מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון אחרי ivfעידית18/05/2012
שלום אחרי טיפולים רבים נקלט ההריון והרופא אמר שבוע 7 יש דופק שק הריון וחלמון. אמר לי ללכת לרופא נשים רגיל ולהמשיך במעקב.אבל אני פוחדת . האם יכול להיות שפתאום בבדיקה הבאה לא יהיה דופק? יש תסמינים אצלי שיראו את זה?
והכי חשוב-למה הוא מפנה אותי לרופא נשים רגיל? למה אני לא יכולה להישאר בטיפול אצלו?הרי הריונות מסוג זה יותר נמצאים בסיכון לא? עדיף מישהו שמבין בעניינים האלה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי ivf - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2012הריון לאחר IVF לא צריך להיות שונה מהריונות ספונטניים. הבעיה היא בכניסה להריון, אך ברגע שנצפה עובר עם דופק, גם רופא מעקב רגיל בקופה יכול לטפל בך. כמובן, תמיד קיימת עבורך האופציה הפרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתגלית16/05/2012
שלום, מחר אני אמורה לבצע שקיפות עורפית, האם ניתן לבצע יום לאחר קיום יחסי מין? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/05/2012בודאי ובודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה15/05/2012
בסקירת מערכות בשבוע 23 לא נתגלו כל ממצאים לעוברית.
יש לי שאלה לגבי הרחבת חדרי מוח:
איך מציינים בתוצאות הבדיקה את רוחב חדרי המוח (אילו אותיות)?
והאם תתכן הרחבה בשלב מאוחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2012רוחב חדרי המוח אינו מצויין בטופס הבדיקה בשגרה, אלא אם יש חשד בבדיקה להרחבת חדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם זרוע קצרהרונן14/05/2012
שלום רב
אנחנו בשבוע 34+3
נשלחנו לביצוע סקירה מכוונת של עצמות ארוכות בשל גילוי של עצם ירך קצרה (62 מ"מ בשבוע 34, מתאים לשבוע 32)
בסקירה (שנערכה יום אחרי) התגלה כדלקמן:
bpd - 8.82
hc - 31.26
ac - 30.61
fl - 6.42
tib - 5.63
hl - 5.42
ulna - 5.37
ofd - 11.06
הנבתי שעצם הירך לא כל כך קצרה (אחוזון 15%) אבל עצם הזרוע קצאה (אחוזון 5)
הופננו ליעוץ גנטי, אבל גם הרופא שעשה את הסקירה וגם הרופא המטפל לא ממליצים בשום פנים על ביצוע בדיקת מי שפיר, רק על מעקב עוד שבועיים
האם זה לא מאוחר יותר באם יחצו אחוזונים?
מה ניתן לעשות במצב זה?
מה בעצם המשמעות של הקיצורים האלה? האם מדובר באבחנה וודאית של פגם גנטי או בעליה בסבירות (כמו אגני כליות מורחבים וכו')?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם זרוע קצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2012לא הייתי מתרגש מהממצאים כל זמן שהאחוזונים לא ירדו אל מתחת ל4 סטיות תקן. קשת הממצאים אינה מצביעה על גמדות מסוג אכונדרופלזיה (גמדי הקרקס) ובד"כ אם האחוזונים תקינים, אין צורך בדיקור מי שפיר. לא בהכרח קיימת התאמה בין אורך העצמות הארוכות ברחם, לבין אורך הגפיים בילוד. אני מסכים כי המעקב לגדילת העצמות כל שבועיים לערך, מספק בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונן15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מינית וגופנית לאחר מי שפיראלונה14/05/2012
עברתי ניקור מי שפיר ביום חמישי האחרון.
לא סבלתי מכאבים, התכווציות, חום או ירידת מים, למעשה אני מרגישה מצוין!
האם אני כשירה לקיים יחסי מין ולבצע פעילות גופנית.
אני מדברת על הליכה, שחיה ופילאטיס
כל רופא שופו אחרת, מה נכון לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות מינית וגופנית לאחר מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/05/2012לאחר דיקור מי שפיר, ניתן לחזור לפעילות רגילה לאחר 3 ימים (כולל יחסי מין), אך לפעילות ספורטיבית מאומצת, הייתי ממליץ לחזור לאחר שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרונית14/05/2012
שלום, אני בשבוע 39 וביצעתי הערכת משקל, להלן התוצאות:
BPD- 98 מ"מ אחוזון 90
OFD- 120 מ"מ
HC- 342 מ"מ אחוזון 50
AC- 370 מ"מ אחוזון 80
FEMUR- 75 מ"מ אחוזון 50
הערכת משקל- לפי Hadlock4 4067 גר'
אין לי סכרת הריון (עשיתי העמסת סוכר 100), או ריבוי מי שפיר, משקלי תקין ולאורך כל ההריון הכל היה תקין ואמרו לי באופן עיקבי שהעובר גדול. השאלה שלי האם זה בסדר שראש העובר והיקף הבטן גדולים?? האם זה מעיד על משהו? האם ניתן ללדת רגיל עובר בכזה גודל? תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/05/2012העובר אמנם גדול, אך הפרמטרים של מדידתו נמצאים בתחום הנורמה. בהחלט ייתכן, והעובר מעט גדול מהצפוי, וזהו ממצא נורמלי. לעיתים, יש קשר לסוכרת הריונית. בכל מקרה, מקובל ברוב המחלקות בארץ, לנתח קיסרית אמהות עם עוברים גדולים מעבר ל 4250 גרמים. יתכן, ובמקרה שלך יש מקום לבצע זירוז לידה לפי שיקולי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש משקלים בהריון תאומיםורדית12/05/2012
שלום רב,
בשבוע 22 + 4 ימים ביצעתי סקירה שניה.
הסקירה היתה תקינה ולרופא היתה הערה אחת: הפרש משקלים בין העוברים-זכר ונקבה
הבן שוקל 580 גר והבת 446 גר. האם זה קריטי? האם זה מעיד על בעיה בגדילה של העובר הקטן (XX)
הבנתי מהרופא שצריך לעשות מעקב גדילה כל 3 שבועות.
יש לציין שבסקירה הראשונה היה פער של 20 גר בין העוברים.
לתשובתכם אודה,
להלן הנתונים של כל עובר:
XY
BPD 5.8
היקף ראש 20.1
המוח הקטן 23.7
עצם הירך 3.9
עצם הזרוע 3.7
היקף בטן 19.0
יחס ראש בטן 1.1
שבוע הריון ממוצע 23.2
הערכת משקל 582 גר
אורך העובר 29 ס"מ
מצג BREECH
XX
BPD 5.2
היקף ראש 18.5
המוח הקטן 22.4
עצם הירך 3.7
עצם הזרוע 3.5
היקף בטן 16.5
יחס ראש/בטן 1.1
שבוע הריון ממוצע 22.0
הערכת משקל 446 גר
אורך העובר 28.1 ס"מ
מצג BREECH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש משקלים בהריון תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/05/2012הפרש משקלים בתאומים הינו ממצא מוכר. מדובר בתאומים לא זהים, וההפרש במשקל הינו ככל הנראה פונקציה של התפקוד השיליתי. יש מקום למעקב אחר גדילת העוברים ויעוץ במרפאה של הריונות בסיכון גבוה. אין כל קשר למין העובר. העובר הנקבה, קטן בכל הפרמטרים ולכן ככל הנראה הבעיה שילתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לגבי מי שפיר,צליל10/05/2012
בוקר טוב עברתי שקיפות עורפית הבדיקה עברה בשלום, יהיה לי לעשות סקירת מערכות ואחריו מי שפיר,בגלל הגיל(בת 38) שמעכשיו אני בלחץ, יש לי ילד בן שנתיים, ודי מפחדת ממה שיהיה ב3ימים שאצטרך לנוח, לא להרים את הילד, מטלות? כביסה, בישול? לנוח מאה אחוז, די קשה שיש ילד קטן אנא עיזרו לי, באמת אסור כלל לעשות כלום? בהריון הראשון שמרתי ממש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה לגבי מי שפיר, - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לא תקינהריקי09/05/2012
פרופ' מייזנר שלום רב, אשמח מאוד לקבל את התייחסותך, אני בחרדה שמא קיימת בעיה חמורה אצל העובר ומתלבטת מאוד לגי ביצוע הפסקת היריון.
אני בת 34, מתגורת ברמת השרון, יש לי שני ילדים בריאים בבית. כעת אני בשבוע 26 להיריון. בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי יצאה בלתי תקינה עם ערך של 3.9. הרופא שלי שלח אותי לבצע בדיקת מי שפיר וכן בדיקת אקו לב עובר. שתי הבדיקות יצאו תקינות. יחד עם זאת, בגלל התוצאה החריגה של שקיפות עורפית אני מאוד מודאגת. אציין כי אחותי ילדה לפני שנתיים תינוק הסובל ממחלה גנטית קשה, מה שהשפיע מאוד על המשפחה כולה..
הרופא שלי אמר לי שבגלל התוצאה המדאיגה והרקע המשפחתי בהחלט יכול להיות שהעובר סובל מבעיה אבל השאיר בידי את ההחלטה האם לבקש הפסקת היריון (הבנתי ממנו שאם אבקש להפסיק את ההיריון ככל הנראה אקבל אישור).
אשמח לשמוע מהי דעתך, אני מאוד מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לא תקינה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/05/2012טרם קבלת החלטה, הייתי פונה לייעוץ גנטי ובודק אפשרויות נוספות, שכן להבנתי נשללו מומים סטרוקטורלים ומומים כרומוזומלים. יש מקום להתייעץ עם גנטיקאי לגבי בדיקת הצ'יפ הגנטי. אינני מאמין, כי בועדת על להפסקת הריון מאוחרת, תאושר בקשתך, אם כל שאר הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל נמוכה - שבוע 32שירה08/05/2012
שלום,
הערכת משקל בשבוע 32 + 1 נמדדו הערכים הבאים:
הקף ראש: 32+5
עצם ירך: 30+5
הקף בטן: 28+4
זרימות תקינות וכמות מים תקינה
במוניטור נצפתה ירידת דופק לאחר פעילות רחמית בודדת.
הערכת משקל 1490
נשלחתי למיון שם נמדדו ערכים זהים. הערכת משקל 1440
נטען כי המוניטור תקין לשבוע זה.
בשבוע 28 העובר היה באחוזון 44 .
גם ילדי הקודמים נולדו קטנים עם האטה בגדילה בשבועות אלו.
נאמר לי לבצע מעקב מוניטור פעמיים בשבוע ומעקב גדילה כל עשרה ימים.
האם יש סיכוי כי העובר במצוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל נמוכה - שבוע 32 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2012בהנחה שהמוניטורים תקינים, אין חשש ככל הנראה למצוקה חריפה, אך ללא ספק העובר מצוי במצוקה כרונית המתבטאת בגדילה הנמוכה. יש צורך במעקב מדוקדק על מנת לתזמן מועד יילוד אופטימלי.המילה מצוקה אולי מפחידה משהו, אך הכוונה היא שהשיליה לא מספקת לעובר את כל צרכיו באופן אופטימלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי הערכת משקל קטנה בשבו
שירה08/05/2012תודה רבה על התשובה.
מתי הזמן האופטימלי לתזמון לידה?
אני אחרי ניתוח קיסרי בעברי כך שאני מבינה שזירוז אינו אופציה והייתי מעדיפה להמנע מניתוח קיסרי נוסף. הםא קריטי או שניתן לעקוב אחרי מוניטור ואולטרסאונד ואם לא מזהים מצוקה ברורה להמשיך לסחוב עד להתפתחות לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר
פרופ' מייזנר08/05/2012הכל תלוי בבדיקות שתתבצענה ולא ניתן לנבא מראש. בעיקרון כל יום נוסף טוב לעובר, בהנחה שאין הדרדרות בבדיקות. קשה לנבא לגבי ניתוח קיסרי, ובעיקרון אם העובר יגדל והבדיקות תהיינה תקינות - ניתן תיאורטית להגיע ללידה רגילה, אך אני קצת סקפטי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש משקלים בתאומיםורדית06/05/2012
שלום רב,
בשבוע 22 + 4 ימים ביצעתי סקירה שניה.
הסקירה היתה תקינה ולרופא היתה הערה אחת: הפרש משקלים בין העוברים-זכר ונקבה
הבן שוקל 580 גר והבת 446 גר. האם זה קריטי? האם זה מעיד על בעיה בגדילה של העובר הקטן (XX)
הבנתי מהרופא שצריך לעשות מעקב גדילה כל 3 שבועות.
יש לציין שבסקירה הראשונה היה פער של 20 גר בין העוברים.
באיזה אחוזון נמצאת הבת? לפי מה שקראתי בדוח של הסקירה רשום אחוזון 23 לפי williams
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש משקלים בתאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/05/2012קשה להבין מן הפרמטרים מהם בדיוק הפרשי הגדילה של הראש, הבטן והירך לצורך חישוב המשל. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ורדית08/05/2012פרופ' מייזנר שלום,
להלן כל הפרמטרים של שני העוברים: (הייתי בשבוע 22 + 4 ימים כאשר בוצעה הסקירה)
XY
BPD 5.8
היקף ראש 20.1
המוח הקטן 23.7
עצם הירך 3.9
עצם הזרוע 3.7
היקף בטן 19.0
יחס ראש בטן 1.1
שבוע הריון ממוצע 23.2
הערכת משקל 582 גר
אורך העובר 29 ס"מ
מצג BREECH
XX
BPD 5.2
היקף ראש 18.5
המוח הקטן 22.4
עצם הירך 3.7
עצם הזרוע 3.5
היקף בטן 16.5
יחס ראש/בטן 1.1
שבוע הריון ממוצע 22.0
הערכת משקל 446 גר
אורך העובר 28.1 ס"מ
מצג BREECH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר- מקפיצה נתונים נוספים
ורדית09/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית בת 40אלה03/05/2012
שלום! אני בת 40. הריון חמישי ספונטני.בשבוע 12+2 ביצעתי את השקיפות עורפית-התוצאה-2.3 מ"מ.עובר מתאים ל-13+4 שבועות. CRL-75. למחרת עשיתי את "סקר שליש הראשון-
MoM 1.94 ריכוז 4977.9 mU/L PAPP-A
MoM 0.64 ריכוז 24.9 ng/mL Free ?HCG
1.97 MoM ריכוז 2.3 mm NT. הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית
הביוכימיות והבדיקות -1:100. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/05/2012סיכון של 1:100, מחייב ביצוע דיקה פולשנית כמו מי שפיר או סיסי שיליה. הסיכון ממנו משרד הבריאות ממליץ על דיקור הוא 1:380, והסיכון שלך גבוה כמעט פי 4!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בהריון תאומיםתמר3830/04/2012
שלום אני בת 38 אחרי ivf בשבוע 10 עם תאומים,יש לנו ילד בן 5 גם אחרי טיפולים.
ניסיתי לקבוע תור לסקירה מוקדמת אך כל רופא מקבל תאומים בשבוע אחר יש כאלה בין השבוע ה14 - 18 וכאלה שלא מקבלים לפני שבוע 19 או רופא אחר שאמר לא לפני שבוע 22.
בסוף קבעתי סקירה לשבוע 19. הבנתי כי אין טעם עשות את בדיקות הדם (חלבון עוברי וכו) בתאומים כי התשובה אינה אמינה מכיוון שהיא ממוצע לשני העוברים. יש לי שקיפות עורפית בעוד שבועיים. אני מאוד חוששת מבדיקת מי שפיר מכיוון שההריון הזה מאוד יקר. אחרי שנתיים של טיפולים. התוצאות של הבדיקות הגנטייות שלנו היו טובות בילד הראשון כך שלא עשינו שוב את הבדיקות.
אני מאוד מבולבלת מהבדיקות . אילו בדיקות צריך לעשות ומתי? והאם לסכן את ההריון בעשיית בדיקת מי שפיר?
תודה על העזרה.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בהריון תאומים - תגובה
ד``ר רון ברדין01/05/2012שלום תמר
הבדיקה הקרובה המומלצת היא שקיפות עורפית אותה מבצעים סביב 12 -13 שבועות
בדיקת האולטרהסאונד הבאה המומלצת היא הסקירה המוקדמת. מבוצעת בין 14-16 שבועות שוב תלוי בגישתו של המבצע
סקירה 2 בין שבועות 22-23 חשובה ומומלצת אף היא
שאלת הדיקור כן /לא . כשיהיו בידייך נתוני התוצאות מבדיקת שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת אז קבלי החלטה לקראת שבועות 17-19 אלה השבועות לבצע הדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהמורן29/04/2012
היום עשיתי US שבוע 8 נצפה עובר +דופק תקין ברוך השם
הטכנאית הוסיפה שיש בחלל הכוריואלי בצמוד לקיר הקדמי של החלל ונמוך הדיות אקוגנית הנראית מחוץ לשק האמניוטי בגודל 18*7*2 מ"מ .
האם אפשר להסביר לי מה זה יכול להיות? אציין שלא היו לי דימומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
ד``ר רון ברדין29/04/2012שלום מורן
ניתן רק לשער שכוונתה היא לקריש דם ממוקם לאיזור המתואר לעיל. החלק החשוב הוא שהעובר עם דופק ונכון לבצע מעקב מכוון בפעם הבאה שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד אם על ידי הרופא המטפל ובין אם תופני לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משולש:מתנצלים על השאלה החוזרתDinDani29/04/2012
תבחין משולש: מתנצלים על השאלה החוזרת, אך הפעם ממוקד וקצר יותר
ביצענו דיקור מי שפיר בשבוע 17+4, ולפני כן לא ביצענו תבחין משולש,
הבנו שדיקור מי השפיר עשוי לשבש את תוצאות התבחין המשולש, במיוחד כשהוא קרוב לדיקור,
ולפיכך כדאי לבצע את התבחין המשולש רחוק ככל האפשר מהדיקור,
מכיוון/למרות שאין מידע בנוגע לזמן הנדרש לנורמליזציה של התוצאות לאחר הדיקור,
אך מצד שני המידע הנוסף בבדיקת חלבון עוברי בדם היא של רמת אסטריול, שכנראה לא מושפעת מהדיקור.
1. האם הבנו נכון, וכעת מומלץ לבצע את התבחין המשולש בשבוע 20?
(במידה וכן, האם מקסימום עד שבוע 20+0 או מקסימום עד שבוע 20+6?)
2. האם אין צורך להוסיף אינהבין A (לרבע את התבחין), מכיוון שהתוספת מתייחסת רק לתיסמונת דאון,
שבכל מקרה כבר נבדקת במי השפיר, או בשל סיבה אחרת?
3. האם ממליצים לבצע את בדיקת התבחין המשולש בשבוע 17, רק ע"מ להשאיר מספיק זמן למי שפיר, או בשל סיבה אחרת?
4. כיצד יש להתייחס לתוצאות התבחין המשולש לאור העובדה שבוצעה לאחר הדיקור?
אם נגדיר תוצאה "תקינה" כתוצאה שסטטיסטית היא בתוך הנורמה,
האם תוצאה תקינה עלולה להתפרש כתקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן שהיא לא תקינה?
האם תוצאה לא תקינה עלולה להתפרש כלא תקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן והיא תקינה?
(False Positive / False Negative?)
תודה רבה ושבוע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין משולש:מתנצלים על השאלה החוזרת - תגובה
ד``ר רון ברדין29/04/2012דינדיני
שלום רב
אכן שאלות מצויינות אך מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי בדיוק בנושא זה . זהו המקום למענה לשאלותייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)