פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטרנה שלב 2
    יעלי
    14/07/2011

שלום,יש לי תאומים שנולדו בשבוע 34+3 כרונולגית הם בני חצי שנה ,מתוקן הם בני 4 וחצי חודשים. הבן אוכל נוטרמיגן בשל אי שקט , הרופא חושב שיש לו רגישות לחלב ולכן הילד מקבל את סוג האוכל הזה עד היום קיבל שלב 1 ועכשיו קיבלתי מרשם לשלב 2.
    ,הבת אוכלת מטרנה שלב 1 ונאמר לי שגם אותה יש להעביר לשלב 2 ,הבן שוקל 7.500 והבת 6.00. שאלתי היא האם את חושבת לעבור איתם לשלב 2 או להשאר בשלב 1 עד גיל חצי שנה מתוקן ???
    אודה לך על תשובתך,ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה שלב 2

הוספת תגובה

• מטרנה שלב 2 - תגובה

שירה קראוטהמר
    20/07/2011

הי ליאת,
    אני ממליצה לסמוך על ההמלצה של הרופא.
    בהצלחה,

שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דייסה - מתי כמה ולמה
    דנה חן
    12/07/2011

שלום רב,
    בני המתוק מדבש כיום בן 5 חודשים כרונולוגי (חודשיים מתוקן).
    שאבתי חלב עד גיל 4 חודשים וחצי וכעת הוא ניזון ממטרנה אקסרה קאר (שלב 1). הוא אוכל בכל ארוחה 120 מ"ל לערך והתחלנו גם מרק (בהתייעצות עם הרופא). הוא אוכל את זה יפה ובתיאבון רב!
    כאמא חדשה אין לי מושג מתי מתחילים עם דייסה.
    אשמח לחוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דייסה - מתי כמה ולמה

הוספת תגובה

• את יכולה לתת דייסה סמיכה בכפית

רות
    13/07/2011

כחלק מהטעימות, אני נותנת "גם וגם" דגנים בכפית והוא טורף את זה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    חני
    12/07/2011

שלום,
    יש לי תאומות בנות 4.5 חודשים (מתוקן- 3 חודשיים). הן ישנות מ-8 בערב בערך עד 6 בבוקר אך לאחרונה משום מה יש התעורריות רבות בלילה ולא לאוכל...
    אחת מהתאומות קמה פעמיים בבכי ונראה שזה כאבי בטן- ייתכן שהגזים חוזרים ?!
    התאומה השניה הייתה בעבר ישנה טוב ופתאום מתעוררת בסביבות 3 לפנות בוקר למוצץ ומאותו הרגע אין כמעט שינה.. כל חצי שעה-40 דקות היא בוכה ואז אני קמה לשים לה מוצץ והיא די חסרת שקט, זזה המון. היא לא פוקחת את העינים אבל נראה שהיא לא ישנה טוב...

האם מדובר בבעיית שינה? האם בעקבות ההתעורריות בלילה הן כביכול לא ישנות טוב?

והאם יש משהו שניתן לעשות לגביי ההתעוררות למוצץ?
    דרך אגב- התאומה שקמה למוצץ מתחילה את השינה בעיטוף ואז היא משתחררת ומתעוררת ואני מעבירה אותה לישון על הבטן אחרת היא לא נרדמת...

תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

שירה קראוטהמר
    20/07/2011

הי דנה,
    מה שאת מתארת מבחינת השינה של הבנות מאוד מתאים התפתחותית לגיל שלהן. סביב גיל 3-4 חודשים חלים שינויים התפתחותיים רבים, גם מוטורית וגם קוגניטיבית- שהם משפיעים על השינה.
    כדי להקל על הקושי- תזכרי שאיך שתינוק נרדם בתחילת הלילה כך הוא מצפה לחזור לישון במהלך הלילה. התעוררויות זה חלק נורמאלי וטבעי של השינה, היכולת של תינוק להחזיר את עצמו לישון הוא החלק שלעיתים דורש קצת התערבות ולמידה.

אז אם אחת מהן נרדמת עם המוצץ בתחילת הלילה , בכל פעם שהיא מתעוררת היא זקוקה למוצץ כדי לחזור לישון.
    לכן, כדאי שיהיו כמה שיותר עצמאיות בהרדמה הראשונה בלילה.
    בהצלחה,

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביגוד
    רינת
    05/07/2011

היי,
    בני נולד בשבוע 31 שהה בפגיה 45 יום. היום הוא בן חודשיים וחצי כרנולוגי ושבועיים מתוקן. שאלתי נוגעת ללבוש התינוק, כאשר השתחררנו לפני חודש מהפגייה נאמר לנו להמשיך להלבישו ב2 שכבות (ארוך כמובן).
    כיום הוא לובש אורובל דק קצר למטה ומעל מכנס וחולצת מעטפת ארוכה, לפעמים אני מרגישה שחם לו בלילה לפעמים גם מזיע.
    מתי אפשר לעבור ללבוש קצר? לפחות לחולצה קצרה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ביגוד

הוספת תגובה

• ביגוד - תגובה

צביה קרל
    10/07/2011

רינת,
    הכי פשוט- אם נראה לך שחם לןמידי, תמדדי לו חום. אם חום הגוף שלו מעל 37, סימן שחם לו מידי, וצריך להלביש בפחות שכבות, ןאפילו בקצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת השלכות בריאותיות ?..
    מירי
    02/07/2011

מה זאת אומרת השלכות בריאותיות אצל פג ?

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת השלכות בריאותיות ?.. - תגובה

צביה קרל
    10/07/2011

הי מעין. לא כל כך הבנתי למה קשורהה שאלה. בעקרון, מעצם זה שתינוק נולד פג, יתכנו סיבוכים של פגות ובעיות בריאות שונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות קוגנטיבית
    כרמל
    28/06/2011

בננו בן 8 חודשים כרונולוגי , 6 חודשים וחצי מתוקן (נולד שבוע 33 במשקל 2320 ). כיום שוקל כ9 קילו וגובהו כ73-74 ס"מ .

אנו מאוד מוטרדים מאחר ואנו שמים לב לכך שהוא לא מגיב רוב הזמן לקריאה בשמו , ולעיתים גם אם נעמוד מולו ונקרא בשם הוא יסיט את מבטו הצידה .

כמו כן בתנוחות מסוימות בייחוד בהרמה למעלה באוויר הוא אינו משיר מביט אלינו ומסתכל "בעיניים". הוא מהופנט מהטלוויזיה ואפילו יש תוכניות שהן חביבות עליו יותר.לעיתים התחושה שלנו שהוא קצת מנותק למרות שיש מצבים שאנו מרגישים שיש תקשורת איתו .

הוא מאוד חייכן וצוחק , נהנה ממגע והקפצות באוויר.

כן מסתכל על צעצועים ומושיט ידיים אליהם ( על הבטן קצת מתקשה לשלוח ידיים על הגב יותר טוב , הרגליים שלו הרבה יותר חזקות הידיים פחות – אנו בטיפול פיזיותרפיסטית מידי שבוע )

לעיתים כאשר שרים לו שיר ומשתמשים בידיים שלנו הוא מסתכל בעניין או אם מניחים את הראש שלנו על הבטן שלו אז הוא מסתכל על הפנים , מחייך , ממלמל ומושיט ידיים לשיער ולפנים שלנו.

מבחינה מוטורית הוא מתהפך , עושה סיבובי ציר על הבטן , זוחל גחון אחורנית וקצת קדימה. יכול לשבת יציב אך אנו לא עושים זאת כל עוד לא מתיישב לבד

נשמח לדעתך

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות קוגנטיבית

הוספת תגובה

• התפתחות קוגנטיבית - תגובה

צביה קרל
    29/06/2011

הי כרמל
    בסך הכל ההתפתחות נשמעת תקינה .
    איך בדיקת השמיעה?כדאי לשים לב לשמיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות קוגנטיבית
    קריס
    26/06/2011

היי,התאומים שלי בני שנה וכמעט שלושה חודשים כרונולוגי.נולדו בתחילת שבוע 29.אני מודאגת מבחינת ההתפתחות הקוגנטיבית שלהם.מוטורית הם יושבים זוחלים במהירות ועומדים עם תמיכה שלי.קוגנטיבית נראה לי שיש בעיה.הם לא אומרים מילים אלא רק תא תא אתא דה דה..נכון שגיל מתוקן שנה וקצת אך נראה לי מוזר.הם מגיבים לשמם לעיתים אך לא תמיד.מאוד אוהבים טלויזיה.מבחינת משחק הם זורקים את הצעצועים והולכים לקחת,מאוד ברור שהם רוצים משהו הם רודפים אחריו ולוקחים אותו.בהתפתחות הילד נאמר לי שהם לא כל כך משחקים משחק מכוון.לזרוק צעצוע ולרדוף אחריו זה לא משחק מכוון?אחד מהם לעיתים שקוע במשחק/טלויזיה וקשה להסב את תשומת ליבו למשהו אחר.
    נאמר לי שטבעי שפגים מתפתחים לאט יותר אך אני דואגת.אולי יש לי ילדים אוטיסטים ואני לא יודעת?הם מחייכים אלי,מזהים אותי ואת האנשים שסביבם אך אולי לא חשפתי אותם למספיק גירויים?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות קוגנטיבית

הוספת תגובה

• התפתחות קוגנטיבית - תגובה

צביה קרל
    28/06/2011

הי קריס.
    לא רק אצל פגים, אלא גם אצל תאומים, יכול להיות אחור בדיבור ובהתפתחות, כי הם מעונינים בעיקר האחד בשני, ופחות בעולם החיצוני.
    עוד לא היתי עושה כל כך מהר אבחנה של אוטיזם.
    תני להם עוד זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    רינת
    26/06/2011

היי,
    בני הבכור נולד בשבוע 31 משקל 1630. כיום הוא בן חודשיים ושבוע כרונולגי, ושבוע מתוקן. משקלו 3200.
    בשבוע -שבועיים אחרונים התחיל לסבול נורא מגזים, אנחנו רואים שהוא מתפתל ומתכווץ אפילו מתוך שינה. אציין כי הוא ניזון מחלב אם שאוב בבקבוק או ביניקה כל 3 שעות. לאחרונה בעקבות הדלדלות החלב מקבל ארוחה אחת ביום של מטרנה פגים.
    אני יודעת שגזים מתחילים בשבוע-שבועיים הראשונים האם אצלו זה מתחיל כעת כי הוא פג ???
    אתמול בלילה נתתי לו חצי כפית של בייבי קל של חברת הדס וזה פשוט עשה פלאים הוא ישן רגוע התעורר רק לאכול ומיד חזר לישון בבוקר גם היתה יציאה גדולה אחרי 3 ימים בלי יציאה. האם זה בסדר לתת לו בייבי קל במידת הצורך???
    תודה מראש על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים - תגובה

צביה קרל
    28/06/2011

אם זה עוזר, בהחלט אפשר לתת. אפשר להעזר גם באמצעים טבעיים כמו עיסוי, עירסול, כירבול וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להתייחס לפג כתינוק רגיל
    אירית
    26/06/2011

שלום רב,
    הבת שלי בת חודשיים כרונולוגי ובת שבוע מתוקן. היא כרגע שוקלת 2500 בערך.
    כאשר השתחררנו מהפגיה הנחו אותנו שלא יתקרבו אליה ילדים ולא יגעו בה, וגם לא לקחת אותה למקומות הומי אדם. היא השתחררה במשקל של 1905.
    שאלתי היא מתי ניתן להתייחס אליה כתינוקת רגילה ולתת לילדים להתקרב אליה ולטייל איתה בקניון וכדומה?

הוספת תגובה

• מתי להתייחס לפג כתינוק רגיל - תגובה

צביה קרל
    28/06/2011

בהדרגה. אחרי כשבועייםןבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על פג
    מעיין
    25/06/2011

ילד שנולד פג בעתיד ייתכנו בעיות רפואיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פג

הוספת תגובה

• שאלה על פג - תגובה

צביה קרל
    25/06/2011

הי מעיין. זוהי שאלה מאד כללית. פג הוא תינוק שנולד כשכל מערכות הגוף שלו לא בשלות. מערכות הגוף אמורות להמשיך להבשיל בתנאים הרבה פחות אופטימליים מאשר ברחם, ולכן התשובה היא שיתכנו השלכות בריאותיות לעתיד. חלקן חולפות עם הזמן, וחלקן לא.
    ככל שהפג נולד בשבוע צעיר יותר, כך יש לו יותר סיכויים לפתח סיבוכים של פגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול בזמן האוכל
    נטעלי
    20/06/2011

היי,

תינוקת שנולדה בשבוע 35 כרגע בת 4 חודשים מתוקן 3 . בהתחלה היתה משתעלת המון בזמן האוכל עכשיו פחות זה קשור לזה שהיא נולדה לפני הזמן?
    בנוסף אוכלת מאוד לאט.

בתודה מראש

נטעלי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול בזמן האוכל

הוספת תגובה

• שיעול בזמן האוכל - תגובה

שירה קראוטהמר
    20/06/2011

הי נטעלי,
    השיעול לאו דווקא קשור לכך שנולדה לפני הזמן.
    האם יש עוד משהו שמפריע לה- בכי בזמן אוכל, פליטות, אי שקט כללי?
    בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא ולוודא איתו שהכל בסדר.
    בהצלחה,

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה שלב 1 או 2
    יעל
    19/06/2011

יש לי ב"ה תאומים פגים שאוכלים מטרנה. הם כיום בני 7 חודשים כרונולוגי ו4 חודשים מתוקן. אני נותנת להם עדין שב 1 ורציתי לדעת האם צריך כבר לעבור לשלב 2 או שהמעבר הוא בגיל חצי שנה מתוקן?

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה שלב 1 או 2

הוספת תגובה

• מטרנה שלב 1 או 2 - תגובה

צביה קרל
    20/06/2011

בגיל חצי שנה מתוקן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    נטעלי
    18/06/2011

שלום רב,

בתי בת ארבע חודשים , מתוקן 3. לעיתים פולטת גם מהאף. אוכלת מטרנה כמעט ומסיימת 120 מ"ל לא תמיד. ישנה את הלילה . אני רואה תינוקת אחרים בגילה ואף פחות ממנה שאוכלים הרבה יותר ממנה .

בנוסף בטיפת חלב אמרו להתחיל עם טעימות האם המערכת שלה בשלה לבליעה? ניסינו קישוא אך הראתה סימני "גועל" לא נראה שהיא בולעת את המזון המוצק.
    מפחדת מחנק.

אודה לתשובה
    בתודה מראש

נטעלי

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

צביה קרל
    19/06/2011

הי נטעלי
    אין לאן למהר.אם ניסיתם לתת מוצקים והיא פולטת אותו, מערכת הבליעה שלה עוד לא בשלה. אפשר לחכות בשקט גם עד גיל חצי שנה מתוקן. עד אז התינוק יכול לחיות מחלב אם, או תחליפיו בכלל.
    אנא אל תנסי להשוות אותה לילדים אחרים בגילה, תני לה להתפתח בקצב שלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום ואכילה
    חני
    12/06/2011

שלום,
    התאומות שלי בנות 4 חודשיים, חודשיים מתוקן. נולדו בשבוע 33 1.600ו-1.500 כיום שתיהן שוקלות 4.800.
    הבעיה איתן זה עם אוכל... הן בד"כ אוכלות כל 4 שעות בין 100-120 ובלילה ישנות, ניסיתי כל 3 שעות ביום אך הן לא רוצות. הן אוכלות 5 ארוחות ביום שהארוחה של הערב בסביבות 20:30-21:00 הבעייתית ביותר כי הן כבר עייפות. אחרי מקלחת הן ישנות הכי טוב אבל לאחר המקלחת כבר עייפות מדי לאכול ואז יוצא שדווקא בארוחת לילה הן אוכלות רק 80...מגיעות בסה"כ ל-500-550 ביממה.
    אני חושבת אולי להקדים את המקלחות לשעה מוקדמת יותר כמו 19:00(לאחר הארוחה של 18:00) ולתת להן לישון מיד אחרי ואז בסביבות 22:00-23:00 להעיר אותן בשביל שלא יפספסו ארוחה.
    שאלתי- האם עדיף להמנע מלהעיר בשביל אוכל או להאכיל אותם מתוך שינה?
    מה עדיף? שיאכלו פחות מדי בערב אך ישנו ללא הפרעה לצורך האכלה?
    תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום ואכילה

הוספת תגובה

• סדר יום ואכילה - תגובה

שירה קראוטהמר
    13/06/2011

הי דנה,
    אני חושבת שהאכלת חלום יכולה להיות פתרון טוב עבורכם.
    בהאכלת חלום את מרימה אותן לידיים - תוך כדי שינה- ומאכילה אותן. בסיום הבקבוק את מחזירה אותן למיטות. לרוב תינוקות לא יתעוררו במהלך הארוחה. הם מסוגלים לאכול תוך כדי שינה.
    היתרון בהאכלת חלום הוא- שהן מקבלות את כל האוכל לו הן זקוקות מבלי להתעורר, כך שהם לא מתרגלות להתעורר במהלך הלילה. בהמשך כשהן כבר לא יזדקקו לארוחה הזו תוכלי להפחית 20 מ"ל מהכמות שהן אוכלות כל יותמיים וכך לגמול אותן מהבקבוק.
    מבחינת הקדמת אמבטיה וכיו', תעשי מה שנראה לך נכון. אפשר לתת האכלת חלום בכל מקרה.
    טיפ חשוב- אם את מרימה אחת מהן לאכול והיא לא מוכנה לאכול, סימן שהיא בשלב של שינה עמוקה. תניחי אותה בחזרה במיטה, תחכי 15 דקות ותנסי שוב. בצורה כזו את מאפשרת לה לעבור לשלב של שינה קלה יותר והיא תוכל לאכול.
    בהצלחה רבה,

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן
    יעלי
    02/06/2011

שלום,בני בן 5 חודשים כרונולוגי ו 3 וחצי מתוקן,נולד בשבוע 34 כתאום שני.
    מאז שנולד הוא נמצא באי שקט,רוב הזמן בוכה ורק אוכל מרגיע אותו,מבחינתו לאכול 24 שעות. הוא שוקל 6.700 ונולד 1.700. הוא אוכל 180 מטרנה סנסטיב שלב 1 ,6 פעמים ביום.האם המשקל הזה נורמלי לתינוק פג שנולד במשקל 1.700 ??? הוא כל הזמן רעב...
    הרופא המליץ לי לעבור לנוטרמיגן,הילד אינו פולט ואינו מקיא...מה דעתך על כך ???
    אודה לך על עצתך בענין.

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרמיגן

הוספת תגובה

• נוטרמיגן - תגובה

צביה קרל
    02/06/2011

לא הבנתי. הוא אוכל כל 4 שעות ובוכה כל היום? נרגע רק עם אוכל? אז מה עם השעות שבין הארוחות? האם אז הוא רגוע?
    לא הבנתי גם למה נוטרמיגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן

יעלי
    02/06/2011

הוא באי שקט מאז הלידה...הוא צריך תשומת לב כל הזמן. אני מנסה למשוך אותו ל -4 שעות אבל לפעמים הוא כל כך צורח שאני נותנת לו גם אחרי 3 שעות. בגלל זה המשקל שלו דיי גדול...6.700 כמו שרשמתי.
    הרופא ילדים אומר שהאי שקט שלו אולי בגלל רגישות לחלב,או אולי רפולוקס שנתקע ולא יותא החוצה וזה כואב לו. ושאני אנסה לתת לו את הנוטרמיגן,האחות בטיפת חלב גם חושבת לא לתת לו.
    אני חסרת אונים ולא יודתע מה לעשות.
    אני בכלל חושבת להעלות לו את כמות האוכל אולי זה ירגיע אותו.
    מחכה לעצתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן - תגובה

צביה קרל
    05/06/2011

הוא באי שקט כי הוא פג. הייתי ממליצה לנסות להרגיע אותו בעזרת כירבול, עירסול. עיסוי תינוקוץ יכול לעזור המון. ואם כלום לא עוזר, תני לו יותר אוכל. אפשר גם לנסות נוטרמיגן לתקופה קצרה ולראות אם יש שיפור בהתנהגות. אני פחות נוטה להאמין שזאת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן - תגובה - תגובה

צביה קרל
    05/06/2011

ואם הבעיה היא רפלוס, נורמיגן לא יעזור. צריך אנפמיל AR

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה