מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי במשך שלוש שעות רצוףיעלי17/02/2011
היי,הבת שלי פגה בת חודש נולדה בשבוע 34,נכון ללפני שבוע משקלה 2.800 של בכתה אתמול במשך שלוש שעות רצופות,גם על הידיים המשיכה לבכות ושום דבר לא הרגיע אותה. נלחצנו מאוד ורצינו לנסוע לבית החולים, כאשר עמדנו לצאת היא הפסיקה והלילה עבר בשקט.
שאלתי היא, האם במצב כזה צריך להגיע לבית החולים ?? או לחכות פשוט שהילדה תרגע כמו שקרה . מה יכולה להיות הסיבה לבכי כזה היסטרי שאפילו שהרמנו אותה בידיים זה לא הפסיק. אני מציינת שהיא אכלה והוחלף לה החיתול אז זה לא בגלל הסיבות האלו.
אודה לך על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי במשך שלוש שעות רצוף - תגובה
צביה קרל17/02/2011הי ליאת.
סביר להניח שמשהו כאב לה מאד. זה יכול להיות קוליק, אבל במקרה כזה, שתינוק בוכה בלי הפסקה ולא נרגע הייתי מתייעצת עם רופא. אני לא בטוחה שמיון הוא המקום שהייתי ממליצה להגיע אליו, כי יש שם יותר מידי זיהומים.הייתי מעדיפה להזמין רופא שיבדוק אותה בבית.( ברוב קופות החולים יש הסדר של רופא שבא הבייתה, בעיקר לילדים.
אפשר במקרה כזה לנסות טכניקות של עיסוי בטן. אפשר ללמוד טכניקה כזו בכל מקום שמלמד עיסוי תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג באי שקטיעלי16/02/2011
שלום רב,ילדתי לפני כחודש ושבוע תאומים בן ובת.
הבן נולד במשקל 1.700 והבת 2.00 בשבוע 34.3.
הבן מאוד תזיזיתי, בקושי ישן,בוכה המון ולפעמים עד כדי כך שהוא מתחיל כבר להחנק וחייבים להרים אותי שירגע. הוא מאוד לא רגוע,גם תוך כדי שינה הוא לא מפסיק לזוז ולעשות קולות. הוא נעשה אדום ומתכווץ כולו.יש לו יציאות כל יומיים ,שלושה .
בנוסף הוא סןבל מנפיחות בכפות הרגליים והעיניים מאז שנולד.
נכון להיום הוא במשקל של 2.800.
האם הכל נראה לך תקין ??? כי נראה לי שהילד באי שקט וסובל מאוד.
אודה לך על תשובתך,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג באי שקט - תגובה
צביה קרל16/02/2011הי ליאת
הבן נשמע מאד כמו תינוק קטן למועד הלידה טיפוסי. אפשר בהחלט לעזור לו בטכניקות שונות של עיסוי והרבה פינוקים בידיים. הייתי ממליצה בכל זאת ג להתייעץ עם רופא הילדים כדי שיראה שאין משהו שכואב או מציק לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו היקף ראשו של פג ?טלי15/02/2011
שלום
האם תוכלו לתת לי מידות של היקף ראשו של פג החל מהפג הקטן ביותר ועד הגדול ביותר
תודה רבה
שאלה זו נשאלה לצורך הכנת כובעים לפגיות בהתנדבות פורום סריגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו היקף ראשו של פג ? - תגובה
צביה קרל15/02/2011קודם כל- תודה, תודה בשם הפגים.
הקף ראש של פג יכול לנוע בין 26 ס"מ אצל הקטנטנים ועד 32-33 ס"מ אצל הבריונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
טלי15/02/2011באיזה גודל רצוי לסרוג אפודה לפגים
הבנתי שאפודות לובשים רק הבריונים :)
תוכלי לכוון אותי לגודל הרצוי כמו היקף חזה או היקף הבטן
המון תודות
מאחלת בהזדמנות זאת חיזקו ואימצו
רק בריאות אושר ונחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה - תגובה
צביה קרל23/02/2011היקף בטן 26 עד 32 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג בעל מצח בולטעידית13/02/2011
שלום רב
פג שנולד במשקל1400 ובעל מצח בולט האם זה תקין?
אשמח לקבל תשובה מאחר ואני מקוה שאין בעיה בהתפתחות הגדילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג בעל מצח בולט - תגובה
שירה קראוטהמר13/02/2011הי עידית,
מצח בולט יכול להיות עניין של כל מיני דברים- מבנה גולגולת/ פנים , תנוחה או כל מיני אפשרויות אחרות. כדאי לשאול את הרופא המטפל.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית שנולדה בשבוע 36 במשקל 1500עידית07/02/2011
שלום
ילדתי בת פגית בשבוע 36 במשקל 1500.
רציתי לדעת את דרכי ההתפתחות ומה ההשלכות לכך מאחר והתינוקת לא עלתה במשקל בזמן ההריון.
האם אני צריכה לדאוג שיש משהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית שנולדה בשבוע 36 במשקל 1500 - תגובה
צביה קרל08/02/2011עידית שלום.
שבוע 36 הינו גבולי להגדרת פג. התינוקת שלך פחות פגית, יותר "קטנה למועד הלידה" או במונחים שלנו- IUGR . זאת אומרת מבחינת ההתפתחות היא אמורה להתפתח כמו תינוקות אחרים בגילה, עם תיקון של שבועיים שלושה לגיל הכרונלוגי. אבל, כנראה קרה משהו ברחם שהפריע לגדילה התקינה של התינוקת. אני בטוחה שבפגיה יבדקו את כל הסיבות האפשריות למצב כזה של הפרעה בגדילה, ואז הרופאים יוכלו גם לתת לך תשובות יותר חכמות למה גרם להפרעה בגדילה, ומה הן ההשלכות לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותחני06/02/2011
שלום,
השתחררנו מהפגיה לפני שבועיים במשקל 2434,והילד אוכל 60-70 סיסי,כיום הוא שוקל 2600. האם הכמות מספיקה לו או שאני צריכה להגדיל את הארוחות??
הוא מקבל גם חלב אם וגם מטרנה סנסיטיב..
עד מתי צריך להביא לו את המטרנה המיוחדת לפגים? עד איזה גיל?
בזמנו ביקשתי כדור להגברת החלב,מוטיליום,וד"ר מיקי אמר לי לחכות שנגיע הביתה ולהביא לילד לינוק וככה יהיה לי יותר חלב,אבל התינוק לא ממש ינק ולאט לאט החלב עומד להגמר,ביקשתי מהרופא המטפל מרשם והוא לא רצה להביא לי בשום פנים ואופן..
מה אני יכולה לעשות כדי להגביר את החלב??
בבקשה צריכה עזרה דחוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
שירה קראוטהמר06/02/2011שלום וברכה,
לגבי סוג המזון וכמות- אני ממליצה לך לדבר עם הרופא המטפל. הוא הגורם הכי מוסמך לענות על שאלה זו.
לגבי הגברת כמות החלב, כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה IBCLC. אני מדגישה- יועצת הנקה ולא מדריכת הנקה, שתוכל להדריך אותך איך להגביר את כמות החלב, באיזה משאבה מומלץ להשתמש ואיך ללמד את התינוק לינוק ממך.
בהצלחה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן בקבוקיםצילה03/02/2011
הלכתי אטמול למרפאה כי לחמוד שלי היה דלקת עינים שלא עוברת וכן נקיתי לו עם תה כל הזמן, והרופאת משפחה שלנו בחופש ובדק אותו הרופא מחליף ובאותה הזדמנות גם אמרתי שהוא התחיל להשתעל לפני יומים ועשיתי לו אנלציה שנורא עוזרת לו. אז הרופא נתן לנו משחה וטיפות לעינים ויש שיפור משמעותי ולשעול נתן לנו אנטיבוטיקה. רק התחלנו אטמול בערב אבל לפחות הוא ישן טוב בלילה והשעול ממש ששתפר, אבל מה הוא לא מוכן לקחת בקבוק!!! גם בבית וגם במעון!! אין לו שום בעיה לאכול את הפרי וירק הטחונים, ויש לו מצב רוח טוב והוא משחק יפה בבית ובמעון אבל רוצה לאכול בקבוק..... ואני רגילה שהוא מחסל בקבוק של 180 מ"ל בשנים שלושה שלוקים ובמקום זה לוקח לו שעה לגמור בקבוק של 120 מ"ל וכן יש לו חיטולים רטובים....
זה בגלל השעול ואנטיבוטיקה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן בקבוקים - תגובה
צביה קרל04/02/2011צילה היקרה
הייתי בודקת אם אין פטריה בלשון, כתוצאה מהתרופות שהוא קיבל.לפעמים כשיש פטריה בלשון הילד לא רוצה בקבק. אפשר לנסות להסמיך את האוכל ולתת בכפית.
בן כמה החמוד? אפשר אולי לנסות לתת לו לשתות בכוס?
בסך הכל נשמע שהמצב בשיפור ומה שלא יההיה זה יעבור. תמשיכי לעקוב אחרי פיפי בחיתולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתפר
צילה04/02/2011אחה"צ ערב המצב השתפר והוא כן אכל בקבוק, הוא בן 10 חודשים כנולגי 7.5 מתוקן. אוכל פרי וירק+עןף טחון. ובמעון נותנים לו דיסה. בתחילת השבוע נתתי לו לחם והוא אכל יפה אבל הוא פלט בגלל הליחה אבל אני ינסה שוב.
היום הוא היה מצוין, אכל טוב, ישן טוב וצוחק לו ומשחק יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתפר - תגובה
צביה קרל04/02/2011שמחה לשמוע. מאחלת לכם הרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסטיק פיברוזיס - מה הסיכוי? דחוףלאה30/01/2011
אמרו ללאה שיתכן ולילדה הפג יש סיסיטיק פיברוזיס. נולד בשבוע 30 ועכשיו עברו 3 שבועות. בגלל בעיות בעיכול.
האמא ממוצא מעורב - האם באמת הבדיקה הגנטית שעברה האמא מהימנה רק ב- 50%?
האם באמת עכשיו תצטרך להמתין 3 חודשים כדי שלפג יוכלו לעשות בדיקה ישירה?
לאה ממש ממש במתח לא יכולה לישון..
האם יש דרך כלשהי נניח לעשות עוד בדיקה כדי להקטין את חוסר הודאות?
ממה שאתן מכירות, כמה אחוזים מאלו שאמרו להם שיש לילדיהם סיכוי כזה אכן התממש?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסטיק פיברוזיס - מה הסיכוי? דחוף - תגובה
צביה קרל02/02/2011אין לי הרבה נסיון עם ציסטיק פיברוזיס בפגים . ולכן קשה לי לנבא, בלי לדעת את כל הבדיקות שנעשו, להורים ולתינוקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות של אוכלמורן30/01/2011
שלום
יש לי תאומות בנות חודשיים גיל כרונולוגי. נולדו בשבטע 33. משקלים 3.300 3.600
מוזנות בסימילק נאושור/אינפמיל וחלב אם שאוב.
הגדולה 3.600 אוכלת 90 סיסי כל ארוחה ותמיד מסיימת
הקטנה 3.300 אוכלת 70-90 סיסי
האם כמות האוכל מתאימה למשקלים?
האם כדאי לנסות להעלות כמויות?
אציין שפולטות מידי פעם, בעיקר הקטנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שאלה
מורן31/01/2011כמו כן, כעת שעברו את ה 3 קילו, האם אפשר להפסיק להעיר לאוכל רק בלילה? או גם במשך היום?
יש פעמים שלא מתעוררות לאוכל 5 שעות, זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה - תגובה
צביה קרל02/02/2011בהחלט. אפשר לתת להן לאכול כרצונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות של אוכל - תגובה
צביה קרל02/02/2011הי דנהץ הכמויות נשמעות מתאימותץ אם הילדות רגועות, ויש טיטולים רטןבים הן אוכלות מספיק. בעניין הפליטות- כנראה שלפעמים הן אוכלות אפילו יותר מידיי, אבל לא תוכלי לעצור אותן בשלב זה. אם הן רעבות הן לא יניחו לך עד שיאכלו את הכמות שהן רוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג בן שנה וחצישיינה28/01/2011
שלום רב,
לפני שנה וחצי ילדתי פג בשבוע 29+5 בלידה דרמטית מאוד. היפרדות שליה, דימום מסיבי ולבסוף כריתת רחם. הוא היה עם דימום במוח בצד שמאל דרגה 3 וימין דרגה 4 עם התפתחות להידרוצפלוס. העניין לא הגיע לניתוח, תהליך נעצר. נכון להיום הוא סובל מהקאות שבהתחלה היו מוגדרים כרפלוקס ונכון לעכשיו לאפילפסיה (למרות שEEG לפני שנה היה תקין לגמרי). אתמול היינו אצל ניורולוגית שאמרה שהוא פותח פער גדול מבחינת מוטוריקה גסה (נכון לעכשיו מתאימה לילד בן שנה ולא יותר) וממש רואה החלשה של יד שמאל. קיבלנו הבחנה קשה- שיתוק מוחין בעקבות פגות. בבית הוא לגמרי בסדר ומתפקד עם היד מעולה ואנו עכשיו בדילמה. בנוסף הוא שוקל 8800 (נולד 1500), משום מה לא מעלה במשקל ובתקופה אחרונה עושה רושם שאפילו יורד מיום ליום. מאבד תאבון. כל 3 שעות אוכל מנות לא יותר מ-50CC. אני בבהלה ולא יודעת מה לעשות. תעזרו בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג בן שנה וחצי - תגובה
צביה קרל02/02/2011שיינה היקרה.
לצערי, נשמע שיש בעיה שדורשת טיפול. אתם חייבים לפנות לרופא המטפל ולבדוק גם את הירידה במשקל ( הוא עוד לא אוכל מוצקים?????.) וגם שיציע טיפול לבעיה הנוירולוגית, יתכן ששתי הבעיות קשורות אחתבשניה, אבל לא בהכרח.
נשמע שאתם צריכים להתייעץ עם פיזיוטרפחסטית נוירו התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק מוחין
ויקי08/03/2011לאמא שלום,
בני גם נולד פג וגם הוא אובחן כלוקה בשיתוק מוחין קל.
התופעות שאת מתארת קשורות אלו באלו.
שיתוק מוחין משפיע על התפקוד המוטורי הן של מוטוריקה עדינה והן של מוטוריקה גסה גם כן יש לכך השפעות רבות נוספות.
אכילת מוצקים קשורה לפיתוח מוטוריקה של הפה! קשה לו ללעוס או להחזיק את הבקבוק בשתי ידיים \ למחוא כפיים \ להעביר מיד ליד.... הלעיסה כמו מציצה היא מטורית ....
המלצה:
בגיל 0-3 יש מעונות יום שיקומיים עבור ילדים עם קשיים שונים. כדאי לך לבדוק היכן המעון הקרוב למקום מגורייך , לפנות לעובדת סוציאלית (כשיסיימו את השביתות) ולשבץ אותו במעון.
בנתיים ללכת לנוירולוג\ רופא משפחה שיפנה אותך הן לקלינאית שתעסוק בללמד את ילדך ללעוס והן לפיזיוטרפיסטית. ואם תצליחי גם מרפא בעיסוק פעם בשבוע יהיה מעולה.
כמו כן במקביל יש לך אפשרות לפנות ולבקש מביטוח לאומי 100 נכות בידקי חוקים והתייעצי עם עובדות סוציאליות לגבי כתיבת המכתב.
אישית מה שעזר לבני זה הידרוטרפיה... חפשי ושבצי אותו באחד מהחוגים האלו.
כל בעיה או בקשה כיתבי ל- [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה אחרונהכרמל24/01/2011
פג בן כמעט 3 חודשים כרונולגי , חודש וחצי מתוקן.
לאחרונה שמנו לב כי הוא לא ממש מגיב לרעשים ( כלב נובח , טריקת דלת )
הוא עבר בדיקת שמיעה בפגיה ללא בעיות
אנחנו כן מרגישים שהוא שומע ( לאחרונה נרדם עם קריאת סיפור לדוגמא ) אך קצת מודאגים בגלל שאינו מגיב לרעשים.
היינו היום אצל הרופא שבדק את האוזנים ולא ראה שום בעיה בעור התוף וביקש שנחכה עוד חודש ואז נבדוק (קשה לנו מאוד ההמתנה )
הוא לעיתים מחייך ( לרוב לא רצוני אך לפעמים יחד עם מבט בד"כ לפני השינה או אחרי האוכל ) ....
נראה לנו גם שהוא מאוד מרוכז בגזים ובכאבי הבטן שלו ולא מתפנה לשמוע
האם הגיוני ? למה אנו צריכים לצפות מבחינת שמיעה
תודה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה אחרונה - תגובה
צביה קרל25/01/2011כמו שמר הרופא- צריך לחכות עוטד קצת. יכול להיות שהוא שומע, אבל עדיין לא מצליח להגיב, כי שרירי הגוף עוד לא בשלים ולא מאוזנים. יכול להיות גם עומס גרויים שגורם לו לא להגיב.
חשוב- בדיקה של איש מקצוע שמבין בהתפתחות פגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Grape water עבור "פג" ... כדאי?lidor24/01/2011
שלום,
במזל"ט נולדה לי קטנטונת בשבוע 33 במשקל 1.900 לערך, כרגע היא הגיעה לשבוע 35 והשתחררה בשעה טובה הבייתה,
נראה כאילו היא סובלת מגזים ובעיות יציאה, מעט מאוד יציאות ביום, האם אפשרי ? מומלץ לתת לה GRAPE WATER בכדי להקל על הגזים והיציאות?
לפי מיטב ידיעתי בשלב הזה מותר אך ורק להניק אותם ולכן אני שואל וגם מהסיבה שהיא עדיין מאוד קטנה...
בתודה מראש על תשובה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Grape water עבור "פג" ... כדאי? - תגובה
צביה קרל25/01/2011מזל טוב.פגים ידועים כסובלים מבעיות של גזים ועצירות, וזאת בגלל חוסר בשלות של מערכת העיכול שלהם.
אפשר לתת כל תכשיר שתבחרונגז גזים. אני אישית מעדיפה לעזור להם עם עיסוי בטן. אפשר ללמוד כיום עיסוי תינוקות כמעט בכל מקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב מספר שאלותכרמל23/01/2011
כבר כתבתי בעבר פה ותודה על הפורום המצוין.
בני בן 12 שבועות וחצי כרונולגי , חמישה שבועות וחצי מתוקן(נולד בשבוע 33 )
למה יש לצפות מבחינה מוטורית והתנהגותית ?
הוא ישן רוב היום...הוא כן מסובב ראש כשהוא על הבטן ( לא בקלות )
הוא קצת מחייך אבל לרוב הוא מאוד רציני.
בהאכלה הוא ממקד רוב הזמן מבט אליי .בשכיבה על הגב הוא מרים רגליים וזורק ידיים לצדדים ומאוד אוהב להסתכל על המובייל .בנדנדה הוא נתקע תמיד באותה תנוחה וממקד מבט לכיוון מסוים .הוא לא מוטרד מטריקת דלתות או נביחת הכלב אבל נראה שהוא שומע ...
לא היו סיבוכים בלידה נולד במשקל 2300 וכעת מעל חמישה קילו ....
אשמח לשמוע בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב מספר שאלות - תגובה
צביה קרל23/01/2011בגיל חמישה שבות מתוקן נצפה שבקרוב יופיע חיוך חברתי.
לפי התאור של השכיבה על הגב, נראה שיש היפוטוניה קלה ( מתח שרירים נמוך ) דבר שמאד אופיני לפגים ולכן גם קשה לו להרים ראש בשכיבה על הבטן. הייתי ממליצה לקבל הדרכה מאיש מקצוע שמומחה בהתפתחות פגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
כרמל10/02/2011אכן בשבועיים האחרונים הוא מחייך (לא המון :) , אבל מחייך ואפילו בקול , כמו כן משמיע קולות שמחה ותסכול והפתעה ..., מביא ידיים לפה ומנסה לגעת בצעצועים שתלויים לו מעל העריסה
עדיין לא מרים בקלות את הראש ואחרי שנייה מתעייף
הוא בן שלוש חודשים ועשרה ימים כרונולגי עוד מעט חודשיים מתוקן
האם יש מקום לדאגה ? אנחנו מתלבטים אם ללכת לפזיטורפיסטית או להתחיל חוג של בייבי יוגה
המלצתך ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד
כרמל10/02/2011כמובן שמדובר על הרמת ראש כאשר הוא בשכיבה על הבטן
כשהוא על הידיים הוא מחזיק את הראש טוב מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד - תגובה
צביה קרל10/02/2011הי אודי.
נפלא שהוא מחייך שולח ידיים ומשחק. עדיין אם קשה לו להרים ראש בשכיבה על הבטן כדי להתייעץ עם פיזיוטרפיסטית נוירו התפתחותית טו מישהי שיודעת לעשות ליווי התפתץחותי ומומחית גם בפגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
צביה קרל10/02/2011וכמובן שכדאי להשכיב הרבה על הבטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמאיה16/01/2011
שלום, בתי בת 11 חודש (8 מתוקן) אינה זוחלת שש עדיין.
היא דוחפת את עצמה אחורה וסיבובי ציר, היא מתהפכת מהבטן אך לא מהגב.
בביקורי מעקבי פגים אמרו לי שהיא בסדר ולא היתה המלצה ללכת לפיג'יותרפיה
אבל זה היה לפני חודשיים ואני קצת מדואגת כי היא נמצאת הרבה זמן (לפחות 3 חודשים) באותו מצב אין התקדמות משמעותית. (ישנם התקדמויות מינוריות) הכוונה לזחילה כי יש התקדמות יותר מהירה בהברות
היא אמרה אמא ואבא ומלמלת חופשי..
השאלה שלי- מה לעשות בענין הזחילה.
אגב ניסתי תרגילים שונים, ללא שינוי מהותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה - תגובה
שירה קראוטהמר16/01/2011הי מאיה,
אני מבינה את הדאגה, אבל נשמע שהיא בכיוון. חשוב לזכור שכל ילד מתפתח בקצב שלו!
אולי כדאי לפנות שוב לרופא, ולשאול אם יש צורך בפיזיותרפיה?
במקביל, ישנם כל מיני שיטות אחרות שיכולים לתת כלים/ תרגילים כדי לקדם אותה: שיטת ורדי, צעד ראשון , פלדנקרייז לתינוקות וכיו'. שיטות אלו הם אומנם לא פיזיותרפיה אך הם יכולים לתת תרגילים לעודד התפתחות ולחזק שרירים.
אני מאוד ממליצה להתיעץ עם רופא , ובמידה ותפני לשיטות אחרות- תבדקי מי המדריכה/ מטפל אליו הגעת.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותדנה15/01/2011
שלום
יש לי תאומים בני 7 שבועות. ילדתי בשבוע 33+1.
בפגיה היו מוזנים באינפמיל וחלב אם. כבר 4 שבועות מוזנים ב 60 סי סי סימילק נאושור ושתי מנות חלב אם ביום.
בימים האחרונים החלו שניהם לפלוט. .
כמות הפליטה אינה גדולה, אך מעולם לא פלטו קודם לכן
האם זה מיקרי שהחלו לפלוט באותו יום?
האם זה קשור לכך שגדלו וזה טבעי?
מה מומלץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות - תגובה
שירה קראוטהמר16/01/2011הי מור,
קשה לי לדעת מה הסיבה לפליטות.
אני ממליצה- קודם כל להתיעץ עם הרופא שלהם, לספר לו מה קורה ולקבל את המלצתו.
בנוסף, כדאי לשקול אותם ולראות אם הם עולים במשקל
בהצלחה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)