון
אבל קרוב לודאי שהופנת לבצע יעוץ גנטי מפורט אשר יביא בחשבון את שאר הנתונים בהריון ויצייד אותך בהמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Asymmetry of the lateral ventriclesMor Gil07/10/2009
During my anatomy u/s at week 21, I was told that the left ventricle is 7.2 and then right ventricle is 8.8 and is getting near the borderline of normal which is considered 10. I was asked to return two weeks later for an additional u/s, at which the right ventricle was measured at approx 10. I was instructed to have an MRI which I did yesterday. According to the MRI report: the right atrium measures approx 9.4 to 10.1 mm in greatest dimension. There is no evidence of gross cortical abnormality, intracranial hemorrhage, or infarction. (I should also mention that I had a CVS which was normal).
My OBGYN says there is nothing to be concerned about. But I don’t understand, if the ventricle grew from 8.8 to approx 10 in two weeks how do we know that it won’t continue growing and become a problem?
Toda Raba for taking the time to read and response, Mor
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mor
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2009Dear Mor,
I believe your doctor is right. If the brain anatomy is normal, as proved by the MRI and previous US tests, then the chances for future pathology are very low Continuous US surveillance is advocated at 2-3 weeks' intervals until delivery.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין - ניסיון נוסף...אורית06/10/2009
שלום רב,
לפני כשבועיים "נפל" לי הריון. הייתי באמצע שבוע 6, ופיניתי לרופא עקב דימומים, שם נראה שק הריון ללא חלבון. המתנו עד לאמצע שבוע 7 ואז ראינו שההריון נפל.
האם תופעה זו נדירה ? מה הסבירות שהדבר יקרה לי שוב ? והאם יש צורך להמתין תקופה מסוימת לניסיון נוסף לכניסנה להריון.
אשמח מאוד באם תסייעו לי,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם בסבלנות...
אורית07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון נוסף - כן ואפשר
רותם טל09/10/2009שלום לך,
אני בת 40 חוויתי 2 הפלות במהלך השנה האחרונה ותודה לאל אני בהריון כיום.
שני ההריונות בהם הפלתי לוו בדימומים , הראשון ביולי 2008 , נפל לאחר כאבים בבוקר , והשני בינואר 2009 היה לו דופק בשבוע ה- 6, ה-8 , ובשבוע ה- 9 לא היה לו דופק.את שתי ההפלות ביצעתי באמצעות כדורי ציטוטק ללא התערבות כירורגית, הריתי לאחר מכן ביוני 2009 . ללא לחץ, פשוט זרמתי וההריונות באו בטבעיות ובספונטניות. כששאלנו את הרופאים האם ההפלות זה רמז לבאות, הם אמרו שאין הכרח בכך , והמלצות היו להיכנס כבר חודש אחרי ורופא אחר אמר שלושה חודשים אחרי. אנו העדפנו להמתין שהגוף התאושש פיזית ונפשית. עשיתי מסאג'ים , אבנים חמות, ניקיתי את הגוף מהדם ומהכאבים הפיזים שלוו לכך. וכפי שאני מתארת התבשרנו ביולי 2009 שאנו בהריון. מה שכן, הפעםהחלטתי להקפיד ואת ההריון מלווה רופא אחר, מאד אחראי, מאד יסודי, נותן לי כדורים לחיזוק, אני מקפידה מאד לנוח ונקווה לטוב. כיום אני בשבוע ה- 16 להריוני , ומקווה לשמור על אופטימיות.
מאחלת לך בהצלחה ולשמור על המון רוגע ואופטימיות ושיחבקו אותך המון מסביב כמו שחיבקו אותי, בן הזוג הורי ומשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2009אחוז ההפלות הטבעיות בהריונות צעירים הינו כ 15%. בד"כ הדבר נובע ממפגש לא תקין בין תא הזרע והביצית, והטבע יודע שלא לתת להריונות חריגים לבוא לידי מימוש. בבדיקת החומר הגנטי של ההפלות, כ 2/3 מהעוברים אינם תקינים מבחינה כרומוזומלית! לכן ההפלה הינה מנגנון הגנה של הטבע מפני הריונות חריגים שכאלו.
ניתן להרות שוב לאחר חודשיים - כלומר קבלה לפחות של וסת אחת נורמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!!!!! דחוף....דקלה06/10/2009
עשיתי לפני שבועיים סקרית מערכות מאוחרת ונמצא כי הראש של העובר קטן בשבוע משבוע ההריון
היום אצל הרופא בדיקה נוספת מעלה את אותה התוצאה גיל העובר 24.4 שבועות אולם הראש לא תואם
תוצאות של מדידות מהיום :
BPD 5.3 מתאים לשבוע 22.1
HC 211 מתאים לשבוע 23.2
האם יש מקום לדאגה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין06/10/2009דיקלה שלום
אמנם פער של 9 ימים בהיקף ראש בהשוואה לגיל הריון אך מבחינת ההיקף 211 ממ נימצא בתוך הנורמה ( לשם מושג כללי בשבוע שלך לו היקף הראש היה מתחת ל 202 מ"מ וליתר דיוק מתחת ל 188 ממ אז היה מדובר על היקף לא תקין) . לגבי הערך השני BPD שקטן יותר חסר לי ערך של OFD שגם הוא ניתן בדר"כ במדידות. אשמח להיתייחס אם תצרפי נתון זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם ה bpd האם נתון זה מדאיג??
דקלה07/10/2009בשבוע ה 21.4 ה bpd היה 46 שמתאים לשבוע 20.1
בשבוע ה 24.4 ה bpd היה 53 שמתאים לשבוע 22.1
ofd 7.85
מצג עכוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש
ד``ר רון ברדין08/10/2009דיקלה שלום
מדדי ה BPD וה OFD והיחס ביניהם מתאים לעובר ששמצג עכוז. בכל מקרה ממליץ שתחזרי על הבדיקה כשבועיים מבדיקה אחרונה לבחון האם שינוי ביחסים. בהתאם החלטה על המשך ואופן המעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש עובר
פרופ` ישראל מייזנר06/10/2009לפי הממצאים, גודל הראש לא צריך להוות בעיה. אם לפני שבועיים ראש העובר היה קטן בשבוע, וגם עתה הוא קטן בשבוע (היקפו), הרי שהפער נשמר זהה, וכנראה זהו גודלו של הראש. במילים אחרות: באינטרוול של שבועייים, הראש גדל בשבועיים יש כמובן, לעקוב אחר צמיחת הראש ולראות שהפער לא גדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדקלה
ד''ר ראובן שרוני06/10/2009שלום דקלה
האם העובר במצג עכוז? הפרש של כשבוע (מתיחסים יותר להיקף הראש) בשבוע בו את נמצאת אינה משמעותית. בעיקר לנוכח העובדה שסקירת המערכות כולל מבנים תוך גולגולתיים היתה תקינה כמו שאר הבדיקות (כך אני מבין)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפים נתונים נוספים!!
ofd 7.85
מצג עכוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפים נתונים נוספים!!
ofd 7.85
מצג עכוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון מודאגתmaian06/10/2009
שלום רב לפני שבוע עשיתי בדיקת בטא שיצאה 1342היום בשבוע 6+5ימים עשיתי אולטרסאונד ראשון שהרופאה ראתה רק שק הריון היא לא ראתה דופק והבנתי שגם לא עובר האם יש סיכוי שההריון יתפתח בסדר מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד``ר רון ברדין06/10/2009שלום רב MAIAN
בשבוע 6 +אמורים לראות עובר עם דופק בבדיקה וגינלית. האפשרות שלא רואים בשבוע זה היא במידה והריון צעיר יותר בכשבוע ויותר. ערך הבטא די תאם השבוע . בכל מיקרה חיזרי על בדיקת האולטרהסאונד תוך מספר ימים או בדיקת בטא חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם מועטה בחבל הטבוררננה06/10/2009
שלום,
אני בשבוע 33+4 ובבדיקת אולטראסאונד שעברתי הבוקר נמצא כי זרימת הדם היא 1.9
מה המשמעות של זה? האם העובר סביכון? מה עליי לעשות?
וגם העבור עדיין המצב עכוז, האם זה בסדר או שכבר היה צריך להתהפך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרננה
ד``ר רון ברדין06/10/2009רנננה שלום
במידה ומדובר בזרימת דם בעורק הטבור ( S/D ) הרי שהיא תקינה !
עדיין סיכוי להיפוך ספונטני אך סיכויי ההיפוך הולכים ופוחתים משבוע זה והלאה.
לגבי מה עושים אנא פני לרופא מטפל לשמיעת אפשרויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)