פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרטן בריאות
    שמוליק
    08/08/2011

בהשך לשאלתי-הומלץ לאבי לעבור ניתוח בשל גידול סרטני(קרציומה)בריאה(4.1 ס"מ) עם חדירה לחזה(אין התפשטות) אך הוא חולה ב COPD באופן קשה בשל עישון כבד וממושך ותפקוד הריאות שלו עומד על 30%-האם הוא יוכל לעמוד בניתוח?מה הסיכויים?האם ניתן לטפל באופן אחר והאם מומלץ(ואם כן מה מידת ההצלחה בטיפול בלייזר?)(קראתי שאפשר לבצע הקרנת לייזר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/08/2011

כשירות חולה לניתוח היא בעיקר כשירות להרדמה כללית. במקרה וקיימת אופציה כירורגית יש לפנות לרופא ריאות המטפל כדי להעריך סיכון ניתוחי ודרכי הכנה כדי להפחיתו. בדרך כלל חולי COPD קשה הם בסיכון גבוה לניתוח.
    במקרה וניתן לבצע כריתת גידול בשלמותו היא אופציה מועדפת . לייזר הינו אחד הטיפולים המקלים על תסמיני סרטן אך אינו טיפול משפר תחזית או נותן סיכוי להבריא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בריאות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/08/2011

שלום,

ניתן, במקרה של סיכון ניתוחי גבוה לבצע ניתוח מוגבל להוצאת הגידול עצמו ולא כריתה של כל האונה או להסתפק בהקרנות ממוקדות מאד (sterotactic radiosurgery) במיכשור מיוחד שנמצא בכמה בתי חולים גדולים בינהם "שיבא, ו"בילינסון". לא מדובר בטיפול לייזר. מומלץ כמובן שהערכה הכוללת לגבי ניתוח/אי-ניתוח וההחלטות תתקבלנה ביחד עם מומחה למחלות ריאה, אונקולוג ומומחה בטיפול קרינתי שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bronchitis
    יגאל
    07/08/2011

שלום, ד"ר! לפני כשנה אובחנתי בסיליקוזיס ריאתית. לפני כחודש אובחנתי ב-bronchitis ו-emphysema. הנני עומד מול וועדות של ביטוח לאומי. לא מעשן ולא עשנתי. לפני סיליקוזיס הייתי בריא.

מה הוועדה אמורה להחליט - bronchitis ו-emphysema קשורות לסיליקוזיס? או להפך - יגידו לי שמצבי חמור עקב bronchitis וזה לא קשור לסיליקוזיס? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    bronchitis

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2011

סיליקוזיס הינה מחלה נפרדת, בדרך כלל בשל חשיפה תעסוקתית. נפחת (אמפיזמה) ודלקת סימפונות כרונית (ברונכיטיס) אינן חלק מסיליקוזיס אך תסמינים של מחלות האלה יכולים להיות זהים (שיעול וקשיי הנשימה). בן אדם אחד יכול להיות חולה גם בסיליקוזיס וגם במחלה סימפונית (ברונכיטיס ) אך שילוב זה אינו שכיח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר סיבתי בין המחלות

יגאל
    07/08/2011

תודה, ד"ר! אני מקווה מאוד שכל התסמינים הינם רק של סיליקוזיס. אך רופא שחפת של מלש"ח טוען שבמקביל התפתחה ברונכיטיס (ציפצופים חזקים מאוד, ללא ליחה). אם אובחנתי בסיליקוזיס לפני כשנה ובברונכיטיס רק עכשיו - אפשר להגיד שישנו קשר סיבתי בין המחלות ולבקש מוועדה לתת אחוזי נכות על מצב בריאותי כולו - סיליקוזיס וברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/08/2011

במקרים בהם קיימות 2 מחלות ריאה, ניתן להתייחס אליהן בנפרד או לכלול אותם באותו סעיף. הכל תלוי במהלך המקרה ופרשנות רופא ריאות המטפל וגם חברי ועדה רפואית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירומטריה והשפעתה על פרופיל!
    DorThen
    06/08/2011

שלום.
    אני חייל במסלול קרבי באחת מחטיבות החי"ר של צה"ל.
    במהלך החודשים האחרונים לוותה אותי תחושת קוצר נשימה, ובנוסף התקפים חריפים יחסית בעקבות פעילות גופנית רבה.
    ההתקפים החוזרים ונשנים הטרידו את מפקדיי, אשר שלחו אותי למרפאה.
    רופא הבסיס שלח אותי לבדיקת מאמץ בצירוף בדיקת ספירומטריה בתל השומר.

את ממצאי הבדיקה המפורטים העברתי לרופא היחידה להמשך טיפול, אך בידי נמצאים ממצאי הבדיקה המילוליים :
    "הפרעה חסימתית קלה עם מרכיב ספסטי קל. ללא עדות לברונכוספנס בעקבות מאמץ".

והשאלה שלי היא :
    מה זה בעצם אומר? האם יש סיכוי להורדת פרופיל ויציאה ממסלול קרבי?

תודה מראש,
    דור.

הוספת תגובה

• ושכחתי לציין..

DorThen
    06/08/2011

שכחתי לציין שבילדותי סבלתי מקוצר נשימה (סטרידו), התקפים רבים שחלפו עם התבגרותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2011

ממצאים בבדיקה אינם ספציפיים. בשל חשד לאסתמה , רצוי שרופא היחידה ישקול הפניית החייל לרופא ריאות לצורך המשך איבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות 10 ימים
    שרון
    04/08/2011

שלום,
    בני בן ה 7 חטף דלקת ריאות בקיץ!
    יום רביעי בלילה התחיל החום עד יום ראשון לא ידענו שזו דלקת ריאות, כי לא שמעו כלום.
    יום ראשון עשינו צילום שהראה דלקת ריאות והתחלנו טיפול אנטיביוטי 10 מיליליטר 3 פעמים ביום.
    היום יום חמישי 5 ימים אחרי אנטיביוטיקה עדיין הוא לא אוכל כמעט כלום והחום נע בין 37 ל 38 וחצי.
    האם זה נורמלי? אתמול הרופא הוסיפה לנו אנילציות של ונטולין כבר עשינו 5 לפחות ואין שיפור בחום.
    האם כדאי לי לפנות למיון?
    תודה
    אני לא נושמת מלחץ!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות 10 ימים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/08/2011

שיפור בתסמינים עם טיפול בזיהום בדרכי אויר תחתונות יכול להיות בין ימים ספורים עד חודש ימים. לגבי המשך טיפול או ביצוע בדיקות נוספות במקרה פרטני , יש לפנות לרופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ראיות
    שמוליק
    04/08/2011

שלום

לאבי נמצא בבדיקת PET-CT הממצא הבא:

חזה: קליטה פתולוגית של FDGבעוצמה גבוהה בגוש כ-4.1 ס"מ בRUL,הגוש חודר לדופן בית החזה ובנודולים נוספים ב-RUL עד 1 ס"מ.

ב-CT מרקם אמפיזמטי קשה בריאות ונודול כ- 1.5 ס"מ בLUL ללא קליטה פתולוגית של FDG.

בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.

המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים.

אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי

שאר החלקים ללא ממצא של FDG וללא בלוטות מוגדלות

כמה המצב חמור-מה ניתן לעשות-ומה הסיכויים לצאת מזה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ראיות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/08/2011

קליטה של FDG בבדיקת PET מסמנת פעילות מטאבולית גבוהה בממצא פטולוגי לעומת סביבתו. מחלות שאתיות וגם דלקתיות מתאפיינות בקליטת FDG מוגברת.
    שימוש מעשי בPET מיועד להגדרת שלב של מחלה שאתית, בבית החזה בדרך כלל למקרי סרטן ריאה. לPET משמעות נמוכה ממידע על סוג היסטולוגי של גידול (במידה ומדובר בגידול). לכן PET מוסיף מידע חשוב במקרים של אבחנה אונקולוגית ספציפית ויכול להשפיע על בחירת הטיפול .
    לפי ממצאים שהוצגו בשאלה, מדובר קרוב לודאי בסרטן ריאה אך ללא אבחנה היסטולוגית ברורה לא ניתן לומר מה הטיפול ומה התחזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• COPD? נפחת?
    יעל
    01/08/2011

שלום לכם, אני בת 35, ברונכיט שהולכת ובאה במשך השנים. מעשנת. בדיקת תפקודי ריאות קבעה כי מדובר ב:

"הפרעה חסימתית גבולית עם סימני ניפוח יתר ולכידת אוויר"

FEV1-78%, FVC-85%

RV-240%, TLC-131%

"ללא שינוי לאחר מרחיבי סימפונות"

האם ייתכן כי מדובר בנפחת? בגילי?

לקביעת תור
    סגירה
    COPD? נפחת?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/08/2011

נפחת היא אמפיזמה ויכולה להיות בכל גיל, אך שכיחה יותר אחרי גיל 40 . מעט קשה לדבר על נפחת בבדיקת תפקודי ריאות ללא ביצוע כושר הדיפוזיה (DLCO ). במידה וערך הדיפוזיה נמוך מנורמה, דבר יכול להתאים בין היתר לנפחת. כמובן, איבחון של נפחת אינו רק על בסיס תפקודי ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לאסטמה
    אריקה
    30/07/2011

שלום, בסביבות גיל ה-40 התחלתי עם בעיות של חרחורים בשינה וקוצר נשימה. לאחר שעברתי דירה מאזור ההר לאזור החוף החל גם שיעול וקוצר נשימה. התחלתי עם בדיקות אלרגיה (מעט לקרדית) ובתרופות להקלה. מזה כשנתיים אני במעקב והחלפת תרופות בכדי למצוא מינון שמתאים לי. בתפקודי ריאה עם זריקה נגד אלרגיה 80% וכיום כ-60% , ומקבלת בחצי השנה האחרונה סרטייד דיסקוס, קיו ואר 100, ספיריבה 18mcg אך הרופא לא מצליח להגדיל את אחוזי התפקוד. שאלתי: האם כל התרופות שאני לוקחת כבר שנתיים מביאות להשמנה (עליתי כ-8 ק' מאז, מה שממש לא אופייני לי, גם אם אני בקושי אוכלת), האם התרופות או המחלה מביאות גם לחוסר ריח - בעבר וכיום עם זריקה הרחתי מצויין, וכיום ממש ריחות קלים (לפעמים זה עדיף, אני יודעת...), והאם להמשיך בכלל עם כל התרופות האלה אם לא מגיעים למצב שהריאות יתפקדו במקסימום היכולת שלהם...? כיום אני בת 44, לא עישנתי מעולם (למעט עישון פסיבי של הורים ובעל, לצערי). תודה רבה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לאסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/07/2011

סטרואידים נשאפים כטיפול קבוע אינם גורמים מתופעות סיסטמיות (בינהם גם השמנה) במידה ומינון ליום הינו פחות מ1 מ"ג - כך עולה ממחקרים בעניין.
    במקרה המדובר מקבלים שני סטרואידים נשאפים (פליקסוטייד בתוך סרטייד שהינו משאף משולב, וגם בקלומטאזון בקיובר).
    תרופות לאסתמה אינן אמורות לגרום להפרעה בתחושת הריח
    לגבי טיפול המיטבי במקרה הזה יש להתיעץ עם רופא ריאות המטפל . ספיריבה הינה מרחיב סימפונות מסוג אנטי-כולינרגי ומותווה לחולים עם חסמת ריאתית אך לעיתים מקבלים תועלת רבה של התרופה בחולים עם אסתמה (גם לפי מחקרים בשנים אחרונות וגם לפי נסיון קליני)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בצילום בית חזה
    חני
    29/07/2011

שלום שמי חני בת 43 עקב שיעול טורדני במשך כמה חודשים וליחה רבה הופניתי לצילום חזה . הממצאים היו תקינים מלבד איורור יתר דו צדדי. שאלתי היא מה זה אומר האם יש מקום לדאגה. אודה לך על תשובתך. חני

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא בצילום בית חזה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    29/07/2011

ושכחתי לציין שאיני מעשנת ומעולם לא עישנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/07/2011

איוורור יתר בריאות אינו ממצא ספציפי ולעיתים הינו בגדר הנורמה. לא בהכרח ישנו קשר בין ממצא בצילום חזה לבין שיעול כרוני. רופא המטפל לפי שיקולו יחליט על המשך בירור של שיעול ממושך (בין היתר ניתן לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקה אצל רופא ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי צילום חזה-פיענוח דחוף! תודה
    אני
    28/07/2011

אבי ביצע צילום בית החזה בעקבות שיעול שנמשך כ-3 שבועות ללא הטבה.
    בין ממצאי הצילום היה מצוין "סימני איוורור יתר קל בשתי הריאות".
    מה הכוונה? האם יש מקום לדאגה? מה הטיפול?
    המון תודהההה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/07/2011

ממצא זה נפוץ במעשנים, באנשים עם מחלות ריאה כרוניות (כגון, אסתמה או חסמת). לעיתים דבר הוא טכני בלבד (עקב טכניקת ביצוע של הצילום). לא בהכרח יש קשר בין ממצא בצילום וסיבת שיעול הממושך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנטו 35 מ"מ
    רון
    27/07/2011

בבדיקה שנערכה לי לפני כשנתיים נמדדו 35 מ"מ זה לא הדליק נורה אדומה אצל הרופאים והם הלכו לכיוון אחר ולאו דווקה של שחפת,
    שאלתי היא האם זיהום כלשהוא הוא הגורם לתוצאה הגבוהה הנ"ל ואם הזיהום יכול להתפרש גם כמחלה אחרת או רק של שחפת,בבדיקות הסיטי ניצפו גושים לא ברורים והביופסיות שנערכו לא הצביעו על ממצא חד משמעי זאת שנאמר שלא נלקח די חומר
    מהריקמה שבנפיחות שהיתה קיימת בצד ימין של הצוואר,הנני להודות לכם על כך.רון

לקביעת תור
    סגירה
    מנטו 35 מ"מ

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/07/2011

מנטו חיובי מעיד על זיהום של חיידק מיקובקטריום מכל סוג (שחפת או אחר) אך אינו לממן למחלה . בין מליוני אנשים בעולם שנדבקו ע"י חיידק שחפת פעם בחיים , רק כ10% מפתחים שחפת פעילה (מחלה ) במהלך חייהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים אינטרסטיציאלים מפושטים?
    אני
    27/07/2011

בפיענוח PET CT שאבי עבר עקב גילוי גוש במעי נכתב תחת סעיף חזה:
    "שינויים אינטרסטיציאלים מפושטים בריאות. המדיאסטינום שמור. שערי הריאות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. מה פשר בדבר / חומרה? איזה צעדים זה מצריך?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/07/2011

ממצאים בתוארו בCT חזה אינם דבר ספציפי , ויכולים להיות גם שינוים כרוניים וגם חלק ממחלה פעילה . לפי שיקול רופא המטפל , ניתן להתיעץ עם רופא ריאות (אז צריך להביא כל חומר רלוונטי כולל צילומי CT ) כדי שעל סמך כל הממצאים יוחלט האם יש לבדוק עניין ריאתי בנוסף לבירור אותו עובר היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאסטמה
    שי
    26/07/2011

שלום רב הני בן 17 ומעשן נרגילה כבר 3 שנים אבל לא כל יום והייתה הפסקה של הרבה זמן ואז ועכשיו אני מעשן כמעט כל יום.
    יש לי אסטמה כבר 4 שנים עכשיו הייתי משתמש במשאף שלי כל יום!
    בשנה האחרונה שהתחלתי לעשן כל יום אני משתמש במשאף פעם בכמה ימים!
    אפילו שבועות..
    יש תשובה לזה ד"ר?
    אם כן תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לאסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/07/2011

התנהגות אסתמה תלוייה במספר רק של גורמים ולכן לא תמיד ניתנת לניבוי. עישון הינו גורם המחמיר האסתמה ברוב המקרים אך לעיתים השפעה הזאת אינה מיידית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה באבחנה
    קטרין
    26/07/2011

היי
    לאחרונה אני סובלת מלחץ דם גבוה ודופק מהיר מאוד.
    שלחו אותי למספר בדיקות שונות ובמהלכן עשיתי גם סיטי.
    הרופאים חשבו שהבעיה בלב.
    אך בסיטי התברר שיש לי ממצא בריאות, ההבחנה שהרופא נתן היא :
    mosaic attenuation ב - lul .
    חשוב לציין שאני סובלת מהתעלפויות חוזרות , ומלחץ בחזה ,בזמן ההתקפים. הייתי ספורטאית והסיבולת ריאה שלי הייתה מאוד גבוהה ובעקבות ההתקפים הסיבולת לב מאוד ירדה , ואני לא יכולה לעשות פעילות פיזית כלל.
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באבחנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/07/2011

ממצא שמתואר בשאלה אינו דבר ספציפי ויכול להופיע בריאות מסיבות שונות. כדי להחליט על צורך בבירור ריאתי ספציפי , מומלץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות עם כל חומר רלוונטי (כולל צילומי CT חזה) שעל סמך סיפור המטופל, בדיקה גופנית וממצאים בבדיקות עזר יחליט על צורך בבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עם אסטמה ובעל חיים
    מיכל
    26/07/2011

שלום,יש לי ילדה כבת שנתיים חצי מאובחנת עם אטופיק דרמטיטיס ואסתמה נשימתית מהיותה בת כמה חודשיים מטופלת כרגע באופן קבוע עם משאף בודיקורט יש הטבה משמעותית במספר התקפי האסטמה כתוצאה מכך רציתי לדעת מה מניעה שהיא תהיה נוכחת בבית שבו ישנו כלב מה הסיכונים ומה ההשלכות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם אסטמה ובעל חיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/07/2011

לחולי אסתמה אלרגית חשיפה לגירוים אלרגיים ספציפיים יכולה לגרום להתקף . במידה וידוע על רגישויות ספציפיות - רצוי להמנע מחשיפה ככל שאפשר. אם לא ידוע על רגישות לבעל חיים ספציפי , לא בהכרח דבר ישפיע על איזון אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי בריאות מצד ימין
    לירז שדות
    25/07/2011

לק"י

שלום לרופא הפורום

הנני בת 50 שעברה 2 טיפולי IVF ללא הצלחה .

לאחר כשנתיים של טיפולים הורמנוליים התגלה אצלי נוזל פלאורלי בריאות מצד ימין בכמות לא קטנה (לא ברור לי הכמות)

הומלץ על ניקור פלאורלי ועשיתי אך הרופא לא הצליח לחדור עם המחט לאחר שניסה אין ספור נסיונות בדיקור וכמעט שיצאה נשמתי מכאב כי חומר ההרדמה לא עזר והזריקו לי שוב חומר הרדמה ובסופו של דבר הרופא לא הצליח לערוך את הניקור ואמר שכנראה יש לולאות שמקשות על החדירה הרופא עשה זאת ללא הדמיה של אולטראסאונד.

הלכתי להתייעץ עם רופא בדרגת פרופ' ולאחר המתנה של מס' חודשים שרצה לבחון את תנועת הנוזל ואם יש שינוי בו הוא החליט שמאחר שהשינוי קטן ביותר לפי הצילומים שערכתי הוא מציע שאעשה שוב ניקור פלאורלי אף שהראשון לא הצליח אך עם הדמיה של אולטראסאונד ובמהלך הניקור אם יהיה שייך יערוך גם ביופסיה לקחת מהחומר שבין הריאות שנראה בצילום כגוש קטן

האם הכרחי לעשות ניקור ואי אפשר לאבחן אחרת את הנוזל הזה או לשלול סרטן בדרך אחרת ?

אודה על קבלת מענה ויעוץ לשאלתי

תודה מקרב לב

לירז

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/07/2011

ניקור אבחנתי של נוזל פלאורלי עם או בלי ביצוע ביופסיה פלאורלית הינו שלב מרכזי באיבחון טיב נוזל בצדר הריאת, במקרים בהם לא מדובר באבחנה ברורה לפי סממנים אחרים. בדיקות רלוונטיות נוספות נעשות לפי שיקול דעת של רופא המטפל (רופא ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה