פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לשאיפת חרק קטן דרך האף
    עדי
    26/06/2016

שלום. היום שאפתי חרק קטן כמו ברחש או יתוש. אין תסמינים קליניים כרגע. האם מסוכן ויכול להתמקם בריאות? מה עלי לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לשאיפת חרק קטן דרך האף - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/06/2016

שלום,

זה קורה לא פעם.
    במידה ואין תסמינים אין לדעתי צורך בברור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות טיקטוק מטרידים מאיזור הגרון- אשמח לעצה
    אני
    26/06/2016

במשך כבר שנה האחרונה אני סובלת מקולות טיקטוק (נקישות) שאני שומעת (וגם הסביבה) שבאים מאיזור הגרון. הקולות נשמעים חזק בעיקר כאשר הפה פתוח. בהתחלה הטיקטוקים הללו הופיעו למשך מס' דקות בזמן לחץ ופעילות גופנית (עליית לחץ דם אולי קשורה), ובחודשים שחלפו (שנה כמעט) ועד היום הטיקטוק התגבר וכיום הוא מלווה אותי כל הזמן גם במנוחה, הוא מתגבר ונשמע חזק יותר בזמן מאמץ גופני. כשאני עוצרת את הנשימה הטיקטוק מפסיק ובשכיבה על הגב הטיקטוק גם מפסיק. כשאני מוציאה את הלשון בהורדת הלסת התחתונה הטיקטוק משתנה מעט (נשמע כמו התכווצות). הטיקטוק נשמע בקצב הדופק (פולסטילי), הוא מאוד מפריע לי לשיגרה כי אני שומעת אותו כל הזמן וזה מטריד אותי.

בבדיקות חוזרות באנדוסקופיה דרך האף בזמן קיום הטיקטוק לא נראה שום דבר בחיך ובמיתרי הקול (לא נצפה palatal myoclonus). בבדיקה אצל רופאת משפחה בזמן עצירת הנשימה והנחת סטטוסקופ על הצוואר לא נשמעה איוושה.

אני חושבת שהטיקטוק מגיע מאיזור הגרון/קנה הנשימה/מאיזור הריאות.

אשמח לשמוע על רעיונות מה הסיבה לטיקטוק הזה ואיזה בדיקות אני יכולה לעשות כדי לברר מה זה.

הוספת תגובה

• קולות טיקטוק מטרידים מאיזור הגרון- אשמח לעצה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/06/2016

שלום,

האם מדובר בתיקתוקים שגם אחרים שומעים? לעיתים האדם עצמו (אך לא אחרים) שומע את הדופק של עצמו ואולי זה ההסבר. פני לפורום של אף אוזן גרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות הטיקטוק אכן נשמעים לכולם

אני
    28/06/2016

ולא רק לי.
    כשאני לוחצת על איזור קנה הנשימה, מתחת לחיבור של הגרון לפעמים קול הנקישות משתנה.
    האםיש לך רעיון מה זה יכול להיות? האם אני צריכה להבדק אצל רוםא ריאות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות הטיקטוק אכן נשמעים לכולם - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/06/2016

שלום,

נראה לי שראשית את צריכה להיבדק על ידי רופא א.א.ג עם אפשרות לטרכאוסקופיה (הסתכלות בוידאו אל תוך קנה הנשימה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחירחורים וציפצופים ממושכים-תינוק בן שישה חודשים.
    לילך
    26/06/2016

בני, בן החצי שנה החל לפני חודש וחצי לחרחר.. טופל בונטולין 0.5 עם מי מלח 1.5
    לאחר שבוע החלו ציפצופים בריאות והרופאה הוסיפה בטנזול ל5 ימים xפעמיים ביום וחזרה לונטולין בלבד. התינוק קם מנוזל משתעל מחרחר מתנשם ומצפצף, וחזרנו לסטרואידים עוד פעמיים וונטולין.

במצטבר , הילד כבר חודש וחצי על ונטולין 0.5 +סטרואידים לסרוגין. רק היום הרופאה שיתפה אותי שבטנזול מעכב גדילה.. רופא נוסף שראה את הילד אמר שאסור לטפל כל כך הרבה זמן בונטולין. מה נכון ומה תופעות הלוואי/הנזקים של ונטולין?
    כרגע, רופא ריאות העביר לטיפול מונע בודיקורט. מה המינוסים בטיפול ממושך בתרופה זו? אני חוששת.. הילד כבר חודש וחצי רצוף עם תרופות.. (מקבל גם אלוקום ליובש בגוף-לא הוגדר כאסטמת עור) האם יש טיפול מחליף/טיבעי שיכול להתאים ואינו סטרואיד?

הוספת תגובה

• טיפול בחירחורים וציפצופים ממושכים-תינוק בן שישה חודשים. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/06/2016

שלום,

הפורום אינו מיועד למחלות ילדים. יש לפנות לפורום המתאים/רפואת ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה לא תקינים - חשד לאסתמה נפח ריאות משתנה
    מיכל
    22/06/2016

בתי בת 20.
    מתלוננת מזה כשנתיים על קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות וחולשה ללא טריגרים מיוחדים.

בבדיקות: 68%, כעבור 3 חודשים: 66%, כעבור 3 חודשים: 95%, במבחן מאמץ ירידה מ 3.5 ל 3 קיבולת.

הלב - תקין. הלב עבד טוב בבדיקת המאמץ, נאלצה הלפסיק בגלל קיבולת ריאות נמוכה.

הרופא לא ראה אי פעם כאילו שינויים.

בדיקה לאסתמה עם חומר יצא שלילי.

בכל זאת הרופא חושד באסתמה - היא תקבל משאף סימביקורט ואז יבדקו אם יש שיפור.

בלי קשר: יש לה בעיות בתפקודי בלוטת התריס וגם קורטיזול נמוך (58), עדיין בבדיקה.

יש לך איזה תובנות/ מחשבות בנושא?
    תודה,

אם מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/06/2016

מבחינת תוצאות תפקודי ריאות/בדיקת מאמץ לא ברור באיזה מדדים (פאראמטרים) מדובר, לכן לא ניתן להתייחס לזה. תמונה נשימתיית שהוצגה כאן אינה ייחודית למערכת ספציפית בגוף. במקרים בהם אין אבחנה ברורה במהלך בירור מקובל , ישנה חשיבות בהמשך מעקב אצל אותו רופא. במידה ומבקשים חוות דעת נוספת, חשוב להציג כל חומר רלוונטי כולל תוצאות בדיקות תפקודי ריאות ודימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שלא נדע ממשהו בריאות -יש דם בשיעול
    גל
    22/06/2016

הריון שבוע 9 מזה כשבועיים ליחה עם מעט נק דם .....לא תמיד ..... הפסקתי לעשן לפני כחודש בת 29 . ללא כל קשיי נשימה ..... היה לי שיעול שמשך שבוע והפסיק אבל ליחה עם דם עדיין יד .....
    אציין כי הליחה עם הדם החלה לפני השיעול .
    מה עליי לעשות ?! רופא המשפחה אמר שאי אפשר לעשות צילום בגלל ההריון .....
    מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/06/2016

שיעול עם כיח דמי אינו בהכרח מצביע על סיבה ריאתית , לעיתים מקור לדימום נמצא בחלל פה, אף או גרון או דרכי עיכול עליונות (ושט/קיבה) . לכן בשלב ראשון מומלצת בדיקת רופא א.א.ג בשאלה של מקור לדמם בתחומו . במידה ולא מוצאים סיבה בתחום א.א.ג ועדיין נמשך שיעול עם כיח דמי , יש לבצע הערכה ריאתית . צילום חזה אינו רצוי בשלב זה של הריון אך לעיתים אין ברירה. אחרי זה יעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מברונכית חוזרת בשנה וחצי האחרונות
    רוית
    16/06/2016

שלום רב בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מדלקת בסינפונות שחוזרת על עצמה כל חודשיים שלושה חודשים וומלווה בטיפול של זינאט ומוקוליט נגד שיעול,בהתחלה מופיע לי שיעול יבש עם כאב בחלל החזה ולאחר יום יומיים מתחיל הטיפול האנטביוטי.שאלתי מדוע זה חוזר על עצמו? זה לא קרה בעבר,ודבר נוסף האם חליל זה יכול להיות קשור למשהו יותר רציני בריאות אני מאד לחוצה ואשמח מאד לתשובה

הוספת תגובה

• סובלת מברונכית חוזרת בשנה וחצי האחרונות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/06/2016

שלום,

ברורשמדובר במצב לא תקין אך השאלה מהי האבחנה המדוייקת לסיבת תלונותייך ומה נעשה בשביל לברר אותה. קיימת אבחנה מבדלת שתלויה גם בגילך, גורמי סיכון וכו'. אם עדיין לא פנית, פני לרופא ריאות מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות סיטורציה אצל גבר בן 40, האם תקין
    אורח
    16/06/2016

שלום

האם עודף משקל גורם לירידה ברמות הסיטורציה גם אצל אנשים שאינם מעשנים?

סיטורציה של 93 פלוס מינוס (במשך היום, בשינה לא בדקתי), זה תקין אצל גבר בן 40?

תודה

הוספת תגובה

• רמות סיטורציה אצל גבר בן 40, האם תקין - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/06/2016

שלום,

זהו ערך נמוך מהצפוי (96-98%). השמנה קשה מאד יכולה לגרום לירידה בריווי החמצן משנית לאוורור לקוי של הריאות ועליה בדו תחמוצת הפחמן. כמובן יכולות להיות עוד סיבות. בדוק שוב במכשירים אחרים. במידה ואכן התוצאה חוזרת על עצמה יש להמשיך ולברר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עודף משקל, אבל לא השמנה קשה

אורח
    17/06/2016

ואכן בדקתי ביותר ממכשיר אחד, והתוצאות דומות.
    כפי שציינתי, אני לא מעשן. אלו סיבות יכולות לגרום לזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עודף משקל, אבל לא השמנה קשה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/06/2016

שלום,
    בכדי לברר את הסיבה יש להתרשם מהרקע שלך, בדיקה גופנית, תפקודי ריאה מלאים ועל פי התוצאות לשקול השלמת בדיקות נוספות. הסיבה יכולה להיות ריאתית/נשימתית או קרדיווסקולרית (לב וכלי דם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי המזגן-מה עושים? עזרה בבקשה.
    יוסי
    14/06/2016

שלום רב.
    אני עובד במשרד במשך 9 שעות. איתי בחדר עוד שני עובדים.הבעיה היא שיש עובד המכור למזגן ולא מוכן לכבות אותו. מה שקורה זה שהחדר קופא. ואני בוויכוח איתו ,כל הזמן חם לא והוא לא מבין את הבעיה והנזק שיש בהפעלת מזגן על טמפרטורה כה נמוכה
    איך אני יכול להגן על עצמי מנזקי הקור ?(כפפות,ביגוד חם וכו').

הוספת תגובה

• נזקי המזגן-מה עושים? עזרה בבקשה. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/06/2016

שלום,

בטמפרטורות של מזגן אין משהו "רפואי" כהמלצה. התלבש כפי שנוח לך. מעבר לזה, בשביל מה יש מנהלים? - ערבו אותו והתפשרו על טמפרטורת ביניים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה אזורית וגם כללית- האם יש סיכונים בהרדמה אזורית
    מדלן
    14/06/2016

אכן הכוונה להרדמה א זורית בנוסף לכללית.מה התועלת בזה?

הוספת תגובה

• הרדמה אזורית וגם כללית- האם יש סיכונים בהרדמה אזורית - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/06/2016

לא ברור? כאמור, דברי עם המרדים בטרם הניתוח המתוכנן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה מקומית וכללית
    מדלן
    14/06/2016

אני חולה בפיברוזיס ריאתי וצריכה לעבור ניתוח להוצאת גוש בשד.י
    הציעו לי שיטה ניסיונית הרדמה מלאה וגם מקומית.האם זה מומלץ?אני מעדיפה לסבול ולא הרדמה מקומית גם.אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה מקומית וכללית

הוספת תגובה

• הרדמה מקומית וכללית - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/06/2016

שלום,

במידה ומבצעים הרדמה כללית מדוע צריך מקומית? אולי מתכוונים להרדמה אזורית?
    בכל מקרה המרדימים בוודאי מודעים למחלת הפיברוזיס הריאתית ומציעים הרדמה מתאימה בכדי למנוע סיבוכים. בקשי מהם שוב הסברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח טרכאוסטומיה - פיעור קנה
    שלומי סלקטר
    12/06/2016

שלום רב,
    אימי חולת ריאות כשלוש שנים, בשנה האחרונה הסתבכות עם דלקות ריאות מס' פעמים, כאשר לפני שבועיים במהלך האישפוז בבית חולים רמב"ם היה לה מצוקה נשימתית ובעקבותכך לא הגיע לה חמצן לדם, בוצעו בה החייאה וחיבור למכונת הנשמה, לפני ארבעה ימים לאחר שהייתה מונשמת ומורדמת שבועיים עברה ניתוח טרכאוסטומיה.
    כרגע ארבעה ימים אחרי הניתוח היא נושמת לבד, היא מחוברת למכונת הנשמה רק כגיבוי אך הבעיה העקרית היא שהיא לא כל כך מתקשרת. היא ללא הרדמה כלל אך למרות זאת היא מזהה את בני המשפחה הקרובים ( בעל, שלושה בנים 10 נכדים ) לפעמים ולפעמים ממש לא אתנו, היא בוהה עם עיניים פתוחות אך לא אתנו - שקועה בתוך עצמה.
    לפי הרופאים טוענים שאין פגיעה מוחית , צריך סבלנות וזמן.
    אנחנו ממש מוטרדים,
    מה יכול להיות הסיבה לכך?
    מה ניתן לעשות ?
    ממש מוטרדים כולם
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/06/2016

למרות שמדובר בחולה עם מחלה ריאתית עם סיבוכים קשורים למחלה, שאלה קשורה למישור מקצועי אחר - מדובר ברמת הכרה/ערנות. ממליץ להפנות שאלה לפורום נאורולוגי/פסיכיאטרי. ניתן גם להתייען בפורום טיפול נמרץ, לרוב הם מטפלים בחולים מורכבים עם סממנים רב מערכתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת השחפת בהעדר תרביות כיח עקב כך שלא הצלחתי לתת את תרבית
    יגאל
    11/06/2016

שלום רב!
    סיליקוזיס ברקע. בשנת 2012 אובחנתי בשחפת פעילה עקב "הצללה חדשה מימין המתאימה לשחפת" ושיפור ניקר בתמונה קלינית ורנטגית אחרי טיפול אנטי-שחפתי מלא של 9 חודשים. לא הצלחתי לתת תרביות כיח - אין ליחה בכלל. הגשתי תביעה נגד "אבן קיסר...". מומחה מטעם הנתבעים לא הכיר שחפת עקב העדר תרביות כיח. מומחה מטעם ביהמ"ש כן הכיר מחלת שחפת פעילה בטענה שלחולי סיליקוזיס לא תמיד ניתן לקבל תרבית חיובית.
    עכשיו, הגשתי תביעה להמל"ל להכרת שחפת כמחלת מקצוע. לפי תקנות המל"ל ונסיון שלך - בהעדר של תרבית - האם המל"ל אמור להכיר את מחלה השחפת? תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/06/2016

העדר אבחנה מדויקת של גילוי חיידק או ביופסיה ריאתית תואמת אבחנת שחפת מקשה על קביעת אבחנה אך במידה וקיים קשר נסיבתי (שכיחות מוגברת של תחלואה בשחפת אצל חולי סיליקוזיס) ותגובה לטיפול ייחודי מחזקים טעון של שחפת פעילה . בכל מקרה , מצב נתון לפרשנויות שונות. הייתי ממליץ לקבל חוות דעת מרופא ריאות הפועל בתחום ספציפי לקראת ועדה רפואית של נפגעי עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יגאל
    13/06/2016

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה ילד עם אסתמה
    דני
    10/06/2016

שלום
    הבן שלנו בן 8 עם אסתמה.
    מטופל כבר שנתיים עם סימביקורט יומיומי ובעבר כל פעם שניסה להפסיק החל להשתעל. היו תקופות שגם היה צריך אינהלציה.
    בחודש וחצי האחרון חל שיפור והפסקנו לגמרי סימביקורט וכבר חודש מסתדר בלי
    ולא משתעל.

עקב חשד קטן של הרופאת ילדים שיש קלאבינג באצבעות הוא נשלח לכמה בדיקות.
    תבחין זיעה - תקין
    תפקודי ריאות במאמץ לפני שבועיים - שיפור גדול לעומת פעם,
    כמעט אין הבדל בין לפני לאחרי מאמץ. תוצאות תקינות.

צילום חזה השבוע ( במצב שהוא יחסית טוב בלי שיעול באחרונה ):
    צילום חזה PA+LAT:

צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
    אוורור הריאות תקין
    לא הודגם תהליך פלוירופרניכמטי

1. ברצוננו לשאול האם הצילום חזה תקין?
    2. מה זה אומר שאין תהליך פלוירופרניכמטי?
    3. לאור החשד הקטן לקלאבינג, האם צילום חזה תקין + תבחין זיעה תקין + תפקודי ריאות תקינים, שוללים צורך להמשיך בבירור לגבי זה?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה ילד עם אסתמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/06/2016

לפי פענוח שנשלח בשאלה צילום חזה הינו תקין. קלאבינג (התאלות) הינו ממצא בבדיקה גופנית עם שינוי בקטע היקפי של כל אצבעות כולל שינוי בציפורניים. בדרך כלל בבדיקה גופנית ניתן לומר או דבר קיים או לא. במידה ואכן קיימת התאלות בכל הגפיים (בגפה אחד מדובר בפטולוגיה אורטופדית או כלי דם מקומית באותה גפה בלבד) רופא משפחה/ילדים מבצע בירור מכוון לשלילת מחלות ספציפיות בלב, כבד או ריאה. לגבי סיבות ריאתיות של התאלות בילד , ניתן להתייעץ עם רופא ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10 עם כאב בחזה המופיע לסירוגין
    שי
    07/06/2016

שלום דוקטור

בני בן ה 10 מתלונן על כאבים במרכז החזהכבר מספר ימים , כאב בא והולך
    הכאב לא חזק מאוד אבל הוא מפריע לו ללמוד בבית הספר

היינו אצל גסטרולוג שחשב שמדובר ב דלקת סחוס בית החזה ושלח אותנו גם לצילום שבו נתקבלו התוצאות הבאות

אין עדות לתסנין או תפליט .
    צל הלב אינו מוגדל .
    השערים מעט בולטים .

התייעצתי עם חבר כירורג שטען שכזו דלקת לילד היא נדירה ויש לבצע בדיקות נוספות

שאלתי היא כזו, האם יש צורך בבירורים נוספים, אם כן מהם?
    האם השערים הבולטים מעידים על בעיה נוספת?

תודה על תשובתך

שי

הוספת תגובה

• ילד בן 10 עם כאב בחזה המופיע לסירוגין - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/06/2016

שלום,

כפי שנרשם בכותרת של דף הפורום, הפורום אינו מיועד למחלות ילדים.
    יש לפנות לפורום רופאי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייל עם אסטמה מנסה להעלות את הפרופיל האם אפשרי?
    אסף
    05/06/2016

שלום שמי אסף חייל בן 19 עם פרופיל 72 על אסטמה
    אני רוצה להעלות את הפרופיל כדי לשרת ביחידות
    חי"ר/יחידה מיוחדת מרגיש שהאסטמה לא מונעת ממני את היכולת לרוץ ריצות ארוכות לעבור בחמ"סים או בר אור (בחמ"ס אחרון עברתי מצטיין) מה שאני רוצה לדעת זה
    1: האם אני יכול לשרת ביחידת חי"ר/מיוחדת
    2: במידה וכן איך אני גורם לצבא לאשר לי את זה
    3:מה הסיכונים ואיך להמנע מהם

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/06/2016

אסתמה הינה מחלה כרונית עם מהלך תלוי גירוים שונים ומשתנה מאיש לאיש בין העדר תסמינים כלל ועד כדי תסמינים רוב שעות היממה. אסתמה אינה מונעת שירות צבאי. פרופיל צבאי נקבע לפי ס.ל המבוסס על מצב אסתמה של החייל ברגע קביעתו (צו ראשון, ועדה רפואית במהלך שירות) . במידה ומצב אסתמה השתנה לעומת מצב קודם (לטובה או לרעה) יש לפנות לרופא היחידה כדי לקבל הפנייה לרופא ריאות . במידה ועובדתית מצבו של החייל הסובל מאסתמה הינו שונה מס.ל (פרופיל) קיים, רופא ריאות ימליץ על שינוי בהתאם לקביעה מקצועית שלו. בהמשך זכותה של ועדה רפואית לאשר או לא לאשר המלצה זאת. בהתאם למצב האסתמה של האיש, רופא ריאות ינחה מערכת בנוגע לטיפול והמנעות מגירוים ספציפיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה