מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אולטראסאונד ראשוןרימונד13/09/2012
שלום ,
לפי מחזור אחרון שהיה ב 20/7/12 אני בשבוע השמיני להריון הראשון.
לפי תוצאות אולטראסאונד ראשון מהיום גודל העובר הוא 7 מ"מ שמתאים לשבוע 6 פלוס ארבע.
לא נראה דופק....
שאלתי היא : האם ייתכן ובשבוע הבא בבדיקה נוספת יראה דופק או שמא עליי להשלים עם העובדה שההריון איננו תקין ??
אני בלחץ.... ללא דימומים או הרגשה שונה.
לתשובתך המהירה אודה ,
ריימונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטראסאונד ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/09/2012בשבוע 6+4 לפי ממדי העובר, צריך כבר לראות דופק. כיון שאת לא מדממת, הייתי ממתין עוד מספר ימים וחוזר על הבדיקה. אם שוב לא יראה דופק, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלך שבשבוע שמיני ועדיין לא נראה דופק
נחמה10/10/2012אני כמוך בהריון ראשון, בשבוע השמיני להריון כשביצעתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה ראינו את אותה בעיה הדופק לא היה, לכן הופנתי לבדיקה חוזרת שבוע לאחר מכן ונראה תוצאה מצוינת ולכן חושבו שוב השבועות והתאריך (לטענת הרופאה, הביוץ היה מאוחר יותר), ההריון ממשיך כמצופה. מקווה בשבילך שזה אותה בעיה והכל ימשיך בסדר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת- תוצאות סקירה שניהנילי11/09/2012
שלום רב,
אני גרה בארה"ב ועשיתי סקירה בשבוע 21 (וסת אחרונה 12.4.12)
הממצאים הם:
Biometric data:
BPD 21 weeks 4 days
HC: 21 weeks 3 days
AC: 20 weeks 3 days
FL: 20 weeks 2 days
HC/AC: 1.26, slightly above the range of normal 1.24
Estimated fetal weight: 381 grams.
מה המשמעות? האם כדאי לבקש הפניה לבדיקת מי שפיר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת- תוצאות סקירה שניה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/09/2012סה״כ כל המדדים מתאימים לגיל הריון בין 20 ל 21 שבועות פחות או יותר. העובר בשום מדד שלו אינו קטן מעל שבוע ימים. לכן, להערכתי אין סיבה לדאגה, ובנוכחות סקירה תקינה, לא קימת אינדיקציה ממשית לדיקור מי שפיר.
רצויה ביקורת אחר גדילת העובר בהפרש של מינימום שבועיים בין הבדיקות. אם הבדיקה השניה עוקבת את הגדילה הקודמת, הרי העובר גם גדל כמו שצריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתקרן10/09/2012
שלום רב,
נקבעה לי בדיקת סקירת מערכות מוקדמת לשבוע 24 ושלושה ימים. האם זה מאוחר מדיי?
בתודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/09/2012סקירת מערכות, לפי הנחיות החברה הישראלית לאולטראסאונד במיילדות וגינקולוגיה , יכולה להתבצע עד סוף שבוע 25? להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברירונת09/09/2012
שלום רב,
בתחילת ההריון היו לי דימומים עקב המטומה(שבועות 6-10), בשבוע 11 ביצעתי סיסי שיליה שיצאה ב"ה תקינה ביצעתי חלבון עוברי כי הרופא אמר שזה חשוב למדד המומים בעמוד השדרה. הערך היחיד שיצא חוץ לנורמה היה hcg שיצא 3.2 (תקין עד 2.99) הרופא שלי אמר שזה כנראה קשור לדימומים בתחילת ההריון ולדיקור השלייה ושזה לא חריג אלא גבולי בסקירה מאוחרת הכל נראה תקין בשליה (תודה לאל) האם אפשר להיות רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/09/2012הרופא שלך כל הנראה צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביצוע אולטראסאונדלחוצה09/09/2012
שלום לפרופ',
לפני כ-8 חודשים נקלטתי להריון שהתברר כהריון חוץ רחמי (דימומים, כאבים חזקים שבגללם פניתי למיון נשים בין שבוע 4 לשבוע 5 ואושפזתי לצורך הזרקת MTX).
אני כעת בהריון בשבוע 4 +4 ימים (לפי שתי בדיקות ביתיות שביצעתי ולפי חישוב שערכתי מתאריך הוסת האחרונה - 8.8.12), ללא דימומים או הפרשות דמיות. אך מעת לעת מופיעים כאבים באזור הבטן התחתונה. הבוקר ביצעתי בדיקת בטא אך טרם התקבלו תוצאות הבדיקה.
מתי לכל המאוחר ניתן לבצע את בדיקת האולטראסאונד על מנת לוודא שלא מדובר שוב בהריון מחוץ לרחם? המלצת הרופאה הייתה בעוד כשבוע מהיום, אך זה יוצא ערב חג ולמכון האולטרסאונד אין תורים פנויים אלא בעוד כשבועיים מהיום.
האם לפנות לרופא נשים אחר שיש לו מכשיר אולטראסאונד במרפאה או שחייבים לפנות למכון בגלל המכשור המתקדם וההריון הצעיר? האם אפשר להקדים את מועד הבדיקה לסוף השבוע הקרוב או שזה מוקדם מדי ולא ניתן לאתר את שק ההריון ממילא??
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת הבטא מהבוקר היא 310
לחוצה09/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדי שקיפות עורפית וסקירה מוקדמתיעלה08/09/2012
שלום.
אני בשבוע 10. שקיפות עורפית נקבעה לי לשבוע 12 וחמישה ימים, וסקירה מוקדמת לשבוע 15 וארבעה ימים. אני חוששת שאולי תאריכים אלה קצת מאוחרים מדי, במיוחד אם פתאום יתגלה פתאום שגיל ההריון גדול יותר. בשתי בדיקות אולטרסאונד עד כה גיל ההריון היה עקבי (עשיתי אולטרסאונד ראשון שקבע שגיל ההריון מתאים לוסת אחרונה והוא 7+4, ושבועיים לאחר מכן בדיוק גיל ההריון נקבע ל9+4).
האם כדאי לנסות להקדים את הבדיקות או שזה נראה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועדי שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/09/2012התאריכים שנקבעו לך מתאימים בהחלט ואין סיבה לשנותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפי שבוע 37הילה06/09/2012
שלום אני נמצאת בשבוע 37+5 ובאולטרסאונד הרופא אמר שמיי השפיר שלי נמצאים בגבול העליון של הנורמה.
בנוסף לזה ידוע לי מהשבוע ה 32 שיש לעובר עצם ירך קצרה בשבוע וחצי בערך.
כל הבדיקות שביצעתי עד אז היו תקינות.
מה זה אומר?
אני מאוד לחוצה ומפחדת ללדת עכשיו :(
האם הוא יהיה חולה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפי שבוע 37 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/09/2012לפי הנתונים שאת מוסרת, אינני רואה סיבה ללחץ מיותר.
א. כמות מי השפיר הינה בטווח הנורמה, מה גם אם בטווח העליון. אני מניח שעברת גם סקירות מערכות וגם העמסת סוכר, כך שהסיבות העיקריות לריבוי מים נשללו( מומי עובר וסכרת).
ב. עצם ירך קצרה בשבוע וחצי אינה סיבה לחשוש מגמדות. ההפרש באורך העצמות גדול יותר במקרים כאלו. בשבוע הריון בו את נמצאת בירור מקיף, הכולל דיקור מי שפיר אינו כל כך רלבנטי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין בשבוע 12אני06/09/2012
שלום
באולטראסאונד שבוצע בשבוע 12+1 הרופא אמר שכנראה שזה בן.
אני מאד אשמח אם תוכל להסתכל גם בתמונה שצירפתי ולתת את דעתך האם באמת זה כמעט ודאי.
ברור לי שבעוד מספר שבועות נדע לבטח אבל אשמח בכל זאת לדעתך עכשיו.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מין בשבוע 12 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/09/2012לצערי, לא ניתן לבדוק בדיוק לפי התמונה. בכל מקרה, אחוז הזיהוי של המין בבדיקת השקיפות העורפית נענסביב 80%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתשואלת05/09/2012
נכנסתי להריון בגיל 43 בלי תכנון מוקדם, טבעי.
עשיתי שקיפותשיצאה תקינה 1.61 מ"מ.
בגלל הגיל, אני מעוניינת לעשות מי שפיר, והבנתי שלפעמים תוצאות של סקירה מוקדמת חשובות כדי לקבוע באיזה שבוע לעשות מי שפיר (הבנתי שאפשר משבוע 16)
אני מעוניינת לעשות מי שפיר כמה שיותר מוקדם כדי לדעת מה המצב.
לצערי, קבעו לי תור, לפי מה שהיה פנוי, לסקירה מוקדמת בשבוע 15+4.
שאלה כללית - האם זה מועד טוב לסקירה מוקדמת ?
האם אוכל לעשות מי שפיר מוקדם? מתי אתם ממליצים לי לעשות מי שפיר?
לגבי תוצאות השקיפות, ברצוני לציין שעפ"י הגיל הסיכון לתסמונת דאון 1:33
ולפי הגיל והתוצאות: 1:166.
האם הייתם עושים סיסי שיליה או מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/09/2012סקירת מערכות בשבוע שנקבע לך הינה מספקת, ותוכלי לקבל כל אינפורמציה לגבי מועד ביצוע הדיקור. לא הייתי משנה את מועד הסקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפיתמורן05/09/2012
שלום,
עשיתי אתמול בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13, התוצאה גיל לפי אולטרסאונד 12.3 , crl 60 מ"מ שקיפות עורפית 1.0 מ"מ.
הסיכון לפי גיל היולדת - 1:38, הסיכון לפי תוצאת הבדיקה: 1:2253.
יש לציין שהיו לי תאומים ואחד נפל. אני בת 35.
מה אומרת הבדיקה? האם תקינה?
מה ההמלצה לגבי מי שפיר?
שמעתי אתמול שיש בדיקת דם במקום דיקור מי שפיר, באיזה שבוע-עד איזה שבוע ניתן לעשותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/09/2012לפי גילך קיימת אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר גם אם השקיפות תקינה.
בדיקת הדם, נותנת מידע לגבי כרומוזום 21 בלבד, ולא לגבי שאר הכרומוזומים שנבדקים במי השפיר. לכן, הבדיקה טובה רק לאיתור תסמונת דאון, והבעיה היא שהיא יקרה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרומי כוריוןטלי02/09/2012
שלום רב.,
ברצוני לשאול לגבי מעקב של טכנאי רנטגן שהפנו אותי.
מה ז"א מעקב אחרי היפרדות של קרומי הכוריון בקצה הנמוך של שליה באורך 26 מ"מ, מה הסכנות של זה?... הרופא שלי אמר שזה קורה לעתים קרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרומי כוריון - תגובה
ד``ר רון ברדין04/09/2012שלי טלי
שק ההריון מורכב משני קרומים כוריון ואמניון . ה הכוריון הוא זה שבא במגע עם דופן הרחם. לעיתים מודגמת היפרדות שלו . משמעות קשורה בגודל ההיפרדות , האם לוותה בדימום , האם זה גילוי ראשון או יש עדות קודמת , האם גודל או בנסיגה ועוד...
לגופו של עניין בשלב זה מעקב בלבד. לא צריך ביקורת בטווחי זמן של ימים בודדים.אלא מספר שבועות אלא אם מתווספות תלונות כל שהן ( כדימום או כאבים ) אינני יודע מה שבוע הריון שלך כך שלא אוכל לציין עיתוי בדיקה הבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהד02/09/2012
שלום רב.
אתמול, לצערי הרב הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 7 להריון הראשון. זה קרה תוך כדי בדיקה וגינלית של אולט' תלת מימדי להערכת סוג הרחם. הממצאים של הבדיקה הם שיש לי רחם חד קרני. בזמן הבדיקה הרופא ראה כיצד העובר יורד מן הרחם לנרתיק ומשם הוציא אותו בידו כאשר הוא עדיין עם דופק. אני בשוק מהמראות והפעולה שנעשתה לי מול העיניים. רציתי לדעת האם יש קשר בין הבדיקה להפלה? האם בדיקות פולשניות כאלה הן הגורמות להפלה? האם סוג הרחם?
הרופא אמר שההפלה קרתה בגלל שהרחם הוא חד קרני וכי יש לצפות שזה יקרה שוב בהריונות הבאים. אני כל כך פוחדת לעבור את זה שוב. מה הסיכוי להריון תקין ברחם שכזה? ומה עושים כדי להשמר ולמנוע הפלות חוזרות?
אני מודאגת מאוד ואשמח לכל תשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2012כמי שעושה ועשה הרבה מאד בדיקות כאלה - הן אינן גורמות להפלה. ככל הנראה יש קשר לסוג הרחם, ויש להתייעץ עם רופא נשים מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר דחוףדנה31/08/2012
שלום רב
אני בת 34.8 נמצאת בשבוע 28 בדיקות שקיפות וכלל בדיקות הגנטיקה נמצאו ביחסים גבוהים שהעובר תקין ,אתמול הייתי בייעוץ גנטי שממליץ לבצע בדיקת מי שפיר וזאת לאחר שבסקירה הראשונה נמצא מוקד אקוגני בלב ובסקירה השנייה גם אקוגני וגם ככל הנראה מערכת איסוף כפולה ישנם שתי המלצות אחת לבצע זריקה להבשלת הריאות שבוע לפני הדיקור ולעשות את הדיקור בשבוע 29 או לעשות בשבוע 32-34 את הדיקור ללא הבשלת ריאות על מנת שאם תהיה לידה מוקדמת העובר יוכל להיוולד בפחות סיכון
מהיא המלצתך בנושא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר דחוף - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2012את זריקות הצלסטון אפשק לקבל כבר עכשיו, ואת מי השפיר הייתי מבצע בשבוע 30 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון לאחר סקירה 2לילי29/08/2012
עשיתי סקירה 2 בשבוע 23+2 יצאו שהזרעות והרגלים קצרות. במיוחד הזרועות
40.1 מ"מ FEMUR מתאים לשבוע 22+4 ימים
34.4 מ"מ HUMERUS מתאים לשבוע 22+ 4 ימים
עכשיו עשיתי אולטרסאונד בשבוע 26+1 יום הרופאה לא בדקה את הזרעות אבל בדקה רגליים
אם הבדיקה של הרגליים טובות זה אומר שגם הזרעות בסדר יש לי גם סכרת הריון
הנתונים היום
AC 22.44 CM מתאים ל 26+6 ימים
BPD 6.66 CM מתאים לשבוע 26+6 ימים
FL 4.96 CM מתאים לשבוע 26+5 ימים
994.56 גרם (HADLOCK (AC/FL/BPD
האם יכולה להיות שקטה לגבי הזרעות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון לאחר סקירה 2 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2012הדו שיח בינינו חורג ממסגרת אפשרות הפורום. אינני יכול לתת יעוץ כזה באינטרנט. אני מציע לפנות לרופא מומחה באולטראסאונד שיבדוק את העובר ויתן לך את מסקנתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאון+מוקדים אקוגניםמרב28/08/2012
אני בת 29 זהו הריון 3. יש לי ילדה בריאה והריון שהופסק עקב מום קשה בלב העובר. אני כרגע בשבוע 19, בשקיפות עורפית התוצאות יצאו בסדר (1:6600) בסקירת מערכות מצאו 3 מוקדים אקוגנים בלב ותוצאות החלבון יצאו 1:4900.
הופנתי לאקו לב עובר בגלל המוקדים האקוגנים ובגלל העובר הקודם ורופאת הנשים שלי הפנתה אותי בנוסף לייעוץ גנטי בנושא של תסמונת דאון.
השאלה שלי היא כזאת, למיטב הבנתי תוצאות הבדיקה שלי טובות ואין חשש לתסמונת דאון אך בגלל המוקדים האקוגנים הסיכוי גדל. רציתי לדעת אם באמת יש לי סיכוי ממשי לילד עם תסמונת דאון או שאין לי ממה לחשוש? האם עליי לבצע גם מי שפיר? בנוסף, האם המוקדים האלו זה משהו מסוכן או משהו שיכול להיעלם / שאפשר לחיות איתו בלי בעיות?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון+מוקדים אקוגנים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/08/2012כיון שהממצא של מוקדים אקוגנים בלב תואר בהקשר לתסמונת דאון, ביעוצים הגנטים לא שוללים את האפשרות של דיקור מי שפיר. נכון הוא, שנוכחות מוקד אקוגני כסמן יחיד לתסמונת דאון אינה אינדיקציה חד משמעית לדיקור מי שפיר, עדיין מקנ החשש שמא יד בכל זאת סיכון יתר. אישית, במקרה כזה, הייתי ממליץ על שקילת דיקור מי שפירץ
המוקד האקוגני איננו קשור במבנה לב פתולוגי או בתפקוד עתידי לא תקין של הלב. בד"כ הממצא נעלם לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)