פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות תפקודי ריאות תגר עם מטכולין
    אביב
    12/11/2017

האם התוצאות תקינות? או שרואים שיש גירוי במערכת הנשימה ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2017

שלום,

לא ניתן לראות את פרטי הבדיקה ומעבר לכך היא גם הפוכה.
    יש צורך בצילום איכותי וברור יותר. מעבר לכך צריך להיות פענוח רישמי של הבדיקה בטופס עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן של בדיקת מטכולין
    דורית
    09/11/2017

שלום
    רציתי לדעת כמה זמן אורכת בדיקת מטכולין לזיהוי אסטמה סמויה ומדוע לא ניתן לשתות קפה באותו יום

לקביעת תור
    סגירה
    זמן של בדיקת מטכולין

הוספת תגובה

• מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2017

שלום,

הבדיקה עורכת כחצי שעה בממוצע. יש להפסיק שתיית קפה מכוון שקפאיםן מרחיב את הסימפונות ולכן עלול להפריע לרגישות הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מואצות במהלך טיפול במשאף
    לובה
    07/11/2017

שלום,

אני בת 27. אני סובלת משיעול ממושך מזה 4 חודשים. השיעול החל כשיעול יבש ועבר לשיעול עם ליחה וציפצופים. הליחה תמיד שקופה. צילום החזה והסינוסים יצא תקין וכך גם שלל בדיקות הדם. לקחתי טלפסט (תרופה נגד אלרגיה) במשך 5 ימים ללא שינוי במצב. לאחר מכן עברתי טיפול באנטיביוטיקה רוקסו במשך 10 ימים ללא שיפור במצב. הייתי בביקור אצל רופא ריאות, רופא אלרגיה ורופא אף אוזן גרון וכל הבדיקות יצאו תקינות, כמו כן נמצא שאני לא סובלת מאסטמה. לאחר כחודשיים מתחילת השיעול החל לעלות לי החום אשר נע בין 37.2 ל 37.6 (נמדד בבית השחי). לאחר עליית החום קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינאט למשך 10 ימים, במהלך הטיפול השיעול היה ללא שינוי והחום ירד. לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה החום עלה שוב. השיעול היה גם ביום וגם בלילה (הייתי מתעוררת בלילה בגלל שלא יכולתי לנשום ומשתעלת במשך כמה שעות עד שהשיעול היה חולף מעצמו). התחלתי להשתמש במשאף Relvar. הוא עזר ביום הראשון לטיפול אך לאחר 5 ימי טיפול השיעול חזר והפסקתי את הטיפול במשאף. התחלתי לשים לב לדפיקות לב מואצות וקשיי נשימה במאמץ כמו גם לעובדה שפעולות שהייתי מבצעת בעבר בקלות פתאום דורשות ממני הרבה יותר מאמץ. הייתי צריכה לעצור ולשבת כל כמה דקות בזמן הליכה איטית. עברתי שוב צילומי חזה, CT, אקו לב, קרדיוגרמה, וביקרתי גם אצל רופא למחלות זיהומיות- כל הבדיקות יצאו תקינות. במשך החודש האחרון יש לי אף נוזל (כמו בצינון) פעם בשבוע, זה נמשך כיומיים שלושה ואז עובר כלא היה. לאחר שבוע חוזר שוב. לפני כשבועיים חזרתי אל רופאת הריאות והיא נתנה לי מירשם למשאף Flixotide 250 מק"ג 2 פעמים ביום למשך 30 יום ואמרה לחזור אליה בעוד חודש. אני משתמשת במשאף כבר 10 ימים. הומלץ לי לקחת טבליות מיזולן פעם ביום עם המשאף ע"י רופא אלרגיה. כשנטלתי את התרופה (מיזולן) זה גרם לכאבי ראש וכאבים בסינוסים אז הפסקתי לאחר היום הראשון. כבר שבוע שאני חשה בכאבים בצד שמאל של הגוף (איפה שהצלעות), הכאבים מתגברים בזמן שיעול אך קיימים גם בזמן מנוחה כאשר אני נוגעת במקום (כואב כמו סימן כחול). כבר 5 ימים שאני מרגישה דפיקות לב חזקות ומואצות ונשימה מואצת במשך כל היום, גם במנוחה. בזמן מאמץ המצב מחמיר ואני מרגישה שחסר לי אוויר ונושמת בקצב ממש מהיר. אני מרגישה חולשה גדולה ושרועד לי כל הגוף ולא יכולה לעמוד או ולשבת הרבה זמן- לאחר כחצי שעה/ שעה אני חייבת לשכב ולעצום עיניים. אני ישנה במשך רב היום וגם בלילה ועדיין מרגישה עייפה- כאילו שנשארתי ערה כמה ימים רצוף. כבר כמה ימים אני נשארת בבית ולא הולכת ללימודים. עדיין יש לי חום שנע בין 37.2 ל 37.6.

יכול להיות שזה תופעות לוואי מהמשאף? האם עלי להפסיק את הטיפול? התור שלי לרופאת הריאות רק בעוד 3 שבועות ואני מפחדת שהמצב רק ילך ויחמיר עד שאגיע אליה.

תודה מראש,

לובה

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2017

שלום,

משאפים הכוללים מרחיבי סמפונות עלולים לגרום לדופק מהיר ולעיתים נדירות גם התכווצות שרירים. התופעות חולפות מיד לאחר הפסקת הטיפול. מציע שתתייעצי/תבדקי על ידי רופא המשפחה שמכיר אותך, עד לביקור אצל רופאת הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי אסטמה בשהייה במזגנים
    שני
    07/11/2017

אובחנתי כ אסתמטית כילדה וחשיפה לאבק גורמת לי להתקפים.
    כבר שנים שכל פעם שאני נמצאת במזגן יותר מחצי שעה אני מתמלאת ליחה ובאותו ערב (בדר"כ כמה שעות אח"כ) אני מקבלת התקף א0טמה וצריכה ונטולין.
    האם יכול להיות שיש קשר בין המזגן לאבק ולהתקפי הא0טמה?

חשוב לציין שאני מנקה את המזגן באופן תדיר ויסודי עם משאבי אבק חזקים שמיועדים לשאוב את את הפרשות האבק.

הוספת תגובה

• אסתמה ומזגנים

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/11/2017

שלום,

אוויר קר, כולל ממזגן (עומת חם) יכול לגרום להחמרה. במזגנים המודרניים בד"כ אין בעייה של עובשים ואני לא רואה קשר למזגן מבחינה זו אם הוא לא רטוב/מעובש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי אסטמה פתאומיים שמלווים באלרגיה
    א
    07/11/2017

היי. בשבועות האחרונים אני חווה התקפי אסטמה שמלווים להתקפי האלרגיה.
    אני בן 29 ומאז ומתמיד היו לי התקפי אלרגיה בעונות המעבר, בקור או בחשיפה לאבק שכוללים רק התעטשות בלתי פוסקת בלבד. התקפי ההתעטשות היו מאוד תכופים.
    ב-2 ההתקפים האחרונים התקפי ההתעטשות מלווים גם התקפי אסטמה וחוסר נשימה עד כדי חוסר יכולת לישון..יש סיבה שפתאום הופיעו לי גם התקפי האסטמה? זה מעולם לא היה לי.
    אומרים לי שזה בגלל הדירה שאני מתגורר בה כרגע שהיה בה עובש כמה ימים שניקיתי אותו עם חומרים מתאימים. אבל הענין שאני מתגורר בה שנתיים וגם בדירה הקודמת היה אבק ועובש ולפני כן גרתי גם בבאר שבע שהיה המון אבק וגם 3 שנים צבא במקום מאובק מאוד ולא היו לי התקפים..מה יכולה להיות הסיבה שזה תקף אותי פתאום?

הוספת תגובה

• התקפים פתאומיים

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/11/2017

שלום,

יכולות להיות סיבות רבות להחמרת אסתמה, כולל אלרגנים סביבתיים כגון עובשים, חומרי ניקוי ועוד. לא תמיד אפשר להסביר מדוע מהלך האסתמה משתנה. מעבר לסילוק/הימנעות מאלרגנים פוטנציאליים בסביבתך אתה צריך לקבל טיפול מונע (מעבר לונטולין או אינהלציות). ממליץ שתיבדק על ידי רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאומוטריקס ספונטני קטן לחיילת
    אור
    05/11/2017

היי
    אני בת 26 ולפני שבועיים אובחן אצלי פנאומוטריקס ספונטני קטן. כך שנשארתי לאשפוז לילה עם חמצן ולמחרת שוחררתי הביתה.
    אני לא מעשנת אך הגובה שלי הוא 181 במשקל 61.
    אני עתודאית ולכן עדיין משרתת כחיילת חובה.
    כרגע אני מסופחת לרמ2 ואין צפי לחזרה ליחידה.
    רציתי לשאול אם אתם יודעים מה התנהלות הצבא עם מקרים כאלה?
    משרתת בתפקיד משרדי וצפויות לי עוד הרבה שנים בצהל.

תודה רבה:)

הוספת תגובה

• פנוימוטורקס ספונטני

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2017

שלום,

כמובן שזה גורר הורדת פרופיל חדה לזמן די ארוך אם אינני טועה, אך מוטב לבקש מרופא היחידה שיבדוק את הנוהל לפי פרופיל/סעיפי הבריאות הרלבנטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח יתר או אוורור יתר
    ניפוח יתר
    03/11/2017

שלום רב דר״, האם ניפוח יתר זהו מצב הפיך? ביצעתי לא מעט בדיקות אינני יודעת אם אני אסמטית או שיש אמפיזמה תפקודי ריאות תקין בבדיקת תגר תשובה חיובית בשמונה מיליגרם אקו לב תקין בדיקת מאמץ תקין סיטי חזה תשובה שינויים פיברוטים קלים בפסגות וניפוח יתר אני כבר מיואשת לא יודעת מה גורם לי לקשיי נשימה לוקחת משאף דורספ וכל יום נוטלת ונטולין במאמץ יש קושי לנשום לתשובתך אודה .

לקביעת תור
    סגירה
    ניפוח יתר או אוורור יתר

הוספת תגובה

• ניפוח יתר

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2017

שלום,
    ניפוח יתר בניגוד לאמפיזמה (על פי CT) הוא מצב הפיך במידה כזו או אחרת, בעקר אם הסיבה היא אסתמה. תגר המטאכולין (כך אני מניח ) שביצעת הוא חיובי חלש ולא בהכרח מסביר את קוצר הנשימה שלך במאמץ. מציע להיבדק על ידי רופא ריאות בהקשר זה וגם לבצע תפקוד ריאות מלא כולל קיבולות ודיפוזיה שייתנו הערכה מדוייקת יותר של "ניפוח היתר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת ליחה חומה בבוקר
    Eric Dotan
    30/10/2017

שלום אני בן 45 ,לא מעשן מגיל 30 , כבר שנה-שנתיים כל כמה ימים אני קם בבוקר והליחה שנמצאת בגרון יוצאת חומה, זה לא קורה כל בוקר, פעמיים שלוש בשבוע וזה רק הליחה הראשונה של הבוקר ,אני ישן עם פה פתוח , יש לי אסטמה קלה .זה ממש יושב בגרון ליד הגבעול האם ישנה איזה בדיקת מעבדה שאני יכול לעשות לראות מה זה או שאולי זה קשור לחניכיים או לריאות או לאף . תודה יום טוב, היית אצל רופא ריאות עשתה לי בדיקת תפקודי ראיות וסיפרתי לה אמרה שהכול תקין ולא ראתה צורך לעשות צילום גם אצל רופא אאג הייתי אמר יכול להיות מחיידקים המהלך השינה שגורמים לליחה להיות חומה אין לי מושג כבר לאן לפנות אין לי תופעות של כאב או משהו כזה פשוט מטריד אותי מה זה שלא יתברר כשמהו מסוכן בסוף בנוסף יש לי גסטיריטיס אטרופי בקיבה

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת ליחה חומה בבוקר

הוספת תגובה

• הפרשה חומה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2017

שלום,

נראה כי מדובר בהפרשה מוגלתית. אם ההפרשה בגרון ללא שיעעול עמוק הרי פחות סביר שמקורה בריאות ויש להתחיל עם בדיקת א.א.ג. המקור יכול להיות באף עם נזילה אפית אחורית אל תוך הלוע או דרכי נשימה עליונים שרופא א.א.ג יכול לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא שיעול ומייד אחרי שאני קם

eric
    05/11/2017

תודה דוקטור
    את הליחה והרוק אני מוציא מיד איך שאני מתעורר בבוקר ללא שום שיעול זה יושב לי בגרון וכנראה מיוצר בשינה כי במהלך היום אין לי שום ליחה כזאת יש לי 2 שאלות:
    1.אם זה מוגלתי וכבר שנתיים ככה מה אפשר לעשות, איך לטפל בזה?
    כי כבר הייתי אצל רופא אאג בדק עם הסיב אופטי מצלמה לא מצא שום דבר ואמר שאוליי בגלל שאני ישן בלילה עם פה פתוח ונוחר ומיוצרים חיידקים שצובעים את הליחה , הפה גם נורא יבש בבוקר ויש לי בנוסף לשון יבשה גאוגרפית יש לך איזה המלצה איך לטפל או פשוט לעזוב את זה ולחיות ככה כי זה כבר שנתיים. אני חושש שמדובר במשהו מתפתח שלא יתגלה משהו מסוכן, מוגלה כבר שנתיים לא היה אמור לעשות לי חום או משהו.
    2. אם זה מופיע ככה בבוקר ללא שום שיעול אז זה לא מהריאות או קיבה כי גם רופאת ריאות בדקה אותי ועשה לי בדיקת תפקודי ריאות אמנם אני עם אסטמה קלה אבל הליחה הזאת לא הדאיגה אותה וגם רופאת המשפחה שלי חושבת שזה משהו שקשור למערכת אף אוזן גרון ולא קיבה או ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה חומה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/11/2017

שלום,

ממליץ להתייעץ עם רופא א.א.ג שלך לגבי טיפול במשאפים לאף לתקופה ממושכת במטרה למנוע את ההפרשות (משאף כגון רינולסט ו/או אבמיס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סיטורציה יורדת במאמץ
    שני
    30/10/2017

שלום , רציתי לשאול האם סיטורציה יורדת בעת מאמץ כגון הליכה מאומצת ? האם עלול להעיד על בעיה במידה ואכן סיטורציה יורדת למשל עלול להעיד על לחץ ריאתי וכיצד ניתן לשלול? תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    האם סיטורציה יורדת במאמץ

הוספת תגובה

• סטורציית חמצן במאמץ

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/10/2017

שלום,

ריווי חמצן במאמץ באדם בריא אמור לעלות או להישאר יציב. ירידה של 5% לפחות בריווי החמצן מעידה בדרך כלל על בעיה. יתר לחץ דם ריאתי היא רק סיבה אחת לירידה כזו. מחלות ריאה ולב הן סיבות חשובות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול 4 חודשים שבשכיבה מחמיר (23)
    אביב
    29/10/2017

שלום, אני משתעל כבר 4 חודשים, ריאות נקיות כולל CT שלא מצאו כלום, בדיקת אלרגיה מצאו אלרגיה לאבק ועובש, מטופל כרגע בלורטדין + אבאמיס, ללא הטבה, אני שם לב שזה מחמיר לי שאני שוכב במיטה, ובבוקר כשאני קם יש גירוי בגרון, לפני כחודש טופלתי באנטיביוטיקה להיליקובטר, אני חושש שאולי זה צרבות שעושות לי נזלת אחורית וכתוצאה מזה אני משתעל, אילו בדיקות אליי לעשות בשביל לפתור את הריפלוקסים שיש לי ?

הוספת תגובה

• שיעול 4 חודשים

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/10/2017

שלום,
    בהגדרה זה שיעול כרוני. הסיבות השכיחות לשיעול כרוני בנוכחות צילום חזה תקין, לא מעשן ולא מטופל בתרופות ממשפחת ACEi (תרופות ללב ויתר לחץ דם) הן אסתמה, נזילה אחורית (עם או ללא סינוסיטיס ) והחזר וישטי (רפלוקס). בלא מעט מקרים מתקיימת יותר מסיבה אחת בו זמנית. פנה למומחה ריאות בתור התחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג דם והשתלת ריאה
    רחל
    29/10/2017

שלום ד"ר,

שאלה שמעניינת אותי -

האם בהשתלת ריאה יש צורך גם בהתאמת ה- RH של הדם (שלילי או חיובי) או רק התאמת סוג הדם עצמו (A, B, O וכו') ?

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    סוג דם והשתלת ריאה

הוספת תגובה

• סוג דם והשתלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2017

שלום ABO חשוב. אי התאמה ב RH אינה הוראת נגד להשתלה ולא מהווה סיבה לדחיית השתל. לעיתים יכולה להופיע המוליזה לאחר השתלה (התמוססות כדוריות אדומות) שהיא ניתנת לטיפול בערוי דם מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג דם

רחל
    29/10/2017

תודה רבה !
    יש טיפולים נוספים בהמוליזה לאחר השתלה מלבד עירוי דם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה חסימתית הפיכה ושחפת
    יגאל
    25/10/2017

שלום, דוקטור!
    עקב סיליקוזיס הייתה לי הפרעה רסטריקטיבית בלבד - FEV1 49%. חליתי בשחפת פעילה, עברתי טיפול מלא. לאחר השחפת הופיעה הפרעה משולבת - FEV1 29% ואחרי הרחבה - FEV1 49%. האם שחפת באופן תאורטי יכולה לגרום הפרעה חסימתית הפיכה? תודה.

הוספת תגובה

• הפרעה חסימתית הפיכה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2017

שלום,

שחפת או סיליקוזיס יכולים לגרום הפרעה חסימתית אבל כזו הנחשבת בלתי הפיכה. במקרה שלך ההפיכות יכולה להיות אמיתית או גם בשל שני ביצועים באיכות משתנה, אף כי האפשרות השנייה פחות סבירה במקרה שלך. בכל מקרה כדאי לעקוב ולחזור על הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח של סיגריות מהמעשן
    דיקלה
    25/10/2017

יש לנו מעשן בבית כמובן שלא עוזרים שיחות איתו לגבי ניזקי העישון ואני לא רגועה שאלתי היא כזאת כשהוא מעשן לא בבית אלא בחוץ וחוזר הביתה כשהריח שמורגש כבד מאוד וניכנס לשירותיים ששם סגור ומרגישים נורא את הריח האם זה יכול מבחינת הריח על בראותנו שלנו והאם כשהוא עישן ממש דקה לפני ונוגע באוכל טועם מאכלים שנועדו לכולם האם כשמחממים במה שהוא נגע וטעם כשהטעם של הסיגריה עדין בפחו זה יכול גם להשפיע עלינו שחיים איתו מבחינה בריאותית אץ פעם לא הייתי ככה כשאני חוששת לגביי זה שמעשן פשוט כל כך הרבה דברים אני שומעת על הסכנות שאני חוששת ליתר שלאמעשנים וחיים אחתו בבית סליחה על האריכות

לקביעת תור
    סגירה
    ריח של סיגריות מהמעשן

הוספת תגובה

• ריח סיגריות

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2017

שלום,

למיטב ידיעתי לריח עצמו או למגע אין סכנות ידועות, מעבר לאי נעימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי רסטריקטיבי ותפקודי ריאה
    ישי
    24/10/2017

שלום רב,
    אני בן 41, עישנתי עד לפני 3.5 שנים במשך עשרים שנה, יש לי עודף משקל קל. בבדיקת תפקודי ריאות שגרתית, התגלה חשד לליקוי רסטריקטיבי והתבקשתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מקיפה (FEV1 68%ׂׂ FVC 61%, כושר דיפוזי תקין). לאחר 3 חודשים ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות נוספת אשר תוצאותיה: VC 64% TLC 70% FEV1 65% FVC 58% כושר דיפוזי תקין (אני מצרף את הבדיקה). צילום חזה- ציור ריאתי מוגבר. הופניתי לבדיקת CT אשר יצאה לשמחתי תקינה. ברצוני לדעת מהי המשמעות של הליקוי הרסטירקטיבי, האם זה מחייב בהכרח שיש מחלה ריאתית כלשהי? האם יכולה להיות הפרעה רסטריקטיבית אשר איננה מהווה מחלה בכלל ופשוט חיים עם זה? האם לדעתך יש מקום לבצע בירור נוסף? אולי בדיקת תפקודי ריאות נוספת? האם יכול להיות שעודף המשקל גורם לריסטריקציה ובמידה וארזה היא תיפסק או תיפחת?
    תודה מראש להתייחסותך

הוספת תגובה

• רסטריקציה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/10/2017

שלום,

עודף משקל משמעותי= השמנה יכולה להשפיע על נפחי/קיבולות הריאה ולגרום רסטרקציה, לרוב קלה. במקביל יש לשלול מצבים אחרים של מחלות ריאה וכנראה שהרופא שלך עשה זאת באמצעות CT וכושר הדיפוזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצללה פסית עדינה מאחורי צל הלב
    ד``ר שבתאי ורסנו
    23/10/2017

עקב תחושת קוצר נשימה הופנתי לצילום חזה לפני 3 חודשים. בצילום צדדי הצללה פסית עדינה מאחורי צל הלב, כנראה על רקע אטלקטתי. ציוד ריאתי מעט מוגבר בבסיסי הריאות דו צדדי. שאר הצילום תקין.

בירור קרדיולוגי יצא תקין, כרגע בבירור גסטרו לרפלוקס.

תפקודי ריאות בנשיפה אצל רופא ריאות - תקין.

בצילום חוזר שנערך אתמול הכל היה תקין מלבד: הצללה פסית עדינה מאחורי צל הלב, לא שינוי לעומת צילום קודם - פס פיברוטי? פס אטקלטטי?

מה זה אומר? האם תקין?

הוספת תגובה

• "פס פיברוטי"

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/10/2017

שלום,

זה אומר שמשהו "עבר/עובר", על הריאה שלך. יש להראות הצילום לרופא ריאות שייבחן אותו בהקשר הרפואי הספציפי שלך. אם יש לך צילומים ישנים רצוי להביאם באותו מעמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה