מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות לוואי לסימביקורט לבת 20 עם חשש לאסתמהמיכל18/07/2016
שלום רב,
בתי בת 20 עם חשש לאסתמה החלה שימוש בסימביקורט פעמיים ביום.
החל לה רעד (לעיתים קשה) בידיים.
האם זה מסוכן?
היא צריכה לפנות לרופא/להחליף משאף?
תודה,
אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2016סימביקורט הינו משאף משולב, מכיל סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות מסוג בטא-אגוניסטי. אחד התופעות לוואי של מרחיב סימפונות יכול להיות רעד בידיים. אין סכנה בדבר , אך במידה ותופעה פוגעת באיכות החיים - יש לפנות לרופא מטפל /רופא ריאות כדי להחליט על טיפול שאינו מכיל מרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה נמוכה, האם זה מסוכן, ומה הסיבה?נתן17/07/2016
שלום
אני בתחילת שנות הארבעים, לא מעשן, לא ידוע על מחלת ריאה או לב.
באופן כללי רמות הסטורציה שלי הן בסביבות ה 94-95, לפעמים גם פחות.
היום כששכבתי במיטה (לא בזמן שינה) הרגשתי שאין לי אוויר (לא נראה לי קוצר נשימה), ומדדתי סטורציה (עם מד אצבע) וזה היה באזור ה -90 מינוס, זה עלה וירד, הגיע גם ל -85.
גם בהמשך היום הרמות היו נמוכות יחסית, נע באזור 90 פלוס מינוס.
הדופק לא היה גבוה במיוחד.
ברצוני לשאול
מאיזו רמה זה נחשב למסוכן?
ומה יכולות להיות הסיבות לסטורציה נמוכה?
מה עלי לעשות?
והאם יכול להיות שבמצב שכיבה זה מחמיר ויורד יותר מאשר בישיבה?
אציין שאני מטופל בזריקות נבידו (טסטוסטרון), אני לא יודע אם יש לזה קשר.
(בבדיקות הדם אצלי יש עליה בהמוגלובין ובהמטוקריט בגלל הזריקה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2016חמצון של דם הינו תוצר סופי של תהליך הנשימה המערב רוב מערכות בגוף , קודם כל ריאות ולב /כלי הדם. ריווי חמצן (סטורציה) של 95% ומלא הינו חמצון דם תקין. מתחת ל95% הינו חמצון לקוי . סכנה נובעת מהגורם שמביא לירידה בחמצן הדם ולא מירידת חמצון לבד. מתחת ל80% של ריווי חמצון נחשב לרמה מסוכנת , גם כאן ישנן הסתייגויות האם זה מצב חד או כרוני .
חמצון באופן טבעי נמוך יותר בשכיבה מאשר בישיבה או עמידה עקב איוורור ירוד בזמן שכיבה .
במקרה של ריווי חמצן ירוד באופן ממושך (חוזר) , יש לבצע בירור כדי לגלות סיבה לכך. לצורך כך מומלץ לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובותיך המהירות שאלה אחרונה בנושא הטיפול המשולש לאסטמטייםאני13/07/2016
דר נכבד
להבא אם במקרה החיידק יחזור האם יש אפשרות אחרת לשילוב האנטיביוטיקות :פלגיל+קארין(+לוסק) המתאים לאדם רגיש למרכיבים מסויימים / אסטמטי כמוני היכולים לגרום להרגשת חנק כפי שקרה עכשיו,בכדי שתופעות לוואי כאלו לא יחזרו על עצמן אפילו אם הן 1-10 ל1000?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2016ישנה אפשרות לשילובים אנטיביוטיים שונים, בהתאם למקרה פרטני רופא מטפל יחליט. תגובה אלרגית/תופעות לוואי יכולות להופיע גם במידה ושימוש בתרופה פעם הראשונה ואין סיפור של רגישות בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה: הכוונה לתופעות לוואי ש
אני19/07/2016דר נכבד,תודה
הכוונה לתופעות לוואי אפילו נדירות שקשורות למערכת הנשימה, שידועות מראש בלי קשר לטיפולים קודמים.
שאולי ידועות,יותר,לרופאים מתחום רפואת הריאות ופחות לרופאי גסטרו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2016תופעות לוואי אינן ייחודיות לתחום מקצועי . בכל תרופה ישנן תופעות לוואי אופייניות לה . תופעות אלרגיות אינן דבר שניתן לנבא הופעתן או היקפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתווית של אנטיביוטיקה קארין למשל
אני19/07/2016דר נכבד
אך בתווית למשל של אנטיביוטיקה קארין ,כתוב שבתופעות לוואי נדירות 10 ל1000 יכול להיות קושי בנשימה(אלרגיה).אך רק בדיעבד לאחר שימוש התופעה התרחשה .אילולא ידעתי אולי הייתי מבקש אנטיביוטיקה אחרת מהרופא.
2.או רגישות קבועה לקבוצת אנטיביוטיקה אריתרומיצין שגורמת לכך למשל.
תדוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/07/2016לא הבנתי לגמרה מה שאלה כאן?
לא ניתן לנבא תופעות לוואי של תרופה במקרה פרטני . רמת סבירות של שכיחות תופעה זאת או אחרת יכולה לשחק תפקיד רק בסיטואציות ספציפיות מאוד ולא בהכללה. לא ניתן ללמוד מראש על סבירות לתופעות אלרגיות כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיף לבקש כדור אנטיהיסטמין או כדור קורטיזון והאםאני13/07/2016
דר נכבד
תודה על התשובה המרגיעה.
בהמשך לשאלה קודמת של תגובה לאנטיביויטקה והטיפול,
האם יש עדיפות לאחד מהטיפולים: (טיפול היסטמיני גורם לי להרגשת ישנוניות מלקחיה בעברי ) או קורטיזון?
2. האם מדובר בכדור קורטיזון שהרי במשאף שאני לוקח יש קורטיזון יכול הלהיות שהמינון אינו מתאים כרגע ואז אולי להגביר השימוש בו יכול להספיק?(250 מק"ג)?
3. האם מדובר בהחלפת משאף כרגע?
סליחה על כמות השאלות אני מודאג שההמתנה חלילה לא יצרה נזק מכיוון שהתור לרופא משפחה שלי רק ביום שישי מכיון שהיה בחופשה והתור לרופא ריאות נקבע לעוד מספר ימים ביום שני -לא הסכימו לקבל אותי בדחיפות.
בכבוד רב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עדיף לבקש כדור אנטיהיסטמין או כדור קורטיזון והאם - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2016שלום,
אם מצבך בטוב , חוץ מהחרדה, אז אני ממליץ להמתין לבדיקת רופא. במידה ומצבך דחוף- פנה למלר"מ או מוקד דחוף אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזמן שעובר לתגובה לאנטיביוטיקה יוצר מצב בלתי הפיך?אני13/07/2016
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הזמן שעובר לתגובה לאנטיביוטיקה יוצר מצב בלתי הפיך? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2016כפי שכתבתי המצב בדרך כלל הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס - בדיקות תקופתיות?מיכל12/07/2016
שלום רב.
לפני כתשע שנים בסוף הריון אובחנה אצלי סרקואידוזיס עורית וריאתית. המחלה ברמיסיה מאז ללא טיפול סיסטמי אבל עם הזרקת סטרואידים מקומית נגעים בער (שיצאו בשני מקומות בלבד על צלקות ישנות!). מאז עשיתי 2 צילומי חזה ופעמיים תפקודי ריאות והכל היה תקין. הפעם האחרונה לפני כחמש שנים. אני מרגישה טוב, רצה מתאמנת והכל. האם זוהי הזנחה שאיני נבדקת אחת לתקופה? כן דואגת לבדוק ACE וגם הוא תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס - בדיקות תקופתיות? - תגובה
אני נוהג לעקוב אחרי חולי סרקואיד לתקופה ארוכה, סדר גודל של 10 שנים במרווחים שתלויים בתוצאות הקודמות. כבר קרה לי שהמחלה מתחדדת לאחר שנים של הפוגה. לדעתי רצוי לחזור על תפקודי ריאה, בדיקת עיניים בשאלת סרקואיד, איסוף שתן 24 שעות להפרשת סידן כמותית ורמת סידן בדם, וגם תרשים אקג עם תרשים ארוך של חיבור 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיציןאני12/07/2016
דר נכבד
בהמשך לשאלה הקודמת ההכוונה האם תתכן רגישות או אלרגיה לאחד המרכיבים שבאנטיביוטיקה?אולי אריתרומיצין שבקארין?
2.יש שינוי ספציפי לאחר תחילת לקיחת האנטיביוטיקה פלגיל+קארין (לוסק נלקח גם לפני
ולא היתה בעיה איתו).גם לאחר מספר ימים של הפסקה נראה כאילו נוצר נזק לריאות.
3ץ האם ייתכן שבעקבות אלרגיה או תגובה אחרת לאנטיביוטיקה נוצר נזק בלתי הפיך לנאדיות הסינפונות הקטנים שאולי בלתי הפיך?
4. מהו הטיפול לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה האם יכול להיות קשור לאלרגיה לאריתרומיצין - תגובה
תגובה של רגישות תתכן לכל תרופה. לא ידוע לי על תגובה ריאתית לאריתרומיצין (או מקרולידים אחרים) או נזק לבועיות , בוודאי לא שכיחה. בתגובה לתרופות אנטיביוטיות ההשפעה בד"כ היא זמנית וחולפת עם הפסקת הטיפול או במנידת הצורך טיפול לתגובת יתר (אנטיהיסטמינים/סטרואידים בד"כ). האם אובחנה אצלך השפעה ריאתית באופן אוביקטיבי? (בדיקת רופא/בדיקות הדמייה/תפקוד) אם לא אז רצוי שתפמנה לבדיקה לאשש או לשלול תחושותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתין לבדיקת רופא ריאות -שאלה
אני13/07/2016דר נכבד
למרות המשך לקיחת המשאף הקבוע שאני לוקח בשגרה מכיוון שאני אסטמטי :סרטייד דיסקוס ועכשיו הוספתי ונטולין ומרכך ליחה ראונק. עדיין מרגיש תחושה של קושי בהוצאת אוויר ובנשימה מאז.
2. ממתין עדיין לתור לרופא המשפחה לצורך קבלת הפנייה לרופא ריאות.
3. הייתכן שישנה תופעה אלרגית או בעייה אחרת למרכיבים אחרים חוץ מארותרומיצין באנטיביוטיקה מסוג פלגיל וקארין לאנשים אסטמטיים?
4. אם כן אני מבין שהמצב הפיך ולא נשארים נזקים לריאות,בכל מקרה של תופעה לאנטיביוטיקה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה גודש פריהילרי שמאל ו ב - RLLאורח07/07/2016
שלום
מדובר על צילום חזה שנעשה לאדם מבוגר במצב סיעודי
הצילום נעשה בישיבה
מה משמעות הממצא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה גודש פריהילרי שמאל ו ב - RLL - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/07/2016שלום,
מדובר בתיאור רנטגני של הממצאים ללא שניתנה אבחנה ספציפית. כשמציינים "גודש" הכוונה היא בד"כ לאי ספיקת לב. במקרה הזה מתואר גודש רק בצד אחד, דבר שאינו קלאסי לאי ספיקת לב. יש לראות את הצילומים בקונטקסט של מחלותיו וההיסטוריה הרפואית העכשווית וגם מעברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כל היום והלילה עם ליחהמירי07/07/2016
למעלה מחודש שאני סובלת משיעול טורדני חזק . בזמנו לפני 16 שנים גילו לי אלרגיה על גבול האסטמה או כמו שנכתב- ברונכיט אסטמטית. לא היו כל טיפולים מיוחדים עד עכשיו. עכשיו קבלתי משאף SERETIDE DISKUS, שהקל בהתחלה . אני מתעוררת בלילה עם בחילות וכשמצליחה אז מוציאה מלא ליחה. צילום ריאות תקין. יש טור לתפקודי ריאות . בינתיים סובלת ועייפה כל הזמן . איני יודעת אם יש קשר לכך שגילו לי הדבקה בוירוס CMV .
נא עצה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/07/2016סיבות שיעול ממושך הינן מתחלקות בין מקורות בדרכי אויר עליונות (נזלת, צרבת) או דרכי אויר תחתונות (אסתמה , ברונכיטיס ) . טיפול יכול להיות סימפטומטי וגם טיפול בסיבת השיעול . טיפול בסיבת השיעול הינו יעיל ביותר . החלטה על מקור השיעול וטיפול בו נובעת מבירור בכל מקרה פרטני . לכן מומלץ לפנות לרופא מטפל כדי לשקול בדיקת רופא א.א.ג וגם יעוץ רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולש ואסטמה האם יש מגבלה?אני06/07/2016
דר נכבד
אני מטופל בפליקסוטייד דיסקוס 250 מ"ג.
האם יש מגבלה טיול המשלוש נגד החיידק ההליקובקטר שכולל :לוסק+מטרונידאזול+קארין מבחינת השפעה שלילית על הריאות? אם כן האם יש תחליף?
ד``ר דניאל סטרובין07/07/2016אין יחסי גומלין בין טיפול לחיידק הליקובקטר לבין משאף סטרואידלי (פליקסוטייד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר נשימה ומחנק האם יש קשר דחוף
אני07/07/2016דר נכבד
האם יש אפשרות לקשר לקוצר נשימה בעקבות הטיפול זה היום השלישי שאני מרגיש שינוי בנשימה ,אני חושש האם יכול להיות שנוצר נזק לריאות בעקבות שימוש בטיפול?
האם יש תחליף?יש לציין שבעקבות רגישות לפניצילין הוחלף המוקסיפן למטרונידאזול+קארין +לוסק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/07/2016תופעות לוואי כולל נשימתיות יכולות להיות מכל תרופה . במידה ותסמינים החלו עם תחילת טיפול ואינן חולפות - יש להפסיקו בתאום עם רופא המטפל ולעקוב אחרי העלמות תופעות נשימתיות. הרי יכול להיות צירוף מקרים של תופעות נשימתיות ללא כל קשר לטיפול תרופתי בתחום גסטרו. במידה ותופעות חולפות אחרי הפסקת טיפול , יש לפנות לרופא מטפל/רופא גסטרואנטרולוג כדי לקבל טיפולי חלופי במקרה הפרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימצאי מבחן הליכה 6 דקות - חולת IPFג.06/07/2016
שלום,
בת 65. חולת IPF מזה 10 חודשים. מטופלת ב OFV. בדיקות מהחודשיים האחרונים.
תיפקודי ריאה: "הפרעה רטרוספקטיבית עם דיפוזיה ירודה מאוד".
אקו לב: "לחץ ריאתי מוגבר קל."
סיטי ריאות: קלאבינג בולט 95%.
מבחן הליכה: סטורציה בהתחלה 93% , אחרי 2 דקות ירדה ל 79% . סיימתי את הליכה ואז ניזקקתי כבר לחמצן הנייד.
א. מה מסקנת מבחן ההליכה ?
ב. כיצד היית כמומחה לריאות מדרג את מהלך המחלה עד כה ( מתקדם ? מתקדם מאוד?)
ג. האם השתלת ריאות היא בלתי נמנעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/07/2016ירידה בחמצון תוך כדי מאמץ של הליכה ביחד עם תוצאות תפקודי ריאות מעיד על לייפת בשלב מתקדם . טיפול תרופתי יכול להאט או לעצור התקדמות המחלה ,אך לא ניתן להיות בטוח בכך. בשל גיל גבולי בהיבט הכללה ברשימת השתלות ריאה , לרופא ריאות מטפל יש לשקול הפניית מטופלת למרכז השתלות ריאה ארצי (בילינסון- רבין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה נלאה במחלת פיפריזיס ריאתימדלן02/07/2016
אני צריכה לעבור ניתוח להוצאת גוש סרטני בשד. אני חולה בפיברוזיס ריאתי ומתה מפחד מההרדמה.האם תוכל בבקשה להתיחס לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה נלאה במחלת פיפריזיס ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2016שלום,
מתפקידו של המרדים להתאים לך את סוג ההרדמה האופטימלי והכי פחות מסכן, בהתאם למלחת הריאות. הוא חייב לראות את תפקודי הריאות המלאים שלך וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םקוצר נשימה בחדר מחניק.אנה01/07/2016
שלום,
בת 52, אובחנתי באסתמה אוזינופילית לפני כמה שנים.
בשבועיים אחרונים אני מרגישה קושר נשימה רב במשרד כשמזגן לא עובד טוב וחלונות סגורות - לא יכולה להשאר במשרד יותר משעה, חייבת לצאת החוצה או למקום איפה שהמגן מקרר יותר טוב.
האים זה אופייני לאסתמה ?
או יכול להיות שזה משהו אחר?
אנשים אחרים במשרד לא מרגישים שום דבר.
םקוצר נשימה בחדר מחניק. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2016שלום,,
לא בהכרח קשור לאסתמה. בחדר מחניק גם ללא אסתמה התחושה יכולה להיות מחניקה. נסי ונטולין כשזה קורה ותנסי להתרשם האם עוזר באופן משמעותי ולא פסיכולוגי. מעבר לזה, במידה ולא בצעת תפקודי ריאה בשנה האחרונה ולא ראית רופא ריאות, כדאי שתעשי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מנטו בעור, תקינות הבדיקהלי30/06/2016
שלום ד״ר,
לפני כשנתיים כחלק מהכשרתי לעבוד בבית חולים עשיתי תבחין מנטו פעמים אשר יצא שלילי. כעת אני עובדת בבית חולים וכחלק מבדיקת סקר נאלצתי לעשות שוב את הבדיקה.
אני חוששת שהאחות שעשתה לי הבדיקה בבית חולים לא ביצעה אותה כראוי, כיוון שכאשר עשיתי בפעמים הראשונות במלש״ח החדירו את החומר ונוצרה בועה קטנה בגודל של מס מ״מ אשר נראה בברור לעין, ובבדיקת סקר שעשו לי נראה מאוד שונה נוצרה בועה ממש קטנה שבקושי נראת לעין ואני חוששת שהיא לא בוצעה בצורה טובה והתוצאה לא תהיה אמינה.
אשמח לתגובתך תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבחין מנטו בעור, תקינות הבדיקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2016שלום,
קרוב לודאי שהאחות בביה"ח שעושה את המנטו יודעת לעשותו. במידה ויצא שוב שלילי, ניתן לחזור עליו כבוסטר, לאחר שבוע עד 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לשאיפת פיסת לחם קטנה - תינוקקרן28/06/2016
שלום רב, בת 8 חודשים, נתתי לה היום חתיכה קטנה של לחם טבולה במרק, חתיכה רכה לגמרי, באורך של כ - 2 שקדי מרק, היא אכלה כמה כאלו ואז השתעלה, לא הכחילה או משהו קיצוני, אבל כן השתעלה פעמיים, שלוש.
שאלותיי:1. אם פיסת הלחם הקטנה נכנסה חס וחלילה לריאות ולא יצאה בשיעול שלה, האם היא יכולה להיפלט לבד החוצה או שהלחם (שכבר רטוב ממרק) נמס בריאות? .
2. אם היא לא משתעלת יותר במשך היום - יומיים הקרובים, האם זה סימן שזה בסדר? יכול להיות שיעול לסירוגין, או שחייב להיות שיעול ממושך כדי להעיד על בעיה? מהם הסימנים שעליי לשים אליהם לב, שיכולים להחשיד שהיא שאפה את הלחם.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש לשאיפת פיסת לחם קטנה - תינוק - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/06/2016שלום,
שאלות בנוגע לילדים, יש להפנות לפורום מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)