מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיוך ראשוןיעלי23/03/2011
היי יש ל תאומים בני כמעט 3 חודשים כרנולוגי, וכמעט חודש מתוקן. נולדו בשבוע 34+3.
מתי אני אמורה לראות חיוך אמיתי ולא רפלקס של חיוך שלפעמים יש להם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך ראשון - תגובה
צביה קרל25/03/2011חיוך חברתי מופיע בערך בגיל חודש וחצי מתוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד מבטכרמל21/03/2011
אשמח אם תוכלי להסביר מה הכוונה במיקוד מבט .
בני בן 4 וחצי חודשים , שלושה חודשים מתוקן (נולד בשבוע 33 ) , לעיתים הוא ממקד מבט אליי למשך דקה או שתיים ולאחר מסיט את המבט.
הוא מחייך וצוחק .
כיצד באמת יודעים אם הוא באמת ממקד מבט או לא ? אני לעיתים בתחושה שהמבט שלו עדיין מאוד "מפוזר" . כמו כן הוא בועט בידיים וברגליים בצעצועים תלוים , אינו מגיש יד לצעצוע או אוחז אותם. הוא כן מחבק את החיתול שלו וצעצועים רכים.
אשמח לתשובתך
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד מבט - תגובה
צביה קרל25/03/2011אתה אומר להוא ממקד מבט לפעמים. כשתינוק מסיט את מבטו סימן שקשה לו לקלוט כרגע. נצלו את הרגעים בהם הוא ממקד מבט כדי לדבר אליו ולתת לו גרויים לשמיעה וראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני אוכל אצל פגיםמורן19/03/2011
שלום
התאומות שלי בנות שלושה וחצי חודשים כרונולוגי, נולדו בשבוע 33. במשקלים 1.490 ו 1.670
כיום שוקלות קרוב ל 5 קילו.
במהלך היום הן אוכלות כל 3-4 שעות ובימים האחרונים החלו לישון לילה שלם מבלי לקום לאכול באמצע.
רציתי לדעת, לאור העובדה שהן פגות שנולדו במשקל נמוך, האם זה בסדר שאינן אוכלות במשך 6-8 שעות? האם עלי להעירן באמצע הלילה לאכול?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מורן21/03/2011יש לילות שהן ישנות 9-10 שעות.
האם זה לא מסוכן לא לאכול כל כך הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
צביה קרל25/03/2011אם הן עולות במשקל, תגידי תודה ותמשיכי לישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני אוכל אצל פגים - תגובה
צביה קרל25/03/2011מכיוון שהן שטקלות כבר 5 קילו אין צורך להעיר אותן בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק לפגיעל19/03/2011
אולי אתם יודעים איפה אפשר למצוא בקבוק לפג עם פטמה מגומי מהסוג שיש בבי"ח הפטמה האדומה? או רק את הפטמות האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק לפג - תגובה
צביה קרל25/03/2011את הפטמות האדאמות בית חולים מקבל מחברת סימילק, והן לא למכירה. פעם היו לגרבר פטמות גומי צאד דומות . אפשר לבדוק בסופר פארם.
אני בטוחה שאם תבקשי מאחיות הפגיה יתנו לך כמה פטמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברדיקרקדיות טיפול בדרליןלללל18/03/2011
בני נולד בשבוע 34+5 היה לו הפרעות קצב הדופק היה קופץ מעל 220 החליטו לתת לו טיפול בדרלין במינון של 1.1 מאז יש לו ברדירדיות שביומיים האחרונים הוא משתלט עליהם לבד במינון של 3-4 פעמים ביום.
מתי זה ייפסק האם יש קשר לדרלין?
שוקל 2980 ועלה יפה כל יום במשקל בכל זאת אני ואשתי לו שקטים בגלל הברדיקרדיות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברדיקרקדיות טיפול בדרלין - תגובה
צביה קרל25/03/2011ככל שהתינוק גדל, קצב הלב הבסיס יורד. עד כמה אתם מגדירים ברדיקרדיה? כדאי להתיעץ גם עם הקרדיולוג המטפל בכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון תאומים מונואמיניוטיםאורלי18/03/2011
הובהר לי כי זה הריון מסובך מאוד וברמת סיכון גבוהה מאוד,כמו כן הוסבר לי שיולדים בממוצע בסביבות שבוע 30.
רציתי לדעת מה זה אומר לגבי משקל התאומות, זיהומים וסכנות,סיכויים לחיות בשבועות אלו,משך השהות בפגיה,והאם גם אני מתאשפזת בתקופה שהן תהיינה בפגיה, או שאני מגיעה כל יום.....
בבקשה תעני לי על השאלות האלה... יש לי פגישה עם פרופסור בעוד שבועיים,ועד אז אנחנו במתח מחוסר הידיעה.
תודה וחג פורים שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון תאומים מונואמיניוטים - תגובה
צביה קרל25/03/2011פגים בשבוע 30 מוגדרים אצלנו כפגיםן בינוניים. אני מעריכה שאם את בסיכון גבוה תקבלי זריקות להבשלת הריאות, כדי לתת להן סיכוי טוב יותר לריאות בשלות.\
מערכת החיסון של העובר מתחילה להתפתח בשליש האחרון של ההריון, מה שאומר שפגים בשבוע 30 נולדים עם מערכת חיסון לא מפותחת ויש להקפיד יותר על מניעת זיהומים. הסיכוי לחיות חיים טובים הוא די גבוה. התקופה של האישפוז בפגיה היא קשה, מלאת דאגות ומשברים.
יכולים להיות סיבוכים שקשורים לנשימה, עיכול, עיניים, שמיעה, זיהומים ועוד.
מנסיוני, בשבוע 30 הסיכויים לא רעים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתאומים
יעל08/04/2011שלום,
גם לי יש תאומים מהסוג שלך גם אני הייתי בהריון בסיכון גבובהה.אל תדאגי הכל יהיה בסדר.לפעמים הרופאים נותים להפחיד מהריונות כאלה.אשמח לענות לך על כל השאלותמ שיש לך .
איך קוראים לפרופסור שנפגשת איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט מוטורי בשינה והרדמותסשה18/03/2011
שלום,
הבת שלנו בת 4 חודשים כרונולוגי, כמעט 3 חודשים מתוקן (נולדה שבוע 34).
בשבוע האחרון פותחת פערים יפים בלילה, ישנה 5-6 שעות, אוכלת, ישנה עוד 3 שעות, אוכלת ועוד 2-3 שעות. אני מניקה מלא.
אבל - היא התחילה לנופף הרבה יותר בידיים וברגליים עד שהיא נרדמת. אנחנו שמים אותה במיטה כשהיא מנומנמת, וכמעט תמיד מתחילה להתנועע בתזזיתיות. לפעמים גם פותחת עיניים ולפעמים שמה אצבע בפה, מאוד אוהבת למצוץ אצבע וכך גם מרדימה עצמה. עד כמה שידוע לי טבעי שתינוקות זזים בשלב השינה הראשון אבל זה יכול להימשך 45 דקות בהן נראה כאילו היא עדיין לא ממש ישנה. לפעמים גם בלילה משתוללת ככה - קשה לי להגיד לכמה זמן כי זה לא תמיד מעיר אותי - ולפעמים גם חוזרת לישון. בדר"כ הדפוס הוא שהיא מנופפת בגפיים, נרגעת לדקה, שוב מנופפת - ולאט לאט ההפסקות בין ההשתוללויות נהיות גדולות יוצר עד שנרגעת וישנה עמוק. היא גם זזה לה מצד לצד במיטה ובדר"כ נצמדת למגן מיטה בדופן אחת.
היא כמעט לא בוכה בלילה - גם כשאני קמה להניק אותה זה רק בגלל שאני קולטת שהיא כבר המון שעות לא אכלה ושוכבת לה שם ומוצצת את השמיכה או מגן המיטה... (היא ישנה איתנו בחדר ב"מיטנת" נצמדת למיטה).
האם חוסר שקט כזה מעיד על בעיה כלשהי? לפעמים זה נראה ממש לא נעים, למרות שהיא לא בוכה.
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שקט מוטורי בשינה והרדמות - תגובה
צביה קרל25/03/2011תוכלי לנסות לעזור לה על ידי עיטוף. ישנן שמיכות שמתאימות וטכניקות של עיטוף שיכולות לעזור לה להרדם בלי התנועות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי פעילה מאד בזמן שינה...
hila21/06/2011שלום צביה.
אני אמא טריה לפגית שנולדה בשבוע 29 (משקל 1,410) כיום בת 7.5 חודשים כרונולוגי 5.5 חודשים מתוקן. כיום משקלה 7 ק"ג.ללא סיבוכים מיוחדים בפגיה!
מתפתחת מאד יפה - מחייכת המון, מרימה ראש, משחקת במובייל, מעבירה צעצוע מיד ליד...
לאחרונה השינה שלה מאד "פעילה" והיא מניעה את הגפיים בעיקר הרגליים בזמן השינה המון. לעיתים אף בוכה מעט ולא תמיד מצליחה לחזור לשינה. מוצץ עושה את הטריק ללא ספק... אבל 6 פעמים לקום בלילה + פעמים האכלה זה קצת קשה.
לשאלתי: האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להרגיע אותה למעט להרים כמובן בזמן השינה. אגב.. כשמכסים אותה היא עוד יותר פעילה ומנסה להסיט מעלה את השמיכה (ניסיתי גם שמיכה קלילה ביותר - לא עובד).
תודה רבה על תשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי פעילה מאד בזמן שינה... - תגובה
צביה קרל23/06/2011הי
לא מספיק לכסות, צריך ממש לעטוף אותה כדי שתרגעש בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםמורן15/03/2011
שלום
ילדתי תאומות בשבוע 33. גיל כרונולוגי כיום שלושה וחצי חודשים.
אחת הבנות סובלות מגזים קשים החל מגיל חודש ועד היום. בנוסף סובלת מריפלוקס
עד לפני שלושה שבועות הייתה בוכה כל לילה (כל הלילה) מהתקפי גזים קשים. לאחרונה ישנה רוב הלילה. אני חוששת שאינני מזהה את מקור הכאב, בלילה הילדה ישנה ובמהלך הבוקר ואחר הצהריים נתקפת בכאבים ובבכי שבאים בגלים.
1) אני חוששת שאולי איני מזהה את מקור הכאב. האם יכול להיות שגזים עוברים מזמן הלילה לזמן היום?
2) מתי יעברו הגזים? האם העובדה שהיא פגית או שהגזים התחילו מאוחר יחסית תגרום לגזים להמשך יותר מהרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
צביה קרל25/03/2011הי מורן.
יתכן שאלו גזים, אבל כדאי לבדוןק עם רופא ילדים אם אין מקור אחר לכאב. רפלוקס יכול לגרום לצרבות ולדלקת בושט. האם היא מקבלת טיפול לרפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכליעלי14/03/2011
היי,ילדתי תאומים בן ובת לפני כחודש וחצי בשבוע34+3 , כיום הם במשקל של 3800 כל אחד.
אני נותנת להם 90 CC מטרנה סנסטיב לפגים ,האם זה מספיק ?? האם לפי המשקל הנ"ל אני צריכה לתת יותר או אולי אפילו פחות. הם מתעוררים לי בבכי עוד לפני שעוברות ה-3 שעות. האם מותר לתת להם לאכול לפני תום ה-3 שעות או לנסות להחזיק אותם ???
דבר נוסף,הבן שנולד שני כל הזמן באי שקט,הוא לא יכול לישון יותר משעה וחצי רצופות,הוא מתעורר ומתחיל לצרוח . כל רגע שהוא ער הוא בוכה בהיסטריה .אפשר לומר שהוא אינו יכול להיות ער בלי לבכות. האם זה נראה לך תקין שהוא כל הזמן בוכה ??? בנוסף גם שהוא ישן הוא משתולל תוך כדי שינה,הוא מתחיל לזוז עם הידיים והרגליים.
אודה לך על תשובתך,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל - תגובה
שירה קראוטהמר15/03/2011הי ליאת,
90 מ"ל כל שלוש שעות, נשמע סביר בהחלט. לגבי להעלות להם בכמות ו/או להאכיל באופן תדיר יותר, אני הייתי ממליצה להתיעץ עם רופא. לעיתים האי שקט לא קשור באוכל, אבל האוכל מרגיע מהר.
יחד עם זאת האכלת יתר עלולה לגרום לעוד יותר אי-שקט , בגלל כאבי בטן וכיו'.
לגבי הערות והשינה הלא שקטים של בנך, תחילה כדאי לדבר עם רופא כדי לשלול בעיות רפואיות כמו- ריפלוקס וכיו'. ברגע ששללתם בעיות רפואיות יש מגוון של אפשרויות להקל על האי שקט שלו. תתחילו בסדר יום. לא נוקשה אבל זורם, זה מפחית אי- שקט ומרגיע מאוד תינוקות, תקפידי שיישן מספיק במהלך היום והלילה. בגיל שלו הוא זקוק לכ-15 שעות שינה ביממה. לשינה אני ממליצה לכרבל/ לעטוף אותו בשמיכה - זה מפחית את תנועתיות הידיים והרגליים, ומאפשר שינה שלווה יותר.
ותקפידו על טקס שיה שקט ומרגיע לפני השינה.
בהצלחה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג אחד מתאומיםמעיין13/03/2011
ילדתי ביום שישי האחרון תאומים אחד במשקל 2.020 והשני במשקל 2.400 הקטנטן שנולד במשקל 2.400 הוכנס לפגיה עקב מצב של ריאות א בשלות מספיק. נתנו לו חומר להבשלת ריאות וכרגע - יום ראשון בבוקר המצב שלו יציב אך הוא מחובר למכונת הנשמה כעזרה לנשימה שלו. לא כל כך הבנתי מה בדיוק קרה כאן - אמרו לי שזה מצב ידוע שקורה בלידה מוקדמת של תאונים (שבוע 35 + 4 ). התאום השני נמצא בהשגחה עקב מצב של חום גוף (נמצא בעריסה מחוממת ולא כל כך אוכל כמו שצריך. האם הכל יסתדר? אני צריכה קצת הסברים כי לא בדיוק מסבירים לי מה קורה כאן.
אשמח לתגובה מהירה
בריאות ושבוע טוב
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג אחד מתאומים - תגובה
צביה קרל14/03/2011מעיין היקרה מזל טוב.
אומנם, כל מי שנולד לפני שבוע 36 להריון הוא פג. המשמעות של להיות פג אומרת- כל מערכות הגוף לא בשלות. אצל התאום הגדול יותרזה מתבטא בעיקר בחוסר בשלות של הריאות. ואצל הקטן יותר- בחוסר יכולת לשמור על חום הגוף.
חוסר הבשלות הריאתית- RSD הינה תופעה מוכרת מאד בפגיה. מחסור בחומר שנקרא "
סורפקטנט" גורמם לתינוק להתקשות בנשימה. אנחנו נותנים סורפקטנט בהזרקה ישירה לריאות וכך עוזרים לתינוק להתגבר על הבעיה. לךפעמים יש צורך במתן מנה או שתיים נוספות של סופקטנט.
אני בטוחה שאם תבקשי הסבר מהרופא המטפל בתינוקך הוא ישמח לפרט את המצב המדויק של בנך.
בסך הכל לא נשמע לי שהמצב גרוע כל כך. בדרך כלל פגים, שנולדים יחסית גדולים , מצבם הבריאותי מסתדר תוך כמה ימים, ואם תצליחו להתחמק מבעיות נוספות (כמו זיהומים), תגיעו הביתה תוך שבוע שבועיים ולאט לאט, עם הרבה סבלנות, הכל יסתדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגים תאומים
מעיין19/03/2011תודה על התגובה - יש לי שאלה נוספת, התאום הקטן עצמות הגולגולת שלו התחברו בצורת משולש ואמרו לי שיש צורך לנתח אותו בגיל 3 חודשים. מה בעצם זה אומר? אמרו לי שזה בעיקר קוסמטי ובנוסף יתן למוח מקום להתפתח כמו שצריך. הכל יהיה סדר? כמו כן הוא לא עולה במשקל כמו שצריך למרות שהתחילו לתת לו קלורין בשילוב עם חלב אם. האם כדאי להפסיק את מתן חלב האם ולהשאר רק עם הקלורין?
תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגים תאומים - תגובה
צביה קרל25/03/2011אומנם, אם ינתחו בגיל שלושה חודשים יהיה למוח מספיק מקום לגדול. לא יודעת לענות על השאלה אם הכל יהיה בסדר, כי אני לא מכירה מספיק את המקרה ואף פעם אנחנו לא יודעים אם באמת הכל יהיה בסדר.
לגבי חלב האם לט נממש לי שכדאי להפסיק. סימכי על הרופאים. יש עוד תוספות שאפשר להוסיף לחלב כדי להעלות אותו במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חלב אם לפגיתאנה12/03/2011
ביתי נולדה בשבוע 29 + במשקל 1160, כיום היא בשבוע 37+ ושוקלת בערך 2440,
היא מקבלת את חלב האם שלי בבקבוק. בשחרור מהפגיה לפני 5 ימים היא קילה 45 מ"ל, לאחר יממה בבית ראיתי שזה כבר לא מספיק כי היא התקשתה להרדם והתעוררה בבכי כשעה ואפילו יותר לפני שעת האוכל.שלשום נראה לי שזה עדיין לא הספיק לה וגם לא היתה לה יציאה במשך שלושה ימים, ניגשתי לאחות בטיפת חלב והיא המליצה להעלות ל60 מ"ל. ביממה האחרונה היא אוכלת בשקיקה 60 מ"ל בכל ארוחה, היא שבעה אך ניראה שסובלת יותר מגזים ואני דואגת שהמינון גבוה מידי.
השאלה שלי היא האם הכמות גבוהה מידי בשבילה והאם זה יכול להיות מסוכן למרות שהיא אוכלת את הכל עם תיאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון חלב אם לפגית - תגובה
צביה קרל12/03/2011אנה היקרה.
המינון ממש לא מוגזם. אם התינוקת סובלת מגזים אפשר לעזור לה על ידי טכניקת עיסוי בטן. אם הילדה רעבה אל תחששי לתת לה אוכל. הייתי שוקלת לנסות לעבור להנקה במקום בקבוקים ואז היא תינק כרצונה ותווסת את כמות החלב לפי הרעב שלה. וגם יש סיכוי שכמות הגזים תפחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנה12/03/2011תודה על תשובתך המהירה, מאוד הרגעת אותי,
אני אשקול לעבור להנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
צביה קרל14/03/2011בהצלחה!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עינייםיעקב09/03/2011
האם תופעת גלגול עיניים אצל פגים יכולה להיות סימפטום למשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים - תגובה
צביה קרל10/03/2011גלגול עיניים יכול להיות ביטוי של כל מיני דברים,
לפעמים רק חוסר בשלות. צריך להתייעץ עם רופא או אחות שמבינה בפגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטן במטרנהיעלי08/03/2011
היי רציתי לדעת האם במטרנה סנסיטיב לפגים יש גלוטן ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן במטרנה - תגובה
צביה קרל09/03/2011למיטב ידיעתי לא, אבל כדאי לבדוק במרכז המידע של מטרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מוצקיםשלום07/03/2011
הי ביתי בת 10 חודשיים כרנולוגי 8מתוקן מסרבת למוקים ניסיתי לתת תפוא גזר טחו לא מוכנה ניסיתי פרות בננה ותפוח עץ לא רוה שבוע שעבר ק'ניתי גרבר תפוח עץ עושה פרצוף של מקיאה חשבתי גרבר בגלל המחית אולי היא תאהב אבל כלום מה עושים יש לי ביקורת בהתפתחות הילד רק באפריל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מוצקים - תגובה
צביה קרל09/03/2011הי
יתכן שיש לילדה בעיה מוטורית ו/או תחושתית באזור הפה והלע. כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם ולבקש הערכה של ריפוי בעיסוק (כן, הם מטפלים בכאלו בעיות), או קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח בין ארוחותנירה05/03/2011
התנוקת שלי שוחררה מהפגיה לפני מספר שבועות, עדיין לא שוקלת 3 קילו. נאמר לי שעד משקל 3 קילו יש להעיר כל 3 שעות למתן ארוחה, גם בלילה. הבעיה היא שלפעמים עד שהיא אוכלת ונרדמת כבר צריך להעירה לארוחה הבאה, ואז היא לא רגועה ופולטת.
שמתי לב שאם אני לא מעירה אותה ונותנת לה עוד חצי שעה לישון הכל מתנהל טוב יותר היא ישנה יותר, רגועה יותר ואוכלת יותר. מדוע זה חשוב המרווח של 3 שעות? האם אפשר להמשיך במרווח גדול יותר של 3.5-4 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווח בין ארוחות - תגובה
צביה קרל06/03/2011אם היא קרובה ל3 קילו את יכולהלתת לה לישון יותר בלילה. ביום עדיין כדאי להעיר כל שלוש שעות.אם היא אוכלת הרבה זמן. הגבילי את זמן הארוחה לחצי שעה, וגם היא לא מסיימת את כל המנה זה לא נורא. כשהיא תהיב רעבה היא תאכל.
שימי לב שיש טיטולים רטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)