פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קושי לפהק ולכניס אוויר
    אסף
    10/07/2019

שלום רב,
    מזה מספר שבועות יש לי קושי להכניס אוויר. אני כל הזמן מנסה לפהק על מנת להכניס אוויר. לפעמים אני מצליח להשלים פיהוק (ומודה לאל) ובדרך כלל לא.
    התופעה מלווה בכאב בחזה. כאילו תקוע לי כדור טניס בחזה.
    ביצעתי אקו לב במאמץ והכל תקין. צויין גם שיש לי כושר מצויין בבדיקה.
    פעיל מאוד ספורטיבית. רק כ 40 ק"מ בשבוע.
    הכמיהה לאוויר והרצון והקושי לפהק מופיעים במנוחה ובמאמץ.
    אודה לעצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי לפהק ולכניס אוויר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי להכניס אוויר וצורך לפהק.

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

התלונות מחשידות לתחושת קוצר נשימה על רקע מתח נפשי/סטרס אך יחד עם זאת, מכוון שקורה גם במאמץ, יש לשלול במקביל מצב רפואי נוסף - למשל אסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת מטכולין - בירור
    זיו
    07/07/2019

שלום
    בן 41,בשל קשיי נשימה גם במאמץ וגם במנוחה בוצע בדיקת מטכולין בה נרשם ש PC20= 2.61 MG/ML,
    לאחר שאיפת 4MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 41 אחוז
    לאחר מכן ניתן 4 שאיפות של ונטולין שלאחריהם ה CHG% יצא 0.
    האם בהתאם לנתונים הבדיקה יצאה חיוביות לאסטמה?
    ומהי חומרתה בהתאם לנתונים.
    תודה

הוספת תגובה

• תגר מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

המבחן חיובי , משמע הסמפונות שלך מגיבות למטאכולין תגובתיות-יתר, דבר שיכול לתמוך באסתמה אם גם הקליניקה מתאימה. עלייך לחזור לרופא שלך עם התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם היתלקחויות במחלת nsip
    יאלוש
    05/07/2019

שלום
    מהם היתלקחויות ב nsip ??

לקביעת תור
    סגירה
    מהם היתלקחויות במחלת nsip

הוספת תגובה

• NSIP

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

NSIP היא מחלה הגורמת לפיברוזיס של הריאה ויכולה להיות ללא סיבה או על רקע מחלות רקמת חיבור ואחרות. "התלקחויות", הכוונה היא החרפה של הליך המחלה, שנעשית מואצת יותר ויש לטפל בה, כדי למנוע החמרה בהתקדמות המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות נודולים בריאות- בירור
    איציק
    04/07/2019

בן 64 חולה בראומטית ארטריטיס כ20 שנה מעשן סיגריות
    שלום עשיתי ct ריאות ללא חומר ניגוד להלן ממצאים
    שתי הריאות קשרים סמיכים הנעים מ4 - מ"מ עד 1 - ס"מ בחלקם מאוד סמיכים עם מדדים עד hu 180
    במדיאסטינום בלוטה פראקירנית בקוטר 11 מ"ממ
    בלוטות קטנות נוספות במדיאסטינום אמצעי
    לסיכום שינויים אמיזמטיים קלים + פיברוטים + קשריות בשתי הריאות לאור אנזמה של מחלה ראומטית יתכן rheumatoid lung
    מה המשמעות של התשובה תודה
    רופא הריאות הפנה אותי לראומוטולוגית שתאבחן מה זה והיא החזירה אותי לרופא הריאות כי אין לה את המומחיות מה עלי לעשות איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות אובד במערכת הרפואית( וכן ידוע לי הפסקת עישון ולחזור לרופא ריאות אין תורך לציין בתשובה )

הוספת תגובה

• קשריות ריאתיות

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

בראומטואיד ארטריטיס ייתכנו קשריות ריאתיות בריאות, אך יחד עם זאת זהו לא ממצא ספציפי למחלה זו ויכול להתאים גם למחלות אחרות. יש להראות הצילומים למומחה ריאות, שגם ייתחקר אותך לגבי גורמי סיכון אחרים, בדיקה גופנית וכיו"ב ויישקול התאמה לביופסיה של אחד הנודולים, קרוב לוודאי בביופסית מחט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת סטורציה ואסתמה קלה
    שגיא
    03/07/2019

שלום
    גיל 40
    ידוע על אסתמה קלה

1. באיזה יד עדיף למדוד סטורציה? ימין או שמאל? ( אני ימני )
    2. אני מודד בשמאל יוצא לי 97 ובימין בערך 92. מה יכול להסביר את הפער?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מדידת סטורציה ואסתמה קלה

הוספת תגובה

• אסתמה וסטורציה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

לא ברורה הסיבה להבדל אלא אם יש בעיות בציפורניים ביד אחת. מציע להסתמך על הערך הגבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת סיטי ריאות בקרינה נמוכה
    זהבה גולדשטיין
    02/07/2019

שלום, זה מה שנכתב לי בסיטי ריאות בקרינה נמוכה, שנעשה לאחר שבצנתור וירטואלי ראו ממצא נודולרי קטן.
    "סיטי של החזה במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך וורידי במינון קרינה נמוך.
    הודגמו ממצאים ציסטיים פשוטים באונות עליונות דו צדדי, קוטרם עד כ12 ממ, מפוזרים באונות עליונות, לינגולה, אונה אמצעית, אונה תחתונה מצד שמאל, לא הודגם תסנין גס.
    ממצא נודולרי רך קוטרו כ3.8 ממ, ייתכן ממצא שמתואר בסיטי קרדיאק.
    הודגם ממצא נודולרי בסמוך לכלי דם באספקט אחורי עליון של אונה תחתונה מצד ימין כ3.7 מ"מ, גרנולומה מסויידת בפריפריה של RUL.
    מוקדים סוב פלוירלים בהיקף של אונה תחתונה מצד ימין כ8 מ"מ , 7 מ"מ ו6 מ"מ, -שינויים אינם ספציפיים. שפירים.
    ממצאים ציסטיים- התפתחות של השינויים אמפיזמטוטים ? מחלה של איסטיוציטוזיס? לתיאום קליני."
    עלי לציין כי א. איני מעשנת ואף פעם לא עישנתי.
    ב. עברתי צנתור שבו פתחו עורק שמאלי קדמי יורד והושתל סטנט
    ג. יש לי חדר שמאל מוגדל וGRADE2 DIASTOLIC DYSFUNCTION
    אני בת 59.
    עברתי גם בדיקה של תפקודי ריאות [באיכילוב] שהייתה תקינה לחלוטין.
    אודה לך אם תפענח לי את הבדיקה ואת האפשרויות שרשומות בה, ותנחה אותי באם עלי לעשות משהו בנידון.
    בברכה,
    לאה
    ד"ר לאה יגר

הוספת תגובה

• ממצאי CT

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

מציע לפנות לבדיקת רופא ריאות עם הצילומים. תמונה אחת שווה 1000 מילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד ריאות ומחלת boop
    דניאל64
    02/07/2019

שלום רב, אני בן 64 גובה 175 משקל 94 לאחר ביצוע ברונכוסקופיה סובל ממחלת ריאות BOOP, מטופל כיום בפרדינזון 30 מיליגרם ליום, ביצעתי תפקוד ריאות
    אודה לקבלת חוות דעת בנושא הבדיקה ולגבי תקינותה כמו כן שאלה נוספת האם וכאשר אתגבר על המחלה תפקוד ראות השתפר ? לידיעה רמת חמצן בדם נעה בין 95 ל 97
    FVC L %PRED 62
    FEV1 L %PRED 72
    FEV1/FVC % %PRED 118
    PEF 25% %PRED 93
    PEF 75% %PRED 159
    PEF 25-75% %PRED 113
    FEP MAX %PRED 83
    FIVC 2.63
    FIP MAX %PRED 51

TLC %PRED 69
    SVC %PRED 74
    RV %PRED 69
    RV/TLC %PRED 91
    RAW %PRED 203
    GAW %PRED 53
    TGV %PRED 66

DLCO %PRED 70
    DL/VA %PRED 102
    VA %PRED 66

נתונים כמעט מלאים מקווה שיספיק
    אודה לחוות דעתך על הבדיקה
    האם שהמחלה תעבור תפקודי ראות, קושי קל בנשימה וכדומה יהיו טובים יותר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד ריאות ומחלת boop

הוספת תגובה

• BOOP ותפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

תפקודי הריאה לא תקינים ומצבעים על ירידה בינונית קיבולות/נפחי הריאות עם ירידה בינונית בכושר הדפוזייה האבסלוטית (מעבר חמצן בבועיות).
    מציע לחזור לרופא הריאות המטפל., שישווה לתפקודים קודמים וישקול את המשך הברור והטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד ריאות ומחלת boop

דניאל64
    23/07/2019

האם הירידה בתפקוד ריאות קשורה למחלת ה boop ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BOOP

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

בהחלט ייתכן, אבל לא ספציפי ל BOOP. כדאי לכן לעשות רביזיה ולוודא האם אכן BOOP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת boop

דניאל64
    23/07/2019

ראשית תודה לך שנית בדיקת ברונכוסקופיה קבעה שיש לי boop האם לדעתך תפקודי הראות קשורים לכך והאם ישתפרו לאחר שאתגבר על המחלה
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה בזמן דיבור
    אבישי מהרצליה
    01/07/2019

שלום

אני בחור בן 47.
    עד לפני 5 שנים בריא.
    ב 5 השנים האחרונות סבלתי מהרבה כאבי בטן ושלשולים
    וירדתי במשקל בחדות.
    שוקל כעת 48 ק"D על גובה 1.78
    BMI=15
    האבחנה המשוערת היתה
    post infectious ibs קשה.
    באחרונה עלתה גם השערה שאולי מדובר בקרוהן ואני אמור לעבור בדיקת קפסולה אנדוסקופית לבדוק זאת.
    יצוין שבדיקת CT בטן לפני שנה היתה תקינה.

התזונה שלי דלה במינרלים וויטמינים ולא לקחתי ויטמינים
    ואוכל כבר 4 שנים כמעט רק לחם וביצים כדי להמנע מכאבי בטן.

מזה כחודש אני מרגיש קוצר נשימה ומאמץ בזמן דיבור. מרגיש כאילו מדבר בזמן ריצה.
    ניסיתי אתמול לשיר ובמהלך שיר אחד כבר כאבו לי הצלעות! מתחושת מאמץ ולא היה מספיק אוויר.

בבדיקת רופא המשפחה לפני שבועיים הריאות נקיות.
    צילום חזה לפני שבוע תקין לגמרי.
    אקו לב לפני שנה כשכבר ירדתי למשקל 50 היה תקין (
    רק היה לחץ ריאתי 30 לעומת 21 שהיה באקו בגיל 40 וגם 22 באקו בגיל 35 ).

בדיקות דם לפני חודש תקינות המוגלובין 13.2 די דומה לעבר, אלבומין 4.8. CRP תקין.

אני הולך כל יום ברגל רק מעט כ 10 דקות הליכה לאט מאוד כ 2.5-3 קמש. רציתי לציין שבזמן ההליכה אני לא מרגיש התגברות של קוצר הנשימה באופן משמעותי.
    אבל כאמור לא עושה מאמץ משמעותי והדופק בהליכה רק כ 9-100 לעומת דופק במנוחה אצלי כ 60-70.

1. מה יכול להסביר קוצר נשימה בדיבור ואפילו כאב בצלעות אם מנסה לשיר?
    2. האם נדרש בירור כל שהוא נוסף?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה בזמן דיבור

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/07/2019

שלום,

ייתכן והתחושה נובעת מאובדן כושר גופני על רקע ירידה משמעותית במשקל. מציע לבצע תפקודי ריאה מלאים (!) כולל בדיקת כוחות שרירי נשימה, כהתחלה ולגשת אתם לרופא ריאות לבדיקה והערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

אבישי מהרצליה
    23/07/2019

תודה על התשובה.
    כתבת שאולי יש תחושת קוצר נשימה בזמן דיבור
    בעקבות פגיעה בכושר על רקע ירידה במשקל.
    והמלצת על בדיקת כוחות שרירי נשימה ותפקודי ריאה מלאים.

היות ואני עמוס בבדיקות גסטרו שנתנו לי
    אבקש לשאול
    1. במידה ואבצע את התפקודי ריאות המלאים ויש ממצא האם זה הפיך כשאעלה במשקל?
    2. במידה ומתעכב כמה חודשים עם הבדיקות האלה האם יש סיכון בכך או שלא משמעותי?,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצללה פסית מודאגת מאוד
    חני
    30/06/2019

עקב אסטמה הייתי אצל הרופאה והיא שלחה לצילום חזה להלן התשובה : צל הלב מודגם בגודל תקין. ב- lll אונה שמאלית תחתונה הצללה פסית. ייתכן גם אזור סמיכות מוגברת.
    סינוסים קוסטופרנים פתוחים - ללא עדות לתפליט.הערה - אין במערכת צילומי חזה קודמים. ממצאים בהמיתורקס שמאלי.
    הרופאה שלחה אותי לסיטי טרם נבדקתי.
    בינתיים אני מאוד מודאגת האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    הצללה פסית מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• הצללה פסית

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/06/2019

שלום,
    מציע דבר ראשון להשוות לצילום קודם, גם אם נעשה מזמן. הצללה פסית באסתמטי יכולה לבטא תמט של אזור ריאה שנסתם בגלל פקק ליחה. לעיתים פיזוטרפיה לשיעול וכיוח וצילום ביקורת מראים שהאזור נפתח. סיבות אחרות- על פי גורמי סיכון אחרים, למשל עישון ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות רופא וכאבים בלתי נסבלים שלא עוברים
    ליאנה
    27/06/2019

דר' יקר, אני מבקשת לדעת , מבדיקות אוזניים בסיסיות (טעויות תמיד קורות בלי כוונה כמובן),,,נניח ונעשה איזה שהוא נזק בבדיקה הראשונה עם האוטוסקופ (לפני חודש וחצי) שהכניס במהירות הבזק לשני האוזניים, אולי בזווית לא נכונה ועמוק מדי, או הבדיקה השניה (השבוע) עם הספקלום אוזן שהוא די רחב נראה כמו משפך קטן (שכבתי על המיטה עם הראש לצד ימין ושמאל) ואולי לחץ על תעלת השמע או פצע אותה, או הקיסם שהכנסתי לפני שבועיים קצת עמוק מה שלא נראה לי, מכל אלה הנזק הוא הפיך או לא הפיך? לדעתך הגוף בסוף מרפא את עצמו לבד ובמשך הזמן הכל יעבור. עדיין הכאב בלתי נסבל ממש מטורף, מעיר אותי בלילה, מרגישה אוזן סתומה וכשהתעוררתי בבוקר שומעת כמו בועות סבון בצד שמאל באוזן ובמשך היום. ממש מודה לך על התשובות וסוף שבוע טוב

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/06/2019

שלום,
    זה לא הפורום המתאים אך יחד עם זאת תתכן פגיעה בתעלת האוזן בד"כ. מציע לחזור לבדיקת א.א.ג בכדי להעריך האם קיים נזק ובמידה ונרמה פציעה- איך לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אחורית מטפטפת לקנה הנשימה וקוצר נשימה.
    אתל
    12/06/2019

לפני 3.5 חודשים הצטננות ויראלית . מאז נזלת אחורית קשה, ליחה צמיגית קשה בגרון מטפטפת לקנה הנשימה.צבע הנזלת לבן שקוף. לעיתים תחושת מחנק וחוסר אויר. צלום ct סינוסים תקין.רופא א. א. ג. לא חושב שקשור אליו. במזג אויר יבש ןזיהום אויר הנזלת האחורית מטפטפת כמו ברז ותחושת חוסר אויר ומחנק. בת 74 ואלרגית לאבק , צבע ועוד. קיבלתי מא.א.ג תרסיסים כמו סטרונאז לאף שהורידו הנזלת הצמיגית לגרון מבלי יכולת לבלוע. קיבלתי מאלרגולוג טיפות דתאמיצין 3 שבועות קצת עזרו. כיום מקבלת כבר 3 שבועות 20 מג ליום פרדינזון. אך מצב לא טוב. הנזלת יורדת לסימפונות לעיתים שעול יבש ולעיתים רחוקות שעול עם ליחה. כל היום צריכה לבלוע ליחה שזולגת מהאף. איכות החיים גרועה והסבל רב. איך מתפטרים מנזלת אחורית מציקה? חוששת לסיבוכים ולא יודעת למי לפנות? לרופא ריאות? האם יתכן מדובר באסתמה? רופא א.א. ג אמר אולי לניירולוג? האמנם? אודה להכוונתך!

הוספת תגובה

• נזלת אחורית

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/06/2019

שלום,

נשמע כמו נזלת על רקע אלרגי שצריכה שילוב של משאפים לאף. מציע לפנות לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח דגימת כיח -עדכון
    שושי
    10/06/2019

ד"ר נכבד,
    היום כפי שציינת הגיעה התוצאה "פלורה נורמלית של דרכי הנשימה העליונות" אך כיצד יודעים שאין בעייה בדרכי הנשימה התחתונות, שהרי זה החשוב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח דגימת כיח -עדכון

הוספת תגובה

• כיח לתרבית

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/06/2019

שלום,

ליחה שנפלטת משקפת בד,כ מה שקורה בסמפונות גדולים ובינוניים. זו לא בדיקה של 100% לכן אם לרופא יש חשד בזיהום לא שגרתי שלא מגיב לטיפול הוא שוקל ברונכוסקופיה עם שטיפות ותרביות. זו לא פעולה שגרתית למטרה זו אלא במקרים מיוחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח דגימת כיח -עדכון
    שושי
    10/06/2019

ד"ר נכבד,
    היום כפי שציינת הגיעה התוצאה "פלורה נורמלית של דרכי הנשימה העליונות" אך כיצד יודעים שאין בעייה בדרכי הנשימה התחתונות, שהרי זה החשוב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח דגימת כיח -עדכון

הוספת תגובה

• דגימת כיח

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/06/2019

שלום,
    כיח אמיתי יכול לבטא גם מצב זיהומי בדרכי נשימה תחתונים. כיח לתרבית היא רק אחת הבדיקות בתלונות של דרכי נשימה תחתונים. במידה ויש תלונות כאלו (שיעול, קוצר נשימה או ליחה מוגברת) והתלונות לא חולפות, לאחר ברור וטיפול רופא המשפחה- רצוי לגשת לבדיקת רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות מבדיקת צילום חזה
    ליאור
    10/06/2019

היי קיבלתי תשובות מצילום חזה ובו היה רשום :
    "צל הלב אינו מורחב. לא הודגם תסנין ריאתי "
    אשמח לדעת מה זה אומר

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות מבדיקת צילום חזה

הוספת תגובה

• צילום חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/06/2019

שלום,
    זה אומר שלדעת המפענח הלב נראה בצורתו וגודלו התקינים וכך רקמת הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח דגימת כיח- בירור
    שושי
    09/06/2019

ד"ר נכבד שלום,
    אשמח לקבל פירוש תוצאה בדיקת כיח:

יותר (Pus Cells) תאי מוגלה
    מ 25 לשדה
    תאי אפיתל פחות מ 10 לשדה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח דגימת כיח- בירור

הוספת תגובה

• בדיקת כיח

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/06/2019

שלום,

העובדה שיש יותר מ 25 תאי "מוגלה" (הכוונה לתאים לבני נויטרופילים) משמעותה שדגימת הכיח מתאימה לביצוע תרבית ליחה. יש להמתין לתוצאות התרבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה