מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום ראות ומערות אף לאחר שיעול טורניש.10/12/2017
צילום מהיום שמתי לב לממצא עגול בהדמיית הריאות בצד ימין (של התמונה למטה).
אודה לך מאד אם תוכל לתת לי אבחנה משוערת (כמה שניתן) על פי התמונה. תודה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילומים
ד''ר שבתאי ורסנו14/12/2017שלום,
לידיעה: צילומים המועברים בדרך זו אינה באיכות המאפשרת פענוח. פנה לרופא שהפנה אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסרקואודיזיס בביופסיה חוזרתנאורי מירי09/12/2017
מזה כ6 שנים בעלי אובחן בחשד לסרקואידוזיס בביופסיה חוזרת תמונה NSIP שיעול ליחתי כרוני בעיקר בבוקר.
אנחנו במעקב על רופא ריאות כול חצי שנה עם צילום ריאות ותפקודי ריאות.המחלה כרגע סטטית.רק שלאחרונה הסוכר עלה , הלחץ דם עלה. עכשין יש לו שפעת עם חום נמוך שעול וליחה צמיגה ולבנה שלא עוזבת אותו כול היום.למרות כול התרופות ואנילציות לא מגיב. אגב הוא גם במעקב אצל קרדיולוג בינתיים אין שינוי לרעה.בתפקודי הריאות אחרי 6 דקות הליכה ירד סטורציה מ96 ל56 והתאושש מהר.תפקודי נשימה שמורים.
השאלות שלי א. ניתן להפסיק את האימוראן אחרי חצי שנה בעלי החליט שזה לא עוזר, ובנתיים נשאר רק עם הסטרואידים. אגב בבדיקת הדם האחרונה ACTH מראה 6.02 כלומר הגוף מייצר עדיין סטרואידים.ב. האם זה נכון להגדיל את המינון של פרדיננזון בזמן מחלה כמו שפעת ולכמה להגדיל וכמה זמן.
כרגע הוא עם שפעת שלא עוזבת אותו כבר חודש וחצי עם שיעול וליחה במשך כול היום וכול הלילה.והרופאים נותנים אנטיביוטיה ומכייחים שזה נראה מיותר לפי דעתי צריך לדכא את הליחה האם אני צודקת?אגב הוא קיבל בנוסף שכחתי רספרים אנטיביוטיקה יום כן יום לא כדי שלא יהיו לו בעיות בקיבה גם את זה הפסיק ולאחרונה חזר שוב.
יש לי עוד המון שאלות ולפעם אחרת.אגב לא אמרתי אבל בעלי בן 68 ואני רואה את המצב רק מידרדר הוא עם קשי נשימה כול מאמץ קטן.מידי פעם כאשר אין לו מצב חמצן הוא מתחבר לכמה שעות למחולל חמצן.......תודה תודה מראש......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס
ד''ר שבתאי ורסנו10/12/2017שלום,
לא ברור לי מהיכן האבחנה של NSIP לעומת סרקואידוזיס. התמונה שאתם מציירים מורכבת ואני מציע לפנות בכל השאלות קודם כל לרופא הריאות המטפל ולאחר מכן אם תרגישו לא בטוחים/לא מסופקים אז לפנות גם לחוות דעת נוספת עם כל החומר כולו (כולל תוצאת ביופסיות/צילומים לאורך מחלתו, בדיקות דם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים 10 חודשים אחרי ניתוח ריאהנעמה05/12/2017
שלום,
עברתי ניתוח ריאה לפני 10 חודשים ועדיין יש לי כאבים וקשיי נשימה. היה לי גידול בשלב לפני 1 אין גרורות ולא צריך טיפולים. האם הכאבים אופייניים או שאולי משהו לא כשורה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב אחר ניתוח
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2017שלום,
ברור לגמרי שאתה צריך לחזור לרופא הריאות או לאונקולוג שלך, לדווח ולעבור סדרת בדיקות, שבכל מקרה הן חובה כמעקב. בכך שנותחת אין די. המעקב מאד חשוב. כאב יכול לנבוע מעצם הניתוח עצמו אך גם מסיבות הקשורות בגידול וללא בירור אין לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגר ותפקודי ריאות- תוצאותלידור29/11/2017
שלום רב דר,
עשיתי היום תגר מאמץ ותפקודי ריאות.
קשה לי מאוד לנשום, אני אסמתי מלידה.
מטופל ברלבר כל יום וונטולין דיסקוס במאמצים.
לא נטלתי את התרופות האלו ותרופות אלרגיה 4 ימים לפני הבדיקה.
אני מצרף כתמונה את התוצאות. תוכל לומר לי אם יצא תקין?
אני בן 19, משרת בצבא.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר
ד''ר שבתאי ורסנו30/11/2017שלום,
הבדיקה שאתה מציג תקינה לחלוטין וגם מאמץ לא השפיע עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה
לידור30/11/2017אז מה הסיבה לדעתך שיכולה להיות לקשיי נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיבה?
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2017שלום,
לתחושת קוצר נשימה יכולות להיות סיבות שונות החל ממשקל וכושר גופני, דרך מתח נפשי ועד מחלה גופנית אחרת. בכך שתגר מטאכולין שלילי לא הסתיים הבירור ועלייך לחזור לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת וויטמין D בסקרודוסיסאב27/11/2017
אני סובל מסקרודוסיס (לא פעיל) - בדוק בביופסיה
(וגם PSA, השימוטו, פיברומיאלגיה, MGUS)
CA=9 ווויטמין D = 23 בירידה
יש 700IU ווויטמין D במולטיוויטמין היומי
האם כדי להוסיף עוד וויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספת סידן ויטמין D בסרקואידוזיס
ד''ר שבתאי ורסנו30/11/2017שלום,
בעקרון תוספת ויטמין D ו/או סידן בסרקואידוזיס דורשת זהירות בשל השפעה הפוטנציאלית של המחלה על משק הסידן בגוף. הרופא שלך צריך לברר האם בעברך היו לך רמות סידן גבוהות בדם ו/או בשתן (לא רק בבדיקה אחרונה ! ) ובהתאם להחליט. אם יש היסטוריה של רמות גבוהות וצפיפות העצם נמוכה ,בבדיקה ספציפית, אז בד"כ נותנים רק ביפוספונטים לשימור העצמות. אם אין היסטוריה כזו ורמת ויטמין D בדם נמוכה יש לשקול מתן תוספת ויטמין D ולעקוב אחר רמות סידן בדם ובשתן. בכל מקרה, עלייך חובה להתייעץ עם הרופא המטפל ולנהוג בהתאם להמלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וגירוי בגרון במשך שבועייםלירן26/11/2017
שלום. בן 38, בריא, לא מעשן. מזה כשבועיים וחצי שיעול קל, לא רציף, ביחד עם גירוי מכיוון הגרון/חזה. מרגיש צורך לכחכח או להשתעל כדי להעלים את הגירוי. רופא משפחה - ריאות נקיות, לדעתו אלרגיה. רופאת א.א.ג - ליחה בגרון (סיב אופטי), לדעתה ייתכן מאד שהשיעול נובע מהליחה, נתנה אנטיביוטיקה. שבוע לאחר מכן יש שיפור כלשהו בשיעול אבל עדיין קיים לפרקים במהלך היום. לא מדובר בשיעול עמוק, אלא לרוב במעין שיעול שאני יוצר בגלל תחושת האי נוחות שתיארתי. אני נורא מודאג, האם הסימפטומים שאני מתאר יכולים להיות קשורים למחלת ריאה חמורה/התחלה של סרטן ריאות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כחכוח
ד''ר שבתאי ורסנו27/11/2017שלום,
נשמע כמו גירוי לשיעול מדרכי נשימה עליונים, ייתכן מהאף כנזלת אחורית. אם היו אירועים חוזרים בעבר, ייתכן על רקע אלרגי. בכל מקרה לא נשמע כמשהו מדאיג, אם כי במידה ונמשך דורש התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע פנאומטורקס עקב אינדמטריאוזיסאסתי21/11/2017
שלום רב, בשנת 2009 עברתי 5 ארועי פנאומטורקס שהוכרו (לפני היו כמה כנראה ולא היתה מודעות למצבי), תחילה חשבו שזה ספונטני, לאחר מכן נמצא שזה קשור לבעיה הנשית רפואית שלי אינדמיטריאוזיס. נותחתי פעמים, כולל הדבקה ע"י דוקסילין. כיום אני מטופלת על ידי גלולות באופן רצוף , בכדי להיות מאוזנת הורמונלית, למרות תחושות לעיתים של קוצרי נשימה, כאבים באזור המנותח בתזוזות והתכווצויות בסרעפת (שנפגעה גם) לא היו עדויות של פנאומטורקסים חוזרים. מאז לא טסתי . שאלתי אם ניתן לטוס ואין מניעה מבחינת לחץ והתפתחות של חזה אוויר חוזר? אודה להתייחסותכם בנושא . אסתי
פנוימוטורקס וטיסה
ד''ר שבתאי ורסנו21/11/2017שלום,
עקרונית, הדבקה מפחיתה מאד את הסיכוי להישנות של פנוימוטורקס כולל בסיסות (נדיר), אבל לא מוריד לאפס. במקרה שלך כדאי שתתייעצי עם המנתח שעשה את ההדבקה לגבי מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סימביקורט מול רלברדן20/11/2017
שלום
אודה אם תוכלו לחדד לגבי סימביקורט מול רלבר.
אם 2 סימביקורט של 160 פעמיים ביום
מקביל בכמות הסטרואידים לרלבר אחד של 92?
יותר ? פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט ורלבר
ד''ר שבתאי ורסנו21/11/2017המינון של סימביקורט שהזכרת הוא מינון ברמת ביניים ומקביל למשהו שבין רלבר 92 לרלבר 184
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסתמה ואולי גם COPDדן16/11/2017
שלום
אני בן 76
ידוע על אסתמה ואולי גם COPD. סובל מאסתמה מאז שהייתי נער.
מתפקד טוב שנים ארוכות עם סימביקורט במינון של 160 פעמיים ביום
ובתקופות חריגות של מחלה או התקף לוקח 2 בוקר 2 ערב ואז זה עוזר אבל לפעמים חלקית.
אני שומר על כושר הולך 2 ק"מ ברגל בקצב 5 קמש, כמה פעמים בשבוע.
בבדיקת רופא עיניים יש ממצא קצת של נוזל בעין. הסיבה לא ברורה
והוא העלה השערה בסיכוי נמוך, שהגורם לכך זה הסטרואידים מהמשאף.
בעקבות זאת רופא המשפחה הציע שאולי אחליף את הסימביקורט
במשאף חדיש בשם רלבר אליפטה 92*22 פעם ביום
היות ויש שם פחות סטרואידים.
כמו כן ידוע אצלי על אוסטאופורוזיס ( כנראה גם על רקע גנטי אני רזה יחסית ).
אני מתלבט אם לעשות את השינוי היות ואני יציב עם סימביקורט רוב הזמן.
אשמח לדעתך המקצועית
1. מה היתרונות והחסרונות של רלבר מול סימביקורט?
2. האם באמת יש בזה פחות סטרואידים?
3. לדעתך כדאי להחליף לתרופה חדשה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רלבר לעומת סימביקורט
ד''ר שבתאי ורסנו17/11/2017שלום,
האם הכוונה בנוזל בעין היא לגלאוקומה?
סימביקורט 160/4.5 פעמיים ביום זה מינון נמוך של סטרואידים אפילו לעומת המינון הנמוך של רלבר כך שאני לא רואה ברלבר יתרון. רלבר נלקח פעם ביום וסימביקורט פעמיים ביום, הבדל של נוחות בעקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימביקורט
דן17/11/2017תודה רבה על התשובה.
לגבי נוזל בעין אין הכוונה לגלאוקומה אלא לקצת נוזל מתחת למקולה בעין שמאל.
לגבי הסימביקורט מול רלבר. אודה אם תוכל לחדד:
האם 2 סימביקורט של 160 פעמיים ביום
דהיינו - סה"כ 4 שאיפות סימביקורט של 160 ביום
זה פחות סטרואידים מאשר 1 שאיפה של רלבר 92???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בסימפונות - האם זה אסתמה?יאלי16/11/2017
שלום
אבקש לדעת האם אבחנה של סוג של דלקת בסימפונות כרונית זה אסתמה ??
תודה בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו17/11/2017שלום,
ברונכיט כרונית שונה מאסתמה בהגדרה. אסתמה היא מחלה עם חסימה הפיכה משמעותית וברונכיט כרונית לא הפיכה משמעותית. הסיבה השכיכה לברונכיט כרונית היא עישון. לעיתים אסתמה קשה ולא מטופלת משך שנים יכולה להפוך בהתנהגותה למחלה חסימתית בלתי הפיכה כמו ברונכיטיס כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר מטוכולין לצבאחייל 1914/11/2017
שלום הצבא ביקש ממני לעשות את הבדיקה תגר מטוכולין בגלל שהיה לי טיפה כאב גרון לפני שלוש שנים אז הרופא בשביל להרגיע את זה נתנה לי משאף חוץ מה מקרה הזה לא סבלתי בחיים שלי מאסתמה אני בריא כמו שור מאז כל היום מתאמן ורץ ואף פעם לא סבלתי מקוצר נשימה
אז עשיתי תבדיקה והיא יצאה חיובית ואני לא מבין למה כי בחיים לא סבלתי מי זה ועכשיו הורידו לי תפרופיל ל64. האם יש אפשרות לעשות תבדיקה עוד פעם ןלערער על החלטה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2017שלום,
תגר מטאכולין זו בדחיקה מאד רגישה ופחות ספציפית. כלומר אם היא שלילית אז זה שולל אסתמה פעילה. אם היא חיובית זו לא בהכרח אסתמה (5-7% מהאוכלוסייה חיוביים ואינם אסתמטיים). חשוב גם הערך של החיוביות (מה ה PC20 שלך?). בדיקת מאמץ לאסתמה היא יותר ספציפית. נסה לערער ולבקש אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תפקודי ריאות האם תקין?ד``ר שבתאי ורסנו14/11/2017
היי תוצאות בדיקות תפקודי ריאות האם תקין?
מצב קובץ תמונה
ספירומטריה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2017בדיקה יפהפיה. יחד עם זאת יש לדעת כי בחשד לאסתמה תפקוד יכול להיות תקין בהפוגות ויש לבצע, בחשד כזה, מבחן תגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור ורסנאו בוקר טוב רק שכחתי את השם של התרופהאבי14/11/2017
דר שלום תודה על הטלפון והתענינות מצידך רק את תוכל לרשום לי מה השם של התרופה אודה לך מאוד זה אבי
שכחתי
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2017Rhinolast ספריי לאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של מיאלומה נפוצהאבי13/11/2017
אל דר ורסנו היקר זה אני שוב אבי
מההודעה למטה דוקטור יש אפשרות להרגיע אותי שזה לא משהו מסוכן אני פשוט רק נובר באינטרנט וכל מה שקטפץ לי זה סוג של מיאלומה נפוצה שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IGE מוגבר
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2017שלום,
קיבלת את הודעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל דר ורסנו שלוםאבי13/11/2017
דוקטור שלום הייתי אצלך לפני כשבוע ברעננה ושלחתי אותי לעשות בדיקת אאג ובדיקת אלרגיה ige הבדיקה של אף אוזן גרון יצאה תקינה אבל הבדיקת אלרגיה יתאה ממש גבוהה היא יצאה 600 שהיחס הוא 0 עד 100 מה לעשות
IGE גבוה
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2017שלום,
אכן זהו ערך גבוה משמעותית. רמה גבוהה של Total IgE בדם במצבים קליניים החשודים כאלרגיה מצביעה על קיום אלרגיה.
במקרה הספציפי שלך עלייך להתקשר טלפונית ולהשאיר את פרטייך בכדי שאוכל לבדוק את תיקך הרפואי אצלי. אין מצב של דחיפות מיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)