מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקלאתי27/08/2010
תינוקת שנולדה בשבוע 36 במשקל 2610 ק"ג.
שוחחרת ממלונית בית החולים כעבור 5 ימים במשקל 2345 ק"ג.
שקילה ראשונה בטיפת חלב ,בת 6 ימים , 2350 ק"ג.
שקילה שניה בטיפת חלב, כעבור 3 ימים , 2580 ק"ג.
התינוקת יונקת בלבד, 10-11 פעמים ביממה. יש כ- 3 יציאות ביום.
למה צריך לשים לב ? הרי היא כמעט פגה ? (כלכלה, לבוש, עירנות, בכי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
שירה קראוטהמר29/08/2010הי אתי,
נשמע שהתינוקת שלך עולה יפה במשקל.
שימו לב לשמירה על חום גוף. תלבישו אותה בצורה מתאימה לסביבה בה היא נמצאת- חדר ממוזג להוסיף שכבת לבוש, חדר לא ממוזג בגדים קלים יותר. לא לכוון מאוור עלה, ומזגן שלא יכוון עלה זרם של אויר קר.
תמשיכי לעקוב אחר המשקל שלה וההתפתחות בטיפת חלב. כמו כל תינוק.
מעבר לזה לא נשמע שיש צורך במעקבים מיוחדים. אם יהיה יפנו אותך מטיפת חלב,
בהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההתנהגות קשורה לפג?סיון24/08/2010
בוקר טוב,
בהמשך לשאלתי על בני שנולד בשבוע 36 במשקל 2.450
התינוק שלי כל הזמן בוכה ורוצה להיות על הידיים.
בקושי מוכן להיות 10 דק' בעגלה / מיטה / לול.
גם על הידיים זה בתנועה ונענוע ולא חלילה שאני יושבת על כסא.
לי נראה תמיד שהוא עצבני, חסר סבלנות וזקוק כל הזמן להפעלה וגירויים.
האחות בטיפת חלב אמרה שזה בגלל שהוא נולד קטן.
הוא מסתגל להיותו מחוץ לרחם, הוא קטן וקשה לו.
הוא בוכה כל היום... זה לא היה כך בתחילה אלא משהו שהחל משבוע 3
והולך ומחמיר.
האם זה האופי שלו? האם זה פינוק? האם זה כי הוא נולד קטן?
אני פשוט לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות איתו.
כל שעות העירות שלו הם קשות ואני אפילו לצאת לטייל בעגלה לא יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות.....
שירה קראוטהמר24/08/2010הי נוי,
אני מתארת לעצמי לפי מה שתיארת, שהימים קשים, לך ולו.
האי- שקט הזה יכול להיות אופי, אבל זה גם יכול להיות קושי בויסות עצמי/ ויסות חושי. שאולי לזה התכוונה האחות בטיפת חלב. תבררי לגבי אפשרות של חות ליווי התפתחותי של צעד ראשון (אני מכירה כמה מדריכות מעולות!!!) או טיפול בשיטת ורדי. יש עוד כל מיני גישות ושיטות.
תבדקי מה מתאים לכם ומה נראה לך שיכול להתאים לתינוק שלך. אבל , תנסי לראות. כי הרבה פעמים אם נעבוד קצת עם תינוק זה ישפר את המזג שלו, ויקל על כולכם!
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונים...
סיון24/08/2010אפשר לקבל שמות למדריכות / אחיות מומלצות לליווי התפתחותי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונים
שירה קראוטהמר26/08/2010את מוזמנת ליצור איתי קשר ואני אפנה אותך הלאה.
יום טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףקריס23/08/2010
שלום,האם חום של 37.2-37.4 נחשב לחום אצל תינוקות?לאחרונה(שבועיים אחרונים)זה החום גוף של התאומים שלי.הם עברו ניתוח לפני שבועיים (בקע+ברית).הכל נראה תקין(היינו בביקורת).הם בני 4 וחצי חודשים כרונולוגי וחודשיים וחצי מתוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
שירה קראוטהמר23/08/2010הי קריס,
"חום" אצל תינוקות מוגדר מ- 37.8 מעלות ומעלה.
החום שציינת הינו חום גוף תקין. אומנם בסקלה הגבוהה יותר אבל לא מעל לגבול התקין. יכול להיות שבגלל המזג אויר החום גוף קצת גבוה, גם מקום המדידה משפיע.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות אצל פגיםקריס22/08/2010
שלום התאומים שלי נולדו בשבוע 29+1 במשקלים 1 ק"ג ו1.200.היום בני 4 ח' וחצי כרונולוגי וחודשיים וחצי מתוקן.השאלה שלי היא:בגיל זה מה אמורה להיות ההתפתחות המוטרית שלהם?מה הם אמורים כבר לעשות?לחייך להתהפך?להחזיק חפצים.אודה לתשובה על מנת לדעת האם ההתפתחות שלהם תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירה קראוטהמר22/08/2010שלום קריס,
ע"פ הטבלאות של טיפת חלב תינוק ממוצע בן חודשיים וחצי: מרים ראש בשכיבה, עוקב במבט אחרי חפץ נע, מגיב לקולות חזקים, מחייך בתגובה לגירוי. תפיסת חפץ - זה לקראת גיל 3-4 חודשים, והתהפכות לקראת גיל חצי שנה.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג?סיון22/08/2010
שלום
ילדתי בשבוע 36 תינוק 2.450 ק'.
זה אחוזון 22.
בית חולים הגדיר אותו כפג.
היום הוא בן 7 שבועות ובאחוזון 30 , למרות שהוא עלה 2 ק'!!!
שזו עלייה מאד מאד מהירה.
איזו השפעה יש למשקל הלידה ולשבוע שבו נולד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג?
שירה קראוטהמר22/08/2010שלום נוי,
יש בעצם 2 פרמטרים לקביעת "פגות".
1) משקל
2) גיל הריון בלידה
בעיקרון תינוק שנולד לפני שבוע 37 נחשב כפג. ולרוב מתחת למשקל של 2-2.2 ק"ג- תלוי בבית חולים.
יכול להיות שהתינוק שלכם הוגדר פג בגלל שבוע הריון.
אין ספק שמחינת משקל הוא עולה יפה- לפי מה שרשמת, הוא גם עולה במשקל וגם עולה באחוזון- שזה יפה מאוד!
יכול להיות שבגלל שבוע ההריון יהיה לו קצת עקוב בהתפתחות, ולכן הוא הוגדר כפג....
לעומת זאת ישנם תינוקות שנולדים בשבוע 36 ומתפתחים בצורה תקינה לחלוטין.....
בהצלחה רבה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מתאים לפג?
סיון22/08/2010תודה.
התינוק שלי כל הזמן בוכה ורוצה להיות על הידיים.
בקושי מוכן להיות 10 דק' בעגלה / מיטה / לול.
גם על הידיים זה בתנועה ונענוע ולא חלילה שאני יושבת על כסא.
לי נראה תמיד שהוא עצבני, חסר סבלנות וזקוק כל הזמן להפעלה וגירויים.
האחות בטיפת חלב אמרה שזה בגלל שהוא נולד קטן.
הוא מסתגל להיותו מחוץ לרחם, הוא קטן וקשה לו.
הוא בוכה כל היום... זה לא היה כך בתחילה אלא משהו שהחל משבוע 3
והולך ומחמיר.
האם זה האופי שלו? האם זה פינוק? האם זה כי הוא נולד קטן?
אני פשוט לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות איתו.
כל שעות העירות שלו הם קשות ואני אפילו לצאת לטייל בעגלה לא יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מתן ברזל לתינוקהילה18/08/2010
שלום,
הבן שלי בן 8.5 חודשים (מקבל חלב אם שאוב) - בגיל 4 ח ניסיתי לתת לו ברזל (פריפל) - יומים לאחר מכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו והיה עושה אחת ל- 10 ימים ויותר . בהמלצת רופאת הילדים הפסקתי לתת לו ברזל ומאז הסתדרה כיבתו . אני מודאגת לגבי הפסקת הברזל . מבקשת עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ברזל
שירה קראוטהמר22/08/2010הי הילה,
אני יכולה להבין את הדאגה. אבל לא קבלת את ההחלטה על דעת עצמך, אלא בהתיעצות עם הרופאה שלכם.
תמשיכי להיות איתו במעקב.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פג וחששותמעיין18/08/2010
שלום רב,
רציתי לדעת מתי ילד מתחיל להבין כשמדברים אליו, כלומר כשאומרים לו "תן לי" "קח" "בוא" מתי הוא באמת מבין ומבצע? מה הגיל פחות או יותר?
בני נולד בשבוע 28 וכיום הוא בן שנה וחודשיים כרונולוגית, האם זה גיל שהוא אמור להתחיל להבין כשאומרים לו "תן לי" או "נשיקה" או "כפיים" וכו'?
כי עושה רושם שהוא לא ממש מתעניין בנו כשאנחנו אומרים לו הוא מתעלם מאיתנו וממשיך לשחק בדברים שלו.
לפעמים הוא מסתכל עלינו ופשוט זורק משהו לכיוון בלי קשר, האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה?
לפעמים הוא מכווץ את הילדים, פותח סוגר אותם (כמו מגרד עם האצבעות) בלי קשר כשהוא משחק או כשהוא חושב, האם זה אומר משהו?
אני קצת לחוצה מדברים שקראתי באינטרנט והייתי רוצה לדעת האם אני סתם נלחצת או שזה בסדר לגיל הזה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות והתפתחות
שירה קראוטהמר22/08/2010הי מעיין,
ע"פ הגרפים ההתפתחותיים של טיפת חלב, בממוצע, תינוק החל מגיל 9 חודשים אמור להבין הוראות פשוטות. ממוצע!!!!
התינוק שלך נולד בשבוע 28, כלומר 3 חודשים לפני המועד. מגיע לו התחשבות לפי גיל מתוקן. וכפי שציינתי גיל 9 חודשים הוא גיל ממוצע. יש תינוקות שיבינו קצת לפני ויש שאחרי. כל ילד יתפתח בקצב שלו.
כדאי לעשות לו בדיקת שמיעה כדי לוודא שהוא כן שומע. ואם אתם מודאגים לבקש הפניה למכון להתפתחות הילד.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט אצל פגיםקריס16/08/2010
שלום התאומים שלי נולדו בשבוע 29 והיום בני 4 ח' ושבוע כרונולוגי שוקלים כ-5 ק"ג. הבעיה מעבר לפליטות המרובות שלהם היא האי שקט התמידי שלהם.הם בוכים נון סטופ כשהם ערים.יתכן שמדובר בכאבי בטן??קוליק?הם לא מפסיקים להפליץ.הם אוכךים יפה וכל הבדיקות עד כה היו תקינות.אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
שירה קראוטהמר22/08/2010שלום קריס,
אי שקט יכול לנבוע מהרבה סיבות.
יכול להיות שהם אוכלים כמויות גדולות מדי, או שהאוכל לא מתאים לה, או אולי ריפלוקס, או...... כל מיני אפשרויות.
תנסי לעשות רישום במהלך כמה ימים: מתי אכלו, מתי נתנו צואה וכיו', מתי היו באי-שקט, למשך כמה זמן, מה עשיתם כדי לנסות להרגיע אותם ומה הרגיע אותם לבסוף. אחרי 2-3 ימים של רישום תנסו לראות מה בולט לעין. האם הם בוכים יותר אחרי אוכל? כמה זמן אחרי אוכל? אולי הבכי מתחיל תוך כדי אוכל? או כשמשכיבים אותם?
תתיעצו עם רופא ילדים. תבקשו ממנו המלצה איך לפעול הלאה.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית 34+5אלון ברק15/08/2010
שלום רב נולדה לנו בת בשבוע 34+5 במשקל 1730 עקב רעלת הריון
בהערכת משקל בשבוע 32 נאמר לנו שמשקלה 1800 והיקף הראש זהה לשבוע 32 אך היקף הבטן מתאים לשבוע 30
האם רעלת מעקבת את התפתחות התינוק ?
כיום התינוקת בפגיה כבר 8 ימים במיטת תינוק (לא מחוממת) ומחוברת לזונה, אך אוכלת מבקבוק
ביומיים האחרונים היה לה 2 ירידות דופק, (בבוקר)
מה זה אומר לגבי העתיד ולגבי הנשימה שלה ?
בתודה
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית
שירה קראוטהמר22/08/2010שלום אלון,
תחילה- מזל טוב!
רעלת הריון בהחלט יכולה להשפיע על התינוק- לכן מיילדים את האישה. סה"כ נשמע שההערכות משקל היו קרובים למציאות. ומשקל הלידה שלה יפה לשבוע 34.
זה שביתכם בעריסה לא מחוממת- זה כבר טוב. סימן שהיא מצליחה לשמור על החום גוף שלה ואיננה זקוקה להנשמה שלא נדבר על חמצן. המשימה הבאה שלה- היא אכילה עצמאית דרך הפה, ועליה במשקל.
כל תינוק מתפתח ומתקדם בקצב שלו.
סביר שבגיל ובמצב שלה עדיין יהיו ירידות דופק מדי פעם. זה עניין של בשלות.
לא ישחררו אותה מהפגיה כל עוד היא עושה ארועים של ירדה בדופק. ירידות בדופק לא מנבאים את העתיד הבריאותי של ביתכם. זה יכול לחלוף לחלוטין ללא כל זכר, ויכול להיות שיהיו לה קשיים מסויימים. מוקדם מדי לדעת.
הרבה הצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שנולד בשבוע 35+5מירב15/08/2010
הי התינוק שלי היום בן חודש ו10 ימים אוכל מטרנה סנסטיב מיום היוולדו הבעיה היא צורת האכילה . כאשר הוא אוכל הוא נאבק עם עצמו בוכה גונח מתקפל , לפעמים אוכל את הבקבוק כאילו הוא לא אכל במשך יממה שלמה משמעה הדברים אוכל מהר ויוצא מהפה אוכל ומתלווה לזה בכי גניחות והאבקות .
השאלה האם יתכן כי המטרנה אינה גורמת לשבוע מאכילים אותו כל 3 שעות ואפילו פחות , בקבוק של ממם פטמה שלב 1 .
האם חובה להמשיך עם המטרנה כי אולי זה מה שגורם לו להתנהג כך ?
האם יש בקבוק אחר שלא יגרום להוצאת אוכל מהפה האם יתכן כי הזרימה מהירה וזו הבעיה להתנהגות שלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מירב15/08/2010שוקל בערך3300 אוכל 120 כל ארוחה ולא תמיד מסיים את הבקבוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות קשות....
שירה קראוטהמר23/08/2010הי מירב,
אני מצטערת שפספסתי אותך- לא בכוונה! :)
מה שאת מתארת יכול להיות כתוצאה מהאוכל עצמו או כתוצאה מבעיה כמו רפלוקס. (פחות נראה לי בעיה עם הבקבוק) מה שבטוח שנשמע שהארוחות שלו קשות לו.
אפשר לנסות להאכיל כמויות קטנות לעיתים קרובות יותר.
בכל מקרה לדעתי כדאי להתיעץ עם רופא. יכול להיות שהוא ימליץ על שינוי באוכל או אולי "יראה" משהו אחר.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהגילה08/08/2010
האם מותר להניק פגים או שהם זקוקים למזון מיוחד אחר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת פגים
שירה קראוטהמר08/08/2010הי גילה,
חלב אם הוא המזון הבריא ביותר עבור תינוקות- כולל פגים.
באשר להנקה ממש- תלוי במשקל וגיל התינוק. יש פגיות שלא יאפשרו לתינוק לינוק ישר מהשד כל עוד הוא מתחת למשקל 2-2.5 ק"ג, יש פגיות שיאפשרו לתינוק כבר במשקל קטן יותר. תלוי בנוהל המקום.
בכל אופן עד שפג בשל להנקה, אפשר לרצוי לשאוב ולתת לו חלב אם בבקבוק או דרך הזונדה.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה-מחפש כפית מטרנה המתאימה ל30CCגל30/07/2010
שלום
מעוניין בכפית מטרנה 30CC הנמצאת בפורמולת
פגים-מטרנה למישהו יש?
אני גר בהוד השרון
תודה
גל
0544813677* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה-מחפש כפית מטרנה המתאימה ל30CC
אלה קושניר01/08/2010אפשר לפנות לחברה מטרנה או לקנות קופסה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מעונין לקנות מעוניין בכפית.....
גל02/08/2010יד שניה
איזור הוד"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפית מטרנה
יעל08/08/2010יש לי כפית, ואתן אותה בשמחה.
רק שאני גרה בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי29/07/2010
מתי מומלץ להכניס לפעוטון / גן תינוק שנולד פג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר01/08/2010תלוי באיזה שבוע נולד, במצב בריאותו, ביכולות של משפחה... יש כאלו שאומרים עד גיל שנה, אבל כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה29/07/2010
האם זה נכון שמי שנולד כפג נמצא בסיכון גבוה יותר ללקות במחלות שונות בעתידו? אפילו בגילאים מבוגרים יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר01/08/2010תלוי...
תלוי בשבוע לידה, יש פגים מאוד קטנים, כל מערכות לא בשלות אז להם עלולים להיות יותר בעיות גם בעתיד.
יש פגים בשבועות מתקדמים יותר, קרוב לודאי שלהם לא יהיה השלכות של פגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגיםאורנית26/07/2010
יש לי תאומים שנולדו בשבוע 33 והיום בני חמישה וחצי חודשים( כרונולוגי). עד כה ניזונו בעיקר מחלב אם ומהשלמות של מטרנת פגים. כיום שוקלים כמעט 7 ק"ג. האם ניתן לעבור בשלב זה למטרנה רגילה, שלב 2, המתאימה לגילאים 6-12 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת פגים
אלה קושניר27/07/2010שלום אורנית
ההמלצה של מטרנה להשתמש במטרנה פגים עד גיל 9 חודשים, יחד עם זה אם ילדים עולים יפה במשקל "עולים על העקומות שלהם" ניתן לעבור קודם לשלב שמתאים לגיל. רופא ילדים שמתמחה בפגים יכול להגיד האם אפשר לעבור עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)