מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משאפים משולביםנעמי25/07/2011
אובחנתי באסטמה בגיל שנתיים. כיום אני בת 17. מטופלת בונטולין דסקוס בוקר וערב ופליקסוטייד דסקוס בוקר וערב. אמרו לי שאם אני לוקחת 2 משאפים באופן יומיומי מומלץ לי לקחת את אחד מהמשאפים המשולבים על בסיס יומיומי במקום את 2 הדסקוסים הללו.
האם כדאי לי? אם כן, איזה משאף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/07/2011משאף סרטייד הינו משלב פליקסוטייד וסרבנט, במידה ומטופל לוקח שני משאפים האלה, רצוי לעבור למשאף משולב. ונטולין הינו מרחיב סימפונות קצר טווח שמשתמשים בו לפי הצורך ולא באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר של סי טיענת חייט25/07/2011
סירחות פרנכימתיות ושינויים ברונכיאקטטים קלים ב RML,מה זה אומר?
מחכה לתשובה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/07/2011בדרך כלל ממצאים האלה מוסברים ע"י צלקות אחרי תהליכים דלקתיים בעבר (לדוגמה, דלקת ריאות זיהומית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאהיום שמש25/07/2011
שלום.
עברתי בדיקת תפקודי ריאה בממצאים נרשם:
תיפקודי ריאות 61% FVC
69% FEV1 - היחס ביניהם 90(81)
63% TLC
70% FRC
80% RV
44% DLCO/VA
44% DLCO
הפרעה ריסטריקטיבית במידה בינונית עם ירידה
בדיפוזיה במידה בינונית.
אבחנה: INTERSTITIAL LUNG DISEASE - UNS suspected
אבקש את עזרתך להבין את משמעות הבדיקות.
רציתי רק לציין, זו פעם ראשונה שעשיתי בדיקה שכזו, וקצת "הסתבכתי" עם הנשיפה והשאיפה, עד כמה זה יכול להשפיע על הבדיקה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2011לפי בדיקה קיימת ירידה בנפחי הריאה ויכולים שיחלוף הגזים בתוך הריאה ביחס לערכים תקינים . הפרעה הזאת יכולה לקרות במספר מחלות ומצבים. בחלק מהמקרים תוצאות האלה יכולות להיות עקב ביצוע לקוי של הבדיקה.
יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות כדי על בסיס תמונה מלאה (סיפור המטופל, ממצאים של בדיקה גופנית, תוצאות בדיקות עזר נוספות- כגון, צילום חזה) ימשיך באיבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של CT ריאהרבקה25/07/2011
בס"ד
שלום,
אמא שלי , חולת פוליו, בעבר עברה כריתת ציסטה באונה השמאלית של הריאה השמאלית.
עשתה בשבוע שעבר CT ריאות (ללא דיו משום שהיא אלרגית )
והתשובות שהתקבלו הן :
פרנכימת הריאות: בלינגולה מודגמת הצללה אינטרסטיציאלית עדינה, ופסים פיברוטיים נלווים.
מודגמות מס' ברונכיאקטזיות בלינגולה.
ב-LLL באיזור אפיקלי מודגמים מס' פסים פברוטיים.
עיבור הפלאורה לציין אובדן נפח של הריאה משמאל לימין.
מעבר חזה בטן אדרנליים תקינים , בקע סרעפתי קטן , ללא הרס גרמי.
הצללה אינטרסטיציאלית בלינגולה ופסים פברוטיים ב- LLL כולל עיבוי הפליאורה.
מה זה אומר ????????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2011ממצאים האלה אינם ספציפיים ויכולים להופעי במצבים שונים. מצב אחרי ניתוח ריאה יכול לסביר שינוים בריאה השמאלית. יש להראות צילומי CT חזה לרופא המטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה חוזרת לעיתים קרובותאורטל25/07/2011
אני חולת אסתמה מגיל חצי שנה .
עד גיל 16 לא היו לי התקפים רציניים בכלל ולא השתמשתי בשום משאפים או אנילציות.
מגיל 16 ועד עכשיו (22) אני סובלת לעיתים קרובות מאסתמה ,קושי לנשום,שיעול יבש ורעד קל בריאות לעיתים רחוקות.
לפני הגיוס הלכתי לרופא ריאות שאיבחן אצלי אסתמה קלה ורשם לי Seretide Discus סגול כטיפול מונע.השתמשתי לסירוגין במשך כחודשיים ואז הפסקתי עד גיל 20.
לאחר מכן ,בגיל 20 ,הלכתי לרופאת משפחה שרשמה לי משאף ונטולין למקרה הצורך (להקלה מיידית) ומשאף נוסף (פליקסוטייד 250 מ"ג ללא CFC)
אתמול לקיתי בהתקף אסתמה שנמשך לאורך כל הלילה ולמרות שלקחתי 3 שאיפות מהונטולין -לא עזר לי כלל ורק לקראת הבוקר ההרגשה השתפרה אך עדיין מרגישה מועקה בריאות.
מצד שני,אתמול גם הייתי בסביבת מעשנים,הייתה לחות גבוהה ,אכלתי ארוחה כבדה בסוף היום והייתי די לחוצה בגלל הלימודים.
יש לי 3 שאלות:
1)האם גורמים סביבתיים אלו יכולים להשפיע בצורה ניכרת על האסתמה,לעורר אותה ואף להחמיר אותה?
2)תוך כמה זמן התחושה הזאת אמורה לחלוף-יום,יומיים,יותר?
3)האם מקלחת חמה מקלה על האסתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2011תנאיי סביבה ואקלים משפיעים על איזון אסתמה. החמרות אסתמה יכולות להיות ממספר דקות עד מספר שבועות. במקרים בהם תלונות נשימתיות (שיעול, קשיי הנשימה) או התקפי אסתמה חוזרים לעיתים קרובות , יש לפנות לרופא מטפל (רופא ריאות) לצורך החלטה על המשך טיפול במחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מאסתמהעדה24/07/2011
שלום רב
ברצוני לדעת האם ייתכן שילדים הסובלים מאסתמה יחלימו מהמחלה במהלך החיים? ואם לא אז עשויה להופיע הקלה בבגרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2011אסתמה הינה מחלה כרונית ולכן לפי ממצאים מדעיים לא ניתן להתרפא ממנה. במידה ובילדות איבחנו אסתמה אך במשך שנים רבות לא היו תסמינים מזכירים אסתמה , קרוב לודאי מדובר באי דיוק באבחנה.
אסתמה יכולה להשתנות במהלך החיים , להפוך לקלה יותר , או להיפך, קשה יותר. טיפול תרופתי הינו כלי יעיל לאיזון וטיפול של אסתמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלירחל ארבל24/07/2011
בן 73 לא בריא סובל ממחלת ריאות קשה COPD עכשיו שאלה שלי אליך אבא שלי היה שבוע שעבר בביקורת רופא ריאות בקהילה בדקו לא תפקודי ריאות סטורציה 91 אחוז האים זה נורמלי הוא מטופל במכשיר בשם ביפאפ הוא עושה בהמלך הלילה שעתיים בלילה האים זה מספיק הוא הושלך למכון ריאות בשל מדדי למץ על מכשיר ביפאפ מה זה אומר הוא מקבל טיפול תרופתי בפוסיד 20 מג חצי כדור ביום עכשיו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2011חמצון מתחת ל95% באויר חדר הינו נמוך מנורמה. חמצון (סטורציה) 91% הינו ערך נמוך אך אינו מחייב מתן חמצן קבוע. הנשמה ביתית במכשיר BIPAP צריכה להתבצע לפי הוראות רופא המטפל (רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חרדותאבי23/07/2011
אני נמצא בדיכאון ורגשות חסומים הרבה שנים ,עייפות חולשה סחרורות לפעמים.
בשבוע הבא יש לי תיפקודי ראות,האם זה משפיע לשינוי בתפקודי ראות,או לדחות לתקופה יותר טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיכאון חרדות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/07/2011שלום,
באסתמטיים מצב רגשי עלול להשפיע על איזון האסתמה ולכן גם על תפקודי הריאה. בכל מקרה אחר אם מצב רוחך לא ימנע ממך לבצע את הבדיקה בשיתוף פעולה מלא אין מניעה להסתמך על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וחדרי מלחנגה22/07/2011
אני בת 48 סובלת בשנים האחרונות מאסטמה מלווה בשיעול טורדני. בזמן האחרון המשאפים לא עוזרים. שמעתי על חדרי מלח והבנתי שיש שני סוגים: קירות מלח כמו בדומה למערות ושיטה אחרת בה מרססים במלח את החדר. בהנחה שחדרי מלח עוזרים בכלל, איזו שיטה נראית לכם עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה וחדרי מלח - תגובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2011ספרות מדעית הקיימת מתייחסת למכרות מלח (עומק של עשרות עד מאות מטרים בתוך האדמה). אין ספרות מבוקרת בנוגע לשיטות אחרות על טיפול "אקלימי" ע"י השפעת יונים של מלח על דרכי האויר. לכן לא ניתן לומר מה העדיפות בין שיטות שהוזכרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ על שחפתמאי21/07/2011
עשיתי בדיקה לשחפת ויצא לי 6 מ''מ
אני בבירור בגסטרו כבר כמעט חצי שנה בגלל כאבים חזקים בבטן ימנית תחתונה עם חשד לקרוהן
הרופאה במרפאת שחפת אמרה לי שאם זה רק לבירור זה תקין ואם זה לטיפול מונע לקרוהן זה חיובי
אז השאלה שלי היא אם יש לי את החיידק או לא ? או שזה תלוי רק אם יהיה לי קרוהן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
מאי21/07/2011יש לציין שבנוסף היה לי חודשיים שיעולים שסיבתם לא ידועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ייעוץ על שחפת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/07/2011שלום,
בדיקת מנטו איננה בדיקה המאבחנת שחפת פעילה. הבדיקה מצביעה על הסיכוי כי עברת זהום (בהווה או בעבר) בחיידק השחפת. זהום משמעותו היא לא בהכרח מחלה. חיידקי שחפת שחדרו לגוף (זהום) עלולים להשאר רדומים לשנים ולהתפרץ בגרימת מחלת השחפת בהזדמנות שמערכת החיסון נחלשת. אם אובחנת כחלה במחלת קרוהן והרופאה במרפאת שחפת מתייחסת לתשובת המנטו כזהום אזי היא תשקול תחילת טיפול אנטיביוטי מונע בכדי שלא תתפרץ אצלך מחלת שחפת בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
מאי21/07/2011תודה רבה
השיעול יכול להיות קשור לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יעוץ - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/07/2011שלום,
אם צילום חזה תקין הרי שהסבירות לקשר בין שיעול ושחפת נמוכה ביותר. יש לברר את סיבת השיעול, במידה ונמשך, גם ללא קשר לבדיקת המנטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותרז20/07/2011
שלום ד"ר
אני בן 28 ולפני 4 שבועות חליתי בדלקת ריאות ואושפזתי בבית חולים במשך יומיים ואחרי כן השתחררתי וטופלתי בTAVANIC במשך 7 ימים פעם אחד ביום. החום ירד כבר אחרי יומיים. רק שעדיין יש לי קוצר נשימה מעט מאוד ולכן רופא משפחה אמר שכניסת אוויר היא לא שווה ונתן לי צילום חזה. תוצאות צילום חזה ללא שום ממצא חריג וללא שום נוזל או תפליט או תסנין. ייתכן שמתפתח אצלי דלקת למרות שאין לי חום?. החום שלי כרגע 36.5 מעלות. כמה זמן לוקח לריאות להתרפאות. האם עליי לחזור לעבודה או לנוח עדיין.
תודה רבה
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו20/07/2011שלום,
אם צילום החזה פורש כתקין אזי נרפאת מדלקת הריאות. אם אין סיבה אחרת אין מניעה לחזור לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת חמצןמירי19/07/2011
קניתי מכשיר אצבע למדידת חמצן ואני ממש מתוסכלת כי אינני יודעת איך משתמשים בו נכון.האם התוצאה המידית נכונה ?מופייעה תוצאה לאחר כ20 שניות. אם אני ממתינה מופיעות תשובות אחרות. מה נכון? זה קריטי בעיקר אחרי פעילות גופנית.לדוגמא לאחר פעילות גופנית של 40 דקות מופיע 90 ולאט לאט התוצאה עולה ל 92 94 מה נכון? כאשר בעיקר חשוב אחרי מאמץ.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר למדידת חמצן - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/07/2011שלום,
מכשיר אצבע דיגיטלי לבדיקת ריווי החמצן מיועד בעקר לבדיקה במנוחה. יש להמתין עד להתאזנות המספר כך שיתייצב ולא יעלה וירד לחילופין. מסיבה זו המכשיר הפשוט עלול להיות בעייתי במאמץ או לאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותבוליב18/07/2011
אובחנתי כחולה בדלקת ריאות חיידקית ואני מטופלת באנטיביוטיקה מאתמול בלילה. רציתי לדעת תוך כמה זמן אני כבר לא מדבקת ומתי אני אמורה לחוש הקלה מבחינת החום כאבי השרירים והבחילות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות - תגובה
במידה ומדובר בדלקת חיידקית והחיידק רגיש לאנטיביוטיקה הרי שהחום צריך לרדת תוך 72 שעות ראשונות. הקלה בהרגשה כללית יכולה להתרחש עוד קודם לירידת החום. במידה וחום לא יורד תוך פרק זמן זה או אף עולה יש לשקול החלפת טיפול אנטיביוטי וצילום חזה ביקורת לשלילת נוזל בבית החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ואסטמהמאיה16/07/2011
בני בן 7. הוא אלרגי לחלב מהלידה (גם ברמת נגיעה). בנוסף, אלרגי לאבק וברמה נמוכה גם לסויה. כמו כן, בגיל מספר חודשים אובחן כחולה "אסטמה של תינוקות", אך זו עדיין לא חלפה. יש תקופות טובות יותר ויש טובות פחות. בסה"כ מקבל טיפול רגיל של אינהלציה עפ"י צורך. ניסינו גם דיקור, אך ההשפעה היתה זמנית. רציתי לדעת אם יש טיפול שיכול להעביר או לפחות להפחית את הרמה של האלרגיה או את האסטמה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2011לגבי המשך טיפול באסתמה במקרה הפרטני יש לפנות לרופא ריאות ילדים . בהקשר לאלרגיה - דרושה חוות דעת של אלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץעדי16/07/2011
שלום,
אני מעוניין לדעת מה בודקים בבדיקת תגר מאמץ? לפי מה קובעים אם אכן יש אסתמה במאמץ או לא? ייתכן שהתוצאות יעידו על אסתמה במאמץ כשאין כזאת? באיזה מצב?
בקיצור, לשמוע פרטים על הבדיקה. תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2011בדיקת תגר מאמץ הינו תגר פיזיולוגי הבודק תגובתיות של תפקודי ריאות בעקבות מאמץ. מבצעים ספירומטריה . אחרי זה לפי הוראת טכנאית ריצה על מסילה לפי מהירות הקבועה. אחרי סיום המאמץ מנוחה קצרה וחוזרים לבצע ספירומטריה. במידה וקיימת ירידה בזרימה נשיפתית (FEV1 ) מעל 10% לעומת ערך בבדיקת בסיס (לפני המאמץ) מדובר בתגר חיובי . מחלות כרוניות בעץ הסימפונות יכולות גם להיות עם תגר חיובי אך דבר נדיר יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!! עוד משהו, בבקשה...
עדי17/07/2011הFEV1 זה מדד של זרימה נשיפתית. האם הכוונה בכך לכמות האוויר הנשאף, או לזמן שלוקח לאוויר לצאת עד שלא נשאר עוד אוויר, או איזשהו מדד אחר?
והאם נזלת אלרגית עלולה לשבש בדיקה כזאת. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה!!!!!!! עוד משהו, בבקשה... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/07/2011שלום,
FEV1 הוא כמות האויר הנשוף במשך השניה הראשונה כאשר הנשיפה מאומצת ומתחילה מריאות מלאות מקסימאלית. נזלת אלרגית, במידה ולא מלווה באסתמה כמו שלעיתים קורה, לא אמורה להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת
עדי19/07/2011סליחה שאני מציק עם זה...
יש לי שאלה - האם המכשיר בודק כמה אויר נשאר בריאות בסוף הנשיפה, כלומר האם הוא "מוודא" שלא נשאר עוד אוויר בריאות בסוף הנשיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! שאלה נוספת - תגובה
ישנן בדיקות המאפשרות לכמת את האויר שנשאר בבית החזה לאחר נשיפה מאומצת (תמיד נשאר אויר). בדיקת הספירומטריה אינה בודקת זאת. ברוב המקרים הבדיקה הספירומטרית הפשוטה מספקת ואין צורך לברר את כמות האויר הנותרת בבית החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת מאמץ - תגובה
תגר מאמץ בשאלת אסתמה היא בדיקה בה בודקים את התפקוד הריאתי הבסיסי לפני המאמץ וכל כמה דקות לאחר המאמץ בכדי לגלות הצרות של דרכי הנשימה. הבדיקה פחות רגישה מאשר תגר מטאכולין (חומר מגרה שניתן בשאיפה) אך יותר ספציפית לאסתמה. ירידה של לפחות 10 % בערך של FEV1 מהווה עדות לתגובתיות יתר של הסימפונות שהיא מאפיין של אסתמה. לאיבחון אסתמה יש צורך בקליניקה חשודה (סימפטומים) בצרוף בדיקת תגר חיובית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה...
עדי20/07/2011אם ככה אז הבדיקה לא לגמרי אמינה, הנבדק יכול לשבש אותה בקלות...
אין בדיקה אמינה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ככה... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו20/07/2011שלום,
רפואה איננה מתמטיקה. רפואה היא אמנות ואומנות ולכן גם יש הבדל בין רופא לרופא, מומחים ושאינם מומחים וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)