מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעיתים נושם מהפה ומצפצףאביעד05/02/2019
בעיה : פעם או פעמיים בשנה מצפצף וזה עובר עם טיפול ברלבר אליפטה ..בנוסף לעיתים יש לי צורך לקחת אוויר בצורה מוגזמת ממש לקחת אוויר מהפה כאילו לא נכנס אוויר מספיק לריאות מעין מועקה כזו מתחת לחזה מעל הבטן.. וכאילו האוויר שאני לוקח מהאף לא מספיק...ואז לוקח שאיפה מהפה ..
בן 42 לא מעשן עוסק בספורט..היו לי 4 צפצופים במהלך שנה אחרונה ללא שיול או ליחה ללא המופטאזיס,ללא דיספניאה בפעילות.
אין תסמינים נשימתיים ליליים. ברקע אני אלרגי לאבק .
עשיתי צילום חזה הכל תקין (נבדק ע"י רופא)
ספירומטריה תקין תגר מטכולין יצא תקין ,נשלחתי גם לבדיקות דם מערכת חיסונית וגם יצא תקין . החשד הוא לכאורה זיהום ..
בכל פעם שהייתי אצל רופא ריאות הכל יצא תקין כולל בדיקת סטטסקופ והבדיקה שעושים עם האצבע ..
כעת המליצו לי על CT ריאות אבל אני מפחד מהקרינה ..בכל פעם שיש לי את הקושי נשימתי הזה שבא מתחת לחזה (מעל הבטן ) אני לוקח שבוע רלבר אליפטה וזה עובר ...
השאלה שלי :
1) האם אפשר להשתמש על בסיס קבוע ברלבר אליפטה פשוט לחיות עם זה בכל פעם שזה קורה ? הרי אני משתמש רק לחודש בודד ואם אפשר להשתמש כל הזמן בלי שמזיק אז אולי כדאי לי לעשות זאת ?
2) האם היית ממליץ למרות הקרינה של CT ברזולוציה גבוהה לעשות CT לבירור סופי ? או שפשוא כל פעם שקורה שוב להשתמש ברלבר חודש נוסף ?
תודה רבה.
אביעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפצוף
ד''ר שבתאי ורסנו11/02/2019שלום,
להבנתי לא אובחנה אצלך מחלה ספציפית ואסתמה פעילה נשללה למעשה במבחן תגר- אז מדוע אתה נוטל רלבר?!
לגבי יתר הברור במקרה שלך וצורך ב CT עלייך לדון על כך עם הרופא המטפל שמכיר את כל נתונייך. זהו אינו המקום להמלצות על CT בשל "צפצוף".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה כיצד מומלץ לרדת במינונים?מיכל05/02/2019
שלום,
היתה לי החמרה באסתמה מאז תחילת החורף. עברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר. לא הייתי מאוזנת איתם, ועכשיו כך אני מאוזנת. אני רוצה לנסות בהדרגה להפחית בטיפול לראות אם זה אפשרי. במה עדיף להוריד קודם, בסינגולאייר, או להתחיל עם הורדת שאיפה אחת בבוקר?
בלי קשר חשבתי לעשות תבחיני אלרגיה כדי לבדוק לאילו עצים אני אלרגית. אני מקבלת חיסונים נגד אלרגיה לאבק, ואיבדו לי את התוצאות של העצים שאני אלרגית.
האם עדיף לחכות עם הבדיקה זאת עד שהאסתמה תחזור להיות כפי שהיתה רק עם סרטייד 250 פעמיים ביום? היא עלולה להחמיר לי את האסתמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ירידה במינונים.
ד''ר שבתאי ורסנו06/02/2019שלום,
אני ממליץ לתאם את המשך השינוי בטיפול עם הרופא המטפל!
עקרונית, מניסיוני, סינגולייר פחות יעיל במבוגרים ולכן הייתי מפסיק אותו כדבר ראשון. כאמור, חובה ליידע את הרופא המטפל לפני ביצוע שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות האם לבוא עם נעלי ספורט?שירלי05/02/2019
שלום,
יש לי בדיקת תפקודי ריאות רגילה פלוס במאמץ. האם רצים על הליכון בבדיקה וצריך לבוא עם נעלי ספורט? בזימון תורים לא ידעו לומר לי.
יש לי אסתמה ואני לוקחת סרטייד 500 פעמיים ביום.
אמרו לי להפסיק אם הסרטייד 12 שעות לפני. עדיף אולי להפסיק 13 שעות לפני כי אולי זה לא על השניה ואולי עדיין כן משפיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות במאמץ
ריצה על מסילה או אופניים. עדיף נעלי ספורט. אני הייתי ממליץ להפסיק סרטייד 24 שעות לפני הבדיקה ולהיעזר במידת הצורך בונטולין עד 8 שעות לפני הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגנוזה nsip type cellular lung diseaseיאלי05/02/2019
היי
מה הפרוגנוזה למחלה הנל
האם cop /boop ו nsip זה אותו דבר כולם או שכול דבר בניפרד
מבחינת עתיד האם nsip type cellular מחמיר ??
אשמח לדעת קצת יותר
תודה בת 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
מקובל שהצורה התאית' Cellular type' עקרונית היא בעלת סיכוי טוב יותר של תגובה לטיפול. כשמדובר במטופל ספציפי לא ניתן לנבא פרוגנוזה מראש אלא להתחיל טיפול ולעקוב אחר התגובה וההתקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של סיטי ריאותזהבה04/02/2019
שלום, עשיתי סיטי ריאות במינון קרינה נמוך [ללא הזרקת חומר] בשל ממצא בצנתור וירטואלי.
בתשובה : "הודגמו ממצאים ציסטים פשוטים באונות עליונות דו צדדי, קוטרם עד כ12 מ"מ, מפוזרים באונות עליונות, לינגולה, אונה אמצעית, אונה תחתונה מצד שמאלי. לא הודגם תסנין גס.
סיכום:
ממצאים ציסטיים- התפתחות של השינויים אמפיזמטוטים? מחלה של איסטיוציטוזיס? לתאום קליני. לפי הצורך למעקב הדמייתי אחרי שנה.
יש לציין [ואולי זה לא קשור] שיש לי בזמן האחרון קוצר נשימה , לעיתים זה מגיע עם מאמץ קליל בלבד..
מיפוי לב - תקין.
מה יש לי ? והאם צריך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים ציסטיים
ד''ר שבתאי ורסנו05/02/2019שלום,
התיאור של ממצאי CT הוא גרפי בלבד וקיימת לו אבחנה מבדלת כמו שמצוין בתשובה. רופא ריאות שיבדוק אותך יעריך את הממצאים בהתאם לגורמי הסיכון שלך (עישון למשל, חשיפות תעסוקתיות וכיו"ב) וישלים בדיקות כגון תפקודי ריאה מלאים ובדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות האם אמורים לצאת תקינים?שירלי03/02/2019
שלום
האם באסתמה מאוזנת עם סרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר
תפקודי הריאות אמורים לצאת לא תקינים למרות שמאוזנים?
או שאם מאוזננים הם אמורים לצאת תקינים?
תפקודי ריאות
איזון משמעותו כשגם תפקודי ריאה הם תקינים או אופטימליים למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ברקע וקשיי נשימהדניאלה03/02/2019
שלום דר׳ ברצוני לשאול האם בזמן האוכל לאדם אסמתי אמורים להיות קשיי נשימה מן הרגשה של חוסר בחמצן או בזמן דיבור סיטורציה יורדת ל96 95 או שזה לגיטימי לכלל האנשים תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה וקשיי נשימה באכילה ודיבור
בד"כ קשי נשימה בדיבור או באכילה מעידים על חומרת מחלת הריאות מכוון שבעת אכילה אנו מפסיקים לנשום. באדם בריא זה לא יוצר בעיה. כדאי שתיבדקי, כולל תפקודי ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת בבקשה בנוגע לקשיי נשימה
דניאלה06/02/2019אני מרבה המון לקחת נשמות עמוקות ודי שמים לב לזה האם זה קשור לאסתמה חשוב לי לציין כי בבדיקת תגר היה חיובי בשמונה מיליגרם אני בת שלושים ורק בשנתיים האחרונות אובחנתי כאסמתית תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגן מחמם מקשה עלי לנשוםקצרת02/02/2019
מרגישה שמזגן מחמם משפיע עלי לרעה, בעיקר כשאני מצוננת, ומקשה על הנשימה. האם התופעה מוכרת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזגן מחמם
ד''ר שבתאי ורסנו03/02/2019שלום,
לא מוכר לי, כנראה תחושה עם שונות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן לעשות במצב כזה של אסתמה חיסונים?מיכל01/02/2019
שלום,
יש לי אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר.
בחורפים אני לרוב כחודש וחצי לא מאוזנת. לרוב לא מקבלת פרנינזון, אבל מתוך 15 שנים של אסתמה (בת 35) היום 3 שנים שכן קיבלתי קורס פרנינזון. יש גם אסתמה של המאמץ.
אני אלרגית לאבק,ורציתי בבקשה לברר: האם במצב של אסתמה כמו שלי עדיף לא לקבל חיסונים נגד אלרגיה לאבק? האם זה עלול להחמיר את האסתמה או מסוכן במצב כמו שלי?
חיסונים באסתמה
את צריכה לעבור הערכה מלאה על ידי רופא אלרגולוג בכדי לקבל החלטה. ההחלטה תלויה בין היתר גם בטיב הטיפול המנונע שקיבלת עד היום, האם באמת מיצית אותו והאם מצבך מאפשר קבלת "חיסונים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף וינטולין השפעות והזנקיםרוני01/02/2019
שלום,
לכמה שעות משפיע משאף וינטולין כשלוקחים 2 שאיפות?
הכוונה לזמן שעדיין עוזר ומשפיע
ואם שימוש בוינטולין 2 שאיפות כל יום לפני ספורט וסרטייד 500 פעמיים ביום לאורך שנים יכול לגרום לבעיות בלב?
משאף ונטולין ונזקים
בהנחה שאת משתמשת במשאף מכוון שאת זקוקה לו הרי שהתועלת עולה על "הנזק". אין נזק בשימוש לפני מאמץ או בעת הצורך. משאפים מכילי סטרואידים (כולל סרטיייד) עלולים במינון מצטבר לאורך שנים רבות, להאיץ הופעת קטרקט בעיניים, אוסטאופורוזיס וכו'. בכל טיפול כרוני, בכל מחלה, יש לשקול תועלת לעומת נזק מצטבר ותמיד לשאוף למינון הנמוך ביותר שמונע החמרות וסימפטומים של המחלה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על צילום חזה רנטגןרונית מורגנשטרן01/02/2019
אודה על הסבר ל-
הדגשת ציור רטיקולונודולארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציור רטיקולונודולארי
מדובר על תאור גרפי של צילום חזה. המקבילה ברקמת הריאה היא עיבוי של רקמת הריאה/מחיצות בועיות. צילום חזה רגיל לא פעם אינו מדוייק במקרים כאלו. על הרופא המטפל להעריך את הצילום בקורלציה לתלונותייך, לממצאי בדיקה גופנית, גורמי סיכון אישיים- ובמידת הצורך להשלים ברור ע"י תפקודי ריאה מלאים, CT חזה , בדיקות דם ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני חיסון נגד אלרגיה משאפיםרעות31/01/2019
שלום,
אני מקבלת כבר שנתיים פעם בחודש חיסון נגד אלרגיה לאבק. יש לי אסתמה שכרגע מאוזנת עם סרטייד 500 פעמים ביום וסינגולאייר, אבל היתה בחודשיים האחרונים לא מאוזנת, וכבר שבוע וחצי כן מאוזנת.
האם זה רעיון טוב להגיע לחיסון אלרגיה מעכשיו והלאה עם 2 שאיפות וינטולין שאקח קודם בבית ליתר ביטחון? וכמה זמן לפני החיסון ממומלץ לקחת אריוס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאפים לפני חיסון
כעקרון, מומלץ לקבל הוראות מהמרפאה המחסנת.
אין לידעתי מניעה בשימוש בתרופות אלו לפני החיסון. ונטולין מתחיל להשפיע אחרי דקות ספורות. אריוס משפיע 24 שעות , כעבור שעה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטיפול מונע החמרה מחלה?Yali29/01/2019
היי
האם nsip מדבק ??
האם הטיפול מונע החמרה מחלה
ומה ההבידל ל cop boop
אני כרגע על אימורן
תודה על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
ד''ר שבתאי ורסנו30/01/2019שלום,
לא מדובר במחלה זיהומית/מדבקת. הטיפול מטרתו לדכא את פעילות המחלה ולנסות למנוע נזק מצטבר.
COP ו BOOP הן שתי מחלות ריאה זהות מבחינה היסטולוגית (בביופסיה) שמערבות את הסימפוניות הקטנות ובועיות הריאה. בכותרת BOOP משתמשים כאשר לשינויים הריאתיים יש הסבר (סיבה תרופתית או מחלות כגון רקמת חיבור) ואילו הכותרת COP ניתנת כאשר לא נמצאת סיבה ידועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי לאחר שיעול ממושךענבל29/01/2019
שלום רב ,
במשך כ 3 שנים יש לי שיעול שבא והולך כל כחודשיים ונמשך שבועיים.
לפני כ שנתיים וחצי עשיתי סיטי חזה ולא נמצא כלום
בחודשים האחרונים יצא לי פעמיים ליחה עם טיפת דם.
הרופא רוצה שאבצע בדיקת סיטי חוזרת.
אני מאוד חוששת מהקרינה מכיוון שרק לפני שנתיים וחצי ביצעתי והבנתי שזה כ 750 צילומי רנטגן.
רציתי לשאול האם יש בדיקה אחרת שיכולה לראות את מה שהסיטי רואה
האם ברונכוסקופיה רואה את אותו הדבר ?
במידה ואצלנו להשיג לך הפניה במקום לסיטי.
יש לציין שאני מעשנת כ 5-10 סיגריות ליום . כ 10 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ענבל29/01/2019במידה ואצליח להשיג הפניה לברונכוסקופיה במקום סיטי*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2019שלום,
CT בעבר לא הסביר את סיבת השיעול. מה ההסבר שבכל זאת ניתן/הבחנה? מציע לגשת לברור מסודר דרך רופא ריאות לסיבת השיעול עצמו. ישנה סדרה של דברים שיש לבצע. לגבי CT חוזר, לשקול כחלק מהברור הנ"ל אבל לא במקומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nsip type cellular lung diseaseיאלי28/01/2019
שלום רב
מה ידונ על המחלה הנל מלבד הטיפול במדכאי חיסון יש מה לעשות
האם זה מדבק ??לציין בת 38 האם זה מחלה נדירה
אשמח להסבר תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2019שלום,
מדובר במחלת ריאות אינטרסטיציאלית (מערבת בעקר את מחיצות בועיות הריאה) שיכולה להיות ללא סיבה ידוע , לאחר ברור (אז היא נקראת NSIP אידיופטי), או יכולה להופיע על רקע מחלות אחרות כגון מחלות רקמת חיבור,\ שמערבות גם אברים אחרים. לעיתים NSIP מקדים בשנה או יותר את הופעת מחלת רקמת החיבור. מחלה לא שכיחה אבל בהחלט רופאי ריאות או ראומטולוגים פוגשים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)