מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת תפקודי ריאות .....מה זה אומר ?שני30/04/2023
שלום. אני בת 34 ברקע לופוס,
הופנתי לבדיקת תפקודי ריאה ודיפוזיה , עקב תחושה של קוצר נשימה.
ממצאי הבדיקה:fvc 113%
Fev 85%
Fvc 75%
נפחי ריאה
Tcl/Rv 160%
Tcl 88%
Rv 142%
דיפוזיה:
Tclo 74%
לסיכום-
הפרעה רסטרטיבית קלה עם הפרעה בדיפוזיה קלה.
מה זה אןמר ?
ומה אני אמורה לעשות הלאה?
האם זה ממצא שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בציטוט שלך חסרים ערכים
ד''ר שבתאי ורסנו03/05/2023שלום,
בציטוט שלך חסרים ערכים ולכן אני לא יכול להתייחס לפענוח שניתן. ההחלטה איך להמשיך ברור תלויה בפענוח התפקוד, במהות תלונותייך, ברקע הרפואי שלך ועוד. לכן ממליץ לחזור לרופא הריאות שלך שישקול המשך ברור, כולל האם יש צורך ב CT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי את התוצאות בתמונה
שני03/05/2023אודה מאד למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כביכול הפענוח מתאים אבל נראה כי הביצוע שלך
ד''ר שבתאי ורסנו07/05/2023שלום,
כביכול הפענח מתאים אבל נראה לי כי הביצוע שלך לא היה אופטימלי ויכול להוות מקור לטעות בפענוח. אין מצב ש FVC יהיה גדול מ VC ! כמו כן ה IC שלך נמוך באופן מפתיע. ממליץ לחזור על הבדיקה עם ביצוע אופטימלי (שאיפות מלאות עד הסוף, לפני נשיפות בכל הכוח ועד הסוף עפפיה אטומה מסביב ע"י השפתיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, המשך-
שני03/05/2023שלום ד"ר שבתאי,
בסיכום הבדיקה של בדיקת תפקודי ריאות כתוב: הפרעה רסטרקטיבית קלה והפרעה קלה בדיפוזיה.
בבדיקת פיזית: חיחורים וירידה בנפח הריאה דו"צ.
ברקע - לופוס נוטלת mtx.
אני חוששת...
בבדיקה ע"י הרופא נאמר לי שקיים חשד ל-ILD.
אני חוששת מאד.
האם בדיקת תפקודי הריאות תומכת בחשד ?
אני סובלת מקוצ"נ...תחושה של אין אויר בעיקר במאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאות + CT ריאותאוראל30/04/2023
שלום רב,
אמי חלתה בקורונה בינואר האחרון, וסבלה מדלקת ריאות והתאשפזה עם חמצן 5 ליטר ושוחררה לאחר כשבוע לביתה ללא חמצן. לאחרונה כחודש-חודש וחצי סובלת מחרחורים בריאות בעיקר לאחר מאמץ ובשכיבה במיטה . הופנתה לסיטי ריאות ובדיקת תפקודי ריאות, מצורף התוצאות, אשמח להסבר , מה לעשות ומה האבחנה אומרת.
הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים
מודגמות הצללות זכוכית חול כתמיות קולושות באונות העליונות משני הצדדים, נלווים עם הצללה לנראית עדינה בסמוך- ממצאים חדשים בהשוואה לבדיקה קודמת, יכול להתאים לשינויים צלקתיים עדינים לאחר תהליך זיהומי באיזורים אלו
שינויים אטלקטטיים לינאריים מפוזרים בבסיסים משני הצדדים
עיבוי דפנות של הברונכונוזים בצורה דיפוזיה
אין עדות ללימפאדונוטופיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית,
מצב לאחר סטרנוטומיה ו cabg
שינויים טרשתיים באאורטה ובעורקים הקורונריים
אין עדות לתפליט פלאורלי
אין עדות לתפליט פריקדיאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב אחרי קורונה
ד''ר שבתאי ורסנו03/05/2023שלום,
תפקודי הריאות מדגימים הקטנה משמעותית של נפחי הריאות עם כושר דיפוזיה תקין. ממצא זה מעלה חשד להפחתת נפחים מסיבה לא ריאתית כגון חולשת שרירי נשימה , שאיפה לא מלאה לפני הנשיפה בעת ביצוע הבדיקה. מאידך ב CT יש ממצאים לא תקינים (אולי בשל הקורונה שעברה או בגלל סיבה לא קשורה) אבל שלכאורה על פי תאורם לא מצדיקים את חומרת ממצאי תפקוד הריאה. ממליץ לא להמתין ולפנות עם כל הצילומים לרופא ריאות, שישקול את המשך הברור והמעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר , לופוס וריאות...שני28/04/2023
שלום ד"ר,
אני בת 34, ברקע לופוס- נוטלץ מטוטרקסט 12.5 מ"ג.
בחודש נובמבר 2022 היה לי דלקת ריאות שהיתה לא קלה..לקח לח זמן להחלים ממנה. במשך תקופה לאחר מכן, סבלתמ מקוצ"נ וכאב המקרין לכתף. בשלב כולשהו נרגע יחסית. אבל לאחרונה שוב אני סובלת מקוצ"נ, תחושה שאין לי אויר.. עד לרמה כזו שקשה לי לאכול כי יש תחושה שאין לי אויר. פניתי לפניי שבןע למיון עקב כך, מכיון שתחושץ הקוצ"נ התמשכה הרבה זמן.
במיון נאמר לי שהצילום תקין (זהה לצילום מנובמבר, אז נצפה קונסלידציה ..) ובבדיקה הקלינית- נשמעו חיחורים עדינים וכניסת אויר מעט מופחתת דו צדדי.
שוחררתי, והופנתי לבדיקת ct חזה ואקו לב ובדיקת תפקודי ריאות .
בסיכום נכתב שקיים חשד ל ILD .
אני מאוד חוששת.
יש לציין - שירדתי ב 3 ח' האחרונים 5 קילו. ללא סיבה ברורה...מתוך 62. כיום 57.
ובנוסף- יש לי מידיי פעם כאבים בדיוק במקום שהיה לי דלקת ריאות.. מקרין לי לגב בצלעות ולעיתים לכתף.
התושה של הקוצ"נ נמשכת. יש לי מידיי פעם שיעול יבש..
ושאלותי-
1. האם יכול להיןת שכל הסיפור הוא כתוצאה מהדלקץ ריאות שהיתה בנובמבר ? שהדלקת השאירה צלקת בריאה. ?
2.מה יכולה להיות הסיבה לחיחורים ולכניסת אויר מופחתת ?
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליך להמתין עד לתוצאות כל הבדיקות
ד''ר שבתאי ורסנו01/05/2023שלום,
הבדיקות אליהן נשלחת יבהירו אם יש בעייה ומה טיבה. אני מבין את החששות אבל עלייך להמתין עד לתוצאות כל הבדיקות, עד אז הכל ספקולציות מיותרות.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה וחמצן עם אסטמה קשהחני26/04/2023
שלום
אנחנו צריכים לקחת את דודה שלי בטיסה לפריז לחתונה. יש לה אסתמה מאוד קשה אבל מאוזנת. היא מעולם לא טסה עם אסטמה. אין לנו מספיק זמן לעשות את הבדיקה במכון טיסה אז לשלם לרופאה שתטוס איתה והרופאה אמרה שהיא מביאה חמצן.. לא ידוע אם היא בכלל תזדקק לחמצן.
נגיד וחולה אז מה כן זקוק לחמצן בטיסה, האם זה פותר לא לגמרי את התנאים של לחץ האוויר, היובש וכל מה ששונה בטיסה ואמור להביא אותו למצב כאילו שהוא נושם אוויר בבית? או שלמרות החמצן ישר באמת להתגבר על התנאים הקשים של הטיסה? למעשה רק החמצן הוא הבעיה בטיסה והוא פועל יוצא של התנאים הקשים במטוס לחולי אסטמה או שיש עוד דברים שהחמצן לא יפתור? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו27/04/2023שלום,
עניתי על שאלתך לפני זמן לא רב והצעתי את המלצותיי. לייתר השאלות תפנו לרופאה שטסה אתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה קשה וחוסר איזוןערן24/04/2023
שלום
יש לי אסתמה קשה. שלושה שבועות של התקפים וצפצופים.
רופא הריאות שמע את הריאות ואמר שמצפצפות והנשימה לא טובה ואז עשה תפקודי ריאות כעבור חמש דקות שיצאו תקינים.
האם זה הגיוני?
לוקח סימביקורט 320 שתי שאיפות פעמיים ביום וקיבלתי עכשיו פרדניזון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה קשה
ד''ר שבתאי ורסנו27/04/2023שלום,
אין בהכרח קשר ישר בין שמיעת צפצופים לבין חומרת תפקודי ריאות (חומרת החסימה). מצד שני אני לא יודע למה התכוון הרופא בתפקודי ריאה "תקינים". האם לחלוטין תקינים? או "תקינים" ביחס למצבך הידוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה חומה וקוצר נשימהשיר20/04/2023
בת 56 לא מעשנת,מאז הקורונה הקשה אסטמה,4 חודשים התקפי קוצר נשימה מטופלת ברלוואר,רופא אאג אבחן ליחה אחורית מקבלת טלפאסט ופלקסונז.שיפור גדול ביכולת לנשום.עדיין קוצר נשימה בלילה,וליחה צמיגית לעיתים חלודה לאחר התקף בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה חומה וקוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו23/04/2023שלום,
ממליץ לחזור להערכה מחודשת לרופא הריאות שלך. לפי התאור את עדיין לא מאוזנת לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסטמה קשה.נדב18/04/2023
שלום, כשאדם מת מאסטמה מהתקף קשה
הוא מת בגלל מוות מוחי או דום לב שהן נגזרות של ההתקף הקשה או נטו רק בגלל האסתמה והריאות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוות מהתקף אסתמה קשה
המוות נגרם מחנק. ירידה קשה בחמצן, עליה בדו-תחמוצת הפחמן וכל ההפרעות שלהן על הלב והמוח. ניתן למנוע התקף מסכן חיים על ידי טיפול עקבי המותאם לחומרת המחלה, כולל הנחיות מה לעשות בהתקף קשה, מעקב מקצועי תקופתי ומסודר כולל תפקודי ראות, לאורך כל השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct ריאותלאה חדידה14/04/2023
אודה על פענוח הct האם עלי להיות מודאגת תודה
פענוח CT
ד''ר שבתאי ורסנו14/04/2023שלום,
אין סיבה להיות מודאגת אבל בהחלט יש צורך לפנות עם הצילומים לרופא ריאות לברור סיבת הקשריות האלו. הסיבות יכולות להיות שונות: מכאלו בעלות משמעות לבין חסרות משמעות. לכן צריך ברור ובהתאם גם מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולגי לחולי copdיאיר13/04/2023
לאור ניסויים ומחקרים לאחרונה בתרופה הביולוגית dupilumab ששיפרה את מצב חולי copd והניתנת נגד מגוון מחלות דלקתיות אחרות,האם יש המלצה מצידכם רופאי הריאות, להשתמש בה גם לחולי copd?
דופילומאב
התרופה אינה מומלצת לחולי COPD ואינה בסל באינדיקציה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון שעדיין אין התוויה אך מה דעתך או דעת המומחים על המחקר?
יאיר16/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דופילומאב ב COPD
למיטב ידיעתי מדובר רק בהודעה לעיתונות (מעודדת על פניה) ולא במחקר שהסתיים ופורסם בעיתונות מקצועית מבוקרת ורצינית. יש להמתין לפרסום המקצועי וגם למחקרים נוספים שיאשרו התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ראהעופר12/04/2023
היי בעקבות בדיקת סיטי לא תקינה הופנתי ע"י רופא ראות לבדיקת תפקודי ראות מלאים אני משתמש במשאף פוסטר עקב קושי בנשימה הרופא אמר להפסיק שימוש במשאף לפני הבדיקה אך לא אמר כמה שעות לפני האם לפני הבדיקה צריך להפסיק שימוש במשאף? אם כן כמה שעות לפני מומלץ?
פוסטר ותפקודי ריאות
פוסטר משמש כטיפול למחלות ריאה חסימתיות ולא ל"קשיי נשימה". כלומר לא ברור האם אובחנת בכלל ? עקרונית, בחולים במחלות ריאה חסימתיות המלצה להפסיק 48 שעות לפני תפקודי ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לחזה ימיןאריה11/04/2023
שלום עשיתי צילום חזה ימין עקב כאב של כשבועיים מתחת לחזה ימין עשיתי צילום וזה הייתה התוצאה
ציור אינטרסטיציאלי מעט מוגבר על פני שתי הריאות , יותר בולט באזור שערי הריאות ובבסיסים.
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר
תשובה כזו היא פעמים רבות בעיניי המתבונן. עקרונית רצוי שאת הצילומים האלו יראה רופא ריאות, בהקשר לרקע הרפואי שלך ורצוי להשוות לצלומים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה 97 וטיסה האם בטוחבני10/04/2023
שלום, ראיתי ששאלו כאן על טיסה עם אסטמה קשה ואני כאן שאפשר לעשות מבחן במכון שמדמה טיסה ואז לקבל חמצן אם צריך. האם סטורציה של 97 יכולה להגיד שהאדם לא יזדקק לחמצן בטיסה או שחובה לעשות את הבדיקה כדי לדעת? האם זה נותן תשובה אופטימית אך וודאית במאה אחוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטורציית חמצן וטיסה
סטורצייה 97% היא תקינה אך לא שוללת מחלת ריאה. במידה וידוע על מחלת ריאה כרונית, לדעתי רצוי לבצע את מבחן הטיסה בריכוז חמצן נמוך, המדמה את הריכוז בטיסה (כ 15%).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשים נושם מהרמשי07/04/2023
היי
הבן שלי נולד פג, הוא בן 4 חודשים כרונולוגי וחודשיים מתוקן. שוקל 7.5 קילו.
הוא בריא, ומתפתח יפה.
אך הוא נושם מהר- כ 66 נשימות בדקה בזמן ערות, כ 78 נשימות בדקה אחרי בכי, כ- 37-45 נשימות בדקה בשינה.
בנשימות ניתן לראות ראקציה בין הצלעות.
הלכנו למרפאת ריאות, צילום ריאות תקין, סטורציה תקינה, עליה במשקל מהירה (כ 200 גרם בשבוע).
לא נמצא גורם לבעיה.
ניתן לנו לנסות משאפים של ונטולין וצטרוטייד פעמים ביום. אנחנו כ 4 ימים עם המשאפים ואני לא רואה כל שינוי.
מה עלול להיות הגורם לבעיה?
אני לא כל כך רוצה להמשיך עם המשאפים אם הם לא פותרים את הבעיה.
אשמח למענה או תובנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק
ד''ר שבתאי ורסנו07/04/2023שלום,
מצטער, הפורום הזה הוא רק למחלות מבוגרים. פנו לפורום ילדים.
בריאות שלמה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם אסתמה קשהחני06/04/2023
שלום
ניקח את סבא שלי לחתונה בפריז בטיסה תהיה רופאה איתנו. יש לו אסתמה קשה מאוזנת וריפלוקס קשה.
הרופאה אמרה שתביא חמצן גם. האם חמצן רלוונטי לאסתמה?
האם יש חולים שזה דווקא עלול להחמיר להם את הנשימה?
והאם זה לא מסוכן לשאוף חמצן אם לא יספיק לעשות בדיקה שמדמה את רמת החמצן בטיסה?
טיסה ואסתמה קשה.
מקובל בד,כ לבצע מבחן סטורציה במכון לתפקודי ריאה. במידה והרופאה מביאה חמצן איתה (בד"כ דורש אישור מרש של חברת התעופה) ומד סטורצייה, אז היא תוכל לספק חמצן בעת הטיסה. בדיקת סטורציה טרום טיסה במכון, מאפשרת מתן אישור/צידוק לחברת התעופה לספק/לאחר חמצן בטיסה. כשיש צורך בתוספת חמצן בשל ריווי נמוך אין בעייה לתת באסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct ריאות פענוח שורה לא ברורהטלי05/04/2023
שלום רב
עשיתי סיטי ראות וקבלתי תשובה
לא הבנתי את המשפט הבא
שינויים אמפיזמטיים צנטרילובולריים עדינים בפסגות הריאות דו"צ.
מה הכוונה?
סי טי ריאות שורה...
כוונ המפענח לשינויים הנראים בד"כ אצל מעשנים/נזקי עישון. אם הינך מעשן הפסק/היגמל דרך רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)