פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תרבית כיח אשמח לעזרה
    אליזבת
    27/06/2022

שלום וברכה
    בבקשה , תאי מוגלה - יותר מ25 לשדה
    תאי אפיתל - פחות מ10 לשדה

מה זה אומר בבקשה?
    לאיזה חולאם זה מתייחס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרבית כיח אשמח לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבית כיח

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/07/2022

שלום,

המצאות של לפחות 25 תאי מוגלה, בשדה של כיח מצביעה על כך כי דגימת הכיח מתאימה לביצוע תרבית ואיננה רוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת מזון - שאלה בבקשה
    שושי
    23/06/2022

דר' נכבד,
    האם תנאי ראשון לידיעה שאכן אוכל נכנס לריאות זה שמיעת צפצופים ?

תודה,
    בכבוד רב,
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת מזון - שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאיפת מזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/07/2022

שלום,
    ציפצופים הם לא תנאי הכרחי. ייתכן גם ללא צפצופים. בדיקה גופנית וצילום חזה בשאיפה מלאה ובנשיפה מלאה נחוצים להערכה ראשונית. יתר הברור בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובש בקיר בחדר שינה עם טיפה שחור
    ליעם
    17/06/2022

שלום דוקטור ישנתי בחדר שינה עם מיטה צמודה לקיר עם עובש רוב העובש היה בצבע הקיר לבן ומנופח והיה קצת שחור האם עשיתי לעצמי נזק לריאות?? אני משתעל מידי פעם לא הרבה ולפעמים הנשימות שלי קצרות אבל אחרי זה חוזרות לנשימות רגילות האם אםשר לבדוק האם נגרם נזק ואם נגרם נזק האם אפשר לרפא את זה ?? שבת שלום ישנתי שם לא מעט שבועות

תגובה שיתוף

הוספת תגובה

• לא ברור כמה זמן אתה חשוף לעובש

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/07/2022

שלום,
    לא ברור כמה זמן אתה חשוף לעובש. תתכן התפתחות אלרגיה לעובשים או גם דלקות ריאה משניות לח/שיפה כזו. במידה והסימפטומים נמשכים פנה לרופא המטפל ובמקביל תדאג לטפל בעובש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ct חזה בחולת NSIP Cellular pattern lung disease
    יאלוש
    17/06/2022

שלום רב
    ברקע NSIP מטופלת בסלספט 1000מג פעמיים ביום פרדניזון 15 מג ביום
    חמצן 24/7 ספיקה 8 ליטר
    לאחרונה בביקורת רופא ריאות מטפל הוחלט על מתן טיפול ברספרים פעמיים בשבוע למניעה של PCP
    וכן אורדטין אם כתבתי נכון פעמיים ביום
    והומלץ על משעל
    והומלץ על סיטי חזה
    ביצעתי סיטי חזה לא הבנתי מה זה אקסיפרטורי בכול אופן לבחון התוצאה
    ריאות סריקה אקסיפרטורית
    מודגם אוורור הטרוגני באונות התחתונות
    הצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות באיזורים הדפדנטיות בולטות יותר בהשוואה לבדיקה קודמת
    גרנולומה מסוידת 3 מ״מ בלינגולה
    תמט תת סגמנטרי בלינגולה בRML LLL
    וריאנט אנטומי של מוצא קרוטיד שמאלי מעורק ברכיוציפלי (Bovine ARCH )
    לא זוהה תסחיף ריאתי ע״י תוכנה aidoc
    לסיכום
    ידוע על NSIP
    בהשוואה לבדיקה קודמת יש הגדלה של ההצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות ואזורים דפדנטים של אונה ימנית אמצעית ועליונה בשל הבדיקה אקסיפרטורית לא ניתן להבדיל בין החמרת המחלה אינטרסיציאלית או שילוב של הצללות אינטרסיציאלית והצללות דפדנטיות
    במעקב מומלץ בסריקה בשכיבה על הבטן
    דגם מוזאיקה בסריקה אקסיפרטורית יכול להעיד על מחלה בדרכי האויר קטנות
    אציין שבנובמבר האחרון הייתי מאושפזת במצב קשה בשל פנומוניה חמורה מאז ירידה תפקודית חמורה
    כמו כן דיפוזיה שבוצע לאחרונה תוצאה של 56
    סליחה על האורך
    לא זכור לי שביצעו לי סיטי בתנוחה שהם כותבים לא יודעת אם זה משנה הרבה או שלעשות בדיקה חדשה
    מה אומרים התוצאות האלה אני לא כל כך הבנתי כמובן שאני אשלח לרופא מטפל אבל בינתיים אני אשמח להבין
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מפענח הCT התרשם כי ביצעת את הבדיקה שלא בשאיפה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/07/2022

שלום,
    מפענח ה CT התרשם כי ביצעת את הבדיקה שלא בשאיפה מלא כפי שצריך (אקספירטורי). משום כך הוא כותב, בצדק, כי קשה לדעת האם קיימת החמרה או שהשינוי הוא בגלל טכניקת הביצוע. רופא הריאות שלך צריך לבחון את הצילומים עצמם בהשוואה לקודמים ולשקלל את כל ההתרשמויות הן מהצילומים, הן מתפקודי הריאות והן ת מתחושותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מCOPD ומאי ספיקת לב בשנה האחרונה
    נעמה
    14/06/2022

שלום
    אחי בן 57 סובל מ copd ומאי ספיקת לב מהשנה האחרונה. עבר אוטם ושני צנתורים. מאז הצנתור האחרון מרגיש כאב בחזה שלעיתים מתגבר. ללא קשר לפעילות כלשהיא. בימים האחרונים החמרה. פנה לרופא ריאות לייעוץ ללא קשר והא המליץ לקחת אנטיביוטיקה טבניק (לא יודעת בדיוק על סמך מה אך הבנתי שקשור לאבחנה של ברונכיט - אגב איך מאבחנים ברונכיט אם רשם שאין חרחורים או צפצופים - אשמח להסבר) . לאחר הביקור חש החרפה ופנה למיון שם אושפז בשאלה האם רקע לבבי /ריאות .
    לפי אקג וטרופונין הסבירו שמדובר בהתלקחות copd . בהתעקשות שלנו ביצע בדיקת קורונה (הבת נדבקה) ואכן נמצא חיובי
    שוחרר הבייתה ללא כל טיפול.
    שאלתי האם ניתן/כדאי לקחת את האנטיביוטיקה ? כעת עם ההדבקה ?
    גם בביה"ח רשמו ללא צפצופים או חרחורים ולא רשמו משהו מיוחד בצילום חזה שבוצע למעט שינויים שהיו קיימים עוד קודם בצילום קודם. אשתו הבינה כי מאחר ומדובר בוירוס קורונה אין צורך לקבל אנטיביוטיקה אך אני חוששת שמא לא יקבל טיפול....
    אגב האם כאב בחזה מאפיין התלקחות copd
    כיצד למעשה ניתן להבין ממה הכאב נגרם שכן הוא מגיע בגלים ומתחזק לסירוגין...

איך ניתן לקבוע מה מקור הכאב בחזה כעת ובכלל?
    אשמח לכל הארה !!!!!!!!

הוספת תגובה

• COPD ואי ספיקת לב

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/06/2022

שלום,
    אחיך סובל מבעיות רפואיות מורכבות ששתיהן, וכל אחת לחוד, יכולות להתבטא בקשיי נשימה ו/או שיעול. עקרונית במחלות וירליות לא מטפלים באנטיביוטיקה אלא אם עולה חשד להתווספות מרכיב חיידקי (לרוב מתבטא בליחה בצבע מוגלתי). ברונכיטיס חריפה/החרפת COPD לא חייבת להתבטא בחרחורים, מספיק גם שינוי בשיעול ו/א בתחושת הנשימה (שהם סימנים שיכולים להופיע גם בהחמרת אי ספיקת לב). כאב חזה יכול לנבוע כמובן הן מהלב וגם משיעול קשה וחזק, אך אינו אופייני להחרפת COPD. מציע שתחזרו לביקורת הרופא המטפל/רופא ריאות בתדירות יותר גבוהה בתקופה זו, עד ליציאתו מהחרפה הנוכחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ct ריאות. MRI. קשרית
    ללי
    11/06/2022

שלום
    פורום ריאות
    במסגרת. בירור של גיהוקים. לפני שנה ביצעתי. Ct. כל גופי. שהדגים לפי פיענוח
    קשריות זעירות. בגודל. של 3-4. מ״מ.
    ספירומטריההה. תקינה
    רופא המליצה לבצע. Ct. חזה בקרינה נמוכה בעוד שנה
    האם. ניתן עדיף. לבצע. MRI. חזה

או. רק. Ct. ריאות. בקרינה נמוכה

העם ניתן לבצע. Ct. חזה או רק ריאות בקרינה נמוכה

לקביעת תור
    סגירה
    Ct ריאות. MRI. קשרית

הוספת תגובה

• CT ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/06/2022

שלום,

MRI אינה בדיקה מתאימה להערכת רקמת הריאה. קשריות בקוטר של 3-4 מ"מ, בעקרון- על פי ההנחיות הבינלאומיות לא דורשות מעקב. יחד עם זאת אם הומלץ לך לבצע ביקורת CT יש לברר אצל הממליץ מה הסיבה. ייתכן ויש סיבה אחרת/רקע שמצדיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת האם זה סוג אסתמה ומה ההגדרה
    אמא
    08/06/2022

שלום אשמח ליעוץ וכוונה
    בת שלי 3 וחצי אושפזה ברמבמם מחלקת ילדים משך 3 ימים עקב חום יומיים שיעול והתנשמות החום הפסיק ביום השלישי
    בקבלה ראיות כניסת אוויר מופחתת דו״צ אקספריום מאוקך עם צפצופים קרפיטציוצ דו״צ
    בסיכום כתוב ילדה עם תמונה קלינת של החמרה ב HRAD כהנ״ה על רקע ויראלי.
    היא נזקקה לחמצן בלילה הראשון ירד ל 88 טופלה באינהלציות ובטנזול שוחרננו להמשיך עוד יומיים שלושה אינהלציות
    ביצעו ציולם חזה : ספק טשטוש מאחורי צל הלב משמאל ללא תסנין לובארי

עכשוי יש לציין שלפני שלושה חודשיים ביצענו צילום חזה עקב חום ודלקת שקדים ושלול דלקת ראיות ביצעו צילום חזה תקין לגמרי וגם פעם לפני שנתיים צילום חזה גם היה תקין

הרופאים במחלקה לא התרגשו מצילום ואמרו לנו שזו דלקת במערכת הנשימה העליונה והצילום זה ממחלה ולא משהו חיידקי שצריך אינטביוטיקה

הבת שוחחרה במצב טוב וממשיך בטיפול
    גם הופנו אותנו לאף אןזן גרון בגלל שאמרתי להם שהיא תמיד מתחיל בנזלת שלא נוזלת והיא מוגדשת באף ויורדת מאחורה כאשר הייתי פעם אצל ממוחה ואמר שיש לה כנוניות מגדלות משהו כזה ונתן לנו תרסיס למשך חודש

את המחלה הזו של הנשימה קורה אולי פעמיים שנה כמעט בחודש נובמבר ואלי גם בתחילת קיץ
    לא יודעת לדייק
    אבל כל נזלת לפעמים הופכת לחרחורים עליונים אבל זה עובר בלי תרופות
    הפעם היה יותר רציני
    זמן רב לא משתמש באינהלציות ולא משתמשת גם בבטנזול

גם היינו פעם אצל רופא ראיות האזין לראיות אמר שהכל תקין ופנה אותנו לאף און גרון

לא יודת האם זו סוג של אסטמה ומהה הגדרה שלה
    או הבעיה מתחילה באף
    מה דעתך על צילום החזה
    לא יודעת מדואגת קצת

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/06/2022

שלום,
    שייך לרפואת ילדים. פני לאתר מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת בדיקת מיפי התרוקנות קיבה
    תמי
    08/06/2022

הדגמת חומר מאורכת בית חזה, לאורך הוושט- ייתכן אפיזודה של רפלוקס גסטרו אזופגיאלי
    יחד עם זאת לציין אפיזודה של רפלוקס גסטרו אזופגיאלי במספר שלבים של הבדיקה לקורות יה קלינית
    אשמח לדעת מה הממצא ומה הטיפול
    תודה מראש

הוספת תגובה

• התרוקנות

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/06/2022

שלום,
    זה בתחום של מומחה למחלות מע' העכול (גסטרואנטרולוגיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ואסתמה קשה
    מיכל
    04/06/2022

שלום,
    יש לי אסתמה קשה מאוזנת. יש לי הרבה מיגרנות גם ורציתי בבקשה לברר: מה פחות בעייתי עם אסתמה ועדיף: לקיחת אקמול פוקוס שמכיל אספרין או לקיחת טיפות אופטלגין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ואסתמה קשה

הוספת תגובה

• יש חולים אסתמטיים שרגישים לאספירין

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/06/2022

שלום,

בעקרון, יש חולים אסתמטיים שרגישים לאספירין. גם אופתלגין הוא קרוב של משפחה זו, אף התגובות אליו בד"כ פחות שכיחות. במקרה שלך כדאי שתיעץ עם רופא הריאות המכיר את מחלתך האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות תפקודי ריאות
    Linoy
    04/06/2022

אשמח מאוד לדעתך, עשיתי בדיקה ריאות וצילום חזה שיצא תקין לגמרי למעט ריבוי ציור בבסיסי הריאות,
    תפקודי ריאות יצאו ככה , צירפתי 🙏🏻.. האם זה מצב מסכן חיים מצריך הליכה למיון ? בת 42, בריאה דרך כלל למעט מדי פעם פעימות מוקדמות וקוצר נשימה קל, בדיקות לב כולן תקינות ב"ה, גם בדיקות דם מקיפות, אציין שלא מעשנת בכלל, 43 קילו, 1.66 סמ, עושה הליכות יומיות קבועות, שומרת תפריט בריא.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות תפקודי ריאות

הוספת תגובה

• קיבולות הריאה נמוכות במידה קלה בינונית

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/06/2022

שלום,
    קיבולות הראה נמוכות במידה קלה-בינונית. לברור הסיבה (טכניקת ביצוע או אמיתי) פני לרופא ריאות מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה במנוחה.
    ניר
    02/06/2022

היי דוקטור, אני בן 21 לפני חמישה חודשים גילו לי דום נשימה קשה בשינה(31 עצירות לשעה) ואני ישן עם סיפאפ כל יום)הסיבה לדום נשימה זה צניחת לשון) לפני כמה חודשים וקצת לפני שגילו לי את הדום נשיהמ התחילו לי מין בעיות נשימה במהלך היום, הבעיות קורות רק במנוחה ובספורט הם לא קורות, מה שקורה זה מתי שאני יושב והדופק שלי יורד(לרוב הוא יורד במנוחה בין 50-60) לרוב אני מתחיל לחוש חוסר צלילות כאילו לא זורם מספיק דם למוח ביחד עם הרגשה שהנשימה מפסיקה להיות אוטומטית וכאילו אני צריך לשלוט עלייה בשביל שתקרה. בהתחלה חשבו שזה התקף חרדה או משהו, אבל זה גם קורה בעיקר שאני שליו ודווקא שאני מתוח זה לא קורה. ניסו לתת לי כדורים וזה לא עזר עשיתי בדיקת תפקודי ריאות וצילום חזה והם יצאו תקינים וגם mri ראש שיצא תקין. אני כבר אוהד עצות ולא יודע מה לעשות כי כמעט בכל פעם שאני יושב זה קורה ההרגשה הזאת של החוסר צלילות והצמא הזה לאוויר. כאילו הגוף נעצר כזה ככה זה מרגיש לי, רציתי לדעת האם יש לך רעיון מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה במנוחה.

הוספת תגובה

• קשיי נשימה במנוחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/06/2022

שלום,
    קשיי נשימה רק במנוחה (ולא במאמץ) הן בד"כ לא על רקע של מחלה אורגנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צל מסויד בצילום קטף
    אולגה פרושצ’יצק
    01/06/2022

שלום!
    עשיתי צילום כתף שמאל.
    הסיכום:

ממצאים:
    מבנה גרמי בגדר הנורמה.
    שמורים
    צל מסויד סמוך לראש זרוע

מה זה צל מסויד ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צל מסויד בצילום קטף

הוספת תגובה

• לרוב שינויים אחרי טראומה ודימום

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/06/2022

שלום,
    כשמו כן הוא. את הפרוש לכך צריך לתת אורטופד. לרוב שינויים אחרי טראומה/דימום או שינויי גיל. פנה לאורטופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בבקשה
    יאלוש
    30/05/2022

שלום
    עושים לי תמיד רק ספירומטריה ודיפוזיה
    זה מה שעושים לי מבחינת תפקודי ריאה
    לגביי dlco. לפני חצי שנה התוצאה היתה 61
    והיום היא 56
    השאלה למה זה יורד כל פעם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך בבקשה

הוספת תגובה

• זהו מדד לכושר הדיפוזיה של חמצן מהאוויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/06/2022

שלום,
    זהו מדד לכושר הדיפוזיה (מעבר) של חמצן מהאוויר אל תוך הדם דרך דפנות בועיות הריאה. עקרונית, ירידה מבטאת החמרה, אך בכדי לפרש במדוייק את השינוי יש להעזר גם בבדיקת קיבולות הריאה וגם בממצאי CT חזה לאורך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NSIP Cellular pattern lung disease
    יאלוש
    30/05/2022

שלום
    לאחר ביקורת רופא ריאות
    מטופלת בסלספט פרדניזון סימיבקורט רספרים
    בהיתלקחות טבאניק עם חמצן ספיקה 8 24/7
    מבקשת לדעת איך הבדיקה שביצעתי ומה אומרות תוצאות

לקביעת תור
    סגירה
    NSIP Cellular pattern lung disease

הוספת תגובה

• לא נעשה תפקוד מלא הכולל גם את כל קיבולות הריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/05/2022

שלום,
    לא נעשה תפקוד מלא, הכולל גם את כל קיבולות הריאה.
    כושר הדפוזיה האבסלוטי ירוד בינונית ובתיקון לנפח= תקין. המשמעויות תלויות בממצאים ב CT חזה ובהשוואה לתפקודים קודמים. לשם כך חזרי לביקורת רופא הריאות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה- תפקודי ריאה
    נטלי
    26/05/2022

שלום אודה לך מאוד על דעתך לתפקודי ריאה שנעשו היום, מצורפים פה. בת 41, אין מחלות ריאה ידועות, קוצר נשימה כבר חודש המעיר משינה / מקשה על דיבור ותפקוד לעיתים. צילום ריאות / אקג תקינים.

שאלה נוספת- עשיתי אתמול סיטי ללא חומר ניגוד (מחשד לרגישות ליוד) האם סיטי ללא ניגוד מספיק איכותי כדי לאבחן / לבחון בעיה כפי שתיארתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה- תפקודי ריאה

הוספת תגובה

• תוצאת תפקודי הריאות לא תורמת לאבחנת הבעיה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/05/2022

שלום,
    תוצאת תפקודי הריאות לא תורמת לאבחנת הבעייה. Cא חזה ללא חומר ניגוד נותן מספיק אינפורמציה ביחס לתלונותייך. רצוי שתמשיכי בברור אצל רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה