מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילוםשרי25/08/2011
שלום .אני בת 58 מיזה שבועיים אנ מיתעלת נישלחתי לצילום רופא ריאות בדק וזה מה שכתב אינטרסטידיאלי פרה קרדיאלי מימין RLL מעט מוגבר לא נראה משאו
חולני ריאתי חריף. היתי מעונינת הסבר בבקשה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/08/2011שלום,
ללא בדיקת הצילום עצמו לא ניתן להתייחס. יתכן ומדובר בדלקת סימפונות אך עלייך להבדק ורופא צריך לראות את הצילום עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בעקבות אינהלציהרוני25/08/2011
אני בת 38. בעיות אסטמטיות החלו בזמן הריון לפני למעלה משנה. אני כרגע 11 חודשים אחרי הלידה.
כרגע מטופלת באינהליציה (אירוונט+טרבולין) 4 פעמים ביום לפי המלצת הרופא פלוס פרדניזון.
האם הגיוני שהדופק ממשיך להיות מהיר (+ מעט רעד בגוף) גם אחרי למעלה משעתיים וחצי אחרי האינהלציה?
חשוב אולי לציין שהדופק שלי כנראה גבוה ממילא לאחרונה בשל ההתקף האטמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר בעקבות אינהלציה - תגובה
מוזר לי שאת מטופלת בפרדניזון ובאנהלציות קבועות.
טיפול בפרדניזון שמור רק למקרים הקשים שאינם מגיבים למשאפים משולבים (סטרואידים ומרחיבי סמםפוטנות ארוכי טווח) או בעת התקף קשה. אנהלציות לא ניתנות באופן קבוע אלא לפי צורך.
בררי שוב את הטיפול, רצוי בהשגחת מומחה למחלות ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: דופק מהיר בעקבות אינהלציה
רוני25/08/2011אנסח מחדש את השאלה:
אני כרגע בהתקף ולכן לוקחת אם התרופות הנ"ל.
האם הדופק המהיר אחרי אינהלציות הוא "נורמלי" גם אחרי מספר שעות?
אולי עדיף כרגע להסתפק בסימביקורט או להוריד כמות טרבולין (כרגע 0.5 מ"ל) עד שאראה רופא מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך: דופק מהיר בעקבות אינהלציה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/08/2011שלום,
הדופק המהיר יכול להשאר כך מספר שעות (טרבולין משפיע 4-6 שעות). ניתן להפחית כמות ל 0.3 מל' לאנהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמר קצת מדאיג שראיתי באחד האתרים..אורטל25/08/2011
השאלה שלי האם זה עוד גילוי מסעיר שעוד ירעיד את עולמנו ויגרום לנו לסבל רב כשנתבגר יותר או שבינתיים זה רק התחלתי,ניסיוני,לא מבוסס ולא ודאי?
ידוע לכם,הדוקטורים והפרופסרים המתמחים במחלות ריאה ואסטמה , על משהו מכל זה?
(מצורפת תמונה של הכתבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמר קצת מדאיג שראיתי באחד האתרים.. - תגובה
לא בטוח שמדובר בגילוי מסעיר. כפי שהמחברים עצמם הדגישו יהיה צורך במחקרים נוספים, פרוספקטיביים. לגבי סכרת יש ויכוח האם הטיפולים במשאפים סטרואידיים מעלים את הסיכון להתפתחות סכרת אך כמו מבכל טיפול יש תמיד לשקול תועלת (איכות נשימה ומניעת ארועים מסכני חיים) לעומת סיבוכים תרופתיים כאלו או אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהכוכבית23/08/2011
שלום רב,
קיבלתי תוצאות בדיקת חזה כי צל הלב תקין. חשד להצללה עדינה בסגמנט עליון של LLL ניפוח יתר. סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
הייתי רוצה לדעת מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/08/2011שלום,
חשד להצללה עדינה הוא קודם כל רק חשד. צריך פרש את הממצאים בקונטקסט של התלונות (למשל חום, ליחה מוגלתית, קוצר נשימה וכו'), ממצאי הבדיקה הגופנית וגורמי סיכון (עישון וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרום הריאה שהסתבכה?דורון23/08/2011
שלום לרופא.
אני בחור בן 20. יש לי מחלת קרוהן ואני מקבל טיפול בתרופה ביולוגית במסגרת מחקר (שם התרופה הוא ודוליזומב) . לפני כחודש החלו לי כאבים בחזה וקשיי נשימה. הופנתי למיון ושם בעקבות בדיקת D DMER שהערכים בה היו גבוהים חשדו שיש לי תסחיף בריאה. עשו לי בדיקת C.T והיא הייתה תקינה. הרופאים במיון חשדו שיש לי דלקת בקרום הריאה. לא ניתן לי כל טיפול משום שאסור לי לקבל סטרואידים במסגרת המחקר בו אני משתתף למחלת הקרוהן שלי. במשך כ-3 שבועות סבלתי מלחץ קל בחזה ומכאבים לאחר שהם חלפו התחלתי להשתעל, שיעול יבש שגורם לי לצרידות ולעיתים אני כמעט ונחנק. אתמול הייתי אצל רופא המשפחה בגלל השיעול המציק. הוא שלח אותי לצילום חזה. בצילום אין עדות לדלקת ריאות אך הרופא טוען שיש משהו שמחשיד להתחלת דלקת ריאות ונתן לי טיפול אנטיביוטי ברוליד.
האם יכול להיות שיש קשר בין הדלקת בקרום הריאה לבין השיעול שממנו אני סובל עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בקרום הריאה שהסתבכה? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2011שלום,
דלקת של קרום הריאה לא גורמת בד"כ לשיעול אלא לכאב המתגבר בשאיפה עמוקה. דלקת ריאות כן עלולה לגרום לשיעול. תרופות ביולוגיות שונות עלולות לגרום לדלקת ריאות לא זהומית. בתרופה הספציפית שאתה מקבל עלייך לבדוק עם רופא המחקר ובכל מקרה ליידע אותו על מה שקורה אתך לאחרונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאותרדאבי23/08/2011
האם תיותרד עלול לגרום להפרעות קצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיאותרד - תגובה
הרעלה של תאופילין (תאוטרד) עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב. ניתן לבדוק את רמת התרופה בדם ולראות האם חורגת מהתחום הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגר מאמץעדי22/08/2011
האם זה הגיוני שלפני המאמץ תפקודי הריאות יהיו 100% ולאחר המאמץ תאובחן ירידה משמעותית בתפקוד?
תגר מאמץ - תגובה
התשובה היא בהחלט כן. זו מטרת הבדיקה: לבדוק האם גירוי של מאמץ גורם להתכווצות הסימפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עניין...
עדי23/08/2011תודה!
באותו עניין, האם זה אומר שהאסטמה קשורה אך ורק למאמץ, או שגם אלרגיות שונות (אבק,זית,ברוש וכד') עשויות להוות טריגר להתקף?
שאלה נוספת היא, האם לאחר תקופה ארוכה יחסית של טיפול קבוע ואינטנסיבי בבודיקורט, הבדיקה עשוייה לצאת תקינה או לפחות קרובה לתקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באותו עניין... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/08/2011שלום,
במרבית המקרים אסתמה של מאמץ מושפעת גם מגורמים אחרים כגון אלרגנים וגרויים נוספים. טיפול ממושך בבודיקורט (2-3 חודשים9 יכול להפחית את התגובה למאמץ. גם שאיפת ונטולין רבע שעה לפני מאמץ יכולה לבטל את התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחולת סתמה ועם סטרפטוקוקוסאורטל22/08/2011
לפני יומיים גילו אצלי סטרפטוקוקוס בגרון.
אני לוקחת מוקסיפן 3 פעמיים ביום כל 5 שעות אבל ההרגשה הכללית שלי ירודה ביותר:
קשה לי לבלוע מזון,אני לא נרדמת בלילות בעקבות תחושת מחנק/אסתמה/קצב פעימות לב מהיר ובמהלך היום אני מתקשה לנשום בחופשיות-כל דקה אני מרגישה צורך לשאוף כמות ענקית של חמצן לריאות.
לפני כחודש עשיתי צילום ריאות+לב והכול תקין וכשהלכתי לרופאה לפני מס' ימים אמרה שהכול בסדר ואין שום דבר חריג בריאות לפי שמיעה ובדיקת סטורציה.
שאלתי:האם חיידק הסטרפטוקוקוס גורם לכאלו תופעות של קושי בנשימה,חוסר תיאבון ?
האם זה מסוכן עבורי בתור חולת אסטמה להפסיק לתקופה זו את האנילציות והמשאפים?
(אתמול בערב הרגשתי שוב תחושת מחנק -השתמשתי במשאף ונטולין ואחריו פליקסוטייד -תחושת הקושי לנשום עברה אך בלילה ועכשיו בבוקר היא שוב חזרה עם דפיקות לב מהירות)
אני חוששת שהחיידק גרם נזק ללב או לריאות או שגילו אותו מאוחר מדי והנזק כבר נגרם!מרוב פחד אני שוקלת להתאשפז בבי"ח!אשמח לקבל עצה בהקדם,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחולת סתמה ועם סטרפטוקוקוס - תגובה
אין צורך להכנס לפאניקה.
דלקת גרון במבוגרים לא אמורה לגרום תחושת מחנק אלא עם השקדים ענקיים וחוסמים (קורה יותר בילדים). עם בנוסף לדלקת השקדים יש גם ברונכיטיס זה עלול להחמיר אסתמה. מכל מקום אין סיבה להפסיק טיפםול קבוע לאלסתמה ואם יש החמרה יש להתייעץ עם הרופא המטפל באסתמה שלך יתכן וירצה לשנות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה, שאלה נוספת בבקשהרוית22/08/2011
אני לא מבינה. יש שם משהו שלא היה ופתאום קיים, הנודול הזה, אין דרך לדעת מה זה?
מה הקוטר?
הלא זה לא אמור להיעלם פתאום, נכון? לא אמורים לקחת כבר ביופסיה או לעשות בדיקה יותר רצינית?
זה מאוד מפחיד וכל רגע קריטי פה, לא? מה גם, שאזכיר, שהעישון היה לפני 30 שנה, עדיין יש לכך השפעה? הריאות לא היו אמורות להתחדש כבר לחלוטין? אני מאוד מודאגת. לאיזה רופא אנחנו אמורים ללכת? חוץ מרופא משפחה. לצערי, לא נרגעתי מתשובתך כי היא יחסית תמציתית ולא ברורה לי כ"כ....:-(
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שכתוב למטה ע"ש אורנית, זה שלי...
רוית22/08/2011בהודעה האחרונה שכתבתי: "שאלה נוספת",
היה את שם אחר, אורנית. אבל ההודעה הזאתץ מתייחסת להמשך של בדיקת סי טי חזה.
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, הסתדרה בעית השם
רוית22/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי.טי חזהאורנית21/08/2011
שלום רב,
אבא שלי בן 63, עישן 4 חפיסות ליום במשך שנים והפסיק לפני כמעט 30 שנה.
אני כל הזמן בלחץ כי לעיתים הוא קצת משתעל. פתאום.
מהפחד שלי והדאגה, ביקשתי בשבילו סי טי ונתנו לו לעשות.
על סמך ההפניה מרופא המשפחה, החליטו שלא להזריק יוד.
בתשובה כתוב כך:
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי, במיצר או בשערי הריאות.
כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין, במגבלות העדר הזרקת יוד.
הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי.
לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות ללא תסנין. הודגמו שינויים ברונכיאקטטים באונות התחתונות דו"צ, ללא הסננה של הפרנכימה סביבם. הודגם נודול זעיר - RLL , קטן למדי לאיפיון. מעבר חזה בטן כולל אדרנלים תקינים, במגבלות העדר הזרקת יוד ובהתחשב בקרינה הנמוכה. מבנה גרמי - תקין למעט שינויים ניוונים בע"ש גבי. לסיכום: ברונכיאקטזיות ב-RLL וב-LLL.
נודול זעיר ב-RLL כמתואר.
האם יש ממה לחשוש? ככל שאני קוראת את זה יותר, כך אני בפאניקה יותר.
כמובן שיש לנו תור לרופא המשפחה בשביל לבוא עם התוצאות אך בכל אופן, האם תוכלו להרגיע אותי עד אז? יש עוד בדיקה שרצוי/חובה לעשות כעת במקביל?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סי.טי חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2011שלום,
השינויים המתוארים ב RLL וב LLL הם שינויים משניים לעישון וזהומים (ברונכיאקטזיות). לגבי הנודול הזעיר ב RLL יש צורך לראות את הצילום ויתכן מאד שיהיה צורך במעקב CT בעוד 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזהיפית21/08/2011
שלום רב,
מזה שבועיים סובלת מכאבים בחזה. עשנתי כ-10 שנים. כעת גמולה כחצי שנה.
תוצאות צילום:
אין עדות לתסנין או גודש ראתי.
אין עדות לתפליט פלאורלי.
ציור ראתי מוגבר על פני שתי הריאות בצורה כתמית פסית.
צל הלב בגודל תקין.
האם הצילום תקין?
רב תודות
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום בית חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/08/2011שלום,
ציור כתמיי פסי אינו ציור תקין של ריאה. רצוי שתבדקי על ידי רופא שמבין בצילומי חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשגיא21/08/2011
חשוב לצין כי הכאב מלווה אותי מהגב העליון לאורך כל היד מזה יכול להיות? הכאב בריאה הקליק הפיצפוץ? קשה לי כבר להיתמודד אני נורא פוחד אנא עזרו לי..
כאבים - תגובה
אולי תנצל את הפחד הנוכחי בכדי להגמל מהעישון. לא נראה לי כי הכאב קשור לעישון. יתכן שהוא משני לשיעול וכייוץ שרירים בעקבותיו. בכל מקרה מומלץ שתפנה לבדיקת רופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת ריאותאביבה20/08/2011
שלום רב, אני בת 50 . חליתי בדלקת ריאות ללא חום וקיבלתי טיפול באנטיביוטיקה מסוג ZETO למשך 10 ימים. היום זה היום השביעי לאנטיביוטיקה ואיני מרגישה שיפור. בנוסף, סובלת משיעול לסירוגין, גודש של ליחה אחורית, קושי בנשימה ולחץ בחזה. האם הטיפול שאני מקבלת הוא הטיפול המתאים? תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שיפור משמעותי? תודה מראש
טיפול בדלקת ריאות - תגובה
מאד לא שכיח דלקת ריאות ללא עליית חום. האם ביצעת צילום חזה ? ברונכיטיס לעומת זאת תתכן ללא חום. שובי והבדקי על ידי הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לטיפול בדלקת ריאות
אביבה21/08/2011תודה על תגובתך. אכן ביצעתי צילום חזה וזו התוצאה שהתקבלה:
הודגמה הצללה ב- LLL תסני.
אין עדות לתפליט. צל הלב אינו מוגדל.
מומלץ צילו ביקורת בעוד כ- 3-4 שבועות
כיצד אוכל לדעת האם מדובר בברונכיטיס? איזו בדיקה עליי לעבור? האם הטיפול ב- ZETO יכול לעזור גם בטיפול בברונכיטיס?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לטיפול בדלקת ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2011שלום,
על פי פענוח הצילום נרשם "תסנין". תסנין לא מתאים לברונכיטיס. יכולצ להתאים לדלקת ריאות, זהומית ולא זהומית ודברים נוספים. לדלקת ריאות המתפתחת בקהילה מקובל לטפל בשילוב של זינאט ו ZETO יחדיו. התייעצי שוב עם הרופא המטפל ובכל מקרה יהיה צורך לחזור על צילום ביקורת כפי שכבר הומלץ לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנושא אסטמה.אבי20/08/2011
שלום ד"ר.
אני בן 21,לא מעשן (מעשן פסיבי) ,אני סובל מאלרגיה לאבק (קרדית הבית,מצחים,חתולים וכדומה..).
באופן כללי זה לא מפריע לי במהלך היום, אלא אם כן אני נמצא בסביבה עם הרבה אבק או בימי אובך.
לפני שלושה ימים נכנסתי למחסן וכנראה ששאפתי כמות גדולה של אבק והתחלתי להיות צרוד והרגשתי כאבים בגרון ובחזה,וכן כבדות בנשימה(לקחתי נשימות ממש ארוכות) זה נמשך קרוב ליום וחצי (אותן נשימות ממשיכות עד עכשיו.) עד שהלכתי לרופאת אף,אוזן,גרון, ציננתי בפני הרופאה שאני מעוניין לדעת איזה טיפול לקבל (או שזה באמת התקף אלרגיה או סתם כאב גרון שיחלוף).הרופאה הפנתה אותי לרופא משפחה לשם בדיקה ורשמה לי כדורים נגד האבק בשם "טלפס".
אתמול הייתי אצל רופא משפחה אשר הסברתי לו את המצב הנתון וכן ראה את הממצאים של רופאת אף אוזן,גרון (איננה ראתה שום דבר - הכניסה מצלמה דרך נחיר שמאל כדי לבדוק,עשיתי תפקודי ריאות לני מס' שנים ויצא תקין.
ציינתי בפניו שיש לי עדיין כבדות בנשימה והרופא בדק אותי עם סטטוסקופ.
לאחר הבדיקה הרופא נתן לי משאף בשם "פיםלוניד" במינון 400mg, לשלושים יום ולקחת אותו כפעמיים ביום ולחזור לביקורת עוד כשבועיים.
זאת פעם ראשונה שאני משתמש במשאף ואני לא ממש הבנתי איך להשתמש בו , ניסיתי לקבל הנחיות מדויקות מהרוקח אשר לא הבין את הפעולות של המשאף והפנה אותי חזרה לרופא שטען שהוא כבר לא בתפקיד והפנה לאחיות,וגם שם קיבלתי את אותן הוראות מהעלון אשר קראנו אותו ביחד (חשוב לציין שבאותו זמן כבר ניסיתי כדור אחד,כדי באמת לראות שאני מסתדר.)
הרגשתי חסר ביטחון לגבי המשאף מכיוון שלא ידעתי איך לשאוף ממנו את האבקה,וויתרתי על הכדור השני באותו היום.
אני כרגע מרגיש באותו מצב,מעט כבדות בנשימה,קראתי שוב את הנחיות העלון והצלחתי לשאוף את האבקה.
יש לי כמה שאלות לגבי המשאף:
1. האם הוא באמת נחוץ הטיפול במשאף? האם זה אומר שאני אסמטי? לא ממש קיבלתי הסבר למה קיבלתי משאף ואיך הוא באמת יעזור,עוד בייחוד שהרופא משפחה ידע שקיבלתי מרופאת האף,אוזן, גרון כדורים נגד האבק (טלפס).
2.הרופא אמר לי לקחת את המשאף פעמיים ביום; האם אמורים לקחת אותו בקצה אחיד (כלומר 12 שעות בין השאיפה הראשונה לשניה) או שזה לא ממש רלוונטי? כעקרון היום אני כנראה אקח אותו לקראת הערב (משהו כמו 10 שעות אחרי השאיפה של היום).
והאם אני יכול לקחת אותו לדוגמא ב 6 או 7 בבוקר ואז לקחת את המנה השניה לקראת השעה 11 בלילה? - אשמח אם תוכל לתת לי תשובה על זה.
3. האם הגוף שלי יהיה תלותי במשאף- כלומר אם אני אצטרך לקחת אותו ליותר מ 30 יום או לכל חיי?
4. מה לגבי ספורט? האם כדאי להפסיק את הפעילות הספורטיבית לשם ייעול הטיפול?
אודה לתשובות, אני חסר כל ידע אשמח אם תוכל לתת לי הדרכה וייעוץ!
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה..
אבי20/08/2011שלום שוב ד"ר,
משהו ששכחתי לציין.
לאחר השאיפה אני עדיין מרגיש חלקיקים של האבקה בגרוני, האם זה נורמלי?
הבנתי שהאבקה בעצם מכילה סטראויידים ואני פוחד מפטרת בגרון או בחלל הפה,
מה נין לעשות כדי שדבר זה לא יקרה, האם לשתוף את הפה ולגרר אותו זו הדרך היחידה שיש?
מודה לך על הזמן,
שבוע מצויין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה קטנה.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/08/2011שטיפה ויריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במשאף
רחלי10/01/2015מה ההבדל בין שימוש קבוע יומי במשאף לבין משאף רק בשמן התקף? מה ההשפעות הנוספות של שימוש לפרק זמן ארוך על בחורה בת 30?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימוש במשאף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/01/2015שלום,
טיפול בעת התקף במחלות ריאה חסימתיות (אסתה או COPD) ניתן רק לגבי מרחיבי סמפונות קצרי טווח כגון ונטולין או בריקלין. חל איסור להשתמש במרחיבי סמפונות ארוכי טווח (פורדיל, סרבנט או אוקסיס) כטיפול יחיד באסתמה !
משאפים קבועים באסתמה יכולים להיות שילוב של סטרואיד עם מרחיב סמפונות ארוך טווח (סימביקורט, סרטייד, רלבר) או סטרואיד בלבד. ב COPD לעומת אסתמה ניתן לתת מרחיבי סמפונות ארוכי טווח לבד.
משאפים קבועים ניתנים לאיזון המחלה הכרונית לטווח ארוך ולכן צריכים להלקח בקביעות.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסטמה שבו שרירי הריאות היו תפוסיםד``ר שבתאי ורסנו20/08/2011
בשבוע האחרון סבלתי שוב מהתקף אסטמה שבו שרירי הריאות היו תפוסים ובעקבות כך לא יכולתי לנשום כהלכה.
הלכתי לרופאה -הביאה לי ונטולין,אירובנט,סולבקס ובודיקורט לאנילציה.
השתמשתי בבודיקורט פעמיים ביום למשך יומיים והפסקתי
בסולבקס השתמשתי 3 פעמים ביום למשך יומיים וגם הפסקתי
ואת הונטולין עירבבתי יחד עם האירובנט ,עשיתי אנילציה למקרה הצורך ולאחר יומיים הפסקתי.
הגעתי למרפאה,עשיתי בדיקת סטורציה ויצא לי 100% .בעקבות כך,הרופאה אמרה לי להפסיק עם כל האנילציות אבל יום אחרי עדיין הרגשתי קושי בנשימה ועשיתי אנילציה של אירובנט 0.5CC ביחד עם 1.5 מים .
ההרגשה השתפרה עד כדי כך שאני לא מתאמצת לנשוף ולשאוף אוויר לריאות אבל מצד שני , אני מרגישה דופק מהיר כל כמה דק' ואני מתקשה להירדם.
שאלתי היא: האם נגרם נזק לריאות בכך שעשיתי אנילציה נוספת למרות שלא הייתי צריכה ושאלה נוספת-יכול להיות שבעקבות כך הסטורציה שלי עלתה ליותר מ-100% או שזה בלתי אפשרי?
אשמח לתשובה בהקדם,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סטורציה - תגובה
באסתמה תחילת טיפול והפסקתו לא אמורה להיות מושפעת מרמת הסטורצייה (אלא אם מדובר בסטורצייה נמוכה מהתקין). תתכן סטורצייה סופר תקינה באסתמה בלתי מאוזנת ואף בעת התקף !. בהחרפת אסתמה הטיפול לרוב ממושך ולא יומיים שלושה. סטורצייה של 100% אינה סיבה להפסקת טיפול. ארובנט לרוב לא גורם לדופק מהיר (לעומת ונטולין או בריקלין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)