פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נפיחות בכף הרגל והקרסוליים
    צפניה
    04/09/2022

שלום רב
    אני לוקח את זריקת הדופיקסנט מספר חודשים בגלל אסטמה קשה
    ברצוני לדעת האם הזריקה הנ"ל יכולה לגרום להתנפחות וחוסר תחושה בכפות הרגליים והקרסוליים
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופיקסנט

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    זו לא ממש תופעת לוואי מדווחת. כדאי שתדווח למרפאת ריאות בה אתה נמצא במעקב ולרופא המשפחה שיידווחו/יבררו בחברה עצמה ובמקביל לברר סיבות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורור יתר בשתי הריאות
    שלומית
    03/09/2022

שלום לד"ר ורסאנו
    לאחרונה, במסגרת בירור נשמת (גם בדיבור ובמאמצים טריוויאליים),אובחן האיוורור הנ"ל.
    כמו כן, הדיפוזיה עלתה (??) מ-51 לפני מספר חודשים, כאשר בכל הבדיקות השנתיות היא בערך במספרים אלה, ל-71.
    בהיותי חולת סקלרודרמה מזה למעלה מ-20 שנה, אני נמצאת במעקב ריאות מדי שנה. בין השאר ידוע על שינויים אינטרסטיציאליים בבסיסי שתי הריאות, אם כי לא גדולים. באקו לב לא נמצא יתר לחץ דם ריאתי. האם תוכל בבקשה להתייחס למימצאי הבדיקה כמתואר? בתודה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    אוורור יתר בשתי הריאות

הוספת תגובה

• מוזר שהדיפוזיה עלתה בשיעור כזה לאחר שהייתה קבועה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    \מוזר שהדיפוזיה עלתה בשיעור כזה לאחר שהייתה קבועה על 50%. ייתכן ויש בעיית קליברציה במכשיר. רצוי לחזור על הבדיקה. כמובן במצבך את צריכה להיות במעקב ריאתי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורונה ערפול וסחרחורת
    מתוסכלת
    02/09/2022

שלום,
    חלפו חודשיים מאז שחליתי בקורונה ,ועדיין סובלת מערפול עייפות וסחרחורות (אין שיפור ,בקושי מצליחה לתפקד כמו לפני המחלה).הלכתי לרופא משפחה ,אמר לי שאין לי פגיעה נוירולוגית והבדיקות דם תקינות .האם אחרי 3 חודשים התסמינים של סחרחורת וערפול אכן עוברים?והאם שתית מים עם מלח מקלים על הסחרחורות של פוסט קורונה?

לקביעת תור
    סגירה
    קורונה ערפול וסחרחורת

הוספת תגובה

• תסמינים לאחר קורונה יכולים להימשך שבועות

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    תסמינים לאחר קורונה יכולים להמשך שבועות וחודשים (פוסט קןורונה). יש להשאר במעקב רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שחזר לאחר פחות מחודש
    ענת
    02/09/2022

שלום
    בתי בת השמונה עשרה החלה להשתעל לפני מספר ימים וקיבלה כעת טיפול בסינופד למשך מספר ימים. היא חיילת וקיבלה לפני שלושה שבועות טיפול אנטיביוטי לשבוע- מוקסיפן פורטה בשל ברונכיט..הטיפול עזר והפסיקה להשתעל..כעת מזה שלושה ימים שוב משתעלת. האם יכול להיות שהיתה אמורה לקבל טיפול אנטיביוטי בזמנו לעשרה ימים ושהזיהום בדרכי הנשימה חזר בשל כך?
    האם ניתן ליטול אנטיביוטיקה זו שוב אם סיימה טיפול לפני כשלושה שבועות?
    יכול להיות שמדובר באלרגיה או באסטמה בכלל? היא משרתת כרגע בנגב. אולי הבעיה היא באבק ?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• כל האפשרויות שציינת ייתכנו

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    כל האפשרויות שציינת ייתכנו. לאבחנה דפניטיבית צריכה לחזור להערכה שתכלול גם תפקודי ריאה, צילום חזה ואולי גם הערכה אלרגית, לפי שיקול רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שלושה שבועות נעשה צילום חזה

ענת
    04/09/2022

שלום
    תודה על המענה. לפני שלושה שבועות נעשה צילום חזה שלא הראה ממצאים ונערכו בדיקות דם שהיו תקינות. האם כדאי שתבקש לערוך שוב את כל הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול חוזר

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/09/2022

שלום,
    היא צריכה לחזור ולהיבדק ע"י רופא שישקול לפי ממצאיו את המשך הטיפול/ברור, במיוחד אם הרופא מעלה חשד לשיעול על רקע אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה פיענוח בדיקה
    שלומי
    01/09/2022

שלום דוקטור אני בן 35 עישנתי 17 שנה קופסא הפסקתי לפני 8 חודשים.
    לאחרונה לא יודע אם מלחץ נפשי או משו אחר נהיה לי קשיי נשימה במנוחה בזמן ספורט אני מרגיש מעולה בזמן ריצה שחייה לא מרגיש שום קושי סיטי ריאות תקין .
    ספירומטריה כניסת אויר ללא צפצופים fvc=119 fev1=105
    האם התוצאות תקינות?ביקשתי מהרופא ספירומטריה במאמץ הוא אמר שאין צורך החשש שלי האם יכול להיות לאור התוצאות שיש לי copd ..אודה לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה פיענוח בדיקה

הוספת תגובה

• הערכים שציינת הם תקינים

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    הערכים שציינת הם תקינים. ספירומטריה תקינה לא שוללת בעייה ריאתית. במידה ותלונות נמשכות חזור להערכה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש לא טוב מאז התחלת שימוש ברלבר
    אלון
    29/08/2022

שלום ד"ר,
    אני בן 40 לא מעשן, ברקע תת פעילות של בלוטת התריס. בצבא הפרופיל שלי היה 64 בעקבות אסטמה שממנה אני לא סובל בכלל (אין לי משאף בבית).
    עד לפני חודש משחק כדורסל פעם בשבוע ומידי פעם רץ על ההליכון ללא בעיות מיוחדות.

לפני כחודש וחצי הגעתי (דרך רופא המשפחה) לרופא ריאות והתלוננתי שלאחרונה לעיתים אני חווה מעין כבדות נשימתית כזו. רופא המשפחה חשב שמדובר אולי בחרדה אך רופא הריאות לאחר שביצע תפקודי ריאות איבחן אסטמה קלה (צילום חזה ואקג תקינים, טרם בוצעו תפקודי ריאות מורחבים ואקו לב במאמץ).
    תוצאות תפקודי ריאות שבוצעו אצל הרופא:
    FVC 5.91 - 110%
    FEV1 3.99 - 91%
    FEV1/FVC - 67%

הרופא המליץ על טיפול ברלבר 22/184 למשך לפחות חודשיים שלושה ואז לחזור אליו.
    אני כבר כמעט חודש משתמש ברלבר, ניסיתי שעות שונות במהלך היום, ומאז שהתחלתי להשתמש אני מרגיש שלא רק שמצבי (שלא היה גרוע בכלל) לא משתפר אלא רק מחמיר. שיעול עם או בלי ליחה (לפעמים ירקרקה), לא ישן טוב בלילה, קוצרי נשימה שבאים והולכים, משתמש לעיתים בוונטולין מה שלא הייתי צריך בכלל עד לא מזמן, לפעמים סחרחורות וחולשה ולא בהכרח במאמץ, ובעיקר תחושה לא טובה בריאות.

האם ייתכן שההרגשה שלי קשורה לרלבר עצמו? יכול להיות שאני מגיב ספציפית אליו לא טוב? אולי יש צורך להפסיק את השימוש בו או אולי להחליף למשאף אחר?
    האם יש טעם בהחלפת משאף עד שאני חוזר בשבוע הבא לרופא הריאות?
    רופא המשפחה חשב שאולי אני יכול להחליף בינתיים למשאף פוסטר. האם אתה ממליץ על זה? ואם כן באיזה מינון?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• תפקודי הריאה מצביעים על חסימה קלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    תפקודי הריאה מצבעים על חסימה קלה. מכוון שלא בוצע תפקוד לאחר מרחיב סמפונות לא ניתן לומר האם מדובר בחסימה האופיינית לאסתמה. על פניו לא הייתי מייחס התופעות לרלבר אלא חוזר לבדיקת רופא ריאות והערכה מחודשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום חזה
    רחל
    28/08/2022

אני בת 84.5 לאחר השתלת קוצב לב. נתבקשתי לערוך צילום חזה ואלה התוצאות:
    וצב לב משמאל עם מולכים בלב הימני.
    ציור אינטר-סטיציאלי רטיקולרי מוגבר מפושט על פני הריאות ייתכן כביטוי ל סימני גודש.
    תפליט פלאורלי מינימלי מימין.
    אשמח לדעת מה המשמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח צילום חזה

הוספת תגובה

• הפענוח מעלה חשד לאי ספיקת לב שמאל

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/09/2022

שלום,
    הפענוח מעלה חשד לאי ספיקת לב שמאל. ממליץ לחזור בהקדם לרופא המטפל/קרדיולוג עם השוואה לצילומים קודמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת מחנק ללא ציפצופים
    אבישג
    24/08/2022

שלום וברכה,
    אני מאובחנת עם אסטמה מגיל שנה, קיבלתי משאף קבוע- סימביקורט מגיל 8, כיום אני בת 23 אני במעקב עם רופאת ריאות אבל רצית לשאול,
    לעיתים קרובות אני מרגישה כמו תחושת גירוי-חנק בגרון שמקשה עלי לנשום לפעמים אני אפילו מסתחררת מעט מתחושת חוסר אוויר.
    כל התחושות הללו לא מגיעות עם צפצופים מה שמאוד אופייני לאסטמה, כל פעם הרופאים מאזינים לריאות ושומעים שהכל תקין אז משחררים אבל אני לא מרגישה כך.
    כדי לשחרר את תחושת החנק אני לוקחת בדר"כ 2 שאיפות משאף מה שמקל מאוד על הנשימה ואפילו פותח אותה לחלוטין לפעמים אני צריכה לחזור על הפעולה לאחר מספר שעות , אני ממש צריכה לדעת בשביל השקט הנפשי שלי האם יכול להיות שיש תגובה אסתמטית שאינה מלווה בצפצופים כמתואר למעלה, ואם זה עדיין נחשבת אסטמה ( לפי רופאת הריאות שלי אני אסתמטית וכן אני מאוזנת)
    אשמח למענה בעניין תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת מחנק ללא ציפצופים

הוספת תגובה

• אסתמה ללא ציצופים

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/08/2022

שלום,
    בניגוד למה שהציבור חושב (ואולי כמה רופאים) מרבית החולים לא מצפצפים, גם אם הם לא מאוזנים. הדרך היחידה לוודא איזון תפקודי היא בדיקת תפקודי ריאה (ספירומטריה) ו/או מד שיא נשיפה (peak floe meter). אם לא ביצעת לאחרונה ספירומטריה לפני ואחרי מרחיב סמפונות כדאי שתבצעי, רצוי סביב תקופה שאת חשה קשיים. אם התפקוד תקין, בקשי מרופאת הריאות שתצייד אותך במד שיא נשיפה לבדיקה בבית בעת קושי ואחרי ונטולין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת מחנק ללא צפצופים

אבישג
    25/08/2022

תודה רבה על המענה המהיר,
    אני עושה בדיקת ספירומטריה כל 3 חודשים ( אני נמצאת במעקב בגלל שאני מבצעת כיום חיסוני אימונותרפיה לאבק) בחודש ינואר האסטמה לא הייתה מאוזנת, ולכן מינואר ועד עכשיו אני נוטלת 2*2 שאיפות סימביקורט כל יום.
    לגבי ונטולין הוא לא כל כך עוזר הוא משפיע לכמה דקות ואז תחושת החנק חוזרת ולכן מגיל 8 אני מטופלת בסימביקורט
    למרות שהאסטמה מאוזנת אני חובה מס' פעמים בשבוע תחושת חנק בגרון ללא צפצופים כלל - לפעמים עם שיעול,
    אשמח למענה למען השקט הנפשי שלי האם התחושה הנ"ל נקראת התקף אסתמטי .
    תודה רבה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר לאסתמה מתבסס על תוצאות הספירומטריה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/08/2022

נתתי לך את התשובה. הקשר לאסתמה מתבסס על תוצאות הספירומטריה בתקופת הסימפטומים וניטור עם מד שיא נשיפה. אם התוצאות בזמן אמת תקינות, אז לא מדובר בהתקף אסתמטי ממשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהל חמצן
    שני
    23/08/2022

שלום,
    ראיתי עכשיו כתבה על רוני דניאל שבנו נפטר מהתקף אסתמה קשה והוא סיפר שכל פעם בעבר שהיו לו התקפים בבית חולים שמו אותו באוהל חמצן.
    האם היום זה גם טיפול שיש בבית חולים לאסתמה קשה בהתקף קשה?
    כי לא שמעתי עליו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוהל חמצן

הוספת תגובה

• אוהל חמצן

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/08/2022

שלום,
    אוהל חמצן אולי לתינוקות, לא למבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופיקסנט תופעות ותקופות נוספות במקביל
    תהילה
    21/08/2022

שלום , אני מקבלת את הדופיקסנט לאחרונה , לאחר חיסון שני של הקורונה קיבלתי קוצר נשימה וחסימה כרונית קשה בריאה , 8 חודשים מטופלת בסטרואידים ואישפוז , רציתי לדעת התרופה הביולוגי מותר לקחת גם זריקה אוזמפיק לאזן את הסוכר בדם שנוצר עקב הסטרואידים? אני גם רוצה לכנס להיריון כמה זמן צריך לעשות הפסקה בזריקה הביולוגי דופיקסנט? תודה .

הוספת תגובה

• דופיקסנט במצבים שונים

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/08/2022

שלום,
    לא ידוע על אינטראקציה בין דופיקסנט לאוזמפיק. לגבי דופיקסנט בהריון הרופא המטפל שלך צריך להעריך כמה האסתמה שלך ללא דופיקסנט עלולה לסכן אותך ואת העובר מחד, ומאידך האם יש לו אלטרנטיבות טיפוליות באסתמה ללא הדופיקסנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה קשה , אלרגיה ל בודסוניד
    אני
    19/08/2022

מצב אחרי כריתת LUL עקב סרטן.
    סרטן לא חזר עד ה CT האחרון לפני 3 שנים.
    מצרפת תפקודי ריאות לפני 3 שנים. אז כבר היו לי קשיים.
    היום אני צריכה לשבת אחרי 5 דקות , חמצן כל הזמן 93-94 , כאבים ברגליים וידיים במיוחד בשכיבה ...
    השאלה מה אמרו התפקודי ריאות המצורפים? אף פעם לא הצלחתי לקבל הסבר, אני רוצה לדעת מה התחזית שלי? אלרגית ל BUDESONID, ניסיתי כל המשאפים בלי בודסוניד, לא יכולה להשתמש בכלום.
    אני מנסה בכל כוחי להיות פעילה ...

הוספת תגובה

• התפקוד מצביע על מחלה חסימתית קשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2022

שלום,
    התפקוד מצביע על מחלה חסימתית קשה, עם לכידת אוויר קשה וירידה משמעותית בכושר הדיפוזיה= תפקוד ריאתי נמוך. אלרגיה לבודזונייד נדירה והשאלה האם באמת מדובר באלרגיה (לאיזה מרכיב?) או מה שיותר שכיח- האם מדובר בתופעות לוואי. לא הייתי פוסל את "כל המשאפים", ואני ממליץ, בהנחיית רופא ריאות, לבדוק את האופציות. כמו כן סדנת שיקום נשימתי יכולה להקל. רצוי גם לברר אצל האונקולוג צורך בבדיקת CT חוזרת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה בזמן אומיקרון
    ליאון
    18/08/2022

האם יש יותר סיכון לטוס לחולה ריאות בינוני-קשה בהנחה ששומר על כל ההנחיות.מה ואיפה הסיכון?בטיסה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה בזמן אומיקרון

הוספת תגובה

• הסיכון הוא בטיסה וסביב הטיסה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2022

שלום,
    הסיכון הוא בטיסה וסביב הטיסה, באולמות נוסעים וכדומה. הסיכון הוא בסיכוי מוגבר יותר להדבק באומיקרון, בשל ריבוי האנשים, הצפיפות, ואי הקפדה של אחרים על מסכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אימפזימה כרונית
    מישל
    18/08/2022

היי לאחר סיטי ריאות מעקב ויש זמן למומחה ריאות לצערי יש ממצאים חדשים רציתי לבקש קצת הסבר
    אימפזימה פאן-לובלרית נרחבת בשתי הריאות עם בולות בגודל מירבי 3.8 ס"מ ...בrul מודגמת קונסלדציות עם משיכות פלאורליות ועיוותים ארכיטקטוניים.
    בlll קשרית תת פלאורלית בגודל 3 ממ מעט גדלה באינטרוול ?
    אשמח לקצת הסבר תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אימפזימה כרונית

הוספת תגובה

• נראה שיש לך מחלה משמעותית

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2022

שלום,

רופא הריאות שלך חייב כמובן לבחון את הצילומים בעצמו ולהתייחס לכל הממצאים השונים, לא רק לאמפיזמה. נראה שיש לך מחלה משמעותית. חובה לבצע תקודי ריאה מלאים כולל כושר דיפוזיה וגם לברר רמת אלפא-1- אנטיטריפסין בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרפה של התקפי אסתמה
    יעקב
    18/08/2022

אני בן 22
    לפני שנה ויותר קיבלתי בהפרש של חודשיים התקפי קוצר נשימה חריפים שהסתיימו באינהלציה (לפני זה לא היה מכרים שאובחנו כאסתמה או שהסתיימו באינהלציה)
    לאחר מכן רופא המשפחה רשם לי שתי סוגי משאפים אחד לטיפול קבוע ושני לטיפול בזמן קוצר נשימה והפניה לרופא ריאות
    מאז האסתמה פשוט התחילה להיות כל יום והתחילו כאבים בחזה (נראה לי בדר"כ אחרי שימוש במשאף)
    לאח"מ אחרי בדיקת תיפקוד ריאה הרופא ריאות רשם לי משאף רלבר פעם ביום לחודשיים
    ועד שהוא ניגמר כמעט לא השתמשתי במשאף אחר והרגשתי יחסית טוב
    אבל ברגע שהוא נגמר הכל חזר
    (עשיתי תור לרופא ריאות אבל התדירות נמוכה)
    כ"כ רציתי לדעת האם משאפים יכולים לגרום לשלשולים
    ככ יש לי בעיה שברגע שאני רואה מספר נמוך של שאיפות במשאף אני נכנס ללחץ ומפסיק להשתמש בו מכיוון שאני מפחד שאני יתקע בלי אשמח לטיפ בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    החרפה של התקפי אסתמה

הוספת תגובה

• הטיפול באסתמה כמו שלך הוא קבוע

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2022

שלום,

הטיפול באסתמה כמו שלך הוא קבוע, מדי יום ביומו, גם כשאתה חש בטוב. אתה חייב לחדש מרשמים עוד מספיק זמן לפני שהמשאף נגמר, בכדי שלא תישאר ללא טיפול ובכדי שלא תלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיסה זה בעייתי לחולי אסתמה קשה
    יעל
    17/08/2022

שלום,
    יש לי אסתמה קשה שמאוזנת עם 2 שאיפות סימביקורט 320 פעמיים ביום. עליי לטוס לראשונה עם האסתמה.
    האם זה בעייתי לחולי אסתמה קשה?
    האם עדיף לקחת טיפול נוסף בפרדניזון ליתר ביטחון?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הסיכון הוא בעיקר באסתמה שאיננה מאוזנת

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2022

שלום,

הסיכון הוא בעקר באסתמה שאיננה מאוזנת. עקרונית, מומלץ להצטייד בפרדניזון ביציאה לחו"ל ולהשתמש בו במידה וחלה החרפה, עד לפניה לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה