מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשר עדיין לבצע תבחין משולש?DinDani28/04/2012
דיקור מי שפיר בשבוע 17+4, ותכננו לבצע תבחין משולש ב 18+0.
1. האם יש משמעות לביצוע התבחין המשולש, למרות שכבר ביצענו דיקור מי שפיר?
במידה ולא, מדוע? (למרות שנדגמו מספר מבחנות של מי שפיר, הבדיקה תלויה בכמות או בריכוז?)
חשוב לציין שנדגמו יותר מבחנות (כמות גדולה יותר של מי שפיר) מכרגיל, לטובת צ'יפ גנטי.
במידה וכן, האם עשוייה להיות הטייה בתוצאות, או שיש להתייחס אליהם כרגיל?
2. מדוע אין טעם להוסיף ולבצע תבחין מרובע (כלומר, לבדוק גם אינהיבין)?
האם מכיוון שאינהיבין מטרתו לחזות תיסמונת דאון, שבכל מקרה נבדקת במי שפיר?
3. האם ההמלצה לבצע את התבחין המשולש/מרובע בשבוע 17,
היא רק ע"מ להשאיר מספיק זמן לביצוע דיקור במידה ויתעורר צורך,
או שיש הסבר אחר הקשור לנתונים/אמינות התוצאות?
(או במילים אחרות, במידה ובכל מקרה מבצעים דיקור מי שפיר, האם עדיין מומלץ לבצע את התבחין המשולש בשבוע 17,
או גם בשבוע 18 זו אותה משמעות?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שקיפות עורפית,צליל28/04/2012
שלום נמצאת בשבוע 11וכמה ימים,מחר עוברת שקיפות עורפית, (מעט שכחתי מהראשון)זה אולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית, - תגובה
ד``ר רון ברדין29/04/2012אכן כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ וחלבון עובריDinDani28/04/2012
. בהנחה ובכל מקרה מבצעים בדיקת מי שפיר (ללא אינדיקציה רפואית),
האם בדיקת החלבון העוברי תורם במשהו וכדאי לבצעו? (נבצע בכל מקרה, סקרנות נטו)
אולי כן, מכיוון שזו אינדיקציה למומים במערכת העצבים המרכזית, ולא רק תיסמונת דאון?
במידה וכן, האם אלו מומים שלא נבדקים במי שפיר?
"בסיכון לתסמונת דאון ועוזרת גם לאבחן מומים אחרים, במיוחד מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר
כאשר רמת החלבון העוברי גבוהה בלי קשר לרמת שני המרכיבים האחרים,
מומים קשים כגון אנאנצפלוס, חוסר ברקמת מח גורמים למוות בסמוך ללידה, מומים אחרים, כגון ספינה ביפידה, גורמים לנכות קשה.
תוצאות אלו מחייבות המשך בירור על-ידי סריקה על-קולית (אולטרה סאונד) של התעלה העצבית,
ייעוץ גנטי המתייחס לתוצאות הבדיקות ולעתים המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר לקביעת רמות החלבון העוברי במי השפיר.
בדיקת חלבון עוברי מגלה מומים אלה ברוב המקרים.
מומלץ ביצוע סקירה מכוונת למערכת העצבים המרכזית. לבירור מלא ממליצים גם על בדיקת מי שפיר."
האם "בירור מלא" לא אומר שמי שפיר בודק זאת בכל מקרה?
2. מדוע ההמלצה לבצע את בדיקת החלבון העוברי בשבוע 17?
נבצע זאת בשבוע 18+0, עדיין כמובן בטווח המקובל, אבל מדוע ההמלצה על שבוע 17?
התוצאות מדוייקות יותר? משמעותית?
3. האם בכללית לא ניתן לבצע גם את בדיקת האינהיבין A (תבחין מרובע)?
באילו מכונים פרטיים באיזור המרכז ניתן?
4. האם ביצוע צ'יפ גנטי (ללא אינדיקציה רפואית) עדיף בבלינסון, הדסה או בחו"ל?
פרופסור שוחט (שלהבנתי עובר עם בלינסון) אומר שזה אותו דבר ועדיף קרוב (בארץ),
אך הבנתי שהבדיקה עצמה והניסיון אינו זהה, ואולי אכן עדיף בחו"ל, מישהו יודע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ וחלבון עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין29/04/2012דינהדני שוב שלום
ראי התייחסותי לעיל . מחזק את המלצתי לפנייה לייעוץ גנטי בשאלות אלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות X שבירלילי26/04/2012
שלום
אני בהריון ראשון ויקר מאד. לפני ההריון אובחנה אצלי נשאות לX שביר -58 חזרות. אין שום רקע משפחתי למחלה.הבנו מיועץ גנטי שהנורמה בארץ היא 57 חזרות, ולכן הוא מחויב ב 58 חזרות ומעלה להמליץ על מי שפיר או סיסי שליה. בו זמנית הוא אמר שבקרירה שלו מעולם לא נתקל בבעיה עם 58 חזרות. אנחנו מאד מבולבלים וחוששים מהבדיקה. נשמח לשמוע חוות דעת נוספת.האם הסיכון במי שפיר לא עולה פה על התועלת? האם בדיקת הנשאות מדויקת או שווה לחזור עליה? האם מין התינוק הוא פקטור בהחלטה?תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות X שביר - תגובה
ד``ר רון ברדין29/04/2012לילי שלום רב
עלייך לבצע ייעוץ גנטי לשאלות אלה. אני ממליץ שתפני לרופא המטפל שלך לקבלת ההפנייה לייעוץ החשוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שהסברתי- היינו אצל יועץ גנטי
לילי02/05/2012אשמח לשמוע עוד חוו"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - דחוף!!!!גל25/04/2012
שלום, אני בת 23 בקרוב, בהריון אמצע חודש שישי, עברתי בדיקות בשבוע ה-17 כפי שדרוש, אך כנראה שנפלתי על רופא שעדיף שישללו לו את הרשיון. עברתי לרופא אחר, והיום מספר רב של שבועות אחרי, נאמר לי כי יש בעיה עם הבדיקה שעשיתי וכי עלי לפנות לרופא מומחה להריון בסיכון גבוה. כמובן שהתור הוא לא מהיום למחר אבל בנתיים אני משתגעת! אלו התוצאות שקבלתי: HFP- 0.82, HCG-0.83, ESTRIOL-9.15
נאמר לי כי האסטריול גבוה מאוד, וכי לאסטריול נמוך יש תשובה אך גבוה זה פחות ברור ולא בדיוק ניתן לי הסבר.
אודה למענה כמה שיותר דחוף!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - דחוף!!!! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/05/2012גל שלום. את היעוץ את צריכה לקבל מגנטיקאי, שכן בדיקת החלבון העוברי מבוצעת במעבדות הקשורות עם ייעוץ גנטי. הפורום הזה הינו פורום אולטראסאונד בלבד. אנא פני בדחיפות לייעוץ גנטי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיליה מורחבתאבא דואג24/04/2012
במהלך סקירה שניה אמר הרופא כי העוברית שבדרך גדולה בשבוע מהתאריך לפי מחזור אחרון (אחוזון 93) וכי כיליה אחת מורחבת (6.2 מ"מ). מה זה אומר והאם יש סיבה לדאגה שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיליה מורחבת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/04/2012הרחבת אגן כליה ל 6 מ"מ בסקירה שניה אינה צריכה להדאיג, והממצלא בגבול העליון של הנורמה, ומחייב מעקב אולטראסאונד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרה של עוברפיצית22/04/2012
שלום,
היום שבוע 34+2 ביצעתי בדיקת אולטראסאונד. נמצאו אבנים קטנות בכיס המרה של העובר. נאמר לי ע"י הרופא שעד חודש מהלידה האבנים יצאו. האם אתה מכיר תופעה זו? האם עליי לחשוש? מה עוד ניתן לבדוק? (לציין שבעלי ביצע בדיקות גנטיות כמו CF והכל תקין).
מלבד זה הכל תקין באולטראסאונד.
אשמח לעצתך,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה של עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/04/2012הממצא מוכר מזה שנים רבות, ובד"כ אינו מחייב התייחסות במהלך ההריון. לאחר הלידה ברב המקרים לא רואים את האבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת - תוצאותxxx19/04/2012
עשיתי את הבדיקה בשבוע 23 ויום.
קוטר הראש מתאים לשבוע 21.2
והיקף הראש מתאים לשבוע 22.3
הרפא אמר שזה בסדר משום שכשהעובר נמצא במצג עכוז ההיקף והקוטר קטנם יותר.
האם יש סיבה לדאגה? לא הכל אמור להיות מתאים לשבוע 23?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מורחבת - תוצאות - תגובה
ד``ר רון ברדין19/04/2012שלום רב
היקף הראש בפער של פחות משבוע מגיל הריון וזה תקין. לגבי הקוטר הסבר בהחלט אפשרי ולא פער דרמטי. בצעי הערכת גדילה עוד כ 3 שבועות לערך לשם המעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה קודמתיסמין16/04/2012
שלום, הזווית של האולטרסאונד הייתה בפרופיל. מה זה אומר?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה קודמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/04/2012לא אומר כלום. החתך למדידת הראש הוא שקובע. אם הראש לא נמדד בזוית טובה, תוצאת הבדיקה לא תהיה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר וחלבון עוברימיכל16/04/2012
יש לי תור למי שפיר בשבוע 17. לפי מה שהבנתי, בבדיקת מי השפיר בודקים גם את החלבון העוברי. אם כן, מה הטעם לעשות את הבדיקה שבחלבון העוברי? האם בודקים בבדיקה זו מעבר לבדיקה של המי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וחלבון עוברי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/04/2012צדקת בחלק השני של שאלתך. בבדיקת החלבון העוברי בדם, נבדק הורמון הנקרא אסטריול. רמה נמוכה שלו, עלולה להיות קשורה במחלת עור קשה הקרויה איכטיוזיס, שאינה נבדקת בבדיקת מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכטיוזיס מסוג זה אינה מחלה קשה
אמא מנוסה30/05/2012רציתי לתקן - איכטיוזיס זה שם כללי למספר סוגי מחלות עוד, בדרגות שונות. איכטיוזיס בתאחיז ל-X, שהיא המחלה שמתבטאת באסטריול נמוך, אינה מחלה קשה. לאבא שלי ולדוד שלי יש אותה. שניהם מנהלים חיים נורמליים לחלוטין (כולל נישואים בתחילת גילאי ה-20 לחיהם, הבאת ילדים לעולם, וכיום שניהם סבים). אני נשאית, והבן שלי ירש אותה ממני.
הבן שלי כיום בן שנה. הוא תינוק מתוק להפליא, מלא אושר. ילד נוח שמעורר אהבה בכל מי שמכיר אותו. יש לו עור יבש על הגפיים שמחמיר בחורף ומשתפר בקיץ. אנחנו מטפלים בזה על ידי מריחה יום-יומית של קרם לחות. מעולם לא נזקקנו ללכת לרופא עור בשבילו (כי זה סתם עור יבש, ולא נראה שזה בכלל מפריע לו). הגננות בגן שמו לב לעור היבש ברגליים שלו רק אחרי שהוא כבר היה שם מספר חודשים.
אני מבקשת לא לכתוב שמדובר במחלת עור קשה, כי זה פשוט לא נכון. אני יודעת שיש נשים שמפילות עוברים עם איכטיוזיס בגלל שהם חושבות שמדובר במחלה נוראית שתפגע באיכות החיים של ילדם. זה חבל מאוד, כי מדובר בילדים תקינים ובריאים, שיש להם פשוט עור יבש.
להפיל עובר עם איכטיוזיס בתאחיז ל-X זה כמו להפיל עובר כי הוא עומד להיות ג'ינג'י, מה שאומר שהוא יצטרך להשמר מהשמש כל חייו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטריול נמוך מאוד
שירלי15/02/2015שלום יש לנו אסטריול נמוך
אנחנו בלחץ הסטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשירשיר09/04/2012
שלום רב,
אני בהריון אחרי הזרעות ופיוריגון בשבוע תשיעי פלוס ארבעה ימים.
עד כה בבדיקות אולטרסאונד שעשיתי נמצא שק הריון אחד תקין עם דופק (בדיקה אחרונה לפני שבוע).
עשיתי היום שוב בדיקת אולטרסאונד נמצא עובר תקין שמתאים לשבוע 9.4 עם דופק ונמצא בנוסף כי יש אזור בעל נוזל עכור ושק הריון נוסף קטן שלא התפתח.
כשעשיתי את ההזרעה היו שני זקיקים בשלים.
הרופא שלי בחופשה עד שבוע הבא ואני ממש בלחץ מהתוצאות. האם שק ההריון שלא התפתח והאזור בעל נוזל עכור יכולים לפגוע בעובר התקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/04/2012התשובה היא לא! בהחלט יתכן שקיים שק נוסף קטן שככל הנראה יספג ולא ייראה. אין לו כל השלכה לרעה על העובר התקין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי...יעל07/04/2012
שלום רב!
אנו עוברים תהליך פונדקאות בחו"ל.
ורוצים מאד להביא לארץ את הפונדקאית לסקירה מוקדמת...
כך שבשבוע 15+4 היא אמורה לטוס לארץ משך הטיסה שעתיים וחצי.
שאלתי היא-האם יש סיכון בטיסה??בכל זאת היא בהריון?
אשמח מאד לקבל תשובה בהקדם תודה מראש יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/04/2012אין סיכון בטיסה בתנאי שהיא לא ב F16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי ..אני05/04/2012
שלום בבדיקת חלבון עוהרי (אינטגריט) ערך afp 2.99 נרשם כי יש לפנות באופן מיידי לייעוץ גנטי. האם הערך נחשב לגבוה מאוד "(הבנתי שafp גבוה עלול לרמז על מומים עצביים ) אציין שהסיכון לתסמונת דאון ירד ל1:20000 .. הרופא המטפל המליץ על סקירה מאוחרת ורשם עם דגש לבדיקת מספר איברים כגון עמוד שדרה ( בטופס עצמו לא היה כתוב סקירה מכוונת למרות המלצתו של היועץ הגנטי האם להתעקש על כך ?) . באם אני ניגשת לבצע סקירה מאוחרת באופן פרטי האם יש צורך להדגיש מכוונת או שבסקירה פרטית בכל מקרה ישנו דגש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי .. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/04/2012חלבון עוברי גבוה (מעל 2.5) מחשיד למום פתוח בגוף העובר כאשר במקום הראשון חושדים במום במע' העצבים.לכן, יש לבצע סקירת מערכות מפורטת, וכיום כל הסקירות מפורטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אחוז הניבוי של סקירה מוקדמתאור03/04/2012
מומים ברך..
כלומר, האם ניתן להסתמך על כך שהבדיקה תקינה לשלילת תסמונת דאון?
כמובן שלא מסתמכת רק על כך אלא גם על בדיקות דם נלוות..
אך עם הידע שיש היום אולי זה די מהימן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אחוז הניבוי של סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/04/2012לא ברור על איזו בדיקה את מדברת. כל הבדיקות למעט מי שפיר הינן סטטיסטיות עם יכולת ניבוי בין 65 ל 90%. רק בדיקת מי השפיר נותנת ניבוי של 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירת מערכות מוקדמת
אור09/04/2012קראתי שניתן לבחון איברים ולראות שאכן הסיכוי לדאון יורד, ופה זה לא סטטיסטי.
לגבי התבחין המרובע הבנתי שזה 94% ניבוי סטטיסטי.
האם שני הדברים יחד לא נותנים תמונה יחסית מהימנה?
כלומר, אם יודעים שיש עצם אף, גדילת אף, הסתכלות על אגני כליות וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת
פרופ' מייזנר10/04/2012יכולת הניבוי של הסקירה המוקדמת תלויה במידת נסיונו ויכולתו של הבודק. אחוז הגילוי של מומים גבוה יחסית במדינת ישראל, אך איני יכול לספק מספרים באחוזים, שכן אין נתונים רשמיים, והספרות מאירופה וארה"ב אינה רלבנטית לישראל. להערכתי האישית, יכולת הגילוי סה"כ הינה סביב כ 80% בהסתייגות במשפט הראשון שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף גדול באולטרסאונדיסמין02/04/2012
שלום, אני בשבוע 22+5 ובאולטרסאונד של סקירת מערכות מורחבת נראה כי יש לעובר עצם גדולה מאוד באף. לבעלי וגם לי יש אף קטן יחסית, האם זה בהכרח אומר כיצד יראה בהמשך? נראה קצת חריג ביחס לגודלו.... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף גדול באולטרסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/04/2012תלוי באיזו זוית נערכה הבדיקה. אי אפשר לחזות לפי האף שלך או של בעלך מה יהיה עם העובר. בכל מקרה, כל אף ניתן לתיקון.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזווית האולטרסאונד
יסמין16/04/2012שלום, הזווית של האולטרסאונד הייתה בפרופיל. מה זה אומר?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)