מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תערובת אירובנט וונטוליןנצה לבינט13/07/2011
גילי 78 עד לפני כ25 שנה מעשנת כבדה 2 קופסאות ביום כ24 שנים.
לעתים רחוקות מאד אני משתמשת בשאיפת התערובת הנ"ל בעזרת מחולל.
אני לוקחת אותו לנסיעות לחו"ל אם כי לא יצא לי להשתמש בו שם.
אני עומדת לטוס לחו"ל ושכחתי ממה מהשניים חצי סמ"ק ומה אחד וחצי סמ"ק.
תודה בעבור העזרה.
ב ב ר כ ה
נצה לבינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2011באינהלציה בדרך כלל מערבבים 0.5 מ"ל ונטולין ובין 1 ל2 מ"ל של אארובנט . מינון במקרה פרטני לפי החלטת רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתערובת אירובנט ונטולין
נצה לבינט13/07/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת "סדר" בתרופותאמא12/07/2011
אני כל כך מבולבלת אולי תעשה לי קצת "סדר" בהבנת הטיפול התרופתי שאני שמה
באינהלציה
הטיפול בטרבולין באינהלציה לשם מה?
וכן האירובט למה מסייע באינהלציה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2011טרבולין (טרבוטאלין) הינו מרחיב סימפונות מסוג בטא-אגוניסטי. אארובנט (איפראטרופיום ברומיד) הינו מרחיב סימפונות מסוג אנטי-כולינרגי. שתי תרופות מיועדות להשפעה על שרירי חלק בדופן הסימפונון במטרה להשיג הרחבה סימפונית. לתרופות הנ"ל השפעה קצרה - כשעתיים/שלוש, לכן נותנים אותם בדרך כלל לפי הצורך או בתדירות יחסית גבוהה (4-6 פעמים ביום) כדי לתת כיסוי לרוב שעות היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר אינהלציהאמא12/07/2011
בהוראת רופא הריאות עקב ריבוי בליחה וקושי להתקייח אני עושה אינהלציה של
אירובט ו וטרבולין ומי מלח מרוכז אלא שלאחר מס' דקות אני חשה שאני עוד יותר מלאה בליחה וב"קישקושים" רעשניים יותר מאשר לפני עשיית האינהלציה
האם תחושותיי נכונות ?
אולי אני צריכה להפסיק לעשות אינהלציות כי זה מחמיר לי את הליחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2011טיפול במרחיבי סימפונות (באינהלציה או משאף) בגל השפעתם ישירה יכול לעזור לפינוי הפרשות המצטברות בדרכי אויר תחתונות . במידה ומטופל חש החמרה סובייקטיבית עם טיפול ע"י מרחיבי סימפונות , יש להתיעץ עם רופא מטפל /יועץ ריאות שיחליט על המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך חום מתמשךרונית12/07/2011
אני כבר 12 ימים עם חום של 38.5 היום 38.7
לפני יומיים המצב שלי השתפר בהתחזקות.יותר חזקה.
עדיין לוקחת רוקסו כבר חמישה ימים.
צילום ראות תקין(למרות שהשתעלתי בזמן הצילום לא יכולתי להחזיק את האויר בגלל השיעול)
ליחה מרובה שיעול בתדירות מרובה
בדיקות דם תקינות למעט אנזימי כבד קצת מעל הנורמהGOT41
האם יכול להיות שוירוס גורם לחום כזה מתמשך?
רופא המשפחה שלי לכל אורך הדרך דגל רק במנוחה.
בלי שום בדיקות רציניות.
אז מה לעשות האם זה חמור?
אני ממש אובדת עצות.
לא אכפת לי לעשות בדיקות פרטיות אבל אין לי כיוון אלו בדיקות.
אולי הצילום לא היה תקין?
מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/07/2011מחלה זיהומית ויראלית או חיידקית יכולה להמשך שבועיים/שלוש. המשך בירור ע"י רופא המטפל לפי תסמינים וממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר רלוונטיות. במידה וחום אינו יורד תוך שבוע מתחילת טיפול אנטיביוטי קיימות מספר אפשרויות: 1. החלפת טיפול אנטיביוטי , 2. צילום חזה חוזר, 3. בדיקות עזר נוספות (בדיקת א.א.ג. , יעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
רונית13/07/2011הרופא טוען שזו מחלה ויראלי
כי הALT שלי עלה ל 74
אז הוא החליט שאני רק ינוח בלי כדורים.
אבל תודה תודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהמירי12/07/2011
אני חולה במחלת ראות nsip לוקחת אימורן וקורטיזון. מרגישה מאוד חולשה לאחרונה.ספירת דם תקינה.האם יש משהו שתוכל להמליץ לחיזוק מערת החיסון.תוםף מזון? איזה? מה דעתך על הכורכור בקפסולות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/07/2011תופעות שהוזכרו יכולות להיות ביטוי של מחלה ריאתית כרונית וגם חלק בהשפעת לוואי של תרופות (אזאטיופרין ופרדניזון) . במקרה רבים טיפול זה יכול להיות ממושך ואף כרוני . לכן בשלב הראשון רופא המטפל צריך להחליט האם תופעות סיסטמיות שייכות למחלה או לטיפול בה . אין הוכחות מדעיות חד משמעיות שתוספי מזון יכולים לבטל תופעות לוואי אם מדובר באפקט תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציה סטורציהחנה12/07/2011
יש לי תחושה שלאחר שאני עושה אינהלציה (טרבולין+אירובנט+מי מלח מרוכז)
הסטורציה יורדת לי הכוונה לאחר כרבע שעה הייתכן? בדקתי וזה אכן כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/07/2011בדרך כלל ריווי חמצן לא אמור להשתנות משמעותית אחרי ביצוע אינהלציה עם מרחיבי סימפונות (אארובנט /ונטולין) אך לעיתים בחולים עם מחלה חסימתית קשה (אסתמה או חסמת) קיימת ירידה בריווי חמצן (סטורציה) תקופה קצרה אחרי ביצוע אינהלציה. כל זה בשל שיפור בזרימת אויר (הרחבה סימפונית) שלא תואמת לתקופה קצרה את זרימת הדם באיזורי ריאה שונים. דבר זה עובר תיקון עצמי ואחרי זה אמורה להיות הטבה ניכרת בריווי החמצן. במידה ודבר קורה , זה חלק מפטופיזיולוגיה של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאהנמרוד10/07/2011
שלום בילדותי הייתה לי אסטמה די קלה, אבל איני מרגיש את הסימפטומים של האסטמה כבר הרבה זמן, מספר שנים. היום אני בן 17
ולפני הצו הראשון בצבא רציתי לקבל אישור מרופא ריאות שהכל בסדר.
עברתי בדיקה של תפקודי ריאה, שכללה כמה בדיקות תפקודי ריאה במאמץ ותפקודי ריאה עם מגרה התקף. הרופא אמר שישנה בעיה כבר בנשיפה לספירוגף בפעם הראשונה ללא מאמץ או אדנוזין, נפח הריאות שלי היה בערך 135 אחוז, אבל הוצאת האוויר לקחה יותר מדי זמן, בעיקר בסוף ב"דרכי האוויר הקטנות" שהוצאתי רק 60 אחוז מהמצופה (בליטר לשנייה).
זו הייתה הבעיה, ונקבע לי תור נוסף, כיוון שזה היה מאוד גבולי.
הרופא אמר שהבעיה בבדיקה של האדנוזין, הייתה בגלל הבעיה בבדיקה הראשונית, ושאם הבדיקה הראשונית תשתפר הוא יוכל לאשר לי שאני בסדר.
בבדיקה של האדונוזין, הרופאה הביאה 10 מזרקים, נתנה לי אינהלציה כל שתי דקות הייתי צריך לנשוף לספירוגרף, והיא הוסיפה עוד מינון של האדנוזין (עוד מזרק)
כל הנשיפות היו טובות, עד למזרק ה-9 בו עברתי את ה20 אחוז (אני לא בטוח של מה האחוזים - אבל 20 אחוז זה הגבול) ל26 ו30 אחוז במדד מסוים, והתוצאה נשארה כך גם לאחר כמה דקות. לא הרגשתי את ההתקף כלל, פרט לנתונים של הנשיפה.
רציתי לדעת האם נכשלתי בבדיקה, או שלמרות שהתוצאה לא טובה, זה עלול לקרות גם לאנשים ללא אסטמה במינונים הללו, כלומר אחרי 9 מזרקים, ואז זו אמנם בעיה, אך היא לא תחרוץ את גורלי לגבי תפקודי הריאה.
בנוסף רציתי לדעת, כיצד ניתן לשפר את תוצאות הבידקה הרגילה של הספירוגרף, כלומר להוציא יותר אוויר בדרכי האוויר הקטנות אני מאמין שזה FEF25
הנתונים שלי היו 60 אחוז כאשר לפי מיטב הבנתי נדרשים 80 אחוז
חשוב לי לציין שלפי הגרפים והנתונים ניתן לראות שנפח הריאות שלי גדול - 135 אחוז אבל אני מוציא אוויר לפרק זמן יחסית ארוך (קצת יותר מ6 שניות), וכתוצאה מזה כנראה שביחס לשנייה אני לא מוציא מספיק אוויר בכל חלק - בעיקר בסוף הנשיפה שכבר כמעט ואין אוויר
אשמח מאוד לקבל תשובות
תודה מראש נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011במידה וספירומטריה לא תקינה ו/או תגר גירוי חיובי - מדובר במאפיינים של אסתמה , גם ללא כל ביטוי קליני. לפני ועדה רפואית רצוי לקבל מכתב מרופא ריאות שמסכם כל הנתונים עם המלצות לתנאיי שירות (האם קיימת מגבלה מבחינת מחלה ואם כן- איזה ).
תפקודי ריאות (ספירומטריה) יכולה להשתנות אך באנשים בריאים תנודות הן קטנות וסה"כ אמורות להיות בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור בעוד 3 חודשיים
נמרוד10/07/2011נקבע לי תור לעוד 3 חודשים, רק לבדיקה של הספירומטריה, שיצאה קצת לא תקינה, לא לשאר הבדיקות. התנודה שאני צריך היא די קטנה בשביל שהבדיקה תהיה תקינה.
השאלה היא האם יש איזו שהיא דרך לשפר את דרכי האוויר הקטנות שהוצאת האוויר בהם ביחס לשנייה תהיה גדולה יותר, ואם כן מה כדי לעשות, אפילו אם מדובר בתנודות קטנות אני אשמח לנסות.
הרופא אמר שבמידע ואני אעבור את הספירומטריה, הוא יאשר לי את כלל הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011אין שיטות לשיפור תוצאות תפקודי ריאות . לעיתים תוצאות של ספירומטריה נמוכות מערך אובייקטיבי בשל טכניקת ביצוע לא נכונה. כדי למנוע בעיות טכניות טכנאית במהלך הבדיקה בוחנת איך נעשה מאמץ ואם הוא אינו תקין- חוזרת על בדיקה מספר פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ב-CTיגאל09/07/2011
שלום, ד"ר! אובחנתי בסיליקוזיס. בברונכוסקופיה אין חיידקים, תלונות מתאימות גם לשחפת (חום, דימום, ציפצופים, זיעה). החמרה מסויימת תוך שנה ב-CT, מנטו 15. אם אחרי 4 חודשים בטיפול ניסיוני ב-ריפאמיצין יהיה לי שיפור בצילומי CT - ניתן להבחין בSILICOTUBERCULOSIS רק עקב השיפור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011נכון להיום בהעדר הוכחה בקטריולוגית (תרבית) או פטולוגית (ביופסית ריאה) נזהרים מאיבחון שחפת. במקרים נדירים מאוד אפשר להתייחס לשיפור קליני /רדיולוגי בעקבות טיפול ספציפי כמקור לאבחנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בגגון אסבסט בדירה מעלייעידן09/07/2011
שלום.
אנחנו מתגוררים בדירה שכורה בקומה לפני האחרונה בבניין.
בקומה מעלינו יש גגון אסבסט בגודל בערך של 4 מ"ר.
הגגון עצמו ישן מאוד, לא צבוע ואף ניתן לראות שהקצוות שלו משוננים ויש בהם אפילו חורים קטנים.
הגגון נמצא קומה מעלינו מה שאומר בערך 3 מטר בגובה מהחלון שלנו.
לצערי, מסיבות שקשורות בשכנים ובעלי הדירה שלהם האופציה של פירוק הגג אינה אפשרית.
האם יש סכנות משמעותיות במגורים בדירה כמו שלנו במשך מספר שנים?
האם כדאי לחפש דירה אחרת (כמו שציינתי זאת דירה שכורה)?
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011ממצאים מדעיים על נזקי אסבסט הם על חשיפה לאסבסט במסגרת תעסוקתית. אין מספיק נתונים מחקריים כדי לקבוע האם יכול להיות נזק ממצבים דמויי מה שצויין בשאלה. סבירות לנזק זה נמוכה בהרבה מנזקי חשיפה בעבודה אך לא ניתן לקבוע שאינו קיים בהעדר מחקרים מדעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום מתמשךרונית08/07/2011
לפני כ10 ימים הרגשתי בחילות , הרגשה לא טובה בבטן באיזור הפופיק
חום של 38.5 רציף עד היום בלי שינוי
בתחילה זה מה שהיה הזעות, בחילות ללא הקאות, חום צמרמורות עקב החום,כאבים בכל הגוף.
אתמול יום ו' קיבלתי אנטיביוטיקה , לא עשיתי צילום
אנטיביוטיקה בשם רוקסו התווספו לי שיעולים וליחה מרובה לפני כיומיים מה שלא היה בתחילה.
החום ממשיך להיות.
כבר עשרה ימים חום.
ביום הראשון הייתי במוקד נתנו לי אינפוזיה עם תרופות לבטן , לא עזר משהו
אני כל כך חלשה אומנם מאז האנטיביוטיקה אני מרגישה שיפור בהרגשה ,יותר חזקה
לא מאמינה שזה עקב האנטיביוטיקה אבל זו ההרגשה
השיעול הוא נוראי וליחה ממעמקי הראות
מה יכול להיות שיש לי
האם האנטיביוטיקה תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011לפי תסמינים סביר לחשוב שמדובר שמחלה זיהומית בדרכי אויר (עליונות או תחתונות). במידה ואין הטבה עם טיפול אנטיביוטי ,רופא מטפל יכול להרחיב בירור ובמידה ויש ממצאים פטולוגיים בצילום חזה , להפנות ליעוץ רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמט RMLדורית08/07/2011
שלום רב, אני אסטמתית בת 34 , בריאה באופן כללי. לפני מספר ימים החלה התקפה של אסטמה, השתמשתי ב"בודיקורט" וכן בוונטולין, כאשר המצב הנשימתי החמיר ניגשתי לבדיקה, והתברר לי כי ע"פ בדיקת דם יש לי דלקת ריאות. בצילום חזה התברר כי יש לי תמט ב RML. אין לי מושג מה זה אומר, והאם יש קשר בין דלקת הריאות (הקלה למען האמת) לבין התמט.
אנא תשובה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/07/2011לעיתים בזמן דלקת ריאות רואים תמט בצילום חזה , למרות שביטוי הנפוץ ביותר לדלקת ריאות בצילום הוא "תסנין" .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד פנימי באיזור החזה והגב עליוןזיו08/07/2011
יש לי פעם בכמה חודשים מצב של גירוד פנימי באיזור הגב העליון והחזה, גירוד כללי לא בנקודה ספציפית. זה קורה בעיקר בזמן שיעול. אני סובל מזה כבר 5שנים בערך אבל בתדירות נמוכה של פעם בכמה חודשים.חשוב לאמר אני לא משתעל הרבה אבל אני כן סובל מאלרגיות די חזקות. זה לא כזה מפריע בגלל שהתדירות של זה נמוכה, זה יותר מציק כי בגלל שזה פנימי, גירוד לא עוזר פה. אבל זה כן מסקרן אותי לדעת ממה יכול לנבוע גירוד פנימי באיזור הזה? האם זה יכול להיות סיפטום למשהו מסוכן יותר או שבד"כ זה כלום?
תודה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוד פנימי באיזור החזה והגב עליון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2011שלום,
יש לך רקע אלרגי שעל פניו יכול להסביר תחושת גרד וגם שיעול כרוני. במידה ומציק פנה שוב להערכה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי כתוצאה מאסטמהיובל05/07/2011
שלום,
בזמן האחרון מתרוצצות אצלי המון שאלות לגבי האסתמה אשר נולדתי איתה.
אני בן 21, ויש לי כמה דברים שרציתי לדעת אם יש קשר בינם לבין אסתמה.
1. האם יש קשר בין הגובה שלי לאסתמה, כלומר האם גבהתי פחות בעקבות המחלה.
2. שיער דליל- האם יש קשר בין שיער דליל לאסתמה?
3. בכל חיי נמנעתי מלקחת את המשאף באופן קבוע, וגם עכשיו. האם ו טעות ומה עליי לעשות?
אשמח לקבל תשובה ממומחיםף
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי כתוצאה מאסטמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/07/2011שלום,
אסתמה קשה ולא מאוזנת בגיל הילדות עלולה לפגוע בצמיחה. לא כך לגבי אסתמה מטופלת ומאוזנת.
לגבי נחיצותו של הטיפול במשאפים קבועים: ההחלטה תלויה בשילוב של חומרת התלונות שלך ובתוצאת תפקודי ריאה. אם אתה סובל פעמיים ויותר בשבוע, בשעות היום, מקוצר נשימה או רק בלילות ו/או תפקודי הריאה שלך אינם תקינים תזדקק לטיפול מונע במשאף (לא ונטולין, שהוא משאף רק לעת הצורך).
אין קשר לנשירת שיער שאותה יש לברר ללא קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה נכונה והקלה על אסתמהיוסי05/07/2011
שלום, רציתי לשאול ולשתף לגבי נשימה נכונה לחולי אסתמה. יש לי אסתמה יחסית קלה אך קבועה שמתבטאת במועקה ורעב לאוויר. לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מרגיש את אותה מועקה אם אני מתמקד בנשיפות חזקות של אוויר החוצה זה מאוד מקל. פשוט לנסות לרוקן את הריאות לגמרי מאוויר במשך דקה אחת או שתיים וזה ממש מרגיש כמו שימוש במשאף. האם מדובר בתופעה ידועה? מה בדיוק זה עושה? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימה נכונה והקלה על אסתמה - תגובה
בד"כ הבעייה באסתמה פעילה שיש קושי יחסי לרוקן את הריאות. אין הסבר לתחושתך אלא אם במהלך הנשיפה אתה גם פולט ליחה שעלולה לחסום סימפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה דמית...אורטל04/07/2011
היי, אימי בת 60 סיפרה רק לאחרונה כי יש לה ליחה דמית כשמתעוררת בבוקר, מעשנת כבר המון שנים, אני ממש מודאגת מה יכול לגרום לליחה דמית? לאחר צילום חזה שבו לא נראו סימנים חריגים, נעשתה בדיקת סיטי אך עוד אין תוצאות אנא תשובתך מה עלולים להיות הגורמים לכך אני ממש פוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה דמית... - תגובה
הסיבות לליחה דמית יכולות לנוע מברונכיטיס זהומית חריפה ועד לתהליך גידולי. שימוש באספירין יכול להגדיל הדימום אך בד"כ לא לגרום לו. טוב שעשתה CT , יש להמתין לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)