מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות בלבד בctמיכאל12/07/2021
שאלתי על שינויי פיברוטיים בפסגות בריאות. סובל מאלרגיה לא מאסתמה כרונית. הטענה שזה נזקים מאזבסט או חשיפה לשחפת. לא הייתי חולה שחפת ולא נחשפתי לאזבסט. אין קובעים ממה הצלקות נגרמו. זה ישפיע על מצב הריאות בעתיד שלי? יש מה לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים בפסגות
ד''ר שבתאי ורסנו15/07/2021שלום,
צילום חזה רגיל לא מספיק רגיש לברור שינויים כאלו. אם הרופא שלך חושב שמדובר בשינויים משמעותיים יש לשקול CT חזה. בצילום שצרפת לא מתאים לייעוץ באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על ארקוקסיהיעל10/07/2021
תודה ד"ר
אילו תרופות שהן כמו ארקוקסיה נחשבות ליותר בטוחות לריאות בחולי אסתמה קשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארקוקסיה לצורך הגנה וטיפול אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו12/07/2021שלום,
כל המשפחה של המעכבים הסלקטיביים של COX-2.
לגבי תרופה ספציפית- התייעץ עם הרופא המטפל ומכיר אותך.
כפי שכתצבתי בראשונה, ההגנה באסתמה אינה 100 אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לעורקי הריאהנדב09/07/2021
שלום
שעושים בדיקה לשלול תסחיף ריאתי סיטי לעורקי הריאה הבדיקה היא רק לתסחיף ריאתי או שזה לעוד דברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה לעורקי ריאה
CT בפרוטוקול לעורקי ריאה יכול לגלות עוד ממצאים אקראיים בריאות ובבית החזה עצמו. לעומת זאת לברור ממצאים ספציפיים אחרים יש מצב שצריכים פרוטוקול עם חתכים דקים, שהוא פרוטוקול שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות וממצאים מה הפענוחאלעד09/07/2021
שלום
פענוח תפקודי ריאות
בתפקודי ריאות הפרעה רסטריקטיבית קלה ללא עדות להפרעה חסימתית
FEV1 - 89 ----91%
FVC - 81 -----82%
FEV1/FVC- 0.92---0.93
TLC - 76%
אבחנה : FUNCTIONAL EVALUATION
פענוח תפקודי ריאה - לא מצמיד
האם זה מסביר את הקשיי נשימה שיש לי ? מה זה הפרעה רסטריקטיבית קלה ? יש טיפול לזה ? צריך לטפל בזה ?
אציין שבדיקות אחרות שקשורים לריאות ושלא קשורים תקינים
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות
יש לראות את כל התפקוד עצמו. TLC מעט נמוך וכביכול רסטריקציה אך תלוי איך בדקו אותו. אם בדקו את כולו בפלטיסמוגרף אז התוצאה פחות מדוייקת. כמו כן יש לבדוק את כושר הדיפוזיה DLCO ו DLCO.VA שנותנים אינדיקציה ליכולת החמצן לעבור דרך דפנות הבועיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות וממצאים מה הפענוח
אלעד13/07/2021שלום
הבדיקה הייתה ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות בעניין ששאלת על הפלסטימוגרף אבל ממצא כמו הפרעה רסטריקטיבית קלה דורש טיפול תרופתי ? או משאף ? או כל דבר אחר ? כבר כמה שבועות אני מרגיש קוצר נשימה שצריך לקחת אוויר כל רגע ולהוציא ככה זה שעות ולא משחרר אותי מעבר לבדיקה הזאת עשיתי גם רנטגן בדיקות לב ובדיקות מקיפות אחרות והכל יצא תקין לגביי ששאלת לראות את כל התפקוד הנה מצ"ב הבדיקה איך בגדול הבדיקה תקינה ? האם צריך טיפול להפרעה רסטריקטיבית קלה ללא ללא עדות להפרעה חסימתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו15/07/2021שלום,
יש רסטריקציה קלה שסיבתה לא ברורה- האם בשל בעייה ריאתית או סיבה חוץ ריאתית כגון השמנה, חולשת שרירים ועוד. מסיבה זו אין מה לדבר על טיפול ללא אבחנת הסיבה. מומלץ במקרה כזה לבצע גם בדיקת כושר הדיפוזיה הריאתי ולהתייעץ עם רופא הריאות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות וממצאים מה הפענוח
אלעד15/07/2021שלום
אני שנים עושה ריצות והייתי במשקל תקין אומנם בשנים האחרונות המשקל פעם ככה ופעם ככה כי היה תקופות גם שלא רצתי וכיום אני בעודף משקל של שלוש עשרה קילו מהמשקל שצריך ליהות לי לפי המחשבון שמחשבים גובה ומשקל אבל מעולם לא חשתי את הבעיות של הנשימה שיש לי בשבועות האחרונים שכל רגע אני צריך לקחת נשימה עמוקה ולהוציא ככה זה כל כמה דקות במשך שעות עכשיו שאלותיי הם האם רסטריקציה קלה זה בעיה חמורה ? האם הבעיה הזאת שמצאו לי מסבירה את מה שאני חש שצריך כל רגע לקחת נשימה עמוקה ולהוציא ? האם יכול ליהות שזה גם בעיה בבדיקה עצמה ? או האם הבעיה שאני חש זה בכלל נובע מלחץ חרדה ? ונגיד שאני ירחיב את הבדיקות והבעיה תישאר כזאת רסטריקציה קלה יש טיפול לזה ? זה משהו שיכול לחלוף לבד ? צריך טיפול לזה ? ומה זה חולשת שרירים ובעיות אחרות נגיד שציינת ? זה שיש את הבעיה שאמרת אני מודע לה עוד מהתוצאות שקיבלתי מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו18/07/2021שלום,
ראה המלצתי הקודמת. כל השאלות האחרות הן תאורטיות ולא זה המקום לעסוק בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה ואסתמה קשהיעל08/07/2021
שלום, בעבר היתה לי אסתמה בינונית וכשלקחתי ארקוקסיה הכל היה בסדר. כיום יש לי אסתמה קשה שמאוזנת עם סימביקוקט 320 2 שאיפות פעמיים ביום. האם רוב הסיכויים שגם הפעם אם אקח ארקוקסיה הכל יהיה בסדר או שזה יכול להשתנות עכשיו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארקוקסיה
ד''ר שבתאי ורסנו09/07/2021שלום,
אין ביטחון מוחלט, אף כי תרופה זו נסבלת טוב יותר על ידי אסתמטיים רגישים מאר אספירין או נקסין. אישית אסתמה קשה הייתי בוחר תרופות משפחה שלא ידועה כבעייתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום לאחר דלקת ריאותיוסי07/07/2021
שלום עשיתי צילום היופ אחרי דלקת ריאות שהייתה לי עבר חודש ועשיתי צילום חודש אני מצרף לך תצילום בבקשה תגיד לי מה התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצרף פה צילום בדיוק מלפני חודש שהיה גם תקין
יוסי07/07/2021זה הצילום לפני חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום
ד''ר שבתאי ורסנו07/07/2021שלום,
הפורום לא מיועד לפענוח צילומי חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות של ריאות תקינות ותחושה של בעיותאביעד06/07/2021
שלום
בדיקת ריאות ספירומטריה כנראה תקינה צילום חזה צילום לעורקי הריאה בדיקת סטטוסקופ בדיקות דם שקשורות בנשימה אק"ג טרופונין תקינות אקו לב דופלר במנוחה אקו לב במאמץ תקינים מלפני שנתיים ועוד בדיקות אחרות תקינות למה אני חש כל היום אוויר בבטן שתקוע צריך לקחת נשימה כבדה ולהוציא אותו ועוד תחושות של קשיי נשימה יש הסבר לזה אם כל הבדיקות תקינות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריאות תקינות.
ד''ר שבתאי ורסנו07/07/2021שלום,
עלייך לפנות עם כל השאלות של היום לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות של ריאות תקינות ותחושה של בעיות
אביעד13/07/2021ברור שנפנה לרופא המטפל אבל הרופא לא מתמחה בריאות הוא רק שולח לרופאים לרוב אתה כאן בשביל לענות על שאלות על ריאות ויש כאן מלא שאלות של אנשים שלא ענית להם אז למה אתה כאן ? אתה ממש חוצפן ממש ליצן אם אתה פה תענה לכל שאלה ששואלים אותך ואם לא אז לא צריך אותך כאן מה נסגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CT חזה -GROUND GLASSניקי05/07/2021
בסריקת CT חזה נמצא: מוקד מסוג GROUND GLASS תת פלואורי ב- RUL בקוטר 0.5 ס"מ.
אני בת 78, לא מעשנת. מהו הממצא הזה? האם נדרש בירור נוסף? אם כן, מהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
GROUND GLASS
ד''ר שבתאי ורסנו05/07/2021שלום,
הגודל גבולי אך יש לשקול מעקב CT לאורך כמה שנים. ממצאים כאלו, גם בלא מעשנות, עלול לגדול באיטיות ובמידה וגדל יש לשקול את כריתתו מחשש לגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה אחרי קורונהדורית04/07/2021
שלום וברכה
לפני שנה חליתי בקורונה וכמעט שהונשמתי אך בסוף השתפרתי תחת HFNC ושוחררתי ,מאז יש לי קוצר נשימה במאמצים .עשיתי תפקודי ריאות ושם כתוב בסיכום שיש לי הפרעה רסטריקטיבית בינונית .השאלה שלי האם קורונה יודעת לעשות הפרעה רסטריקטיבית או שצריך לחפש הפרעה נוירולוגית של חולשת שרירים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה אחרי קורונה
שתי האפשרויות תתכנה. בעייה של רסטריקציה בשל נזק ריאתי יכולה להתבטא בכושר דיפוזיה ירוד בתפקודי ריאה מלים ובירידת חמצן במאמץ. בעיית שרירים לא משפיעה על כושר הדיפוזיה המתוקן לנפח הריאות. CT חזה בחתכים דקים יכול לאשר/אבחן בעייה של רקמת הריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בכללי ממה נגרםאסף04/07/2021
שלום
ממה לרוב קורה קוצר נשימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה יכול לנבוע מסיבות שונות
קוצר נשימה יכול לנבוע מסיבות שונות, חלקן ריאתיות וחלקן לא ריאתיות כגון כושר לקוי, השמנה משמעותית, מתח נפשי, בעייה בתפקוד הלב, בעיית עצב-שריר, למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בריאות קשיי נשימה בתקופה האחרונהשלמה04/07/2021
שלום
בתקופה האחרונה יש לי קשיי נשימה תחושה שצריך לקחת כל רגע נשימה עמוקה ולהוציא בכח אוויר ככה הנשימה שלי רוב היום באמת זה לא עוזב אותי לא יודע כבר מה לעשות זה היה לפני כמה חודשים פעם אחד ובימים האחרונים זה ממש כרוני ולא היה אצלי הייתי שמח לעצה טובה ממך עשיתי צילום חזה צילום לעורקי הריאה לתסחיף ריאתי בדיקת קורונה תקינה תפקודי ריאות ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות שקיבלתי תשובה חלקית רק פענוח גרף כזה שמקבלים ועד כמה שביררתי הוא בסדר ככה לפחות אני מקווה אני מחכה לתשובה של רופא ריאות לגביי הבדיקת תפקודי ריאות שעשיתי מקווה שזה ייצא תקין הסטורציה תקינה בדיקה דרך הסטטוסקופ ללא ממצאים בדיקות דם הגזים בדיקות דם רגילות תקינות שעושים ללא ממצאים חריגים אק"ג תקין כולל אנזים טרופונין שאלותיי אליך : 1. איזה בדיקות עוד אפשר לעשות לנשימה ולריאות מעבר למה שציינתי ? 2. האם הבדיקות שציינתי הם בדיקות רחבות לבירור הבעיה שאני מרגיש ? 3. עשיתי לפני שנתיים אקו לב במנוחה ואקו לב במאמץ שהיו תקינים והבנתי שבבדיקות לתפקוד הלב אפשר למצוא דברים שקשורים לריאות ולנשימה כמו לחץ ריאתי מסתמים ועוד מה דעתך כדאי להשלים את הבירור הזה זה נראה לך קשור לזה ? 4. כל היום יש לי קשיי נשימה תחושה שצריך לקחת כל רגע נשימה עמוקה ולהוציא בכח אוויר ככה הנשימה שלי רוב היום באמת זה לא עוזב אותי יש לך הסבר לתופעה הזאת ? 5. יש איזה תרגילי נשימה שאפשר לעשות להקל על המצב הזה ? 6. זה נשמע לך כמו משהו בעייתי מאוד המצב הזה ? 7. כרופא ריאות נתקלת בתופעה כזאת או תופעה שדומה לזה ? 8.אציין שאני ללא חום חיידקים או כל דבר כזה או אחר יכול ליהות שמפספסים משהו ? 9. הייתי רגיל לרוץ שנים ובתקופה האחרונה לא רצתי בגלל כאבים ברגל בשנה האחרונה רצתי כל שבוע קבוע שלוש ארבע פעמים וכעת חודש לא רץ יכול ליהות שהגוף היה רגיל לריצה והנשימה שחוזרים אחרי הריצה יכול ליהות בעצם שזה הסיבה ? אני גם נוטל קלונקס 0.5 שנתיים כמעט כל יום כדור או שניים ויש ימים שלא יכול ליהות שהתרופה גרמה כתופעות לוואי למה שאני מרגיש בנשימה ? כי עד כמה שהבנתי התרופה הזאת בפרט ותרופות בכלל יכולות לגרום לשינויים בנשימה מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה.
אם שאלות מרובות כל כך, אתה צריך לחזור לרופא המטפל שמכיר אותך ואת הבדיקות שביצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה במיון 49 האם בעייתינועם04/07/2021
האם בדיקת סטורציה 49 היא מצב שמעיד על בעיה? הייתי במיון. ובבדיקה היה כתוב 49 סטורציה .
לא התיחסו חזה מה ניתן להבין מזה? לאן להתקדם? זה בעית חמצן בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטורצייה 44
סטורצייה של 44% היא מאד נמוכה לדם עורקי. בדם וורידי זו סטורצייה אפשרית. לא ברור איך נבדק במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה שקשה לדבר מבחינת האווירגלעד03/07/2021
שלום.
אני בן 53. סובל כבר כמה שנים מגסטרופרזיס ( התרוקנות איטית של הקיבה ) וגם הפרעות במערכת העיכול.
כנראה מבעיה במערכת העצבים לא ברור עדיין מספיק.
ירדתי במשקל 20 קילו בכמה שנים ל 44 ק"ג על 1.76 מ'
התזונה כבר כמה שנים דלה מאוד בלי פירות וירקות
בלי בשר ועם חוסר משמעותי בויטמינים ומינרלים.
הולך כמה דקות לאט ומתעייף.
מרגיש לעתים דיזינס.
טיפול תרופתי טרם הצליח וכנראה לא יהיה מנוס מלהזין אותי דרך הוריד כמה חודשים שאתחזק.
בדיקת דם לפני שבועיים ספירת דם תקינה קצת אנמיה כ 12.8 המוגלובין לעומת 14 בעבר. כימיה תקינה רק האלבומין כבר ירד לכ 3.6 שזה גבולי לעומת 4.5 בעבר.
כולסטרול כללי מאוד נמוך 90 ! סימן לתת תזונה.
צילום חזה לפני חצי שנה תקין
אקו לב לפני שנתיים תקין בוצע אחרי שכבר ירדתי ל 50 ק"ג.
אק"ג עדכני אתמול ללא שינויים לעומת העבר.
לשאלה שלי.
בחודשים האחרונים הופיע לי לפעמים נניח לכמהשעות או יום גג יומיים תחושה שכאילו חסר לי אוויר וזה מקשה עליי בקיום שיחה.
אני מדבר בטלפון במסגרת עבודה מהבית ומרגיש מאמץ לדבר כאילו צריך להתאמץ מבחינת האוויר.
לעומת זאת יש ימים שיכול לדבר שעות.
לפני 10 ימים היה מאמץ חריג ביום אחד יותר הליכה ועמידה ומאז הופיעה תשישות גדולה ו 10! ימים קשה לי לדבר הרבה.
מקיים שיחה של כמה דקות ומרגיש מתאמץ מבחינת אוויר.
בדיקת סטורציה ביתית 96-97.
מה יכול להיות ההסבר לכך שמרגיש מאמץ מבחינת אוויר לדבר?
האם צריך לעשות בדיקות מסוימות?
קושי נשימתי בדיבור
אין לי סיבה ברורה על פי תאורך אבל חולשת שרירי הנשימה מסיבה נוירולוגית או בעיית שריר יכולה למשל להתבטא בקשיי נשימה. ממליץ שתבצע תפקודי ריאות מלאים כולל כושר דיפוזיה וגם בדיקת כוחות שרירי הנשימה, הכל דרך רופא ריאות יועץ שיבדוק אותך, ייתרשם ממך ויחליט על המשך הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הריאות בבדיקת נשימה שעושיםאבירן03/07/2021
שלום
עשיתי הרבה בדיקות לנשימה שיצאו תקינות ואני עדיין חש קשיי נשימה יש איזה בדיקה מקיפה לריאות לנשימה שאפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב הריאות
אם עשית "הרבה בדיקות" חזור אל הרופא המטפל שיסכם את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לנשימה די דימר תסחיף ריאתיאבנר03/07/2021
שלום
בגלל קשיי נשימה תחושה שצריך לקחת כל היום נשימות עמוקות קוצר נשימה אוויר שתקוע בגוף ועוד סימפטומים של בעיות נשימה ולעיתים גם כאבים בחזה בלב במשך כמה ימים מה שלא היה לי מעולם עשיתי בירור מקיף האק"ג היה תקין וגם הטרופונין היה תקין נמצא לי ערך גבוה של די דימר 800 הרבה מעל מה שצריך צילום החזה היה תקין ללא תסנין או תפליט בבדיקה ללא ממצא מסביר החליטו לעשות לי סיטי אם יוד של עורקי הריאה pe גם הבדיקה הזאת יצאה תקינה
אין עדות ל pe ללא סימנים רנטגנים לעומס על חדר ימין יש הסננה דיפוזית של הכבד בשומן רצו לשלול תסחיף ריאתי בגלל הערך של הדי דימר לפני חודש שברתי עצם בכף הרגל מסרק חמש חשבו שיכול ליהות שקריש דם עלה לי לעורקי הריאה אבל כמו שציינתי זה יצא תקין נתנו לי הפנייה לעשות דופלר של כפות הרגליים בכללי אני אם אקו לב דופלר במנוחה תקין מלפני שנתיים אקו במאמץ גם שתקין מלפני שנתיים עשיתי גם בימים האלו בדיקת ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות שעדיין אין לי תשובות על זה אבל מלבד גרף כזה שמקבלים לפי מה שהבנתי אמרו לי שזה נראה תקין שאלותיי הם :
1. הצילום חזה צילום סיטי של עורקי הריאה אק"ג טרופונין בדיקות הדם מלבד הדי דימר בדיקת הסטטוסקופ הסטורציה וכנראה שגם הספירומטריה עם מרחיבי הסימפונות לפחות לפי הגרף הראשוני שמקבלים תקינות אני עדיין חש שאני צריך להוציא אוויר שהאוויר תקוע בבטן קשיי נשימה זה לא תמיד אבל הרבה מה יכול ליהות ההסבר לכך אם הבדיקות שציינתי תקינות ?
2. איזה בדיקות עוד אפשר לעשות בעניין התחושה של מה שאני חש בנשימה ?
3. די דימר מוגבר על מה עוד יכול להעיד מלבד תסחיף ריאתי ?
4. הערך בבדיקות הדם של הדי דימר היה גבוה לאחר בדיקות לא נמצא דבר אז מדוע זה גבוה ?
5. הצילום שנתנו לי לעשות הדופלר לכפות הרגליים זה לשלול שיש שם קריש דם ?
6. אחרי שהתסחיף ריאתי נשלל האם הצילום הדופלר לכפות הרגליים שצריך לעשות יכול ליהות קשור לנשימה שאני חש ?
7. נוטל קלונקס שנתיים האם התופעות לוואי של הנשימה יכולות ליהות קשורות לזה ?
תודה מראש על כל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות לנשימה די דימר
די דימר יכול להיות גבוה אחרי טראומה, דימום, זיהום, למשל. הוא לא ספציפי לתסחיף ריאתי, שנשלל אצלך ב CT אנגיו. דופלר גפיים נעשה כדי לשלול קריש דם בורידי הרגליים. סיבות לקוצר נשימה יכולות להיות רבות, כולל סטרס נפשי/חרדה, כושר לקוי, השמנה, ועוד. קלונקס לא גורם לקשיי נשימה. חזור לרופא הריאות שלך כדי שיסכם את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)