מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח צילום חזה של ילדה בת 5מירב30/08/2017
שלום,
עקב תלונות על קוצר נשימה במשך זמן ממושך, הופננו לצילום חזה. הרופאה בחופשה, אם תוכלו לעזור לי בבקשה להבין את התוצאות? ומה הן ההמלצות?
**ממצאים**
צילום לורדוטי
אין עדות לתסנין אלוואולרי או תמט
דפנות וסמפונות מעובים דו"צ
אין עדות לתפליט פלוירלי
אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים
צל הלב בגדר הנורמה
הסרעפת בעמדה תקינה
**המלצות**
רצויה קורלציה קלינית / מעבדתית
בברכה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 5
ד''ר שבתאי ורסנו30/08/2017שלום,
הפורום לא מיועד למחלות בילדים. פני לפורום מחלות ילדים ובמקביל לרופא מחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה נמוכה אצל חולת אסטמה מבוגרתיעקב29/08/2017
אימי בת ה-83 סובלת מאסטמה ולאחר סיבוך של אי ספיקת לב שהשפיע על מצב הריאות ודופק הלב היא יוצבה ע"י תרופות. בעירות הסטורציה שלה כ-92 ( במנוחה ללא חמצן ), אך בלילה הסטורציה יורדת לרמה של 86 ללא חמצן, ועם חמצן ( במינון נמוך של כ-1/3 ) הסטורציה כ-91.
האם ניתן לנסות לגמול אותה מהחמצן בלילה לחלוטין ?- היא פשוט מתקשה לסבול את המשקפיים ומורידה אותן תוך כדי שינה ?- תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה וסטורציה
ד''ר שבתאי ורסנו29/08/2017שלום,
הדרך לנסות ולהגמל מחמצן היא על ידי טיפול אופטימלי בבעיות הגורמות לירידתו, במקרה זה אי ספיקת לב ואסטמה.
כמו כן צריך לברר האם קיימת סבירות קלינית להפסקות נשימה חסימתיות בשינה ולוודא זאת עי בדיקת שינה. כל אלו תצצריכים להתבצע ע\,י רופאים מקצועיים. בכל מקרה מומלץ שהיא תמשיך עם חמצן לילי לסטורציה של 92-93. ניתן לחזק את משקפי האף עם פלסטר ולהסביר לה את חשיבותו עם היא שמורה קוגניטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת-
יעקב29/08/2017האם לדעתכם השתלת קוצב לב לאחר אבלציה תוכל לשפר את הסטורציה ( באישפוז רצו לעשות את התהליך עקב דופק לב של 150 אבל לאחר התייצבות עם תרופות חזרו בהם ) ?
מבחינת הפסקות נשימה- לעניות דעתי זה קיים אצלה כבר שנים רבות אבל נראה שתתקשה להשתמש במכשיר סיפאפ, האם ישנם פתרונות אחרים ?
ושאלה אחרונה- הרופא באישפוז טען כי עקב גילה סטורציה מעל 93 איננה רצוייה מכיוון שאז המוח מדכא את מערכת הנשימה, האם המידע מדוייק ?
תודה רבה מקרב לב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבלציה
אבלציה עשויה לסייע אם יש צפי כי האטת הקצב תשפר את תפקוד'/תפוקת הלב. סטורציה של עד 93 מספקת. מעל עלול לדכא את הדרייב לנשימה באם היא גם אוגרת דו תחמוצת הפחמן. במידה ויוכח דום נשימתי בשינה (ורצוי לבדוק האם שכיבת צד משפרת) אזי ניתן לסדר חגורה עם כדור טניס בגב, שיימנע שכיבת פרקדן תוך שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט אין מילים להודות לכם-
יעקב29/08/2017תודה רבה מקרב הלב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שימוש במשאףאחת27/08/2017
שלום,
אני בת 36 , שנים סובלת משיעולים חזקים מאוד, בעיקר לאחר האוכל אך לא רק. ולאחרונה גם עם ליחה.
קיבלתי מהרופא משאף סימביקורט טורבוהלר 160
זה רק גורם לי לצרידות איומה שלא היתה לפני כן, ולכאבי גרון.
האם להמשיך עם המשאף? (רק התחלתי כמה פעמים)
התופעות האלה עלולות להחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף וצרידות
ראשית השאלה מדוע החלת בסימביקורט? האם נעשתה אבחנה? האם יש קוצר נשימה ו/או תפקוד הריאה מדגים חסימה? (אם לא אז אין צורך במרכיב של מרחיב סמפונות שישנו בסימביקורט). משאף סטרואידי עלול לגרום לצרידות אבל לרוב אחר תקופה ממושכת יותר מכמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אחת30/08/2017קודם כל, תודה על ההתייחסות.
הייתי אצל רופא המשפחה שלי וסיפרתי לו שאני משתעלת המון שיעול חזק ונבחני עם ליחה (בשבועות האחרונים). השיעול הוא בעיקר לאחר האוכל אך לא רק. (השיעולים האלה נמשכים אצלי שנים ).
בעקבות כך הוא בדק אותי עם הסטטוסקופ ואמר לי להשתמש במשאף הזה. זו היתה האבחנה.
הצרידות הקשה התחילה ממש אחרי 2 שימושים במשאף והרגשתי גם כאב ותחושת שורף בגרון. מאז הפסקתי והכאב עבר, בינתיים וגם השתעלתי פחות אך זה עלול לחזור...
מה עלי לעשות במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו30/08/2017ממליץ לפנות לרופא א.א.ג ובמקביל גם לרופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה במצב של חשד לברונכופנאומוניהשריי26/08/2017
שלום רב,
אימי אסמטית ואמורה לטוס ביום שני בבוקר לביתה של אחותי (לא למלון). כבר יומיים שהיא עם חום בערך 38.6. הוריי ביקרו במוקד אתמול וביצעו צילום, להלן התוצאות:
בהשוואה לצילומים קודמים ישנה הצללה בבסיס ריאה שמאלית היכולה להתאים לברונכופנאומוניה בלינגולה.
אין לראות תפליט פלאורלי, צל הלב אינו מוגדל.
היא קיבלה שני סוגי אנטיביוטיקה ונתבקשה לבצע צילום נוסף לאחר הטיפול. לטענת הרופא במוקד לא צריכה להיות בעיה לטוס כשזה לבית אך אשמח לקבל חוות דעת נוספת לגבי האם זה בסדר לטוס או לא.
התחילה אנטיביוטיקה בשישי בלילה והטיסה בשני בבוקר.
בתודה מראש על תשובתכם.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה
ד''ר שבתאי ורסנו27/08/2017שלום,
לא ניתן לחוות דעה ספציפית ללא בדיקה והתרשמות ממנה. בעקרון, התשובה תלוי במצבה הכללי ובמדדים ריאתיים אוביקטיביים מסוימים. למשל, איך האסתמה מושפעת מהדלקת? האם בצעה תפקודי ריאות במצב הנוכחי? האם מדדו את ריווי החמצן בדמה? (ואם הוא פחות מהצפוי יש לשקול "בדיקת חמצן טרום טיסה"). כך שהתשובה מורכבת ותלויה בממצאים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה במצב של חשד לברונכופנאומוניה
שרי27/08/2017תודה רבה על המענה דוקטור, לצערי היא מאושפזת, קיבלה אנטיביוטיקה דרך הוריד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מעורבת בדם בבוקראבי25/08/2017
לרופאים שלום הסיפור נמשך כחודש בערך התחילו שיעולים לא תכופים המון נזלת ונחיר סתום אחרי שזה לא עבר במשך שלושה שבועות התחיל לי כאבים מתחת לעין הייתי אצל רופא המשפחה שאיבחן סינוסטיס ונתן לי אנטיביוטיקה התסמינים באמת פחתו באופן ניכר אבל מהיום שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה יום אחרי הייתה לי ליחה מעורבת בדם לא המון אבל ניתן להבחין בדם זה קורה בעיקר בבוקר הסיפור של הליחה עם הדם בערך כשבוע שאני משתעל אין לי דם בליחה רק שאני מנסה למשוך נזלת בבוקר רואים דם ביצעתי גם סיטי חזה שיצא תקין כמו כן אני מעשן ובן 37 מה הלאה קצת חושש כי אני יודע שדם בליחה זה תסמין מובהק תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דם
ד''ר שבתאי ורסנו25/08/2017שלום,
דם בהפרשות תמיד מחייב תשומת לב וברור. מהסיפור שלך שהדם מופיע במשיכות אף ולא בשיעול מסתמן שמקור הדימום הוא באף/סינוסים. כדאי להיבדק עי א.א.ג. הסיפור עצמו נשמע כזיהומי אבל עקב עישון יש להגביר תשומת לב. זה הזמן להיגמל מעישון(אפשר גם להרשם לסדנת גמילה בקופח ולהמתין לתורך) זו ההחלטה החשובה ביותר שאתה יכול לקבל היום למען בריאותך למען ייתרת ימייך !!! (עישון פוגע באופן מצטבר בכל מערכות הגוף ולא רק מבחינת ממאירות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בצילום רנטגן ניתן לראות נפחת/ברונכיט כרוני?דניאל23/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

צילום
ד''ר שבתאי ורסנו25/08/2017שלום,
הרגישות והדיוק של צילום חזה למחלות אלו הוא נמוך ויש שונות גדולה בפענוח על ידי מפענחים שונים. CT בחתכים דקים רגיש וספציפי הרבה יותר. גם תפקודי ריאה יכולים לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה שביצעתי לפני מספר ימיםמירי22/08/2017
שלום דוקטור,
יש לי תור לצילום מעקב בעוד חודש.
תוכל בבקשה להסביר לי את משמעות התוצאה בצילום ריאות:
ממצאים: צ. בית חזה. צל הלב אינו מורחב. תמט שטוח, תת סגמנטלי בRML. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמט
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2017שלום,
מדובר בהצללה פסית בריאה שהמפענח מפרש אותה כאיבוד נפח של חלק קטן בריאה. התיאור הוא גרפי ולא מסביר את הסיבה. יכול להיות סתימת סמפון בגלל ליחה או סיבות אחרות. חזור לרופא שלח אותך לצילום שישים את הממצאים בקונטקסט הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בריאה ושיעול קלדניאלי20/08/2017
בוקר אור
אני בת 38. קיבלתח אנטיביוטיקה בשם דוקסילין למשך חמישה ימים בשל התקנת התקן תוך רחמי.
במהלך לקיחת האנטיביוטיקה התחלו לי כאבי גב באיזור הריאה הימנית ושיעול קל.
איך זה הגיוני שזה קורה תוך כדי טיפול?לפניו לא היה לי שום כאב או שיעול.אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2017שלום,
לא בהכרח יש קשר. הקשר לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל אם אפשר קצת סדראבי17/08/2017
אל הרופאים שלום לאחר כחצי שנה של כאבים בחזה כולל הקרנה ליד שמאל הייתי במיון פעמיים בהפרש של חודשיים ובשניהם עשיתי צילום חזה בראשון היה תקין ובשני גם היה תקין אבל נרשם שיש ניפוח יתר קל ובזמן הצילום השני הייתי מצונן כמו כן אני מעשן ומזה כחודש יש לי קצת שיעול המון נזלת ואף סתום עכשין לפני שבועיים עשיתי צינטור וירטואלי שכלל את בית החזה ולא נרשם שם כלום לגבי ניפוח יתר היה רשום שהכל תקין מה זה אומר אם אפשר לדעת אני בן 37 איך בצילום רנטגן המתמחה החליטה שיש ניפוח יתר קל ואילו בסיטי זה לא הוזכר בתודה מראש אבי בן נון בפיענוח סיטי של החזה נכתב ציור ריאתי שמור מבנה גרמי תקין וללא ממצא זה מעיד על נפחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפוח יתר
ד''ר שבתאי ורסנו17/08/2017שלום
ההגדרה ניפוח יתר בצילום חזה היא לא תמיד מדוייקת ויש שונות בין מפענחים שונים בעקר במידה והיא קלה. CT בצינטור וירטואלי לא תמיד מראה את כל בית החזה והריאות. מציע שתבצע תפקודי ריאה במידה ואתה ממשיך להשתעל וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת פנאטמוטורקס בזמן טיסההילה15/08/2017
היי לפני 5 שנים חוויתיי פנאטמוטורקס ספונטני טופלתי בנקז מספר ימים ודוחררצי הביתה
לפני 5 חודשים חזר שוב אותו מקרה באותה הריאה שוב טיפול בנקז והפעם לאחר סי טי הבינו שיש לנתח כי הריאה מפתחת בולות אוויר וכדאי למנוע אז עברתי פלאורידזיס מכני והוצאה בועה גדולה הניתוח עבר בהצלחה . אותה בעיה של בולות אוויר קיימת גם בריאה השנייה אך לא נוגעים כל עוד לא היה מקרה של כיס אוויר .
אני מעוניינת לטוס לאירופה בשבועות הקרובים וקצת חוששת
הרופאים אומרים שניתן לטוס רק לא לצלול .האם קיים סיכוי למקרה כזה בטיסה ? או שאני יכולה לטוס בלי בעיה ? אני 4 חודשים לאחר הניתטח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזה אוויר וטיסה
ד''ר שבתאי ורסנו15/08/2017שלום,
מכוון שאינני מכיר אותך ואת צילומייך אני ממליץ שתתייעצי עם המנתח או רופא הריאות שהיית אצלו במעקב. הם מכירים את הצילומים שלך/גודל הבולה וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תגר מטכולין עקב קשיי נשימהד``ר שבתאי ורסנו11/08/2017
שלום רב דר לאחרונה חלו קשיי נשימה ביצעתי מס בדיקות שיצאו תקין כגון צילום חזה אקו לב בדיקת תפקודי ריאות הכל יצא תקין ואז התייעצתי בפורום ואמרת שככל הנראה רופא ריאות ימליץ על בדיקת תגר ניגשתי לרופא מקצועי פרטי מאחר ותורים בקופה רחוקים והומלץ לי לבצע בדיקת תגר אני ממש לחוצה מהתוצאות הטכנאית אומרת שיש שינויים השאלה שלי כמה זה גרוע?? אני סובלת מקשיי נשימה עדיין אני נורא חוששת האם זה אומר שיש לי חסימה? מה משמעות הבדיקה דר תודה רבה לך על המענה צירפתי תמונות של הבדיקה
תגר
ד''ר שבתאי ורסנו13/08/2017שלום,
לא יכול לעיין בתוצאות. הדף שכוב על צידו. בכל מקרה את צריכה לשלוח את התוצאה לרופא שהפנה ולשמוע את המלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשיימה וצורך בנשימות עמוקותעידן06/08/2017
שלום בן 26 התחיל לי לפני שבוע קוצר נשימה וצורך לקחת נשימות עמוקות כול 5 דקות וגם קוצר נשימה סטורציה שלי 100 יש לי קליקים בחזה שלוקח נשימה עמוקה וגם בגב עשיתי סיטי חזה לפני חצי שנה לפני שהתחיל לי הקוצר הזה והיה תקין ...
שלום
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2017תיאור התלונות יכול לרמז על מתח נפשי כסיבה לתחושותייך אך אבחנה זו ניתנת לאחר שלילת סיבות אחרות , אורגניות. הבדק על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לקבלת חיסון פרבנרמיכל01/08/2017
שלום רב,
אני בת 64 חולת אסטמה . חוסנתי בעבר פעמיים נגד דלקת ריאות.
קיבלתי הפניה לחיסון פרבנר.
שאלתי היא:
האם חיסון פרבנר הוא במקום חיסון רגיל נגד דלקת ריאות?
האם החיסון פרבנר ניתן חד פעמי ?
האם החיסון פרבנר הוא מוחלש או סינטטי?
תודה על העזרה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרבנר 13
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2017שלום,
פרבנר 13 הוא חיסון כנגד חיידקי פנוימוקוקוס השכיחים בגרימת דלקת ריאות בקהילה. החיסון הוא חד פעמי. לא מדובר בחיידק חי או מוחלש אלא במרכיבי חיידק מומת. מי שלא חוסן כלל עדיף שיתחיל עם PREVENAR ורק בהמשך כעבור כשנה יקבל את החיסון הישן ולא להפך. חיסוני שפעת (וירוסים) ניתנת כל שנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה לקבלת חיסון פרבנר
מיכל09/08/2017בהמשך לתשובתך,
אני כבר חוסנתי פעמיים בחיסון רגיל נגד דלקת ריאות,
אז מה קורה עם מי שכבר חוסן?
בתשובתך התייחסת למי שכלל לא חוסן.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
PREVENAR
ד''ר שבתאי ורסנו13/08/2017למי שקיבל חיסון "רגיל" לפנוימוקוקים ( פנוימובקס 23) ואכן יש אינדיקציה שיחוסן, מומלץ להוסיף פרבנר 13 (חד פעמי), אם עברה לפחות שנה מאז החיסון הרגיל הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח צילום חזה בשל קוצר נשימהד``ר שבתאי ורסנו31/07/2017
שלום,
אני בת 41, לא מעשנת, הסטוריה של אסטמה (כמעט לא פעילה ב-20 השנים האחרונות).
בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש קוצר נשימה קל ומלווה בשיעול, ללא חום, ללא כאבים, ללא צפצופים - לא משהו הדומה לאסטמה (ומשאף לא עוזר כלל).
תשובות של צילום חזה:
=======================================
אין בידינו צילומים קודמים להשוואה .
רושם להצללה עדינה פריברונכיאלית בשדה תחתון מימין .
בצילום צדדי מודגמת הצללה קטנה מאחורי שערי ריאות .
אין עדות לתפליט פלוירלי .
אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים .
צל הלב בגדר הנורמה .
הסרעפת בעמדה תקינה .
סיכום :
הממצאים יכולים להתאים לתהליך דלקתי.
לקורלציה קלינית
=======================================
קיבלתי אנטיביוטיקה למספר ימים - ללא הטבה כלל.
שאלתי: האם כדאי לבקש הפניה ל-CT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2017שלום,
קרוב לוודאי שהממצאים בצילום לא מסבירים את תלונותייך. אם האנטיביוטיקה ניתנה במחשבה שמדובר בזיהום ריאתי הרי שיש לחזור על צילום ביקורת כעבור 2-3 שבועות ואז להחליט האם יש מקום ל CT. במקביל את צריכה לבצע תפקודי ריאה/הערכה ע"י רופא ריאות למצב האסתמה שלך. "הפסקה של 20 שנה" אינה ערובה לאי -הישנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום חוזר
אורלי07/08/2017הי
לאור אי ההצלחה של הטיפול האנטיביוטי הראשון, קיבלתי זינאט לשבוע נוסף.
נשלחתי לצילום ריאות חוזר, שבו היתה התשובה:
ציור ריאתי תקין. אין עדות לתסנין. אין עדות לתפליט פלוירלי. אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים. צל הלב בגדר הנורמה. הסרעפת בעמדה תקינה.
אמנם לכאורה הכל בסדר, אבל למעשה אני משתעלת יותר ויותר.
אין לי צפצופים, הסטורציה תקינה לגמרי, אקג תקין.
אמנם קבעתי תור לרופא ריאות אבל אני כל הזמן חושבת על זה ואשמח אם תוכל לחוות דעה - האם הצילומים האחרונים אכן תקינים לגמרי.
מצרפת בהמשך את 2 הצילומים הראשונים (לפני האנטיביוטיקה, שבהם נצפתה הצללה מימין), ולאחר מכן את שני הצילומים שבוצעו היום (אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה).
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
TURKH07/08/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
אורלי07/08/2017
אורלי07/08/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו09/08/2017שלום,
העברת צילומים לאתר זה אינה אמינה לשם פענוח. תצטרכי לסמוך על הפענוח הרישמי, בתוספת דעתו של הרופא המטפל שיראה את הצילומים במערכת שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת באיזה מצב הריאות שליד``ר שבתאי ורסנו31/07/2017
אין לי מושג מה מי ומו אשמח לדעת באיזה מצב הריאות שלי 😊
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו31/07/2017שלום,
הצילום מהופך על צידו ולא ניתן לקריאה. בכל מקרה אתה צריך לקבל גם את הפענוח הרישמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)