מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול בלתי נסבל לאחר קורונהליטל20/02/2023
היי
לפני כשבוע בבדיקה בייתית יצאתי חיובית לקורונה
אני בהריון בשבוע 11
במשך כל השבוע סבלתי מנזלת וליחה בצבע צהוב ירוק
שהגיע גם לעיניים.
בימים האחרונים אני ממש סובלת מהתקפי שיעול
ברמה שזה "קורע" לי את הגרון
אני מרגישה שאני ממש נחנקת ומשתעלת בצורה מאוד חזקה
זה תופס אותי בעיקר שאני במצב של שכיבה. לאחר אכילה
בגלל ההריון יש לי גם בריחת שתן בזמן השיעול
לא מצליחה לישון בלילות למרות שעושה הגבהה עם כרית נוספת.
רופא נתן לי סירופ טננבלוט והמליץ על כדורי מציצה
אך אין שום שיפור
זה בלתי נסבל ברמה שבא לי להעלם.
אני אשמח לאיזשהי המלצה או עזרה
אני ממש מיואשת ולא מסוגלת לסבול עוד ימים כאלה
תודה ליטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל מעיד על דלקת בקנה הנשימה
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2023שלום,
בד"כ מעיד על דלקת בקנה הנשימה. אם צבע הליחה צהוב-ירוק 0מוגלתי) זה מכוון לזהום חיידקי. בררי אצל הרופא אפשרות לטיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן צדקת
ליטל חזן28/02/2023תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול נבחני לאחר קורונהליטל20/02/2023
היי
לפני כשבוע בבדיקה בייתית יצאתי חיובית לקורונה
אני בהריון בשבוע 11
במשך כל השבוע סבלתי מנזלת וליחה בצבע צהוב ירוק
שהגיע גם לעיניים.
בימים האחרונים אני ממש סובלת מהתקפי שיעול
ברמה שזה "קורע" לי את הגרון
אני מרגישה שאני ממש נחנקת ומשתעלת בצורה מאוד חזקה
זה תופס אותי בעיקר שאני במצב של שכיבה. לאחר אכילה
בגלל ההריון יש לי גם בריחת שתן בזמן השיעול
לא מצליחה לישון בלילות למרות שעושה הגבהה עם כרית נוספת.
רופא נתן לי סירופ טננבלוט והמליץ על כדורי מציצה
אך אין שום שיפור
זה בלתי נסבל ברמה שבא לי להעלם.
אני אשמח לאיזשהי המלצה או עזרה
אני ממש מיואשת ולא מסוגלת לסבול עוד ימים כאלה
תודה ליטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול נבחני
שעול נבחני מעיד בד"כ על דלקת של קנה הנשימה. אם הליחה צהובה- ירוקה זה מעיד על זהום חיידקי. בררי אצל הרופא המלצה לטיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה -עזרה דחופה ופענוחרונן19/02/2023
לאחר צינתור בן 87 מה אומר לגבי הפיענוח ו אודה לחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצד אחד נרשם ממצא חדש
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2023שלום\,
מצד אחד נרשם "ממצא חדש", ומצד שני נרשם "גרנולומות מסויידות" (שזה מתאים לממצא ישן/כרוני)= יש סתירה בין השניים!. ממליץ להשוות הצילום האחרון לצילומים ישנים יותר ולהבדק ע"י רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה במחלת ריאותנתי19/02/2023
שלום,האם החמרה במחלות ריאה כולל אסתמה כתוצאה מהדבקות בוירוסי דרכי נשימה כמו שפעת,הצטננות וכו' היא אוטומטית?ואם כן האם אפשר למנוע זאת ע"י נטילת אנטיהיסמינים או אנטיביוטיקה כבר בשלב מוקדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החמרת אסתמה
בהחמרת מחלת ריאות חסימתית כולל אסתמה יש לטפל בגורם להחרפה (למשל זהום חיידקי, חשיפה לגרויים/אלרגנים), הגדלת הטיפול התרופתי הקבוע ולעיתים כשהתגובה לא מספקת להוסיף סטרואידים בטבליות. אנטיביוטיקה כמובן לא עוזרת בזהום וירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך עקב תופעות לוואיאסתי19/02/2023
שלום רב,
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח אסתטי וקיבלתי הנחיה לקחת אנטיביוטיקה צפוויט במינון גבוה (1000 מ"ג X 3 פעמים ביום) ל- 3 ימים. לאחר 3 הימים היה לי שיעול עם ליחה לבנה, צרבת, חום, חולשה מאוד חזקה. עקב השיעול חשבתי שיש לי וירוס וזה יעבור. לאחר 3 שבועות שזה לא חלף, קיבלתי לוסק כי הרופא חשב שהשיעול מהצרבת, אך השיעול לא חלף. הייתי אצל א.א.ג. לאחר חודש וחצי שלקחתי לוסק והשיעול לא פסק. והרופא א.א.ג. אמר שהשיעול לא מהקיבה. אני כבר 3 חודשים משתעלת לפעמים שיעול יבש ולפעמים שיעול עם ליחה במהלך היום וזה לא חולף. בתופעות לוואי מצויין שיכול לגרום לקושי נשימתי וצפצופים. האם יכול להיות שהצפוויט במינון גבוה גרם לי לחסימה בתפקוד הריאות? או גרם לי לאסטמה? ולכן אני משתעלת? אני נואשת,ממתינה לתור לרופא ריאות בקהילה כבר חודשיים. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את סובלת משיעול כרוני שיש לבררו
לא סביר שיש קשר לצפוויט. את סובלת משיעול כרוני שיש לבררו, לא בהכרח למה שהיה לפני 3 ח'. הערכה כזו כוללת אנמנזה מדוקדקת, צילום חזה, בדיקות דם כלליות ובדיקת תפקוד ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירור מחלת ריאהדני18/02/2023
בן 40, מעשן קל. 10 סיגריות ביום 20 שנה.
ב2018 צילום חזה עקב התקררות וכאבים. תוצאה: אין עדות לתסנין או גודש. צל הלב תקין.
בפברואר 22, אחרי טיסה, זיהום חריף בבית השחי שמאלי, טיפול אנטיביוטי פומי לא הועיל. שאבו דם מזוהם ופצעו כלי דם. נוצרו שטפי דם מפושטים עד המרפק.
בסיטי שבוצע: בשערי הריאות בלוטות מוגדלות (13) עם טשטוש שומן מסביב. הסננה ועיבוי עור דופן בית חזה שמאלי. לסיכום:לימפרדנופתיה באקסילה שמאלית. להמשך ברור.
לא אמרו לי שמשהו לא תקין אז לא הלכתי לבדוק.
תרופה ארוכה קוצנש במאמץ ובשינה. סיטורציה תקינה. מזה כחודשיים, שיעול יבש וחזק.
צילום חזה מלפני יומיים:
שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים לא הודגם תסנין.
הרופא היה רופא תורן ואמר לי להפסיק לעשן וללכת עם התוצאה לרופא המשפחה שהפנה אותי. והזכיר גם copd. ואמר שרואים נקודות בריאות.
אני ממשיך להשתעל שיעול כבד.
אודה למענה שירגיע אותי:
1. מה יש לי?
2. מה עלי לעשות כרגע? האם עלי לפנות לרופא מומחה?
על מה מצביעות התוצאות?
3. אני מאמין שיבקשו ממני לחזור על סיטי, עד כמה דחופה הבדיקה אם יש תורים רק לעוד חצי שנה?
4. אם הסיטורציה תקינה, אני יכול להיות רגוע שלא מדובר במשהו חמור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל הצילומים
ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל הצילומים שהזכרת על דיסק, בדיקות דם אחרונות, ובמידה ובצעת תפקודי ריאה בעבר, אז לצרף. יהיה צורך לבדוק האם תלונותייך הנוכחיות קשורות לממצאי CT של 2.22, ובכל מקרה לבצע הערכה מחודשת. לא ניתן להתרשם ללא כל הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לאחר כריתת אונה בריאהקרן15/02/2023
שלום,
אני חודשיים לאחר ניתוח כריתת אונה עליונה של ריאה בצד ימין. בשבוע האחרון התחיל שיעול. לפעמים התקף ארוך של שיעול, לעיתים עם ליחה. מפריע בתפרוד היומיומי. מה הסיבה לכך ואיך ניתן לטפל ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול לאחר כריתת אונה
ד''ר שבתאי ורסנו16/02/2023שלום,
יש לבדוק אפשרות של זהום. בדוק את צבע הליחה ויידע את המחלקה בה נותחת על תלונותייך. במקביל גש בדיקת רופא הקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחות(נשימה עמוקה ) לתינוק בן שנהאורין15/02/2023
היי ערב טוב , לפני כשבועיים שמתי לב שבני בן השנה מידי פעם נאנח
לאחר כמה ימים שאני רואה שהוא לא מפסיק עם זה לקחתו לרופאה שנתנה טיפול לנזלת אחורית ואמרה שמידה ולא עובר לעשות צילום חזה , ( מציינת שאוכל יפה וישן יפה ומשחק ופעיל)שלשום עשיתי את הצילום חזה ובדיקת ספירת דם , והלו הם התוצאות :
ממצאים:
נראית הצללה פריברונכיאלית בבסיס השמאלי בחלקה מושלכת על צל הלב ועל סרעפת יכולה להתאים לברונכופנוימוניה . סינוסים חופשיים . צל קרדיותימי בגדר הנורמה.
המלצות:
לקורלציה קלינית.
ובספירת דם הכל יצא תקין חוץ משלושתם:
Monocytes-0.46
Eosinophils-0.15
Lymphocytes-66.5
אשמח לדעת אם הממצאים הנל אלא הם הגורמים לאנחות כבר שבועיים
או שעלי לבקש שיעשו לו עוד בדיקות אני ממש מודאגת , תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן שנה
ד''ר שבתאי ורסנו16/02/2023שלום,
הפורום הזה יועד למחלות מבוגרים.
פני לפורום ילדים.
בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על ממצא אקראי בסיטיסהר ניסים15/02/2023
שלום דוקטור
ביצעתי סיטי כתף
ונמצא ממצא אקראי בריאות.
אשמח קצת לידע להבין מה זה.
בולות סוב פלאורליות בפסגות הריאות כ-9 מ"מ
שינויים אינטרסטיציאלים
אשמח לדעתך הרפואית ולהסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא אקראי
ד''ר שבתאי ורסנו15/02/2023שלום,
בולות הן אזורי ריאה לא תקינה, היכן שבעיות הריאה אינן קיימות. בד,כ לא מהווה בעייה אך יכול להוות סיכון ל"פינצור" של הריאה= פנוימוטורקס, בעקר במעשנים. צוינו גם שינויים אינטרסטיציאליים שאלו הם שינויים ברקמה עצמה. ממליץ שרופא ריאות יראה ההדמיה, בקונטקסט של הרקע שלך, ובמידה ולא הודגמו כל הריאות לשקול השלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ואסתמה קשה.שלי13/02/2023
שלום,
יש לי אסתמה קשה שמאוזנת עם 4 שאיפות סימביקורט ביום. פרדניזון מאוד מחמיר לי ריפלוקס וגורם לגרעפים כל הזמן מה שמחמיר אסתמה, למרות טיפול מקסימלי בנוגדי חומצה.
מה ניתן לעשות לפני הרדמה מלאה?
האם זריקת סטרואידים פחות תגרום לריפלוקס והאם יעילה באותה מידה? כמובן שהמרדים יגיד ויש כמה חודשים אך רק רציתי להבין בכלליות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההשפעה דומה ועקרונית במקרים דומים ניתן להתחיל
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2023שלום,
ההשפעה דומה. עקרונית במקרים דומים, ניתן להתחיל טיפול במעכבי חומציות כמה ימים לפני (למשל נקסיום), בעצה אחת עם המרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ספריי אבמיס נחשב אנטיהיסטמיןעינב13/02/2023
שלום
ברצוני לדעת האם ספריי אבמיס הוא נחשב אנטיהיסטמין??
הילד לוקח את הספריי כל יום בבוקר, ולקראת בדיקה מסויימת צריך לא לקחת שום אנטיהיסטמין.
לכן אני שואלת, כדי לדעת אם לעצור או לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבמיס הוא ספררי של סטרואיד
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2023שלם,
אבמיס הוא ספררי של סטרואיד. לא מכיל אנטיהיסטמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ חריג בריצהתמר10/02/2023
שלום..
אני רצה למרחקים ארוכים, ואני בטוחה שיש לי בעיה הקשורה במאמץ בגלל הריאות. בדקתי, נבדקתי, חקרתי.. לצערי אני לא מוצאת מרפאה נכונה שתבדוק את הקושי החריג שיש לי בעת ריצה, במיוחד לאור התסמינים הבולטים כמו קטצר נשימה(נבדקתי כל סוגי הבדיקות והאבחונים והכול יצא תקין), ועוד תופעות. אני במבוי סתום כי אני לא יודעת איפה אפשר לבדוק את הדברים עד שיעלו על הבעיה. הבעיה מורכבת לפרט אותה כאן, כתבתי קושי חריג במאמץ ככותרת כללית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמץ חריג
ד''ר שבתאי ורסנו10/02/2023שלום,
איני יודע איזה בדיקות עברת ומה פרטי תלונותייך, אך את יכולה לנסות לברר במרכז הספורט ווינגייט נתניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללות בשתי הריאותנטע07/02/2023
שלום אימי בת 62 לא מעשנת עברה לפני חודש קורונה
שבוע אחרי הקורונה היא הרגישה לא טוב היה לה חום ושיעול עם ליחה
עברה צילום ריאות
ממצאיו: הודגמו תסנינים בשדות תחתןנים דו"צ
אין עדות לתפליט צל הלב אינו מוגדל.
ממולצץ ביקורת בעוד 3-4 שבועות.
היא קיבלה אנטביוטקה וחל שיפור במצבה.
השיעול פסק
אך לאחר שבועיים חזר שוב שיעול עם ליחה .
עשתה שוב צילום רנטגן:
הצללה בשתי הריאות ללא שינוי משמעותי בדומה ל 11.9.22 ( בתאריך זה עברה צילום צלעות עקב נפילה במדרגות)
תסנינים דלקתיים על רקע זיהומי? אחר?
ללא תפליט או גודש
צל הלב והמייצר בגדר הנורמה
הסרעפות בעמדה תקינה
סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
אין לשלול מחלה אינטרסיציאלית.
הרופא המליץ לעשות סיטי
אני ממש בלחץ אשמח אם תוכל להסביר לי מה אומר הצילום והאם זה מסוכן ?
מה הכוונה הצללות ? ממה זה יכול להיגרם
מה יש לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצצלות בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2023שלום,
רק מתאור הצילומים לא ניתן לקבוע מהי האבחנה.
ממליץ פנייה לבדיקת רופא ריאות, יחד עם דיסקי הצילום עצמם, ורצוי מאד גם צילומים קודמים יותר ל 9.22 לצורך השוואה. הרופא יראיין את המטופלת וימליץ על בדיקות נוספות כגון CT חזה, תפקודי ריאות, בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאותעדי06/02/2023
היי בת 33 עברתי תסחיף ריאה לפני כמה חןדשים ומאז ככל שעוברים הימים מתגבר לי הקושי נשימתי בזמן מאמץ קל כמו לעלות שתי מדרגות להתכופף וכאבי הריאות לא חלפו לגמרי מאז התסחיף אפילו לא מסוגלת להתעטש בלי להחזיק את עצמי. כמו תחושה של חסימה בבית החזה ודקירות בריאות משיני הצדדים .עשיתי בדיקת תפקודי ריאות שתוצאותיה (לאחר שעה של ניסיונות לנשוף ללא הצלחה) וגם הדופק ממש עולה במקביל ל130/150 בזמן הפעולות האלה , אקו לב רגיל יצא תקין
FEV1- 83% , FVC-90%
TLC%-99% , RV107, DLCO-60% DLCO/VA-63
אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות בהמשך בכדי לשפר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה, תסחיף ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2023שלום,
בבדיקת תפקודי ריאה התוצאה של כושר הדיפוזיה (מעבר חמצן דרך דפנות בוטעיות הריאה) נמוכה, לא תקינה.
במקרים מעין אלו מומלץ:
1. לוודא שבאקולב העריכו את לחץ הדם הריאתי (הסיסטולי
2. אם עברו 3 חודשים מאז הארוע- מומלץ במקרה מעין זה לבצע מיפוי ריאות פרפוזיה וונטילציה.
כל הבדיקות האלו והערכה של מצבך דרך פנייה לרופא ריאות המתמחה ביתר לחץ דם ריאתי/תסחיפים ריאתיים, ביחד עם צילומי ההדמיה של התסחיף הריאתי ומסמכי אשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אסתמה קשה שמאזנת עם סימביקורט 320יעל04/02/2023
שלום, יש לי אסטמה קשה שמאטזנת עם סימביקורט 320 שתי שאיפות פעמיים ביום.
עלי לעבור ניתוח דחוף במיניסקוס עקב ברך נעולה.
אני מקווה שיתנו לי הרדמה אפידורלית ולא הרדמה מלאה.
'האם גמל הרדמה אפידורלית במידה ויש לי שלושה שבועות להתכונן כדאי לקחת פרדניזון כמה ימים או שבועות לפני?
אולי בגלל הלחץ מהניתוח והכאבים שאחרי ולא רק הרדמה אפידורלית, צריך להיות יותר מכוסים מבחינת אסטמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה קשה
ד''ר שבתאי ורסנו06/02/2023שלום,
אף כי עקרונית הרגדמה אפידורלית לא עוסקת בהערבות מכשירים בדרכי הנשימה רצוי מאד את השאלות האלו להפנות לרופא הריאות שמכיר את מחלתך לאורך שנים, וגם את המרדים בפגישה המקדימה אתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)