מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל וגובהמאיה01/06/2011
שלום, בתי בת שנה ו 3 חודשים נולדה בשבוע 29 משקל 1400, ללא סיבוכים. שהתה בפגייה 50 יום.
היא לא אכלנית גדולה ועולה מעט במשקל אמנם בקצב אחיד מאז לידתה, היא מאוד עצמאית ודורשת לאכול לבד, מה שיוצא שהיא משחקת עם האוכל יותר מאשר אוכלת או אוכלת אוכל מסוים (כמו עגבניות או סלק).
גובהה 73 סמ ומשקלה 8.5
אנחנו במעקב פגים וגם אצל רופא ילדים (שהציע לעשות בדיקות דם בכדי לוודא שאין בעיות ובגלל זה היא לא אוכלת הרבה) היא ינקה עד גיל 6 חודשים, והתחילה
לאכול אוכל מוצק ברצון. היום היא לוקחת בקבוק תחליף אם רק בלילה.
רציתי לדעת מה דעתך האם היא תהייה קטנת ממדים, האם זה בגלל הפגות או אופי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל וגובה - תגובה
צביה קרל02/06/2011עדיין קשה לנבא לגבי המשך הגדילה. יתכן שהיא קטנה בגלל הפגות. עד גיל שנתיים היא עוד יכולה להשיג את חבריה, בני גילה. וישנם גם גורמים גנטיים. אני לא יודעתמה הגובה שלך ושל בן זוגך. לא הייתי מודאגת מצורת האכילה שלה. מצוין שהיא עצמאית ורוצה שלא יאכילו אותה.
תעשו את הבדיקות שהרופא ממליץ כדי לראות שאין חוסר ברזל או ויטמינים אחרים.
וזיכרי- תמיד אפשר לתתתוספי תזונה אם חסר ויטמין מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל26/05/2011
שלום בני הוא אחד מתאומים .נולד בשבוע 34+5 במשקל 1392
כיום הוא בן שנה וחמישה וחצי חודשים(שנה ו4 חודשים מתוקן)
עדיין לא מוכן להחזיק לבד כוס/בקבוק. הוא בוכה שאני לא מאכילה אותו ורוצה רק לאכול בעזרתי.
בזמן האחרון גם בבקרים הוא לא רוצה לשתות.
אשמח לשמוע דיעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צביה קרל27/05/2011אם בדקתם, ואין בעיה מוטורית שמפריעה לו להחזיק ביד את הכוס, הייתי מתייצת עם מטפל/ת משפחתי/ת שיתן לכם כלים להצבת גבולות לילד. ובגיל שלו יש בהחלט מקום להצבת גבולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה איטית במשקלאירית26/05/2011
שלום רב,
בתי נולדה בשבוע 31 במשקל 1200 גר'.
היא נמצאת בפגייה כבר כמעט 5 שבועות, נושמת לבד ואוכלת חלב אם מבקבוק, 37 cc כל 3 שעות.
כרגע היא שוקלת 1580 גר'. בימים האחרונים היא עולה מעט מאוד במשקל בכל יום, בין 5-10 גר'. כרגע היא נמצאת מתחת לגרף העלייה הרצוי ב- 150 גר' לערך.
הרופאים הוסיפו לכל ארוחה cc 1 של שמן קנולה אך זה לממש עזר.
רציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות לקצב העלייה הנמוך כל כך? האם זו סיבה לדאגה? ומה כדאי לעשות כדי לשפר זאת? האם כדאי לבקש מהרופאים להחליף את חלב האם בתחליף חלב סימילאק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה איטית במשקל - תגובה
צביה קרל27/05/2011קורה שהתינוק צריך יותר אנרגיה לגדילה. אפשר להתייעץ עם הרופאים אם כדאי להוסיף גם תוספים נוספים לחלב האם, כמו קלורין, או HMF.
לא הייתי מוותרת על חלב אם. אפשרות שניה, שתראה לכם קצת מוזרה, היא לנסות להניק הנקה ישירה, כמה שיותר ארוחות ביום, ואז אם היא תינק טוב, היא תינק את הכמויות שהגוף שלה באמת צריך, ולא את מה שהרופא כתב (סביר להניח שזה יהיה יותר ממה שהיא אוכלת היום.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגיםאורלי25/05/2011
שלום.
ילדתי בשבוע 34+0
היום הקטנה בת7 שבועות שוקלת3 ק"ג (נולדה 2200 ירדה ל-2000)
שאלתילגבי התפתחות -מתי היא אמורה להתמקד בראייה-היא עדיין קצתפוזלת ועדיין לא ממש ממוקדת,
כמו כן עדיין לא ממש מחייכת חיוךחברתי...
מתי זה אמור לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פגים - תגובה
צביה קרל27/05/2011הפזילה יכולה להמשך עד גיל חצי שנה מתוקן.
היא נולדה בשבוע 34, ועכשיו היא בת 7 שבועות. כלומר- רק עכשיו אתם בשבוע 40.
החיוך החברתי מופיע בדרך כלל בגיל חודש וחצי, מתוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה בפגיםדותן25/05/2011
שלום ,
לפני כשבועיים (בשבוע 30 +1 ) נולדו לי תאומות , הן מאושפזות בטיפול נמרץ פגים ולהלן המצב בו הן נמצאות (אני חייב לציין כי אישתי קיבלה במצטבר 3 זריקות צלוסטון בפעמים קודמות שהיינו בבי"ח).
כשהן נולדו לא היתה כל בעיית נשימה והן נשמו בכוחות עצמן אך לאחר כמה ימים הראשונה החלה בהפסקות נשימה , בתרבית דם מצאו שיש לה חיידק (שאני לא יודע את שמו) היא מקבלת טיפול אנטיביוטי ומצבה השתפר מאוד , ללא הפסקות נשימה כלל בשבוע האחרון.
אחותה בדיוק ההפך , התחילת הדרך היא נשמה נהדר אך משום מה בימים האחרונים התחילה גם כן עם הפסקות נשימה וסטורציה בתכיפות גבוהה( כשאני הייתי שם אתמול היא הפסיקה את נשימתה 9 פעמים ב40 דקות ) , גם לה שלחו תרבית (החשש היה שהיא נדבקה גם כן בחידק ) אך התרבית היתה תקינה , חשש שני היה פטריה בדם (שאת זה אני לא יודע איך בודקים ) בכל מקרה הוחלט על טיפול אנטיביוטי שנראה כי הוא עוזר (נכון לעכשיו) .
שאלותיי הן :
1. עד כמה שכיח המצב של הפסקות נשימה וסטורציה בפגים (בקצב הפסקת הנשימות שתיארתי למעלה)?
2. מה הסיכוי לנזק מוחי ממצבים כאלו ?
3. האם זה נחשב מצב גרוע - שאלה זו באה מכיוון שהבנות מאושפזות בבית חולים שהוא במרחק של שעה וחצי נסיעה מביתנו ורציתי לדעת האם לדעתכם כדי לקחת מלון או לשכור דירה באזור (בהנחה שהמצב גרוע) .
תודה רבה וסליחה על האורך - אנחנו ממש מודאגים.
דותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה בפגים - תגובה
צביה קרל25/05/2011דותן שלום.
מזל טוב להולדת הבנות.
מה שאתה מתאר הוא אחת הבעיות האופיניות יותר לפגים. הם מגיבים לכל בעיה בהפסקות נשימה ודסטורציות. כמו כן- זיהומים הם הבעיה מס' 1 בפגיה.
פטריה רואים בתרבית דם, אבל הרבה פעמים יש זיהום ויראלי, שקשה מאד לאבחן, והוא חולף מאליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתריעלי22/05/2011
שלום,ביתי היא פגה בת 4 וחצי חודשים כרונולגי ו 3 חודשים מתוקן. רציתי לדעת אם אפשר כבר בגיל כזה לזהות גמישות יתר...שהיא במצב של שכיבה על הגב היא זורקת את הראש שלה אחורה וכמעט מצליחה לדעת איתו בגב,משהו שמהצד נראה דיי מפחיד...האם זה תקין ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר - תגובה
צביה קרל25/05/2011בהחלט אפשר לזהות. תנועת ההקשתה שאת מתארת אינה תקינה.
כדאי שהילדה תיבדק אצל פיזיוטרפיסטית נוירוהתפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !!!
יעלי26/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותיעל19/05/2011
ילדתי ב"ה לפני כחצי שנה תאומים מקסימים בשבוע 28 במשקלים 1040 ו- 1200 הגיל הכרונולוגי שלהם כיום הוא 3 חודשים. שתיהם עושים בעיות באוכל אוכלים לאט לפעמים מתבכיינים באמצע ועולים לאט במשקל הבן מקבל זנטק שקצת עזר לו והבת היתה אוכלת יותר יפה ועכשיו פחות. אני יושבת איתם כשעה ומאכילה לסרוגין מתחילה עם אחד וכשהוא מתחיל לעשות בעיות עוברת לשני . אני יכולה להחליף ביניהם ככה לפעמים 3 פעמים עד שהם מסיימים לאכול. אבל בכל זאת הם לא עולים כ"כ יפה הבן וקל 4300 והבת 3600. (לשתיהם אני מוסיפה דיסה ושמן). האם יש פתרון לאוכל? האם ניתן לעשות עוד משהו כדי שיעלו יותר יפה?
הבת היתה מונשמת 6 שבועות בפגיה ועד היום היא צרודה האם צריך לדאוג? האם ניתן לעשות עם זה משהו?
ושאלה אחרונה הבת קצת מתקשה למקד מבט אומנם היא משתפרת ואם לפני שבועיים היה מאוד קשה לתפוס את המבט שלה היום הרבה יותר קל. כשתופסים את המבט היא מחייכת מקסים. ויודעתגם להרים את הראש יפה וגם מכניסה ידיים לפה ומשחקת איתם האם יש מקום לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
צביה קרל19/05/2011יעל שלום.
אענה תחילה בענין מיקוד המבט. אין שום בעיה. בדרך כלל זה מסתדר עד גיל חצי שנה(מתוקן) \
בענין הצרידות- סביר להניח שזה בגלל ההנשמה, וגםזה יעבור עם הגיל. כמובן שצריך לשים לב שהיא לא מתקשה בנשימה.
ועכשיו............. לאוכל. הייתי ממליצה, שתאכילי אותם עד חצי שעה ארוחה. כמה שאכלו, וזהו. גם אם יאכלו בהתחלה מעט, ואז בארוחהנבאה הם יהיו יותר רעבים, ויש סיכוי שהם יאכלו. אם את מאכילה אותם בשמך שעה, עוד שעתיים הם צריכים לאכול שוב, אבל הם לא רעבים. זה יקח יום או יומיים והם יתחילו לאכול יותר מסודר.
אל תדאגי מזה שהם לא גומרים את האוכל, בסופו של דבר הם יאכלו כמה שהם צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באוכל
יעל24/05/2011א. תודה על התגובה המהירה
ב. אני מתלבטת אם אכן אפסיק את הארוחה שלהם כעבור חצי שעה הם אכן יוכלו יותר. כי הם אוכלים אותו הדבר גם לאחר הלילה שבו הם ישנים כ-5 שעות למרות שאז הם אמורים להיות יותר רעבים. ובנוסף לכך הם עולים מאוד לאט במשקל (כ-100 גרם לשבוע) לכן אני מנסה לדחוף להם כמה שיותר אוכל למרות שזה דורש ממני זמן רב והרבה אנרגיה. האם אני צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באוכל - תגובה
צביה קרל25/05/2011יעל
תנסי יום יומיים בלי לדחוף אוכל. עליה של 100 גר' בשבוע היא מספיקה. מנסיון- אחרי יום - יומיים כאלו, הם מתחילים לאכול.
שימי לב כמובן לפיפי בחיתולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק צורחיעלי17/05/2011
היי,בני נולד כתאום שני ב 6.1.11 בשבוע 34 +3 אם אני מחשבת נכון הוא בן 4 חודשים כרנולוגי ו חודשיים וחצי מתוקן ???? אנא תקני אותי אם אני טועה בחישוב.
הוא שוקל 5600 ואוכל 160 כל 3 שעות, רציתי לדעת אם אני יכולה לתת לו יותר, מה הכמות אוכל שמתאימה לתינוק במשקל זה. הוא מתעורר לי אחרי שעתיים \שעתיים וחצי ופשוט נכנס להיסטריה. אני מכינה לו אוכל למרות שלא עברו 3 שעות והוא ממש נרגע.
האם הילד רעב ? האם אולי זה משהו אחר והאוכל פשוט מרגיע אותו?? אנא עזרי לי הצרחות האלה הסטריות....:)
תודה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי על תינוק צורח
יעלי19/05/2011טעיתי במשקל, משקלו נכון להיום 6.300
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על תינוק צורח - תגובה
צביה קרל19/05/2011על אחת כמה וכמה. תני לו כמה אוכל שהוא רוצה. ושיהיה לו בתאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק צורחיעלי16/05/2011
היי,בני נולד כתאום שני ב 6.1.11 אם אני מחשבת נכון הוא בן 4 חודשים כרנולוגי ו חודשיים וחצי מתוקן ???? אנא תקני אותי אם אני טועה בחישוב.
הוא שוקל 5600 ואוכל 160 כל 3 שעות, רציתי לדעת אם אני יכולה לתת לו יותר, מה הכמות אוכל שמתאימה לתינוק במשקל זה. הוא מתעורר לי אחרי שעתיים \שעתיים וחצי ופשוט נכנס להיסטריה. אני מכינה לו אוכל למרות שלא עברו 3 שעות והוא ממש נרגע.
האם הילד רעב ? האם אולי זה משהו אחר והאוכל פשוט מרגיע אותו?? אנא עזרי לי הצרחות האלה הסטריות....:)
תודה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין כי הוא נולד בשבוע 34+3
יעלי16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשא15/05/2011
שלום רב
בני פג שנולד בשבוע 34 באולטרסאונד ראש שעשו לו בפגייה נמצא כי:חדרי המח תקינים ללא עדות להידרוצפלוס ללא עדות לדימום מח רקמת המח הפריונטריקולרית תקינה.פסים אקוגנים עדינים באזור פריונטריקולרי שמאלי,יכולים להתאים להסתיידויות "כף רגל של ציפור".כמות הנוזל האקסטראקסיאלי תקין.התבקשתי לחזור על האולטרסאונד ראש לאחר חודש ולהלן התשובה:חדרי המח תקינים ללא עדות להידרוצפלוס.הודגמה ציסטה סב-אפנדימלית בשנץ הקאודו-תלמי משמאל,כעדות לדמם דרגה 1 שנספג.רקמת המח הפריונטריקולרית תקינה.כמות הנוזל האקסטרה אקסיאלי תקינה.היום לא הודגמו ההסתיידויות בלנטיקולוסטריאטום.רציתי לדעת בבקשה מה זה אומר?האם מה שנמצא באולטרסאונד ראש הראשון נעלם?ומה זה אור ציסטה סב אפנדימלית?האם צריך להיות בהמשך מעקב?אני מאוד מודאגת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראש - תגובה
צביה קרל17/05/2011שלום.
ציסטה אומרת שיש חסר של תאי מח, חוץ מזה כלום.
ממצאים כאלו יכולים להיות חסרי משמעות ולפעמים העלי משמעות. חשוב מאד לדעת איך הילד מתנהד, ולכן צריך לשאול שאלות אלו את הרופאים שמטפלים בתינוק ובודקים אותו יום יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה מודאגת מאוד
א17/05/2011שלום בהמשך לתשובתך רציתי לדעת לאיזה רופא עליי ללכת מספיק רופא ילדים?כמו כן איזה השלכות יכולות להיות חס וחלילה במידה והציסטה היא כן בעלת משמעות ועל איזה התנהגויות זה יכול להשפיע?
אני מאוד מודאגת ומדה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה מודאגת מאוד - תגובה
צביה קרל19/05/2011רופא ילדים זה מצוין. עדיף רופא שגם מומחה בפגים. יש כאלו בכל קופות החולים.
קשה לנבא על אילוהתנהגויות זה ישפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא מחייכתמיכל15/05/2011
ביתי בת חודשיים + 13 ימים (גילכרונולוגי), נולדה בשבוע 35 במשקל 2.5 ק"ג עקב ריבוי מי שפיר (בסקירות לא נתגלתה בעייה כלשהי), לידת מלקחיים
כיום שוקלת כ- 5.5 ק"ג, הנקה מלאה
מרימה יפה ראש בשכיבה על הבטן ואפילו הצליחה להתהפך מס' פעמים מהבטן לגב
שמים לב שהיא שומעת טוב וגם עוקבת בעניים אחרי תנועות אך אני מודאגת מאוד שהיא עדיין לא מחייכת, , האם יש להתייחס לגיל המתוקן ולהפיחת 5שבועות מהגיל האמיתי שלה? עד מתי לחכות ולפנות לרופא בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לא מחייכת - תגובה
צביה קרל17/05/2011הי מיכל.
חייבים להתייחס לגיל המתוקן. תני לה זמן והיא תתחיל לחייך. דברו אליה הרבה, חייכו אליה, והיא תחזיר לכם חיוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו רציניאמא מודאגת15/05/2011
היי!
נולד לי תינוק פג בשבוע 29+4 והוא עדיין נמצא בפגייה. הייתה לו פליטות ורפלוקס אבל כשהחליפו לו חלב (מסימילאק עם קורנפלוור לאינפימיל AR) הוא הפסיק להקיא וחזר לעצמו. היה אמור להשתחרר כשהתחיל לאכול דרך הפה, אבל באותו יום (היום של השחרור) הוא עשה כמה אירועים קשים , מביניהם תרגיל אחד ירד בו דופק לב ל60. שמתי לב שבאותו יום התינוק שלי היה מאוד חיוור ונראה עייף מאוד, אחרי שעשו לו בדיקות התברר שיש לו אנמיה של פגים, ואז הוא קיבל שתי מנות דם (באותו שבוע) אך הייתה לו עוד שני מקרים קשים של אפניאה והפסקות נשימה. מרגע שזה קרה אני מאוד מודאגת ובוכה ומתפללת כל הזמן שזה לא יקרה שוב. הרופאים מאוד ניחמו ועזרו לי ואמרו לי שהתינוק שלי בסדר גמור עכשיו. והאחיות הסבירו לי שאין סיכוי שהתינוק ילך הביתה חולה ועייף ויעשה הפסקות נשימה בבית. אבל אני עדיין לא בטוחה, כי שמתי לב שהדופק שלו במוניטור מתנדנד בין 120 -100 כאשר התינוקות האחרים המוניטור שלהם מראה משהו אחר (לרובם 140-160) שאלתי את האחיות אם זה נורמלי והן הסבירו לי לא להסתכל על התינוקות האחרים(לכל אחד יש לו מחלה שונה) ודווקא אין מה לדאוג כי כשהתינוק יושן, הדופק נמוך. אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שיש משהו לא בסדר, ושמישהו צריך לשים לב לזה אבל כולם חושבים שאני עדיין בהלם ממה שקרה ושאני צריכה להפסיק לדאוג.אני ממש מודאגת, אנא תעזרי לי בבקשה, אני מיואשת וקשה לי עם כל מה שקורה עם התינוק שלי, האם הדופק שלו בסדר? האם אני צריכה לדאוג? האם אני צריכה לדווח לרופא על זה? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו רציני - תגובה
צביה קרל17/05/2011אמא מודאגת שלום.
את מתארת את התלאות האופיניות להרבה מאד פגים והוריהם. ככל שהתינוק גדל, הדופק הבסיסי יורד, בזמן שינה יכול להגיע ל100 וגם ל90. זה תקין לגמרי. אני מבינה את הדאגה, אבל ככל שהוא גדל ומתחזק, הארועים האלו פוחתים. אם את ממש מודאגת את יכולה לבקש מהרופא מוניטור ביתי.
עוד המלצה חמה- תעשו קורס החייאת תינוקות- זה ממש יעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה של האכלה מהפהשרון12/05/2011
לפני 3 שבועות ילדתי את בני הראשון בשבוע 31 משקל 1630.
כרגע הוא עדיין בפגייה מתקדם ממש יפה, ולאחרונה התחיל לאכול מהפה.
לעיתים אוכל את כל המנה (38 סיסי) לפעמים רק חצי או יותר. (מדובר בחלב אם).
ארעו 2 מקרים בהם הוא השתנק בזמן האכלה מבקבוק הוריד דופק ואפילו נזקק למשב של חמצן כדי להעלות סטורציה.
רציתי לדעת האם זה אופייני כאשר מתחילים האכלה מהפה? ועד מתי עלולים לקרות אירועים מהסוג הזה? האם עלול לקרות גם בבית כאשר הוא ישתחרר???
אציין כי מרגע שנולד נשם בכוחות עצמו ולא היו בעיות עד כה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה של האכלה מהפה - תגובה
צביה קרל13/05/2011הי שרון.
ארועים מסוג זה הם אופיניים מאד לפגים. מערכת הבליעה עדיין לא בשלה. היא מגיעה לבשלות בערך בגיל 34 שבועות, אבל יש צינוקות שצריכיפ קצת יותר זמן. סביר להניח שתוך כשבוע הארועים האלו יפסקו. בכל מקרה לא ישחררו אתכם עד שהרופאאים יהיו בטוחים שהתינוק כבר בשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים ומזוןדנה11/05/2011
שלום רב,
ילדתי לפני 3 חודשים פג מהמם בשבוע 27+3 במשקל 1 ק"ג ובחסדי חסדים וניסים גלויים הוא עבר מהלך תקין בפגייה. נשם לבד מיום היוולדו ללא סיבוכים. ממשיכים לקוות שהכל יתפתח כראוי גם בהמשך.
גיל מתוקן - כיום הוא בן 0... רק נולד. ב"ה שוקל 4 ק"ג.
שתי שאלות:
1. הוא עדיין מגלגל עיניים, מעט פוזל לפעמים ולא מישיר מבט. האם זה תקין, או כדאי לדאוג? אנחנו בקשר רציף עם המכון להתפתחות הילד.
2. אני שואבת לו חלב, אך מכיוון שאין לי מספיק אני מוסיפה גם תרכובת מזון לתינוקות. בהמלצת הפגיה הוא אכל ניאושור, אך ממש לא הסתדר עם התרכובת הזו ופלט אותה בכמויות. האם אפשר לנסות תרכובת אחרת? האחות הראשית בפגיה אמרה לי שהוא כבר יכול לאכול מטרנה או סימילאק רגילים מס' 1. האם עדיף לתת לו את סימילאק אדוונס או מטרנה אקסטרא קאר או שזה לא בעל חשיבות? אני מרגישה מעט אבודה בקטע הזה.
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד השאלה
דנה11/05/2011אני לא ממש יודעת להסביר לגבי העיניים. זה יותר פזילה לעיתים וחוסר מיקוד של העין בצורה ישירה. ד"ר לוינגר בדק אותו בפגייה ואמר שהכל תקין ב"ה. האם יש סיבה לדאוג? אותי זה קצת מלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוד השאלה - תגובה
צביה קרל12/05/2011דנה שלום.
לתינוקות, עד גיל חצי שנה, יש לפעמים פזילה וחולשה שלשרירי העיניים,שחולפת מעצמה. אצל פגים, כמו שאת בטח כבר יודעת, הכל יותר קיצוני. כרגע לא נראה לי שיש מקום לדאגה. כמובן שחשוב להמשיך מעקב של רופא עיניים.
בענין האוכל. אין חשיבות לפורמולה שתבחרי. הן מאד דומות בהרכבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שבוע 33 - קיסרי או זירוז?עירית10/05/2011
בימים האחרונים התגלה אצלי סרטן השד. אני בת כמעט 38, בשבוע 32+3. הרופא המליץ ליילד את התינוק מוקדם ככל האפשר על מנת לאפשר את ניתוח כריתת השד והתחלת כימותרפיה.
האם יש עדיפות לצורת היילוד? האם זירוז עדיף על קיסרי או ההיפך? ומבחינת ההתאוששות של האם לאחר שניהם - מה עדיף? האם התינוק יצטרך לשהות בפגיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה שבוע 33 - קיסרי או זירוז? - תגובה
צביה קרל11/05/2011עירית היקרה,
יש יתרונות וחסרונות לשתי השיטות. לא אוכל להמליץ על שיטה מסוימת.
תינוק בשבוע 33 בדרך כלל צריך להגיע לפגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)