מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי לפהק ולכניס אוויראסף10/07/2019
שלום רב,
מזה מספר שבועות יש לי קושי להכניס אוויר. אני כל הזמן מנסה לפהק על מנת להכניס אוויר. לפעמים אני מצליח להשלים פיהוק (ומודה לאל) ובדרך כלל לא.
התופעה מלווה בכאב בחזה. כאילו תקוע לי כדור טניס בחזה.
ביצעתי אקו לב במאמץ והכל תקין. צויין גם שיש לי כושר מצויין בבדיקה.
פעיל מאוד ספורטיבית. רק כ 40 ק"מ בשבוע.
הכמיהה לאוויר והרצון והקושי לפהק מופיעים במנוחה ובמאמץ.
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי להכניס אוויר וצורך לפהק.
ד''ר שבתאי ורסנו23/07/2019שלום,
התלונות מחשידות לתחושת קוצר נשימה על רקע מתח נפשי/סטרס אך יחד עם זאת, מכוון שקורה גם במאמץ, יש לשלול במקביל מצב רפואי נוסף - למשל אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת מטכולין - בירורזיו07/07/2019
שלום
בן 41,בשל קשיי נשימה גם במאמץ וגם במנוחה בוצע בדיקת מטכולין בה נרשם ש PC20= 2.61 MG/ML,
לאחר שאיפת 4MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 41 אחוז
לאחר מכן ניתן 4 שאיפות של ונטולין שלאחריהם ה CHG% יצא 0.
האם בהתאם לנתונים הבדיקה יצאה חיוביות לאסטמה?
ומהי חומרתה בהתאם לנתונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין
המבחן חיובי , משמע הסמפונות שלך מגיבות למטאכולין תגובתיות-יתר, דבר שיכול לתמוך באסתמה אם גם הקליניקה מתאימה. עלייך לחזור לרופא שלך עם התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם היתלקחויות במחלת nsipיאלוש05/07/2019
שלום
מהם היתלקחויות ב nsip ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
NSIP היא מחלה הגורמת לפיברוזיס של הריאה ויכולה להיות ללא סיבה או על רקע מחלות רקמת חיבור ואחרות. "התלקחויות", הכוונה היא החרפה של הליך המחלה, שנעשית מואצת יותר ויש לטפל בה, כדי למנוע החמרה בהתקדמות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות נודולים בריאות- בירוראיציק04/07/2019
בן 64 חולה בראומטית ארטריטיס כ20 שנה מעשן סיגריות
שלום עשיתי ct ריאות ללא חומר ניגוד להלן ממצאים
שתי הריאות קשרים סמיכים הנעים מ4 - מ"מ עד 1 - ס"מ בחלקם מאוד סמיכים עם מדדים עד hu 180
במדיאסטינום בלוטה פראקירנית בקוטר 11 מ"ממ
בלוטות קטנות נוספות במדיאסטינום אמצעי
לסיכום שינויים אמיזמטיים קלים + פיברוטים + קשריות בשתי הריאות לאור אנזמה של מחלה ראומטית יתכן rheumatoid lung
מה המשמעות של התשובה תודה
רופא הריאות הפנה אותי לראומוטולוגית שתאבחן מה זה והיא החזירה אותי לרופא הריאות כי אין לה את המומחיות מה עלי לעשות איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות אובד במערכת הרפואית( וכן ידוע לי הפסקת עישון ולחזור לרופא ריאות אין תורך לציין בתשובה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשריות ריאתיות
בראומטואיד ארטריטיס ייתכנו קשריות ריאתיות בריאות, אך יחד עם זאת זהו לא ממצא ספציפי למחלה זו ויכול להתאים גם למחלות אחרות. יש להראות הצילומים למומחה ריאות, שגם ייתחקר אותך לגבי גורמי סיכון אחרים, בדיקה גופנית וכיו"ב ויישקול התאמה לביופסיה של אחד הנודולים, קרוב לוודאי בביופסית מחט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת סטורציה ואסתמה קלהשגיא03/07/2019
שלום
גיל 40
ידוע על אסתמה קלה
1. באיזה יד עדיף למדוד סטורציה? ימין או שמאל? ( אני ימני )
2. אני מודד בשמאל יוצא לי 97 ובימין בערך 92. מה יכול להסביר את הפער?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה וסטורציה.
לא ברורה הסיבה להבדל אלא אם יש בעיות בציפורניים ביד אחת. מציע להסתמך על הערך הגבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת סיטי ריאות בקרינה נמוכהזהבה גולדשטיין02/07/2019
שלום, זה מה שנכתב לי בסיטי ריאות בקרינה נמוכה, שנעשה לאחר שבצנתור וירטואלי ראו ממצא נודולרי קטן.
"סיטי של החזה במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך וורידי במינון קרינה נמוך.
הודגמו ממצאים ציסטיים פשוטים באונות עליונות דו צדדי, קוטרם עד כ12 ממ, מפוזרים באונות עליונות, לינגולה, אונה אמצעית, אונה תחתונה מצד שמאל, לא הודגם תסנין גס.
ממצא נודולרי רך קוטרו כ3.8 ממ, ייתכן ממצא שמתואר בסיטי קרדיאק.
הודגם ממצא נודולרי בסמוך לכלי דם באספקט אחורי עליון של אונה תחתונה מצד ימין כ3.7 מ"מ, גרנולומה מסויידת בפריפריה של RUL.
מוקדים סוב פלוירלים בהיקף של אונה תחתונה מצד ימין כ8 מ"מ , 7 מ"מ ו6 מ"מ, -שינויים אינם ספציפיים. שפירים.
ממצאים ציסטיים- התפתחות של השינויים אמפיזמטוטים ? מחלה של איסטיוציטוזיס? לתיאום קליני."
עלי לציין כי א. איני מעשנת ואף פעם לא עישנתי.
ב. עברתי צנתור שבו פתחו עורק שמאלי קדמי יורד והושתל סטנט
ג. יש לי חדר שמאל מוגדל וGRADE2 DIASTOLIC DYSFUNCTION
אני בת 59.
עברתי גם בדיקה של תפקודי ריאות [באיכילוב] שהייתה תקינה לחלוטין.
אודה לך אם תפענח לי את הבדיקה ואת האפשרויות שרשומות בה, ותנחה אותי באם עלי לעשות משהו בנידון.
בברכה,
לאה
ד"ר לאה יגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאי CT
מציע לפנות לבדיקת רופא ריאות עם הצילומים. תמונה אחת שווה 1000 מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ריאות ומחלת boopדניאל6402/07/2019
שלום רב, אני בן 64 גובה 175 משקל 94 לאחר ביצוע ברונכוסקופיה סובל ממחלת ריאות BOOP, מטופל כיום בפרדינזון 30 מיליגרם ליום, ביצעתי תפקוד ריאות
אודה לקבלת חוות דעת בנושא הבדיקה ולגבי תקינותה כמו כן שאלה נוספת האם וכאשר אתגבר על המחלה תפקוד ראות השתפר ? לידיעה רמת חמצן בדם נעה בין 95 ל 97
FVC L %PRED 62
FEV1 L %PRED 72
FEV1/FVC % %PRED 118
PEF 25% %PRED 93
PEF 75% %PRED 159
PEF 25-75% %PRED 113
FEP MAX %PRED 83
FIVC 2.63
FIP MAX %PRED 51
TLC %PRED 69
SVC %PRED 74
RV %PRED 69
RV/TLC %PRED 91
RAW %PRED 203
GAW %PRED 53
TGV %PRED 66
DLCO %PRED 70
DL/VA %PRED 102
VA %PRED 66
נתונים כמעט מלאים מקווה שיספיק
אודה לחוות דעתך על הבדיקה
האם שהמחלה תעבור תפקודי ראות, קושי קל בנשימה וכדומה יהיו טובים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
BOOP ותפקודי ריאה
תפקודי הריאה לא תקינים ומצבעים על ירידה בינונית קיבולות/נפחי הריאות עם ירידה בינונית בכושר הדפוזייה האבסלוטית (מעבר חמצן בבועיות).
מציע לחזור לרופא הריאות המטפל., שישווה לתפקודים קודמים וישקול את המשך הברור והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד ריאות ומחלת boop
דניאל6423/07/2019האם הירידה בתפקוד ריאות קשורה למחלת ה boop ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
BOOP
בהחלט ייתכן, אבל לא ספציפי ל BOOP. כדאי לכן לעשות רביזיה ולוודא האם אכן BOOP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת boop
דניאל6423/07/2019ראשית תודה לך שנית בדיקת ברונכוסקופיה קבעה שיש לי boop האם לדעתך תפקודי הראות קשורים לכך והאם ישתפרו לאחר שאתגבר על המחלה
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בזמן דיבוראבישי מהרצליה01/07/2019
שלום
אני בחור בן 47.
עד לפני 5 שנים בריא.
ב 5 השנים האחרונות סבלתי מהרבה כאבי בטן ושלשולים
וירדתי במשקל בחדות.
שוקל כעת 48 ק"D על גובה 1.78
BMI=15
האבחנה המשוערת היתה
post infectious ibs קשה.
באחרונה עלתה גם השערה שאולי מדובר בקרוהן ואני אמור לעבור בדיקת קפסולה אנדוסקופית לבדוק זאת.
יצוין שבדיקת CT בטן לפני שנה היתה תקינה.
התזונה שלי דלה במינרלים וויטמינים ולא לקחתי ויטמינים
ואוכל כבר 4 שנים כמעט רק לחם וביצים כדי להמנע מכאבי בטן.
מזה כחודש אני מרגיש קוצר נשימה ומאמץ בזמן דיבור. מרגיש כאילו מדבר בזמן ריצה.
ניסיתי אתמול לשיר ובמהלך שיר אחד כבר כאבו לי הצלעות! מתחושת מאמץ ולא היה מספיק אוויר.
בבדיקת רופא המשפחה לפני שבועיים הריאות נקיות.
צילום חזה לפני שבוע תקין לגמרי.
אקו לב לפני שנה כשכבר ירדתי למשקל 50 היה תקין (
רק היה לחץ ריאתי 30 לעומת 21 שהיה באקו בגיל 40 וגם 22 באקו בגיל 35 ).
בדיקות דם לפני חודש תקינות המוגלובין 13.2 די דומה לעבר, אלבומין 4.8. CRP תקין.
אני הולך כל יום ברגל רק מעט כ 10 דקות הליכה לאט מאוד כ 2.5-3 קמש. רציתי לציין שבזמן ההליכה אני לא מרגיש התגברות של קוצר הנשימה באופן משמעותי.
אבל כאמור לא עושה מאמץ משמעותי והדופק בהליכה רק כ 9-100 לעומת דופק במנוחה אצלי כ 60-70.
1. מה יכול להסביר קוצר נשימה בדיבור ואפילו כאב בצלעות אם מנסה לשיר?
2. האם נדרש בירור כל שהוא נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ייתכן והתחושה נובעת מאובדן כושר גופני על רקע ירידה משמעותית במשקל. מציע לבצע תפקודי ריאה מלאים (!) כולל בדיקת כוחות שרירי נשימה, כהתחלה ולגשת אתם לרופא ריאות לבדיקה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר נשימה
אבישי מהרצליה23/07/2019תודה על התשובה.
כתבת שאולי יש תחושת קוצר נשימה בזמן דיבור
בעקבות פגיעה בכושר על רקע ירידה במשקל.
והמלצת על בדיקת כוחות שרירי נשימה ותפקודי ריאה מלאים.
היות ואני עמוס בבדיקות גסטרו שנתנו לי
אבקש לשאול
1. במידה ואבצע את התפקודי ריאות המלאים ויש ממצא האם זה הפיך כשאעלה במשקל?
2. במידה ומתעכב כמה חודשים עם הבדיקות האלה האם יש סיכון בכך או שלא משמעותי?,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה פסית מודאגת מאודחני30/06/2019
עקב אסטמה הייתי אצל הרופאה והיא שלחה לצילום חזה להלן התשובה : צל הלב מודגם בגודל תקין. ב- lll אונה שמאלית תחתונה הצללה פסית. ייתכן גם אזור סמיכות מוגברת.
סינוסים קוסטופרנים פתוחים - ללא עדות לתפליט.הערה - אין במערכת צילומי חזה קודמים. ממצאים בהמיתורקס שמאלי.
הרופאה שלחה אותי לסיטי טרם נבדקתי.
בינתיים אני מאוד מודאגת האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצללה פסית
ד''ר שבתאי ורסנו30/06/2019שלום,
מציע דבר ראשון להשוות לצילום קודם, גם אם נעשה מזמן. הצללה פסית באסתמטי יכולה לבטא תמט של אזור ריאה שנסתם בגלל פקק ליחה. לעיתים פיזוטרפיה לשיעול וכיוח וצילום ביקורת מראים שהאזור נפתח. סיבות אחרות- על פי גורמי סיכון אחרים, למשל עישון ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות רופא וכאבים בלתי נסבלים שלא עובריםליאנה27/06/2019
דר' יקר, אני מבקשת לדעת , מבדיקות אוזניים בסיסיות (טעויות תמיד קורות בלי כוונה כמובן),,,נניח ונעשה איזה שהוא נזק בבדיקה הראשונה עם האוטוסקופ (לפני חודש וחצי) שהכניס במהירות הבזק לשני האוזניים, אולי בזווית לא נכונה ועמוק מדי, או הבדיקה השניה (השבוע) עם הספקלום אוזן שהוא די רחב נראה כמו משפך קטן (שכבתי על המיטה עם הראש לצד ימין ושמאל) ואולי לחץ על תעלת השמע או פצע אותה, או הקיסם שהכנסתי לפני שבועיים קצת עמוק מה שלא נראה לי, מכל אלה הנזק הוא הפיך או לא הפיך? לדעתך הגוף בסוף מרפא את עצמו לבד ובמשך הזמן הכל יעבור. עדיין הכאב בלתי נסבל ממש מטורף, מעיר אותי בלילה, מרגישה אוזן סתומה וכשהתעוררתי בבוקר שומעת כמו בועות סבון בצד שמאל באוזן ובמשך היום. ממש מודה לך על התשובות וסוף שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
זה לא הפורום המתאים אך יחד עם זאת תתכן פגיעה בתעלת האוזן בד"כ. מציע לחזור לבדיקת א.א.ג בכדי להעריך האם קיים נזק ובמידה ונרמה פציעה- איך לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אחורית מטפטפת לקנה הנשימה וקוצר נשימה.אתל12/06/2019
לפני 3.5 חודשים הצטננות ויראלית . מאז נזלת אחורית קשה, ליחה צמיגית קשה בגרון מטפטפת לקנה הנשימה.צבע הנזלת לבן שקוף. לעיתים תחושת מחנק וחוסר אויר. צלום ct סינוסים תקין.רופא א. א. ג. לא חושב שקשור אליו. במזג אויר יבש ןזיהום אויר הנזלת האחורית מטפטפת כמו ברז ותחושת חוסר אויר ומחנק. בת 74 ואלרגית לאבק , צבע ועוד. קיבלתי מא.א.ג תרסיסים כמו סטרונאז לאף שהורידו הנזלת הצמיגית לגרון מבלי יכולת לבלוע. קיבלתי מאלרגולוג טיפות דתאמיצין 3 שבועות קצת עזרו. כיום מקבלת כבר 3 שבועות 20 מג ליום פרדינזון. אך מצב לא טוב. הנזלת יורדת לסימפונות לעיתים שעול יבש ולעיתים רחוקות שעול עם ליחה. כל היום צריכה לבלוע ליחה שזולגת מהאף. איכות החיים גרועה והסבל רב. איך מתפטרים מנזלת אחורית מציקה? חוששת לסיבוכים ולא יודעת למי לפנות? לרופא ריאות? האם יתכן מדובר באסתמה? רופא א.א. ג אמר אולי לניירולוג? האמנם? אודה להכוונתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזלת אחורית
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2019שלום,
נשמע כמו נזלת על רקע אלרגי שצריכה שילוב של משאפים לאף. מציע לפנות לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח דגימת כיח -עדכוןשושי10/06/2019
ד"ר נכבד,
היום כפי שציינת הגיעה התוצאה "פלורה נורמלית של דרכי הנשימה העליונות" אך כיצד יודעים שאין בעייה בדרכי הנשימה התחתונות, שהרי זה החשוב.
כיח לתרבית
ד''ר שבתאי ורסנו11/06/2019שלום,
ליחה שנפלטת משקפת בד,כ מה שקורה בסמפונות גדולים ובינוניים. זו לא בדיקה של 100% לכן אם לרופא יש חשד בזיהום לא שגרתי שלא מגיב לטיפול הוא שוקל ברונכוסקופיה עם שטיפות ותרביות. זו לא פעולה שגרתית למטרה זו אלא במקרים מיוחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח דגימת כיח -עדכוןשושי10/06/2019
ד"ר נכבד,
היום כפי שציינת הגיעה התוצאה "פלורה נורמלית של דרכי הנשימה העליונות" אך כיצד יודעים שאין בעייה בדרכי הנשימה התחתונות, שהרי זה החשוב.
דגימת כיח
כיח אמיתי יכול לבטא גם מצב זיהומי בדרכי נשימה תחתונים. כיח לתרבית היא רק אחת הבדיקות בתלונות של דרכי נשימה תחתונים. במידה ויש תלונות כאלו (שיעול, קוצר נשימה או ליחה מוגברת) והתלונות לא חולפות, לאחר ברור וטיפול רופא המשפחה- רצוי לגשת לבדיקת רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות מבדיקת צילום חזהליאור10/06/2019
היי קיבלתי תשובות מצילום חזה ובו היה רשום :
"צל הלב אינו מורחב. לא הודגם תסנין ריאתי "
אשמח לדעת מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו11/06/2019שלום,
זה אומר שלדעת המפענח הלב נראה בצורתו וגודלו התקינים וכך רקמת הריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח דגימת כיח- בירורשושי09/06/2019
ד"ר נכבד שלום,
אשמח לקבל פירוש תוצאה בדיקת כיח:
יותר (Pus Cells) תאי מוגלה
מ 25 לשדה
תאי אפיתל פחות מ 10 לשדה.
בדיקת כיח
ד''ר שבתאי ורסנו10/06/2019שלום,
העובדה שיש יותר מ 25 תאי "מוגלה" (הכוונה לתאים לבני נויטרופילים) משמעותה שדגימת הכיח מתאימה לביצוע תרבית ליחה. יש להמתין לתוצאות התרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)