פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תחושת מחנק וקושי להירדם
    רועי
    19/06/2017

שלום

בן 40, יש לי עודף משקל, ואני בתהליך של לרדת במשקל. עושה פעילות גופנית ועוד.
    כבר שנים שאני לא יכול לישון על הגב (גם כשהייתי במשקל הרבה יותר נמוך מהיום), בשכיבה על הגב אני פשוט לא יכול להירדם, כשאני עומד להירדם אני מרגיש שאני נחנק ומיד מסתובב.
    הבעיה שכיום גם על צד ימים קשה לי, אני מנסה להירדם וכנראה שאיך שאני מתחיל להירדם אני מרגיש מחנק, זה מכריח אותי להסתובב, הדופק פועם חזק, ואני מסתובב לשמאל.
    רק בצד שמאל אני איכשהו מצליח להירדם.

על הגב זה ידוע שיש בעיה (צניחת בסיס לשון וכדו') אבל למה על צד ימין יש לי בעיה להירדם ועל צד שמאל הרבה פחות?
    שאלתי היא לא במקום בדיקת שינה, אלא ניסיון להבין את הבעיה גם בשינה על הצד, ובדגש בעיה קשה על צד ימין.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת מחנק וקושי להירדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחנק וקושי להרדם

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/06/2017

שלום,

בסבירות גבוהה קיימת אצלך בעיית דום נשימה חסימתי בשינה.

בשכיבה על הצד האנטומיה של החסימה באזור הלוע יכולה להשתנות ולשפר במידת מה את המצב (ייתכן ועל צד אחד ההשפעה טובה מאשר על צד אחר). עלייך לבצע בדיקת שינה במידה ולא בצעת ! לעיתים ניתן, על פי תוצאות בדיקת שינה עם כדור טניס המוצמד לגב ומונע שכיבת צד, לבדוק עד כמה זה יעיל במניעת הפסקות השינה. במקרים אחרים יש לישון עם מכשיר CPAP או BIPAP. דום נשימה חסימתי משפיע על איכות החיים, על ההישרדות, על התפתחות או איזון לחץ דם , סכרת ואירועים מוחיים ולבביים ולכן החשיבות הגדולה בזיהוי וטיפל הולם תחת ביקורת של בדיקת שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחזור להשתמש בבודיקורט
    פנינה
    15/06/2017

הי,
    אני בת 29. יש לי המון אלרגיות זה משתנה כל הזמן ומחריף .(כבר היה חדר הלם וכבר היה איבוד הכרה .. זה מפחיד)..עלתה השאלה של אסטמה . קצת מתוך ייאוש פניתי לרופא מחוץ לקופת חולים .. עשיתי תגר מטכולין הבוקר שיצא תקין( לא יודעת כמה טוב שחיכנו רק 3 ימים אחרי 10 חודשים על בודיקורט במינון כזה .. רק אתמול בערב התחילו להיות תסמינים כמו לפני שנה - יכול להיות שזה תקין בגלל זה). הרופא השאיר לבחרתי האם לחזור לקחת הבודיקורט אבל כתב במפורש שלדעתו אין אסטמה.

ראיתי בהמשך היום את הקרדיולוג שלי(יש לי מום קטן בלב ) , שהקשיב למה שעובר עלי בשנה האחרונה ואמר שהוא לא רוצה להתערב אבל לדעתו פשוט לא מצאו את האסטמה בבדיקה . הוא כן כתב שהבדיקות שהציע הרופא ריאות לא רלוונטיות לדעתו ..

אם אין אסטמה זה אומר ממה שאני מבינה שהתסמינים האלה הם חלק מהאלרגיה וצריך לחפש איזה אלרגן פספסנו.
    אם יש אסטמה ואני לא חוזרת לקחת את המשאף (אני משתעלת לסרוגין כל היום ויש לי קצת ליחה .. זה היה נכון גם בבוקר אבל מורגש יותר עכשיו), אני בסיכון אם תיהיה עכשיו תגובה אלרגית.

אם זה לא מספיק מסובך , אני אומנם משתעלת ועם ליחה , אבל נראת הרבה פחות חולה וגם פריחה שהייתה לי נעלמה לחלוטין תוך כמה שעות מהרגע שהופסק הבודיקורט..(יש מצב שזה מצטרף לרשימת הדברים שאסור לי ?!)

מה עושים?!

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/06/2017

שלום,

תגר מטאכולין תחת טיפול בבודיקורט עלול להיות שלילי (כביכול אין אסתמה). יש להפסיק טיפול במשאף המכיל סטרואיד לפחות 3 שבועות ! לפני הבדיקה ולבצעה בתקופת סימפטומים. מטאכולין שלילי בנוכחות הטיפול הנ"ל אומר שהטיפול עוזר במידה ואכן יש לך אסתמה. נשאלת השאלה על סמך מה אובחנת בזמנו כאסתמטית?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה אומר מה שאמר הקרדיולוג

פנינה
    18/06/2017

אין אבחנה ופה בדיוק מתחילה הבעיה שלי. מבחינת רופא המשפחה זה ברור . זה כתוב בהצהרת הבריאות שלי לעבודה. והוא אמר לרשום את זה בצמיד הרפואי. הרופאת ריאות בקופה כתבה שהיא לא הצליחה לשלול אסתמה.. הגעתי לרופאים האלה אחרי למעלה משנה של קוצר נשימה ושיעול שהלכו והחמירו זה לא היה במצב להגיד לי לחכות עם הטיפול בשביל שתיהיה אבחנה ברורה .. בנוסף יש לי אחות ואמא עם אסתמה לשתיהן יש גם אלרגיות אבל פחות חריפות משלי ..לי יש בנוסף vsd ואלרגיות לעוד אחות יש pda. לאבא יש אוושה כמו שלי רק בלי מום מאובחן ובעיה בבלוטת התריס (הגן שמצטלב עם בעית שמיעה..)..

אני חוששת שאני מפתחת אלרגיה לבודיקורט אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר אבל אני מרגישה כל כך הרבה יותר טוב בלי .. היכולת האירובית שלי כמעט חזרה לעצמה אחרי שנתיים של הדרדרות ..
    אבל יש החמרה עקבית מחמישי בבוקר ברגישות לריחות , חזרתי למצב שזה מספיק לגמרי בשביל לגרום פריחה וקוצר נשימה משמעותי . אני לא מסוגלת לנקות את הבית .. לא הצלחתי להיות עם כולם היום בזמן האוכל. כל עוד אני מצליחה להתרחק מהדברים שאני אלרגית אליהם אני מרגישה בסדר(לא מדהים אבל אפשרי לעשות הרבה דברים שהיו קשים ובלתי נסבלים קודם) ..
    שלחתי הודעה לרופא המשפחה כמובן (תפקיד בעייתי היום חופש הבא אולי בעוד שבוע...),

בנתיים אינהלציה בערב כמעט כל יום וכמובן ונטולין בשעת הצורך, ומחכה שמישהו יציע לי מה לעשות ..
    אני די בטוחה שיש משאף אחר שאפשר לנסות .. יש בטוח פתרון ..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/06/2017

שלום,

כמובן שיש קודם לאבחן אותך בצורה ודאית.
    פני לרופא ריאות נוסף. יש לבצע תפקודי ריאה ללא השפעת ונטולין/אנהלציה , להביא תפקודים קודמים/צילום חזה וכיו"ב. במידה ויהיו תקינים יש לחזור על מטאכולין לאחר הפסקה של בודיקורט ודומיו לפחות 3 שבועות (בינתיים ניתן להעזר בונטולין עד 8 שעות ללפני התגר). יש היום למעלה מ 20 משאפים שונים וכדאי לבסס את אבחנתך לפני טיפול לכל החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תפקודי ריאות נרחבים
    כהן רן
    14/06/2017

שלום דוקטור.
    סובל מזה זמן רב מקוצר נשימה שבזמן האחרון הוחמר גם במנוחה.
    ביצעתי תפקודי ריאות נרחבים, מצ"ב תוצאות הבדיקה, אשמח לפענוח והמלצות.
    תודה לך

הוספת תגובה

• קוצר נשימה ותפקודי ריאה מלאים

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/06/2017

שלום,

התפקוד מצויין ותקין לחלוטין. יש לבדוק אפשרויות נוספות על ידי מומחה שיראיין אותך, יבדוק וישקול בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-ברשותך.

כהן רן
    14/06/2017

תודה לך על התגובה המהירה ד"ר.
    שאלה נוספת ישנם ערכים שיצאו די נמוכים ביחס ליעד אליו צריך להגיע.
    כמו למשל-tgv-2.06 מתור 3.26
    tgv/tlc-32/49
    RV-1.14/1.65
    RV/TLC-18/24
    האם זה לא מעיד על בעיה כלשהי?
    ובמידה ובדיקה זו תקינה אילו בדיקות נוספות היית ממליץ לבצע?(ביצעתי ct אקו לב ספירומטריה ובדיקת תפקודי ריאות מורחבת)
    אני סובל מקוצר נשימה כבר שנתיים שהוחמר עד מאוחר בחודשיים האחרונים.
    אשמח לתשובתך, ושוב-תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/06/2017

שלום,

הברור דורש יותר מאשר התכתבות. ראה המלצתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת כיח עם תוצאה קנדידה
    רוני
    12/06/2017

הופניתי ע״י רופאת ריאות לבדיקות דם ובדיקת כיח בגלל בעיה של רוק צמיגי בפה והרבה כיח שיש לי בשנה האחרונה ובתוצאת הכיח כתוב קנדידה יש טיפול לזה והאם זה גורם לי לבעיית הרוק?

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/06/2017

שלום,
    לא סביר בעיני שזו הסיבה. במידה ויש קנדידה שהרופאה חושבת שיש לה משמעות קלינית אזי הטיפול הוא בתמיסה אנטי פטרייתית לגרגור. חזרי אל הרופאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ממשי בנשימה וחוסר תפקוד מוחלט-ללא אבחנה בינתיים
    יצחק כהן
    08/06/2017

שלום דוקטור,(מעט ארוך מצטער, אך מצפה לתשובתך)
    בן 26 והסיפור די מורכב-התחלתי להרגיש קשיים בנשימה כמעט לפני שנתיים בפעילות אירובית(היה מלווה בכאבים בחזה לעיתים בצוואר ובכתף).
    בזמן האחרון הדבר החמיר ואני חש בקושי נשימתי גם במנוחה, במהלך כל החודש וחצי האחרון אני במרתון של בדיקות כשבכולם עד כה לא מצליחים לאבחן ממה אני סובל(יש לציין כי בזמן האחרון חש כאבים כמעט בכל הגוף כשהקושי העיקרי הוא הקושי הנשימתי-מרגיש קושי ממשי לשאוף אוויר ומרגיש כאילו ההליך מתבצע "בכח" ושנפח הריאות הצטמצם מאוד.
    אציין את הבדיקות שעברתי ואת תוצאותיהם, אולי תוכל לסייע לי ct כלל גופי (ראש חזה צוואר בטן ואגן) ללא ממצא פרט לתסנין שומני לאורך המעי הגס שיש לבדוק מול רופא גסטרו.
    סטורציה תקינה 97-99, על פי סיכום ביקור את הרופא(נפגשתי עם מספר רופאים) כולם מציינים נינוחות נשימתית דו"צ ללא צפצופים או חרחורים.
    תוצאות ספירומטריה-
    fev1-111%
    fev1 אבסולוטי-4.69
    fvc-103%
    fvc אבסולוטי-5.15
    fev1/fvc-0/91
    אולטרסאונד גרון-ללא ממצאים.
    ביוכימיה של הדם-ממצאים תקינים.
    יש לציין כי אני בחוסר תפקוד מוחלט כבר חודש וחצי(קושי בנשימה כאבים בבטן בחזה ובגפיים וחולשה הולכת וגוברת).
    הופנתי גם למיון שם נאמר לי שאינני במצב מסכן חיים ויש להמשיך בבדיקות מול הרופאים הרלוונטים.
    כעת נשלחתי ע"י רופא הריאות לתפקודי ריאה מלאים+מבחן הליכה 6 דקות+אקו לב ומפגש עם קרדיולוג.
    אני חושש שמפנים אותי לבדיקות שאולי אינן רלוונטיות לתלונותיי ולמצבי(בהתחלה אובחנתי ע"י רופאת המשפחה כסובל מהפרעות חרדה).
    אשמח לתשובתך והמלצותיך כיוון שאני מרגיש דעיכה גוברת
    והולכת במצבי.
    בבדיקות אצל מספר רופאים נרשם גם שקולות הלב תקינים ללא אוושות.
    ברקע הרפואי שלי-גידול מתחת לעור הקרקפת-solitary fibrous tumor לפני 3 שנים
    תודה!

הוספת תגובה

• קוצר נשימה לא מוסבר

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/06/2017

שלום,

אכן הבדיקות שהזכרת לא מסבירות תלונותייך. רצוי להשלים גם אקולב עם הערכת לחץ דם ריאתי,בין היתר, ובבדיקת תפקודי ריאה מלאים לבצע גם בדיקת כושר הדפוזייה ובהתאם לשקול צורך בבדיקת מאמץ משולב לב ריאה. הדרך לאבחן קוצר נשימה על רקע חרדתי (בהחלט מצב מוכר ואף מאופיין בקושי למלא את הריאות, ללא החמרה בעקבות מאמץ) היא על ידי שלילה של מחלה אורגנית כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

כהן יצחק
    11/06/2017

ראשית, תודה על התשובה!
    במידה וקיימת בעיה ממשית בנשימה(וזה מה שאני חווה כרגע, הדבר גם מוחמר עשרות מונים בעת ביצוע פעילות מאומצת).
    האם היא בוודאות תעלה באחת מהבדיקות(תפקודי ריאות מלאים מבחן מאמץ לב+ריאות ומבדק 6 דקות הליכה,אקו לב?).
    אני ממש סובל ואובד עצות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/06/2017

שלום,
    אין ודאות ברפואה אך סביר שהבדיקות תתרומנה להבנה. לעיתים תפקודי הריאות באסתמטיים הם תקינים ואז, במידה וקיים חשד, יש לבצע בדיקת תגר נשימתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תגר מטכולין גבולית
    אנה
    08/06/2017

שנה שעברה הופנתי לבדיקת מטכולין עקב תלונות של קושי בנשימה שלי. התוצאות של הבדיקה שערכה כארבעים דק- חצי שעה, יצאו גבוליות. אני לא מבינה מה זה אומר. כן או לא? והאם הסיבה לכך שיש לי שוב קוצר נשימה אחרי שנה בדיוק, אמור לרמז משהו על אסטמה? האם שוב לעשות תבדיקה הזאת? או שהבדיקה ההיא מספיקה? איך אדע ממה נובע הקוצר נשימה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תגר מטכולין גבולית

הוספת תגובה

• תגר מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/06/2017

שלום,

שילחי את הערך המופיע בבדיקה ושמו Pc20 ולכמה הוא שווה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך pc20

אנה
    09/06/2017

הערך מחוק בקו משום מה.. אבל בפענוח של התוצאות כתוב שיש ירידה גבולית בערכי ה IFeV 16% לאחר אינהלציה של מטכולין בריכוז 17 מג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/06/2017

שלום,

לפי הערכים שאת מציינת זוהי בדיקה שלילית ולא גבולית. כלומר אינה תומכת באסטמה פעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד על הפענוח

אנה
    09/06/2017

תודה על המענה. למרות שזה נורא מתסכל כי הקושי נשימה הזה ממש מעיק עלי ואני לא יודעת איזה עוד כיוונים לבדוק. אתה ממליץ להפסיק להשתשמ במשאף אם כך? כי זה עושה רושם כאילו זה עוזר קצת. אבל עדין יש לי התקפים של קושי נשימה במשך שבועיים כבר, פתאום קשה למלא אוויר ולהוציא עד הסוף. למה עוד זה יכןל להיות קשור אם לא לריאות או א.א.ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה כסיבוך מסיליקוזיס ריאות
    יגאל
    04/06/2017

שלום דוקטור!
    1. בשנת 1997 חליתי בסיליקוזיס ריאות.
    2. אובחנתי באיחור בשנת 2010.
    3. בשנים 2012-2013 אובחנה שחפת פעילה.
    4. בדיקה האחרונה - לרסטריקציה קשה התאספה אובסטרוקציה קשה (מצ"ב תפקודי ריאות).
    5. חשש לאסטמה.
    6. האם אסטמה יכולה להיות סיבוך מסיליקוזיס ריאות ו/או שחפת? תודה רבה.

הוספת תגובה

• סיעליקוזיס ואסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/06/2017

שלום,

לא ידוע כי סיליקוזיס גורם לאסתמה. יחד עם זאת סיליקוזיס יכולה לפגוע גם בסימפונות, ולא רק ברקמת הריאות עצמן, ולגרום הפרעה חסימתית כרונית.

לא יכולתי לראות את תפקודי הריאות משום קוטן הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול טיפול בדלקת ריאות
    של
    02/06/2017

הבנתי שיש פרוטוקול כזה.
    איך מניתן לעיין בו?

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/06/2017

שלום,

ישנן המלצות לטיפול תרופתי/אישפוז וכו' על פי הסיכון לתמותה בשל דלקת הריאות, היכן התפתחה (קהילה, מוסד, בי"ח) והאם יש חסר חיסוני. נסה לחפש בגוגל באופן חופשי בעברית ואנגלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מי קוצר נשימה ולחץ בחזה וצפצופים בזמן פעולה גופנית
    חסון
    31/05/2017

שלום לך ד"ר
    האם אפשר לקבל ממך הסתכלות על צילום חזה שלי
    אני סובל כבר שנתיים לחצים בחזה וקצר נשימה ולפעמים צפצופים
    והדסיק של CT שלחו אותו פעמים להשוואת
    הצרפתי 5תמונות של צילומי חזה
    האם אפשר לקבל ממך התייעצות לגבי צילום החזה
    תודה לך בהקדם ד"ר

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/06/2017

שלום,

CT החזה שלך (חתך יחיד) לכשעצמו לא מספיק בשביל להסביר את תלונותייך או לאבחן באבחנה ספציפית. ממליץ שתיבדק על ידי רופא ריאות, כולל בצוע של תפקודי ריאה, רצוי מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיקוסטרואידים, ISONIAZID, האם שחפת?
    יגאל
    31/05/2017

שלום רב!
    תוך שנים אני סובל מהפרעה רסטריקטיבית קשה והפרעה חסימתית קשה, ירידה בדיפוזיה, סטורציה בהליכה 6 דקות - 79%, זקוק לחמצן ביתי ונייד, מועמד להשתלת ריאות. עקב סיליקוזיס ושחפת (בעבר).
    תוך טיפול אנטי שחפתי, נטלתי ISONIAZID, RIFAMPICIN, PYRAZINAMID, MYAMBUTOL. מאמצע טיפול זה (של 9 חודשים), נאלצתי לפנות לפסיכיאטר עקב פסיכוזה שהפסיכיאטר קשר לתרופות.
    בנוסף, מדי פעם אני משתמש במשאפים -FOSTER, SALBUTRIM, SYMBICORT, SERETIDE, FLIXOTIDE. גם ממשאפים לפעמים מתפתחים מצבים פסיכוטיים - מניאקליים בד"כ.
    ברשותכם, יש לי שתי שאלות:
    1. האם תרופות אנטי שחפתיות (או שחפת עצמה אולי) יכולות לגרום פסיכוזה?
    2. האם משאפים שציינתי" או אחד מהם, יכולים לגרום מצבים פסיכוטיים?
    3. האם היפוקסיה יכולה גם להשפיע על מצבים פסיכוטיים? תודה.

הוספת תגובה

• פסיכוזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/06/2017

שלום,

למיטב ידיעתי אף אחד מהסיבות האלו לא גורם פסיכוזה. היפוקסמיה יכולה לגרום לבלבול זמני אך גם זו לא נראית לי סיבה. לדברייך הפסיכיאטר קשר זאת לתרופות, שייפרט ויסביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חזק- אין שיפור עם טיפול תרופתי
    הדס
    29/05/2017

הי, אני סובלת מאסתמה מגיל שנתיים. מטופלת עם סרטייד קבוע וככה שנים יציבה... בחודשיים האחרונים התפרץ לי התקף שכולל מיון, סטרואידים (אפילו אפיזודה של אורטיקריה על כל הגוף), זריקות ואני לא מצליחה להתאזן. נתנו לי (מומחה אלרגיה)טלפסט (עד 4 פעמים ביום) וכל פעם שמחמיר גם פרדניזון (אינהלציות כמובן גם עם אירובנו/בודיקורט). אני מרגישה שאין לי חיים! כל התרופות האלו ועדיין בקושי נושמת. האם שווה להחליף משאף? המליצן על פוסטר... מה ההבדל מסרטייד? בכלל אשמח לכל המלצה כי אני במצוקה:(

הוספת תגובה

• אסתמה במצוקה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/05/2017

שלום,

במצבך את צריכה להיבדק ולהתייעץ עם מומחה בנושא. לא ניתן לתת עצות במצב כזה מבלי להיבדק, לשוחח על התלונות שלך, על החשיפות שלך, ולבצע תפקודי ריאות. יש היום לטיפול באסתמה יותר מעשרים משאפים שונים, חלקם שונים טכנית וחלקם שונים בתרופה עצמה, וחלקם בגודל החלקיקים (כמו פוסטר למשל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה עם בולות אויר בריאה
    דנה
    28/05/2017

בהמשך לתשובתכם האם מותר לטוס עם בולה בריאה האם מותר או לא לא הבנתי מתשובתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה עם בולות אויר בריאה

הוספת תגובה

• בולות

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/05/2017

שלום,

אי אפשר להתחייב בתשובה של כן ולא. הכי טוב הוא לקבל אישור של חברת התעופה. שאלי את הסוכן איך לפנות בשאלה. לכל חברת תעופה יש רופא יועץ לעניינים שכאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי ברונכיט מפעם לפעם
    דודו
    27/05/2017

גיל 67 עם ברונכיט+אסתמה, אם אני עם נשימה טובה ואין בעיות הכול בסדר כך זה נמשך חודשיים, ופתאום הברונכיט הכרונית מתחילה לתקוף אותי וזה בא לידי ביטוי בליחה לבנה כל הזמן ובעקבות זאת שיעולים קשים במשך היום וחרחורים,ובעיקר בבוקר, וגם בזמן הליכה או פעילות ספורט אני מרגיש קשיי נשימה , ורק כשאני יושב קשיי הנשימה נעלמים , וממשיך לנשום טוב , השאלה שלי ברגע שיש ליחה האם זה אומר שנוצרה דלקת כתוצאה מהברונכיט הכרונית שיש לי, והאם כדורי אנטיביוטיקה יעזרו לסיים לקצר את התפרצות הנוכחית של הליחה והשיעולים , עד להתפרצות הבאה?? ואם לא מה ניתן לעשות לסיים את הליחה , כי זה מעין מחזוריות שהולכת ובאה, האם לא ניתן למנוע התפרצויות המחלה בעתיד??

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי ברונכיט מפעם לפעם

הוספת תגובה

• ברונכיט/אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/05/2017

שלום,

מכוון שהתלונות שלך חוזרות ונשנות את חייבת לעבור הערכה מסודרת על ידי רופא ריאות כולל היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, תפקודי ריאה ועוד, לפי הצורך. עם קביעת האבחנה הברורה יישקל הטיפול, לרוב משאף/ים מסויימים, על פי בעייתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירחורים בנשימה וקוצר נשימה
    דיאנה
    27/05/2017

אני בת 22 בעוד חודשיים וסובלת מגיל 3 מברונכיטיס וסובלת מחירחורים בנשימה ומשיעול עם צפצופים מה עליי לעשות

הוספת תגובה

• חירחורים מגיל 3

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/05/2017

שלום,

עלייך חד משמעית לעבור הערכה מלאה של רופא ריאות בשאלה של אסתמה או מחלות אחרות של דרכי הנשימה. בדיקה שתכלול פרוט היסטוריית התלונות, תפקודי ריאה וצילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת המטוטרקסאת ושינויים במינון
    ליאצ
    27/05/2017

שלום רב, אני לוקחת את התרופה הנל 8 שבועות 10 מג פעם בשבוע . קראתי שאם יש שינוי ברקמת הריאה צריך להפסיק לקחת אותה. בצילום חזה שעשיתי היה רשום שינויים אינטרסטיציאלים. האם זה אומר שיש שינוי ברקמת הריאה ואני אמורה לפסיק לקחת את התרופה

הוספת תגובה

• MTX

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/05/2017

שלום,

עלייך להיבדק על ידי רופא ריאות שיאזין לריאותייך, יבדוק הצילום וישקול תפקודי ריאה מלאים ו CT חזה במידה וחשד לשינויים רקמתיים אכן עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה