מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב הריאות מחמיר מהן הסיבותאלעד29/06/2021
שלום
למי שאף פעם לא היה בעיות בנשימה איך בעיות כאלו יכולות ליהות מה הסיבות לרוב שבגללם מתחילות בעיות בריאות ובנשימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בנשימה וקשיי נשימה סיבות שונות
ד''ר שבתאי ורסנו30/06/2021שלום,
קשיי נשימה יכולים להופיע מסיבות שונות, לעיתים משולבות. מחלה של הריאה עצמה (יתכנו אין ספור מחלות), מחלת לב שמשפיעה על הריאות, ירידה בכושר גופני, השמנה משמעותית, חרדות/לחץ נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על הנשימה באופן כללייוגב29/06/2021
שלום
אני פעיל גופנית עושה פעילות אירובית כגון ריצה ובכושר טוב חוץ מבשבועות האחרונים כי שברתי עצם בכף הרגל מסרק חמש ככה שאני לא יכול לעשות לבינתיים עד שאני יחזור לריצה לפעמים זה לא קורה תמיד יש לי תחושה של אוויר שתקוע בבטן ואני צריך להוציא בכוח את האוויר דרך פיהוק אין לי סימפטום של קוצר נשימה ומעולם לא היו לי בעיות נשימה זה יכול ליהות שעות וכל כמה דקות אני חש שאני חייב להוציא אוויר בכוח שתקוע או חוסר אוויר כזה אציין שלפני שנתיים וחצי בקשר לסימפטומים אחרים עשיתי בדיקות לב אקו דופלר במנוחה ובמאמץ צילום חזה בדיקות דם כלליות צילום לראש אם אר איי סיטי ועוד בדיקות אחרות שיצאו תקינות מה עוד שאני תקופה של שנתיים בגלל חרדות נוטל קלונקס 0.5 יום כן יום לא לפעמים כמה ימים כן כמה ימים לא מה זה יכול ליהות התחושות שאני חש ? האם זה בעיה בנשימה רצינית נראה לך ? האם זה תופעות לוואי של הכדורים ? או ההפסקת כדורים כי אני מנסה גם לרדת מהם עד שאני לא יצטרך מהם מה דעתך ? האם זה חרדה ? אני בכושר אירובי טוב אז גם הסיבולת לב ריאה שלי ועוד נתונים במצב טוב מה דעתך ? צריך לעשות איזה בדיקה ספירומטריה ? סטורציה ? צילום חזה ? בדיקות אחרות ? אתה חושב שאם אני יעשה את הבדיקות האלו הם ייצאו תקינות ? במהלך ריצות אף פעם כמעט לא חשתי בבעיה הזאת למעט אולי פעם אחת מה דעתך לאור הנתונים שהבאתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמירה על הנשימה אולי חרדה אך יש לשלול דברים אחרים
התלונות שלך יכולות להתאים גם לחרדה, אך לפני כן יש לשלול סיבות אחרות/נוספות. אם לא השלמת ברור על ידי רופא ריאות, כדאי שתשלים. במידה והשלמת, קבל ממנו הסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשאף רלבר אחת ליוםאומר28/06/2021
שלום.
רופא ריאות אמר לי לקחת משאף רלבר פעם אחת
ביום אני לא מאובחן אסתמה נאמר לי שיש לי אסתמה
סמויה שלא ניתן לראות.
והוא אמר לי שהמשאף רלבר יאזן אותי לכל היום
ומסתבר שבנוסף לרלבר אני צריך לקחת כל
יום משאף פוסטר וארובנט 2 או 3 פעמים מכל אחד.
רציתי לשאול האם באמת יש משאף טווח ארוך
שיאזן את הקוצר נשימה שלי לפחות כל היום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רלבר אחת ליום אסתמה סמויה
אסתמה סמויה חייבים להוכיח במבחן תגר, למשל תגר מטאכולין המבוצע במכון תקודי ריאה מתאים. אם האסתמה שלך לא הוכחה כנ"ל, יש להוכיחה.
עקרונית, רלבר מספק טווח פעולה ל 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זולאייר וזמן טיפול באשפוז יוםמירי28/06/2021
שלום ד"ר
האם המטופלים שלך שמקבלים זולאייר ומקבלים פעמיים בחודש למעשה כל שבועיים נאלצים להפסיד יום עבודה?
במכבי זה בתל השומר באשפוז יום בבוקר ועם הנסיעות עד שמקבלים אותך... להמתין שעתיים רוב יום העבודה הולך. האם יש מסגרות מסויימות שמזריקים בהן אחר הצהריים? כי לא אוכל להפסיד עבודה בתדירות הזאת.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקה בבית או בסניף הקרוב
ד''ר שבתאי ורסנו28/06/2021שלום,
פנה למכבי וברר לגבי הזרקה בבית או בסניף שלידך בשעות הבוקר המוקדמות או אחהצ'. במידה ולא אפשרי חברת התרופות בד"כ מעסיקות אחיות מטעמן שנותנות זריקה בבית. ברר דרך גוגל אצל חברת נוברטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין 500 במקום אוגמנטין 875ליאן25/06/2021
שלום רב דר'
שאלה בבקשה, יש לי דלקת ריאות הרופאה רשמה לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום וקשה לי לבלוע ועושה לי גם כאבים בקיבה לכן אני לוקחת שהיה לי בבית אוגמנטין 500 שלוש פעמים ביום כלומר ה-875 פעמיים ביום יותר ב- 275. האם זה משמעותי וכדאי לי לעשות מאמץ ולסבול ולקחת את ה-875. תודה רבה רבה, שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוגמנטין מינון לטיפול בדלקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו25/06/2021שלום,
אוגמנטין 500X3 גם הוא מינון מקובל לדלקת ריאות שנרכשה בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה של ילדה בת 6אסף24/06/2021
שלום רב,
ילדתי בת 6 עשתה צילום חזה עקב שיעול חזק וכאבים בצד שמאל ואלו התוצאות :
ממצאים:
צ. בית חזה.
צל הלב אינו מורחב.
ניפוח יתר, ציור אינטרסטיציאלי מודגש באזורים הפריהילריים דו"צ.
הודגמה הצללה בבסיס הריאה השמאלית - מתאימה לתסנין אלבאולרי - באותו מיקום גם בצילום מ-2019.02.06 - האם קיים רקע
אנטומי?
סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
אשמח לתשובה בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה- בת 6
ד''ר שבתאי ורסנו25/06/2021שלום,
הפורום הזה מיועד למבוגרים.
יחד עם זאת, אני מציע לך לפנות עם הבת לבדיקת רופא ריאות ילדים (התמחות נפרדת ממבוגרים) עם כל צילומי החזה שנעשו לבתך אי פעם לשם הערכה ובדיקה, מכוון שלפחות על פי הפענוח הנ"ל חלק מהממצאים היה קיים לפני שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לנשום בחדר ממוזג בעבודהאיתי23/06/2021
שלום רב .
אני בן 30 מצב בריאות תקין .
עובד במשרד בגודל של 6 מטר אורך 3 וחצי רוחב עם 4 מזגנים במשך6.5-7 שעות ביום שפועלים על טמפרטורה נמוכה.
אני לא יודע איך לתאר את מה שאני רוצה לומר בפניך זה כאילו קצת יש קושי לנשום בחדר וכאשר מכבים את המזגנים לא מרגיש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר ממוזג וקושי נשימתי
ד''ר שבתאי ורסנו23/06/2021שלום,
באסתמטיים תתכן תגובה של הסמפונות לקור (התכווצות), אך זה לא בהכרח אומר שאתה אסתמטי. מציע שתעבור הערכת מומחה בכוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שימוש במשאף רלבר משמין?פרדי22/06/2021
משתמש במשאף רלבר למעלה משלוש שנים. במהלך התקופה חווה בעלייה במשקל למרות אימונים והקפדה. האם יש קשר למשאף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רלבר ועליית משקל
ד''ר שבתאי ורסנו23/06/2021שלום,
סטרואידים בשימוש מושך עלולים לגרום עליית מקל. המדובר בעקר בשימוש בכדורים או זריקות (מינונים גבוהים מאלו שבמשאפים). יחד עם זאת אין לשלול קשר על בסיס אינדבידואלי ויש להתייעץ עם הרופא שמכיר/מטפל, לשלילת סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ואורטיקריה כל יוםמיכל21/06/2021
שלום, אני עם אסתמה קשה ומאוזנת וכבר 8 חודשים עם אורטיקריה כל יום עם 4 אריוס. הציעו לי לאסתמה זולאייר והעדפתי להמתין כי בשנים הקרובות זה בעייתי עבורי ללכת פעמיים בחודש ואולי לחוות תופעות לוואי וכל עוד אני מאוזנת חשבתי לדחות. עם האורטיקריה למרות שזה כל יום זה עוד נסבל וגם לה הציעו לי זולאייר. האם ייתכן שאני עושה טעות בכך שדוחה את הזולאייר בכמה שנים? תהיתי האם קיום של אוקטיקריה אוטואימונית שלא ממש מטופלת מעכשיו וכמה שנים קדימה עלולה 1. להחמיר לי את האסתמה? 2. לגרום להתפרצות של מחלות אוטואימוניות נוספות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורטיקריה ואסתמה על רקע אלרגי
ד''ר שבתאי ורסנו22/06/2021שלום,
אם האורטיקריה שלך היא על רקע אלרגי (וכך גם האסתמה) ומציעים לך טיפול בקזולייר עלייך לא לבטל מראש את האפשרות. דון עם הרופאים המטפלים (ריאות ואלרגיה) לגבי תופעות הלוואי (בד" כ תופעות מקומיות באזור ההזרקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sputum culture צמיחה מעורבתאיתן20/06/2021
שלום,
אני מוכר כחולה אסטמה ונזלת אלרגית.
בתקופה האחרונה פליטות כיח , בעיקר בבוקר.
בצעתי בדיקת כיח במעבדה והתוצאה היא
Sputum culture צמיחה מעורבת
מה המשמעות? מהו הטיפול לחיסול הכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרבית ליחה לצורך שקילת טיפול
ד''ר שבתאי ורסנו22/06/2021שלום,
ליחה המצמיחה תערובת חיידקים אינה מכוונת לחיידק מסוים שלגביו ניתן לתת טיפול ספציפי יותר. במקרה כזה הרופא המטפל צריך להתרשם מהתלונות/סימפטומים וממראה/צבע הליחה ותדירותה בכדי לשקול את הטיפול, כולל אפשרות של טיפול אנטיביוטי המקובל בזיהומים של דרכי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, האם ייתכן שפיתחתי אסתמה?מיה19/06/2021
שלום, אני בת 20 מאובחנת מגיל קטן באטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור), עם נפיחויות מגרדות בעור ואדמומיות מגרדת עם מרקם של נקודות נפוחות. אח שלי חולה אסתמה (רגילה, של הריאות) בדרגה יחסית קשה (מגיל קטן) ומטופל משאפים ותרופות. בחודש האחרון אני מרגישה קושי בכניסת אוויר, לפעמים גם בנשיפה, מתנשפת הרבה, קושי במאמץ אפילו קל מאוד, שיעול (עם שני קולות), הרגשה של קוצר נשימה, מתאמצת לנשום. (לא מדובר באיזה וירוס חולף, כי אין נזלת וכו וזה נמשך גם הרבה זמן יחסית) (בדיקות מעבדה תקינות יחסית מלבד עמילאז גבוה). בבדיקה בחדר מיון (הגעתי לשם בעניין אחר) נרשם במסמך שלי כניסת אוויר ירודה, קול שני מודגש. האם ייתכן שפיתחתי אסתמה? ובכלל מה הסיכויים לפתח אסתמה בגיל 20? שאלה נוספת האם יש לזה קשר לבעיות בלב? לאחרונה אובחנתי עם מיוקרדיטיס חריפה עם בצקת בלב, מטופלת בקולחיצין ותרופות של אי ספיקת לב- קרדילוק ותרופות מסוג חוסמי בטא פרופרנולול. כמו כן יש לי הפרעות בקצב לב מאז המיוקרדיטיס. יש סבירות שפיתחתי אסתמה? תודה
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו20/06/2021שלום,
יש לך רקע אלרגי שמהווה גורם סיכון להופעת אסתמה (בכל גיל). יחד עם זאת יש לך גם בעיית לב/אי ספיקה. שני המצבים האלו יכולים להתבטא קלינית באופן דומה. הרופאים המטפלים צריכים לאבחן את הסיבה, בבדיקות שונות, כולל תפקודי ריאה למיניהם, כי הטיפול שונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ע"י משאף פוסטראמנון19/06/2021
שלום.
סובל מאסטמה שנים רבות עם תקופות רגיעה, זה זמן רב שיש לי הפוגה בסימפטומים של המחלה ואני מרגיש טוב עוסק בספורט של הליכה וריצה ללא קושי למרות זאת בפגישתי האחרונה עם הרופא הוא עמד על כך שאמשיך בטיפול יומיומי במשאף פוסטר השאלה שלי היא מדוע אני בכל זאת צריך להמשיך עם הטיפול למרות שאני מרגיש בעת הזאת טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסטר בקביעות
אסתמה היא מחלה כרונית ודינמית ובמקרים רבים הטיפול המונע הוא קבוע (במינון משתנה על פי המצב). ללא טיפול קבוע, במקרים שיש אינדיקציה, היא עלולה להיות בלתי הפיכה. בהפחתת טיפול אפשרית על פי המצב. הפסקת טיפול, בד"כ באסתמה שהיא עונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט עם אסתמה קשהיעל18/06/2021
שלום ד"ר
שנים הייתי עם אסתמה בינונית עם סרטייד 250 הייתי מאוזנת ועשיתי ספורט עם וינטולין. האסתמה החמירה עקב התקררות קשה ואחרי קורס פרדניזון אני שנתיים עם סימביקורט 320 4 שאיפות ביום ומאוזנת. עכשיו כשהאסתמה קשה כבר שנתיים לא עשיתי ספורט. האיזון הוא רק שנה. במידה ואנסה לעשות ספורט האם ייתכן שיהיה התקף לא בהכרח כי האסתמה שלי כזאת חמורה אלא כי חלפו כבר שנתיים והריאות שלי כבר שכחו איך לפעול בסדר בפעילות גופנית של סיבולת לב ריאה?
אני מניחה שזה עלול להיות שוק פתאומי לריאות או שזה לא כך?
והאם אולי במקרים של אסתמה שהפכה קשה לחזור לספורט אחרי שנתיים זה עלול להיות מסוכן ולא אחראי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה קשה מעקב רופא ריאות
כאסתמטית קשה את צריכה להיות במעקב רופא ריאות, עם תפקודי ריאה תקופתיים, וברור אפשרויות טיפוליות נוספות. גבי ספורט עדיף שרופא הריאות שמכיר אותך יייעץ לך באופן אישי. בעקרון, ניתן לחזור לספורט כאשר האסתמה יציבה ומטופלת, כמובן באופן מאד הדרגתי של המאמץ, ועם חימום לפני וקירור הדרגתי אחרי. ונטולין 10-15 דקות לפני התחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות תוצאות בדיקת תפקודי ריאהליאל16/06/2021
שלום רב,
אני מעשן מזה 30 שנה, לפני חודשיים התחלתי להרגיש קשיים בנשימה והפסקתי לעשן
הקשיים המשיכו במיוחד במאמץ כמו הליכה או עליה במדרגות שלחו אותי לבדיקת תפקודי ריאה
הייתי רוצה לשמוע מה אומרות התוצאות ומהי הצעתך לשיפור איכות החיים שלי
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2021שלום,
אין הפרעה חסימתית (שאופיינית להשפעת עישון), אלא הקטנה משמעותית בנפחי הריאה, ללא הפרעה בכושר חילוף הגזים. הדבר דורש ברור/בדיקות אצל רופא ריאות לשם אבחנת הסיבה להפחתה בנפחי הריאות (שאינה אופיינית להשפעת עישון לכשעצמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי תוצאות בדיקת חזה, יש לי או אין אסתמה?אביאל15/06/2021
כשהייתי קטן היה לי קשה לנשום ובאותו זמן היה לי גם דלקת ריאות והרופא רשם שזה אסטמה בתיק הרפואי וכל פעם שאני עושה ספורט אני לא מרגיש קושי כלשהו בנשימה
יש לי אסמה?
ד''ר שבתאי ורסנו15/06/2021שלום,
אסתמה כן או לא לא נקבעת ע סמך צילום חזה! האבחנה נעשית על פי אופי התלונות בצרוף תוצאות בדיקת תפקודי ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)