מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת תפקודי ריאותנעמה03/02/2023
שלום,
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות לפני כשבוע וחצי והפענוח לא מגיע…. אשמח לחוות דעת ראשונית לתוצאות המצורפות. הופניתי על ידי רופאת משפחה בעקבות מה שאני פירשתי בהתקפי אלרגיה, והיא חשדה שמדובר אולי במשהו בריאות.. בת 37. אחת לתקופה יש לי קשיי נשימה, ואחת לכמה שנים ממש התקפים של קוצר נשימה חריף מלווה בשיעול יבש ששורט את הגרון ומגיע רק בלילות ובדכ בעונות מעבר (לכן חשבתי שזו אלרגיה).
אין היסטוריה ידועה של אסטמה. סובלת ממיגרנות, הפרעות קשב ווחוסר בפרטין.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפקוד למעשה תקין
ד''ר שבתאי ורסנו06/02/2023שלום,
התפקוד למעשה תקין (מושפע קצת ממשקל הייתר).
במידה ויש חשד לאסתמה תפקוד תקין לא שולל ויש לשקול מבחן תגר נשימתי, כמו תגר מטאכולין, דרך רופא המשפחה או רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CD ריאות אפשר הסבר בבקשהמירב01/02/2023
דופן בית החזה- ליפומה בדופן גב אמצעי משמאל בגודל 5.6*2 ס"מ היתה בגודל 1.2 ס"מ .
הלב-הסתיידות בעורקים הכליליים.
הריאות שינויים דפנדנטיים בתאונות תחתונות בשני הצדדים .פסים פיברוטים בלינגולה - יותר מבבדיקה הקודמת .
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הפענוח הרשמי רואים גוש שומן בדופן החזה
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2023שלום,
ל פי הפענוח הרשמי רואים גוש שומן בדופן החזה שגדל, לכן לדעתי יש לגשת ליעוץ כרורגי לשם הסרתו. ההסתידויות בעורקי הלב דורשות הערכה לבבית מבחינת גורמי סיכון למחלת לב וטיפול/ברור בהתאם. לגבי יתר הממצאים: על פי הפענוח נשמעים לא מרשימים אבל כדאי שהרופא המפנה יבחן את הצילומים וישקול האם יש להם משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הכוונה אמפיזמה ריאתית קשה?גל גבאי30/01/2023
עקב סרטן שד עשיתי פט סיטי הרופא כתב
מודגמת אמפיזמה ריאתית קשה. ב-RLL מודגם נודול קטנטן.
למה הכוונה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה ריאתית קשה
ד''ר שבתאי ורסנו31/01/2023שלום,
אמפיזמה זה מצב בו רקמת הריאות (בועיות הריאה) נהרסת (לרוב בשל עישון אך לא רק) ואותם חלקי ריאה לא מתפקדים. בצילום CT אלו ממצאים רדיוגרפיים. לשם הערכת חומרת הפגיעה התפקודית בפועל יש לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה ולבקר אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת צילום CT חזה עם חומרמאיר29/01/2023
שלום.
בן 37 ללא עישון מעולם
3 דלקות ריאות בכמה חודשים לאחר צילום חזה עם חומר זה התוצאה.
להלן תוצאות בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה :
בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים עם הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
מבוא בית החזה תקין.
הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים.
הLUL לוצנטי, עם ברונכוס מרכזי אטרטי המלא בפקק ריר בדמות GLOVE IN FINGER.
תמונה דומה, סגמנטלית, נראית באונה השמאלית תחתונה.
שאר שדות הריאה -שמורים.
אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינילית ,הילרית או אקסילרית .
מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגדר הנורמה.
אין עדות לתפליט פלאורלי.
אין עדות לתפליט פריקרדיאלי.
ללא ממצא חריג ברקמות הרכות.
לסיכום :
BRONCHIALATRESIA בריאה השמאלית- כמפורט.
האם זה מטריד ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT חזה וחסימת סמפון
ד''ר שבתאי ורסנו30/01/2023שלום,
על פי הפענוח עולה חשד להיצרות או חסימה של 2 סמפונות בריאה השמאלית. אטרזיה הכוונה שאין חיבור בין שני חלקי אותו סמפון. עקרונית בשלב ראשון אני מניח שיציעו ברונכוסקופיה כדי לצפות ולבדוק מבפנים האם יש הצרות או חסימה מלאה, ובהתאם ישקלו את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקשה לאינפורמציהיונה ניצן23/01/2023
נערך לי ב20 לינואר ct חזה לבקשת האונקולוג המטפל. אני אחרי ניתוח הוצאת חלק מהכבד בשל ממצא סרטני, הקרנות וכימו. אתמול התחילו לי כאבים בשד ימין. יש לציין כי הממוגרפיה ובטוטרבטונד שד אין ממצאים ממאירים. בct יש איזו בעייה עם קשריות הריאות. מה זה יכול להיות? האם דלקת ריאות? אני מצוננת כבר מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על האונקולוג יחד עם רדיולוג מומחה CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו26/01/2023שלום,
על האונקולוג, יחד עם רדיולוג מומחה CT חזה, לשבת ולהשוות הממצאים הקשריתיים להדמיה קודמת ועל פי זה לגבש דעה על המשמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר חמצן ניידמוטי23/01/2023
שלום דוקטור,
אבא שלי חולה סיעודי עם טרכאוסטום שמתנייד לאחרונה עם חמצן
הבנתי שיש מחוללי חמצן מאוד קטנים.
האם הם יכולים להתאים גם לטרכאוסטום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר חמצן נייד וטרכאוסטום
ניתן לספק חמצן, מכל מקור, לטרכאוסטום דרך מתאם ייעודי (מסכת טרכאוסטום או אחר). ממליץ להתקשר לספק החמצן ולברר אצל הטכנאי. הוא אמור להתאים את מתן החמצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאה - אמפיזמה +דלקות בדרכי נשימהעירית22/01/2023
שלום
1.חולה copd האם במקרה של התקררות/שפעת יקבל בהכרח טיפול אנטיביוטי?
האם כאשר בבדיקת הדם לויקוציטים אינם גבוהים זה בהכרח מעיד שמדובר בוירוס ואם כך לא מצריך מתן אנטיביוטיקה למרות שהחולה הינו אם copd?
שאלתי היא בעצם האם ניתן טיפול לחולה copd בשונה מחולה רגיל מבחינת ההתייחסות וירוס/חיידק
2. האם בהאזנה לריאות/צילום חזה בהכרח ייראה למתבונן תמונה של דלקת סימפונות/ריאות ?
מאחר וכביכול הריאות "חולות"....
3. הדבקה בתחילת ינואר ומתן אוגמנטין כעת הדבקה חוזרת ומתן דיקסולין .....מדוע בעצם החולי נהיה כ"כ צפוף והאם בכל פעם משנים אנטיביוטיקה ?
האם יש צורך בבדיקה לצורך בירור ואולי טיפול אחר?? ל copd ???
אשמח לכל הסבר /הבהרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
COPD החרפות
החרפות COPD מתבטאות באחת או יותר מתופעות הבאות: בהתגברות שיעול,פליטת ליחה לרוב בצבע שונה, קוצר נשימה גובר. לא חייבת להיות עליית חום. הרופא המטפל ישקול מתן אנטיביוטיקה (ואולי גם סטרואידים פומיים), על פי התרשמותו מההחמרה, לרוב כאשר הליחה משנה את צבעה, דבר המעיד על זהום חיידקי. כל מקרה לגופו, ע"י הרופא המטפל, לא תמיד ניתן להבדיל בין זהום וירלי לחיידקי אך בחיידקי לרוב הליחה הופכת צבעונית. לא חייבים להיות ממצאים חדשים בהאזנה לריאות. בארועים תכופים רצוי לבצע תרבית ליחה מספר פעמים בכדי לעמוד על סוג החיידק ורגישותו לאנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לא משמעותית לאסבסטאלי21/01/2023
שלום רב
בביתי היה אסבסט מסוג פתיליות לפרימוס (הבנתי זה מהסוג הפריך)
2 היו כמעט סגורות (עם מעט אכילות זמן באריזה) על מדף בחדר שינה שמידי פעם שמנו על המדף דברים ועוד 2 במתקן הפתיליה בחדר צדדי הדברים היו במשך שנה בבית פלוס מינוס
ישר ששמעתי שזה מסוכן זרקתי, ואת הפתיליה מהפרימוס ניתקתי (אולי פעולת החיכוך בהוצאה עשתה משהו)
בנוסף בחדר הצדדי היו לי 2-3 פריטים עם מעט אבק שהגיעו מדירה שכנראה פינו שם גג
האם מדובר על חשיפה משמעותית ויש לי ממה לחשוש?
יש לציין שיש מס' ילדים בדירה.
ממה שאני מבין מאנשים מבוגרים כל אחד כמעט נחשף לכזאת כמות בילדות של פעם...
אני די בחרדה מהעניין, תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו לא נראה כי מדובר בחשיפה משמעותית
ד''ר שבתאי ורסנו22/01/2023שלום,
על פניו לא נראה כי מדובר בחשיפה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה שימוש בראונקרינה21/01/2023
שלום רב, עם ליחה ושיעול ונזלת. קיבלתי ראונק בטבליות. השתמשתי במשך יומיים. היום היום השלישי מרגישה כי מליחות של הליחה והנזלת האם יש קשר לשימוש בטבליות? תודה
לא נראה לי שיש איזשהו קשר משמעותי
לא נראה לי שיש איזשהו קשר משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות CTאיה19/01/2023
ערב טוב,
הופנתי ל CT חזה לאור תלונה על כאבים בסטרנום בלחיצה (המומחה אמר שלדעתו דלקת ולכן ה CT מיותר).
אלו התוצאות:
הודגמו כלי דם מדיאסטינליים ללא סטיות.
אאורטהחזית בקוטר תקין.
לב לאמוגדל.
קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות.
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום או בבתי השחי.
שערי הריאות אינם מורחבים.
לא הודגם תפליט פליורלי.
ציור ריאתי תקין על פני שתי הריאות.
הודגמו שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות הריאות.
ציסטה ריאתית כ-16 מ"מ בבסיס האונה התחתונה משמאל.
ללא עדות לממצא מוקדי או תסניני.
במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים.
אין עדות להרס גרמי בעצמות.
הודגמו מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש הגבי תחתון.
מפרקים קוסטו סטרנלים, סטרנו קלביקולריים שמורים דו"צ.
התרשמות :שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות הריאות.
ציסטה ריאתית קטנה באונה התחתונה משמאל.
מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש הגבי כמתואר.
אודה להסבר לסיכום שתחת התרשמות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו הפענוח לא מעלה בעיה אמיתית
על פניו הפענוח לא מעלה בעייה אמיתית, אבל לדעתי רצוי מאד שרופא ריאות ייראה את הצילומים עצמם, במיוחד לגבי הציסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאות הדמיה...קונסולידציהטלי17/01/2023
שלום. אני בת 33 .ברקע יש לי לופוס.
מטופלת במטוטרקסט.
לפניי כ 6 שבועות הינה לי דלקת ריאות. התבטא בקוצ"נ וכאב חד בזמן נשימה וחום.
ו crp 98 . אןבחנתי במיון.
אתמול- קיבלתי את תיצאות ההדמיה שבצעתי במיון לאחר 3 ימי טיפול באנטיוטיקה. ונכתב שם-קונסולידציה באונה ימנית בהחמרה קלה. חדשה בהשוואה ל 9-22.
השאלה- מה זה אומר ?
כי מה שקןרה כיום- יש לי קוצ"נ בזמן הליכה.ולעיתים עדיין כאבים חדים בזמן נשימה עמוקה. ולעיתים שיעות יבש (יש לציין אני 6 שבןעות אחריי דלקת ריאות) עשיתי צל"ח בקופ"ח לפניח 3 שבועות והכל תקין.
מה דעתכם או המלצתכם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול וכאבים הם עדיין אפשריים לאחר תהליך דלקתי
ד''ר שבתאי ורסנו18/01/2023שלום,
שעול וכאבים הם עדיין אפשריים לאחר תהליך דלקתי, במידה וערב גם את קרום הריאה. לא ברור ההקשר של הממצא הנוכחי לזה של 9.22. על רופא הריאות המטפל להשוות את הצילומים ולגבש תוכנית מעקב/ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה-תגובה
טלי18/01/2023שלום.
במהלך ספטמבר הייתי במיון...מסיבה אחרת ואז בוצע צל"ח.
ובוצע השוואה...
השאלה שלי-
אם צריך לברר אם המקור כרגע לקוצ"נ ולעיתים לכאב בחזה בעוד שהציחום בקופ"ח לפניי 3 שבועות היה תקין.ובמיון לפניי 6 שבועות...האבחנה היתה קוסולידציה באונה ימנית.
האם יש צורך בהמשך בירור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שעול וכאבים
הצורך בברור או לא תלוי ברקע שלך, ובבחינת הצילומים על ידי מומחה, בד"כ רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תדר מטכולין- מעודכןאילנית16/01/2023
בוצע תגר מטכולין, ספירומטריה בסיסית תקינה, הודגמה תגובתיות יתר בחומרה קלה של הסמפונות למטכולין PC20 של3.77
מ"ג/מ"ל. יש תגובה משמעותית למרחיבי סימפונות (הפיכות).
מה זה אומר? האם יש אסטמה ? ואם כן, באזו דרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו16/01/2023שלום,
זה יכול לתמוך באסתמה במידה ויש קליניקה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת קליניקה מתאימה
אילנית16/01/2023מה זאת אומרת קליניקה מתאימה? בתפקודי ריאות הכל תקין. האם רק על פי מה שאני מדווחת בהרגשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו17/01/2023שלום,
הכוונה לסימפטומים ותחושות שלך שמעלות בפני הרופא חשד לאסתמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטורציה בחולה סיעודימוטי15/01/2023
שלום דוקטור,
אבא שלי חולה סיעודי עם copd וטרכאוסטום, עם זיהום ויראלי כבר כמה שבועות, יש לו שיפור
משמעותי מכל בחינה, אבל הוא מתקשה להיות ללא חמצן בכלל.
לאחר ההתכתבות איתך שהמלצת שלא טוב להיות עם סיטורציה
גבוהה מידי, הורדנו לו את החמצן לליטר אחד, במקום שני ליטר שהוא היה קודם. עדיין הוא באיזור 98 %.
השאלה שלי אם ייתכן שהוא מתקשה להיות ללא חמצן בגלל שהוא יתרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין התרגלות לחמצן וממליץ ליידע את הרופא המטפל
ד''ר שבתאי ורסנו15/01/2023שלום,
אין התרגלות לחמצן!
ממליץ ליידע את הרופא המטפל בו. עקרונית, במצב דומה ניתן לבדוק גם מה הסטורצייה ללא תוספת חמצן (10 דקות) ולוודא האם עדיין צריך את התוספת במנוחה (ניתן לבדוק גם בהליכה). במקרה הספציפי שלכם חובה להתייעץ עם המטפל. הפורום איננו מיועד בשום פנים לטיפול בחולים ספציפיים אלא עוסק בשאלות עקרוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציה עם חמצןמוטי12/01/2023
שלום,
אבי הוא חולה סיעודי עם copd. לאחרונה יש לו החמרה נשימתית ויראלית לטענת הרופאים, והוא נאלץ להיות תמיד עם חמצן כרגע.
הבעיה היא שאם עושים לו אינהלציה עם האינלטור אז הסיטורציה יורדת ואנחנו נאלצים לעשות את זה עם בלון חמצן.
האם יש פתרון לזה, ועד איזו רמה של ירידה בסיטורציה היא כבר מסוכנת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינהלציה עם חמצן
ד''ר שבתאי ורסנו12/01/2023שלום,
הירידה בחמצן היא תוצאה של שינוי במצבו הבסיסי. צריך לטפל בסיבה, ואם מדובר בזהום ויראלי, לתת לזמן לעשות את שלו ובינתיים להמשיך בחמצן כולל באינהלציות, כיוח, שתיה ותזונה. עקרונית/כללית רמות סטורצייה, ככל שהן מתחת ל 90% הן לא רצויות (בעקר באדם חולה) , כולל כמובן בזמן השינה ולכן יש להוסיף חמצן, אבל לא להגזים- מספיק להגיע לסטורצייה של %92-93, לא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינהלציה עם חמצן
מוטי12/01/2023זה מעניין מה שאתה אומר, רוב הזמן הוא עם 98 %, ואני מדבר על הרבה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טגר מטכוליןהדסה10/01/2023
אם יצא לי בבדיקת תגר מטכולין חיובי 0.82 PD20 מ"ג.מ"ל,אפשר לדעת מה הרמה של האסטמה? ואיך יודעים אם זה אסטמה או ברונכיט?
התגר מעיד על רגישות יתר בינונית גבוהה
ד''ר שבתאי ורסנו11/01/2023שלום,
התגר מעיד על רגישות-יתר בינונית-גבוהה של דרכי הנשימה שלך. במידה וקיימת גם קליניקה המתאימה לאסתמה אז הבדיקה הזו מחזקת את האבחנה ודורשת התייחסות/טיפול ע"י רופא ריאות. חומרת האסתמה תקבע לפי תגובתך לטיפול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)