פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר שבוע 32
    מירי
    06/10/2009

שלום אני בת 28 וחצי הריון ראשון כל בדיקות הסקר תקינות חלבון עוברי 1:1270

שתי סקירות טפו טפו תקינות

אני מאוד חרדה שבדיעבד כדי להיות שקטה לא ביצעתי מי שפיר וכל הזמן זה מעסיק אותי הסיכון האחוזון הקטנטן הזה של חסל וחלילה פגיעה כרומוזומלית

רציתי לדעת מה זה אומר ביצעו מי שפיר בשבוע 32?ומה דעתך בעניין?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר שבוע 32

הוספת תגובה

• כן או לא לדיקור

ד``ר רון ברדין
    06/10/2009

נטע שלום
    ראשית יש לומר ששיקלול הסיכון לתסמונת דאון נימצא בתחום הנטרמה. יתרה מכך הסיכון מופחת לפחות בפי 2 בנוכחות סקירות תקינות. יחד עם זו להערתך האחרונה הנוגעת לחששותייך רק דיקור מי שפיר נותן תשובה מוחלטת. איננו נוהגים בנתונים אלה של מהלך תקין להמליץ כן/לא לגבי ביצוע דיקור מי שפיר. אני מניח שבייעוץ גנטי לא תימצא אינדיקציה לדיקור שהעיתוי המקובל לביצוע הדיקור נימצא בשבועות 17-19
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאוטרה- אב עורקים עבה מהרגיל
    גילה
    05/10/2009

שלום!
    שבוע 30 הריון שני. בגדול תקין לחלוטין עם מעבר דירה התגלה ע"י הרופאה החדשה כי אב העורקים בליבו של העובר סוטה מהנורמה. אני רוצה לדעת אם מישהי נתקלה בזה? אחרי שתי בדיקות אקו לב האחרונה נראתה ע"י שני רופאים שאמרו שפשוט אין להם תשובות עבורנו. הרופאים אומרים שפשוט הם לא יודעים מה ההשלכות... אני אשמח אם למישהו יש מידע על הנושא. תודה!

הוספת תגובה

• לגילה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/10/2009

בדיקת אקו לב עובר נערכת ע"י קרדיולוג ילדים. הוא המומחה בתחום, ורצוי לחפש את המומחה הטוב בתחומו, כמו בכל דבר. אני מניח שיוכלו להנחותך במסגרת הקופה בה את מבוטחת. טיפ: בבית החולים שניידר, קיימת יחידה מעולה לאקו-לב עוברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים
    יעל
    05/10/2009

בהמשך להודעתי לגבי 2 שקי הריון בהם נצפה דופק אחד מהם קטן יותר לאחר הפריה (אני בת 40) היום בבדיקת U,S שבוע 9 לא נראה דופק בשק הקטן השק הגדול נראה תקין מתאים לשבוע ההריון ועם דופק. לדברי הרופא השק ייספג ברחם ויש להקפיד על מנוחה ושתייה רבה . לדבריו יש סכנה ממשית לשק הגדול יותר בו יש דופק מאחר והוא יכול להימשך החוצה . עליי לציין שהפסקתי את התמיכה בנרות אנדומטרין לפני כשבוע וחצי עקב הופעת פריחה .נא המלצותיך ועזרתך לחוצה מאוד מדובר בהריון יקר לאחר נסיונות רבים .

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• הריון תאומים ולאחד אין דופק

ד``ר רון ברדין
    06/10/2009

יעל שלום רב
    לנבא כעת את סיכויי הישרדותו של העובר השני על סמך נתונים אלה בלבד לא יהיה נכון . לא בטוח כלל שגם בבדיקה עצמה ניתן לחזות המהלך אלה אם מימצאים משמעותיים בבדיקה. במידה ומדובר בהריון של תאומים שמקורם בשני שקים נפרדים אזי סבירות גדולה יותר להצלחה מאשר לו היה מדובר בתאומים זהים או אז ניתן לדבר במונחים של סיכון ממשי לעובר השני.
    אין מנוס מאורך רוח להמתין לבדיקות הבאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה וסיכויים
    מירי
    04/10/2009

שלום רב בת 28 וחצי הריון ראשון עובר יחיד, נקבה..

רציתי לדעת מניסיונכם, בדיקות סקר תקינות(חלבון עוברי 1:1274) ולא ביצעתי מי שפיר, האם בעוברים חס וחלילה פגועים כרומוזומלית שלא נדע לא עלינו, נצפים עוד דברים נוספים על פיהם ניתן לרמוז על כך בסקירות?

אני שואלת זאת כיוון שאני מאוד חרדה לא עשיתי מי שפיר אך כל בדשיקות הסקר תיקנות ושתי הסקירות המוקדמת והמאוחרת היו תקינות לגמרי, ואני מאוד חרדה..ככ רוצה לדעת שהכל בסדר ויודעת שלא יכולה לדעת לולא ביצעתי מי שפיר.אולם מניסיונכם עוברים שנולדו פגומים חס וחלילה , אילו עוברים שנצפו בהם ממצאים כלשהם בסקירות לפני?(במצב בו הבדיקות הסטטיסטיות אכן תקינות)?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה וסיכויים

הוספת תגובה

• לשואלת

פרופ` ישראל מייזנר
    04/10/2009

אני מניח שאת מוטרדת מן העובדה שלא בצעת דיקור מי שפיר. ברור הוא, ואני מניח שהוסבר לך, כי כל הבדיקות הסטטיסטיות לחיזוי תסמונת דאון אינן יכולות לתת תשובה של 100%. יכולת הדיוק של הבדיקות נעה בין 70-90% תלוי מה נבדק. בכל מקרה, תמיד יישאר מרווח טעות בו למרות שכל הבדיקות תקינות, העובר עלול להיוולד עם תסמונת דאון. הבדיקה היחידה ששוללת לחלוטין אפשרות זו היא בדיקת מי השפיר. נכון הוא, שככל שכל הבדיקות תקינות, הסיכוי לתסמונת דאון קטן, אך לא ניתן לשלול לחלוטין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם ספוגי של ה- CHOROID PLEXUS
    גלית
    02/10/2009

שלום,
    בסקירת מערכות מוקדמת להריון תאומים (לאחר הפחתה מרביעייה)
    נצפה בשני העוברים מרקם ספוגי של ה- CHOROID PLEXUS
    (גיל הריון 15.1)
    מבקשת לדעת מה המשמעות של ממצא זה, האם מצריך מעקב מיוחד, בדיקות נוספות
    חוות דעת נוספת.
    הבנתי שברוב המקרים זה מסתדר בהמשך ההריון.

אשמח לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מרקם ספוגי של ה- CHOROID PLEXUS

הוספת תגובה

• מראה ספוגי של כורואיד פלקסוס

ד``ר רון ברדין
    02/10/2009

גלית שלום וחג שמח
    אכן הבנת נכון. כורואיד פלקסוס במראה ספוגי הוא תיאור מבנה ומרקם אך לא מבטא מום ולא דורש מעקב מיוחד. אם הסקירה סוכמה כתקינה אז המשיכי מעקב כמקובל ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני טיסה -שבוע לא ידוע ואין דופק
    לו
    02/10/2009

שלום,
    ב22.9 עשיתי אולטרסאונד ראשון. הרופא העריך שמדובר בשבוע חמישי+ אך עדיין מוקדם לקבוע משהו (המחזורים שלי לא סדירים. בממוצע כל 36 יום).
    ב1.10 עשיתי אולטרסאונד נוסף. גם הפעם קשה היה לראות -והרופא הוסיף אולטרסאונד וגינלי.
    שק ההריון גדל בצורה משמעותית (יותר משבוע שישי+?) אך עדיין לא נצפה דופק. ותגובתו: זה לא נראה טוב.
    מצ"ב תמונת 2 הבדיקות.
    אני אמורה לטוס היום לירח דבש בחו"ל ומתלבטת אם לדחות את הטיסה ולבצע אולטרסאונד נוסף בעוד מספר ימים, או לעשות אולטרסאונד בחו"ל (אירופה), או לנסות ולהתאפק, לא לחשוב על זה, לנסוע ולחכות עד שאחזור לארץ (בעוד 20 יום).
    מה ההמלצה ועד כמה אני צריכה להיות מודאגת? כלומר, אני נורא מודאגת. עד כמה אפשר להרגע?

הוספת תגובה

• הריון צעיר

ד``ר רון ברדין
    02/10/2009

לו שלום ומזל טוב
    ראשית ח.ח על המאמץ והעברת התמונות. ככל שניתן להתרשם המראה מתאים להריון בשבוע 5 +3 ימים לערך שכן רואים שק חלמון ( העיגול הקטן) ואינני מצליח לראות עדיין קוטב עוברי. מנקודת זמן ומבט זו לא ניתן לקבוע את המהלך ובטח לא לומר לך מה לעשות לגבי הנסיעה. אכן מספיק שהריון צעיר מהמחושב יכול להסביר מדוע לא רואים קוטב עוברי או דופק
    בכל מיקרה בהצלחה וירח דבש מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך BPD גבוה
    רינה
    01/10/2009

שלום רב
    אני בת 32, בשבוע 22 להריוני (גיל לפי ווסת אחרונה21.6 , מחושב 22.2)
    אתמול בסקירת מערכות נאמר לי שיש לעובר שלי מבנה גלגלת במגמת ברכיצפליה אשר מעלה סיכון לתסמונת דאון.
    המדידות :
    BPD=56.5 מתאים לשבוע 23,2
    OFD=69.5
    HC=197 מתאים לשבוע 21,6
    AC=174 מתאים לשבוע 22,3
    Femur=37,9 מתאים לשבוע 22,1

הסקירה המוקדמת הייתה תקינה
    בחלבון עוברי הסיכוי היה 1:1315
    שקיפות עורפית הייתה 2,1 מ"מ, הסיכון לפי גיל ושקיפות היה 1: 1650
    מה דעתך על המקרה שלי?
    האם במקרה הזה כדאי לבצע עוד בדיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    ערך BPD גבוה

הוספת תגובה

• מבנה הגולגולת

ד``ר רון ברדין
    02/10/2009

חג שמח רינה
    למבנה הגולגולת יש אכן הגדרות בין אם ראש מוארך (דוליכוצפלי) או ראש מעוגל(בראכיצפאלי). יש הגדרות וטווח למבנה גולגולת המבוסס על יחס בין BPD ל OFD שצריך לנוע בין 75-85% . חישוב פשוט של הערכים שציינת מראה שמבנה הראש ממש בתוך הנורמה .ייתכן שכאן התרשמותו ה סובייקטבית של הבודק ללא חישוב אוייקטיבי ניראתה כראש בראכיצפאלי אך החישוב על פי המקובל תקין!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BPD
    אני
    01/10/2009

שלום
    בסקירת מערכות בשבוע 15 נמצאו אורך והיקף ראש גדולים בשבוע. שאר מדדים תואמים לגיל. הסקירה היתה תקינה ללא ממצאים חריגים.
    בבדיקה בשבוע 18: BPD גדול בשבוע ויומיים, HC תואם גיל, AC קטן ביומיים.
    הערכת משקל 280 ג.
    מה ממצאים אלו אומרים? האם יש חשש שמשהו אינו תקין בגלל ה-BPD?
    האם יהיה לתינוק ראש ארוך מהרגיל? האם המשקל הגבוה מצביע על סיכוי לתינוק גדול (קרוב ל-4 ק"ג), אני שואלת כי אני מאד רזה.
    תודה (מקווה שתהיה סבלנות לשלל שאלותי...)

לקביעת תור
    סגירה
    BPD

הוספת תגובה

• BPD מעט גדול

ד``ר רון ברדין
    02/10/2009

אני שלום וחג שמח
    סבלנות לצרור שאלותייך יש. חשוב מכך הבדיקה תקינה ופער זה של שבוע ויומיים ב BPD כשהיקף ראש תואם בסך הכל לא נחשב כבעייתי. אם סקירת המערכות תקינה ניראה שאת יכולה להמשיך מעקב כרגיל ולבצע הערכה נוספת בעת הסקירה השנייה ב 22-23 שבועות שם במילא בודקים את מדדי הראש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת הבהרה

אני
    03/10/2009

תודה על תשובתך.
    במדידת היקף הראש נראה בתמונה כי לא כל הגולגולת מסומנת ולכן אולי הערך שהתקבל קטן מהמציאות (המדידה בוצעה במעקב רגיל ולא סקירה ולכן אולי לא היתה מדויקת לחלוטין). אם אכן זהו המקרה יתכן כי גם היקף הראש גדול בשבוע+כמה ימים. האם מצב זה כן דורש הקדמת מעקב?
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ד``ר רון ברדין
    03/10/2009

אני שלום
    אין תועלת בעיסוק באם ואולי כי זה ניתן להגיד על כל בדיקה
    אם אינך רגועה את מוזמנת לקבל כל החלטה שתירצי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי לא טובות...
    קרן
    01/10/2009

שלום

אני בת 32 בהריון רביעי, בשבוע 21, וזו פעם ראשונה שביצעתי חלבון עוברי. התוצאה שקיבלתי עפ"י שקלול הגיל והבדיקות זה 1:205.

מיותר לציין שאני בחרדות מאז...

עפ"י השקיפות עורפית הסיכון המשוקלל יצא 1:3940.

מה זה אומר?

האם עליי לחשוש?
    האם ע"י סקירת מערכות מורחבת ניתן להמנע מדיקור מי שפיר?

(לא עשיתי סקירה מערכות מוקדמת)

אשמח להבהרות

תודה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לשאלתי?

קרן
    03/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בדיקור מי שפיר?

ד``ר רון ברדין
    06/10/2009

קרן שלום רב
    סיכון משוקלל של 1:205 נימצא אכן בתחום בו מומלץ לבצע דיקור מי שפיר. בהיעדר סקירה מוקדמת חסרים נתונים שיש בהם לסייע בקבלת החלטה גם בנוכחות שקיפות עורפית תקינה
    בכל מיקרה ממליץ לך לבצע ייעוץ גנטי בדיוק בשאלה זו של הצורך בביצוע דיקור מי שפיר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה עובר - ראש קטן, בטן גדולה
    מרינה
    01/10/2009

אני בהריון סוף שבוע 34
    אתמול( 34+5) ביצאתי אולטראסאונד של גדילת עובר (נקבה) בקופת חולים וקיבלתי מדדים שונים:
    BPD 83 מ''מ, מתאים לשבוע 33+0
    HC 301 מ''מ, מתאים לשבוע 33+3
    AC 321 מ''מ, מתאים לשבוע 36+0
    Femur 69 מ''מ, מתאים לשבוע 35+3

יש פער גדול בין מדדים של ראש והשאר.
    האם זה ערכים תקינים? כבר קראתי על מקרים של מיקרוצפליה ודי נבעלתי.
    האם ראש קטן כמעט בשבויים מצביע על בעיות בהתפתחות המוח?

באולטראסאונד ב29+2 שבועות היה:
    BPD מתאים ל29+3
    HC מתאים ל28+1
    AC מתאים ל29+6
    כבר היה ראש יחסית קטן ובטן גדולה אבל לא כזה פער....
    אני בת 36, הריון שלישי, הריון תקין, טבעי, אין סכרת.

הוספת תגובה

• למרינה

פרופ` ישראל מייזנר
    04/10/2009

מדדי הראש של העובר למרות היותם קטנים מהצפוי, עדיין לא חורגים מן העקומה הנורמלית. בהחלט ייתכן, כי קיים קושי במדידה ולכן הפערים במדידות. סה"כ כל הפרמטרים בגדר הנורמה לגיל ההריון, גםאם הבטן גדולה יותר והראש קטן יותר.רצוי כמובן, לחזור על הבדיקה לאחר פרק זמן קצוב של 10-14 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידות וערכים-אודה לתשובתכם
    גילי
    30/09/2009

שלום רב
    האם מדידות שלהלן תקינות:
    גיל ההריון לפי וסת 32+5
    BPD מ"מ 85 מתאים ל 33+6
    HC מ"מ 316 מתאים 35+2
    AC מ"מ 297 מתאים 33+4
    FEMUR מ"מ 63 מתאים 32+4

HC/AC 1.06
    AC/FEMUR 4.71
    BPD/FEMUR 1.35
    HC/BPD 3.72
    FL/HC 0.2

הערכת משקל 2213 גר

הוספת תגובה

• מדדי עובר

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

גילי שלום
    המדדים אכן תואמים את גיל ההריון בטווח של ימים בודדים למעט היקף הראש שגדול ב 3 שבועות בהשוואה לגיל הריון על פי וסת אחרונה.היקף ראש גדול במיוחד מוגדר מעל 344 מ"מ כך שאת הרחק משם. ייתכן ו"ראש גדול" קיים אצלך או אצל בן זוגך ובנוכחות אנטומיה מוחית תקינה זו הסיבה בדר"כ. בכל מיקרה בצעי הערכה נוספת של משקל העובר עוד כ 2-3 שבועות להשוואה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי
    קרנה
    30/09/2009

הי,

קיבלתי היום את תוצאות החלבון העוברי שעשיתי.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה הן אומרות בדיוק.

חשוב רק להגיד שבסוף כתוב האיבחון הסופי שהתוצאות בתחום הנורמה.

התוצאות:

חלבון עוברי (MSAFP- 0.69 MOM

20.10 NG/ML

גונדופטרופין שיליתי HCG MOM1.15

21.80 IU/ML

אסטריול בלתי קשור MOM UE3 0.93

0.90 NG/ML

ו.. סיכון לפי גיל ובדיקות: 1:905 לפי גיל: 1:683

לפי התוצאות הסטטיסטיות אני מבינה שזה בסדר.

אולם מעניין אותי לדעת מה זה בדיוק שאר התוצאות המפורטות מעלה..(במיוחד אלו שרשומות מתחת לערך הראשון, כמו ה- 20.11)

אשמח לעזרה ועצה.

קרן

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חלבון עוברי

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין משולש

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

קרנה יקרה
    קצרה היריעה כאן לתת שיעור בהכרת מרכיבי התבחין המשולש , סיבות לערכים גבוהים או נמוכים
    אכן התשובות ניראות תקינות כך גם הסיכון המשוקלל שהוא בתוך תחום הנורמה. אנא פני עם תוצאות אלה לרופא המטפל .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לד"ר

קרנה
    01/10/2009

בוקר טוב,

אני מאוד מאוד מודה על המענה...

הסיבה ששאלתי בפורום הייתה מכיוון שהרופאת נשים שלי בחופשה לשבועיים הקרובים ולא קיבלתי כל מענה מאיזהשהוא רופא מחליף שלה... (עד ללפני דקה!)
    וכן,כי אני חרדתיתי מאז ההפלה הקודמת שהייתה לי (שבוע 9). זו הסיבה.

תודה על המענה ,

המשך יום נפלא וחג שמח,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב צמיחה
    דניאלה
    30/09/2009

בוקר טוב,

בכל אחת מבדיקות האולטראסאונד שנערכו לי בשבועות 15, 23 ו 30, נאמר לי שמשקל העוברית מתאים לאחוזון 50.
    היום, בשבוע 34, נאמר לי שהיא שוקלת 2,040 גר' המתאימים לאחוזון 20.

האם יש מקום לדאוג שהעוברית אינה מתפתחת בהתאם לקצב של אחוזון 50 בו הייתה משך כל ההריון?
    מה יכולה להיות הסיבה להאטה זו בהתפתחות?

תודה רבה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    קצב צמיחה

הוספת תגובה

• גדילת עובר

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

דניאלה שלום
    על מנת לענות האם האטה משמעותית בגדילה יש מקום להערכה נוספת כעבור כשבועיים מבדיקה אחרונה. אחוזון 20 הוא תקין למרות שלא באחוזון בו גדל העובר. ישנם פרמטרים נוספים להעריך העובר ככמות מים , תנועות , טונוס ועוד
    בשלב זה אם כל שאר הבדיקות תקינות מקובל להמשיך במעקב שמרני עד להערכה הבאה. ממליץ לעדכן הרופא המטפל בתוצאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירות
    מירי
    30/09/2009

שלום רב בת 28.5 הריון ראשון עובר יחיד כל הבדיקות עד כה טפו טפו תודה לאל תקינות. חלבון עוברי יצא כמו הסיכון לפי גיל 1:1200 ככ שלא נתן נידע יותר מדי.

עשיתי שתי סקירות ותודה לאל שתיהן תקינות לחלוטין. שאלתי היא האם יש משקל לסקירות בסיכון לחס וחלילה חס ושלום לא עלינו ולא על אף אחד לבעיות כרומוזומים?(תסמנת דאון) כי לא עשיתי מי שפיר ואני כל הזמן חרדה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירות

הוספת תגובה

• סקירת מערכות עובר

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

שי שלום רב
    לסקירות המערכות התקינות יש בהחלט משקל בהקטנת הסיכון לתסמונת דאון ואף באופן משמעותי כשם שמימצאים בסקירה מעלים סיכון. הסיכון אצלך פחת לפחות בפי 2 על סיכון הרקע ואף יותר מכך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב עקוז-דחוף
    אני
    30/09/2009

שלום רב,

אני בשבוע 33 והעובר במצב עקוז.
    עד איזה שבוע מקסימום אפשר לחכות עד שעושים היפוך עובר ומה הסיכויים שהוא עוד יכול להתהפך בעצמו בשבוע כה מתקדם?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מצב עקוז-דחוף

הוספת תגובה

• מצג עכוז

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

אני שלום
    אמנם אין זה הפורום המתאים לתשובה על שאלתך אלא פורום הריון ולידה שבפורטל זה. יחד עם זאת . שבוע זה בו את נימצאת הוא פרק הזמן בו העובר מתחיל להתמקם באגן כך שסיכויי ההיפוך הספונטני הולכים ופוחתים בדרך כלל. לגבי עיתוי ההיפוך וסיכוייו , החליטי על המקום בו את מתכוונת ללדת ופני לאותו מרכז לקבלת מידע על עיתויי ההיפוך וסיכויי ההצלחה באותו בית חולים. בדר"כ על פי הספרות סיכויי הצלחת היפוך אינם גבוהים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה