מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני חולה. בדלקת ריאות כנראה מיקופלסמה פנאומוניהחרמונה יונוביץ10/03/2024
אני מקהלת טיפול בדוקסילין 100 פעמיים ביום. השיעול פחת מאוד אבל החום ממשיך לעלות מהצהריים. אני כבר 48 עם הטיפול. החום עולה ל37.6. לפני הטיפול עלה מעל 38.
האם כדאי לבקש קורס נוסף של דוקסילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה בדלקת ריאות...
ד''ר שבתאי ורסנו12/03/2024שלום,
לא ברור לי על סמך מה נעשתה האבחנה. בעקרון טיפול לדלקת ריאות ממיקופלסמה בדוקסילין הוא לפחות 10 ימים, לעיתים אף 14 יום. מציע לחזור ולהבדק לאחר מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת ספירומטריהמנשה07/03/2024
שלום בן 29
מעשן לשעבר
היו תחושות של מחנק לכן הלכתי להיבדק
האם תוצאות הבדיקה תקינות?
Parameter
Unit
Ref
VC
1
4.63
IC
3.07
TV
ERV
1.48
Parameter
Unit
Ref
Pre
%Ref
FVCex
1
4.44
4.33
98
FEV1
3.79
3.59
95
FEV1/FVC
%
82
83
PEF
1/s
9.08
7.21
79
MEF25
l/s
2.24
1.69
76
MEF50
l/s
5.04
4.23
84
MEF75
1/s
7.73
6.42
83
MEF25-75
l/s
4.70
3.70
79
4.5
tex
S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירומטריה
ד''ר שבתאי ורסנו12/03/2024שלום,
זו לא הדרך המקובלת להציג תוצאות של תפקוד ריאות. יש צורך בהצגת הגרף וטבלאות מסודרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לא ברור ?עדי02/03/2024
שלום ד"ר, בת 34 , ברקע לופוס ,אסטמה גבולית וחסר במוטציה cvid. מזה תקופה ..למעלה מחודש אני מתעוררת בבוקר עם רוק סמיך?ליחה (לא יודעת בדיוק להגדיר) בצבע ירוק . זה דורש בדיקה ?לאן עליי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור?
ד''ר שבתאי ורסנו03/03/2024שלום,
דבר ראשון פני לרופא המשפחה. אם לא יעזור- פני לרופא אף אוזן גרון אם הליחה/רוק יוצאים ללא שיעול עמוק, אלא בכחכוח או ביריקה בלבד. במידה ויוצאת בשיעול עמוק- פני לרופא ריאות. במקביל בקשי לבצע ליחה לתרבית כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף פוסטר וטשטוש בעינייםאסתי28/02/2024
שלום,
אני לוקחת משאף פוסטר מדי יום 2 שאיפות בוקר ו 2 שאיפות ערב
כבר שנה.
לאחרונה, יש לי טשטוש בשתי העיניים, אני לא רואה בכלל.
האם זה יכול להיות ממשאף הפוסטר? ואם כן, לאיזה רופא צריך לפנות? לרופא ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסטר טשטוש עיניים
ד''ר שבתאי ורסנו01/03/2024שלום,
סטרואידים בכלל, יותר דרך הפה/זריקות, לזמן ממושך של שנים עלולים לגרום להופעה מוקדמת של קטרקט. במקרה שלך מציע להיבדק ע"י רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לנשום, למרות סטורציה טובהיונתן25/02/2024
שלום!
אבי בן 72. סובל מאי ספיקת לב (NYHA-4) ו-COPD (וסוכרת, ואי ספיקת כליות). מחובר קבוע למחולל חמצן (6 ליטר בדקה), באמצעות משקפי חמצן.
לאחרונה, כל יום וחצי בערך, הוא נקלע למצוקה נשימתית: הוא מתלונן שקשה לו לנשום ואין לו אוויר. אבל, בחלק מהמקרים (לא בכולם), כשאני בודק את הסטורציה היא די טובה: 94% ויותר (אצלו זה מצוין).
השאלות שלי:
1. האם שני הדברים האלה יכולים להתקיים יחד: שאדם ירגיש שקשה לו לנשום (ו"אין לי אוויר!") יחד עם סטורציה טובה? קראתי שלאנשים בדרגת חומרה NYHA-4 קשה לנשום גם במנוחה, והשאלה שלי האם לקושי כזה מתלווה בהכרח גם סטורציה נמוכה.
2. האם יכול להיות שהסיבה למצוקה (בחלק מהמקרים) היא פסיכולוגית? כלומר, חרדה?
3. במקרים כאלה, של מצוקה, הוא מבקש ממני לעשות לו אינהלצית flixotide (במקום האינהלציה הרגילה). אני עושה זאת, כדי להרגיע אותו. האם יש טעם באינהלציה כזו כשהסטורציה טובה?
תודה על כל התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה וסטורצייה טובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/02/2024שלום,
במרבית המקרים של תחושת קושי בנשימה הסטורצייה תקינה. קוצר נשימה לא בהכרח משמעותו ירידה בסטורצייה ! פעמים רבות הסיבה יכולה להיות מכנית (תנגודת מוגברת של דרכי האוויר, גודש ריאתי, השמנה, כושר ירוד ועוד). עקרונית במקרה כמו זה שמתואר יש לשול החרפת אי ספיקת לב/אגירת נוזילם, החמרת COPD, ותמיד ייתכן גם מרכיב נפשי של לחץ/מתח, שמאדם עם מחלות כאלו לא נדיר. לא הייתי מתחיל טיפולים חדשים ללא הערכת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יונתן27/02/2024אני מאוד מעריך את זה שאתה עוזר פה לאנשים למרות שאתה בטח עסוק ועייף מעבודה. אין לך מושג כמה זה מקל עלינו השואלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריי לאף אבאמיסדני23/02/2024
שלום רב
רציתי לדעת האם ספריי לאף אבאמיס יכול לגרום לבעיות שינה כגון עוררות יתר בגלל הסטרואידים שיש בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבאמיס.
זו לא תופעה נפוצה ולא נתקלתי בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאות פענוח בבקשהמורן23/02/2024
היי לאחר צילום ריאות נמצא שיש פטמות מושלכות על בסיסי הריאות-מה זה אומר?
סובלת מכאבים בצלעות צד שמאל כאבים באים והולכים כבר חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום פענוח
הכוונה היא שצל הפטמות שלך נראה בצילום. לעיתים כדי לאשר אבחנה זו יש צורך בצילום עם "סימון פטמות". אם אכן מדובר בפטמות- זהו ממצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשדה הריאה-ציור אינטרסטיציאלי מוגבר דו-צדדיהרצל זלכה21/02/2024
אימי בת 89 משתעלת חזק ללא ליחה ובעיקר בלילות מזה כשלושה שבועות וזה מה שנרשם בפיענוח צילום רנטגן. מה המשמעות האפשרית? היא קיבלה zinnat.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציור אינטרסטיציאלי
התאור של הצילום הוא גרפי ולא סיבתי. צילום חזה רגיל אינו רגיש מספיק לשינויים אלו, הנתונים במקרים רבים לפרשנות המתבונן.
ממליץ לפנות לרופא ריאות בקופה שייבחן את הצילומים, יתרשם מאימא וישקול צורך בהמשך ביצוע תפקודי ריאות מלאים ו CT חזה בחתכים דקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שנותר לי הוא להודות למשיב ולפעול בהתאם לעצתו.
הרצל זלכה25/02/2024תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידי תימוס תוצאות סיטילינה20/02/2024
היי עשיתי סיטי חזה בקרינה נמוכה
כתוב בסיכום
הודגמו שרידי רקמת תימוס בצורת משולש במדיאסטינום קדמי עליון
עיבוי דיפוזי קל של דופנות הסימפונות (אבל לא הייתה לי דלקת ריאות ממה שאני יודעת, אז ממה יכול להיות העיבוי?)
אני בת 34
לא חווה קושי נשימה/שיעול
הסיטי נעשה כחלק מבירור כאב בטן
אשמח לדעת מה זה אומר,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות סיטי.
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2024שלום,
עקרונית, שרידי רקמת תימוס הוא ממצא תקין. עבוי דפנות הסמפונות, הוא מושג שהרבה פעמים הוא בפני המתבונן. המשמעות היא דלקות חוזרות בסמפונות/דלקתץ כרןונית/עישון. אם אין סימפטומים/ארועים קליניים מתאימים, ואין עישון כרוני, ספק אם יש לכך משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה, שאלה לחידוד:
לינה20/02/2024שרידי תימוס לא מצריך בדיקה נוספת כלשהי?
זה יכול להעיד על מחלה נוירולוגית? להתפתח לכזאת?
עיבוי קל של הסימפונות יכול להיות בגלל עישון לא קבוע?
איך ניתן לטפל?
כמובן שמחכה גם לתור עם רופא, אבל מנסה להבין במה מדובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שריד תימוס.
ד''ר שבתאי ורסנו21/02/2024שלום,
שריד תימוס, זו דעת המפענח. אם את מעוניינת לוודא, תוכלי להתייעץ עם רנטגנולוג או נוירולוג נוספים שייבחנו את הסיטי בעצמם. אפקט עישון על הריאות הוא מצטבר. הפסיקי/הגמלי מעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני חרחורים וליחהאתי15/02/2024
שלום,
בת 49 מלפני שבוע עם שיעול טורדני חרחורים בנשימה חום גבוה שירד כעבור 3 ימים
הרופא משפחה אמר לעשות
אנליהציה עם אירוונט ובודיקורט 3 פעמים ביום בינתיים ללא שיפור בהרגשה הכללית.. האם זה הטיפול? מרגיש שרשם את כל החומרים לאנילהציה ולא באמת יודע מה מומלץ מתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול טורדני חום...
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2024שלום,
הדרך הנכונה היא לשעול את הרופא המטפל את השאלות האלה. עקרונית במידה והארוע הוא על רקע זהומי חיידקי (ליחה מוגלתית למשל) יש לשקול טיפול אנטיביוטי. הטיפול המוצע באנהלציות הוא להקלה סימפטומטית. בקש הנחיות מפורטות מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגר מאמץ שלילי למרות תגר מטאכולין חיוביעדי12/02/2024
בתי עם אסטמה ידועה (עשתה מטאכולין שייצא חיובי) על רקע אלרגיות רבות (אבק, זית ועוד), כאשר התגייסה קשיי נשימה החמירו, שיעולים רבים כולל מתוך שינה, אי יכולת לישון לילה שלם. רופא צבאי הפנה לבדיקת תגר מאמץ, שיצא שלילי. (למרות מטאכולין חיובי מלפני הגיוס). איך ייתכן ההבדל בין תוצאות שתי הבדיקות? איך מאבחנים קיומה של אסטמה אם הסימפטומים מחמירים אך תגר מאמץ שלילי?
תגר מאמץ ותגר מטאכולין לאבחון אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2024שלום,
שני התגרים נועדו לאבחון רגישות-יתר של הסמפונות שזהו מאפיין של אסתמה אבל האבחנה הקלינית צריכה להסתייע במאפייני המטופל/סיפור תלונותיו.
מדובר בשתי בדיקות שונות מבחינת ספציפיות ורגישות.
תגר מאמץ הוא יותר ספציפי אך פחות רגיש. ז"א שהסיכוי שהוא יהיה חיובי במקרים שאינם באמת אסתמטיים הוא קטן יותר (ספציפי יותר) אך מאידך הוא עלול לפספס מקרים אמיתיים (פחות רגיש). תגר מטאכולין יותר רגיש אך פחות ספציפי. לסיכום תגר מאמץ שלילי לא שולל אסתמה. במקרה של הבת יש צורך לבדוק עד כמה תגר המטכולין היה חיובי, לראות את הבדיקה עצמה ובקונטקסט של תלונותיה בכדי לסכם אבחנה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס או אוגמנטין ופרדניזוןאהרון05/02/2024
שלום ד"ר בעקבות מחלת COPD מתקדמת עם תסנין ריאתי ותמט,(אולי דלקת ריאות)משתמש בטריקסאו ומידי פעם ארובנט לפי הצורך ,האם יש צורך גם בפרדניזון וכן איזו אנטיביוטיקה מומלצת ציפרודקס או אוגמנטין,בתודה מראש.
ציפרודקס או אוגמנטין...
ד''ר שבתאי ורסנו11/02/2024שלום,
אלו שאלות שרק מי שמכיר את הרקע שלך, את הסימפטומים, וגם בחן את צילומי החזה שלך יכול להחליט. זו שאלה מדי ספציפית עבור הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתימוטי04/02/2024
כתוצאה ממחלת סקלודרמה אשתי סובלת מזה כמה שנים מיתר לחץ דם ריאתי.היא מטופלת בתרופות ומצבה פחות או יותר יציב
הבעייה הרצינית ביותר היא שניד פעם היא מאבדת את הנשימה,אין לה אויר ולמעשה יכולה למות תוך דקות.האם מישהו או מישהי מכיר/ה את התופעה, והאם ישנה איזו שהיא תרופה שיכולה למנוע את ההתקפים האלה
בתודה מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם ריאתי בסקלרודרמה.
ד''ר שבתאי ורסנו04/02/2024שלום,
עצתי היא לעדכן את רופא הריאות שעוקב אחר מצב אשתך יחד עם הראומטולוג. לי לא ברורה הסיבה ל"התקפים" מסכני חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סריקה חלקית של בית חזה - סיטיטל02/02/2024
שלום דוקטור
בעלי עשה סיטי בית חזה עם חומר ניגוד. זאת היתה סריקה חלקית של בית חזה שבוצעה במסגרת סיטי לב. בקטע שנסרק הודגמו מספר מוקדים ריאתיים דו צדדי, פריפריים בגודל עד 0,55 ס"מ. בבקשה על מה הממצאים יכולים להעיד? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטי לב
את הממצאים צריך לפרש בקונטקסט של הרקע הרפואי של בעלך/גורמי סיכון ועוד. פנו עם ההדמייה לרופא ריאות. עקרונית אני ממליץ להשלים בדיקה זו בסיטי ריאות בקרינה נמוכה/וחתכים דקים בכדי שכל שדות הריאה יודגמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת ctיגאל02/02/2024
שלום. להלן תוצאות בדיקת ct.הודגמו שינויים אמפיזמטוטים ריאתיים.פסים פיברוטים עדינים בLLL.הודגמה קשרית 5 ממ באונה תחתונה מימין 7-101.לב מוגדל עם שינויים טרשתיים קשים בעורקים הקורונריים.במעבר חזה- בטן:היפרפלזיה קלה של אדרנלים. הודגמה קישרית כ1.5 סמ בזרוע מדיאלי של אדרנל ימין. צפיפות כמינוס 4HU קרוב לוודאי אדנומה.תודה
פענוח CT
כפי שהפענוח מפרט ישנם שינויים וממצאים ריאתיים ששאת המשמעות שלהם יש צורך לברר דרך רופא ריאות שיראיין ויבדוק אותך ויבחן את הצילומים על פי הרקע שלך. כמו כן יש לפנות עם ההדמייה לקרדיולוג באשר נראים שינויים קשים בכלי הדם של הלב ויש צורך להעמיק את ברור מצב הלב, בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)