מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צפצופיםיעל25/10/2022
שלום,.
שנתיים האסתמה שלי קשה אז ממש מאוזנת עם סימביקורט 320 4 שאיפות ביום. יש לי בקע וריפלוקס. כבר חודש שיש לי החמרה בריפלוקס למרות מינון ממש גבוה של נקסיום נוגד חומצה, ויש ימים שאני מצפצפת דיי הרבה למרות שלא נורכש קוצר נשימה. אני ממש בוודאות מקשרת לריפלוקס כי זה בימים שיש הרבה גרעפסים והרגשה שהוא החמיר.
מה ניתן לעשות? האם כדאי להעלות מינון סימביקורט?
תפקודי ריאה תקינים אז בוצעו בשעה ביום שהריפלוקס היה יותר רגוע.
נאם הציפצופים האלה מסוכנים?
אני שומעת אותם בנשימה רגילה. לעיתים הם מפריעים לישון בלילה מבחינת הרעש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רפלוקס ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו25/10/2022שלום,
משתמע מדברייך כי בעיית הרפלוקס לא נפתרה/לא מטופלת ביעילות. רצוי לחזור עם תלונה זו לרופא גסטרו מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על סטורציהראובן24/10/2022
שלום
ברשותך כמה שאלות:
1. סטורציה בסיסית אצל אדם ללא מחלות רקע באזור שבין 93 ל-96, האם זה בהכרח מצביע על בעיה או שיכול להיות תקין אף שחלק ניכר מהזמן זה 93?
2. האם בדיקת תפקודי ריאות בסיסית שעושים לפני שנכנסים לרופא ריאות יכולה לשלול מחלות שעלולות לגרום לסטורציה נמוכה?
3. כושר דיפוזיה משפיע על רמת סטורציה?
4. בלי קשר לשאלות הללו, שאלה ספציפית על שינה, ירידת סטורציה בשינה למה תגרום? רק להתעוררות או לתופעות נוספות? האם הזעה מרובה קשורה ישירות לירידה ברמת הסטורציה או שאם ישנה כזו היא קשורה יותר למאמץ הנשימתי וכדו'?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטורציה
ד''ר שבתאי ורסנו25/10/2022שלום,
1- 93 מרבית הזמן לאדם לא מאד מבוגר זו תוצאה פחותה מהנורמה
2- לא
3- עלול, תלוי בחומרה, ובעקר במאמץ
4- ירידה בסטורציה לא גורמת ליקיצה או להזעה. ירידות משמעותיות ומרובות בסטורצייה בשינה (מתחת ל 90%) עלולות במשך השנים להשפיע על תפקוד מערכות גוף שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה חומה כהה צמיגית קבועה בגרוןספיר21/10/2022
שלום רב,
אני לא זוכרת מתי בדיוק זה התחיל, אבל בסביבות אחרי שחליתי בקורונה, התחיל להיות לי ליחה כזו שנמצאת בגרון באופן קבוע, היא תמיד מורגשת ומציקה ממש בקצה של הלשון והענבל, אני במשך תקופה נאבקתי וניסיתי להוציא החוצה אך לא יצא כלום, לאחרונה הצלחתי להוציא ויצא לי גוש של ליחה חומה צמיגית חום כהה שאף פעם לא ראיתי צבע כזה, היתי שמחה כי הרגשתי סוף סוף הקלה ושלא מציק לי כלום בגרון, אך לצערי זה חזר אחרי 5 דקות, ושוב לא הצלחתי להוציא, אני ממש מסנה כמעט להקיא וזה לא יוצא. הבוקר הצלחתי שוב להוציא חלק, זה מרגיש כאילו זה עולה טיפה יותר למעלה ואז רני מצליחה להוציא אותה. ועדין אותו צבע, שוב גוש חום כהה כזה.
אין לי שיעול, לא היה לי צינון מאז הקורונה, וזה פשוט שם באופן תמידי כבר מעל שנה.
מה זה יכול להיות ?
מה הדרך להיפטר מזה?
תודה,
ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה תקועה בגרון
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2022שלום,
התלונות מחשידות לנזילה אפית אחורית ו/או בעיות במערות הפנים. רצוי לראות רופא א.א.ג אם התלונות נמשכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להסבר תוצאת בדיקת CTרוני19/10/2022
בן 67
עברתי בדיקת CT חזה/בטן/אגן
הממצאים הרלוונטיים לריאות הם:
"לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר.
פרנכימת הריאות ללא תסנין.
שינויים אטלקטטיים סוב פלאורליים בבסיס באונה
תחתונה מימין.
פסים אטלקטטיים בלינגולה.
גרנולומות מסוידות קטנות באונות תחתונות דו"צ."
אשמח לדעת מה המשמעות של הממצאים
האלה, ועד כמה אני צריך להיות מודאג.
תוצאות CT
ד''ר שבתאי ורסנו20/10/2022שלום,
בד"כ אלו ממצאים אקראיים ללא משמעות. במקרה הספציפי שלך עלייך לחזור לרופא המטפל שחייב לבחון את הצילומים בקונטקסט הרפואי שלך ולהתייחס אליהם בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פליקסוטייד לתרופה מיפלוניידגד17/10/2022
שלום, הייתי מטופל בקפסולות לשאיפה של מיפלונייד (MIFLONIDE). התרופה לא ניתנת יותר להשגה עכשיו וקיבלתי תחליף פליקסוטייד (FLIXOTIDE) . לתרופה החדשה אבל פליקסוטטיד אין אותה השפעה טובה ואני חווה שבועות עם חוסר מנוחה עם דלקת בדרכי הנשימה. מה ההבדל בין התרופות? האם החומר הפעיל לא זהה? ומדוע המליצו לי על תרופה זו אם לא זהה לישנה? אני אובד עצות סובל מאוד מחוסר איזון ונשימה לא תקינה כבר שבועות. הרופא שלי מתעקש שהתרופה החדשה טובה בשבילי. בבקשה תנו עצה עזרו לי עם זה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליקסוטייד ומיפלונייד
ד''ר שבתאי ורסנו20/10/2022שלום,
שתי התרופות שייכות למשפחת הקורטיקוסטרואידים.
ההשפעות דומות. ישנן עוד תרופות בשאיפה ממשפחה זו, לבד או בקומבינציה עם מרחיב סמפונות ארוך טווח, כאשר באסתמה מומלץ השילוב. פנה שוב לרופא המטפל או לחוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום חזהנורית13/10/2022
בת 67 בדרכל בריאה, על שיעול מתמשך פוסט קורונה.
יש סינוס קוסטרופני חסום.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו16/10/2022שלום,
סינוס קוסטופרני "חסום" הכוונה בד"כ לשינויים של הידבקויות אחרי דלקת, או בשל מעט נוזל. מומלץ להיבדק ע"י הרופא ולהשוות לצילום ישן יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת סיטואציה ועלית דופק בעת ריצהדימממ13/10/2022
שלום .פניתי לפני זה עם שאלה לגבי ירידת סיטואציה הזמן ריצה באימון אירובי .סיטורציה יורדת עד 93 ודופק 160 רק בעת ריצה במאמצים אחרים כגון אופניים וכל מני מאמצים דופק עולה אבל סיטורציה בגדר הנורמה יורדת מ 98-99 ל 96.יש לי תמונה של ת.ריאות מלאים שביצעתי לפני 10 חודשים.בן 47 מאובחן עם סי.או.פי.די.אין שום הגבלות והפרעות בדרפך כלל עובד ומתפקד כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי ריאות מצורפים
דימממ15/10/2022מנסה לצרף תפקודי ריאות האחרונים שעשיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיפול נכון בנוזל בריאותירדנה11/10/2022
בני כיום בן 30 עם מום לב t.o.f + vsd ומחלת ריאות ברונכיאקטזיס ופעמיים קורונה
לאחר דלקת ריאות קיבל אוגמנטין בהתחלה ולאחר מיכן שונה לזיטו 5 ימים והיום חזר לאוגמנטין בצילום חוזר יש מעט נוזל פ. בשתי הצדדים. אנחנו מנהריה וכרגע לא מרגישים שמקבלים מענה רפואי מקצועי אך לא רטצים להגיע לבית חולים רק אם ממש אין ברירה. מקווים לקבל טיפול נכון בקהילה
אשמח לקבל עזרה תודה ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו12/10/2022שלום,
חייבים לבחון את הצילומים עצמם ובהתאם להשלים הברור. ממליץ לפנות לרופא ריאות (אפשרי גם בקהילה או באופן פרטי) שייבחן את הצילומים, ייתרשם מהרקע ויחליט על המשך ברור/טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בפיברוזיסיוחנן11/10/2022
שלום רב, עשיתי hrct ובפיענוח נרשם מחלה אינטרסטציאלית מפושטת בשתי הריאות עם שינויים התחלתיים של פיברוזיס. פניתי לרדיולוג נוסף שיבחן את הct והוא אמר שאכן יש שינויים בריאות ו אבל הוא לא רואה פיברוזיס, הוא טוען שזה יכול להיות מקורונה שחליתי לפני כ4 חודשים או בגלל שבעברי עישנתי, ובכללי הריאות במצב טוב אני מבולבל ולא יודע למי להאמין, ממה שקראתי באינטרנט פיברוזיס זו מחלה דוהרת. מניסיונך יכול להיות שבאסותא "מנפחים" מה שנקרא רפואה מתגוננת?
פיברוזיס
הערכת פיברוזיס על פי CT ריאות איננה ישירה, אלא על פי סימנים רדיוגרפיים עקיפים. ממליץ על פנייה לרופא ריאות מומחה , עם הצילומים, לברור השינויים האלו, כולל הערכה תפקודית ועוד למיצוי סיבת השינויים והצורך בטיפול. בשום פנים ואופן לא הייתי דוחה את ההתקדמות בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדים לחורףמיכל05/10/2022
שלום
קשה לי לנשום עם מזגן שמייבש בחורף עקב אסתמה. אמצעי חימום אחרים מוציאים ריח שלא טוב לי או גם מייבשים.
אני רוצה לקנות מכשיר אדים ללחות. האם עדיף אדים קרים או חמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדים חמים או קרים
בד"כ לא מחממים אדים לאנהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אינטרסטציאלי בctיואל05/10/2022
שלום, לפני כחודשיים עשיתי סיטי ריאות עקב שיעול והתגלה שינויים אינטרסטציאליים בשתי הריאות, אני בן 66 לא מעשן, בעבר הרחוק עישנתי, התפקוד ריאות יצא תקין, התסמינים שחויתי הם ליחה, ושיעול(בזמן האחרון השיעול פחת משמעותי) היה לי קוצר נשימה בעיקר במנוחה, שאני עושה ספורט אני לא מרגיש כלום, אני יכול ללכת ק"מ רבים ללא בעיה, כמו כן היה לי לפני כ4 חודשים קורונה שגרמה לי לשיעולים רבים,
הבנתי שמחלה אינטרסטציאלית.לא הפיכה ודוהרת, האם זה נכון? והאם כתוצאה מהקורונה נראה ב ct ציור אינרסטציאלי מוגבר? והאם זה יכול לחלוף, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא אינטרסטיציאלי
ממליץ שרופא ריאות מומחה יבחן את צילומי ה CT בקונטקסט של ההיסטוריה הרפואית/תרופתית/חשיפתית שלך ויחליט לגופו של מקרה על צורך בבדיקות תפקודיות, מעקב, או לחילופין צורך בביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות אדומות מוגברות בבדיקת דםישראל05/10/2022
שלום
בשנות הארבעים
בבדיקת דם אחרונה המוגלובין גבוה 18
כ"כ המטוקריט גבוה - 54
ככל הנראה בעקבות טיפול תרופתי (תחליף לטסטסטרון)
מה שכן, באותו זמן של הבדיקה גם לא חשתי בטוב, קצת שיעול, חולשה, נזלת, והנויטרופילים היו מעל הנורמה.
והשינה לא היתה טובה, האף היה סתום והתקשתי לישון נורמלי.
1. האם יש סיכוי שההמוגלובין וההמטוקריט הגבוהים לא בהכרח קשורים לטיפול התרופתי אלא הן תוצאה ישירה של הנשימה הלא תקינה בלילה שלפני הבדיקה?
האם נשימה לא תקינה בלילה בגלל מחלה ויראלית או חיידקית יכולים להשפיע מיידית ובאופן ישיר על רמת הכדוריות האדומות בבוקר או שזו לא הסיבה לעליה?
כדוריות אדומות
רמת ההמוגלובין/מספר כדוריות אדומות לא מושפעת משינוי תנאים סביבתיים של יום אחד אלא מתקופה ארוכה של שבועות/חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת סיטואציה במאמץדימממ05/10/2022
שלום וברכה.אני בן47 מאובחן בסי או פי די מלפני 4 שנים.החומרת המחלה היא קלה מאוד אני עובד ומתפקד רגיל ללא שום מגבלות . לפעמים יש איזשהם הפרעות ניקודתיות שאני מתגבר עליהם בקלות.אני גם עושה אימונים תחת השגחה פעמיים בשבוע. מה ששמתי לב שבמהלך ריצה שנמשכת בערך 10-12 דקות הדופק עולה עמית עד 160וסיטורציה נופלת עד93 האם זה סימן להוצאת המצב שלי .זה קורא רק בריצה באימונים פיזיים אחרים זה לא קורה .כמו כן אני מרגיש קשיי נשימה בעת מקלחת אחרי זה כעבור כמה דקות זה עובר.מה דעתך בנושא בבקשה?מה תוכל להמליץ לי?
ירידת סטורציה
במאמץ בד"כ סטורציית חמצן לא יורדת או יורדת עד פחות מ 5% (ערך אבסלוטי) מהערך של הסטורצייה לפני המאמץ. במידה ולא בצעת תפקוד ריאה מלא כולל כושר הדיפוזיה, רצוי שתבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות מלאים שביצעתי לפני שנה
דימממ13/10/2022מה דעתך על התפקודים ריאה האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה תפקודי ריאות אחרונים שביצעתי
דימממ13/10/2022תפקיד ריאות שביצעתי לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקוד ריאה.
ד''ר שבתאי ורסנו16/10/2022שלום,
תוצאות תקינות ולא מתאימות ל COPD. אם יש לך תלונות נשימתיות חוזרות, רצוי לברר אפשרות של אסתמה דרך רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גזים בדם היכן עושיםנטלי01/10/2022
שלום, היכן עושים בדיקת גזים בדם? האם אפשר לעשות זאת באופן פרטי גם? צריך הפניה? תודה
גזים בדם
הבדיקה מבוצעת בד"כ בבתי חולים/מרפאות בתי חולים, ודורשת רופא המיומן בביצוע בדיקה זו ומיכשור מתאים לאנליזת הגזים. לא ידוע לי על בדיקה פרטית אך ניתן לברר טלפונית עם מכוני רפואה גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר סגור ואסתמהנוי01/10/2022
שלום,
אני עם אסתמה בינונית עד קשה. עובדת מהבית מהחדר שיש בו חלונות נגד רעש שמאוד הרמטים בלי חריצים. מאוורת ר2 פעם היום לשעתיים בערב אז מ 10 בערב 22 שעות החדר סגור ואני בתוכו. האם ייתכן שרמת החמצן תרד יותר מידיי ככה וחשוב לאוורר יותר?
תוודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר סגור
אם החדר אינו אטום אין חשש לירידה בשיעור החמצן. עקרונית רצוי לאוורר חדרים ולהכניס אוויר צח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)