פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא לא ידוע מאחורי הרחם
    אתי
    23/09/2009

שלום
    אני בת 27 בהריון הראשון שלי שבוע 22 בד"כ בריאה לא לוקחת כדורים מכל סוג שהוא
    וגם לא לקחתי גלולות אף פעם .
    עד היום כל הבדיקות שנעשו לי במהלך ההריון היו תקינות ברוך ה' גם השקיפות עורפית החלבון עוברי והסקירה המוקדמת
    אתמול עשיתי אולטראסאונד טרימסטר 2 - סקירה מאוחרת
    והרופא שעשה לי את הבדיקה אמר שעם העובר הכל תקין ברוך ה' , אבל הוא ראה ממצא שהוא לא ידע להגיד לי מהו דבר שמאוד הדאיג אותי והלחיץ אותי.
    הוא רשם בסיכום: מאחורי הרחם ממצא ציסטי עם הדים אקוגנים בתוכו, ממצא מאורך מימדים
    69*45 מ"מ לא הודגמה זרימה הודגמו מס' מחיצות בממצא .
    קבעתי תור לרופא הנשים שלי לברור בממצא אבל זה יהייה רק ביום חמישי הבא ואני נורא מתוחה ומוטרדת. יש לציין כי איני חשה בכאבים או במשהו לא תקין .
    בעבר הייתה לי ציסטה בין השחלה לחצוצרה שגרמה לי לכאבים ורצו לנתח אותי לבסוף היא נעלמה לבד וביטלו לי את הניתוח .
    הייתי רוצה לשמוע את חוות הדעת שלך ? אני חייבת להירגע ולפחות לדעת מה זה יכול להיות ?
    האם לאור הממצאים יש סיבה לדאוג ? אודה לך על התשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא לא ידוע מאחורי הרחם

הוספת תגובה

• מימצא מאחורי הרחם

ד``ר רון ברדין
    24/09/2009

אתי שלום רב
    ישנם תחומים ברפואה במיוחד במיקצוע שלנו שאין כמו מראה עיניים וניסיון לפענח כוונת הבודק דרך הנייר לא מיקצועית. אני מניח שהרופא המטפל שלך יפנה אותך להערכה נוספת. עלייך בהחלט לשאוב עידוד מההיתפתחות התקינה של ההריון ולהשלים הבירור לגבי המימצא
    בהצלחה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל העובר
    עדי
    23/09/2009

אני בשבוע 5 ו6 ימים.
    היום ביצעתי US ראשון והתוצאות:
    ישנו דופק, 2מ"מ CRL.
    האם זה כ"כ קטן או בהתאם לשבוע שלי? האם צריך לחזור על הבדיקה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גודל העובר

הוספת תגובה

• אולטרהסאונד מוקדם בהריון

ד``ר רון ברדין
    24/09/2009

עדי שלום רב
    ממש לא . מרבה בדיקות מרבה דאגות. יופי על הימצאות הדופק ובהצלחה בהמשך.
    שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך הירך
    ויקה
    23/09/2009

שלום. אני בשבוע 37 והיום ביצעתי הערכת משקל. העוברית שוקלת 3200 וכל הפרמטרים מתאימים בערך לשבוע שאני נמצאת בו חוץ מפרמטר של עצם הירך. עצם הירך יצא היום מתאימה לשבוע 35. כאשר ביצעתי הערכת משקל בשבוע 35 עצם הירך גם התאימה לשבוע 35. האם יתכן שכל הפרמטרים האחרים גדרו חוץ מהירך?
    כמות מי שפיר תקינה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורך הירך

הוספת תגובה

• ירך קצרה מעט

ד``ר רון ברדין
    24/09/2009

ויקה שלום
    בשבוע כל כך מתקדם במידה ומהלך ההריון היה תקין מבחינת הסקירות לפער זה אין משמעות. ייתכן ומבטא פער בין בודקים שונים במכשירים שונים( האם בוצע על ידי אותו רופא? ) . לא צרפת אמנם המדדים אך לא מהווה פער קריטי
    בהצלחה בלידה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגניי כליה מורחבים
    מיכל
    23/09/2009

שלום,

אני בשבוע 27+4 להריוני השני. כאשר העובר הוא ממין זכר.
    ביצעתי היום סקירה מורחבת, לאחר שבסקירה המורחבת בשבוע 21+4 נמצא כי אגניי הכלייה מורחבים : 5.9מ"מ ו- 5.85 מ"מ.
    בבדיקה היום נמצא : right mild renal pyelectasis: 0.3-0.7cm
    כל שאר המדדים תקינים, כמות מי שפיר תקינה, משקל העובר כ- 947 גר'. גיל ההריון מתאים ל- 27+1 .
    בנוסף, בדיקת מי השפיר שביצעתי הייתה תקינה, וכך גם הסקירה הראשונה ושקיפות עורפית.

מה המשמעות של ממצאים אלו? האם קיים מום לעובר? איזה בדיקות נוספות עלי לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    אגניי כליה מורחבים

הוספת תגובה

• הרחגה קלה של אגן כלייה

ד``ר רון ברדין
    24/09/2009

מיכל שלום רב
    אכן מדובר בהרחבה קלה בלבד של אגן הכלייה. . תופעה שכיחה יותר אצל בנים. אין מימצא זה מהווה מום כשלעצמו .אם ללא שינוי עד אחרי הלידה , בסבירות גבוהה שיעלם ולא יהיה זכר להרחבה. מטרת המעקב היא לוודא שאין התקדמות בהרחבת האגן . כעקרון הרחבת אגן כלייה יכולה לבטא היצרות כלשהיא בצנרת המעבירה השתן מהכלייה לשלפוחית השתן והחוצה למי השפיר בעת שהעובר משתין.לרוב הבעיות מתחילות ברוחב אגן מעל 10 מ"מ כך שאת לא בנקודה זו
    במידה והרחבת אגן הכלייה מתמשכת ומתרחבת אני מציע שתבצעי ייעוץ גם על ידי נפרולוג ילדים
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רון ברדין -הערכת משקל
    רוני
    22/09/2009

ד"ר ברדין שלום!
    לפני שבועיים הייתי אצלך בהערכת משקל -שבוע 30+2 והערכתך הייתה שהעובר שוקל 1504.
    היום שבוע 32+3 בבדיקה אצל הרופא הערכת המשקל שלו -1740.
    וציין כי "העובר רזה.. יש לו בטן קטנה".
    האם העלייה במשקל תקינה או שהוא באמת לא עלה הרבה?
    מה דעתך על הבטן הקטנה?
    תודה!!!
    שנה טובה!!
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר רון ברדין -הערכת משקל

הוספת תגובה

• עובר רזה?

ד``ר רון ברדין
    22/09/2009

שרון שלום ושנה טובה
    ראשית העובר גדל ולא עוצר את גדילתו. משקל זה הנוכחי תואם אחוזון 40 לערך לשבוע ההריון תקין בהחלט. בנוסף בל נישכח שהבדיקה על ידי 2 בודקים שונים , מכשירים אני מניח שונים וגם לכך יכולה להיות השפעה בהערכה.
    בשלב זה הייתי מציע שתבצעי הערכת משקל נוספת כשבועיים מבדיקה נוכחית ובהתאם להחליט עם רופא מטפל על אופן המעקב. אם גדילה רגילה אז חזרה לשיגרה
    בינתיים בהצלחה אשמח לעידכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    אפי
    22/09/2009

לד"ר הנכבד שלום רב.
    אני מתכוונת לבצע מי שפיר באיזה שבוע עדיף 16 או 17 ?
    אני מעדיפה כמה שיותר מוקדם אבל ראיתי שהרבה קובעות לשבוע 17 18 .
    ועוד שאלה אם אני סובלת מפטרייה בנרתיק ולעיתים דלקת , האם יש סכנה בניקור מי שפיר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• עיתוי דיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    22/09/2009

אפי שלום שנה טובה
    דיקור ב 16 שבועות גבולי ולא נהוג לבצע. לרוב מ 17ש' והלאה לכיוון 19.
    טפלי בפטרת הנרתיקית , רצוייה בדיקה על ידי רופא. לפטרת נרתיקית אין השפעה על הדיקור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פער בין שקיפות לחלבון עוברי
    יעל
    22/09/2009

אני בת 35.5 הריון שלישי, שני ילדים בריאים..
    בשקיפות העורפית התוצאה הייתה 1:1900 ובחלבון עוברי 1:261 אני דיי מודאגת,כיצד יוצא כזה פער , מה ההייתם ממליצים

הוספת תגובה

• שיקלול שקיפות וסקר ביוכימי טרימסט 1

ד``ר רון ברדין
    22/09/2009

יעל שלום ושנה טובה
    השילוב של שקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1 כידוע מעלה הדיוק בהערכת הסיכון לתיסמונת דאון. יש והוא מוריד הסיכון משמעותית , יש וללא שינוי ולא פעם מעלה הסיכון כמו במיקרה שלך
    לגבי מה לעשות מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי . בסיכון זה בדר"כ הכיוון הוא לביצוע דיקור מי שפיר
    רצוי שתיזכרי שגם אם את מחליטה על ביצוע דיקור מי שפיר לסקירת המערכות המוקדמת כאשר היא תקינה יש אפקט מגן ומוריד סיכון לתסמונת דאון לפחות בפי 2 על סיכון הרקע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת חבל הטבור
    בטי
    22/09/2009

שלום

אני בשבוע 28 אתמול עשינו מעקב גדילה והרופא אמר לנו את הממצאים הבאים VARIEX 11 מ"מ מיעוט קל של מי שפיר, רצינו בבקשה לדעת מה זה אומר כי אנחנו לחוצים (מבקש מעכשיו עד הלידה כל שבוע מעקב רופא אולטרסאונד) וגם דיבר איתנו על האפשרות של אשפוז וילוד מוקדם.

יש לציין שאני חולת סכרת עם אינסולין, FMF, תת פעילות בלוטת התריס ופיברומאלגיה

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת חבל הטבור

הוספת תגובה

• למה לא עונים מיעוט מי שפיר וVARIEX

בטי
    29/09/2009

אשמח לקבל תשובה בבקשה

ברצוני להוסיף שאכן אושפזתי והמים הגיעו לAFI 4 ואחר כך עלו ל 7.5 אני לחוצה ועדין לא מבינה מה זה אומר לגבי לידה מוקדמת ומעקב. (מבקשים כל יומים מוניטור ואולטר)

תודה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת וריד הטבור

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

בטי שלום רב
    וריקס משמעו התרחבות מקומית של חבל הטבור לרוב באיזור כניסתו לבטן העובר.רוחב 11 מ"מ מהווה הרחבה קלה. דיווחים שונים לגבי משמעות הרחבה זו והשפעתה על העובר. מקובל בדר"כ לבצע סקירת מערכות מכוונת תוך חיפוש מימצאים נוספים ואף לדון בייעוץ גנטי לגבי הצורך בדיקור מי שפיר. אם המימצא יחיד כלומר שאר בדיקת העובר תקינה הרי משמעותו מתגמדת בהחלט. יחד עם זאת כמשנה זהירות מקובל לבצע מעקב די תכוף וביקורות לעובר בטווחי זמן של שבוע עד שבועיים
    זהו עדיין שלב מוקדם ליילוד כך שבשלב זה מעקבי אולטרהסאונד ולשקול עם רופא מטפל לגבי ייעוץ גנטי. מיעוט מי השפיר שנימצא הוא בירור בפני עצמו וזאת אני מניח שאת מבצעת במחלקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרויד פלקסוס
    מיכל
    21/09/2009

לאחר תקופה ממושכת של טיפולי פוריות אני סופסוף בהריון. במהלך סקירת מערכות מוקדמת נתגלה ממצא ע"י ד"ר מלינגר של כוריד פלקסוס שמאלי מעט קדמי ביחס לימני ושני הכרויד פלקסוס במרקם לא אחיד. הוסבר לי שהממצא אינו קריטי ויש לבדוק גם במהלך בדיקת מי שפיר. שאלתי: מה פירוש ממצא זה ? האם מעיד על תסמונת כלשהי ?

אני בלחץ. תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    כרויד פלקסוס

הוספת תגובה

• CPC

ד``ר רון ברדין
    22/09/2009

שלום מיכל
    ציסטה בכורואיד פלקסוס כלומר באותה רקמה המייצרת את נוזל המח כאשר הינה מימצא בודד הרי שבעלת משמעות שולית אם בכלל. אם יש קשת מימצאים נוספת מדובר בבעייה וסיכון למום כרומוזומלי
    מאחר ובבדיקתך לא נימצא מימצא נוסך לCPC ( שניים) ואני מבין שסקירת המערכות תקינה מעבר לכך הרי שאת בהחלט יכולה להוריד ממיפלס הדאגות. בסקירת המערכות ה 2 כבר נעלם בדרך כלל ה CPC
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית תאומים
    אפרת
    21/09/2009

שלום,
    אני הבריון בשבוע 11+ עם תאומים מטיפולי IVF.
    ביום חמישי ביצעתי שקיפות עורפית והייתה לי טעות בחישוב עובר אחד התאים לשבוע והעובר השני היה קטן בשבוע
    הרופא עשה פרצוף ואמר לנו לשוב ולבצע את הבדיקה בעוד שבועיים
    הרופא אמר שהוא לא אוהב שיש פער כבר מההתחלה
    האם העובר שקטן בשבוע יכול להיות לא תקין או שההריון יהפוך להריון התאום הנעלם?
    תודה מראש על תשובתכם
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית תאומים

הוספת תגובה

• פער בגודל התאומים

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

אפרת יקרה
    למרות רצונך לקבל תשובה ברורה ישנם תחומים ברפואה בהם לא ניתן לנבא וחזות מצבים ורק הזמן מהווה המדד להערכה נוכונה. ייתכן שבבדיקה הבאה הפער לא יבוא לידי ביטוי. הביקורת אליה הוזמנת היא בין השאר לבדוק זאת
    מכאן ועד ל"עובר נעלם " מרחק גדול ומיותר להיכנס לדיון זה
    אין מנוס היתאזרי בסבלנות. העיתוי המומלץ לביצוע השקיפות הוא סביב ה 12 - עד 12 + מספר ימים אם כי ביצוע השקיפות ב 13 שבועות איננה טעות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין
    מירי
    21/09/2009

שלום אני בת 28 וחצי הריון ראשון עובר יחיד,

שבוע 23, שקיפות ושתי סקירות מוקדמת ומאוחרת תקינות ברוך השם.

תוצאות תבחין מרובע שנעשו בשבוע 19 מלאים יצא:

afp 1.38 mom

hcg 1.42 mom

u-e3 1.05 mom

inhabina 1.57 mom

סיכון משוקלל 1:6000

לאחר שעשיתי את הבדיקה הרופא אמר ששבוע 19 פחות אמין לעשות בדיקה זו ולכן היה צריך לעשותה בשבוע 17, הכי מומלץ(למרות שרשום במעבדות זר אצלם ערכתי את התבחין שעושים זאת עד שבוע 20).

אם הייתי עושה זאת בשבוע 17 כפי המומלץ, היו אמורות לצאת אותן תוצאות לערך?אותו סיכון חלילה?זה בערך הולך ככה?או שהיה צריך להיות שונה בתכלית??

לא ערכתי מי שפיר מהסיכון..ורוצה להיות רגועה להמשך ההריון..

תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין

הוספת תגובה

• להריוני

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

שלום רב
    מאחר וכל מהלך הריונך עד עתה תקין סביר שהתוצאות לו היית מבצעת קודם לכן היו תקינות אך לא בנבואות אנו עוסקים בפורום זה
    הסיכון על פי השיקלול הוא אכן נמוך מאוד ומכך בהחלט תישאבי עידוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק קטן
    מיכל
    21/09/2009

לרופאים שלום
    שמי מיכל אני בשבוע 23 הייתי בסקירת מערכות מאוחרת בקופ"ח והרופא ציין שהתינוק קטן מדי בצורה חריגה ועליי לעשות מעקב צמיחה הייתי גם אצל רופא פרטי ושם נאמר אותו דבר התינוק שוקל 375 גרם והרחם נמצא ממש למטה והשיליה אחורית מי שפיר תקינים
    מה אוכל לעשות כדי לדעת שהתינוק אכן בריא בלי מומים?
    מחכה לתשובה בדחיפות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק קטן

הוספת תגובה

• עובר קטן

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

מיכל שלום ושנה טובה
    מאחר ולא צירפת מדדי גדילת עובר, והאם בשלב מוקדם של ההריון בטרימסטר 1 תאם גודל העובר את שבוע ההריון אסתמך על הנ"ל בלבד. להערכת מומים ביצוע סקירת מערכות מהווה כלי טוב בהערכה. במידה ולמעט הגודל הסקירה תקינה ובמידה וביצעת סקירה מוקדמת והיא תקינה הרי שנישללה קבוצה גדולה ומשמעותית של מומים. לגבי מומים כרומוזומליים בדיקת מי השפיר נותנת מידע . לשאלת הצורך בביצוע דיקור יש מקום לייעוץ גנטי
    ובכלל להערכת הסיבות לעובר קטן רצוי שתבקרי הרופא המטפל שלך בהקדם למען יפנה אותך לבירור המתאים
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US ראשון
    עדי
    21/09/2009

אני בשבוע 5 ו5 ימים (או שהיום כבר מתחילה שבוע 6 ימים).
    לפני שבוע עשיתי בדיקת בטא שיצאה 1937.
    הופנתי השבוע לעשות US ראשון.
    האם בשלב זה יהיה כבר ניתן לראות דופק עוברי או שכדאי להמתין? (אם להמתין עד מתי?)

לקביעת תור
    סגירה
    US ראשון

הוספת תגובה

• מתי רואים דופק

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

עדי שלום
    ככל שמקדימים בביצוע בדיקת אולטרהסאונד בציפייה לראות דופק סיכויי האכזבה והעלאת רמת החרדות עולה.
    דופק עוברי רואים בבדיקת אולטרהסאונד וגינלית ב 6+ שבועות. לכן אני ממליץ שתתאפקי 10-14 יום עד לבדיקה הבאה
    בהצלחה ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI עוברי
    אפרת
    21/09/2009

אני נמצאת בשבוע 32 כאשר הריון קודם הופסק עקב ACC. יש לי בבית 2 ילדים בריאים.
    בבדיקת MRI נוכחית נמצא כי מדובר מבנה ראש דוליקוצפלי אך בנוסף הגדלת המרחק של העיניים ודיסמורפיזם של הקרניים הפרונטליות כמפורט, קבום מודגש, OVERSULCATION?
    מה זה אומר?
    ידוע לי כי הסוטורה הסגיטלית סגורה, ולכן לטעמו של הרופט המטפל עקב בעיה בהריון קודם ממליץ על הפסקת הריון.
    הייתי שמחה לקבל מכם חוות דעת נוספת.
    מכיוון שאינני מצליחה ליצור איתכם קשר טלפוני, ואני בקופ"ח מאוחדת ואין הפניות לבי"ח בלינסון הייתי שמחה לקבל את דעתכם בפורום, למרון שזה נושא מורכב אך חשוב לי עד מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת MRI עוברי

הוספת תגובה

• מימצא במח העובר

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

אפרת היקרה
    נחטא למטרתנו האמיתית אם ננסה לענות בפורום על שאלה מורכבת זו. לא כאן המקום לכך. רצוי שתופני להערכה מכוונת למח במסגרת יחידת אולטרהסאונד אם של הקופה או בית חולים ובהתאם הייעוץ שכולל גם יועצי אולטרהסאונד, ייעוץ גנטי ונוירולוג ילדים
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחלבון
    מירי
    19/09/2009

שלום רב,הריון ראשון בת 28 וחצי עובר אחד, ו.א 14/4/09

תוצאןת בדיקות חלבון עוברי שעשיתי פעמיים:

פעם ראשונה נעשה בשבוע 16.1 אך תוצאות החלבון חושבו לפי אולטרסאונד של 15.6 שבועות ויצא 1:1200.

פעם שניה שבוע 19 מלא לפני וסת אחרונה ערכתי תבחין מרובע יצא 1:6000.

בפעם שניה ביקשתי ממעבדות זר חישוב כולל של תוצאות סקר שליש ראשון ושני ויצא 1:20000.

מה דעתכם על התוצאות?לא ערכתי דיקור אך אנירוצה להיות שלמה עם זה..חשוב לי מאוד ..

לקביעת תור
    סגירה
    יחלבון

הוספת תגובה

• בדיקת חלבון עוברי *2

ד``ר רון ברדין
    23/09/2009

שלום רב
    2 הבדיקות לחוד הן בתחום התקין והשילוב שלהן נימצא "עמוק" בנורמה.
    לגבי השאלה אם לבצע דיקור מי שפיר והיתייחסות ספציפית לתוצאות , מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה