פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם טיביה קצרה
    תמי
    01/03/2012

שלום רב,

היום הייתי בסקירה שנייה מורחבת, שבוע 21+5. הכל נמצא תקין בזמן הסקירה לפי דברי הרופא.

בהמשך הערב בבית, עברתי על הדף שהיו כתובים בו המדדים המפורטים ושם ראיתי במפורש שאורך עצם הטיביה אינו תואם לממוצע. כתוב שעצם הטיביה מתאימה לשבוע 15+3 ונמצא מתחת אחוזון 5. יתר המדדים תקינים ונמצאים סביב אחוזון 35-70.

אנסה ליצור קשר בהקדם עם הרופא הסוקר ע"מ שיסביר לי מה המשמעות של זה אך מכיוון וייתכן וייקח זמן אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

יש להוסיף אולי שאני נמצאת במעקב הריון קרישיות יתר. עד כה הסקירה הראשונה תקינה (אך שם אין התיחסות לאורך הטיביה). חלבון עוברי וכו' היה תקין.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצם טיביה קצרה

הוספת תגובה

• עצם טיביה קצרה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    02/03/2012

בהנחה ששאר העצמות הארוכות תקינות בגודלן, קשה לקבל שרק עצם זו קצרה מהאחרות. יתכן והיה קושי במדידה, או שהטבלה בה השתמש הבודק אינה מדויקת דייה. הייתי חוזר על הבדיקה של כל העצמות הארוכות לאחר 3 שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי בדיקת סיסי שיליה
    נועה
    01/03/2012

שלום רב לרופאי הפורום ,

אני בת 41.
    הריון ראשון.
    תאריך וסת אחרונה: 15.1.12.

ידוע לי, שמשבוע 10 לערך - יש אפשרות לבצע בדיקת סיסי שיליה.

מצד אחד - לאור גילי המופלג - חשוב לי לוודא את מצבו של העובר.
    מצד שני - נאמר לי (הן ע"י אחות ליווי הריון והן ע"י רופא נשים) - שבבדיקת סיסי שיליה יש סכנה גבוהה להפלות.

1. מה דעתכם?
    2. מה אתם ממליצים לי לעשות?
    3. האם שאר הבדיקות (שקיפות עורפית, מי שפיר) - מספיקות כדי לדעת על מצבו של העובר?
    4. מה הטעם לביצוע בדיקת מי שפיר, אם היא מתבצעת בחודשים מתקדים של ההריון?

תודה מראש על תשובתכם.

הוספת תגובה

• שאלה לגביי בדיקת סיסי שיליה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    02/03/2012

את בדיקת סיסי השיליה נהוג לבצע בין 10-13 שב' הריון. הבדיקה, בניגוד למי שפיר, דורשת מן המבצע מיומנות גבוהה, ונכון הוא שיש סיכון מעט גבוה יותר להפלה, אם כי זניח. עקב הנתונים שמסרת, ובהנחה שהשקיפות העורפית תקינה, הייתי מחכה בכל זאת לדיקור מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות
    מודאגת מאוד
    29/02/2012

שלום,

ביצעתי סקירה מאוחרת בשבוע 21 בדיוק. בבדיקה נצפתו אגני כליות
    מורחבות 4.2 מ"מ ו 4.6 מ"מ.
    מה זה אומר ? האם הממצא מדאיג? מה ההשלכות שיכולות להיות?
    בסקירה מוקדמת בשבוע 15.5 הכל היה תקין.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגני כליות

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    29/02/2012

הממצא בגודל כזה נחשב כתקין, ונובע מהתכווצות של השופכנים המובילים את השתן מהכליות לשלפוחית השתן. יש לעקוב בבדיקות אולטראסאונד כל מספר שבועות, ולוודא שההרחבה אינה גדלה משמעותית. הרחבת אגני כליות נחשבת לסמן "רך" המחשיד לתסמונת דאון. בנוכחות סמן רך נוסף, מומלץ לשקול דיקור מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אנחנו בשבוע ה34 והכול היה תקין
    אבי
    28/02/2012

בבדיקת האולטרסאונד הכול היה תקין חוץ מהריאות שהרופא ציין שהם מתאימות להתפתחות של שבוע ה- 32. (הוא אמר לבדוק את ההתפתחות בעוד כשבועיים ) מה זה אומר , האם יש סיבה לדאגה?? תודה

הוספת תגובה

• התכוונתי לגדילה של הבטן לא הריאות

אבי
    28/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי לגדילה של הבטן לא הריאות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/02/2012

שלום אבי
    באמת ללא התיקון לא יכולה הייתה להיות לי תשובה..... לגבי הבטן בסך הכל מבקש מי שביצע הבדיקה שיבוצע מעקב גדילה של העובר רצוי לא פחות משבועיים מבדיקה קודמת. אחד הפרמטרים בהערכת גדילת העובר הוא היקף הבטן וכאשר הוא קטן מעל שבוע מגיל הריון מומלץ לבצע מעקב גדילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

אבי
    01/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה סקירת מערכות מורחבת
    ליאן
    27/02/2012

בסקירה הראשונה המוקדמת התגלתה "סירחה" "וילון" באורך 4 ס"מ שנמצא בדופן שמאל תחתון של הרחם, אז גם בסקירה המאוחרת הוילון עדיין נמצא בצד יש חשש?

בנוסף... הרגליים של העוברית ארוכות מידי הרופא טען כי הרגליים והשוק נמצאים באחוזון 80-90 והראש באחוזון 10, שהרגליים מתאימות לשבוע 23+4 והראש לשבוע 21 ונכון לאתמול הייתי שבוע 22.

רופאים מה אתם אומרים? יש לי ממה להיכנס ללחץ?

הרופא שאל אותי אם יש לנו גבוהים במשפחה אני ובעלי לא הכי גבוהים גם לא נמוכים אבל במשפחה שלי לכולם רגליים ארוכות...

אשמח לתשובה
    תודה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה סקירת מערכות מורחבת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/02/2012

שלום ליאן
    לא ניתן לתת תשובה למשמעות ה"סירחה" בלי לראות המימצא ולהעריך האם זו באמת סירחה או התדבקות בקיר הרחם שסיבותיה אחרות כך גם משמעותה. לגבי אורך הרגליים אינני רואה בעייה מהתאור לעיל . אני מציע שתחזרי על הבדיקה להערכת גדילת העובר כ 3-4 שבועות מהבדיקה האחרונה ובהתאם להתייחס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US ראשוני
    tuly82
    27/02/2012

שלום,

אני בשבוע 6.5 וביצעתי היום US ראשוני. נצפה שק הריון ושק חלמון- אבל לא ראו עובר.
    הרופא אמר לחזור בעוד שבוע ל-US נוסף.
    האם בשבוע 6.5 חייבים לראות עובר? יש תקווה או שההריון לא תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    US ראשוני

הוספת תגובה

• US ראשוני - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/02/2012

שלום רב
    בשבוע 6 + 5ימים אמורים לראות עובר וגם דופק .
    אפשרות קיימת לתקינות ההריון היא שיש טעות בגיל ההריון ולמעשה גיל ההריון צעיר יותר בשבוע לערך ולכן לא רואים עדיין קוטב עוברי. מכאן שהמלצתו של הבודק אכן במקום להמתין שבוע ואז לחזור על הבדיקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר גדול
    יעל
    25/02/2012

שלום,
    אני בשבוע 28, לפני שבועיים (בשבוע 26) עשו לי אולטראסאונד שכלל הערכת משקל, ובו נאמר לי כי העובר גדול לגילו (1118 גרם) וכי הוא נמצא באחוזון 90.
    באופן כללי אני בחורה בעלת מבנה גוף רזה והבטן שלי מאוד גדולה, כך שאני מקבלת הרבה הערות לכך "שנראה שיש לי תאומים". רציתי לשאול האם יש לי סיבה לדאוג מכך שיש לי עובר גדול? האם זה יכול להעיד על משהו?? יש לציין כי אין לי סכרת הריון וכמות מי השפיר שלי תקינה...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עובר גדול

הוספת תגובה

• עובר גדול - תגובה

ד``ר רון ברדין
    26/02/2012

שלום יעל
    הערכת משקל זו עדיין לא מבטאת את המהלך בהמשך . על מנת להתרשם ממגמה יש לבצע הערכת משקל נוספת . בצעי סביב 30 שבועות ובהתאם אשמח להתייחס שוב. אני יוצא מההנחה שבתחילת ההריון גודל העובר תאם את שבוע ההריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    DinDani
    25/02/2012

אשמח להמלצה לרופא עבור בדיקת שקיפות עורפית,
    דרך כללית מושלם (זהב) באיזור המרכז. לקבל המלצה, אך חשוב שההמלצה תהיה עבור רופא בעל שם וניסיון ספציפי בנושא זה,
    ולא רק המלצה מכיוון שמישהי שהיתה אצלו היתה מרוצה מהיחס,
    אלא בעיקר מישהו בעל שם בנושא (כפי שיש שמות מוכרים ומומלצים בתחום הסקירות ודיקור מי השפיר)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• המלצה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    26/02/2012

שלום רב
    איננו נוהגים להמליץ או לשלול רופאים בפורום זה אלה לענות על שאלות מכוונות למימצאים שונים
    בהצלחה בבחירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורף ובדיקה
    DinDani
    23/02/2012

1. האם את בדיקת השקיפות העורפית כדאי לבצע באופן פרטי אצל רופאים ספציפיים (כפי שנבצע בסקירות),
    או שמדובר בבדיקה פשוטה ואין בעיה ללכת לפי הקופה?

2. להלן רשימה מצומצמת של מספר בדיקות סקר גנטיות,
    מהקריאה באינטרנט לא הבנתי בדיוק למי הן מיועדות (היו ניסוחים שונים באתרים שונים),
    וגם האחות בקופת החולים לא ידעה להסביר,
    השאלה המרכזית עבור כל בדיקה היא האם הבדיקה רלוונטית רק כאשר שני בני הזוג מהעדה הבעייתית,
    או שנספיק שרק אחד מבני הזוג הוא מהעדה הבעייתית וכבר כדאי לבצע את הבדיקה?
    התשובה כמובן תשתנה לפי כל בדיקה, אשמח מאוד להתייחסות עבור הבדיקות הבאות:

מחלת קוסטף
    לויקודיסטרופיה מטאכרומטית
    פנילקטינוריה
    מחלת Joubert type 2
    גלקטוזמיה
    PCCA

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עורף ובדיקה

הוספת תגובה

• עורף ובדיקה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    26/02/2012

שלום רב
    שאלותייך בתחום הגנטי במקום אך יש להפנותם לגנטיקאי .מציע שתעשי זאת בהקדם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    אביבה
    21/02/2012

אני בשבוע 27 מתי לעשות הערכת משקל אולטרסאונד?
    ובסקירה השנייה היה מעי אקוגני הדומה לזו של העצם , ואז עשיתי שוב בשבוע 24 סקירה מכוונת והיה פחות מהדומה לזו של העצם .

האם לעשות שוב סקירה מכוונת לראות מה המצב.? ומתי לעשות.?

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• הערכת משקל - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/02/2012

בדיקה בין השבועות 30-32 להריון תתן מענה על שתי שאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב מועד לידה
    לינוי
    19/02/2012

שלום, רציתי לשאול לגבי מועד תאריך הלידה שלי, האם לחשב לפי U.S. או לפי תאריך וסת אחרונה? תאריך וסת אחרונה שלי- 15.5.11, לפי U.S.תאריך וסת מחושב- 21.5.11. במהלך מעקב הריון: ב-11.7.11 שבוע וגודל קליני של הריון היה: 7.2. ב- 18.9.11 גודל קליני- 17.3. ב- 7.12.11- גודל קליני 30. ב-5.1.12 גודל קליני 34.2. תודה רבה, לינוי

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב מועד לידה

הוספת תגובה

• חישוב מועד לידה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/02/2012

בוקר טוב לינוי,
    לפי מועד הוסת האחרונה הלידה צפויה להיות ב 19.2.12. לפי הUS - מספר ימים אח"כ. כיון שאין דיוק חד משמעי בתאריכים, הפרש זה אינו משמעותי, והוא נתמך על ידי הבדיקות הקליניות, המראות על עובר קטן אולי במספר ימים. הדבר אינו משמעותי שכן הבדיקה הקלינית, כמו גם בדיקת ה US אינן מדויקות ב 100%.
    ההבדל אינו משמעותי, ויתכן והלידה תהיה מעט מאוחרת מהצפוי לפי הוסת האחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל אטרייה
    עינב
    14/02/2012

שלום לכם,
    אני בת 29, שבוע 23.6 להריון שני בסקירה הראשונה גודל האטרייה היה 6 מ"מ ובסקירה המורחבת שבוצעה היום גודלה היה 8.4 מ"מ.

קיבלתי 2 חוות דעת:

האחת - שעד 10 מ"מ הכל תקין ואין סיבה למעקב / דאגה.

השנייה - הסוקרת לא היתה מרוצה ואמרה שמצפה לראות 6 מ"מ.

השאלה היא כזו - השוואתי לסקירות של בני הראשון - ובשתי הסקירות האטרייה נותרה בגודל 6 מ"מ ללא שינוי האם עצם העובדה שאין זה המצב כיום הוא בעייתי או מסוכן באיזושהי צורה ?

האם מגמת הגדילה הזו ממשיכה? כלומר יכול להיות שכרגע אין סיבה למעקב אך עם הזמן האטרייה תגדל ואנו לא נהיה מודעים לכך כי בעצם לא נגיע יותר לביקורות...?

האם זה בסדר שגודל האטרייה השתנה?

תודה לכם מקרב לב,
    עינב

לקביעת תור
    סגירה
    גודל אטרייה

הוספת תגובה

• גודל אטרייה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    16/02/2012

עינב שלום רב
    א. רוחב חדרי מח לטרליים עד 10 ממ נחשב תקין!
    ב. אמנם רוחב 8.4 תקין בהחלט אך נכון יהיה לבצע ביקורת מכוונת כ 3-4 שבועות מבדיקה קודמת.
    ג. בנוכחות סקירות תקינות כולל סקירת מח תקינה אני לא רואה סיבה לדאגה מהנ"ל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה
    DinDani
    13/02/2012

1. לפני כ 2.5-3 שנים ביצענו בדיקות גנטיות, להבנתי מאז נוספות עוד מספר בדיקות,
    יש לא מעט לינקים המפרטים את כל הבדיקות (לפי עדות וכו'), אך לא כל המידע זהה בין האתרים השונים,
    עוד לפני היועץ הגנטי, האם יש אתר רשמי/נפוץ/מקובל אחד המכיל את כל הבדיקות האפשריות (עבור כל העדות),
    כלומר, רשימה סדורה של כל הבדיקות שניתן לבצע, ללא סינון כלשהו?

2. ברור שהכל סובב סביב סיכון מול סיכוי, עלות מול תועלת,
    ולאשכנזי כנראה פחות רלוונטי לבצע בדיקה גנטית הרלוונטית ליוצאי אפריקה,
    אבל להבנתי (והשאלה היא האם אני צודק), לא יכולה להיות וודאות בפילוח האוכלוסיה,
    מכיוון שיתכן שמישהו יאמר שהוא אשכנזי, ולכן הבדיקות של יוצאי אפריקה לא רלוונטיות אליו,
    אבל הוא לא יודע שסבא רבא שלו אמנם היה מיהדות אשכנז,
    אבל סבא רבא של סבא רבא שלו היה מזרחי, וגלגולי הדורות גרמו להם לעקור ממקומם,
    כלומר, כיצד ניתן לומר בוודאות שאשכנזי לא צריך לבצע בדיקות של מזרחיים?
    הרי אי אפשר לדעת מה בדיוק קרה בעבר (קצת אחרי אדם וחוה :-)), ויתכן שהמקור הוא מארצות אחרות בכלל.
    (לכן המסקנה שלי היא שכדאי לבצע את כל הבדיקות)

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה

הוספת תגובה

• גנטיקה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    13/02/2012

שלום רב
    נוכח השאלות הרבות הנוגעות רובן ככולן לנושא הגנטי אני ממליץ שתפני לייעוץ גנטימסודר לתת מענה לשאלות אלה. בפורום זה אנחנו מתמקדים בשאלות בתחום האולטרהסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בלחץ - משמעות סקירה מוקדמת
    מיכל
    10/02/2012

גיל האשה 28 הריון ראשון

שבוע 14 +2

אורך צוואר הרחם 40 מ"מ

מיקום שלייה : דופן אחורי - שליית פתח מלאה!! גודל אגן כלייה שמאלי 3.4 מ"מ ולאחר מתן שתן 2.3 מ"מ . גודל אגן כלייה ימני 3.1 מ"מ ולאחר מתן שתן 2.6 מ"מ . כליה ימנית האותו גובה כמו הכליה השמאלית אך נראית מאורכת ועוברת קו אמצע .

מה המשמעות של ההמצאים של השליה?
    מה המשמעות של הכליות?

הוספת תגובה

• אני בלחץ - משמעות סקירה מוקדמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    11/02/2012

שלום מיכל
    שליית פתח הכוונה שהשלייה מכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם. אם נישארת כזו עד המועד המשמעות היא שהלידה תהייה בניתוח קיסרי. כמו כן את אמורה לקבל מהרופא המטפל הנחיות מיוחדות שכן בנוכחות שלייה בפתח קיים סיכון לדימום במהלך ההריון ויש להיות ער לכך . קיום יחסי מין בעייתי בנוכחות שליית פתח - פני לרופא המטפל בעניין ההנחיות
    לגבי אגני הכלייה ישנם הגדרות מקובלות לרוחב האגנים בשלבי ההריון השונים בטרימסטר השני המוקדם כלומר בעת הסקירה מדובר בגבול עליון של 3-4 ממ. במקרה שלך מעט מעל 3 ממ . רוחב זה לא מבטא מום אך מומלץ לבצע ייעוץ גנטי בשאלת הצורך בדיקור מי שפיר . זו איננה אינדיקציה אבסולוטית לדיקור. בהמשך בסקירה השנייה תבוצע הערכה נוספת של האגנים ומראה הכליות .
    לגבי המימצא שהכלייה חוצה את קו האמצע - יש מגבלה לענות בלי לראות בדיוק שכן יש יותר מאפשרות אחת. האם היא מחוברת לשניה? האם נמוכה?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 17 סקירה מוקדמת התגלה אצל אחד
    צביקה
    09/02/2012

העוברים כבד מסויד 7על7 מ''מ
    וכן פיגור בהתפתחות בהבדל של שבוע
    מגיל ההריון וכן פער בגדילה של שבוע בין החלק העליון לגפיים התחתונות
    אשמח לחוות דעות לממצאים קצת מלחיצים
    תודה מראש

הוספת תגובה

• שבוע 17 סקירה מוקדמת התגלה אצל אחד - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    09/02/2012

אם אני מבין נכון, מדובר בהריון תאומים כשאחד העוברים קטן מהצפוי ועם מוקדי הסתיידויות בכבד. אין לי אינפורמציה לגבי סוג התאומים: זהים? הריון IVF או ספונטני?
    בכל מקרה, יש לברר בראשונה סיכוי לזיהום תוך רחמי: בדיקות לCMV וטוקסופלזמה. קשה להגיב על הממצא ללא צפיה בו. רצוי לפנות למרכז שלישוני או לרופא המומחה בממצאים כאלו לסקירה ממוקדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים לא זהים הריון IVF נשלל

צביקה
    10/02/2012

CMV
    IGG חיובי
    IGM שלילי
    בנוסף להסתיידות
    העובר קטן לשבוע הריון וגם אסימטרי בהתפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה