פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרטן ריאה בגיל צעיר
    עדי
    22/12/2022

שלום. בני בן 7 ומזה שנה משתעל מידי בוקר.. ולעיתים גם במהלך הלילה. השיעול קיים גם כשאיננו מנוזל.. כשהוא כן מנוזל, הוא משתעל המון.
    מעבר לזה ילד חיוני..אך רזה מאד.
    רופא הילדים טוען שזה שיעול שנובע מאלרגיה לאבק. לא נעשו בדיקות כלשהן. לא צילום, לא הדמיה וכו.. רק שמיעה בסטטסוסקופ.
    היות וזה כך כבר שנה התחלתי לחשוש שמא מדובר במשהו רציני יותר, כמו חלילה סרטן ריאה(alk שיכול להתפתח מעצמו) וכו
    האם נדרשת בדיקה מעמיקה יותר? אם כן איזו? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ריאה בגיל צעיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפורום אינו עוסק במחלות ילדים

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/12/2022

שלום,
    מצטער, הפורום אינו עוסק במחלות ילדים. יש לחפש פורום ילדים/ריאות ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרעפת משותקת - גבוהה
    בני
    20/12/2022

שלום
    מעוניין לדעת מה זה ואיך מתנהל ניתוח/פליקציה של סרעפת שמאל.
    כמה זמן הניתוח האם הרדמה מלאה או אחרת, כמה זמן התאוששות וכד'
    תודה
    בני

לקביעת תור
    סגירה
    סרעפת משותקת - גבוהה

הוספת תגובה

• ניתוח פליקצייה של סרעפת מתבצע ללא פתיחת החזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/12/2022

שלום,
    ניתוח פליקצייה של סרעפת מתבצע ללא פתיחת החזה. מבוצע קשר טבעתי סביב הסרעפת המשותקת. הידוק הקשר גורם למתיחת הסרעפת ולהנמכתה. בנוגע לפרטי הניתוח עצמו פנה לפורום של כירורגיית חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם החמצן מספיק ללילה שלם
    תמרה
    20/12/2022

שלום וברכה ד״ר,
    אשמח ממש למענה על שאלה שמטרידה אותי.
    אנחנו 4 נפשות בדירת חדר אחת, זוג הורים ו2 פעוטות תאומים בגיל 3.
    בלילה בתקופה הזו, הילדים יושנים בחדר עם חלון סגור ודלת סגורה.
    וגם אנחנו יושנים בסלון עם חלון סגור. ככה שבמהלך כל הלילה כל הבית סגור.
    במהלך היום מקפידים לאוורר מעט.
    שני הילדים יושנים באותו החדר 12 שעות בלילה, מ7 עד 7, האם יש סכנה למחסור בחמצן?
    חשבתי על להשאיר להם פתח קטן בחלון אך מפחדת שיהיה להם קר מידי בלילה.
    האם הפתחים הטבעים שיש בכל בית מספיקים לחמצן בדירה קטנה כזו, ללילות של 12 שעות,
    יש פתח קטן מתחת לדלת של הבית, חריצים מזרעיים בחלון הגדול של המרפסת(למרות שסגור בוילון)
    אשמח לשמוע דעתך בתור ד״ר ריאות, האם אנו סובלים ממחסור בחמצן.. מרגישה עייפות לאורך היום ובלילה כשנשכבת במיטה קושי לנשום..

לקביעת תור
    סגירה
    האם החמצן מספיק ללילה שלם

הוספת תגובה

• חמצן ללילה שלם

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/12/2022

שלום,
    עקרונית בדירה/חדר שלא עברו איטום לא סביר שיש מחסור בחמצן אך בשל ריבוי הנפשות בחדר אחד נראה לי כי רצוי להשאיר פתחי אוורור קטנים, אולי דרך חדר השירותים/מטבח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תגר מטכולין
    אנונימית
    18/12/2022

היי, בת 26, לא מעשנת, רקע אטופי. ביצעתי תגר מטכולין בחשד לאסתמה. המינונים הראשונים היו בסדר, בשני המינונים האחרונים הרגשתי חסימה משמעותית, התקשיתי לנשום וטופלתי בונטולין - בתחילה 3 שאיפות והמתנה של 20 דקות ולאחר מכן 3 שאיפות נוספות כיוון שלא היה שיפור משמעותי.
    רציתי לשאול:
    1. האם תוצאות הבדיקה מעידות על אסתמה? הבנתי ששינוי של מעל 20% בFEV1 נחשב כאסתמה ולי היה 42% אבל רק במינון האחרון
    2. מדוע איני מגיבה לונטולין? זה בא לידי ביטוי גם בתפקודי ריאות שעשיתי לפני התגר מטכולין (לא היה הבדל בשימוש בונטולין).

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תגר מטכולין

הוספת תגובה

• התגובה אצלך לא הייתה במינון האחרון

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/12/2022

שלום,
    התגובה אצלך לא הייתה במינון האחרון אלא איפשהו בין המינון הקודם לזה האחרון. המעבדה הייתה צריכה לחשב ערך שנקרא PC20 כלומר באיזה ריכוז הייתה ירידה של 20%. תגובה כזו תומכת באסתמה במידה ויש קליניקה מתאימה/חשודה. ונטולין גרם אצלך לשיפור משמעותי אחרי הירידה, אם כי לא למצב ההתחלתי. חזרי לרופא הריאות המטפל שימליץ על הגישה הטיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע לאסטמה - תופעות לוואי
    חגית
    16/12/2022

האם קיימים משאפים כדוגמת רלבר אני נוטלת, שאינם גורמים לצרידות? מקפידה כמובן על שטיפת הפה.
    בנוסף, סובלת מ ET וישנם משאפים כמו פוסטר למשל, שהפסקתי לקחת כי הגביר את הרעד מאד.
    אשמח לעצה טובה, בזמן שממתינה לתור לרופא.

הוספת תגובה

• משאפים לאסתמה- תופעות לוואי

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/12/2022

שלום,
    כל המשאפים המכילים סטרואידים עלולים לגרום לצרידות. בכדי להפחית האפשרות ניתן להוסיף למשאפי תרסיס, מיכל ביניים הנקרא "ספייסר" או להקטין מינון, במידה והרופא המטפל מאשר. רעד נגרם לרוב בשל מרחיב הסמפונות הנמצא בכל המשאפים המשולבים, בד"כ התופעה הזו חולפת כעבור מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות. שהתגלתה במקרה בהct
    סמדר
    11/12/2022

בCt שנעשה לבירור כאבי בטן נמצא
    ברונכיאקטזיות צילינדריות באונות תחתונות דו"צ....רק קיבלתי כרגע את התשובה ונלחצתי. בת 66 בריאה בדרך כלל...
    מה המשמעות ??תודה.

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/12/2022

שלום,
    מדובר בהרחבה של הסמפונות. הצורה הצילינדרית היא הצורה הקלה יותר. לא בהכרח צריכה להיות לזה משמעות קלינית, אך אם יש שיעול חוזר/ממושך, בד"כ עם פליטת ליחה מוגלתית, יש צורך בברור הסיב/ות וטיפול אנטיביוטי במקביל לתרביות ליחה. הברור צריך להתבצע בעזרת רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסנין פרילארי בצילום חזה
    גיא
    07/12/2022

אני בן 44, לא מעשן ומעולם לא עישנתי. משתעל למעלה מחודשיים עם ליחה בהירה. אין לי חום ולא היה חום בשום שלב.
    עשיתי צילום חזה והתשובה הייתה:
    תסנין פרילארי מינימלי ב-RRL, ללא תפליט פלאורלי.
    סינוסים חופשים.
    צל הלב בגודלו וצורתו תקין.
    שלד גרמי תקין.

אני לוקח אנטיביוטיקה כבר שבוע: ROXO 150 אבל זה לא עוזר בינתים.

מה התוצאה הזו אומרת? האם יש סיכוי שמדובר בסרטן ריאות?
    אני יודע שתסנין לרוב מרמז על דלקת ריאות אבל זה לא כ"כ מתאים למצב הקליני שלי (אני חושב)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תסנין פרילארי בצילום חזה

הוספת תגובה

• תסנין

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/12/2022

שלום,
    עקרונית, במקרים דומים, יש לחזור על הצילום ולהשוותו לקודמו שבועיים-שלוש לאחר סיום הטיפול. במידה ואין שיפור הרופא (רצוי רופא ריאות) צריך לשקול ביצוע CT חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר להקלה בהוצאת ליחה מצטברת
    איריספ
    07/12/2022

שלום רב, אבי סובל מעל שנה מליחה תמידית שמצטברת בגרון (ריאות? ) ומתקשה להוציאה.
    הליחה גורמת לשיעול וצרידות ומציקה מאוד.
    נתקלתי בפרסומים שונים על מכשירים כגון אירוביקה או אייר-פיזיו.
    האם עשוי לסייע?

הוספת תגובה

• מכשירי עזר לכיוח

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/12/2022

שלום,

במידה וקיימת ליחה שיש קושי לפולטה המכשירים האלו עשויים לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה בבית
    רונן
    05/12/2022

שלום
    בשנים האחרונות התפתחה תופעה בה כשאני בדירה בה אני מתגורר מופיע קוצר נשימה בעיקר כאשר אני נשכב על המיטה. אני לא יודע איך להסביר את התופעה. כשאני נשכב על המיטה פשוט מופיע פתאום קוצר נשימה. כשאני מחוץ לדירה הכול פשוט עובר.
    במקביל יכולים להופיע תסמינים של בעיקר נזלת אלרגית. לעיתים רחוקות יותר עיניים מגרדות וגירוי בגרון ובאוזניים.
    התופעות התחילו רק בשנים האחרונות. מטופל בסימביקורט כדי לפתור את בעיית הנשימה. מאוד מודאג מכך שהתפתחה תלות בתרופה וזה הופך לעניין יום יומי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה בבית

הוספת תגובה

• טיפול בסימביקורט ודומיו באסתמה לא גורם לתלות

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/12/2022

שלום,

אתה מקבל סימביקורט- האם אתה אסתתמטי? לא ציינת. טיפול בסימביקורט ודומיו באסתמה לא גורם לתלות. עקרונית המשאף נחוץ בכדי לאזן את המחלה. במיטה/חדר שינה ייתכנו גורמי גירוי כגון נוצות בכרית/שמיכה, אבק ביית, או עובש- שאם אתה אלרגי אליהם יכולים לגרות ולגרום קוצר נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בבקשה
    יאלוש
    27/11/2022

שלום וברכה
    ככה אין לי שום מחלת רקמת חיבור כול הבירור למחלות אילו שלילי נעשה מיספר פעמים כולל באישפוז הנוכחי מחלת NSIP מקורה לא ברור אידיופטית כפי שהרופאים אמרו
    בעיית הסרעפת התחילה ב 2017 אבל המצב החמיר יחד עם מחלת הבעיה עם הריאות אבחון מילת NSIP רק ב 2019 בינתיים זה החמיר
    היה פרופ שעושה קיצוב סרעפות אבל הוא כבר לא עודה ונאמר לי שטיפל זה רק בחול …
    אני במצב של אי ספיקה נשימתית כבר קרוב לחודשים מאז האישפוז אני ניתמכת ע״י ביפאפ וחמצן בספיקה גבוה כל הזמן
    הסרעפת משותקת לחלוטין והאמר שמצב זה בלתי הפיך כולל אפשרות שלא בטוח שיטיב השתלת קוצב סרעפות אז אני במצב של לא יודעת מה עושים חוות דעת נוספות גם אומרים אותו דבר …
    מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך בבקשה

הוספת תגובה

• סרעפות, המשך תשובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/11/2022

לגבי אפשרויות- ראי תשובתי הקודמת. מכשיר בלחץ שלילי חיצוני אולי יהיה לך קל יותר מכוון שאינו כרוך במסכה על הפנים. חפשי למשל Hayek ventilator

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בבקשה
    יאלוש
    24/11/2022

שלום
    במהלך האישפוז בוצעו בדיקות מעבדה למחלות רקמות חיבור כולם שלילים אין לי מחלות רקמת חיבור בוצעו המון בדיקות מעבדה
    NSIP אובחן ב 2019 ע״י ביופסיות מהריאות
    נאמר לי במחלקה שמחלת הריאה היא אידיופטית מקורה לא ברור בדיקות המעבדה תקינים אין מחלות רקמת חיבור כולל פרקים
    שכבתי כחודש וחצי באישפוז בשל ההחמרה הפתאומית הקשה שבגינה מחוברת לחמצן בספיקה גבוה וביפאפ בליץ גבוה לאורך כול שעות היממה
    השאלה מה אפשר לעשות לשיתוק סרעפות כי אני לא מסוגל לכלום לדבר גם אני לא
    למעשה כלום בקושי אוכלת
    הציעו לי קוצב סרעפות אבל אומרים לא בטוח שיעזור אז אני ממש אובדת עיצות בתודה וסליחה על האורך בת 41

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך בבקשה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/11/2022

שלום,

האם חזרו על הברור לסיבה אפשרית, כולל מח' רקמת חיבור, גם באשפוז האחרון? אם לא כדאי לחזור.
    במידה והסרעפות לא תתאוששנה, מעצמן או תחת טיפול סטרואידי, קיצוב סרעפות במידה ויהיה מוצלח יכול לאפשר לך לא להיות מוגבלת למכשיר חיצוני. אפשרויות אחרות הן מכשיר חיצוני בלחץ שלילי המופעל על הבטן, או ביפאפ. מקווה שהסרעפות תתאוששנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ספירומטריה
    זנדני
    23/11/2022

שלום
    אני לוקח סימביקורט 160 לחיצה אחת פעם ביומיים עקב אלרגיה.
    יש לי תור לבדיקת ספירומטריה אצל רופא ריאות .
    שאלתי את הרופא כמה ימים לפני הבדיקה צריך להפסיק עם המשאף והוא אמר לי שלא צריך ? זה הגיוני ? . ברור לי שהוא רופא והוא יודע טוב ממני אבל זה נראה לי קצת מוזר .

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ספירומטריה

הוספת תגובה

• ספירומטריה, הפסקת טיפול לפני?

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/11/2022

שלום,

אם אתה מאובחן כאסתמטי, על פי הכללים, הרי שבדביקת הספירומטריה כמעקב, עדיף שתבדק תחת טיפול, ללא הפסקתו, בכדי להתרשם עד כמה התפקוד שלך קרוב לתקין, תחת הטיפול הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ספירומטריה

זנדני
    23/11/2022

שלום ד"ר

תודה על התגובה המהירה . אני לא מאובחן כאסמטי .. השימוש בסימביקורט הו אחד ליומיים , כמו כן אני רץ 3 פעמים בשבוע 8 ק"מ ללא כל בעייה. אני כן מאובחן כאלרגי לקרדית אבק .
    אז האם להפסיק את הטיפול לפםני בדיקת הספירוטריה ? 48 שעות זה מספיק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירומטריה תחת טיפול תקטין את סיכויי האבחון

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/11/2022

שלום,
    ספירומטריה תחת טיפול תקטין את סיכויי האבחון. הפסקה של 48 שעות מספיקה לברור הפיכות. במידה ויחליטו לבצע תגר מטאכולין יש צורך ב 3 שבועות הפסקת סטרואיד בשאיפה, תחת מעקב רופא מטפל ובהמלצתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של פוסטר ורלבר
    ענת
    22/11/2022

הייתי אצל רופא מומחה לריאות והוסיף לי לפוסטר גם רלבר. שאלתי אם נכון לשלב את שני המשאפים?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של פוסטר ורלבר

הוספת תגובה

• פוסטר יחד עם רלבר

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/11/2022

שלום,
    זה ממש טיפול לא מקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהתקפי אסטמה חוזרים ונשנים על אף קבלת טיפול מונע
    שלי
    22/11/2022

אני סובלת מאסטמה במשך שנים רבות, אני מטופלת באופן קבוע ויומיומי ברלבר, ובמידת הצורך בנוגדי אלרגיה. בשנה וחצי האחרונות כל שלושה חודשים בממוצע, הן בשל אלרגיה( סובלת מאלרגיות שונות שמובילות התקפים) או מחלה כגון הצטננות אני תמיד מתסבכת ומגיעה להתקפים חמורים, שמצריכים שימוש בסטרואידים. כלומר על אף הטיפול המונע והקפדה על אורח חיים בריא, אני מוצאת את עצמי בלופ של התקפים קשים בתכיפות גבוה, האם יש אלטרנטיבות? האם מעבר למשאפים, יש דרכים נוספות למניעת התקפים קשים?

הוספת תגובה

• התקפי אסתמה למרות טיפול מונע

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/11/2022

שלום,

בשנים האחרונות נמצאו טיפולים ביולוגיים לאסתמה קשה במידה והיא מהסוג האאוזינופילי או האלרגי. מדובר על טיפול בזריקה תת עורית. את צריכה לברר אצל רופא הריאות שלך האם הפרופיל שלך מתאים לתרופות אלו. בעתיד עומדות לצאת טיפולים נוספים שיתאימו למגוון גדול יותר של חולי אסתמה קשים/לא מאוזנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NSIP Cellular pattern lung
    יאלוש
    22/11/2022

שלום רב
    יש לי NSIP אידיופתי מטופלת בסלספט פרדניזון עד לפני חודש הסתדרתי עם מישקפי חמצן בספיקה של 8 ליטר לדקה
    כחודש ימים אני מאושפזת בשל החמרה נשימתית בבירור שנעשה נימצא שיתוק סרעפות דו צדדי
    מחוברת לביפאפ וחמצן 9 ליטר לדקה 24/7
    האם שיתוק סרעפות יכול להופיע במחלה אינטרסיציאלית ?
    בתודה בת 41

לקביעת תור
    סגירה
    NSIP Cellular pattern lung

הוספת תגובה

• NSIP ושיתוק סרעפות

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/11/2022

שלום,
    NSIP יכול להיות כמחלה ללא רקע אחר (ראשוני) או כמתלווה למחלות אחרות, כולל מחלות רקמת חיבור והאוטואימוניות. לכן תאורטית, ייתכן קשר כזה, ובוודאי נדיר, בעקר אם הסיבה הראשונית ל NSIP אצלך ידועה. במידה ולא הייתה ידועה עד כה, יש מקום לחזור על הברור בכיוונים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה