מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמויות אוכליעלי09/05/2011
היי,ילדתי תאומים בן ובת לפני כ 4 חודשים בשבוע 34.
הבן נכון להיום שוקל 5.600 ,הוא נולד 1.700.
הבת שוקלת 5.00 נולדה 2.00
הבן אוכל כל 3-3 וחצי שעות 150 סי סי מטרנה שלב 1 אקסטרא קייר.
הבת אוכלת רק 3 ארוחות של 150 סי סי מטרנה שלב 1 אקסטרא קייר.
שאלתי היא: הבן כל הזמן בוכה אחרי שמוציאים לו את הבקבוק נראה כאילו הוא רוצה עוד,האם אני יכולה להעלות לו או להמשיך לתת לו 150 .יש לציין כי הוא נרגע לאחר מספר דקות.
והאם זה תקין שהבת אוכלת רק 3 ארוחות ביום ??? היא לא יכולה להתייבש??,אני מציינת כי יש לה יציאות פיפי וקקי רגיל ותקין.היא יכולה לאכול ב 5 בערב ולהתעורר ב 5-6 בבוקר למחרת.
בנוסף לבת באזור הפטמות יש מן גודש בשתיהן, מזה אמור להיות ???
אודה לך על תשובתך,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל - תגובה
צביה קרל11/05/2011הי ליאת
אם הילד בוכה כשמוציאים לו את הבקבוק, אפשר להוסיף לו עוד אוכל. זה עדיין לא הגיל של שומרי משקל.
לעומת זאת לאכול שלוש פעמים ביממה, זה מוגזם.. היא צריכה לאכול 6-5 ארוחות ביממה.
הגודש באזור הפטמות נוצר בדרך כלל מהורמונים נשיים שעברו לתינוקת. אם אים הרשה, וזה לא כואב, זה יעבור מעצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס שאלותאורית08/05/2011
שלום,
בני נולד בשבוע 31 , משקל 1.700 . כיום בן חודשיים וחצי במשקל 4 ק"ג
אוכל כל 3-4 שעות 100CC מטרנה פגים .
1. מתי ואם בכלל כדאי לעבור למטרנה - ללילה (מטרנה לילה טוב )?
2.הדרך היחידה בה הוא נרדם היא בשכיבה על הבטן כאשר אנו מחזיקים אותו עלינו . בעריסה או באמבטיה בעגלה הוא פשוט לא נינוח ולא מצליח לישון רצוף אלא מקסימום במשך 45 דקות , (בלילה - המצב יותר גרוע ) - מה את מציעה לעשות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה טוב
רות08/05/2011זו פורמולה שמתאימה לתינוקות שאינם זקוקים להעשרה קלורית, אם המקרה אצלך שונה, פשוט תוסיפי 2 כפות דייסת מטרנה (יכולה כבר כל דייסה) לבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס שאלות - תגובה
צביה קרל11/05/2011הי
אין צורך לעבור למטרנה ליליה טוב.
כשהוא יגדל הוא יפתח לבד רווחים בלילה. כרגע הוא עדיין זקוק להאכלות, גם בלילה.
אם קשה לו להרדם, נסו לעטוף אותו בשמיכה דקה, אפשר גם להשכיב אותו ב"בביגלה", עשוי מחיתולים, כדי שירגיש את המגע ואת גבולות הגוף, ואז הוא יהיה הרבה יותר רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בשבוע ה-30אמיר04/05/2011
שלום רב
לפני כ-11 יום נולדו לנו תאומות בשבוע ה-29.
לאחר מספר ימים טובים של שיפור בנשימה (ללא תמיכה) והזנה טובה יחסית (18 סמ"ק בכל ארוחה) , חלה נסיגה שכללה הפסקות נשימה (לא רבות, ברוך השם) ובעיקר הפסקת אוכל עקב שאריות ואף מקרה של הקאה.
בדיקות דם שללו חיידק בבטן.
צילומי רנטגן הראו הרחבה כלשהי אך לא ניתן לנו הסבר.
האם נסיגות כאלו הן דבר נפוץ אצל פגים?
האם בד"כ זה משתפר? (עכשיו התחילו להאכיל אחת מהן מחדש עם 4 סמ"ק).
מה קורה אם חס ושלום נושא האוכל לא משתפר? מה אפשרויות הטיפול?
תודה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות בשבוע ה-30 - תגובה
צביה קרל05/05/2011אמיר שלום.
אחד הדברים הבולטים אצל פגים הוא מה שאנחנו מכנים " ריקוד הטנגו "- שני צעדים קדימה, צעד אחורה. לכומר יש כל הזמן עליות וירידות.
לגבי מהשנראה בצילום הבטן- לפי מה שנראה לי, היתה הרחבה של לולאות מעי.
גם הפסקות הנשימה, וגם בעיות העיכול, הן חלק מבעיות הפגותץ לרוב, עם טיפול והשגחה צמודה של צוות הפגיה, הכל מסתדר. אם אין שיפור , ממשיכים לבדוק את הסיבות ולפי הממצאים, מטפלים. אם תרצה לקרוא בהרחבה, תוכל לחפש בגוגל את הנושא NEC .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלזהבית03/05/2011
בני נולד פג בשבוע 35, הוא שקל 2335.
כיום הוא בן 5 חודשים ו-12 ימים ושוקל 5600.
הוא עולה במשקל 300 גרם בחודש, אציין כי הוא רק יונק.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
שירה קראוטהמר03/05/2011הי זהבית,
עד גיל 6 חודשים תינוק אמור להכפיל את משקל לידתו.
נשמע שבנך כבר השיג זאת!
חשוב גם לבדוק בטיפת חלב את האחוזון שלו, והאם שומר על האחוזון.
גם זה מדד חשוב.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוינסעינב01/05/2011
שלום יש לי תאומים בני חמישה חודשים. הם אוכלים 120 -100 כל 4 שעות תוך כדי האכלה ללא רצונם. הם אובחנו כסובלים מריפלוקס והם אוכלים אינפמיל AR/ האם זה תקין? הם שוקלים 5.5 והם נולדו במשקל 1.700 ו-1.800? והאם האכלה בכוח תוכל לגרום להפרעת אכילה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוינס - תגובה
צביה קרל03/05/2011עינב היקרה.
בדרך כלל במשקל של 5.5 ק"ג , אין צורך להאכיל את התינוקות נגד רצונם.
נסי לתת להם לישון קצת יותר בלילה. ביום אפשר להמשיך להאכיל בתדירות של 4 שעות.
לא עצם ההאכלה, אבל הפחד שהילדים חלילה לא אוכלים מספיק- גורם לנו לשדר לילדים שנעשה הכל כדי שהם יאכלו. זה בדרך כלל ממשיך אחר כך בהאכלה מול הטלוויזיה, בשירים, בריקודים, ושאר שיטות ההאכלה היצירתיות, אלו הדברים שיכולים לגרום להפרעת אכילה בעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות...א30/04/2011
שלום,
נולדו לי תאומים (בן ובת) בשבוע 33.
משקלים:
הבן- 1626, הבת- 1726.
כיום הם בני חודשיים כרונולוגי.
ברצוני לשאול מס' שאלות:
1. מהו הגיל המתוקן? (סופרים עד שבוע 40??)
2. כיצד נותנים להם חיסוני שגרה של טיפת חלב? לפי גיל כרונולגי או מתוקן?
3. מתי ניתן להפסיק להאכיל אותם כל 3 שעות בדחיפה, ולעבור להאכיל לפי דרישה? ומתי אפשר להפסיק להאכיל בלילה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות... - תגובה
צביה קרל03/05/2011גיל מתוקן הוא הגיל לפי שבוע 40. למשל- הם נולדו בשבוע 33 . כשיגיעו לשבוע 40 הגיל המתוקן יהיה 0 .
חיסונים ניתנים לפי גיל כרונולוגי.
בדרך כלל במשקל של שלושה קילו אפשר להתחיל להוריד תדירות האכלה בלילה, ורק אחרי משקל של שלושה וחצי קילו אפשר לתת להם לאכול כרצונם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים
ויקי04/05/2011שלום אמא טרייה,
גם לי נולד ילד פג לפני כשלוש שנים חיסנתי אותו וזה גרם להמון סיבוכים ואפילו לעצירה בהתפתחות למשך תקופה ארוכה.
חשוב לחסן. רק לפני שמחסנים יש לבדוק מידת הנחיצות של החיסון ואולי שווה להמתין עד שיתחזק אחרי גיל שנה וחצי.
בברכה והמון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגה עם דימום מוחירויטל30/04/2011
שלום, לפנהי שבועיים נולדו לי תאומים מתוקים שנולדו בסוף שבוע 27.
לצערי, לבת גילו דימום מוחי נרחב בצד שמאל, בנתיים היא נלחמת כמו לביאה כדי לשרוד ואנחנו איתה לאארך כל הדרך...
היא נראית מאוד פעילה ועירנית, ממש קשה להאמין שמשהו לא בסדר, אתמול אפילו כששכבה על הבטן הזיזה לבד את הראש לצד השני.
האם יש משמעות לעובדה שהיא זזה ופעילה מאוד? האם זה נותן פתח לתקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגה עם דימום מוחי - תגובה
צביה קרל01/05/2011רויטל היקרה.
לצערי אין לי תשובה חד משמעית. ראיתי פגים עם ממצאיים גרועים בהדמיה, אבל כשהם גדלו, ראינו אותם מבקרים בפגיה, והם נראים נפלא, בריאים גמרי. לעומת זאת ראינו גם ילדים שהממצא היה פחות גרוע, והילד מאד פגוע.
בקיצור- רק ימים יגידו. תקווה היא הדבר הכי חשוב בשבילכם כרגע. אני מאמינה שאם היא נלחמת, אתם חייבים לעזור לה, ולתת לה הרבה כוחות. הרבהמגע, הרבה קנגורו (ברגע שמצבה הרפואי מאפשר זאת כמובן). להיות עםן שתיהן כמה שיותר. לדבר, לשיר, לטפל בהן, עד כמה שהצוות נותן לכם.
אשמח לשמוע בהמשך איך מסתדר לכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותקריס27/04/2011
שלום,התאומים שלי בני שנה כיום כרונולוגי.נולדו בשבוע 29.הייתי רוצה לדעת אם ההתפתחות שלהם תקינה או לא.בהתפתחות הילד אומרים שההתפתחות סבירה אך אני עדיין חוששת מהאיטיות.
היום הם זוחלים קדימה ,אחד מהם מנסה לשבת(יושב על חצי תוסיק)והשני נעמד על ברכיו ומנסה להגיע לחפצים אשר על המיטה.
זה תקין??הם לא אמורים כבר לעמוד?לשבת לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות - תגובה
צביה קרל03/05/2011קשה לי לענות על שאלה זו בלי לראות לחוש את הילדים. צריך לראות לא רק מה הם עושים אלא גם את איכות התנועה. את זה יכוללראות מישהו מקצועי. רב הפגים סובלים מהיפוטוניה במידה זו או אחרת ורק פיזיוטרפיסט נוירוהתפתחותי, או מלווה התפתחותי טוב, יכול לראות עד כמה ההתפתחות טובה, ולתת לך טיפים לתרגילים שיעזרו להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלא27/04/2011
שלום התינוק שלי בן חודשיים גיל כרונולוגי וארבעה שבועות גיל מתוקן משקלו 4.5 קילו.השאלה שלי מה מקסימום השעות שהוא יכול לישון מבלי שנעיר אותו לאכול?עד עכשיו הוא היה קם לבד כל 3-4 שעות בימים האחרונים הוא קם כל 5 שעות האם זה בסדר והאם ניתן לתת לו לישון כמה שירצה עד שיתעוור לבד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל - תגובה
צביה קרל28/04/2011במשך היום כדאי להמשיךךהאכיל כל שלוש- ארבע שעות. בלילה אין צורך להעיר אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמל27/04/2011
בני נולד בשבוע 33 , היום הוא בן 6 חודשים כרונולגי - 4 וחצי חודשים מתוקן.הוא שוקל מעל ל8 קילו וגובהו כ70 ס"מ .
רציתי לדעת מה אנו אמורים לצפות מבחינה מוטורית התפתחותית? הוא מחייך וצוחק המון , אוחז צעצועים ומכניסם לפה , מתהפך מהבטן לגב ( לא כל הזמן ובינתיים רק לצד ימין ) כאשר על הבטן מרים ראש מאוד יפה , עושה תנועת שעון ( מסתובב על צירו ) "משתולל" באמבטיה ( ואז אנו מרגישים שהוא "מתעורר " ).
לעומת זאת למרות חיוכיו המרובים הוא מאוד עייף במהלך רוב היום , מאוד אוהב להסתכל ולצפות גם בטלויזיה , הוא לא שולח ידיים הרבה לאחוז בצעצועים ובדרך כלל לא ממש מתעניין בהם .
הוא התחיל טעימות של פירות וירקות פעם ביום ואוכל 180 מ"מ סימילאק טופ 1 בתאבון רב 4 פעמים ביום. לא נתנו לו ברזל עדיין.
ישן (ב"ה :) ) לילה שלם ( מ8 עד 6 בבוקר ) ותנומות של כשעה \ שעה וחצי כל שלוש שעות בערות כמו שציינתי נראה די עייף.
אנא עצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צביה קרל28/04/2011כרמל היקרה.
נשמע לי שהכל טוב. הילד מתפתח לפי הספר.
למה את מתכוונת שהוא נראה לך עייף?
כדאי לבדוק המוגלובין, כי אחת הבעיות של הפגים היא אנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עינייםא26/04/2011
שלום התינוק שלי פג בן חודשיים שנולד בשבוע 35 לפעמים הוא מגלגל עיניים בעיקר בזמן שינה האם זה דבר אופייני לפגים או לכל התינוקות והאם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים - תגובה
צביה קרל28/04/2011לגלגול עיניים בזמן שינה יכול להיות חלק משנת הREM . בזמןערות לא אמור להיות גלגול עיניים. כדאי להראות את זה לרופא הילדים שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות פגות - קצת ארוך, אשמח לעזרהדבורה מאיה25/04/2011
שלום רב יש לי תאומות שנולדו בשבוע 31 במשקל 2 ק"ג כל אחת והן בנות 10 וחצי חודשים כרונולוגי (8 וחצי מתוקן).
1. ש' מוגדרת מעט היפוטונית עם גמישות יתר (לא מתחת לטווח הנורמה אבל בתחתית הסקלאה). תיפקודי מוטוריקה עדינה מצוינים ותקשורתיות מדהימה. היא זוחלת גחון אחורה בלבד. עושה רוקינג על 6 ופרט לזה נראה שלא בכיוון של זחילה, לא בכיוון של התיישבות (אם כי יושבת יחסית יציב כשמושיבים אותה) ומתעניינת בהיעמדות מאד אבל ברגליים ישרות (יותר מאמצת ידיים ולא רגליים). יש לנו פיזיותרפיה אחת לחודש בהתפתחות הילד שם מראים לי תרגילים שאני בפירוש לא מצליחה לבצע איתה בבית כי היא צורחת צרחות אימים ולא משתפת פעולה. היא המון על הבטן על הרצפה אבל עושה רושם שכלום לא "ידליק" אותה לזוז ממרבצה - לא צעצועים ולא אנשים רק שואפת לתפוס איזה בד כדי "למשמש" כשהיא מוצצת אצבע.היא מחייכת ומפלרטטת כדי שירימו אותה וגם צועקת ובוכה כשלא מרימים אותה. היא אוחזת בבקבוק האוכל והשתייה, מוחאת כפיים, קולטת מאד מהר (כפיים, ידיים על הראש וכו' וגם מבינה מילים והוראות). זה מעט מדאיג אותי ורציתי לשאול מה יכולה להיות ההשפעה לטווח רחוק ואיך אני מתמודדת כאמא עם הצורך לגונן עליה כשצורחת ונראית סובלת ובין הצורך שלה ללמוד שצריך "לעבוד" ולהתאמץ. באם לא נתרגל איתה זה לא יגיע מעצמו בקצב שלה? היא מאד אוהבת תשומת לב של אנשים כולל זרים
2. מ' מבחינת מוטוריקה עדינה+גסה מצוינת. היא זוחלת, מתיישבת, מנסה לעמוד, ממש מתפתחת לפי הספר ולא לפי גיל מתוקן אלא יותר לפי גיל כרונולוגי. סופר סקרנית ועצמאית ואמיצה - חוקרת מטפסת, זוחלת ומתעניינת בכל מרחב הפתוח בפניה (ןגם פותחת מגירות, ארונות ומה לא). אבל עושה רושם שהיא רגשית קצת פגיעה יותר. ברור לי שבגיל הזה יש חרדת נטישה ופחד מזרים באופן טבעי אבל אצלה זה די קיצוני. הן איתי בבית (עובדת מהבית) ויש קרובת משפחה שמגיעה לסייע. גם סבתא וסבא די נוכחים. אבל - אם אני לא נמצאת בזווית העין שלה אוי ואבוי. מכל סיטואציה תשאף להגיע אלי. רודפת אחרי בכל הבית כולל לשירותים. זה כמובן גם מתבטא בשינה (לפני כחודשיים-שלושה אחרי מחלה הפסיקה להירדם לבד במיטה וזועקת זעקות שבר שארים אותה ונרדמת עלי. כל ניסיון שלנו להרגיל אותה שוב למיטה עולה בתהו. כמובן שגם יקיצות המון במהלך הלילה ואבוי אם לא אני ניגשת - גם אבא שלה יעורר בה לחץ והיא תחפש אותי. אני לא יוצאת מהבית בערב לעולם וגם לא ישנה כמו שצריך. היא שואפת להגיע איתי למיטה שלי וכלע וד צמודה אלי היא רגועה וישנה. יש לציין ששהתה בפגיה 50 יום בשל ברדיקרדיות מרובות וריפלוקס. מאז הגיעה הביתה היא ואחותה עטופות בהמון תשומת לב ואהבה שלנו ושל הסובבים. האם שהותה הממושכת בפגיה עיצב בה חרדת נטישה קיצונית כזו? מה אפשר לעשות עם זה פרט ללהמתין לחלוף התופעה? אולי אני קצת מגזימה בדאגה קדימה אבל לא נראה שזו ילדה שתוכל להשתלב בגן, היא כפייתית אפילו בבית לשהות באותו חלל שאני שוהה בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות פגות - קצת ארוך, אשמח לעזרה - תגובה
צביה קרל25/04/2011דבורה מאיה יקרה.
נראה שיש לך שתי בנות מקסימות וחכמות.התפקודים המוטוריים של ש' בודאי ישתפרו אם תצליחי לבצע את הוראות הפיזיוטרפיה.גם חרדת הזרים תחלוף עם הגיל.
אבל, נראה לי יש לך בעיה להציב להן גבולות, וזה מתחיל פגוע באיכות החיים שלך. מה יקרה למשל אם במשך כמה ערבים תנסי לצאת מהבית. תןדיעי למ' ( כן אפשר לדבר אליהו, הן מבינות הכל ) שאמא יוצאת עכשיו ואבא ישכיב אותה לישון.. תנסי את זה מספר ערבים. אני יודעת שזה מאד קשה, ויש סיכוי שאיך שהיא תבין שאת הולכת היא תתחיל לבכותולמחות, אבל את חייבת להיות עקבית, אם את רוצה שזה יצליח.
אולי כדאי אפילו לקבל עזרה מקצועית בפסיכולוג/ מאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשא23/04/2011
שךום רב
בני בן חודשיים גיל כרונולוגי ושלושה שבועות גיל מתוקן.
רציתי לדעת באיזה גיל הוא אמור להחזיק את הראש לבד במצב של שכיבה על הבטן
האחות בטיפת חלב אמרה לנו שחשוב מאוד שישכב על הבטן כל יום כמה דקות לחזק את הכתפיים הבעיה שאנחנו שמים אותו על הבטן הוא מתחיל לצרוח וברגע שמביאים לו מוצץ הוא פשוט נרדם...מה אפשר לעשות ובאיזה גיל הוא אמור לעשות זאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש - תגובה
שירה קראוטהמר23/04/2011שלום אדווה,
לקראת גיל 3 חודשים תינוקות מרימים ראש בשכיבה על הבטן.
האחות טיפת חלב צודקת בהמלצתה להשכיב אותו כבר על הבטן לכמה דקות כל יום כדי שיתרגל. אחרת הוא תמיד יתנגד לשכיבה עך הבטן ולא ילמד להרים ולהחזיק את הראש.
כדי להקל על ההתנגדות שלו, תשכבו לידו ותגרו אותו עם משחק, תשירו שיר, וכיו'. תקציבו לזה זמן קצר בהתחלה 4-5 דקות. כשנגמר הזמן תמשיכו הלאה ביום שלכם. עם הזמן והחוויה הנעימה של שכיבה על הבטן עם אבא/ אמא השכיבה תהיה יותר נעימה וקלה עבורו.
בהצלחה רבה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסא23/04/2011
שלום בני בן חודשיים כעת נולד בשבוע 34 בפגיה היה לו ברדיקרדיות וחשבו שאולי זה נובע מרפלוקס למרות שלא היה סובל מפליטות והחליפו לו את האוכל לאינפמיל.בשבוע האחרון הוא התחיל לפלוט הרבה וגם להשמיע קולות כמו צפצופים בזמן האוכל.האם יכול להיות שיש לו רפלוקס שהחמיר?האם צפצופים בזמן האוכל הנשמעים כמו חנק אופייני לרפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
שירה קראוטהמר23/04/2011שלום אדווה,
אחד הסימנים של רפלוקס הוא קושי/ התנגדות לאוכל .
אני ממליצה לך להתיעץ עם הרופא. שישמע/ יראה האכלה וימליץ לכם בהתאם.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הקרקפתתמר23/04/2011
שלום ד"ר גור,
בני נולד עם מעין קשקשת בראש שלא עוברת. בהתחלה אמרו שזה יעבור מעצמו אך לאחר
כ 10 חודשים ראיתי שעדיין יש לו את זה (הקשקשת מתמקדת בעיקר באזור המרכזי של הראש, בחלק העליון), לעיתים גם מאחורי האוזניים צמח מעין עור עודף.
היינו אצל רופא עור שאמר שאכן זה אמור לעבור מעצמו אבל ניתן לסייע לכך באמצעות טיפול בשמן ג'ונסון, שמפו ג'ונסון ועוד משחה עם קורטיקוסטריאואידים שבה לא עשיתי כלל שימוש.
בני היה אז קטן והיה קשה מאוד לגעת בעור ראשו משום שהתנגד לכך.
משחתי את ראשו בשמן כמה ימים ולזמן מה העור העודף התגלצ' במורד השיער והייתה תקופה שהיה לו פחות. לאחר מכן זה שוב חזר. ניסיתי שוב את הטיפול, לאחר ביקור חוזר אצל הרופא לפני כשבועיים,, הפעם עשיתי את הטיפול בצורה עקבית יותר אך בקושי נראה שיפור. יש לציין שאם נוגעים בקשקשת לעיתים קבוצת שיער שלמה יורדת איתה ויש מעין התרקחות מקומית.
חברתי אמרה לי שהיא הייתה אצלך עם בעיה דומה לבנה הבכור לפני כמה שנים, ושרשמת לה משחה מצויינת אשר עבדה טוב מאוד. היא אינה זוכרת את שם המשחה אך הייתי מאוד שמחה אם תמליץ עליה בפורום על מנת שאוכל לקנותה.
כעת בני בן שנתיים וחצי ועדיין סובל מאותה קשקשת בראש.
תודה רבה וחג פסח שמח
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הקרקפת - תגובה
שירה קראוטהמר23/04/2011נראה לי שהתבלבלת הפורום.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)