מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים רכים סקירה ראשונההריונית מודאג18/07/2014
שלום,
אני בת 27 בהריון תאומות לא זהות ספונטני שבוע 16 ו4 ימים.
שקיפות עורפית תקינה 0.98 לעובר a ו 1.3 לעובר b.
לא ביצעתי חלבון עוברי היות ונאמר לי שלא מבצעים בתאומים.
לפני יומיים ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת בה התגלו מספר ממצאים.
עובר a - מוקד אקוגני בלב,אגן כליה מורחב 4 מ"מ.
עובר b - מוקד אקוגני בלב,אגני כליות מורחבים 4 מ"מ דו צדדי,וריד ימני מתמיד.
אני מאוד חוששת מהממצאים אך חוששת מביצוע דיקור מי שפיר מחשש להפלה.
רציתי לשאול מה הסיכוי ללידת ילדים לא בריאים?
האם מדובר על סיכוי לתסמונת דאון בלבד?
האם אוכל להחליף את הדיקור בבדיקת דם מיטרנטי 21?
תודה רבה,
הריונית מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים רכים סקירה ראשונה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/07/2014הממצאים שנמצאו בסקירה, מהווים אינדיקציה לדיקור מי שפיר לצורך גילוי תסמונת דאון (לפי הנחיות האיגוד הגנטי - 2 ממצאים "רכים" הם אינדיקציה למי שפיר). כיון שמדובר רק בתסמונת דאון, בדיקת דם יכולה להחליף את הדיקור. פני לייעוץ גנטי מלא בנושא זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיות בהערכת משקלחחללממ16/07/2014
היי
חזרתי עכשיו מהערכת משקל.
אני בשבוע 32+2
גיל ההריון הממוצע עפי האולטראסאונד מתאים- 32
אבל הראש BPD- קצת גדול מתאים לשבוע 34+1
היקף הראש מתאים לשבוע HC 33+2
ולעומת זאת הבטן קצת קטנה- מתאים לשבוע 30+5
מה הנתונים האלה אומרים בשלב הזה?
ועוד שאלה, בכל הערכת גודל יש בסוגריים +- 21 יום.
אז למה הטכנאית הפנתה את תשומת ליבי לממצאים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיות בהערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין16/07/2014היי
הערכת המשקל ניקבעת על פי שילוב ממדי היקף ראש , היקף בטן ואורך עצם הירך.בשבועות מתקדמים כשלך טווח הסטייה בעיקר ה BPD הוא עד 3 שבועות. אמנם היקף הבטן קטן יותר בכ 11 יום והיקף הראש גדול יותר בכשבוע אך אלה אינם פערים משמעותיים. על מנת לבדוק האם יש מגמה כל שהיא השווי לבדיקה קודמת אם יש לך כזו מהשבועות האחרונים וכן בצעי הערכת משקל נוספת עוד כ 3 שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתול בכיס המרה בסקירה מאוחרתעינב12/07/2014
שלום,
אני בשבוע 23 +4 ואתמול עברתי סקירה מאוחרת.
בבדיקה נמצא כי הכל תקין חוץ מפיתול בכיס המרה עם מעט נוזלים.
נדרשתי לחזור למעקב בעוד שבועיים.
אודה לקבלת הסבר על השלכות הדבר ואילו בדיקות נוספות יש לבצע במקרה הנ"ל ( למי אני צריכה לפנות)
מאז אאני פשוט בלחץ
בברכה, עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתול בכיס המרה בסקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/07/2014פיתול של כיס המרה הינו ממצא מוכר, ולמיטב ידיעתי ונסיוני - חסר כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר ראשיסכה09/07/2014
שלום רב,
בבדיקה בגיל הריון 30 + 5 נתקבל שגיל העובר לפי האולטראסאונדהינו 32 + 6 (הבדל של שבועיים ויום) לפי:
BPD HADLOCK - תואם לשבוע 33 +4
HC HADLOCK- תואם לשבוע 33 +0
AC HADLOCK תואם לשבוע 31+ 3
FL HADLOCK- תואם לשבוע 33 + 2
מה המשמעות של הגיל הכללי? ומה המשמעות של גיל כל פרמטר? האם יש איזה שהוא נתון שהוא בעייתי ונדרש מעקב לעומק יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטר ראש - תגובה
ד``ר רון ברדין10/07/2014שלום יסכה
הערכת גדילה של עובר מתבססת בשליש 2-3 של הריון על שילוב בין היקף ראש ( HC ) היקף בטן ( AC) ואורך עצם הירך ( FL) שילוב שלהם נותן הערכת משקל.. בעובר שלך נימצא שהיקף ראש ואורך ירך גדולים משבוע הריון על פי וסת אחרונה בעוד שהיקף הבטן די תואם .האפשרויות הן שאכן העובר גדול יותר ולכן חשובה השוואה להערכה קודמת אם יש כזו . יתכן וכבר מוקדם יותר העובר גדול יותר. טווח טעות של המדידות בשבועות אלה גדול יותר משבועות צעירים יותר כך שזו סטייה כניראה בתחום התקין.
אם כמות מי השפיר תקינה ,בשלב זה ממליץ שתחזרי על הערכת הגדילה עוד 3-4 שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה בעשרה ימיםסיון07/07/2014
שבוע 33 בהערכת משקל נצפתה עצם ירך קצרה בעשרה ימים לגיל ההריון (יתר המדדים לרבות יתר העצמות התאימו פחות או יותר לגיל ההריון). אציין כי בסקירה מאוחרת ובמעקב גדילה (כשלושה שבועות לאחר הסקירה) נצפתה עצם ירך קצרה בשבוע. האם לשיטתכם יש בעיה כלשהי?
אציין כי מחשש שלי וחרף תבחין משלולש ושקיפות עורפית תקינות בוצעה בדיקת וריפיי שתוצאותיה תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה בעשרה ימים - תגובה
ד``ר רון ברדין08/07/2014שלום רב
אין בפער זה לבטא מימצא חריג במיוחד שידוע היה על פער שבוע כבר בעת סקריה מוקדמת ו3 שבועות אחריה
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפני סקירה או אחריא.03/07/2014
שלום,
אני בהריון תאומים לאחר ivf בשבוע 11. במועד שאיבת הביציות הייתי בת 36.5
אני מעוניינת לעשות את בדיקת הדם (של חברת פרונטו שהבנתי שהם המומחים בביצוע הבדיקה בתאומים) ולהימנע ככל הניתן מביצוע דיקור מי שפיר.
(בינואר השנה עברתי גרידה בעקבות הפלה נדחית ושלחנו את הדגימה לבדיקת צ'יפ גנטי והתוצאה היתה תקינה. כפי הנראה הבעיה שבגללה נזקקנו לטיפולי פוריות היא קרישיות יתר).
האם אתם ממליצים לעשות את בדיקת הדם לפני הסקירה המוקדמת או אחרי הסקירה?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפני סקירה או אחרי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/07/2014ממש לא משנה. אם תחבי לסקירה, ויתכן ויעלה בכל זאת צורך בדיקור מי שפיר - חסכת את הכסף של בדיקת הדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה ימנית קטנה יותראירנה03/07/2014
שלום,
אני בהריון אחרי IVF (הרבה מאוד IVF-ים) . ביצעתי סקירה מוקדמת בקופה בשבוע 15.1 הכל היה תקין חוץ מגודל כליה ימנית: רשום כליה שמאל 12 *6 וכליה ימנית 7.7*3.6 . הומלץ ביצוע סקירה מוונת עוד 3-4 שבועות.
בנוסף יש פרמטרים בעוברית שקטנים בכמה ימים מאשר 15.1 :
ממוצע גיל ההריון לפי FL ו HC הוא 14.5
Femur מתאים 14.4, HC מתאים ל 15.0
OFD 37.1
BPD מתאים ל 14.5,AC מתאים ל 14.3
אני מאוד דואגת בגלל הכליות ,
שקיפות 0.9 , אין לאף אחד במשפחה בעיה עם כליות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה
אירנה06/07/2014שלום רב ,
מקפיצה את השאלה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליה ימנית קטנה יותר - תגובה
ד``ר רון ברדין08/07/2014אירנה שלום רב
אכן כלייה ימנית קטנה לשבוע הריון. כלייה שמאל מתאימה בגודלה. ללא ספק , ראוייה ההמלצה שקיבלת לביצוע ביקורת המכוונת לכלייה הקטנה. חשיבות הבדיקה בהערכה חוזרת של מראה הכלייה , מיקומה , המרקם שלה, גודלה והאם שינוי מבדיקה קודמת . מראה הכלייה השמאלית ( זו שגודלה תקין ) בהתאם ניתן להתחיל לדון על אפשרויות בירור ומשמעויות .
נישמח לעידכון ממך לתוצאות הביקורת ובהתאם נתייחס. אציין שבמרכז שלנו בבית החולים נשים במרכז רפואי בלינסון אנו מבצעים בדיקות כאלה תוך שילוב רופא נפרולוג ילדים לדיון בהתאם למימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סקירה מכוונת כליות
אירנה22/07/2014שלום,
בהמשל לשאלה קודמת עשיתי סקירה מכוונת כליות.
מדידות העובר מתאים בדיוק לשבוע 18.1 (וזה בדיוק איפה שאני נמצאת) .
לב תקין לחלוטין (עוד לא עשיתי אקו לב שהמליצו ליתר ביטחון).
כליה שמאלית 16 על 9 מרקם כליתי שמור
כליה ימנית11 על 6 אקוגנית (גדלה פי 2 ב3 שבועות) אבל מרקם לא ברור ולכן המליצו על בדיקה סונוגרפית בבית חולים ואני מאוד דואגת מה זה אומר אקוגנית (כי מבחינת גודל אני מקווה שהיא תהיה בסדר כי גדלה )
והרופא לא ראה אותה בהתחלה רק כאשר עשה וגינלית (אולי בגלל משקל יתר שלי) ועובר הסתובב אז הצליח לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סקירה מכוונת כליות - תגובה
ד``ר רון ברדין22/07/2014אירנה
יש קשי להתייחס בצורה עניינית להתרשמות מאקוניות כלייה אחת על פי המלל בלבד. הכלייה הימנית עדיין קטנה לשבוע
אכן מומלץ שתבצעי את הבדיקה החוזרת בבית חולים שלישוני להגדרת המימצאים אולי ברור יותר וייעוץ בהתאם עם נפרולוג ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16 - מין העוברהילה03/07/2014
אני בשבוע 16,
הרופא לא הצליח לראות את מין העובר,
לדבריו מכיוון שהעובר במצג עכוז א"א לראות.
האם זה נכון?
האם זה קשור למין העובר (סיכויים לבת, כי זה פחות ברור)?
מה עושים הלאה אם לא מצליחים לראות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו שהרופא אמר.. הסיבה שלא ראו
טולי04/07/2014הייתה התנוחה של העובר... ברגע שהתנוחה תשתנה ניתן יהיה לראות..
תלכי שוב עוד כמה ימים ואולי יצליחו לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 16 - מין העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/07/2014בד"כ למרות הקשים, מצליחים לזהות את מין העובר. צריך סבלנות... אם לא ניתן - אפשר לחזור על הבדיקה לאחר פרק זמן קצר. בל נשכח, כי לעיתים תתכנה גם בעיות הקשורות במבנה איבר המין. אני מניח שהרופא הבודק זימן אותך לבדיקה חוזרת. אם לא - פני לאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמיכל02/07/2014
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 17, בת 36. בהריון הראשון שלי נמצא עובר בעל תסמונת דאון ובעקבות כך הפסקתי את ההריון. בהריון הנוכחי (השלישי) ערכתי את בדיקת הדם המאתרת תסמונת דאון והיא יצאה תקינה לגמרי. כמו כן, בסקירת המערכות המוקדמת הכל היה מושלם. שאלתי היא האם כדאי לי בכל זאת לבצע דיקור מי שפיר, אך ורק לצורך הצ'יפ הגנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין03/07/2014מיכל שלום רב
למענה מלא לשאלתך קצה היריעה כאן. מומלץ לך לבצע ייעוץ גנטי בנושא להבין יתרונות ומגבלות בדיקת הצ'פ. כמו כן בדיקת מי השפיר כשלעצמהנותנת מידע על 23 זוגות הכרומוזומים ולא מתייחס רק לדאון..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור מי שפיר - תגובה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/07/2014מיכל בוקר טוב, עלייך להביא בחשבון כי בדיקת מי השפיר בודקת 23 זוגות כרומוזומים, אל מול 5 בלבד בבדיקת הדם. בדיקת הדם אינה אבחנתית אלא בדיקת סקר. אם התשובה בבדיקת הדם אינה טובה - עלייך לעבור דיקור מי שפיר בכל מקרה. הייעוץ עליו כדאי לך להסתמך הוא לגבי הצ'יפ הגנטי שאינו נבדק בבדיקת הדם אלא בבדיקת מי השפיר בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור עצמות ארוכותאסתר30/06/2014
אני בת 30 בשבוע 32.4 עפ"י וסת אחרונה (הריון נצפה באיחור של שישה ימים אך לא תוקן גיל ההריון בשל העובדה כי המדובר בהפרש של פחות משבוע). בסקירה מאוחרת נצפה קיצור של שישה ימים בעצם הירך.במעקב גדילה לאחר שלושה שבועות במהלכו נמדדו כל העצמות הארוכות נצפה קיצור של ארבעה ימים בכל העצמות הארוכות(עצם הירך סביב אחוזן 15). בהערכת משקל שבוצעה היום נצפה קיצור של כ 10 ימים בכל העצמות הארוכות (עצם הירך סביב אחוזון תשע גדילה בהתאם לעקומה). אציין כי יתר המדדים תואמים לגיל ההריון ע"פ וסת אחרונה (היקף הראש גדול במספר ימים). כמו כן יתר הבדיקות שבוצעו בהריון היו תקינות. כמו כן בוצעה בדיקת ורפי שתוצאותיה תקינות. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור עצמות ארוכות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/07/2014למיטב שיפוטי לא צריכה להיות כל בעיה. עצם העובדה שכבר בתחילת ההיריון גיל ההיריון היה צעיר יותר בכשבוע, נותנת אפשרות תיקון גם לגודל העצמות הארוכות בכשבוע. כמו כן, כל המדידות לא ירדו תחת 4 סטיות תקן לגיל ההריון - מה שמחשיד לגמדות, אלא היו סביב אחוזון 9 לגיל ההריון - כלומר 9% מאוכלוסיית ההרות נמצאות שם (וזה עוד טרם התיקון). לכן, אפילו ללא קשר לגובה שלך ושל בעלך - הנתונים אינם מצביעים על חשד לגמדות, קל וחומר שהעצמות גדלות עם העליה בגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בנושא מן הילודvika30/06/2014
יש לי בן מהזרעה ורוב התמונות אצל הרופא שלי באמת של בנים.
האם בגלל שעושים הזרעה ביום הביוץ או ממש סמוך לו מעלה את הסיכוי לבנים מאחר וזרע גברי מהיר יותר ומגיע מהר יותר לביצית ומפרה אותה?
איך אפשר להגדיל סיכוי לבת בהזרעה? האם כדאי לעשות הזרעה יומיים לפני הביוץ המשוער?
אני יודעת שרוב הרופאים לא מאמינים בזה, אבל מצד שני מסבירים כי זרע גברי מהיר יותר מהנשי, אז הגיוני שזרעים גבריים "שוחים" מהר יותר במיוחד שמזריקים ישר אל תוך הרחם...
אשמח באם תסבירו לי את העניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה בנושא מן הילוד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/06/2014הפורום שלנו הוא פורום של אולטראסאונד ולא של פיריון. אנא, פני לפורום המתאים לקבלת תשובה ראויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 35דניאל30/06/2014
שלום, אתמול ביצעתי אולטראסאונד הערכת משקל בשבוע 35. להלן התוצאות:
Bpd 87 מ״מ מתאים לשבוע 35.3
Head cir 320 מ״מ מתאים לשבוע 36.1
Ab cir 289 מ״מ מתאים לשבוע 33
יחס hc/ac 1.1
Femur length 64 מ״מ מתאים לשבוע 33.3
גיל ההריון us 34.4
הערכת משקל 2239 גר׳
אחוזון 14
האם המדדים תקינים יחסית לשבוע ההריון?
תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 35 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/06/2014מדדי העובר הינם בטווח הנורמה לגיל ההריון, אם כי היקף הבטן ואורך עצם הירך מעט קטנים, גם אם בנורמה. יש מקום למעקב גדילה לאחר שבועיים ימים, על מנת לוודא שהעובר לא עוצר בגדילתו, תוך הקפדה על תנועות העובר וניטור לפי החלטת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אור30/06/2014תודה על המענה המהיר!
האם משמעות המדדים הנמוכים יותר היא שיש בעיה בהתפתחות העובר?
תודה מראש שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירגבי24/06/2014
שלום
בת 34+8, בשבוע 15+6. עד כה כל הבדיקות תקינות, כולל סקירה מוקדמת ללא אינדיקציה לכאורה לביצוע מי שפיר. אם זאת אני מוגעת לכך שאלו סטטיסטיקות. מה לגבי בדיקת הדם המחליפה למי שפיר? הרופא שלי לא העלה את האפשרות לפניי ורק בשיטוטיי בימים האלו נתקלתי באפשרות. האם באמת היא יכולה להחליף את הדיקור? אני מוטרדת מאוד מביצ׳וע הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין24/06/2014נעמה שלום רב
אכן מהנתונים שהצגת בהם גילך וסקירת מערכות תקינה כל אלה לא תומכים בדיקור .אני מניח שגם בדיקת שקיפות ובדיקות סקר ביוכימי תקינים.. לגבי בדיקת הדם חשוב להבין שאיננה מחליפה את בדיקת מי השפיר אך היא בהחלט בדיקת סקר ברמת דיוק גבוהה מאוד . מוגבלת לכ 5 כרומוזומים בלבד ( היום נוספים יותר) ואם תקינה שוללת כמעט בודאות תסמונת דאון . חשוב לדעת להפריד בין הבדיקות להבין יתרונות מול חסרונות ומגבלות של 2 הבדיקות ובהתאם להחליט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר- שבוע 38תמר18/06/2014
שלום רב,
אני בשבוע 38+1 כעת, ובבדיקת מעקב גדילת עובר השבוע נמצא ריבוי קל של מי השפיר (220 מ"מ). גם לפני חודש וחצי היתה בדיקה אחת שהצביעה על ריבוי קל, בעקבותיה ביצעתי העמסת סוכר מלאה ואקו לב עובר- שניהם יצאו תקינים. לא ביצעתי סקירה מכוונת מאחר ובבדיקה עוקבת כמות המים היתה תקינה...
מס' שאלות:
1. האם 220 מ"מ הם אכן ריבוי בשלב זה של ההריון?
2. האם יש טעם לבצע בדיקות נוספות כעת? יש לי תור לרופאה רק בעוד שבוע...
3. האם יתכן שהעובר מסוגל להתהפך ממצג ראש לעכוז בקלות בשבוע זה של ההריון? לעיתים אני מרגישה שינוי במיקום התנועות (למעלה/למטה) וחוששת מכך.
4. האם המצב מצריך התיייחסות מיוחדת במקרה של התפתחות לידה? אציין שהפקק הרירי יצא לפני שבוע וחצי.
תודה רבה רבה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר- שבוע 38 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/06/2014ערך של 220 אינו נכלל בהגדרה של ריבוי מי שפיר,אלא כמות בגבול הנורמה העליון. בהנחה שסקירותייך היו תקינות, סקירות נוספות צריכות לבדוק רק את מע' העיכול לשלילת חסימת מעיים. בשלב ההריון בו את נמצאת, אין בדיקות נוספות להציע, ובכל מקרה הסיכוי לבעיה כלשהי קלוש. הבדיקה היחידה החסרה הינה דיקור מי שפיר,שיש הממליצים עליו במקרי ריבוי מי שפיר, אך לא בשלב זה של ההריון. בהנחה שלא היו כל שינויים באולטראסאונד, איני חושב שעלייך להיות מודאגת לאחר כל הבירור שעברת. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המקצועי והמהיר!
תמר18/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלי18/06/2014
שלום, אני בשבוע 6+0 לאחר הריון מ ivf. אתמול הייתי בבדיקה ראשונה אצל הרופא. תחילה הוא ראה רק שק הריון ולא הצליח לראות את שאר הדברים, לכן עבר לבטן ושם ראה גם שק חלמון, עובר ודופק. הוא אמר שבשלב זה לרוב לא ניתן לראות דרך הבטן, וזה ממש מוזר שאצלי זה הפוך. אבל לדבריו הכל בסדר. איך ניתן להסביר שבבדיקה דרך הנרתיק לא הצליח לראות ודווקא דרך הבטן כן. אשמח שתעזרו לי להבין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/06/2014המתמר הוגינלי הינו בעל טווח חדירה קצר -עד 5 ס"מ. לכן, יש מקום לבצע בדיקה בטנית בה רואים טוב יותר, בנוכחות רחם גדול או גבוה מהצפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
שלי18/06/2014סייעת לי להפיג את חששותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)