מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחולל חמצן: התעבות מים בצינורניקולו16/03/2023
שלום!
אבי משתמש במחולל חמצן, שמותקן בו כוס מים כדי להרטיב את החמצן.
הוא משתמש בצינור חמצן (משקפי חמצן) ארוך יחסית, כדי שיוכל להתנייד יותר בקלות.
מדי פעם אנו מבחינים במים בצינור. השאלות שלי:
1. האם זה נורמלי? האם אנשים אחרים גם הם נתקלים בבעיה הזו?
2. מה אמורים לעשות? האם צריך לרוקן את המים האלה מהצינור? איך מרוקנים אותם?
3. האם אורך הצינור משפיע על התופעה? האם יש גורמים אחרים שמשפיעים עליה (לחיוב או לשלילה) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחולל חמצן והתעבות מיים.
ד''ר שבתאי ורסנו16/03/2023שלום,
התופעה צפוייה. תלויה בטמפרטורת החדר בין הייתר. לא בהכרח צריך להרטיב את החמצן. ברר עם הרופא המטפל/טכנאי החמצן למקרה הספציפי של אבא. בכל מקרה רצוי לרוקן את הצינור מדי זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים הספקתי לשאול זאת את chat GPT
ניקולו21/03/2023דבר מעניין:
בינתיים הספקתי לשאול זאת את ChatGPT. ביקשתי רשימת גורמים שמשפיעים על התופעה. בין שלל הגורמים (צינור ארוך אכן תורם לה, אגב) הוא ציין שקצב זרימה גבוה יותר של חמצן יתרום להתעבות, כי זה גורם למערבולות אויר בצינור. היום בבוקר שמתי לב שאבי הנמיך את קצב הזרימה. שאלתי אותו על כך, והוא סיפר לי שהוא גילה (בלי שסיפרתי לו על כך) שזה מונע את ההתעבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחולל חמצן
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2023תודה.
קצב הזרמת החמצן (ליטר לדקה) לא צריך להיקבע על ידי התעבות כן/לא אלא על פי היעד הנחוץ למטופל (בד"כ סטורציה של 92-93%% מספיקה ויותר מכך לא דרוש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח פטסיטי אשמח לסברהיי16/03/2023
סיכום:
המשך שיפור בממצאים.קליטה קלושה של FDG בהסננה בשד ימין, גם היא בשיפור- לקורלציה קלינית ולמעקב.רחם שרירני לקורלציה עם בדיקה גינקולוגית.יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת עם דו"ח הפענוח להמשך בירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח סיטי
כפי שאת קוראת יש שיפור, יתכן והיה משהו דלקתי בנסיגה. לגבי הרחם המליצו לך על בדיקת גניקולוג (מיומה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אשמח לתשובה
לירז16/03/2023זה אומר שאין יותר גידול ? או שעדיין נשאר ?
ומה זה מיומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה בעברית שרירן זו גדילה של תאי שריר
ד''ר שבתאי ורסנו21/03/2023שלום,
מיומה , בעברית שרירן זו גדילה של תאי שריר ברחם לגוש של שריר בדופן הרחם. שפיר. לגבי השאלה הנוספת= לפנות לרופא/ה המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ובדיקת סי טיל15/03/2023
שלום דר, יש לי ברונכוספזם משתמשת בסיביקורט טורבוהלר 160-4.5 בוקר ערב רופא ריאות רשם, כעת עם שיעול טורדני אחרי וירוס, יש לי סי טי בטן עם חומר ניגוד, יש משהו יותר טוב לשיעול כדי שהשיעול לא יגרום לי לזוז בזמן הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT ואסתמה
לפני בדיקת ה CT עם חומר ניגוד את צריכה הכנה תרופתית למניעת תגובה ליוד. עלייך לדרוש הוראות מדוייקות ממכון ה CT.
לגבי השיעול בקשי מהרופא שלך טבליות קודאין אותן תיקחי יומיים עד לפני הבדיקה במידה והוא יאשר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- trixeo לחולה עם טרכאוסטוםאייל13/03/2023
שלום דוקטור,
אבי חולה copd עם טרכאוסטום.
בשבוע שעבר רופא ריאות רשם לו את המשאף טריקסו עם אירוצ'מבר, ואמר שרק צריך למצוא מתאם לקנולה.
בנוסף, יש לאבי מכונת הנשמה בבית שהוא משתמש בה בחירום.
בהתייעצות עם הרופא של חברת המנשם, הוא אמר שאין להם מתאם מתאים לאירוצ'מבר, אבל הוא הביא לנו מתאם שמתחבר למכונת ההנשמה, והמליץ שניתן לו את התרופה הזו דרך המכונה.
האם לדעתך זה גם טוב, או שעדיף ללא חיבור למנשם עם אירוצ'מבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף וטרכאוסטום
ד''ר שבתאי ורסנו14/03/2023שלום,
עקרונית נשמע כאלטרנטיבה אפשרית אם יש מתאם למשאף בצינור ההנשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סטרואידיםיעל13/03/2023
שלום,
האם זריקת סטרואידים יכולה להוות תחליף לפרמזן בכדורים קשה צריך לקחת באסטמה קשה לפני ניתוח בהרדמה מלאה?
כדורים גורמים לי לריפלוקס קשה ומחמירים את האסטמה. אז האסתמה מאוזנת עם סימביקורט 320 שתי שאיפות פעמיים ביום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורטיקוסטרואידים בזריקה
ד''ר שבתאי ורסנו14/03/2023שלום,
ניתן לתת בזריקה, עדיין עלול להשפיע על הקיבה אך מנסיוני פחות. התייעץ עם רופא הריאות שמכיר אותך וגם העלה זאת בפני המרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גר ביחידת מרתף - האם יש סיכון לגז ראדון?לירון11/03/2023
שלום רב - בנובמבר נכנסתי להתגורר ביחידת מרתף ואני מאוד מוטרד מהעניין הזה של גז הראדון, מצאתי את הדירה מתאימה למצבי ולתקציבי כי לבעלי הדירה לא היו דרישות גבוהות מדי אבל עכשיו אני מאוד מוטרד כי אני אסמטי ואני פוחד לא לחלות חס וחלילה.
מבחינת יחידת המרתף יש חלונות בדירה ואני מקפיד להשאיר אותם פתוחים רוב הזמן למעט ימים שבהם מאוד קר.
אני גם עשיתי בדיקת גז ראדון אולם כרגע התוצאות עדיין לא הגיעו.
האם באופן כללי לא מומלץ להתגורר ביחידות מרתף? או שכאשר מקפידים להשאיר את החלון פתוח זה לא נורא?
האם בשל העובדה שאני אסמטי מומלץ לי לא להאריך את החוזה ולחפש דירה אחרת, או שאם אני מקפיד לאוורר את היחידה ולהשאיר חלון פתוח זה לא נורא?
בסלון ובחדר של המקלט יש חלון, אולם בחדר שינה ובשירותים אין חלון, החדר שינה הוא לא מקלט אלא חלק מיחידת המרתף אבל בחדר שינה יש חצי קיר ככה שנכנס אליו אוויר מהסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרתף
ד''ר שבתאי ורסנו12/03/2023שלום,
אם החדר מאווור, אין רטיבות/עובש ריחות קשים, בדיקת גז הראדון תחזור תקינה, ואתה חש בטוב- אינני רואה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתיש`08/03/2023
היי, בת 24, בריאה, לא מעשנת, ללא רקע משפחתי.
לפני חודש וחצי עברתי שני אירועים של פרה-סינקופה וכאבים בחזה, אק"ג תקין. הכאבים בחזה נמשכו והתחיל קוצר נשימה במאמצים קלים מאוד ובהמשך גם במנוחה.
באקו לב הראשון- לח"ד ריאתי 33+ אי ספיקה קלה של מסתם טריקוספידלי.
לאחר שבוע בערך אקו לב נוסף- לח"ד ריאתי 40+ אי ספיקה קלה-בינונית של מסתם טריקוספידלי.
לאחר 5 ימים אקו לב במאמץ- ערכים *במנוחה* לח"ד ריאתי 28 ודליפה קלה של מסתם טריקוספידלי.
האם יכול להיות אבחנה של לח"ד ריאתי מוגבר אדיופתי? באשפוז שבו עשו את האקו לב השני והשלישי אמרו שאולי מדובר במשהו ויראלי שחולף ושהביטוי הקליני אצלי לא מסביר את הממצאים באקו לב.
אני כמעט חודשיים אחרי הבלאגן הזה, היתה הקלה בתסמינים למשך שבועיים עם כאבים קלים ובשבוע וחצי האחרונים החמרה בכאבים, קשיי נשימה במאמץ ואורטופנאה.
אשמח לדעתכם בנושא. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם ריאתי
השונות בלחצים המוערכים בתקופה כל כך קצרה משונים. לא בהכרח מדובר ביתר לחץ דם ריאתי כי רק הערך של "40" אינו תקין, אבל משתנה לתקין...
מציע לפנות לרופא ריאות שיעריך את תלונותייך וישקול מה האבחנה הנכונה ומה ההמלצה למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ודלקת ממושךאסתי08/03/2023
שלום,
יש לי שיעול עם ליחה לעיתים לבנה ולעיתים צהובה, וקיבלתי אנטיביוטיקה וזה עובר, אך אחרי שבוע המצב שוב חוזר.
בדיקת צילום חזה בעת 'הדלקת' תקין.
מה הסיבה לדלקות החוזרות בתקופה כל כך קצרה?
האם זה יכול להעיד על ברונכיטיס כרוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול וליחה
ייתכן והטיפול האנטיביטי לא היה מאד מתאים או משך הטיפול קצר. התייעצי עם הרופא לגבי בדיקת ליחה לתרבית וטיפול על פי רגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה משאף מניעהנועה רוזיו01/03/2023
היי דר. אני מאובחנת באסטמה מגיל צעיר. -בערך 6.
במהלך כל השנים הללו -כיום אני בת 28, לא נזדקקתי לטיפול כלשהו מלבד משאף ונטולין להתקפים. בזמן האחרון ובעיקר בשנה האחרונה אני מרגישה שחשה מעט החמרה ומבחורה שהייתה עם אסטמה שכמעט לא באה לידי ביטוי נהיו לי התקפים יותר תכופים. הומלץ לי עי רופא על טיפול מונע של משאף פעמיים ביום, והאמת שאני פחות רוצה להשתמש בתרופה על בסיס יומיומי במיוחד כי הצלחתי כל השנים הללו להיות בלי . השאלה היא האם אני לא עושה נזק לעצמי וגורמת לאסטמה להיות חמורה יותר אם לא משתמשת במשאף המונע, או שזה עניין של נוחות ואורח חיים שהוא יותר בריא וללא התקפים. מקווה שאני מובנת, תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף מונע באסתמה.
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2023שלום,
עקרונית חובה עלייך לבצע ביקורת של תפקוד ריאה (ספירומטריה) בכדי להעריך את מצבך התפקודי. אם תחושות קוצר הנשימה שך מיוחסות לאסתמה ההמלצה כיום היא לפחות טיפול במשאף משולב (סטרואיד ומרחיב במפונות) על פי הצורך (לנשיאה אתך) במקרים הקלים. במקרים היותר חמורים הטיפול הוא יומיומי וקבוע. עלייך לדון בכך עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT סקן בטןנורית27/02/2023
שלום בבדיקת ct נרשם כי
השוואה אוגמנטציה של השדיים.
קשרית קטנה פריפרית בקוטר 3 מ"מ ב-RLL
מה זה אומר?
אציין כי במאי 2022 ובינואר 2022 נעשו בדיקות CT לבית בחזה וגם לכליות ונמצאו קישריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2023שלום,
עקרונית מדובר בקשרית המוגדרת ,זעירה" ולא מחייבת מעקב/ברור. במקרה שלך מומלץ לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CTA חזהדבורה25/02/2023
בת 26, בריאה, לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה עקב אבנים.
לפני שבועיים הגעתי למיון עקב התקף חד בצד ימין סביב חזה/מותן. עם חום וכאבים. CRP היה 12 וספירה תקינה. בדיקת CTA לבירור תסחיף ריאתי (קודם ביצעו לי בירור לאבנים בכליות, ובCT כליות נראה ממצא בריאה ימנית)
ממצאים של הCTA: הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד בשיטת CT בשאלה של PE. הודגם מילוי תקין של עורקים פולמונרים ראשים ואונתיים. הערכה מוגבלת של ענפים סגמנטריים ותת סגמנטריים עקב מאירועי תת אופטימלי בלתי אחיד. הצללה מעוגלת סוב פלאורלית בפיזור של אונה תחתונה מימין. רושם שגדלה לעומת בדיקה קודמת (יום קודם, במיון בשאלה של אבנים בכליות)
עם הלו דל GROUND GLASS מסביב. הגדלה קלה של בלוטות לימפה שער הריאה מימין. ללא לימפאדנופתיה במיצר ובבתי שחי. ללא נוזל פלאורלי או פריקרדיאלי. מבנה גרמי שמור.
נאמר לי בבי"ח שיש לי גם אוטם (למרות תפקודי קרישה ודי דימר תקינים) וגם דלקת ריאות. התחלתי טיפול באליקוויס ובאזניל לדלקת.
כרגע שבועיים מההתקף, סיימתי אנטיביוטיקה. ללא חום אבל עדיין עם כאבים בצד ימין.
האם הממצא בריאה הימנית יכול להיות עוד משהו חוץ מאוטם/ דלקת? איזה עוד כיוונים כדאי לבדוק?
האם הגיוני שעדיין יש כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי
ד''ר שבתאי ורסנו26/02/2023שלום,
הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי/דלקתי בראה. זה שאמרו לך שיש אוטם, לא ברור על סמך מה, אולי זו הנחה בלבד כי במגבלות הבדיקה לא הודגם תסחיף ריאתי. בכל מקרה יהיה צורך בהדמיית ביקורת בכדי לוודא העלמות הממצא וגם ביקורת של בדיקות הדם. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?
דבורה27/02/2023תודה ד"ר על התשובה!
הפרופסור מנהל המחלקה הפנימית בה אושפזתי התלבט מאד מה האבחנה הנכונה. כיוון שלא היו לי תסמינים של דלקת ריאות מלבד החום, בחילה, חולשה, כאבי שרירים וצמרמורות.(לא היה נזלת, שיעול, ליחה או קוצר נשימה)
הוא גם אמר לי שהתמונה בCTA לא אופיינית לדלקת ריאות רגילה. (בצילום רנטגן חזה כתבו שהכל תקין)
בהתייעצות עם הפרופסור הרדיולוג שעבר על הCTA הוא אמר שזה נראה ממצא שמתאים לאוטם + דלקת.
כמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף פוסטר - אחרי כמה ימים מתחיל להשפיענעמי25/02/2023
יש לי אסטמה קלה. הרופא רשם לי משאף פוסטר. שאיפה אחת פעמיים ביום.
לוקחת כבר6 ימים.
מתי אמור להתחיל להשפיע? אני עדיין עם ליחה והתקפי שיעול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף פוסטר מכיל שתי תרופות
ד''ר שבתאי ורסנו26/02/2023שלום,
משאף פוסטר מכיל שתי תרופות. האחת מרחיב סימפונות הפועל מהר ובמידה ויש חסימה הוא אמור להתחיל להשפיע תוך יום יומיים. המרכיב השני הוא סטרואיד והוא משפיע בין ימים ספורים למספר שבועות לכן ההשפעה על שיעול וליחה יכולה לקחת זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצת נשימתית קלהטליה24/02/2023
שלום ד"ר, בת 34 ללא מחלות רקע
בבדיקת דם עורקית במיון בתחילת החודש נאמר לי שיש לי חמצת נשימתית קלה ללא פיצוי מטבולי, אני חווה לסירוגין שיעול יבש, תחושה מציקה בגרון כמו מעין גוש בעיקר מציק בבליעה ומידי פעם גם משתעלת מחנק קל.
לפני מספר חודשים היה לי אירוע של קוצר נשימה משמעותי שלא יכולתי לנשום ונאלצתי לצאת מעבודתי לאוויר הפתוח, זה היה מלחיץ..
האם חמצת נשימתית קשורה לנגיף הקורונה? אמנם חליתי לפני שנה בדיוק אך אשמח לדעת האם יש קשר, איני מאובחנת כאסמטית
האם החמצת הנשימתית הזו היא מצב מסוכן? איך ניתן לטפל? האם משאף ונטולין עשוי לעזור? נאמר לי שהיא קלה אצלי ולא משמעותית אך אני עדיין קצת חוששת
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חמצת נשימתית
ד''ר שבתאי ורסנו24/02/2023שלום,
עקרונית חמצת נשימתית נובעת מירידה ביכולת הריאות לספק אוורור התואם את הצרכים המטבוליים של האדם. יכול לנבוע ממחלת ריאות, או מתפקוד לקוי של משאבת האוורור (שרירי/עצבי נשימה/השמנה קשה/עיוות קשה של מבנה החזה).
במקרים שאכן מתגלה חמצת נשימתית כרונית חובה להבדק בדיקה יסודית על ידי רופא ריאות, לבצע תפקודי ריאות מלאים, צילום חזה ועוד- על פי שיקולו של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שינה מעבדת שינהנופר21/02/2023
שלום רב,
ממש אשמח ואודה להסבר ממך לגבי הבדיקות שינה המצורפת, מה זה בעצם אומר על החמצן בדם...? האם זה תקין? תמיד בבקר אני מרגישה קושי מטורף בהתעוררות כאילו שמחזירים אותי לחיים לאט, האם יש קשר?
מעבדת שינה
ד''ר שבתאי ורסנו21/02/2023שלום,
בדיקת השינה נצאה ללא הפרעה. לא ברורה לי הסיבה לירידה בריווי החמצן אך היא ממש שולית. מציע לפנות בבקשת הסבר למכון השינה בו ביצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעול עם ליחה לאחר טיפול ליזר בקור למשך חודשיים עם קושי בנשימהגאולה גלי חן20/02/2023
עברתי פילינג בפנים בליזר והפנים הגיבו באלרגיה קשה הכל התנפח .קיבלתי סטרוטידים בבית חולים לוריד כאבי ראש מנוזלים בעיניים ומאז אני עם שעול עים ליחה חשבתי שזה סנוסיטים קיבלתי אנטיביוטיקה ועדיין יש שעול עם לייחה , קוצר נשימה , לא עובר מה עושים ?
שעול לאחר טיפול בלייזר.
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2023שלום,
ניגשים לבדיקה של רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)