מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 בדיקות Ct.אנה15/05/2016
שלום,
שלחו אותי לשני בדיקות ct - רופא אף , אוזן, גרון - לct של סינוסים ורופא ריאות ל c t של חזה.האים אני אקבל יותר קרינה אם אעשה 2 בדיקות נפרדות במקום בדיקה אחת - סינוסים וחזה באותו זמן?
הבעיה היא ששלחו אותי לשתי מקומות שונים והם לא יעשו בדיקה אחרת בלי בקשת הרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 בדיקות Ct. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/05/2016שלום,
במידה וה CT הוא של סינוסים בלבד וחזה בלבד לא נראה לי כי החלוקה לשתי בדיקות לעומת אחת תשנה את מינון הקרינה מכוון שאין חפיפה בין אזורי הבדיקה. נסה לטלפן ולשאול במכון CT תשובה ודאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בלתי נגמר שתקופה ארוכה לא מזהים ממה הוא נובעשחר10/05/2016
שלום.אני בן 36 ללא מחלות רקע.לפני כשנה התחיל אצלי שיעול שנמשך עד עצם היום הזה.בתחילת תקופת השיעול טופלתי ע"י רופא משפחה בסטרואידים כחודש ימים.במהלך החודש הזה השיעול נחלש אבל לא הפסיק.השלב הבא שביצעתי זה צילום חזה..הריאות היו נקיות.כעבור כמה חודשים נשלחתי לרופא ריאות.הרופא שמע את הריאות וביצע בדיקת ספירומטריה{שיצאה תקינה} ונשלחתי למבחן תגר(אמור לבצע אותו בסוף החודש).לפני שלושה חודשים טופלתי גם ע"י תרופה נגד אלרגיה{שבועיים} שגם לא עזרה.חשוב לציין שאני משתעל רק בשעות היום.השיעול לא תוקף אותי בלילה ולא מעיר אותי.רופא משפחה שלל בעיה לבבית כי הוא טוען שאם הייתה בעיה לבבית הייתי משתעל גם בלילות וזה היה מפריע לי לישון.גם אצל רופא אף אוזן גרון הייתי.כמובן שלא מצא כלום.רוב השיעול שלי מלווה בליחה.בנוסף כחודש לקחתי תרופה נגד צרבות(חשבו אולי שיעול נובע מקיבה) אבל גם זה לא עזר.רוב הזמן יש לי ריר צמיגי.כשנה עם השיעול שאלתי את רופא המשפחה ורופא ריאות אם צילום נוסף שנה אחרי שיעול יכול להבהיר את המצב אבל שניהם התנגדו לצילום.אני חסר אונים שלא מוצאים ממה אני משתעל..השיעול הפך למטרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול בלתי נגמר שתקופה ארוכה לא מזהים ממה הוא נובע - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/05/2016שלום,
3 הסיבות השכיחות לשיעול כרוני באדם שלא עישן וצילום חזה תקין הם, אסתמה, נזלת אחורית ורפלוקס קיבה (אחת או יותר בו זמנית). עלייך להשלים את מבחן התגר ולאחריו לחזור לרופא ריאה. אם כל האפשרויות הנ"ל מוצו במלואן (כולל האף) מקובל לבצע CT חזה ומערות פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה אוזינופילית- nucala ו cinqairאנה07/05/2016
שלום,
יש לי קוצר נשימה במשך שנתיים- אני לא יכולה לקחת נשימה עמוקה.
רמת אוזינופילים בדם -28%, אז אמרו לי שזה אסטמה אוזינופילית.מה עוד יכול להיות עם עם רמת אוזינופילים כל כך גבוה?
לקחתי כמה קורסים של פרדניזולון - בהתחלה הוא קצת עזר ועכשיו -לא עוזר .
שמעתי על תרופות החדשות- nucala ו cinqair
האים אפשר לקבל אותם בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה אוזינופילית- nucala ו cinqair - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/05/2016שלום,
באסתמה יכולה להיות אאוזינופיליה אך יחד עם זאת המספר שציינת גבוה יחסית לממוצע. בעקרון תתכן גם דלקת ריאות אאוזינופילית כרונית (אמורים לראות בצילום חזה) ועוד תסמונות המלוות אסתמה. רצוי שתתיעצי עם רופא ריאות מומחה, כולל אפשרות לחוות דעת שניה (עם כל החומר המצטבר/ספירות דם קודמות/צילומים וכו').
לגבי הטיפולים שהזכרת, בהנחה שלא טעית באיות- הם לא מוכרים לי. ייתכן ומדובר בשמות מסחריים המופיעים רק בחו"ל. מהם השמות הפרמקולוגיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMepolizumab ו reslizumab
אנה09/05/2016Reslizumab של טבע
ו mepolizumab
האים יש מומחה בארץ במחלות אאוזינופיליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Mepolizumab ו reslizumab - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/05/2016שלום,
מדובר בטיפול כנגד אינטרלאוקין 5. בארץ הטיפול לפי שעה נעשה במסגרת השתתפות במחקר, באסתמטיים לא מאוזנים למרות טיפול משאפי משולב. אנ מציע לך לפנות לרופא ריאות שיאזן את האסתמה שלך ובמידה והיא לא מתאזנת שיפנה אותך למרפאת ריאות בי"ח מאיר בשאלה של התאמה להשתתף במחקר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה באאוזינופיליה ריאתי
אנה10/05/2016תודה רבה על התשובה
אני הייתי אצל כמה מומחי ריאות וקוצר נשימה שלי רק נעשה יותר ויותר גרוע- רמת אאוזינופילים גדלה פי 2 בשנה האחרונה ופרדניזון גם לא עוזר. האים יש מומחה באאוזינופיליה ראיתי בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מומחה באאוזינופיליה ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/05/2016שלום,
אין מומחה דווקא לאאוזינופיליה ריאתית. ישנם רופאי ריאות שמתמחים יותר באסתמה ובאיזונה. אני הוא אחד מהם אך יש כמובן אחרים. פני לרופא כזה שיעריך האם באמת אין אפשרות לאזנך ובמידה וכך יפנה אותך למקום בו נעשה מחקר כפי שהזכרתי. יש לזכור אבל כי במחקרים אלו חלק מהאנשים מקבלים את הטיפול הספציפי וחלק לא. התרופות עדיין לא נכללות בסל הבריאות ולמיטב ידיעתי גם עדיין לא מאושרות לשימוש בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של ריאה אחת במקום שתי הריאותיגאל01/05/2016
שלום רב!
אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס). פועל שעבדתי עמו, עבר השתלה ב"בילינסון" של ריאה אחת, למרות שסיליקוזיס פגע בשתי הריאת באותה מידה. האם זה מקובל להשתיל ריאה אחת בלבד? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/05/2016השתלת ריאה אחד או שתיים נעשת לפי שיקולים שונים : מהות מחלה שבגללה עושים השתלה, מאפיינים גנטיים של ריאה/ריאות אותם הולכים להשתיל והתאמתם למושתל. במקרה של סיליקוזיס ניתן לבצע השתלת ריאה אחד, כגון גם במחלות ריאה כרוניות שכיחות בהרבה מאשר סיליקוזיס (אמפיזמה, לייפת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה משאיפת ריח של שמן שרוףדינה01/05/2016
שלום
אני עובד סדרן בקולנוע וחשוף הרבה שעות לשאיפת ריח שמן שרוף של הכנת פופקורן
האם הדבר מסוכן לריאות למשך זמן ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/05/2016מבחינה מדעית אין נתונים לגבי חומר ספציפי האם עושה נזק לטווח זמן ארוך. במידה וישנם תסמינים נשימתיים כרוניים - מומלץ לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי הנשימה -עזרה לגבי סוג אנטביוטטיקהאייל25/04/2016
שבועיים וחצי מרגיש חולה....אחרי 8 ימים עם רוקסו....שהוציא מלא ליחה ירוקה מהגרון...עדיין לא מרגיש טוב..חולשה תשישות ועדיין כמו סכינים מתחת לגרון..הרופא נתן לי אוגמנטין. לפני יומיים .ולא נראה לי זה עוזר.אני מיואש.אנא עצתך -מבקש לציין שלפני הרוקסו לקחתי על דעת עצמי יום שלם זינט שלא הועיל :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בדרכי הנשימה -עזרה לגבי סוג אנטביוטטיקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/04/2016שלום,
אוגמנטין מכסה מגוון מרחב של חיידקים אבל הערכת השפעה לאחר החלפת אנטיביוטיקה אורכת 2-3 ימים. במידה והמצב אכן לא יישתפר עלייך לחזור ולהבדק על ידי הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים למצוא את הריאה המתאימה להשתלהיגאל24/04/2016
שלום רב! אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס).
1. האם ישנם סיכווים יותר גבוהים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה במדינה יותר גדולה כמו ארה"ב?
2. האם ישנם מקרים בארץ שהחולה נפטר עקב כך, שלא מצאו לו הריאה המתאימה להשתלה במקרי סיליקוזיס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/04/2016שלום,
ככל שהאוכלוסייה גדולה יותר כך גדל הסיכוי למצוא התאמה.
התארכות ההמתנה להשתלה עלולה לפגוע בחיי החולה במידה וההמתנה ארוכה מצפי תוחלת החיים שלו, ללא השתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות שלא מגיבה לאנטיביוטיקהסיגל14/04/2016
שלום,
חליתי כנראה בשפעת - חום גבוה (39) ושיעול יבש וכך חמישה ימים ללא שינוי. ביום השישי והשביעי של מחלה קצת השתפר מצבי - החום ירד אך השיעול התגבר. ולכן הופנתי לעשות צילום רנטגן. בצילום הודגם תסנין בבסיס הריאה הימנית. בעקבות זאת קיבלתי טיפול אנטיביוטי - אזניל למשך 5 ימים כאשר ביום הראשון מנה כפולה.
התחלתי לקחת אנטיביוטיקה ומצבי התחיל להתדרדר - חום גבוה כל הזמן וללא הפוגות. היום זה היום השמיני של המחלה. לוקחת אנטיביוטיקה כבר יומיים ועדיין עם חום גבוה.
כמה זמן לוקח לאנטיביוטיקה להשפיע? ייתכן שהיא לא עוזרת?
אשמח להמלצה מה לעשות.
בנוסף עשיתי בדיקות דם ותוצאות חריגות שיצאו:
AST (GOT) - 40.1
Hemoglobin - 12
Neutrophils % - 77
Lymphocytes % - 14.5
אציין שבאופן כללי אני בריאה בלי חריגים בתוצאות דם.
תודה, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות שלא מגיבה לאנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/04/2016שלום,
בהנחה שמדובר בשפעת הרי שוירוסים של מערכת הנשימה עלולים לכשעצמם לגרום דלקת ריאות וירלית או במקרים רבים לדלקת ריאות חיידקית ה"מתלבשת" על הזהום הוירלי. יומיים של טיפול באזניל או בכל אב' אחרת אינם זמן מספק להתרשמות של תגובה אך מלכתחילה הייתי מוסיף אנטיביוטיקה נוספת כמו זינאט או אוגמנטין. אם לא חל שיפור עדיין כדאי לחזור ולהבדק גופנית וגם לשקול חזרה על צילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם במקום 2 משאפים סרטייד וספריביה יש משאף אחד שמאחד את 2שמש14/04/2016
סוגי התרופות ומה שמו?תודה.
שלום, האם במקום 2 משאפים סרטייד וספריביה יש משאף אחד שמאחד את 2 - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/04/2016שלום,
התשובה בינתיים שלילית.
בסרטייד יש סטרואיד ומרחיב סמפונות ארוך טווח בטא-אגוניסטי
בספיריבה יש מרחיב סמפונות אנטיכולינרגי.
אין עדיין משאף יחיד שמכיל את 3 סוגי התרופות הנ"ל. אף כי בעתיד יהיה.
לעומת זאת יש מספר משאפים שמכילים את שני סוגי מרחיבי הסמפונות מהקבוצות הנ"ל, ללא סטרואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוקי דעות בנוגע לתסנין דלקתימיה13/04/2016
שלום,
בני בן ה- 9 חודשים נשלח לצילום רנטגן של החזה בעקבות מחלת חום גבוה של 41 מעלות במשך שבוע.
התקבלה תוצאה החשודה כתסנין דלקתי. רופאת הילדים אשר ראתה את התצלום, לא הייתה בטוחה בדיאגנוזה ובנוסף חום התינוק ירד לנורמה בדיוק ביום הצילום וללא התערבות תרופות שונות (ללא אנטיביוטיקה).
אשמח אם תחוו דעתכם. האם אתם מצליחים לאתר בתצלום המצ"ב את אותו תסנים דלקתי באופן וודאי?? (האם יש צורך במתן אנטיביוטיקה לילד למרות ירידת החום?)
אשמח לתגובתכם המהירה,
מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/04/2016בשל איכות של תמונה מצורפת קשה לדון בממצא זהיר אם קיים . אין לראות ממצא גס. במקרה של דלקת ריאות האבחנה אינה מתבססת רק על צילום אך גם על תסמינים קליניים וממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר. מתן טיפול אנטיביוטי הינו לצורך טיפול בתהליך זיהומי דלקתי ולא לצורך הורדת חום . חום הוא רק אחד התסמינים המעידים על זיהום פעיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להשתמש במשאף סרטייד לא ברצף אלא שימוש לתקופות מוגבלות?שמש12/04/2016
של כמה ימים?זאת בנוסף לטיפול שאני מקבל של ספריביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/04/2016משאף סרטייד (שילוב של סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי ארוך טווח) מיועד לטיפול כרוני . במקרים מסוימים נותנים אותו רק להחמרה של מחלה ריאתית כרונית (אסתמה או ברונכיטיס) , אז זה מוגבל לתקופת החמרה בלבד. בנוגע לטיפול במקרה פרטני מומלץ לפנות לרופא מטפל /יועץ ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה-דחוף מאוד-ריאות.כאבים וטאבניקדניאלי04/04/2016
אני מטופלת בטבניק בעשרה ימים האחרונים בגלל סינוסיטיס כרונית שממנה אני סובלת.טיפול של 14 ימים היום אנ ביום ה-11 1. היום התחלתי להרגיש כאבים בריאה הימנית(לפני חודש טופלתי בטבניק בגלל דלקת ריאות) השתעלתי קלות ונפלט לי גוש ליחה סמיכה מאוד וירוקה כמו שהיה לי בזמנו בדלקת ריאות. מה זה יכול להיות ולמה כואב לי באיזור הריאה? 2.ביומיים האחרונים אני חשה חוסר יציבות וסחרחורת.האם יכול להיות שזה נגרם בגלל הטבניק?? אודה לעזרתכם. אני לחוצה
ד``ר דניאל סטרובין05/04/2016כאבי חזה אינו תסמין ספציפי , לעיתים הוא מלווה דלקת ריאות אך לרוב הינו מסיבות קשורות לצלעות/שרירי בית חזה/מבנים אחרים בדופן בית החזה. כיח צבעוני בזמן שיעול יכול לאפיין זיהום פעיל בדרכי אויר עליונות (סינוסיטיס) או תחתונות (ברונכיטסי או דלקת ריאות).
במקרה של הופעת תסמינים תוך כדי טיפול אנטיביוטי יש לבחון כל האפשרויות יחד . לכן מומלץ לפנות לרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במחולל חמצן לחולה COPD בשלבים מתקדמים.אירה שכטר30/03/2016
שלום. אבי חולה בCOPD בשלבים מתקדמים. שוקל שימוש במחולל חמצן, אך מעוניין לדעת אם מרגע תחילת שימוש במכשיר לא יוכל להסתדר בלעדיו. האם השימוש במכשיר יוכל להפחית שימוש בתרופות נגד לחץ דם, לב ולאחרונה נוספו גם כאבי ראש בגלל החוסר חמצן? תודה.
ד``ר דניאל סטרובין31/03/2016החלטה על צורך בחמצן ביתי קבוע היא נעשת ע"י רופא ריאות בהתאם לממצאים אובייקטיביים . במידה וקיים צורך קבוע בחמצן הוא גם קובע תדירות וקצב שימוש בו. לא ידוע על השפעה משמעותית של חמצן קבוע על מחלות כרוניות לא ריאות כגון לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא דלקת ריאות אינטרסטיציאליתאליה29/03/2016
בת הזוג שלי סובלת מדלקת ריאות אינטרסטיציאלית ומקבלת טיפולים בה והתייחסות של רופא אך יש לי שאלה בתור אחד שלידה, במהלך המחלה היא סובלת מהתקפים של כאבי בטן עזים ולחץ על החזה ואני רואה אותה סובלת, במהלך ההתקף יש משהו שאפשר לעשות ? תודה רבה :)
ד``ר דניאל סטרובין31/03/2016תסמינים שצויינו כאן אינם ספציפיים ובגלל שטיפול חייב להיות בסיבה - יש לפנות לרופא המטפל כדי לברר מקור לכאבים האלה . טיפול יהיה בהתאם לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו ההבדל בין אסטמה לקוצר נשימה? חשוב ומאוד עקרוני לישרלי27/03/2016
צהריים טובים,
למיטב הבנתי, יש הבדל בין אסטמה לקוצר נשימה, כאשר אסטמה היא מחלה כרונית וקוצר נשימה אינו כרוני ואינו קבוע ולאו דווקא קשור לתפקודי ריאות. האם זה נכון?
והאם זה נכון כי קוצר נשימה זהו תסמין קל יותר מאשר אסטמה?
רב תודות על העזרה,
שבוע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/03/2016קוצר נשימה הינו תסמין מהווה תחושה קושי לנשום של מישהוא. תופעה קיימת במחלות ומצבים רבים , לא רק בתחום ריאות. אסתמה הינה מחלה דלקתית כרונית של עץ סימפונות , אחד התסמינים שלה - קוצר נשימה התקפי , בדרך כלל מלווה בשיעול ו/או ציפצוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)