מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חששסיון19/08/2011
שלום ד"ר.
לאחרונה התחלתי בשימוש גלולות מינס 4 חודשים לאחר הלידה. לאחר שבוע שימוש יש תחושה של חוסר אוויר, רגישות בבית החזה ומעט שיעול. עליי לציין שעברתי לפני שנתיים את כל הבדיקות לקרישיות בדם ויצאו תקינות. האם זה מהגלולות? איזה בדיקות עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2011שלום,
לא בהכרח יש קשר. אם התופעות נמשכות גשי להבדק ע"י רופא המשפחה והתייעצי גם עם רופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש מרגיעה ומשפרת נשימות ?שאלה16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

חשיפה לשמש מרגיעה ומשפרת נשימות ? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תוכן הייתי רוצה לדעת
שאלה16/08/2011למה בימים שאין שמש אני מרגיש מחנק והגוף תפוס לי= זה אומר שהחזה כבד, והנשימות קשות.
(צפצופים)
החשיפה לשמש מסדרת לי את העניין ואני כמו חדש.
מרגיש עירני ורגוע מאוד. והנשימות פתאום כאילו אכלתי סוכריית מנטה. התעלה של הגרון כאילו נפתחה אחרי שהייתה סתומה.
איך אני יכול לדעת למה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין תוכן הייתי רוצה לדעת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/08/2011אין לי מושג, העקר שאתה מרגיש טוב עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי אקונומיקהדנה15/08/2011
היום שהגעתי לעבודה בדיוק סיימו לנקות את המבנה עם אקונומיקה. הריח היה מאוד חריף. הלכתי למטבח לשתיים-שלוש דקות וממש נחנקתי, שרף לי בגרון. הלכתי להתאוורר והתחושה עברה במהירות, לא חשתי מעבר לכך שום דבר - לא בחילות, כאבי ראש או שום דבר אחר. רציתי רק לשאול האם יש סיכון או חשש לנזק למערכת הנשימה, נזק מצטבר או לטווח ארוך? (זהו מקרה חד פעמי בד"כ איני מגיעה בשעות בהן נעשה הניקוי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה לגבי אקונומיקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/08/2011שלום,
חשיפה, אפילו חד-פעמית לריכוז גבוה/תאונתי של אקונומיקה עלולה לגרום להתפתחות מחלה דמויית אסתמה (אך לא בהכרח). יש לעקוב אחר הסימפטומים ואם שיעול וקוצר נשימה עדיין נמשכים יש לפנות בהקדם לרופא ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך גם לאחר ניתוח- דחוףענת14/08/2011
בעלי בן 60 משתעל רוב היום עם ליחה. מרגיש כעין גירוי בחזה. עבור לפני מספר ימים ניתוח לקיצור קיבה (שרוול) בגלל עודף משקל , סכרת 2, לחץ דם ולב (צונתר).ועדיין ממשיך להשתעל בעוצמה בעיקר כששוכב במיטה.בצילום חזה לאחר ניתוח היה כתוב: אטלקטאזיס בבסיס שמאל.. לאחר הניתוח הועבר לטיפול נמרץ לצורך המשך השגה בגלל היפוקסיה עקב אטלקטזיס. בהמשך בית חזה סימרטרי, כניסת אויר סיטמטרי, ללא חרחורים. יום לאחר הניתוח החל לקבל זריקות קלקסן לצורך מניעת די.וי.טי. איני מבינה מדוע הוא מרבה להשתעל, וזה מתיש אותו. אודה על תשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגת על שאלתי????????
יעל16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול ממושך גם לאחר ניתוח- דחוף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/08/2011שלום,
הסיבות לשיעול במקרה זה יתכנו על רק של מספר אפשרויות: זהום בדרכי נשימה, אטלקטזיס שלא חלף, עליית תוכן קיבה לושט (או לריאות) כתוצאה מניתוח השרוול.
יש לבדוק את כל האפשרויות האלו שייתכנו גם במקביל. מומלץלשכב שכיבה גבוהה/ישיבה לךמניעת עליית תוכן קיבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל ניתן לחיות עם אסתמה?אורטל13/08/2011
אני בת 22 מעולם לא נגעתי בסיגריה אבל סבלתי מגיל 4 חודשים מאסתמה שמסרבת לעזוב או להירגע ומלפני שנה התחלתי בטיפולים של משאפים אנטי דלקתיים ומרחיבי סימפונות (פליקסוטייד+ונטולין).
אני יודעת שכיום הרפואה הרבה יותר מתקדמת ומפותחת בכל מה שקשור לאסתמה ותופעותיה אבל האם באמת יש לנו ,לחולי האסתמה הקלה ועד הקשה ,סיכוי לחיות עד 120 שנה עם טיפול נכון ועיקבי או שזה רק בגדר חלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/08/2011טיפול מיטבי לאסתמה משפר איכות החיים וגם אורך החיים. עם טיפול אופטימלי , משך החיים של חולה אסתמה לא קשה , אינו שונה משמעותית לעומת אורך החיים של אנשים ללא אסתמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בגיל 86 ?חן13/08/2011
שלום,
חמותי בת 86 ,נוטלת כדורים ללחץ דם,לאחרונה ביצעה בדיקות דם והערך של שקיעת הדם (ESR )יצא 110 .הרופאה המטפלת הפנתה ל-CT וכתבה באבחנה : "שקיימים חירחורים יבשים ומרובים בריאות" .
שאלתי היא : האם לא קיים סיכון לבצע בדיקת CT בגיל זה? האם קיימת בדיקה אחרת שניתן לבצע לאור תוצאת שקיעת הדם ?האם התוצאה של שקיעת הדם יכולה להעיד על מחלה ממארת ?
אודה על התייחסותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/08/2011סיכון של CT אינו קשור לגיל. בדרך כלל סיבוכים קשורים להזרקת חומר ניגוד (על בסיס יוד), אך לא בכל CT חזה חייבים להזריק חומר ניגוד . מבצעים CT חזה בתנאיי שקיימת פטולוגיה בצילום חזה או במקרים בהם קיימים תסמינים קליניים ספציפיים (כגון, ממצאים באזנה) אחרים בנוכחות צילום חזה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה שנכנס לריאותאבי12/08/2011
שלום
אתמול שתיתי כוס נס די גדולה ואחרי זה נירדמתי התעוררתי עם השתעלות, הקפה עלה לי בשינה ונכנס לריאות והשתעלתי הרבה ויצא חלק אבל אני עדין משתעל וגם מרגיש קצת כאב בריאה והקול שלי גם נישמע לא כרגיל. האם יש סיבה לפנות לרופא או שזה יעבור מעצמו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/08/2011נוזלים שעברו אספיראציה לתוך דרכי אויר תחתונות , בדרך כלל נספגים לבד ואינם דורשים טיפול נוסף. במידה ושיעול נמשך זמן רב (יותר משבוע ימים), יש לפנות לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במידה ואובחנה אצלי דלקת ריאות קלהe12/08/2011
נתבקשתי ליטול אוגמנטין. אני לא מעוניינת לקחת אנטיביוטיקה בשלב זה בו אני מרגישה אחרי שיא המחלה, ללא חום, כאבים קלים באזור הריאה הימנית בגב, שיעול וליחה
האם יש אפשרות לטיפול אחר ולא, האם אי נטילת אנטיביוטיקה בשלב זה עלולה לגרום נזק בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/08/2011טיפול בזיהום (כולל ריאתי) אינו תלוי בתסמינים בלבד . במידה ורופא מטפל החליט על מתן טיפול אנטיביוטי , יש להקפיד על הוראות. אם זיהום ריאתי אינו מטופל כראוי , דבר יכול להביא לסיבוכים לטווח זמן קצר ולעיתים להתפתחות מחלה כרונית (ברונכיטיס כרונית , ברונכיאקטזיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאותשמוליק12/08/2011
ד"ר שבתאי שלום
בהמשך לתשובתך:
ניתן, במקרה של סיכון ניתוחי גבוה לבצע ניתוח מוגבל להוצאת הגידול עצמו ולא כריתה של כל האונה או להסתפק בהקרנות ממוקדות מאד (sterotactic radiosurgery) במיכשור מיוחד שנמצא בכמה בתי חולים גדולים בינהם "שיבא, ו"בילינסון". לא מדובר בטיפול לייזר. מומלץ כמובן שהערכה הכוללת לגבי ניתוח/אי-ניתוח וההחלטות תתקבלנה ביחד עם מומחה למחלות ריאה, אונקולוג ומומחה בטיפול קרינתי שכזה.
האם המכשור הנ"ל והידע קיים גם בבית החולים איכילוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/08/2011לא ידוע לי.
הניסיון היותר גדול עם RADIOSURGERY (לאו דווקא לריאות) הוא בבי"ח שיבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטיאנבל11/08/2011
היי
אבי היקר עבר בדיקת סי טי חזה באחת השורות רשום "ממצא אקראי: בולות אמפזימטיות גדולות בפסגת הריאות"
אבי אכן מעשן ... אך על מה מעיד הדבר? האם יש סיבה לדאגה? יכול להעיד על דבר חמור?
המון המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיטי
אנבל12/08/2011אשמח אם תענו לשאלתי אני מצפה בקוצר רוח לתשובתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/08/2011מדובר ב"בועות אויר" גדולות יחסיתבתוך רקמת הריאה. בחלק המקרים דבר הינו מולד , ברוב המקרים סיבה ישירה לכך - עישון. בדרך כלל בולות אינו דבר בעל סכנה ישירה, אך לעיתים הינו חלק מפטולוגיה ריאתית (כגון, מחלת COPD - חסמת ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סי טי
אנבל21/08/2011תודה רבה לך על תשובתך
איך אוכל לדעת אם זה מולד? או אם מדובר במחלה כרונית??? עד כמה הדבר מסוכן
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת סי טי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/08/2011שלום,
בולות בפסגות במעשן קרוב לוודאי הן על רקע נזק ריקמתי משני לעישון. בולות כאלו עלולות להתפוצץ ולגרום חזה-אויר (פנוימוטורקס) שעלול לעיתים גם לסכן את האדם. אם מדובר בבולות גדולות המשפיעות על תפקוד הריאה יש לעיתים מקום לכורתן בניתוח, תלוי על פי המקרה. רצוי שאביך יעבור הערכה מלאה של רופא ריאות (כולל תפקודי ריאה וכיו"ב) וגם יפסיק לעשן!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הריאותgal11/08/2011
בארבעת החודשים האחרונים יש לי כאבים באיזור הריאות פעם בימין ופעם בשמאל בלי קשר לשום דבר. גילי 39 ולפני כשנתיים סיימתי כימותרפיה והקרנות לסרטן שד ללא מעורבות בלוטות.
בבדיקת המרקרים האחרונה הטווח היה תקין, הבדיקה נערכה לפני כ-4 חודשים.
מעולם לא סבלתי מבעיות נשימה כאלה ואחרות...
גם כעת לפעמים אני מרגישה כבדות מסוימת אבל לא רציני... גם הכאבים חולפים אחרי כמה דקות.
האם יתכן שבגלל שאני לא בכושר פיזי יש לי כאביםם? יש לציין שאני גרה בקומה 5 בלי מעלית ומדיי יום מטפסת כמה וכמה פעמים במדרגות ללא קשיים מיוחדים.
בקיצור, האם יש לי סיבה לחשוש שמא אני שוב בצרות???
תוודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/08/2011סיבות לכאבי חזה רבות: מקור שרירי, צלעות או עמוד השדרה, בשל בעיות לב וכלי הדם , עקב פטולוגיה במערכת עיכול עליונה (ושט , קיבה), או עקב מחלות של מערכת נשימתית (נדיר יחסית).
רוב סיבות לכאבי חזה חולפות עם או בלי טיפול .
לצורך תחילת בירור יש לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה.
gal11/08/2011ובמילים אחרות, אתה אומר - בלי פאניקה (-:
תודה, נרגעתי.
הבעיה היא שנמאס לי לעבור מרופא לרופא ומבבדיקה לבדיקה, מאוד התעייפתי, היו המון קשיים..
האמת, כל דבר מלבד גרורות, יתקבל בהבנה מצידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיים בריאותאבי10/08/2011
שלום
אימי חולת סרטן ריאות שלב 4 סובלת מהצטברות מיים בריאות בוצע ניקוז וכעת המליצו לנו על 2 טיפולים הדבקה ןהחדרת צינור נקז קבוע אשמח אם תציין מה עדיף ואת סיכויי ההצלחה והסיכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיים בריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/08/2011שלום,
הפעולה העדיפה היא הדבקה עם טלק בחדר ניתוח. במקרים שמצב החולה קשה במיוחד ולא ניתן לבצע הדבקה מסתפקים בנקז קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אסטמתי מלידה עם התקףלירונה10/08/2011
שלום רב!
בני בן ה-5 אסטמתי מלידה עם התקפים קשים בעיקר בעונת החורף המגיעים לטיפול בבטניזול.כרגע עם התקף וחום מאתמול והרופאה שלו נמצאת בחו"ל...שאלתי היא מהו המינון המומלץ של ונטולין(200) ופליקסוטייד(125 מ"ג) המומלץ ביום??כרגע אני עשיתי לו 3 פעמים ביום אבל השיעול מחמיר...אני שואלת עד שאוכל להשיג תור לרופאה אחרת שאמנם איננה מכירה את הילד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילד אסטמתי מלידה עם התקף - תגובה
חום אינו חלק מאסתמה. מדובר קרוב לודאי בזהום ויש לשלול דלקת ריאות. רצוי שייבדק על ידי רופא בהקדם!. פליקסוטייד ניתן לתת בהחמרה גם 3 שאיפות של 125 פעמיים ביום. ונטולין שתי שאיפות כל 4-6 שעות ועדיפה אנהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסטמהחנה09/08/2011
שלום רב,
אני בת 58 וחולת אסטמה מימי ינקותי. מטופלת בפליקסוטייד דיסקוקוס 500 עד 2 גרם ליום. כמו כן לוקחת סינגולר, ואירובנט.
עלי לציין שונטולין אני כמעט לא לוקחת בשל הפרעות קצב לב. במקום משתמשת במשאף אירובנט.
הומלץ לי לנסות טיפול בקיו ואר. האם כדאי להחליף את הפליקסוטייד בקיו ואר?
מה יעיל יותר וחזק יותר. יש לי הפרעה חסימתיתי קלה וקבועה.
תודה חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול באסטמה - תגובה
לא ברור מדוע את משתמשת בכמויות כאלו גדולות של פליקסוטייד. QVAR הייתרון שחלקיקי התרופה קטנים יותר ולכן חודרים לסימפונות עמוקים יור ובכך יש/ יתרון. עלליך להתייעץ עם הרופא שמכיר אותך לגבי המינונים שנחוצים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ לנער אסמטירובי09/08/2011
בני בן ה16 מתאמן בספורט וצריך לעבור בדיקת מאמץ.
האם הוא צריך לעשות מבחן כמו אדם רגיל,או מבחן קל יותר?
הסיבה לשאלה ששנה שעברה עשה מבחן מאמץ והרגיש לא טוב לקראת הסיום
ועצרו את המבחן.
הרופא אישר לו להתאמן כי התוצאות היו בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מאמץ לנער אסמטי - תגובה
אם הכוונה לבדיקת מאמץ להערכת מצב הלב הרי שיש פרוטוקול קבוע של מאמץ לפי קצב לב. הצוות המבצע חייב לדעת כי הנער אסתמטי. במידה והא מטופל ומאוזן אין מניעה להתחיל במאמץ אך אם יהיה צורך להפסיקו בטרם הגיע לדרגת המאמץ הרצוי יתכן ולא ניתן יהיה להסיק מסקנות לגבי כשירות הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)