מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדבקות אפורות על נוזלים לסיגריה אלקטרוניתעופר07/09/2021
משרד הבריאות יוצר בעיות חדשות, והופך את מכירת הנוזלים לפרוץ, אין תווית וקופסאות מקור של היצרן, כולם נראים אותו הדבר, ולא ניתן לדעת מרכיבים של הנוזלים, לא מקוריות יצרן, ואפילו הטעם לא מה שמופיע על המדבקה האפורה, מה שמסכן את בריאות הציבור, עד עכשיו הייתי מזמין מחו"ל באופן אישי, כיום שאין משלוחים של נוזלים במטוסים בגלל בעיות בטיחות, אני נאלץ לקנות בארץ נוזלים שאין לי אפשרות לדעת עלהם כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזלים לסיגריה אלקטרונית אך ורק מקורי
ד''ר שבתאי ורסנו09/09/2021שלום,
לא הייתי קונה בשום פנים ואופן נוזלים כאלו ללא תווית יצרן מקורי ואישור משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור גדול במגנזיום ואסתמה קשהיעל06/09/2021
שלום,
יש לי אסתמה קשה שאחרי 2 קורסי פרדניזון בשנה עכשיו מאוזנת. גיליתי לאחרונה שיש לי מחסור גדול במגנזיום.
האם ייתכו שהעלאת המגנזיום לערך טוב תשפר את חומרת האסתמה?
ובלי קשר, ה ige שלי לא 0 אבל בטווח הנורמה האייזונפילים תקינים. יש גם אסתמה של העור ואורטיקריה אוטואימונית.
האם ייתכן שזולאייר פחות יעזור לי לאסתמה כי התמונה היא יותר אוטואימונית ו ה ige לא גבוה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ומחסור במגנזיום ויש לעבור תבחיני אלרגיה
ד''ר שבתאי ורסנו09/09/2021שלום,
בלי קשר לאסתמה צריך לתקן מחסור במגנזיום. בהתקפי אסתמה קשה יש שמטפלים במגנזיום לווריד. קזולייר ניתן רק למי שהוכחה אצלו אלרגיה לאלרגנים סביבתיים. ניתן לעבור תבחיני אלרגיה אצל אלרגולוג.ץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר האויר באמצע דיבור- אחרי קורונההילה05/09/2021
שלום,
בת 39, בריאה לחלוטין ללא תרופות.
לאחר קורונה די פשוטה.. במהלכה הייתי ללא חוש ריח.
בעיה שצצה רק לאחר ההחלמה: כעת חודשיים לאחר ההחלמה, ועדיין, אני מדברת עם אנשים ובאמצע משפט פתאום נגמר לי האויר- אני נעצרת.. לוקחת אויר וממשיכה לדבר. מרגישה את זה בעיקר כשאני ברכב סגור עם מזגן- שם זה מורגש חזק יותר. פתאום כמו חנק שמגיע נדמה לי מהאף , לא בטוחה. ופשוט נגמר האויר.
דבר נוסף, היינו בכנרת ופתאום שמתי לב שאני לא מצליחה לצלול. אני צוללת אפילו לשניה- וזה גורם לי לחוש חנק. לאחרונה יותר קל לצלול אבל רק לכמה שניות...(בבריכה הביתית)..מה שלא היה לי מעולם.
אשמח להמלצה ולשמוע את הכיוונים לדעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו05/09/2021שלום,
אם התלונות נמשכות מומלץ לגשת לבדיקת רופא ריאות, עם ביצוע של תפקודי ריאה וצילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של סינגולייר לילד בן 12מאיה03/09/2021
שלום,
בני בן ה 12 עם אלרגיות מזון, eoe ואסתמה, שעד לפני כשנה טופלה במשאף רק בפעילות גופנית, ובשל החמרה משמעותית הרופא נתן לו לפני כשבוע סינגולייר. ביומיים הראשונים הבן דיווח על כך שהתעורר מספר פעמים בלילה והרגיש צמא רב.מאז בכל יום בשלב כלשנו יש התקף של בכי ועצבים שאינו מוכר. הוא מתאר תחושב שגם כשנראה רגוע הוא מרגיש שהראש לא שקט. האם שו השפעה חולפת או שכדאי להפסיק את התרופה? במידה וכן, האם ניתן להפסיק באופן מיידי? (בסה"כ משתמש כשבוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 12
ד''ר שבתאי ורסנו05/09/2021שלום,
הפורום הוא רק למחות מבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא קישוריות בריאות 5 מ"מרחל01/09/2021
קישוריות בריאות 5 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה ממצא שייתכן ודורש מעקב הדמייתי
ד''ר שבתאי ורסנו01/09/2021שלום,
זה ממצא שייתכן ודורש מעקב הדמייתי. גש לרופא ריאות עם הצילומים ואם יש קודמים גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתה טורקוסקופית של LLL עקב ברונכיאקטזיותסיגל אביטל01/09/2021
בצילום חזה להלהן הממצאים: הפחתת נפח של ריאה השמאלית וסטית מיצר וצל הלב שמאלה בהשוואה לצ. מ 22.8.21 הפעם אין לראות חזה אויר או הידרופנאומוטורקס. עכירות בבסיס השמאלי.סינוס שמאלי חסום הריאה הימנית ללא ממצא חריג צל הלב אינו מוגדל
הממצאים משניים לכריתת אונה LLL
ד''ר שבתאי ורסנו01/09/2021שלום,
ייתכן והממצאים משניים לכריתת האונה LLL, אבל יש להגיע לרופא עם צילומים קודמים לשם השוואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה עם רעשים מה זה יכול להיות?אסי01/09/2021
בעבר (4שנים)הייה לי פצע השתמשתי באנטיביוטיקה ומאז לפעמים אני מרגיש הפרעה בנשימה משום מה תקופה ארוכה זה נעלם וכל פעם זה חוזר קצת... סוג של הפרעה בנשימה ל10 שניות ורעשים כאלו מוזרים נראה לי מאיזה החזקה ... מה זה? כנראה הדלקת בטוח הגוף עדיין וזה מה שיוצר את זה? איזה בדיקה אפשר לעשות ? תודה
רעשים גש לרופא המשפחה ותיבדק
ד''ר שבתאי ורסנו01/09/2021אין לי מושג. גש לבדיקת רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולטאן או ארקורסיה יותר בטוחמני27/08/2021
שלום,
האם ארקוקסוה נחשבת ליותר בטוחה לעומת וולורן בכדורים לחולי אסתמה או שאין הבדל?
ואיך הכי עדיף לקחת סימביקורט:בעמידה או ישיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארוקוסיה עלולה פחות לגרום להתקף אסתמטי
ד''ר שבתאי ורסנו29/08/2021שלום,
ארוקוסיה עלולה פחות לגרום להתקף אסתמטי (באסטמתיים הרגישים לאספירין ודומיו) מאשר וולטרן. פחות אבל לא אפס.
משאפים נוטלים הן בישיבה והן בעמידה. הטכניקה הנכונה של השיאוף, חשובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תפקודי ריאותחסום 12326/08/2021
האם תקין ?
ביצוע לא תקין או סגירת מיתרי קול
ד''ר שבתאי ורסנו29/08/2021שלום,
ספירומטריה, בחלק הנשיפתי- תקינה. בחלק השאיפתי- או שלא ביצעת בצורה תקינה או שסגרת באמצע את מיתרי הקול. פני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רנטגן. אשמח לעזרה בפיענוחסול24/08/2021
שלום,
אני משתעלת מזה 5 חודשים ( מחוסנת 2 חיסוני קורונה), ילדתי לפני חודש.לא חליתי בקורונה ולא יצאתי מהארץ מעל שנתיים .. החלטתי לעשות צילום ריאות מאחר והשיעול לא עבר ובפיענוח רשום הצללה בלתי הומוגנית עם פסים פיברוטיים גסים בRUL ..רשום לא לשלול שחפת ושער ימין משוך במקצת כלפיי מעלה. צל הלב בגודל תקין. אשמח לעזרה בפיענוח.והמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופא חייב לראות את הצילום מול המסך
ד''ר שבתאי ורסנו25/08/2021שלום,
אין מה להוסיף על הפענוח. רופא חייב לראות את הצילום מול המסך, רצוי עם השוואה לצילומים קודמים, ולשקול רלבנטיות וצורך בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה דחוף בבקשהLiati24/08/2021
Fev 1 נמוך במידה קלה
Fev 25-75 נמוך במידה בינונית.
נצפתה הםרעה חסימתית?
מה זה אומר?
איך מטפלים?
יש לי תור רק בעוד חודש לרופא...
בנתיים אני רצה וקשה לי לנשום אחרי כמה דקות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו נראה כהפרעה חסימתית
על פניו פורש כהפרעה חסימתית (חסרים ערכים). מחלות ריאה חסימתיות שכיחות הן אסתמה ו/או COPD. מומלץ לפנות עם התפקוד לרופא משפחה/רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאה מכשירים
ליאת25/08/2021הובפתי את הבדיקה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שיעול בן 82אבי23/08/2021
שלום רב
בן 82 משתעל קצת כבר כמה שנים
לפני ארבעה חודשים בוצע סיטי חזה בקרייה נמוכה שהיה תקין
בחודש האחרון השיעול החמיר
לפי רופאת המשפחה הריאות נקיות
בבדיקת סיב אופטי הגרון תקין
האם יש טעם לחזור על הסיטי?
יכול להיות שמדובר בסרטן ריאה שהתפתח בפרק זמן הזה?
שיעול כרוני, שנים
נראה לי כי אחרי שנים שהסיבה לא ברורה כדאי להגיע לרופא ריאות לבדיקה מקיפה (עם צילומים קודמים) ושקילת בדיקות אבחנתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גם רלבר מכיל מרכיב מרחיב סימפונות זהה?יעל22/08/2021
שלום דר,
בהמשך לשאלתי על התכווצויות שרירים קשות שגרנו למתיחת שריר. ציינת שבסימביקוקט יש מרכיב במרכיב סימפונות שבשכיחות לא גבוהה יכול לגרום לזה. האם גם ברלבר יש את המרכיב?
והאם אפשר עם רלבר להגיע ל 2 שאיפות סימביקורט 320 פעמיים ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברלבר יש מרחיב סמפונות שונה
ד``ר שבתאי ורסנו25/08/2021שלום,
ברלבר יש מרחיב סמפונות שונה אבל מקבוצה דומה. לגבי המינונים המותרים לך את צריכה להיוועץ ברופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשרירים לחולי אסתמה?יעל20/08/2021
שלום,
אני עם אסתמה קשה כרגע רק עם סימביקורט. בשנה לקחתי שני קורסי פרדניזון של כחודש.
האם ידוע לך על פיגעה שיש אצל חלק מחולי האסתמה בעקבות הסטרואידים בשרירים? יש לי מצב מוזר. מתיחת שריר בגב שלא עוברת חצי שנה שלא ברור איזו תנועה עשיתי. בנוסף הרבה ספזם שבהם שרירי כפות הרגליים והשוק נתפסים לכמה דקות וזה ממש כואב. זה לא הפריע לי כי ידעתי שעובר, עד שזה גרם לי לכך שקמתי עם שוק תפוס וכף רגל תפוסה פלוס אצבעות יד תפוסות וזה לא עובר כבר תקופה ואני חוששת שגרם לקרע או מתיחה. מלחים בדם תקינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ושרירים
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2021שלום,
נדיר שסטרואידים בשיאוף ישפיעו על השרירים. יש לחפש סיבות שכיחות יותר. המרכיב של מרחיב סמפונות שבסימביקורט (פורמוטרול) עלול באופן לא שכיח לגרום להתכווצות/כאב שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבק ביתי שאלה בבקשהדימה20/08/2021
שלום רב
רציתי לדעת איזה סכנות יש באבק ביתי מצטבר אם לא מנקים אותו בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבק ביתי
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2021שלום,
אבק ביתי הוא האלרגן הנפוץ ביותר (קרדית אבק הבית) ומי שאלרגי אליו יכול לפתח תגובה אלגית אסתמטית/נזלת אלרגית/פריחה וגרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על אבק ביתי
דימה23/08/2021תודה רבה על תשובתך המהירה.קראתי בכל מיני מקומות שהאבק מכיל עופרת.האם אם לא מנקים את האבק בכלל בבית יתכן מצב של הרעלת מתכות דרך הנשימה?או של סרטן הריאות או נזק אחר שמסוכן לריאות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)