פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות
    צילה פלג
    19/11/2010

הבן שלי התחיל טעימות לפני כשלושה שבועות במעון. היה וירוס במעון השבוע וכמה ילדים חלו עם חום והקאות. היום המטפלת שלו רצתה לתת לו ירק והוא לא רצה אבל אחרי שנתתי לו בקבוק הוא הקיא כמעט הכל........ אני יודעת שזה שאלה מטומטמת אבל יש קשר בן הטעימות להקאות?? היום הבן שלי בן 7 חודשים כנולוגי ו5 חודשים מתוקן. כי לפני שהתחילו הטעימות הוא לא הקיא כל כך הרבה או שזה סתם וירוס שבא בלי כל קשר לטעימות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• הקאות - תגובה

צביה קרל
    20/11/2010

צילה יקירתי.
    קודם כל- אין שאלות מטומטמות. השאלה היא מאד לענין.
    ולשאלתך- שתי התשובותיכולות להיות נכונות. יכול להיות שזה אותו וירוס שהדביק עוד כמה ילדים בגן, ואז כמובן שההקאות יפסקו כשהילד יבריא.
    תיתכן גם חוסר סבילות למזון מסוים.
    חכי כמה ימים, בלי טעימות בינתיים, אחרי שההקאות יפסקו, תחזרי לטעימות- לאט ובזהירות. כל פעם ירק אחד בלבד למשך כמה ימים כדי לראות שאין חוסר סבילות או אלרגיה למזון מסוים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרוצפלוס
    קריסטין
    18/11/2010

שלום.עשינו אולטרסאונד מח לתאומים שלי שנולדו בשבוע 29.(היום בני 7 ח')
    בכל הבדיקות בפגיה הכל היה תקין.
    על פי האולטרסאונד יש הידרוצפלוס קל
    מה המשמעויות של זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצפלוס

הוספת תגובה

• הידרוצפלוס - תגובה

צביה קרל
    18/11/2010

קריסטין היקרה.
    אמנם תשובה של הידרוצפלוס עלולה להיות מבהילה.
    הידרוצפלוס הוא מצב של הצטברות נוזלים מסביב לחדרי המח. ישנן מספר סיבות לכך.
    ישנו טיפול, אם יש צורך. אם ההידרוצפלוס קל בלבד יתכן שתצתרכו רק מעקב ולא תצטרכו שום טיפול. חשוב לעקוב גם אחרי התפתחות הילד.
    כמובן שיש לפנות עם התשובה לרופא הילדים.והוא יסביר לכם את ההשלכות המדויקות, לפי התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי רופא ילדים
    ורד
    17/11/2010

שלום,
    ילדתי פג בשבוע 27, לפני חודשיים ואנחנו לקראת שחרור מביה"ח בימים הקרובים.
    אני צריכה כבר להזמין תור לרופא ילדים בקופ"ח לשבוע ימים אחרי השחרור.
    כיצד כדאי לבחור את הרופא המטפל? האם כדאי לבחור מישהו שמתמחה בפגים (סביר שיהיה רופא פרטי ולא מטעם קופ"ח)?
    אני מניחה שגם כך יהיו מעקבים רבים בביה"ח, אז האם יש גם צורך ברופא יחדים מיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי רופא ילדים

הוספת תגובה

• שאלה לגביי רופא ילדים - תגובה

שירה קראוטהמר
    17/11/2010

הי ורד,
    לרוב קופות החולים יש רשימות של הרופאים וקצת פירוט מי הרופא. את יכולה במקביל להתקשר לסניף הקרוב ולשאול מי הרופאי ילדים ומה הניסיון שלהם.
    כדאי שלרופא הילדים יהיה לפחות ניסיון בקהילה עם פגים. זה יקל עליכם!
    את יכולה גם להיכנס לאתר של להב (למען הפגים בישראל) , ולשאול שם, לעיתים יש להם המלצות על רופאים בקהילה.
    שיהיה בשעה טובה ומוצלחת!

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות האוכל
    נעמי
    14/11/2010

שלום רב
    בני נולד ביום שלישי בניתוח חירום עקב רעלת הריון נולד בשבוע 35+4 הכל היה תקין ושוחררנו אתמול נולד במשקל 2135
    אבל אני ממש מיואשת כי לוקח לו לאכול לפחות 45 דקות 30 סיסי מתי עלי לעלות את הכמות ? איך אוכל ליגרום לכך שיאכל יותר מהר?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות האוכל

הוספת תגובה

• כמות האוכל - תגובה

צביה קרל
    16/11/2010

נעמי שלום.
    העליה בכמות האוכל תהיה לפי רצונו של התינוק. אם הוא עולה במשקל, אם יש לפחות שישה טיטולים רטובים ביום. אין סיבה לדאגה. תנסי לא להעכיל יותר מחצי שעה. גם אם ארוחה או שתיים הוק יאכל פחות, בסופו של דבר הוא יהיה רעב ויאכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת ושפעת חזירים
    אביגיל
    13/11/2010

שלום
    1. בני נולד פג בשבוע 25+4 ימים. היום הוא בן 10 חודשים כרונולוגית, 7 חודשים מתוקן. האם מותר לחסן נגד שפעת ושפעת חזירים? מה ההנחיות לגבי פגים?
    2. כיצד ניתן להתמודד נגד ליחה בהצטננות? טיפות מי מלח לא ממש עוזרות.
    תודה
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת ושפעת חזירים

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת ושפעת חזירים - תגובה

צביה קרל
    13/11/2010

אביגיל שלום.
    לגבי חיסון נגד שפעת, הייתי מציעה להתייעץ עם רופא הילדים שמכיר את הילד.
    לגבי ליחה ונזלת, אמליץ על שמן רוונסרה, או שמן אקליפטס או שמן סיני- שהוא שילוב של מספר שמנים, במבער, או לטפטף שתי טיפות על הבגד.
    אפשר גם לעשות עיסוי על בית החזה, מלפנים ומאחור עם שמן זית וחמץ מחוממים מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה לגבי חיסון rsv
    איילי
    11/11/2010

שלום צריכה לעשות לביתי חיסון ביום א חוששת מאוד זה נכון שריכים לעשות טיפול מונע אחרי החיסון מזה אומר???

ביתי נולדה 1350למה זה עוזר בדיוק??
    רציתי להתייעץ ביתי כיום 3חודשיים מתוקן קשה לי מאוד להכניס אותה למסגרת
    באיזה גיל קת יותר בטוח לגבי המערכת החיסונית מפחדת שתידבק מהילדים בגן כי הבנתי שפגים מקבלים את המחלה יותר חזק בגלל המערכות
    מה לעשות .??תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חדשה לגבי חיסון rsv

הוספת תגובה

• חדשה לגבי חיסון rsv - תגובה

צביה קרל
    11/11/2010

איילי שלום.
    שאלת כמה שאלות במקביל.
    כדי לענות על השאלה השניה חשוב דוקא לדעת באיזה שבוע נולדה ביתך, ופחות חשוב המשקל, כי ככל ששבוע ההריון נמוך יותר, מערכת החיסון פחות בשלה.
    נכון שפגים מגיבים בצורה קשה יותר לזיהומים, ולכן אנו ממליצים לחשוף אותם בהדרגה לחיידקים ווירוסים.
    כל ילד שנכנס לגן בדרך כלל חולה בשנה הראשונה. אם אפשר לדחות את הכניסה למעון לחודשי האביב, או לשנה הבאה, ןלעבור אתהחורף הראשון בשלום- עדיף. אם יש אילוצים, עדיף משפחתון קטן, עם מעט ילדים.
    בעניין חיסון הRSV אין לו תופעות לואי, ולמיטב ידיעתי אין צורך בטיפול מונע, אלא אם יש בעיה מיוחדת שבגללה הרופא ממליץ על טיפול מונע, ללא קשר לחיסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

איילי
    11/11/2010

ביתי נולדה בשבוע 29 משקל 1350

מתי הרופא יכול לדעת אם צריך טיפול מונע לפני החיסון או אחרי כי הוא יודע שאנחנו עושים ביום א ולא אמר כלום..

לגבי משפחתון אני מתכוונת להישאר איתה עד שתגיע לגיל שנה בערך כדי שתגדל ולא תהיה חשופה....

מה לגבי ההורים אם אנחנו חולים מה זה אומר ביומיום לא להתקרב אליה אי אטפל בה??
    מן הסתם בחורף תמיד מתפתח איזה שפעת משהו...אז???

לגבי בקיעת שיניים יש מצב בגיל כזה 3מתוקן חודשיים??תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. - תגובה

צביה קרל
    11/11/2010

טיפול מונע נותנים רק אם הייתה תגובה קודמת לחיסונים, ורק במקרים נדירים. בדרך כלל לא צריך כלום.
    ההמלצה היא שגם אתם תקבלו חיסון נגד שפעת כדי שתחלו פחות ולא תדביקו את התינוקת. וגם אם יקרה שתחלו , מותר לה להיות בקרבתכם. מערכת החיסון שלה תיבנה רק אם תיחשף למחלות, פשוט אנחנו רוצים שהחשיפה תההיה הדרגתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש
    קריסטין
    10/11/2010

שלום
    היום היינו בטיפת חלב עם התאומים שלי אשר נולדו פגים בשבוע 29. קצב גדילת היקף הראש של אחד מהם מהיר מאוד.לפני חודשיים וחצי היה מתחת לעקומה והיום באחוזון 53.הפנו אותנו לאולטרסאונד מח.השאלה שלי :מה יכולה להיות הסיבה?אם אכן מוצאים בעיה.
    ומה יכול להיות הטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• היקף ראש - תגובה

צביה קרל
    10/11/2010

קריסטין היקרה.
    אמנם קצב גדילה כזה של הקף הראש יכול להיות בעייתי. האם היו בעיות שידעתם עליהן בזמן האשפוז או בזמן השחרור מהפגיה????
    אולטרסאונד ראש יראה לנו אם קיים עודף נוזלים במח. במקרה כזה יש לנקז את עודף הנוזלים בעזרת צינורית קטנה המובילה את הנוזל לחלל הבטן.
    אין לי ספק שאם קיימת בעיה, תקבלו הסבר מקיף מהרופא המטפל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    09/11/2010

שלום,
    בן כמעט חמישה חודשים. בשעה טובה בסיום חודש וקצת עם ברונכיט שסירבה לעזוב (טיפול בעיקר עם אינהלציות ושבוע עם שתיית סירן מהול במים).

הלילות האחרונים קרים מאוד והוא מסתובב ומוריד את השמיכה. הוא לבוש ארוך אבל בשש בבוקר כשאני מאכילה אותו הידיים שלו ממש קרות.

הקור הזה יכול לעודד את חזרת הברונכיט והשיעול?
    איך מומלץ לחמם ולאיזו טמפרטורה?

בנוסף - במשך היום די חם - איך מומלץ להלביש אותו? פשוט להחליף מארוך לקצר כל כמה שעות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

צביה קרל
    10/11/2010

מיכל היקרה.
    לא הייתי ממליצה לחממם את החדר מעבר ל25 מעלות. אם הטמפרטורה בחדר נעימה, הסיכויים הם שלא מזה תבוא הברונכיט.נכון , לתינוקות יש נטיה לזרוק מעצמם את השמיכה בלילה. הפיתרון הוא שק שינה. קיימים דגמים שונים. אני אוהבת את הדגם שמתלבש כמו בגד גוף.
    לעומת זאת- מכיוון שברונכיט היא מחלה שמועברת דרך הנשימה, הייתי ממליצה, בשעות החמות יותר, לאוורר את החדר כמה שיותר.
    מכיוון שמזג האוויר כרגע הוא הפכפך, אין ברירה אלא להלביש קצר כשחם ובמשך היום, כשמתקרר, להוסיף שכבה חמה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ROP - פגים
    דן
    31/10/2010

שלום רב,

בני נולד בשבוע 25+3 להריון במשקל של 815 גרם בחו"ל וכעת לאחר חודשיים בפגייה אנו במעקב של בדיקות עיניים ונמצא כי יש לו ROP ברמה 3 ורופא העיניים מכוון לניתוח לייזר שיעשה בשלושה מקטעים.

הייתי מעוניין לשמוע מעט יותר הסבר והאם הניתוח נחוץ והאם ישנה סכנה כלשהי במהלך הניתוח למרות שמדובר בטשטוש ולא הרדמה.

לקביעת תור
    סגירה
    ROP - פגים

הוספת תגובה

• ROP - פגים - תגובה

צביה קרל
    31/10/2010

דן שלום.
    אני בטוחה שרופא העיניים שוחח איתכם והסביר לכם על הבעיה.ROP דרגה 3 מחייב טיפול. מצב של R0P בינו מצב שבו , בגלל חסר בשלות של כלי הדם ברשתית העין , כלי הדם גדלים בצורה לא נכונה . במקום לגדול ישר הם מסתלסלים. אנו מגדירים 4 דרגות של ROP. הדרגה הבאה - דרגה 4 היא מצב של היפרדות רשתית. כדי למנוע היפרדות רשתית, חייבים לצרוב את המוקדים הפגועים ולא לתת להם לגדול.
    סיכונים קימים בכל פעולה שאנו עושים בפגיה, אך בפעולה זו הסיכון הוא יחסית נמוך וכמובן שהסיכון בחוסר ביצוע הפעולה הוא גבוהה הרבה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    טניה
    30/10/2010

צהריים טובים!
    הבן שלי היום בן 5 חודשים (נולד בתאריך 30.5 בשבוע 34 להריון), הוא חייכן, שוכב על הבטן, מחזיק את הראש, מושיט ידיים לצעצוע, מכניס ידיים וגם צעצוע שמחזיק לפה, שהוא מתהפך מהגב לצדדים אבל עדיין לא על הבטן, האם כל הנל מבחינת התפתחות בסדר? או שהוא אמור לעשות עוד דברים?
    אבל הוא כמעט ואינו מברבר ומשמיע קולות לעיתים כמו גם צוחק בקול לעיתים. בטיפת חלב עשו בדיקת שמיעה עם רעשן והוא מסובב את ראשו למשמע הקול.
    האם עליי לדאוג או שמא זה בסדר והוא ידבר מאוחר יותר?

תודה מראש!

ושאלה נוספת: השבוע התחלנו עם טעימת ירקות, האם מותר לתת שנייים שלושה סוגי ירקות יחד אחרי שטעם כל ירק בנפרד או לתת כל ירק בנפרד.?

שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

שירה קראוטהמר
    31/10/2010

הי טניה,
    כל תינוק מתפתח בקצב שלו. ישנם תינוקות שמתפתחים מהר יותר וישנם תינוקות שקצת יותר לאט. לפי הטבלאות של טיפת חלב לגדילה והתפתחות, נשמע שהוא מתפתח כצפוי.
    אם את מודאגת כדאי לפנות לרופא ילדים ולהתיעץ איתו.
    בהצלחה,

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת
    נעמי
    25/10/2010

האם לידה בשבוע 35 פלוס 4 מחייבת פגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת - תגובה

צביה קרל
    25/10/2010

נעמי היקרה.
    לידה בשבוע 34 ומעלה בדרך כלל אינה מחייבת פגיה, בתנאי שאין בעיות נוספות ומשקל התינוק עולה על 1800

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלת הריון
    יעל
    21/10/2010

כרגע עם רעלת הריון שבוע 33 קיבלתי שתי מנות של צלסטון אחד בשבוע 29 ואחד השבוע הערכת משקל העובר 1900 הרופא חושב על זירוז שבוע ב\הבא זאת אומרת בשבוע 34 מה הסיכונים של פג בשבוע זה? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    רעלת הריון

הוספת תגובה

• רעלת הריון - תגובה

צביה קרל
    22/10/2010

יעל שלום. פגים שנולדים בשבוע 34 יכולים עדיין לפתח בעיות של פגות. לפי המשקל, וגם מכיוון שקיבלת שתי מנות של צלסטון, רוב הסיכויים שהריאות יהיו בשלות. עדיין יש חשש מזיהומים מכיוון שמערכת החיסון אינה בשלה לגמרי. תוכלי להפחית את הסיכון לזיהומים על ידי הנקה. אני בטוחה שהשיקול של הרופא הוא מניעת הסיכון של התקדמות רעלת הריון וחשש לחייך.
    בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים?
    קריס
    13/10/2010

התאומים שלי בני חצי שנה כרוונולוגי ו4 חודשים מתוקן.לאחרונה הם מלאי ריר וכל הזמן לועסים את ידיהם.התופעה מלווה בשילשולים(כמות קטנה מאוד בכל פעם) וחום עד 38.9
    יכול להיות שמדובר בצמיחת שיניים?
    כמו כן כבר שבועיים הם מקוררים,נזלת ושיעול.הסטורציה שלהם יציבה על 98.במיון נאמר לנו שמדובר במחלה ויראלית וזה יעבור עם הזמן.השאלה כמה זמן?והם צמיחת השיניים קשורה?

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחת שיניים?

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים? - תגובה

צביה קרל
    13/10/2010

קריס
    נשמע באמת שאתם חווים את תחילתה של צמיחת השיניים.
    התופעה יכולה להמשך כחודש או יותר. עד שיצמחו השיניים.
    ניתן לנסות להקל על הכאבים. ישנם תכשירים שונים, חלקם טבעיים וחלקם לא.
    אני אוהבת להמליץ על מריחת תמצית של צמח הסטיביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• rds
    רינת
    11/10/2010

שלום !
    בני נולד בשבוע 31 +3 ימים במשקל 1740 עם pds הייתי מעוניינת לברר האם זה יפגע לו בעתיד או יפריע לו איכשהו או שזה עובר עם הזמן ולא נשאר זכר.

אודה לתשובה....

לקביעת תור
    סגירה
    rds

הוספת תגובה

• RDS

צביה קרל
    12/10/2010

רינת שלום.
    לא ציינת מתי נולד בנך.
    RDS- הינה מחלה הפוגעת בפגים ונובעת ממחסור בחומר שנמצא בריאות ונקרא- סורפקטנט. אנו מטפלים במחלה זו על ידי מתן החומר החסר אל תוך הריאות. עד שהילד מבריא , אנחנו עוזרים לו בתמיכה נשימתית.
    בדרך כלל המחלה עוברת ללא סימנים בעתיד.
    ככל שתקופת ההנשמה קצרה יותר, כך יש יותר סיכוי להחלמה מלאה ומהירה יותר.
    אם הילד נזקק להנשמה לאורך זמן- ישנם סיבוכים נוספים, שגם בהם ברוב המקרים אנו יודעים לטפל.
    הרבה מזל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    מאיה
    07/10/2010

שלום
    בתי בת 7 חודשים כרונולוגי, ו4.5 מתוקן היא נשענת יפה על הידיים, אוכלת כבר מוצקים
    מכניסה צעצועים לפה כבר חודש וחצי והתהפכה מספר פעמיים לשני הכיוונים...

היינו השבוע בטיפת חלב לבדיקת שמיעה, והאחות אמרה שהתגובות לא היו חד משמעיות וצריך לחזור אל הבדיקה בעוד חודש. ומאז אני לא ישנה.
    אני מאוד מדואגת האם עליי לעשות משהו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה - תגובה

צביה קרל
    10/10/2010

ישנם ילדים שלא משתפים פעולה בבדיקת השמיעה של טיפת חלב, מסיבות שונות. אני בטוחה שלפני השחרור מהפגיה ביצעו בדיקת סינון שמיעה ובדיקה של עצב השמיעה. אלו בדיקות שיגרתיות שנערכות לכל הפגים. ביטחי באינטואיציה שלך- איך נראה לך? הילדה מגיבה לקולות שונים???
    ליתר ביטחון כדאי לחזור על הבדיקה, ואם היא לא תקינה , ישנה בדיקה יותר אמינה שנעשיית במכון שמיעה. בכל מקרה - אין סיבה להפסיק לישון בלילות. את מתארת ילדה חמודה להפליא. ומטרת הבדיקה שנערכת בטיפת חלב היא גילוי מוקדם, כלומר- גם אם יש בעיה, ומטפלים בה בזמן הנכון, היא לא תגביל את ביתך בשום דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה