מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכשיר להקלת הנשימה AIRPHISIOעמוס בר21/11/2022
מכובדי. אני בן 80, חולה COPD ומטופל בתרופות ספיולטו רספימט ופורסטר. אני עוסק בהליכה וחדר כושר כמעט מדי יום ופעם בשבוע במפגשי פיזיותרפיה לחולי ריאה במאיר. עלייה של כ-25 מדרגות גורמת לי לקוצר נשימה ומחייבת אותי לנוח ולחזור לנשימה רגילה.
שאלתי: האם AIRPHISIO יכול להקל עלי במשהו לאור האמור?
תודה, בר עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AIRPHISIO
ד''ר שבתאי ורסנו21/11/2022שלום,
המכשיר נמנה על משפחת מכשירים המסייעים בעקר לפלוט ליחה התקועה בסמפונות. אם אינך מייצר ליחה באופן משמעותי, אני בספק בתועלתו. יחד עם זאת, התייעץ עם הרופא שמכיר את מחלתך מקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מלאהיעל20/11/2022
שלום,
ייתכן שאצטרך ניתוח לקרע במינסקוס. יש לי אסתמה קשה מאוזנת.. אמרו לי שניתן או הרדמה מלאה או אם אני לא רוצה מלאה אז אפידורלית.
האם באפידולרית לא עלול להיות התקף או קושי לנשום עקב הלחץ והטראומה שעדים לניתוח או בכלל עקב ההרדמה עצמה?
האם עדיף מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה מלאה
ד''ר שבתאי ורסנו21/11/2022שלום,
היתרון בהרדמה אפידורלית הוא בכך שאין צורך לגרות את דרכי הנשימה בטובוס מסוג זה או אחר.
ככלל, הייתי הולך על פי המלצות מרדים למצבך, כפי שהוא רואה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה זמן רבדן16/11/2022
היי ד״ר אני בן 26, כבר יותר מחצי שנה סובל מקשיי נשימה. חודש לפני שהתחיל היה לי קורןנה (בפעם השלישית) אולי קשור אולי לא אבל מחליט לציין
הקשיי נשימה שאני מרגיש הם קושי לקחת נשימה עמוקה או לפעמים נשימה נתקעת כזו שאני לא מצליח להשלים ואז משלים במספר נשימות קטנות, בקיצור קוצר נשימה.. לעתים חמור יותר לעתים פחות, ואין הבדל אם אני במאמץ או מנוחה, והסיבולת לב ריאה שלי סבבה לגמרי עושה ספורט (נלחם עם הקוצר הזה בזמן ריצה אם קןרה)
אני מרגיש שהקושי מגיע דווקא מכיוון הבטן התחתונה משהו שם לא מרגיש טוב הלחץ נמצא שם שאני נושם. (גם היה לי הליקרובקטר שמצאו במקרה שלא ממש השפיע עליי מבחינת בטן, אולי קשור)
עשיתי צילום חזה שנמצא תקין , אקג לב תקין, אולטרסאונד בטן תקין מלבד
זה שנמצאה ציסטה פריפלבית של 3.5 ס״מ ולשם שלילה שהיא ממירה התבצע גם MRI
ב MRI רשום לא זוהו מאפיינים פתולוגים על הציסטה (אבל מצד שני סיבת ההפנייה לmri הוא אבחון ציסטה ולא בעיות נשימה)
רציתי לדעת האם ייתכן שהציסטה לוחצת איפה שהוא באזור קשור לנשימה ומשם הבעיה וזה משהו שלא נבדק בmri כי זה לא סיבת ההפניה? כי כפי שציינתי מרגיש שהמקור הוא צד שמאל למטה.
ובכללי מה עוד אתה ממליץ לבדוק
תודה רבה
אני ממש מתוסכל אמנם מנהל שגרה אבל לא איכות חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו20/11/2022שלום,
קושי במילוי ריאות של קשור למאמץ הרבה פעמים הינו על רקע מועקה רגשית/נפשית/לחץ, אך כמובן יש לשלול סיבות לא נפשיות. מכוון שנמשך זמן רב ממליץ לפנות לרופא ריאות שיראיין אותך לעומק, יבדוק, וישקול בין היתר לבצע תפקוד ריאות פשוט לפני ואחרי מרחיב סמפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף לקנאביס עבור בעיות אורטופדים לעומת וסרקואידוזיס לא פעילשרה ראובני15/11/2022
המליצו לי משאף קנאביס עבור בעיות כאבים אורטופדים, לפני בערך 15 שנים הובחנתי בסרקואידוזיס לא פעיל. ההבחנה היתה על ידי בדיקת ct בטן.הייתי אצלך בבית החולים כפר סבא ,במשך 7 שנים בביקורות והכל היה תקין. אין לי שום בעיות עם הסרקואידוזיס והכל בסדר. על כן רציתי לשאול אם מותר לקחת משאף קנאביס עבור הבעיות האחרות בבעיות האורטופדים.
מספר הזהות שלי 003155330.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף קנביס
ד''ר שבתאי ורסנו20/11/2022שלום,
בעקרון, חומרים הנשאפים לריאות יש להם פוטנציאל, לפחות תאורטי, להזיק. בנוגע לקנאביס בעישון ישנם מקרים שדווח על נזק חריף. לגבי משאף קנביס ייעודי אין לי מושג. במידה והוא מוצר בפקוח רפואי, סביר שאמין יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בחדר מלא תמונות וציוריםארז11/11/2022
היי דוקטור, בחצי שנה האחרונה אני סובל מהרגשה יוםיומיתשל חנק ותחושת חוסר אוויר חוסר צלילות,
עשיתי בדיקות לב וריאה ויצאו תקינות כל הסבדיקות חוץ מדום נשימה בינוני בשינה.
אבל הרופא אמר שאין לזה קשר להרגשה.
אני מתחיל ללמוד ואני עובר לגור אצל סבא וסבתא שגרים ליד האונברסיטה.
החדר שאני אמור לעבור אליו משמש כמין ספרייה ומחסן לציורים של סבא שלי,
דיברתי אאיתם והם אמרו שאפשר לפנות קצת כדי שיהיה מקום למיטה אבל לא יותר מזה.
אז בתכלס החדר מורכב ממלא ציורים ותמונות וארון ספרים ענק פסנתר מיטה ושולחן.
שמעתי שציורים וספרים פולטים מזהמים לאוויר אז רציתי לדעת אם זה יכול להיות מסוכן/לא בריא לישון בחדר או שלא אמורה להיות לזה השפעה?
אגב יש לי גם של החדר תמונות אבל ראיתי שאפשר לשלוח פה ארק תמונה אחת אז זה לא נראלי רלוונטי, אם תרצה אשלח במקום אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר מלא תמונות
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2022שלום,
הבעייה העקרית בחדר כזה היא אבק ביית.
אם איינך אסתמטי/אלרגי לאבק ביית לא אמורה להיות בעייה, חוץ מחוסר הנוחות. התייעץ גם אם רופאך האישי שמכיר את הרקע הרפואי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בריאה הימניתיוכבד09/11/2022
לבעלי סיטי חזה נגע היפודנסי פרנכימתי בכליה הימנית בגודל 3.5 ס"מ
אשמח לדעת מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נגע בסיטי
ד''ר שבתאי ורסנו10/11/2022שלום,
לגבי גגעים בכליות יש לפנות לפורום מתאים/אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעקב סי טי חזהכוכבית 12007/11/2022
שלום רב
בעלי בן 43 ביצע בדיקת סיטי לברור של ירידה במשקל ,ברקע פיברומיאלגיה .
בבדיקה הראשונה זוהה ממצא שדרש מעקב כעבור חצי שנה ( הבדיקה נעשת זמן לא רב לאחר קורונה)
שבוע שעבר בוצעה בדיקה חוזרת והבוקר נשלחו התוצאות ( יש לציין שהבדיקה בוצעה כאשר בעלי בתהליך החלמה מהתקררות עם שיעול ,ליחה וצרידות) .
מחיפוש שלי באינטרנט אחרי המושג פיברוזיס חשכו עיני , האם תוצאות הבדיקה מעידות על כך שבעלי חולה במחלת ריאות קטלנית ???
אני בהיסטריה ולא יודעת לאן לפנות .
ברשותך אני מעבירה לך את שתי הבדיקות .
הבדיקה הראשונה והבדיקת מעקב.
בבקשה התייחסותך , יש פה אישה עם שלושה ילדים קטנים בפניקה מוחלטת !
אלו הם ממצאי הבדיקה הראשונה , את הבדיקת מעקב החדשה צירפתי בתמונה .
סיבת הפניה: בירור ירידה במשקל. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה.
ממצאים: אוורור הריאות תקין פרט לקונסולידציה מוקדית פרא מדיאסטינלית ב-RML בגודל עד 1.8 ס"מ, כנראה תמט חלקי. בהיקפה הודגמו פסים פיברוטיים עדינים. לא הודגמו תסנינים אלבאולריים נוספים, גושים סולידיים או קשריות ריאתיות פתולוגיות בשתי הריאות. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי. ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות , פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים . הלב תקין בגודלו , לא הודגם תפליט פריקרדיאלי . מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים.
התרשמות: קונסולידציה מוקדית קטנה פרא קרדיאלית ב-RML, להמשך מעקב בעוד חצי שנה. פרט לכך ללא ממצא מיוחד בבית החזה.
****************************************************************************************************
להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן בלי ועם חומר ניגוד IV + חומר ניגוד PER.OS 35 CC(של ELEBRIXTמדולל ב CC 1000 מים(
סיבת הפניה: בירור ירידה במשקל. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה.
ממצאים: כבד: תקין בגודלו ומרקמו הומוגני . אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות. כיס המרה בגודל תקין, ללא אבנים סידניות. טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני. לבלב: במבנה תקין. אדרנלים : ללא ממצא פתולוגי. כליות: בגודל תקין ללא אבנים, הידרונפרוזיס או גושים, נפרוגרם תקין. רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה. הקיבה בדיסטנציה טובה, ללא ממצא פתולוגי חריג בדופנותיה. מעי הדק: עד כמה שניתן לראות לולאות ללא עיבוי דופן ,נגעים סולידים או הפרעה חסימתית. מעי הגס: עד כמה שניתן לדון על דפנותיו תקינים , ללא תהליכים מוקדיים בתוכו. הדגמה תקינה של התוספתן. מבני האגן: כיס השתן תקין . אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים. אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות. מבנים גרמיים: נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב סי טי
ד''ר שבתאי ורסנו10/11/2022שלום,
על פי פענוח בדיקת המעקב "אין עדות למחלה אינטרסטיציאלית", כלומר לפיו אין גם מחלה ריאתית פיברוטית. מדובר במוקד אחד, שנרשם כי אין בו שינוי במהלך 5 חודשים. יש להמשיך ביקורת ומעקב אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת CT חזהשיר03/11/2022
שלום ד"ר,
לאחר בדיקת CT חזה
תאור הממצאים:
בלוטת התריס מוגדלת ע"ח אונה ימנית, בתוכה נגע היפודנסי
בקוטר כ14
מ"מ, מכיל הסתיידות גסה.
מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, בתי השחי, המיצר ושערי הריאות.
הודגמו קונסולידיות סמיכות וומסוג" חלת דבש" מפושטות ע"פ שתי ריאות, בולטות יותר בפסגות ומלוות בהפחתת
נפח באונות עליונות.
משיכת שערי הריאות וסדקים בינאונתיים כלפי מעלה.
הלב, פריקרד שמורים.
בקוטר כ8
מ"מ. RLL שך (S6) בספק צל מוקדי בסגמנט אפיקלי
תפליט פלוירלי בינוני משמאל.
אדרנלים תקינים.
בחלון עצם אין עדות להרס גרמי.
התרשמות: דרושה קורלציה קלננית.
האם מדובר בתבליך זיהומי מפושט?
אין לשלול מחלה ספציפית.
מומלץ המשך בירור.
האם תוכל להסביר מה משמעות הממצאים במיוחד הנגעים בקוטרים השונים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הממצאים המתוארים מעידים על מחלת ריאות משמעותית
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2022שלום,
הממצאים המתוארים מעידים על מחלת ריאות משמעותית הדורשת ברור, אם לא בוררה עד כה. ישנם ככל המתואר סימנים להצטלקות של הריאות ((פיברוזיס). את הנגעים יש לבחון בעין בצילומים, ולהשוות להדמיות קודמות בכדי לבחון האם גדלו. כמו כן סיבת הנוזל אינה ברורה. ממליץ על ברור ריאתי בהקדם, דרך מרפאת ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקת שינה ביתיתרן02/11/2022
שלום
כמה שאלות על בדיקת שינה והתועלת שבה, אעריך מאוד מענה על השאלות.
א. האם בבדיקת שינה ביתית (ללא EEG) ניתן לזהות עם הדום נשימה הוא חסימתי או מרכזי? א"כ במה זה מתבטא?
ב. נשימה פרדוקסלית בבדיקת שינה בהכרח קשורה לדום נשימה בשינה או יכול להיות תבנית לקויה אצל מישהו אפילו בסתם שכיבה?
ג. האם בבדיקת שינה ביתית מזהים הפסקת נשימה לפי הצינורית שבאף? א"כ מה קורה כשיש בעיה של אף סתום?
ד. אדם שיש לו בעיה באף, מחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות, ובשכיבה ובשינה זה מחמיר, כמה אובייקטיבית יכולה להיות בדיקת השינה?
ה. האם יש דרך להוכיח אובייקטיבית מה הגורם לדום נשימה בשינה? כי אם למשל הבעיה היא רק מהאף ולא צניחת לשון ובעיות בלוע, אז הטיפול צריך להיות בתחום הא.א.ג ולא בתחום של סיפאפ והתקנים לשיניים וכדו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת שינה
המדור לא מיועד להרצאות. פנה לפורום שעוסק בבעיות שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנה תוצאת סיטי שקשורה לריאותשרון02/11/2022
שלום רב לסיטי כליות שעשיתי עם חומר ניגוד שיצא תקין
היה רשום בסיסי הריאות תקינים פרט להצללה אטלקטטית בלינגולה.
מה המשמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפיענוח מתאר מצב ולא סיבה
הפענוח מתאר מצב ולא סיבה. על פי הפענוח אזור בריאה השמאלית הינו מכווץ/עבר תמט. בכדי לברר את הסיבה/חשיבות קלינית רצוי שתבדק, עם הצילומים, אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה מאלכוהולמגי02/11/2022
גם לי אלכוהול עושה קוצר נשימה
אתמול שתיתי פיג׳ ובירה והיום כל היום אני עם קוצר נשימה ושורף בגרון
אני אלרגית לבעלי חיים ומאז ששהיתי עם שלושה כלבים בבית במשך שנה וחצי (וסבלתי מקוצר נשימה חריף וליחה) התופעות האלה לא עוברות
זה מגיע למצב שעשן סיגריות ברחוב גם גורם לי לקוצר נשימה
כל גירוי קטן בין אם קשור לדרכי הנשימה או לוושת - גורם לי לקוצר נשימה
ואני כבר חמש שנים עוברת מרופא לרופא ומבדיקה לבדיקה כדי לנסות לאבחן מה זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה ואלכוהול
ד''ר שבתאי ורסנו02/11/2022שלום,
הסיפור מחשיד לקיום אסתמה. יש לבצע תפקודי ריאות (ספירומטריה, שגם רופא משפחה יכול להפנותצ), ואם הם תקינים לבצע גם תגר מטאכולין, דרך רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות צילום חזהשיר31/10/2022
שלום, בת 28 מעשנת
לאחר צילום חזה בעקבות תפיסות שרירים וקושי בנשימה זוהה בתוצאות: הצללות סמיכות בלתי הומגנית על פני שדות של שתי הריאות + רושם של נוזל פלאורלי בכמות קטנה משמאל. יש לציין שפניתי לרופא לאחר כאבים בצד שמאל. נאמר לי שזו דלקת ריאות וכרגע מטופלת באנטיביוטיקה, בנוסף הומלץ על CT. חשוב לציין שהיה לי חום בימים הראשונים אבל כרגע אין בכלל. רציתי לשאול האם על פי התוצאות של הרנטגן יש חשש לנגיף או וירוס אלים אחר? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום
ד''ר שבתאי ורסנו02/11/2022שלום,
עקרונית, צילום החזה לא יכול לתרום לסיבת הנוזל. לשם כך יש צורך בבדיקות מעבדה, תוך כדי מעקב קליני ורנטגני. במידה והנוזל מתגבר יש מקום לדיקור והוצאת נוזל לאנליזה מעבדתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורלציה קלינית - תרוצו לעשות בדיקת ביופסיה דחופהשניר27/10/2022
זה פשוט כאב לבב כמה אנשים נכנסו לפה קוראות את המידע השגוי.
לדעתי מתו כמה אנשים בגלל זה כי אנשים לא הבינו ש…
קורלציה קלינית - זה אומר שנדרש לעשות ולבצע בדיקת ביופסיה !
אל תסמכו על שום דבר שרושמים בפורומים האלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"קורלציה קלינית"
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2022שלום,
אין לי מושג בהקשר למה העלית את הערתך. בכל מקרה "קורלציה קלינית" כהמלצה לאור תוצאות כלשהן של הדמייה (למשל CT), הכוונה היא לבדוק את ממצאי ההדמייה בהקשר לממצאים הקליניים שהם אוסף הסימפטומים, הממצאים בבדיקה גופנית, תרביות, בדיקות דם וכו'. לעומת "קורלציה קלינית" הרי ש"קורלציה פתולוגית" הכוונה היא להתאמה לממצאי ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וכאב גרון שלא עובררינת מגיד26/10/2022
היוש, חליתי בקורונה מספר פעמים, האחרונה הייתה לפני 3 חודשים ועברה בקלות. אחרי כחודש או פחות החל שיעול נוראי שנמשך עד עכשיו עם כאבי גרון שרק מחמיר. אני מרגישה שהשקד שלי נורא נפוח, כואבת לי האוזן, כואב לי הגרון, אני משתעלת פשוט נורא. עשיתי משטח גרון יצא שיש לי סטרפ. לקחתי אנטיביוטיקה 5 ימים ואין שיפור רק החמרה. האם יש לך הנחה במה מדובר? מעולם לא סבלתי מכאבי גרון וב-12 שנים האחרונות לא לקחתי תרופות בטח שלא אנטיביוטיקה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול וכאב גרון
ד''ר שבתאי ורסנו26/10/2022שלום,
העצה היחידה היא להשאר במעקב וברור אצל הרופא המטפל/א.א.ג ולחזור על התרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזה עם הצללהבתאל25/10/2022
היי דוקטור, ביום חמישי הגעתי לטרם עקב שיעול נורא מטריד. עשו צילום חזה בהתחלה אמרו הכל תקין , נתנו כדור מדכא שיעול (קודיקל). היום התקשרו לומר שבצילום רואים הצללה וצריך לעשות סיטי.
נורא מפחדת, מה זה יכול להיות?
ממצא בצילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו26/10/2022שלום,
נראה צל עגול מאד. לא ברורה מהותו. ההמלצה הרשמית היא כפי שנכתב לך לבצע CT חזה. אפשר גם לחזור על צילום חזה ישר וצדדי בכדי לראות האם לא מדובר בגוף חיצוני שצולם במקביל, ובמידה וקיים יש לבצע CT חזה. רצוי שתתיעצי בעניין גם עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)