פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדידות עובר
    מיכל
    29/06/2012

שלום,
    בשבוע 23.2 נערכה סקירה מאוחרת. בהתאם לסקירה ממוצע האיברים היה של שבוע 22.3. בשבוע 28.3 נעשתה הערכת משקל נוספת אשר תוצאותיה כדלקמן:
    BPD 69 מ"מ- מתאים לשבוע 27.4
    HAED CIR 262 מתאים לשבוע 28.4
    AB CIR 253 מתאים לשבוע 29.4
    FL 51 מתאים לשבוע 27.2
    הערכת משקל 1245 גר'
    אני בעיקר מודאגת מה-FL שנמצא בערך באחוזון ה-10%. בנוסף לפי הבדיקה קיים הבדל של שבועיים בין התפתחות הרגל לבין התפתחות הבטן. מה זה אומר??? האם בהריון תקין הכל נמצא באותו שבוע? האם זה אומר שלעובר יש רגליים קצרות? האם עליי להתייעץ עם מומחה בנושא?
    בנוסף, ביצעתי בדיקת מי שפיר ושימור תאים האם ישנן בדיקות נוספות שאוכל לבקש על מנת לשלול בעיות כרומזומליות נוספות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדידות עובר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תקינות הריון - דחוף
    יעל
    27/06/2012

אני בשבוע 5.3 . הייתי בבדיקת אולטראסאונד ורא 2 שקי הריון בגודל 9 10 ס"מ - רק באחד מהם היה חלמון בגודל של 1.7 ס"מ, רציתי לדעת אם זה גודל קטן מדי לשבוע זה? או שיתכן וההריון עדיין תקין? מה לגבי שק ההריון השני שלא ראו בו חלמון? האם יתכן וגם בו בסופו של דבר יתםתח עובר? לתשובה מהירה אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תקינות הריון - דחוף - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/06/2012

בשבוע 5 לא נהוג למדוד את שק החלמון, ולא ניתן לקבוע תקינות הריון בבירור. יש לחכות להופעת קוטב עוברי ודופק על מנת לוודא תקינות העובר. חכי עוד מספר ימים בסבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשךלתשובתך לגבי שאלה לתקינות הריו

יעל
    27/06/2012

תודה רבה על תשובתך. רציתי להבהיר שהרופא רשם שבצד ימין נצפה שק חלמון עם קוטב עוברי 1.7 ממ עדיין ללא דופק.ובצד שמאל ללא שק חלמון, חשוב לי לדעת מכיוון שנכנסתי למצב רוח מאוד לא טוב כי עשה לי הרושם שהרופא לא חושב שגודל כזה קטן יכול להחזיק בסופו של דבר כהריון.האם שני העוברים יכולים להחזיק או אפילו רק אחד למרות הגודל הכלכך קטן לשבוע זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשךלתשובתך לגבי שאלה לתקינות הריו - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/06/2012

כפי שציינתי, הייתי עדיין ממתין מספר ימים. בשבועות כה צעירים, הייתי מחכה עוד קצת בסבלנות.....האפשרות לטעות גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד וגינלי
    טלי
    25/06/2012

שלום,
    אני נמצאת בשבוע 9 + 2 ימים, עשיתי אצל הרופא אולטרה סאונד וגינלי לאימות גיל הריון.
    הרופא הגיע ישר מהמחשב מבלי לשטוף ידיים או לשים כפפות, אני חוששת שהבדיקה נעשתה באופן לא סטרילי. איך אני יכולה לוודא שלא נדבקתי במחלות או חטפתי זיהום.
    בתודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרה סאונד וגינלי

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד וגינלי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/06/2012

כפי שאת ודאי יודעת, הנרתיק אינו איבר סטרילי. הרופא אינו מחדיר את ידיו לנרתיק במהלך בדיקת האולטראסאונד הוגינלי. המתמר הוגינלי עטוף תמיד בכיסוי (קונדום מיוחד או כפפה שאינם סטרילים!), ולכן לא צריכה להיות כל בעיה של סטריליות. שוב אני מדגיש - הנרתיק מלא בחידקים, ועל מנת למנוע מעברם בין הנבדקות - הרופא מחליף את הכיסוי ביניהן. אין קשר בין רחיצת ידיו (רצויה בכל מקרה) לבין סטריליות הרחם שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נתונים נוספים
    22/06/2012

שלום,
    אתמול ביצעתי דיקור מי שפיר (לא עקב המלצה רפואית אלא מרצון אישי).
    בבדיקות הדם קיבלתי תוצאת AFP מעט גבוהה
    AFP - 2.16 MOM (ערך נורמה - עד 2MOM)
    לא ביקשתי באופן מפורש שיבדקו במי שפיר את רמת ה - AFP.
    האם הם בכל מקרה בודקים זאת? או שעלי לבקש מהם את זה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    24/06/2012

את החלבון העוברי במי השפיר בודקים באופן אוטומטי.
    בכל מקרה אני רוצה להרגיעך. לפי הספרות, רמת ה AFP בדם הינה עד 2.5 MOM ולא 2.0! משום מה, באיגוד הגנטי הישראלי מתייחסים לערך של 2.0, ולהם הפתרונים מדוע! לכן היי רגועה, וחכי לתשובת מי השפיר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין מרובע
    לולי
    20/06/2012

שלום בשקלול בדיקת הדם+אולטראסאונד+גיל יצא לי 1:210
    לפי גיל בלבד : 1:640

בסקירה מוקדמת הכל תקין - לפי גיל-1:580
    לפי גיל ובדיקה-1:1813

האם חובה לבצע מי שפיר? אשמח לקבל חוו"ד והאם יתכן שבבדיקת מי שפיר יצאו תוצאות טובות ?
    מהו הסיכון הסטטיסטי במי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות תבחין מרובע

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין מרובע - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    24/06/2012

תוצאות בדיקותייך מצביעות על סיכון יתר ללקות בתסמונת דאון, ולכן בדיקת מי השפיר יותר ממתבקשת.
    רוב הסיכויים שבבדיקת מי השפיר התוצאות תהיינה טובות, שכן הסיכון לפי התבחין המרובע הוא 0.5% בלבד.
    הסיכון להפלה בדיקור מי שפיר הוא תלוי ניסיון הבודק בד"כ, והדיווחים בספרות נעים בין 1:300 לבין 1:1600.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להמתין לר.נשים עד שבוע 7-8
    נטע-לי
    18/06/2012

שלום גיליתי שאני בהריון לפי בדיקה בייתית שביצעתי בבית, לפי חישוב אני כנראה בשבוע 5 השאלה שלי האם ללכת לרופא נשים במיידי או להמתין עד לשבוע 7-8 שבשבועות כאלו כבר ניתן לצפות בדופק בעובר.מכיוון שכבר ילדתי בעבר אני יודעת שבשבועות המוקדמים בדר"כ לא רואים דופק וזה ממש מבאס שהרופא אומר שעדין לא שומעים דופק ואז המחשבות מתחילות לרוץ להן סתם.

שאלה נוספת במידה ומדובר בהריון חוץ רחמי,האם זה מסוכן אם הוא התגלה רק בשבוע 8?

הוספת תגובה

• האם להמתין לר.נשים עד שבוע 7-8 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/06/2012

הזמן לפנות ולרופא הוא כפי שציינת ולא בשבוע 5 . הריון חוץ רחמי מלווה בכאבי בטן ודימומים, לכן אין מה לרוץ בהעדר סימנים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר סקירה ראשונה
    יעל
    17/06/2012

שלום רב!
    בשבוע שעבר נעשתה סקירת מערכות שנייה,שבוע 21+1 רציתי לשאול האם דופק 144 ומשקל 397 גר' תקין??

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר סקירה ראשונה

הוספת תגובה

• לאחר סקירה ראשונה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    17/06/2012

בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    טלי
    13/06/2012

שלום,
    אני בת 30 הריון ראשון, ווסת אחרונה 22.4.12
    בגיל הריון (3) 6 שבועות (לפי וסת) עשיתי US.
    נמצא כי אורך העובר: 12 מ"מ (CRL)
    ומצוין: "מתאים ל: (3) 7 שבועות (4 ימים, פלוס מינוס) HADLOCK
    אם כך מתי לבצע שקיפות עורפית?
    ידוע כי מומלץ בשבוע 12 אך בהתאם לממצאים אולי כדאי להקדים ולבצע בשבוע (2) 11, היות וגיל הריון גדול בשבוע?
    בתודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/06/2012

גיל ההריון נקבע לפי האולטראסאונד ולכן יש לחשב את מועד הבדיקה לפיו. שבוע 12 הוא אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US שבוע 33 - עם מספרים גבוהים
    מור
    11/06/2012

שלום,
    אני בשבוע 33+4 , היום אחרי אולטרא סאונד, הרופא אמר כי ראש העובר גדול מעל הממוצע BPD-90 ממ וגם HC-324 ממ, שניהם מתאימים לשבוע 36+4 (פער)
    שאר הנתונים AB.CIR-292 ממ, FEMUR LENGTH-65 ממ, ומשקל 2330 גר'
    עם זאת כתוב כי גיל ההריון באולטראסאונד 36.5, האם זה אומר שאני מתקדמת בשלב ההריון יותר ממה שחשבנו?
    (מנח אורכי, מצג ראש, שיליה אחורית תקינה, דרגת בשלות 2)
    האם זה אומר כי אנו מתקדמים בהריון בשלושה שבועות?
    תודה,
    מור

הוספת תגובה

• US שבוע 33 - עם מספרים גבוהים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    13/06/2012

מנסיוני, מדדי ראש עובר גדול בשלהי ההריון הם ממצא די נפוץ, שיתכן ונובע ממנח ראש העובר הקשה יותר למדידה.
    גיל ההריון נקבע בד"כ כלל לפי היקף הראש ולכן בטופס נרשם היקף הראש כקובע את גיל ההריון, מה שכמובן אינו נכון. בהתחשה בעובדה שמבנה המוח תקין, אינני רואה סיבה לדאגת יתר, ובהצלחה בהמשך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבקירת מערכות וכאבים,לאחריו,
    צליל
    06/06/2012

בוקר טוב, נמצאת בשבוע 16 עברתי אתמול סקירת מערכות בבדיקה עצמה באולטרסונד לא היה כאב, אבל היה חייב לבצע גם וגינאלי(לא ראה את חדרי הלב של התינוק כי הגב הסתיר)והיו לי כאבים שביצע וגינאלי הסבתרי לו אמר שזה יכול להיות, מאתמול ב10בבוקר הכאבים לא חלפו בלילה נהיה כאב שאם הזזתי את הרגל במהלך השינה לא יכולתי להחזיר בחזרה, בבוקר כאילו המקום נתפס(באיזור המפשעה כאילו עשו לי שם דיקור, זריקה מפחדת שיקרה אסון לאן לפנות למכון? לברר עם רופא הגיניקולוג שלי, או שאולי זה ככה?אציין שבבדיקה עצמה היו כאבים כאילו צירים,בתודה מראש יום טוב,

הוספת תגובה

• סבקירת מערכות וכאבים,לאחריו, - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/06/2012

צליל שלום
    מה שצריך להנחות אותך הוא שבמידה וכא ב לא חולף או מתגבר אך לא משתפר רצוי שתפני לבדיקת הרופא המטפל. ייתכן וסיבת הכאב איננה הסקירה אלא במיקרה הופיע בסמיכות לסקירה. תגובה כזו של כאב לסקירה איננה אופיינית. .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי-מודאגת מאוד!!!
    שרית
    30/05/2012

שלום רב,
    הריון עובר יחיד שבוע 17+4 הריון שני לאחר הריון תאומות תקין .
    ביצעתי שקיפות עורפית-תשובה 2.5 מ"מ , לאחר מכן ביצעתי את בדיקת הדם-תשובה לפי הגיל 1:860 ולי הגיל והבדיקות 1:1200
    סקירות מערכות מוקדמת תקינה, לאחר מכן ביצעתי חלבון עוברי והתשובה הייתה לפי הגיל 1:7200 ולפי הגיל והבדיקות 1:1206
    מה זה אומר???
    משהו לא בסדר???
    האם בכול זאת אצטרך לבצע דיקור מי שפיר??

בבקשה תעזרו לי , יש לי תור לרופא נשים שלי רק בעוד שבועיים ורק ביום ראשון אוכל לשלוח לו את תשובות הבדיקות על מנת שיוכל לקבל החלטות לגביי..
    לחוצה ומודאגת מאוד!!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי-מודאגת מאוד!!!

הוספת תגובה

• חלבון עוברי-מודאגת מאוד!!! - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    31/05/2012

התשובות סה"כ תקינות, ואינן מחייבות ביצוע דיקור מי שפיר, אם כי הערכים היו צפויים להיות בסיכון עוד יותר קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    נועה
    28/05/2012

בשבוע 30+2 א.ס הערכת משקל-
    BPD-77 ממ מתאים ל-31+2
    HEAD DIR 280 ממ מתאים ל-30+5
    AB CIR 244 ממ מתאים ל-28+5
    HC/AC 1.14
    F.L -59 ממ מתאים ל-31
    משקל
    1478 גר
    האם התוצאה תקינהאו יש מקום לדאגה בנושא AB CIR שנמצא נמוך

לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• הערכת משקל - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/06/2012

התשובה תקינה. אמנם היקף הבטן קטן מעט וכפונקציה שלו גם המשקל לא גדול, אך זה בגדר התקין ורצוי עקוב אחר המשק לאחר שבועיים מהבדיקה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת
    אני
    20/05/2012

שלום,
    שבוע 15+2. הייתי בסקירת מערכות אמל רופא מומחה ומוכר.
    הוא אמר שהכל תקין ואין אף ממצא פתולגי.
    הסתכלתי עכשיו על תוצאות הבדיקה וראיתי שהוא לא בדק CRL.
    האם זה קריטי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• בדיקת CRL במהלך סקירה

פרופ' מייזנר
    20/05/2012

בסקירת המערכות המוקדמת, לא בודקים כלל CRL. העובר מכורבל ולכן המדידה בשלב כה מתקדם אינה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימור דם טבורי
    DinDani
    20/05/2012

החלטנו לבצע שימור דם טבורי (פעם נוספת), נשמח לקבל פרטים בנושא.

הכוונה היא אינה לדון ביתרונות/חסרונות/בעד/נגד של השימור/השהיית חיתוך וכו',
    וגם לא ביתרונות של כל אחת מהחברות, מכיוון שכל אחת מציגה יתרונות בלעדיים רק עבורה,
    החל מפטנטים יעודיים, דרך שקיות/מבחנות - מותר/אסור, פיצול - כן/לא, חדר סטרילי ושאר ירקות,
    כאשר כמובן כל חברה, ורק היא, עומדת בתקנים מחמירים הנהוגים באירופה, ארה"ב, ה FDA וכו'.

בפעם הקודמת ביצענו את השימור בביוקורד/בנק החיים,
    הפעם אנו מעוניינים לבצע בחברה אחרת, משתי סיבות עיקריות:

א. לפצל סיכונים כך שכל שימור יתבצע בחברה אחרת.
    ב. לא לבחור הפעם בחברה פרטית.

להבנתינו קיימות שלוש אופציות: טבורית, תא לחיים וקריוסל,
    כאשר המחיר לשימור ל 20 שנים + ביטוח לכל המשפחה נע לאחר "הנחות" בין 7,000 ש"ח - 9,000 ש"ח.

לפני שנבצע סבב שיחות ותחקירים, נשמח לדעת:

1. האם יש חברות רלוונטיות נוספות?

2. האם שלושת החברות הנ"ל אינן חברות פרטיות מהיבט השימור עצמו, כולן קשורות בחוזים עם אחד מבתי החולים?
    טבורית לדוגמא, זו אמנם חברה פרטית, אז היא רק הזרוע השיווקית של בית חולים תל השומר, שבו מתבצע השימור הפרטי,
    החוזה הוא מול טבורית, אך יש סעיף שבו בית החולים, שנמצא בבעלות ממשלתית לוקח על עצמו אחריות לשימור.
    תא לחיים להבנתי מבצע את השימור בהדסה, קריוסל באיכילוב ובאירופה, איננו יודעים מעבר לכך עדיין ומה משמעות הנושא.

בשורה התחתונה, בניגוד לביוקורד שזו חברה פרטית המשמרת באופן עצמאי (בראשל"צ),
    האם כל שאר החברות זהות מבחינת הבעלות/אחריות לנושא?

3. המלצה היכן כדאי/לא כדאי, מדוע, והאם יש נושאים מסויימים שחשוב לשים אליהם לב.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימור דם טבורי

הוספת תגובה

• שימור דם טבורי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/05/2012

הנושא אינו בתחום התמחות פורום האולטראסאונד. פנו לפורום לידה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוש אולטרסאונד
    אורי
    19/05/2012

שלום קרעתי
    שריר
    בשוק הרגל ב30 לחודש אפריל מנוטראל מאז
    באולטרא סאונד
    תוצאת אולטרא סאונד בדיקה מכוונת לרקמות רכות בשוק אחורי מימין הודגם קרע חלקי בחיבור של החלק הדיסטלי של הגסטרוקנמיאוס מדיאלי בין השריר לגיד ברוחב 2 ס"מ ובאורך 1.5
    ס"מ הודגם שטף דם הטרוגני מסביב
    הבאתי קביים משמש חלקית בגלל בעיות כתפיים היה לי כבר כמה פעמים כאבים בעקב הרגל מוזר לא ניפגעתי שם
    בנוסף סובל מהסתידיות קשות בכתפיים כבר 6 שנים
    לא עזר כלום
    גלי הלם זריקות 3 פעמים
    וטרם פריצת דיסק בעמוד שידרה צוארי
    אני מרגיש גרועמה פרוש האולטראסאונד זה גדול קטן ? איך מבריא כמה זמ לוקח

מה הטיפול איך אשפר איך גומר מהבעיות הללו תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוש אולטרסאונד

הוספת תגובה

• פרוש אולטרסאונד - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/05/2012

צר לי אורי, אך הפורום שלנו דן בהריונות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה