פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל שבוע 32+3
    לילית
    20/03/2012

שלום,

ביצעתי הערכת משקל וקיבלתי את התוצאות הבאות:

BPD 86 מ"מ מתאים לשבוע 34.6

HEAD CIR 311 מ"מ מתאים לשבוע 34.5

AB.CIR 294 מ"מ מתאים לשבוע 33.3

FEMUR LENGTH 65 מ"מ מתאים לשבוע 33.4

גיל הריון U.S 34.5

הערכת משקל 2272 גר

האם תקין? אני קצת מוטרדת מזה שהיא גדולה ביותר משבועיים מגיל ההריון.

באיזה אחוזון היא?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל שבוע 32+3

הוספת תגובה

• הערכת משקל שבוע 32+3 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/03/2012

שלום לילית
    ראשית הערכת המשקל נעה בין אחוזון 72 ( ל 32 שבועות ) לאחוזון 82 לשבוע 33
    שנית יש לבדוק בדיקות קודמות החל משליש ראשון האם כבר אז העובר היה גדול יותר משבוע ההריון על פי וסת אחרונה.?
    הערכת משקל זו היא בתחום התקין לשבוע במידה ואכן 32 +3. הערכה הבאה לא מומלצת בפחות מ 2-3 שבועות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברית קטנה בסקירה מאוחרת - דואגת..
    הריונית
    19/03/2012

שלום רב, היום ביצעתי סקירה מאוחרת בשבוע 22+1. המדידות יצאו קטנות בשבוע ואף בשבועיים .. אני מאוד דואגת. הרופא לא ענה לי יותר מדיי. יש לציין שעשיתי דיקור מי שפיר ואקו לב עובר שיצאו תקינים.

BPD 46 מ״מ מתאים ל20+1

HEAD 190 מ״מ מתאים ל21+2

AB. 162 מ״מ מתאים ל21+2

FEMUR 36 מ״מ מתאים ל21+5

הערכת משקל: 433 גר׳.

מה דעתכם? אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית. תודה רבה..

הוספת תגובה

• עוברית קטנה בסקירה מאוחרת - דואגת.. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    20/03/2012

שלום להריונית
    רצוי להשוות לבדיקה קודמת ובעיקר לבדיקה בטרימסטר ה 1 על מנת לראות האם כבר בשלב מוקדם יש פער ולמעשה העובר צעיר יותר.
    בשלב זה הייתי מציע לחזור על הערכת גדילה כ 3 שבועות מבדיקה קודמת לבחון האם פער גדל , לא משתנה או קטן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לו"ז
    DinDani
    19/03/2012

נבצע מי שפיר וגם צ'יפ גנטי (ללא בשל רקע מסויים).

1. מבחינת מי השפיר, בהנחה ומעוניינים ברופא מתוך רשימה מצומצמת של רופאים בודדים,
    כמה זמן לפני שבוע 18 יש לקבוע תור?

2. האם עדיף להקדים לשבוע 17 (בטווח של 17-20) ע"מ להקדים את תוצאות הצ'יפ?

3. כיצד מתנהל כל נושא הצ'יפ? האם פשוט לקבוע תור ליועץ גנטי,
    והוא מריץ את התהליך? (מעוניינים שהבדיקה תתבצע בחו"ל), נשמח להמלצות.

לקביעת תור
    סגירה
    לו"ז

הוספת תגובה

• לו"ז - תגובה

ד``ר רון ברדין
    20/03/2012

שלום רב
    מתי לקבוע תור זה להחלטך
    הקדמת תוצאות הציפ איננה צריכה להיות סיבה להקדמה של הדיקור לשבוע 17
    פירוט לגבי הצ'יפ אכן דרך ייעוץ גנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    ללי
    15/03/2012

נקבע לי דיקור מי שפיר לשבוע 17 +0 ימים (היום הראשון של השבוע ה-17).
    א.האם עדיף לדחות לשבוע ה-18 או שאין חשיבות למועד ביצוע הדיקור?
    מהו המועד האופטימלי לדיקור בטווח הרחב של שבועות 17-21?
    שבוע 17 +0 זה לא מוקדם מדי?
    ב. האם תוצאת החלבון העוברי צריכה לשנות את ההחלטה על דיקור?עשיתי חלבון עוברי אך התוצאה תגיע רק לאחר הדיקור...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    20/03/2012

שלום רב
    עיתוי ביצוע הבדיקה בטווח זה תלוי בגישתו של הרופא מבצע הדיקור
    אם החלטת בכל מיקרה לבצע דיקור אין משמעות לקבלת תוצאות בדיקת הדם קודם לדיקור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    טלי
    14/03/2012

שלום,
    בקרוב בת 44. מנסה להכנס להריון ראשון. במעקב זקיקים. הרופא אמר לי היום שאני קרובה מאוד לביוץ וככל הנראה מחר או מחרותיים אעבור הזרעה. במהלך היום הודיעו לי כי בדיקות הדם מצביעות על רמת אסטרוגן נמוכה וכי עלי להתייצב שוב מחר לאוטלטרסאונד ולבדיקת דם. מה משמעות הפער בין הנתון החזותי שנצפה באולטראסאונד לבין ממצא בדיקת הדם??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר רון ברדין
    20/03/2012

שרון שלום
    אני מציע שבעיניין זה תתיעצי עם רופא הפריון המטפל בך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת
    טלי
    14/03/2012

שלום אני בת 36.6
    בהריון תאומים ספונטני (לאחר דילול של 1) כעת בשבוע 19+3
    השקיפות + סקירה מוקדמת יצאו תקינים, ( לא ביצעתי מי שפיר ).
    בעוד כשבוע תור לאקו לב.
    שאלתי בנוגע לסקירה מורחבת , התור שנקבע עבורי הוא לשבוע 24+ 3 , אני מודעת לכך שהטווח לביצוע הבדיקה הינו 22-25 אך חוששני שאני ממש בגבול העליון מבחינת הזמן, האם יש לכך חשיבות?, מאחר ואין תורים לרופאים שהומלצו לי בקופה מגן זהב, האם עלי בכל זאת לנסות להקדים את התור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    20/03/2012

שלום טלי
    השבוע שניקבע לך איננו חריגה קריטית
    אם תצליחי להקדים ל 22-23 שבועות יותר טוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי 1:50
    שולמית
    12/03/2012

שלום, בת 36 הריון שלישי. היום קיבלתי תוצאת חלבון עוברי 1:50. הערך היחיד הגבוה הוא HCG=3.6. אני מתכננת לעשות מי שפיר אך עדיין מאד מוטרדת.. האם יש סיבה לחשוש? האם יתכן שהכל תקין וזו רק סטטיסטיקה שגויה? אודה להרגעה..

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי 1:50

הוספת תגובה

• חלבון עוברי 1:50 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    13/03/2012

שלום שולמית
    מאחר את מתכוננת לבצע דיקור מי שפיר הרי שמשמעות היחס של 1:50 מאבדת ממשקלה. ערך גבוה של HCG שהוא הורמון שמקורו בשלייה יצריך מעקבי גדילה תכופים יותר ממעקב הריון רגיל. נכון יהיה אם תבצעי גם ייעוץ גנטי בהקשר זה של תוצאות בדיקת חלבון עוברי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית וסקירה?????
    לינור
    11/03/2012

שלום, הריון ראשון שבוע 12+5 -ביום חמישי האחרון ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית וכל הממצאים היו תקינים וטובים,ראינו את העובר הרופא מדד את הגודל ואמר שזה בדיוק הגודל לפי שבוע ההריון וגם בדק את הסכנה לתסמונת דאון ומצא סיכון של 1:4434. השאלה שלי היא:הייתי אצל רופא שיש לו מרפאה פרטית אך מקבל דרך קופת חולים מכבי (שבה אני חברה), (הוא מנהל מחלקת יולדת בבית חולים ידוע) בכל אופן הרופא היה מאוד נחמד, אך הזמן שהיינו אצלו כולל הבדיקה לא ארכו יותר מ-10 דקות, בהתחלה לא ראיתי משהו מוזר בזה אך כשסיפרתי לחברה על כך היא אמרה שבבדיקה שלה היא הייתה 40 דק' והרופא הסביר לה על כל דבר וחלק אצל העובר, אני לא יודעת אם היא מתבלבלת בין בדיקת שקיפות לבין הסקירה המוקדמת, יש לי לרופא הזה עוד כשבועיים וחצי בדיקת סקירה מוקדמת ואני לא יודעת אם עדיף לי ללכת באופן פרטי לרופא אחר שיסביר ויראה ממש באופן מפורט על העובר, האם זהו הזמן הנדרש לבדיקת שקיפות עורפית? אני לא יודעת כמה אמורה להיערך כל בדיקה ואני רוצה לחשוב אם כדאי לי לעשות אצל אותו רופא בדיקת סקירת מערכות מוקדמת, אשמח לתשובה,תודה לינור

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית וסקירה????? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    13/03/2012

לינור שלום רב
    לא תמיד זמן הבדיקה מעיד על איכותה. בפורום זה איננו נוהגים להתייחס לאיכויות רופא זה או אחר ותשובות לשאלותייך אלה לא ניתן לענות כאן . תוצאות הבדיקה כפי שצירפת תקינות מאוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סימטריות חדרי המוח
    עדי
    08/03/2012

שבוע 28 + 5 מ-IVF עד כה שקיפות וסקירות תקינות, עובר בגודל תקין.

במעקב היום חדרי המוח 4.3/7.5 האם יש סיבה לדאגה? הבנתי שזה בטווח הנורמה אך עדיין דורש מעקב כיוון שאחד מהם מורחב, מה הסיכוי שבעוד 3 שבועות יצא תקין? קצת לחוצה.

בעבר הפחתה של עובר אחד מתוך שניים בשבוע 16 עקב הידרוצפלוס שהתגלה בסקירה מוקדמת, האם יתכן שזה אותו המצב כעת?

לקביעת תור
    סגירה
    אי סימטריות חדרי המוח

הוספת תגובה

• אי סימטריות חדרי המוח - תגובה

ד``ר רון ברדין
    13/03/2012

עדי שלום רב
    ראשית אכן הערכים בתחום התקין. לא ניתן לנבא המהלך בעוד 3 שבועות וזו בדיוק הסיבה שהופנית לביקורת מכוונת לבחון המגמה. בנוכחות סקירות תקינות ואנטומיה מוחית תקינה הסיכוי לבעייה קטן. מאחר ואין כאן הידרוצפלוס הרי שלא ניתן להקיש מהמיקרה בעבר להריון נוכחי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים
    ורדית
    06/03/2012

שלום רב,
    אני בשבוע 14 + 2 עם תאומים לא זהים אחרי דילול משלישיה לפני שבועיים.
    מתי הכי כדאי לבצע סקירה מוקדמת?
    עובר אחד תחתון ואחד שמאלי עליון.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• הריון תאומים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/03/2012

שלום ורדית
    סקירת מערכות ניקבעת לרוב בתיאום עם הרופא הבודק ולכן נכון הוא לשאול אותו מתי הוא מעדיף את ביצוע הבדיקה. כעקרון בין 14-16 זה הזמן +-
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת שבוע חמישי - שק הריון פצפון
    מודאגת
    06/03/2012

שלום.
    לאחר טיפולים להשראת ביוץ ע"י פיוריגון.
    הביוץ היה בין 12 ל-13 בפברואר.
    ב-26 לפברואר בטא 51
    ב-29 לפברואר בטא 272
    ב-4 למרץ בטא 1830
    ב-4 למרץ - אולטרסאונד ראשון , נצפה איזשהוא ממצא (לא ברור אם זה שק ) בגודל 3*3 מ"מ.
    למרות שזה שלב מוקדם מאד אני קצת חוששת כיוון שמועד הביוץ ידוע ולכן לא ייתכן ביוץ מאוחר.
    1. האם גודל השק תואם את ערכי הבטא ושבוע ההריון?
    2. האם ההכפלות הגבוהות יכולות להעיד על תאומים? ואם כן- האם במקרה כזה עדיין אמורים לראות שק בבטא 1000 או שמא בבטא 2000?
    (אציין כי במעקב זקיקים נראה רק זקיק אחד כך שסביר להניח שיראה שק אחד ולא שניים.)
    תודה רבה .

הוספת תגובה

• תחילת שבוע חמישי - שק הריון פצפון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/03/2012

שלום למודאגת
    תחום זה כמו בשאר תחומי הרפואהלא יכול לתת מענה ברמות שחור לבן אלא יש הרבה גוונים ביניהם. כך קורה גם בשבוע גבולי זה של בדיקת האולטרהסאונד והבטא. ממליץ שתתאפקי לבדיקת האולטרהסאונד סביב 6-7 שבועות אז אמורים לראות עובר עם דופק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות
    עדי
    05/03/2012

שלום
    קבעתי סקירת מערכות לשבוע 14+3, האם זה מוקדם מידי? כדאי לדחות לשלב קצת מאוחר יותר שבו האיברים מפותחים יותר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות

הוספת תגובה

• סקירת מערכות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/03/2012

עדי שלום
    הסקירה מבוצעת לרוב בטווחי השבועות 14 - 16 תלוי ברופא הבודק. מכאן ששבוע ההריון שניקבע לך נישמע בסדר גמור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר מעט קטן לגיל הריון
    איריס
    04/03/2012

שלום רב,

בבדיקת אולטרסאונד שבוצעה לי היום (שבוע 17 בדיוק), נצפה עובר המתאים לשבוע 16.3. לפני שבועיים בסקירת מערכות מוקדמת העובר היה גדול ביום או יומיים (כלומר בשבוע 15 התאים ל-15.1 או 15.2). בכל הבדיקות שבוצעו לי עד אז העובר היה גדול בכחצי שבוע מגילו הרשמי. האם עשוי להיות חשד להאטה בגדילה? אם כן, מה עליי לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר מעט קטן לגיל הריון

הוספת תגובה

• עובר מעט קטן לגיל הריון - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    04/03/2012

נראה לי כי מוקדם מידי לדבר על פיגור גדילה תוך רחמי. הפרש כזה במדידות אינו מרמז עדיין על בעיה. יש מקום למעקב מדידות העובר עוד שבועיים ולראות אם קיים הפרש בגדילה. את בדיקות ה US רצוי לבצע במקום מוסמך ככל האפשר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    DinDani
    04/03/2012

אם מתעלמים מחוסר המקצועיות (ולדעתי סוג של רשלנות) של רופאים הממליצים לשלב את השקיפות הסקירה יחד בשבוע 13-14,
    שזה שבוע מעט מאוחר ופחות מומלץ לשקיפות, ושבוע מעט מוקדם ופחות מומלץ לסקירה, אשמח לדעת:

1. מבחינת הסקירה, הבנתי שמומלץ באמצע שבוע 11, האם גם תחילה/אמצע שבוע 12 הוא זמן טוב?
    (לא מבחינת הקריטריונים הרשמיים, שהם רחבים יותר, אלא פרקטית).

2. במידה ובכל זאת מתכוונים לבצע דיקור מי שפיר, מה היתרון של ביצוע השקיפות?
    הרי ביצוע השקיפות הינה בדיקה סטטיסטית, ואילו מי שפיר זו בדיקה פיזית אמיתית, האם היא לא מייתרת את השקיפות?
    (למעט היתרון של זיהוי בעיה פוטנציאלית מוקדם ככל האפשר)
    או שאולי היכולת של השקיפות לזהות מצב שבו מומלץ לבצע אקו לב הוא גם פרמטר חשוב שלא יעלה במי השפיר?

3. במידה ומכוונים לבצע צ'יפ גנטי (לא מתוך בעיה משפחתית או צורך פרקטי מכוון, אלא כבדיקה כללית),
    מתי כדאי להתחיל את התהליך? האם חלק מדיקור מי השפיר (שהרי צריך לשמור מים/תאים),
    או שעוד לפני כן? ומה בדיוק התהליך? לפנות ליועץ גנטי פרטי (עם/בלי ההשתתפות של הקופה) והוא מריץ את כל התהליך?

4. בנוגע לצ'יפ, מה עוד חשוב להחליט בנוסף למקום ביצוע הבדיקה (כנראה שעדיף בחו"ל מאשר הדסה/בלינסון),
    לבדוק האם תהיה התמקדות רק באיזורים שלגביהם יש מידע ברור לגבי משמעות התוצאות, או שכל הגנום נבדק בכושר אבחנה מאוד מפורט,,
    ומה הנוהל במקרה של ממצא חריג (כיצד בודקים האם השינוי קיים גם אצל ההורים והאם כרוך בתשלום נוסף)

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    04/03/2012

1. שקיפות עורפית מבצעים סביב שבוע 12 להריון שהוא הזמן האופטימלי. לדעתי טעית כשרשמת "סקירה" בשבוע 11 ולא "שקיפות עורפית".
    2. גם אם מבוצע דיקור מי שפיר רצוי לבצע שקיפות עורפית משני טעמים: א. התשובה מוקדמת ואם חריגה - ניתן לבצע בדיקת סיסי שיליה ולקבל תשובה תוך 5 ימים. ב. אם במועד הנדרש לביצוע מי השפיר האישה סובלת מחום, דימום או בעיות אחרות המוננעות דיקור מי שפיר במועדו - לפחות נשארנו עם ה second best - השקיפות העורפית.
    3. את הצ'יפ הגנטי מבצעים מדגימת מי השפיר. הבדיקות בארץ מספיק מהימנות, ולגבי עיבוד התוצאות - כדאי לקבל אינפורמציה מהיועצים הגנטים (אנחנו פורום אולטראסאונד...). בצ'יפ הגנטי לא בודקים את כל הגנום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    tuly82
    02/03/2012

שלום,
    ווסת אחרונה ב-11/1 (לציין כי 2 המחזורים האחרונים לא היו סדירים עקב הפסקת גלולות למניעת הריון).
    ביצעתי עד כה 2 בדיקות US עקב כתמים חומים ודימום קל שהחלו בשבוע 6 +2ימים ועדיין ישנם.
    בדיקה 1- בשבוע 6 + 5ימים "נצפה שק הריון ושק חלמון- ללא קוטב עוברי" (אצל הרופא המטפל).
    בדיקה 2- בשבוע 7 + 1ימים "ב-TVS נצפה מתג עוברי קטן עם דופק+" (במרכז לבריאות האישה- מכשור מתקדם יותר).
    הרופא לא שלח אותי לבצע בדיקת בטא.
    אני מודאגת מקצב התפתחות ההריון- האם תקין לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    02/03/2012

שלום רב
    ייתכן וגיל ההריון צעיר יותר בשבוע מה שיכול להתאים לפער זה.
    לכן אין מנוס מהמתנה משהו כמו 10-14 ימים עד לבדיקת האולטרהסאונד הבאה. אם הפער נישמר יהיה צריך לשנות את גיל ההריון שלך וצעיר בשבוע
    אין צורך בבדיקת בטא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה