מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקה משוקללת וסקירה מוקדמתעדי30/09/2009
שלום, אני בשבוע 19+2, קיבלתי תוצאה משוקללת של מעבדות זר:
PAPP A- 3.68
AFP- 1.17
UE3-1.15
NT- 0.88
HCG- 2.21 (0.16-2.99
INHIBIN A- 2.42
התוצאה היא 1:13,000. אני מניחה שזו תוצאה טובה למרות שהכי טובה זה 1:20,000 אבל הרופא אמר לי ששני הערכים האחרונים ברשימה הם מעט גבוהים , במיוחד האינהיבין. הייתה לי המטומה גדולה בשבוע 6 ולכן אמר שסביר להניח שזה בגלל זה.בנוסף בסקירה המוקדמת התגלו ציסטות בעורף בשני הצדדים , נאמר לי שזה יעבור ולא אמור להדאיג שאר הסקירה היתה תקינה.
בכל זאת, הרופא נתן לי הפניה לייעוץ גנטי בגלל התוצאות +הציסטות, ואני ממש רוצה להימנע ממי שפיר. הרי הוא יודע שזה כנראה בגלל ההמטומה, והציסטות לא מדאיגות אז האם ניתן להימנע? האם התוצאות טובות או שכן היית שוקלים מי שפיר?אני בת 30 בעוד חודש.
האם כדאי שוב ללכת לרופא הפרטי לסקירה ממוקדת או "מיני סקירה" רק לוודא שהכל תקין עד המורחבת או שאין לזה משמעות?
תודה רבה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקלול בדיקות
ד``ר רון ברדין30/09/2009עדי שלום רב
אכן תוצאה מש'וקללת מוגדרת לכל הדעות תקינה ! בכל מקרה אינך שלמה עם משמעות התוצאות והשלכתן על קבלת החלטה לגבי הצורך בדיקור מי שפיר , פני לייעוץ גנטי . להערכתי לא צפוייה גישה אחרת
לא ברור לי לאיזה ציסטות התכוונת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףחסוי29/09/2009
ערב טוב.
יש לי שאלה מאוד דחופה.. אני בעזרת ה' בשבוע 32.. היום שמתי לב שכשאני נוגעת באיזור ליד התבורממש כואב לי, כאילו כאב חיצוני, כאילו שקיבלתי מכה שם, למרות שלא קיבלתי שום מכה..
התור לרופא נשלי שלי רק ביום ראשון..
מה זה יכול להיות?
אני מאודדדדדדד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוייה
ד``ר רון ברדין30/09/2009שלום רב לחסוייה
טוב תעשי לעצמך אם תפני לבדיקת רופא מטפל. במידה ומטריד באופן שאיננו נסבל פני למוקד/מיון
ראשית קשה לתת יעוץ תאורטי במיקרים אלה ללא בדיקה ושנית זה פורום אולטרהסאונד ונישמח לסייע בידך בכל שאלה בנושאי אולטרהסאונד
מאחל לך שתרגישי טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקרמירי29/09/2009
שלום הריון ראשון עובר יחיד בת 28 וחצי, שבוע 24..
תוצאות שקיפות עורפית 1:21684 ונצפתה עצם אף
תוצאות פאפא א: 1:1800
תוצאות חלבון עוברי : 1:1274
סקירה מוקדמת ומאוחרת תקינות
לא עשיתי מי שפיר.אך אני כל הזמן חושבת על זה ולא רגועה כי הרופא שלי היה כל הזמן בגישה שכל בדיקות הסקר אינן אמינות וכדאי בכל אופן לעשות מי שפיר ודי הלכתי בניגוד לדעתו ועכשיו אני בחרדות ומפחדת שככה אהיה עד סוף ההריון..וככ רוצה להנות מההריון ולדעת שהכל בסדר עם העוברית שלי..
מה דעתך?אני יודעת שהתוצאות תקינות מבחינת קופח ששולחת למי שפיר רק מ1:380 ומעלה אולם עליי להיות רגועה בסיכון חלבון עוברי כזה?שהוא סיכון כמו הסיכון הרגיל שהיה ידוע לגילי בכל אופו לדברי הרופא ולכן הבדיקה לא הועילה ולא הזיקה..
מה הסטסטיטיקות בנושא לבחורות כמוני שיוצא להן תוצאות תקינות כאלו דומות?האם נולדים ילדים למרות התוצאות הללו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא למי שפיר
ד``ר רון ברדין30/09/2009אני שלום רב
כל שאוכל לומר לך הוא שתוצאות תקינות כל כך , סיכון משוקלל נמוך ביותר , הדגמת גשר אף וגילך הצעיר לא הולכים בקנה אחד עם המלצה רפואית לדיקור מי שפיר. נכון הוא שהתשובה היא סטטיסטית אך זה כל הרעיון. לתת לך כלים לקבלת החלטה על ידי בדיקות לא פולשניות ברמת דיוק גבוהה
בהצלחה בהמשך ובקבלת ההחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לאיתור מומיםרתם29/09/2009
שלום,
הריון שני , גיל במועד הלידה 34
חלבון עוברי 1.12
גונאדדוטרופין 0.83
אסטרלין 0.74
סיכון לתסמונת דאון הוא 1:1763
בהריון הקודם תוצאות טובות יותר,
הם כדאי לבצע מי שפיר?
תודה רתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון משוקלל תבחין משולש
ד``ר רון ברדין30/09/2009רותם שלום
סיכון של 1:1763 נחשב לתקין
אם בכל זאת את מתלבטת , ייעוץ גנטי בהחלט יכול לתת לך "כיוון דרך" בעיניין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתרוני29/09/2009
האם מומלץ להתחסן נגד השפעת העונתית הרגילה בזמן ההריון -שבוע 33?
האם יכול להיות סיכון לעובר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד``ר רון ברדין30/09/2009שחר יקרה
על מנת לתת לך תשובה הולמת אני ממליץ לך לפנות לפורום הריון ולידה שבפורטל זה שכן בפורום הנוכחי אנו דנים בכל הקשור לאולטרהסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 6 + 5 ימים - ללא שק חלבואורית27/09/2009
שלום רב,
היום עשיתי יקת אלטרסנד עקב דימומים, בבדיקה ראושק היון אך טרם נראה חלמון בשקית. גודל השק התאים לשבוע כמו כן צויין כי מיקום השקיות מעט נמוך ברחם וכי 2 השחלות הוגמו.
הטכנאית שלחה אותי לרופא נשים לשם מנוחה , ואמרה שנעשה בדיקה חוזרת בעוד שבוע.
אשמח אם תוכלו להסביר לי מדוע לא נצפה שק חלמון ? והאם באמת יש סבירות שיצפה עובר ודופק בשלב מאוחר יותר? במידה ולא האם גרידה זו התשובה? והאם מנוחה יכולה לעזור ?
תודה רבה על כל הסיוע,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים נוספים...
אורית29/09/2009משום מה שכחתי לציין שיש לי הרבה דימומים... האם יש צורך במנוחה? והאם יש טעם לחכות לשבוע 7 + 6 ימים - זהו היום שקבעו לי תור נוסף לאולטרסאנד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
אורית29/09/2009כמו כן אמרו לי שק ההריון נמוך יותר מהמיקום הרגיל.
סליחה על 3 ההודעות במקום הודעה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשליש 1 של הריון
ד``ר רון ברדין30/09/2009אורית שלום
נוכח התיאור שלך לעיל על הדימומים נכון תעשי אם תפני לבדיקת הרופא המטפל שלך להערכה ולבדיקה
מעבר לכך דימום בשליש 1 של ההריון מעלה הסיכון להפלה כך שבשלב זה לא ניתן להיתנבא לגבי ההמשך. אי התאמה בין גיל הריון על פי וסת אחרונה ועל פי בדיקת אולטרהסאונד אפשרית וכאשר איננה מבטאת מסלול לא תקין , היא מבטאת גיל הריון צעיר יותר שמשמעותו שהביוץ והכניסה להריון מאוחרת ממה שחשבת
בהצלחה ושוב אם הדימומים נימשכים , פני בהקדם לרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש עוברלידיה27/09/2009
שלום,
שמי לידיה בת 35. אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת אני בשבוע 22+2 להריון (שלישי במספר).
בסקירה עלו הממצאים הבאים: היקף ראש עובר גדולים מגיל הריון לפי וסת אחרון, לא מעבר ל-2 סטיות תקן. חדרי מוח: ימיני 7.4 מ"מ שמאלי 10 מ"מ.
חשוב לציין שמין העובר זכר וכי כל הבדיקות הקודמות שלי תקינות (שקיפות, סקירה מוקדמת, בדיקות דם, לא עשיתי דיקור מי שפיר)
הרופא הבודק הפנה אותי לייעוץ גנטי ולבירור נרחב.
האם יש לי מקום לדאגה??? אני מאוד מאוד חוששת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה של חדרי מח לטרליים
ד``ר רון ברדין30/09/2009אסימטריה ברוחב חדרי המח הינה תופעה בה אנו ניתקלים תכופות. במידה והבדיקה האנטומית של המח נימצאה תקינה בנוכחות סקירה מוקדמת תקינה הסבירות לבעייה פוחתת משמעותית מה גם שלא מדובר בהרחבת חדר אלה בגבול העליון של רוחב החדר המוגדר 10 מ"מ.
יש כמובן לחזור על הבדיקה כשבועיים לערך מבדיקה קודמת בבדיקה מכוונת למח כולל הערכת חדרי המח על מנת לודא שאין דינמיקה ברוחב החדרים. אני גם מסכים עם המלצתו של הרופא לייעוץ גנטי שם ידונו עימך בין השאר בשאלת הצורך בדיקור מי שפיר והאם יש צורך בהדמייה נוספת כ MRI.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לידיה30/09/2009תודה על תשומת הלב ותשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אקטופייפה26/09/2009
ב-13.9 בטא 72
ב23.9 נעשה אולטראסאונד ראשון. לאחר חישוב שלי של שבוע 6+ לפי חישוב מתאריך הביוץ והממצאים: רחם ובתוכו דימוי שק מאוד ראשוני קוטר 11.3 מ"מ
שחלה שמאל תקינה שחלה ימין תקינה
בחצוצרה ימין בחיבור 1/3 פרוקסימלי עם ה 2/3 דיסטלי ממצא מאורך גודל 16*32 מ"מ ובתוכו עיגול היפואקואידי 8 מ"מ
הרופא עשה לי מיד בדיקת בטא נוספת ויצא 5300 שזאת עליה תקינה.
יש לי תור נוסף להמשך השבוע לאולטראסאונד.
השאלה האם יכול להיות שהכל בסדר (עליה תקינה בבטא- יכול להיות הריון חוץ רחמי עם עליה תקינה בבטא? ואם כן אז עם שק ברחם?) ויראו עובר ודופק בהמשך - אין לי מחזור סדיר ויכולה להיות טעות בחישוב השבוע.
אם כן מה יכול להיות הממצא בחצוצרה אם לא הריון חוץ רחמי? אני רוצה לבוא מוכנה נפשית לבדיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש
יפה26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימצא בחצוצרה
ד``ר רון ברדין30/09/2009יפה שלום רב
עליית בטא תקינה איננה מאפיינת הריון חוץ רחמי .
עם כל הרצון להכינך נפשית לבדיקה הבאה קשה ולא נכון יהיה לנסות לפענח המימצא בחצוצרה בלי שרואים אותו כך שאין מנוס מהמתנה לבדיקה ובהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפה04/10/2009ראו דופק בשק ברחם ומה שהיה בחצוצרה התמוסס. אמר שכנראה היה מקום ההפריה או משהו כזה. כנראה שהחישוב של הגיל קטן יותר בשבוע מה שחשבתי. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל וגיל לפי אולראסונדהדר26/09/2009
שלום,
הוסת האחרונה שלי הייתה ב- 11.07.09. המחזור שלי מדוייק תמיד, אורך 28 ימים. ע"פ בדיקת אולטראסאונד ב- 09.09 ע"פ גודל העובר (ושבוע 6.4 וגודל 6.5) הוא חישב לי וסת אחרונה ב- 25.07.09 (שבועיים אחרי הוסת שהייתה בפועל) ושהריתי ב- 08.08.09. ע"פ החישוב שלי ב- 09.08.09 הייתי אמורה לקבל כבר את הוסת הבאה.
שאלותיי:
1. ייתכן שוסת תחושב שבועיים אחרי הוסת שהייתה בפועל (העובר בעצם "קטן" בשבועיים)?
2. ייתכן שנקלטתי להריון יום לפני המחזור הבא?
3. יכול להיות שהחישוב של הגודל לא לגמרי מדויק ?
אציין שבאלוטראסונד ראו דופק והכל נראה תקין.
תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה 3
הדר26/09/2009רק לתקן את שאלה 3
יכול להיות שהגיל שקבע הרופע על פי הגודל לא מדויק ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב גיל הריון
ד``ר רון ברדין30/09/2009הדר שלום
למען נעשה הדברים פשוטים. ו.אחרונה ניקבעה כנקודת זמן המקובלת לחישוב גיל הריון ואל לך להתבלבל שהביוץ וההפריה קורים סביב שבועיים אחר כך. בשלב בו רואים כבר שק הריון ובעיקר אם יש עובר עם דופק ניתן למדוד את גודל העובר ובהתאם את גיל ההריון המדוייק . בשליש ה 1 להריון בדיקת האולטרהסאונד אמינה יותר בקביעת גיל הריון וכאשר יש פער של מעל 7 ימים מגיל הריון על פי וסת אחרונה, קובעים את גיל ההריון על פי בדיקת האולטרהסאונד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בעורףעדי26/09/2009
שלום,
אני בשבוע 18+5, בסקירת מערכות מוקדמת אצל רופא פרטי נאמר שיש לעוברית 2 ציסטות בעורף וזה ממצא שכיח ושקרוב לוודאי יעבור, ולא כתב על גבי הסקירה את ההערה הזו וגם לא הפנה אותי להמשך בירור, ואני שכחתי מזה וגם לא יידעתי את הרופא בקופ"ח כי שכחתי מאחר ולא התייחס לזה.
שאר הסקירה הייתה תקינה.
התברר לי שבד"כ כותבים את המדדים של האברים אגני הכליה וכו ואצלי לא נכתב כלום רק סומן שזה נצפה.
שאלתי היא- האם כך עושים כולם? או שצריך לכתוב את מידות האברים שנצפו (אני מניחה שלמען השוואה מאוחרת)
בנוסף- האם היה צריך לשלוח אותי לייעוץ גנטי ואקו לב בעקבות הציסטות או שלא?
שאר הבדיקות סקר תקינות ואני מקווה שלא אצטרך לעשות מי שפיר.
אשמח לדעת מה מקובל כי אני צריכה לקבוע תור לסקירה מאוחרת ואני מתלבטת אצל איזה רופא ואולי לעשות מי שפיר בעקבות הממצא הזה
, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר26/09/2009ציסטות בעורף העובר, המתגלות בסקירת המערכות המוקדמת הינן בד"כ ממצא חסר משמעות. מדובר במאגרי לימפה ראשוניים, הממוקמים בצואר ואשר מתרוקנים לצינור הלימפה הראשי המצוי בבית החזה, והנוצר סביב שבועות אלו. לכן, לאחר כשבועיים - לא מזהים יותר את הציסטות האלו. במכונים הגנטים המוכרים, ציסטות אלו, כבר אינן סמן לתסמונת דאון כפי שחשבו בעבר. לכן, לדעת רוב החוקרים ממצא זה, אינו מחייב בירור נוסף.
בבדיקת סקירת מערכות שגרתית, כששתי הכליות תקינות והאגנים אינם מורחבים - לא מודדים את קוטר הכליות. בודקים מנוסים, יודעים מהו גודל כליה תקין גם ללא מדידה. אם הכליות במקומן, בגודל תקין כנראה לעין, ובהעדר הרחבת אגני הכליות - לא מודדים אותן בשגרה.
מהנתונים שסיפקת, ככל הנראה אין מקום ליעוץ גנטי או לבירור נוסף, וכך אמנם נעשה.
אני מאחל לך, המשך הריון קל ומוצלח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםיעל26/09/2009
שלום ,אני בת 40 בעברי 2 לידות תקינות וספונטניות . עקב ניתוח לפרוסקופיה עברתי הפריה
החזרת עוברים ב- 20.8.09 ב- 23.9.09 בבדיקת U.S נצפו 2 שקים 1:שק הריון 14X18
שק חלמון :3.1
CRL 10..1 יש דופק ,השק השני: שק הריון 13X12 שק חלמון 4.4 ו - CRL 5.7 יש דופק.
אני מאוד חוששת מהריון תאומים הן מפאת גילי ומצבי המשפחתי . מה הסיכויים לדעתך של העובר
הקטן יותר הוזמנתי לבדיקה נוספת עוד שבועיים אני במתח . לתשובתך המהירה אודה
עלי לציין ש5 ימים לפני בדיקה זו בU/S לא היה דופק בשק הקטן ולדברי הרופא שק החלמון לא נראה
תקין לא בגודל ולא בצורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר26/09/2009המצב של הפרש בגדילת העוברים, אפילו בהריון IVF מוכר זה זמן רב. בחלק מן המקרים, מדובר בעובר קטן לא תקין, שיכול אף להפסיק להצפתח משלב מוקדם של ההריון. באילו שגדלים - יש מקום לבירור מקיף לגבי תקינות העובר הקטן הכולל בין השאר: סקירת מערכות, שקילת דיקור מי שפיר, אקו לב עובר ויעוץ גנטי. הייתי גם מייעץ לך, לבצע את הבדיקה הבאה בידי מומחה באולטראסאונד שיוכל לאמוד את מצב העוברים בעיניים מנוסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים באולטרסאונדמיכלוש26/09/2009
שלום רב
היום נכנסתי לשבוע 30-תאריך וסת אחרונה 26.2.09
באולטרסאוד שביצעתי היום יצא:
bpd 72 מ"מ מתאים לשבוע 28.6
h.c 260 מ"מ מתאים לשבוע 28.2
ab.cir 263 מ"מ מתאים לשבוע 30.3
hcac 98
femur length 57 מ"מ מתאים לשבוע 30
גיל us29.3
הערכת משקל 1482 ג'ר
מי שפיר שבצעתי תקין
האם יש בעיה לאור זאת שהראש קטן מהבטן ומגיל ההריון
מין העובר נקבה מצג ראש, כמו כן הבדיקה נערכה בקופ"ח
בדיקה של 5 דקות , נלקחו מדידות וזה.
תודה רבה גמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכלוש
פרופ` ישראל מייזנר26/09/2009היקף הראש הינו קטן בשבועיים מהצפוי. מדידה זו, עדיין בטווח הנמוך של הנורמה. תתכנה שתי אפשרויות: א. המדידה הייתה קשה ולא נערכה כיאות, ב. המדידה אמיתית והראש אמנם קטן מהצפוי. למקרה א - הפתרון הינו, כמובן, בדיקה נוספת בידיים אמונות. למקרה ב - יש מקום להערכה נוספת של גדילת הראש בהפרש של שבועיים. אם הראש שומר על אותה הפרופורציה או חוזר לנורמה - הממצא אינו משמעותי. אם הראש קטן יותר - יש מקום לברור של ראש קטן, כולל יעוץ גנטי ושקילת אמצעי הדמייה נוספים כמו MRI.
מנסיוני, בד"כ מדובר בטעות מדידה, ורצוי לחזור עליה מהר ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן שבוע37+5 לפרופ מייזנרנועם25/09/2009
להלן ממצאי בדיקת אולטרסאונד להערכת משקל שנערכה לי בבלינסון (שבוע 37+5):
BPD- 93 ממ = 37W6D.
OFD-117 ממ=40W0D.
HC-332.0 ממ=37W6D.
AC-316 ממ=35W5D.
HC/AC-1.05
FL-71 ממ=36W2D
ממוצע משך ההריון- 37W4D . הערכת משקל העובר AC,FL- 2827 הערכת מקל העובר AC, BPD- 2955.
שאלתי היא האם היחס שבין מדדי הראש לממדי הבטן תקנים? שכן על פי הבדיקה הראש גדול ביחס לבטן (וכן ביחס לעצם הירך, אולם בצורה מינורית יותר)
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
פרופ` ישראל מייזנר26/09/2009ככל שגיל ההריון מתקדם יותר, דיוק המדידה בבדיקות יורד באופן משמעותי. לכן, ההבדלים במדידות בעוברך, אינם משמעותיים, וכולם נמצאים בנורמה לגיל ההריון, בעקומת הגדילה. היחס בין היקף הראש להיקף הבטן הינו 1 בשבוע 36. בעובר שלך, היחס הינו 1.05, שהינו תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מורחביםמהדי עואד25/09/2009
אשתי בהריון בשבוע 25
בשבוע 23 עשתה סקירה מורחבת ונאמר לנו שלעובר (בת) יש חדרי מוח מורחבים 8.5-9
שאר הבדיקות כולן תקינות כולל שקיפות עורפית וחלבון
אנחנו יודעים שזה עדיין בתחום הנורמה אבל אנחנו מודאגים מזה
השאלה: מה ההשלכות למקרה הזה והאם יש סיכוי שהעובר יהיה לו בעיות תפקוד או בעיות שכלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי המח בתחום הנורמה
ד``ר רון ברדין25/09/2009מהדי שלום
טוב שטרחת לציין "שאתם יודעים שזה בתחום התקין" ולכן אל לכם לחפש כעת סיבות לדאגה אם לא אמורות להיות כאלה. . לדון על בעיות אפשריות כאשר בדיקה תקינה איננו נכון לטעמי.
יש המבצעים מעקב או ביקורת כ 2-3 שבועות מבדיקה קודמת על מנת לראות שאין כל שינוי
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש קטן שבוע 23סיגל24/09/2009
עשיתי לפני שבועיים סקרית מערכות מאוחרת ונמצא כי הראש של העוברית קטן בשבוע משבוע ההריון
היום אצל הרופא בדיקה נוספת מעלה את אותה התוצאה גיל העובר 23 שבועות אולם הראש תואם לשבוע 22
תוצאות של מדידות מהיום :
BPD 5.35
HC 19.96
OFD 7.28
AC 19.67
FL 3.85
משקל העובר 580 גר'
FL/BPD 72
FL/AC 19.6
CI 73.5
האם יש מקום לדאגה נשלחתי לייעוץ גנטי כדי להסיר חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער של שבוע בהיקף הראש
ד``ר רון ברדין25/09/2009סיגל שלום
פער של שבוע בהיקף הראש בהחלט איננו מימצא שאמור לעורר דאגות בטח אם כל הבדיקות עד עתה תקינות
לשם המחשה כאשר היקף הראש קטן מ 180מ"מ ובמיוחד אם קטן מ 166 מ"מ בשבוע 23 אז" יש מקום" לדאגות ובירורים . היקף הראש לעובר שלך רחוק מאוד מערכים אלה ( על פי הנתונים שצירפת היקף הראש 199 מ"מ.) העובדה שבשתי בדיקות יש פער שבוע מראה גם שראש העובר ממשיך לגדול ולא מגדיל הפער אף היא מציינת מהלך תקין
אם ללכת לחומרה אז בצעי ביקורת גדילה עוד כ 2-3 שבועות מבדיקה קודמת על מנת לראות שאין מגמה של הגדלת הפער
מעבר לכך את יותר מרשאית להוריד ממפלס הדאגות
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)