פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם גידולי עור שונים או יבלות עשויות להתפתח גם בקנה הנשימה
    יעקב
    24/03/2016

שלום ד'ר
    הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אצלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומיניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האם קיימת אפשרות אפילו נמוכה שהגידולים האלה או היבלות במידה והן וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים לאחר אותה נגיעה ביד של האיש, איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, אם ישנה הדבקה? , האם יכולים להופיע נגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או אולי גידולי אחר,או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/03/2016

אין מדובר בשאלה קשורה למערכת נשימתית באופן ישיר . לא ברור גם באיזה מחלת עור מדובר. באופן כללי העברת מחלה שאתית (גידולית) מבן אדם לבן אדם אינה סבירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש בד"כ טוב מבצע פעילות גופנית כמו הליכות שלא לדבר על שיגרה רגילה ובכל זאת
    שלומי
    24/03/2016

מגיע אחת לתקופה לבדיקת ספירומטריה ורואה שהתיפקודי כמו fve1 מתדרדרים לרמות של% 40%-50.נכנס קצת לדיכאון לאט לאט שוכח וחוזר לשיגרה.מטופל בסרטייד שאותו לוקח פעם ביום .החמרות של בממוצע פעם בשנה ובן 59 אינני מעשן כ15 שנה וגם קודם לא עישנתי בצורה כבדה.מה הסיפור?מדוע זה קורה?ומה לעשות ?כי כאמור אני מרגיש ומתפקד טוב.תודה מראש.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/03/2016

במידה של מחלה ריאתית כרונית פעילה מומלץ להיות במעקב רופא ריאות כדי לקבל הסבר על מצב הנוכחי , תחזית וגם המלצות בנוגע לטיפול במחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכתף ובבית השחי מטופל סרקואידוזיס
    ערן
    20/03/2016

שלום ד"ר
    לפני תשע חודשים אובחנתי כחולה סרקואידוזיס ריאתי לא סימפטומטי. האבחון התבצע בעזרת ביופסיה מהריאה הימנית. בגלל שאיני סימפטומטי איני משתמש בסטרואידים.
    החל מחודש נובמבר האחרון החלה לי תחושת נימול בבית השחי השמאלי בעקבותיה נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד של בית השחי שנמצאה תקינה. בעקבות כך נשלחתי לבדיקת emg-ncv שנמצאה גם היא תקינה.
    בינתיים תחושת הנימול התרחבה והכאבים התפשטו לכתף וליד.
    נשלחתי לבדיקת ct נוספת של בית החזה בינואר האחרון (הבדיקה הקדומת נערכה בעת אבחון הסרקואדיוזיס ביוני 2015).
    בדיקת הct איבחנה הסננות נודלריות ברונכו וסקולריות ואלבאולריות בצפיפות זכוכית מט בשתי הריאות בכל האונות (ממצא המיוחס לסרקואידוזיס).
    אולם הרדיולוג ציין כי הלימפאדנופטיה במיצר פחתה קצת. ההסננות הריאתיות והפיזור הנודלורי פחתו קצת ביחס לבדיקה הקודמת.
    אולם הכאב בכתף ובבית השחי המשיך להציק.
    לכל אורך התקופה אין שינוי בבדיקות הדם.
    שלחתי את הct לחוות דעת שנייה של רדיולוג המומחה בct של בית החזה תוך בקשה ספציפית להתייחס לכאב בכתף ובבית השחי ולבחון האם יש ממצאים היכולים ללמד על קיומו של גידול מסוג פנקוסט שכפי שהוסבר לי התסמינים שאני חווה אופיינים לגידול זה.
    תגובת הרדיולוג הייתה: אין שום ממצא בפסגות את במעבר צוואר בית החזה. כלי הדם תקינים. אין צלע צווארית.
    שאלתי היא: האם ייתכן שגידול ברום הריאה אשר אינו מודגם בct מפאת גודל לדוגמה (קטן מדי) יגרום תסמינים כאלה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/03/2016

ממצאים ברקמת ריאה אינם מסבירים כאבים. סיבת כאבים המתוארים בשאלה יכולה להיות פטולוגיה בדופן בית החזה (שרירים, עצבים, צלעות) או קרום ריאה . לא בהכרח שכאבים קשורים לסרקואידוזיס אך סרקואידוזיס יודעת לפגוע בכל חלק בגוף כולל מערכת גרמית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר ספונטני פענוח לסיטי
    הדס
    18/03/2016

שלום רב לפני כחודש עברתי אירוע חזה אוויר ספונטני ,הוכנס נקז בינצלעי ולאחר מס ימים שוחררתי הביתה,בct מצויין מספר ציסטות ראתיות קטנות בריאות דו״צ, חשד לBlebs בפסגות דו״צ,קשרית ריאתית בקוטר 3מ״מ באונה הימנית וקשרית בקוטר 4 מ״מ באספקט קדמי בהיקף אונה שמאלית תחתונה, הרופא שלח אותי לבדיקות אלפא 1 בדם שיצאו תקינות ,אני מאוד בלחץ לגבי תוצאות הסיטי ,האם ציסטות נמצאות רק אצל אדם חולה,האם הם יכולות להסגר ללא התערבות,אני קוראת באינטרנט על הדברים ודי בלחץ,יש לציין שאני בת 36 לא מעשנת ,כמו כן הרופא ביקש שבמאי יעבור תפקודי ריאה ,ועוד שלושה חודשים סיטי נוסף ברזולוציה גבוה ,אני מאוד בלחץ אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• חזה אוויר ספונטני פענוח לסיטי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/03/2016

שלום,

בלבים קטנים תת פלוירליים הם ממצא די שכיח ולא בהכרח מעיד על מחלה. CT הביקורת הוא קרוב לוודאי בגלל הנודול של 4 ממ'. אינני רואה סיבה ללחץ.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

הדס
    18/03/2016

ראשית תודה על התשובה ,ציינת שהסיטי הנוסף נועד לקבוע שאין שינוי בגודל הקישורית, במידה ואכן לא יהיה שינוי בעזרת השם האם אני כל הזמן אצטרך להשאר במעקב , מהידע שלך האם רבים המקרים בהם אין שינוי ואין חשש למחלה
    תודה מראש וסליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2016

שלום,

המעקב אחר נודולים בגודל זה תלוי בגורמי סיכון (עישון, מראה הנודול, ממאירויות במשפחה ועוד) המעקב הוא עד שנה-שנתיים, תלוי כאמור בגורמי הסיכון. לאחר מכן אם לא גדל - מפסיקים מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

הדס
    21/03/2016

שאלה נוספת ד״ר
    בימים האחרונים אני מרגישה קצת כאבים ביד ובגב שהולכים ובאים ,יש לציין שלפני הפנאומותרקס היה לי כאבים יותר חזקים למעלה משבוע באזור הגב.
    במידה והנשימה תקינה האם עלי ללכת לבדיקה? האם לבצע צילום נוסף?
    תודה מראש הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבנתי נכון?-לסיום השאלה בנושא אחוז חמצן בבקשה
    אני
    17/03/2016

פרופ נכבד
    סליחה שוב אך רציתי להיות בטוחה שהצגתי נכון את השאלה,
    לגבי אחוז חמצן
    השאלה נובעת מתוך המחשבה המוטעת כנראה שאולי חלקי הגוף בקצוות שלהם כמו אצבעות רגליים או הראש רחוקים מהלב ולכן אספקת החמצן שלהם שונה מאספקת החמצן לאצבעות הידיים,כלומר אם לא הבעייה היא במכשיר ??
    בכבוד רב

הוספת תגובה

• האם הבנתי נכון?-לסיום השאלה בנושא אחוז חמצן בבקשה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/03/2016

שלום,

החמצן בעורקים שבקצוות הגוף זהה לכל מקום אחר בגוף, אך אם יש בעיה בעורקים כגון הצרות או חסימה אז אספקת הדם והחמצון יורדים. ירידה בחמצן העורקי קורית גם במחלות לב וריאה שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה ברשותך לגבי הידבקות בדלקת ריאות ומכשיר הארוביקה
    אני
    17/03/2016

פרופ נכבד ,תודה על תשובתך,
    בנוגע לשאלה שנייה,הכוונה אם לאחר לקיחת אנטיביוטיקה של רוליד-ייתכן וקלה מדי ? כיוון שהחולים בדלקת ריאות קיבלו שילוב של זינט+רוליד. הייתכן שלאחר אירוע הברונכיט יש חשש שעדיין נשאר חיידק בליחה שבריאות הנשארה בנימי הריאות הקטנים ?
    ב. האם יש סכנה בשימוש במכשיר האורביקה מכיוון שלאחר השימוש בו ,בעלי הרגיש סחרחורות למשך שעה כמו כן הרגשה של עילפון,הכם הרגשה של עילפון קשורה או שכיחה?
    כיצד יודעים אם המשאף מוציא את כל הליחה הקיימת?
    בכבוד רב

הוספת תגובה

• חידוד השאלה ברשותך לגבי הידבקות בדלקת ריאות ומכשיר הארוביקה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/03/2016

שלום,
    אם בעלך חש טוב יותר, פחות משתעל והליחה פסקה או שהיא בהירה יותר - סימן שהוא מחלים. מכשיר הארוביקה לא גורם לסחרחורת אך אם מבצעים נשימות עמוקות ומהירות מדי זה כן יכול לגרום סחרחורת.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז חמצן בגוף ושאריות חיידקים וליחה בנימים הקטנים
    אני
    17/03/2016

דר נכבד,
    הנני מטופל בשיגרה במשאף דיסקוס 250-אסמטי,ברצוני לדעת בבקשה,
    האם מד אחוז חמצן המראה 97% באבעות כף היד אינו יכול להצביע על אחוז חמצן דומה באצבעות הרגליים או בראש? כלומר האם כל אזור בגוף יכול להיות בעל אחוז חמצן אחר באותו זמן?
    שאלה שנייה, האם יכולים להישאר חידקים או ליחה בעקבות זה שבמקום העבודה היו חולי דלקת ריאות ובאותו זמן הרגשת ייצור ליחה מרובה ,וקוצר נשימה ללא חירחורים או צפצופים ללא חום וזאת גם לאחר לקיחת אנטיביוטיקה רוליד כתוצאה מכך. כלומר נשארו אותן הרגשות.
    ג. האם מכשיר אירוביקה שעובד על עיקרון התנגדות ורטט לצורך הומצאת ליחה יעיל במקרה זהבאופן כללי?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אחוז חמצן בגוף ושאריות חיידקים וליחה בנימים הקטנים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/03/2016

שלום,
    המכשירים הדיגיטליים הבודקים ריווי חמצן באצבע אמורים לשקף ריווי חמצן עורקי שהוא כללי לכל הגוף. יתר השאלות לא ברורות לי אך ייתכן והתכוונת לארוע של ברונכיטיס (זהום בדרכי הנשימה) עם יצירת ליחה. מכשיר אירוביקה נועד בראש ובראשונה למי שסובל מליחה על בסיס כרוני ומתמשך ומתקשה בהוצאתו. לברונכיטיס חריפה אין צורך במכשיר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת צילום חזה
    קלאודיה
    17/03/2016

שלום, אבא שלי בן 68, כשבועיים יש שלשול לסרוגין, נשימה כבדה וחולשה כללית.
    (לפני כחצי נתוח לובקטומיה ימנית עליונה).
    בוצעו בדיקות דם, ציינתי את הבדיקות הלא תקינות.
    UREA תוצאה 49 - מטווח 17-43
    HEMOGLOBIN A1C תוצאה 6.2 - מטווח 4.0-5.7
    C-REACTIVE PROTEIN תוצאה 2.28 - מטווח 0.11-0.50
    ESR תוצאה 35 - מטווח 0.20
    RBC תוצאה 4.37 - מטווח 4.60-6.00
    HB תוצאה 13.3 - מטווח 13.5-17.5
    HCT תוצאה 40 - מטווח 42-54
    MPV תוצאה 12.4 - מטווח 7.1-11.1
    LYM תוצאה 13.4 - מטווח 20-50
    צילום חזה:
    לאחר RUL לובקטומיה. מלאות בהיטל שער ראה ימנית ללא שינוי בהשוואה לצילום הקודם. דגשת ציור אינטרסטיציאלי כנראה על רקע COPD. ללא תסנין, תפליטים או גודש. סרעפת ימין מוגבהת.. צל הלב אינו מורחב. הנמכת חוליות גביות

1. בדיקות הדם מראות על דלקת/ זיהום, נכון?
    2. בצילום לא צויין דלקת/ זיהום, ייתכן?
    ציור אינטרסטיציאלי כנראה על רקע COPD - אולי זה זיהומי ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת צילום חזה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת צילום חזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/03/2016

שלום,
    ראשית על אביך להבדק על ידי רופאו בשל תלונותיו מזה שבועיים. הפורום הוא לא תחליף. נראה שהוא יבש על פי בדיקת האוראה, יתכן משמנית לשילשולים. לא ציינת ספירה לבנה WBC שיכולה לשקף זהום. צילום החזה יש לראותו- לא ברורה המשמעות של המלאות בשער ימין, ובמידה ולא בצע CT חזה כשהמלאות הזו נראתה בצילום הקודם - יש לשקול ביצועו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה אמפיזמטוטית מפושטת הרס פרנכימה
    אתי גולן
    08/03/2016

בעלי מעשן כבד סובל בשנים אחרונות מקוצר נשימה חמור נשלח לסי טי
    בתוצאות מצוין " ניפוח יתר ניכר של 2 הריאות עקב מחלה אמפיזמטוטית מפושטת עם הרס של הפרנכימה, ...
    אשמח להבין מה זה אומר

בברכה אתי

הוספת תגובה

• מחלה אמפיזמטוטית מפושטת הרס פרנכימה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2016

שלום,
    המשמעות היא שבעקבות העישון נרגם הרס של רקמת הריאה (אמפיזמה או בעברית "נפחת"). רצוי שיבצע תפקוד ריאה מלא כולל בדיקת כושר הדיפוזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח של לובקטומיה ימנית עליונה
    לי
    08/03/2016

שלום, אבא שלי בן 68, לפני כחצי שנה עבר ניתוח של לובקטומיה ימנית עליונה, מיזה כעשרה חודשים הפסיק לעשן.
    מאחרי הניתוח הוא מרגיש נשימה כבדה ויותר קושי לאחר מאמץ למשל עליית מדרגות.
    CT: ללא ממצא, פרט ל: - אמפיזמה ריאתית ניכרת.
    - הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין.
    בוצע בדיקת תפקודי ריאה בסיסי:ריאה חסימתית עם FEV169 אחוז.

הרופאה שלחה לתפקודי ריאה מלאים, כדי לשקול טיפול LABA בלבד או גם ICS.
    עדיין לא בוצע.
    1. הקושי בנשימה נגרם עקב הסרת אונה ?
    2. טיפול במשאפים זה נחשב לאסטמה?
    3. משאפים הופך להתמכרות ותלות ?
    אשמח לדעתך, תודה.

הוספת תגובה

• ניתוח של לובקטומיה ימנית עליונה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/03/2016

שלום,
    אכן צריך לראות את תפקודי הריאה המלאים,כולל כושר הדיפוזייה.
    משאפים משמשים גם לטיפול ב COPD ולא רק באסתמה. לא מפתחים התמכרות למשאפים והטיפול בהם הוא לרוב כרוני, אם יש אינדיקציה.
    כריתת האונה יכולה לתרום לתחושת קוצר הנשימה במידה מסוימת אך יש להוציא מחשבון סיבות אחרות, לאחר שיבצע תפקוד מלא, ובמידה והוא לא יסביר את תחושותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים מכובדי בעניין חשיפה מקרית לאזבסט
    אלון
    28/02/2016

אני בן 35 יחסית בריא, כמעט שלא מעשן סיגריות. אני חושש ממקרה מזדמן שקרה לי לפני חודש. בשעה שפינתי פסולת שכללה גם שברי אזבסט חשתי שאיפה של חלקיק "גדול". כוונתי שחשתי חדירה של גוף בגודל של כ"גרגיר חול" קטן אל קנה הנשימה עמוק לאזור הגרון ומטה (ואולי בכלל של פסולת שהיא לא אזבסט) השתעלתי מעט ולא יודע אם זה נכנס ממש פנימה או יצא החוצה. במידה ולרוע המזל מדובר בשאיפה של אזבסט, האם כשמדובר בחתיכת חומר מעורבת (תערובת של בטון ואזבסט כמדומני), שמן הסתם עבה יותר מסיבי אזבסט מבודדים בגודל מיקרוני, זה מסוכן יותר או דווקא פחות? מבחינת הגודל, לריאות קל יותר לפלוט החוצה גרגיר "גדול" שבין היתר מכיל סיבים? האים ריכוז הסיבים בחומרים האלו (גגונים למינהם) קטן או דווקא אסטרונומי ביחס לשאיפה של אוויר עם סיבים בודדים? האם יכול "גרגיר חול" כזה להגיע לחלק העמוק הרגיש של הריאה (אלוואולי?) או שדווקא גרגיר בגודל כזה, שמן הסתם גדול יותר מכמה מיקרונים של סיב בודד, כלל לא יכול מפאת גולדו לחדור לשם? ואם כן המקרופאזים ששם יכולים להיפטר מגוף בגודל של כרגיר חול שעלול להכיל סיבי אזבסט? אודה לך אם תענה לפחות בכיוון מסויים לשאלותיי, האם עלי לחשוש? אני חרד ומוטרד מאוד מאסבסטוזיס ומחלות ריאה נוספות (לאחר המקרה הפסקתי לעשן סיגריות) אני כאמור מוטרד משום שמדובר ב"חלקי גדול" יחסית (ואני גם יודע שאלו החלקים המיקרוניים שבטוח מסוכנים - רק מה הסיכון עם גרגרירים גדולים יותר כמו שתארתי?)

הוספת תגובה

• תיקון: מפאת גולדו = מפאת גודלו

אלון
    28/02/2016

תיקון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים מכובדי בעניין חשיפה מקרית לאזבסט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/02/2016

שלום,

חלקיק בגודל שציינת לא מדיע אל רקמת הריאות/בועיות. מעבר לזה במחלות הקורות לחשיפה לאסבסט מדובר על חשיפה לאורך זמן לחלקיקים קטנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון צמחי מרפא11111111111111111111111111111111111
    מיה
    26/02/2016

שלום

האם יש נזק בעישון צמחי מרפא יבשים כמו: מליסה, סרפד, ורבנה וכו'.
    העישון במינון נמוך 2-3 ליום, גילגול סיגריה עם הצמח היבש כמובן נקי ללא תוספת טבק..

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/02/2016

לא מדובר בנזקי עישון ידועים במידה ואין טבק בתוך "סיגריות". בנוגע לחומרי שריפה של צמחי מרפה , יש לבדוק בנוגע לתופעות לוואי נשימתיות וכלליות אצל מתעסקים בתחום (מומחים בצמחי מרפא) . לא ידוע לי על מחקרים מדעיים שנעשו בשאלה הספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודגמה קשרית בריאה כ 2ס"מ ודופן ימני של קנה נשימה מעט מעובה
    Mamy
    26/02/2016

בוקר טוב

קצת רקע שיעול וברונחית במשך שבועיים קבלת אנטיביטיקה

לאחר מכן כאבים בחזה ובצלעות ובשרירים קבלת בטרן ששיחרר כעבור שלושה ימים.

צילום חזה בעקבות הכאבים והתקבל הממצא הבא:הודגמה קשרית בקוטר כ 2 ס"מ.

דופן ימני של קנה נשימה נעט מעובה.

אין עדות לתסנין או תפליט.

הצלעות מימין תקינות.

מומלץ CT

האם הממצא הנ"ל מהווה סכנה?.אשמח לקבל חוודת דעת.

(בת 37 ללא בעיות בריאות.לא מעשנת)

תודה על ההתיחסות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/02/2016

כל ממצא שאינו בר אבחנה לפי צילום , מחייב המשך בירור . CT חזה הינה בדיקה לא פולשנית שמאפשרת לקבל מאפיינים נוספים באיבחון הממצא. יכול להיות שממצא בצילום הינו אקראי (אינו קשור לתסמינים שבגללם נעשה צילום חזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ממש-עזרה מיואשת ביותר.דלקת ריאות וסינוסיטיס
    דניאלי
    23/02/2016

ת ממשאמאלה‏(23.2.2016, 4:54)

רב אני חולה בסינוסיטיס באופן כרוני כבר מעל לשנה. הולך וחוזר בלי הרף. לפני כחודש וחצי לקיתי בדלקת ריאות.קיבלתי במשך שבועיים רוקסו ומוקסיפן .מצבי השתפר אבל אחרי כמה ימים חלה הדרדרות. בשבועיים האחרונים מקיאה גושי ליחה חומים,ירוקים וצהובים בלי הפסקה עד כדי הקאת אוכל,כאב בריאה הימנית והסינוסיטיס ממשיך.רופא המשפחה שהוא מומחה ריאות שמע חרחורים מופשטים בריאה ,אבחן דלקת ריאות ונתן לי טאבניק עשרה ימים,500 מג פעמיים ביום. עברו שישה ימים.כמות הליחה וההקאות פחתה,הצבע השתנה ללבן גם הליחה פחתה אבל יש לי בחילה, חולשה קלה בכל הגוף והכאב בריאה הפך להיות מטושטש כמו נימול כזה באיזור הגב. היד והשכמות עדיין כואבים לי,אני חלשה ומדי פעם עדיין יש הוצאת ליחה והקאה.מהסינוסיטיס במשך הימים השפריץ לי וסליחה על התיאור,ליחה ונוזל צהוב בכמות עצומה שפחתו עם הימים. האם זה נורמלי שעברנו 60 אחוזים מהטיפול וזאת תחושתי?הרופא שלי חוזר ברביעי אז אני לחוצה. תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/02/2016

שיפור בתסמינים בזמן מחלה זיהומים (גם בדרכי אויר עליונות- כגון סינוסיטיס , וגם תחתונות - דלקת ריאות) בדרך כלל מתחיל תוך כדי טיפול אנטיביוטי אך יכול להיות בתום הטיפול. חשוב להמשיך טיפול לפי דעתו של רופא המטפל . במקרה של סינוסיטיס ממושכת, חשובה חוות דעת רופא א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זינט 500 מ"ג לטיפול בשיעול וליחה שקופה
    עופר
    23/02/2016

שלום.
    לפני 7 שבועות חליתי למס' ימים - ככל הנראה מחלה ויראלית.
    מאז משתעל עם ליחה שקופה ותחושה של גירוי בקנה הנשימה. בשכיבה יש הקלה. ללא נזלת.
    לפני שבוע הייתי אצל רופא ריאות שנתן לי אבאמיס (תרסיס לאף - שני ריסוסים לכל נחיר פעם ביום) ו-Symbicort (משאף - שאיפה אחת פעמיים ביום) לשבועיים, ואם זה לא יעזור הפניה לרופא אא"ג לבדיקת מיתרי הקול וצילום ריאות וחזרה לרופא הריאות.

אחרי שבוע עם האבאמיס וה-Symbicort זה לא עבר ואני לא בטוח אם יש שיפור - אולי.

היום הייתי אצל אא"ג שהסתכל על מיתרי הקול (בדיקה חזותית עם מראה מחוממת - ללא אנדוסקופ) ואמר שיש דלקת ורשם אנטיביוטיקה: זינט 500 מ"ג, פעמיים ביום.

1. האם אין בדיקת מעבדה שיכולה לוודא שאכן הדלקת חיידקית, לפני שאני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה?
    2. האם לעשות את צילום הריאות, או קודם לקחת את האנטיביוטיקה ובמידה והשיעול עובר לוותר על הצילום?
    3. במידה ואני מתחיל לקחת את הזינט, האם להמשיך תו"כ עם האבאמיס ו/או ה-Symbicort?

יש לציין שעברתי השנה CT בטן ולקחתי הרבה אנטיביוטיקה בשל סיבות אחרות, כך שאיני מתלהב לקחת אנטיביוטיקה מיותרת או לעבור צילומים מיותרים מחשש לפגיעה בגוף. אני לא מתכוון לקבוע שהם מיותרים - אני בעצם שואל, ואם צריך, אעשה הכל כדי להבריא.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• נ.ב.

עופר
    23/02/2016

אגב, אני בן 33 ובריא בד"כ.
    קראתי לאחרונה על חיסון הפנאומווקס. האם יכול לעזור למצב הנוכחי שלי?
    במידה ולא, האם באופן כללי כדאי לי להתחסן? (אני יודע שבעקרון ממליצים מגיל 65 או לחולים במחלות כרוניות, אבל בכ"ז... יש סיבה לא להתחסן?)

שוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/02/2016

חיסון אנטי-פנאומוקוקאלי (קיימות 2 גרסאות: פראבנאר ופנאומובקס ) הינו יעיל למניעת זיהומים קשים ע"י חיידק פנאומוקוקוס . חיסון זה אינו יעיל במידה וקיימת מחלה זיהומים באותו זמן. באופן כללי חיסון מומלץ קודם כל לחולים במחלות כרוניות קשות. אנשים ללא מחלות כרוניות גם כן יכולים לקבל חיסון זה , בדרך כלל מספיק פעם אחד בחיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/02/2016

1. תרבית גרון או תרבית כיח יכולים להוכיח האם מדובר בזיהום חיידקי ומאיזה סוג חיידק. רגישות תרבית אינה גבוהה, זאת אומרת תרבית שלילית אינה שוללת זיהום חיידקי. לכן במקרה ותמונה קלינית וממצאים בבדיקה מקרוסקופית מחשידים לזיהום חיידקי , מקובל לתת טיפול אנטיביוטי ללא הוכחה בתרבית (לכך דרוש עוד זמן כתוצאות אינן מיידיות)
    2. יש לפעול לפי המלצות רופא שהפנה לבדיקה או לפחות לוודא מול רופא מפנה האם עדיין נחוץ לבצע בדיקה במידה ומצב השתנה
    3. טיפול אנטיביוטי וטיפול במשאף/תרסיס אינם סותרים זה את זה , טיפולים האלה ניתן לקבל במקביל. לעיתים מדובר במספר גירוים לשיעול ויש צורך לטפל במספר גורמים יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה