מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוספת דייסהאמא22/04/2010
שלום רב
שאלתי היא האם לפגים (נולדו שבוע 34+1) ניתן להוסיף דייסה בגיל 4 חודשים הכרונולוגי שלהם או על פי גיל מתוקן? בנוסף ישנה דייסה של חברת פרינוק עליה רשום שניתן להשתמש מגיל 3 חודשים האם מומלץ או שמוקדם מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת דייסה
אלה קושניר23/04/2010שלום יונה
לגיל פגים מתייחסים משהו באמצע בין גיל כרולולוגי למתוקן, הייתי מחכה עוד איזה חודש ואז לאט להתחיל עם הדייסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריתאמא19/04/2010
ילדתי תאומים בשבוע 32
בשבוע 35 שוחררו מפגיה שהכל תקין כיום בני 7 חודשים לא מתוקן ולאחד מהם יש פרכוסים חוזרים בבדיקת eegעלה כי סובל מקצר חשמלי לעיתים
האם יש קשר לפגות ?
האם זה שכיח אצל פגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
שירה קראוטהמר19/04/2010הי שרית,
זה יכול להיות קשור לפגות ויכול כלל לא להיות קשור.
זה יכול להיות יותר שכיח בפגים בגלל החוסר בשלות של המוח.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים במצב של head lag?מירב11/04/2010
שלום
הבת שלי נולדה בשבוע 28 הייתה מונשמת וקיבלה חמצן..(לא יודעת אם יש קשר )
היום היא בת ארבעה חודשים .. גיל כרונולוגי . בת חודש גיל מתוקן
היינו במעקב פגים והרופא פגיה כתב במכתב לרופא משפחה
"יש לציין head lag קל"
היא מרימה את הראש כשהיא שוכבת על הבטן אבל לא כשהיא על הגב ומושכים לה את הידיים
מה עושים במצב כזה?
איך מטפלים? יש משהו שאני יכולה לעשות איתה(תרגילים..בפיזוטרפיה אמרו להשים אותה הרבה על הבטן .. ואני באמת משתדלת כמה שיותר כשהיא ערה)
זה מדאיג?זה שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים במצב של head lag?
אלה קושניר15/04/2010שלום, מירב
בדרך כלל שבוע 28 מונשמים ומקבלים חמצן
חולשה בשרירי צוואר נפוצה בפגים, אני שמחה שזה בדרגה קלה .
את עושה נכון, שכיבה על הבטן מחזקת חגורת הכתפיים
בנוסף להרים נכון מהצד, להאכיל בתנוחה נכונה גם מאוד חשובים
כדאי להיות במעכב של פיזיוטראפיסטית
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BBBמיקי11/04/2010
שלום, רציתי לדעת האם ה- BBB מתפתח אצל פגים מאוחר יותר? כלומר צריך לספור 40 שבועות +חודש וחצי או שההתפתחות מוקדמת יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BBB
אלה קושניר15/04/2010בדרך כלל התפתחות מוקדמת יותר, תלוי גם במצב בריאותי של ילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור בהתהפכותענת09/04/2010
שלום,
בתי בת שבעה וחצי חודשים מתוקן ותשעה חודשים ושלושה שבועות כרונולוגי (היא נולדה בשבוע 29+6) והשתחררה בשבוע 36 מהפגיה.
היא מאוד עירנית וסקרנית ומגיבה לסביבה אך עדיין אינה מתהפכת מהבטן לגב ומהגב לבטן. האם אני צריכה להתחיל לדאוג?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור בהתהפכות
אלה קושניר11/04/2010קודם כל אני לא חושבת שכדאי לדאוג,
בלתי אפשרי לענות בפורום, צריך לראות את בתך,
זה לא רק התהפחות אלא גם איך היא מאורגנת בכלל עם כל השרירים
כדאי לבקר פיזיוטראפיסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזול אצל פגיםמלי08/04/2010
ילדתי בספטבר תאומות בשבוע 34+6. כעת הן בנות 7 חודשים לא מתוקן.
שאלתי היא: לאחת התאומות יש פזילה בעין שמאל במצב של מיקוד ושל עייפות.
נקבע לנו תור לעיניים. מה ניתן לעשות אם תצטרך משקפיים / ניתוח? יש מצבים שהיא מחייכת או משמיעה קולות אין רואים את הפזילה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזול אצל פגים
אלה קושניר11/04/2010שלום מלי
כדאי ללכת לבדיקת עיניים, ואז כבר תראי מה יהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית משקל?טלי08/04/2010
ביתי נולדה פגית בשבוע 32+5 במשקל 1436אחרי חודש בפגיה שוחררה במשקל 2100 כיום היא בת שנה וחודש כרונולוגי . רציתי לדעת איזה משקל נקרא נורמה?(היא שוקלת כיום 7500אולי קצת יותר) והאם כבר היתה צריכה להשלים את הפער? מחכה לתשובה אמא שדואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית משקל?
אלה קושניר11/04/2010שלום טלי
כדי לקבל תשובה מלאה כדאי לגשת לרופא ילדים שמתמחה בפגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאמא04/04/2010
היי זו שוב שרית עם התאומים אני פשוט כל כך מסופקת מהתשובות שאני מקבלת מכם ומצאתי שלפעמים אתם הדרך שלי להרגע מהמון לחצים בקשר אלהם תודה!
אז ככה התאום שלגביו שאלתי בנוגע לשינה היה מאוד פעיל וערני הרבה יותר מהתאום שלו וכמו שציינתי פתאום או שאני מרגישה שהתאום שלו מתפתח יותר ממנו או שאני פשוט מדמיינת אבל לאחרונה הוא מעדיף לישון יותר ,היה מרים את הראש הרבה יותר זמן וגובה מעכשיו מה שכרגע נראה שקשה לו לעשות.
האם זה נפוץ שילד מתקשה להרים את הראש אחרי שהיה רגיל לעשות זאת?
והאם רופא שאינו מומחה לפגים שזה רופא המשפ' שלו יוכל לתת לי מענה מתאים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
אלה קושניר06/04/2010שלום שרית
כדאי לך ללכת לרופא ילדים שמתמחה בפגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלטל04/04/2010
חג שמח
נולדו לי תאומים ב6.12.09 בשבוע 34+5
משקל תאום 1 בלידה 1392 ותאום שני 2588
הבנתי שאפשר לתת טעימות מגיל 17 שבועות
האם גם לפגים?
האם 17 שבועות מהלידה או מתוקן?
אשמח לקבל מידע בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר06/04/2010שלום לך
לגיל של פגים מתייחסים משהו באמצע בין גיל כרונולוגי למתוקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאמא28/03/2010
היי
בני תאום נולד בשבוע 32 כיום בן 7 חודשים גיל מתוקן 5 חודשים מתפתח מצויין מבחינת משקל וגובה חצי מתהפך חייכן ומקסים
אך הוא תמיד מעדיף לישון מאשר להיות ער בעוד אחיו התאום השני שההתפחות שלו גם כן תקינה מכל הבחינות יותר ער במהלך היום.
האם זה בסדר שילד בגיל כזה עוד ירצה לישון כל כך הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירה קראוטהמר02/04/2010הי שרית,
גם בתאומים שנולדו בזמן יש הבדלים האופי. חלק מההבדלים באופי יכולים לבוא לידי ביטוי בשינה. יש ילדים שהם פשוט יותר ישנונים מאחרים. כל עוד הוא מתפתח אני לא חושבת שיש מקום לדאגה. אם בכל זאת את מודאגת - תתיעצי עם רופא הילדים.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בני נחשב פג?נעמה27/03/2010
שלום לרופא,
בני נולד בשבוע 38 אך במשקל נמוך מאד, 2.450, כפי הנראה עקב קרישיות יתר שהתבררה בדיעבד.
הוא סובל מריפלוקס ומרגישות לחלבון פרה (אוכל נוטרמיגן). ברחם חלה האטה בגדילה החלה משבוע 35. בשבועות 35-38 העלה כ-60 גרם בלבד.
שאלתי היא האם יש צורך להתייחס אליו כאל פג באופן כלשהו, מבחינת מתן ברזל, התחלת מוצקים, ספירת דם, בדיקות טונוס וכדומה, מאחר ועד כה (4 ח') לא ביצענו אף בדיקה ואינני בקיאה מספיק בנושא וחוששת מפער התפתחותי או חסרים תזונתיים.
תודה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,
נעמה27/03/2010שלום לאחיות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג?
שירה קראוטהמר02/04/2010הי נעמה,
תחילה אבהיר- אני אחות מוסמכת עם הכשרה בטיפול נמרץ פגים וילדים אבל אינני רופאה.
לשאלת- פג מוגדר כתינוק שנולד לפני שבוע 37 להריון או מתחת למשקל 2 ק"ג. בנך לא עונה לקריטריונים האלה.
השאלה היותר חשובה היא איך הוא עולה במשקל ומתפתח.
אם נראה לך שיש בעיה או את חוששת ממשהו תתיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוכיםמאיה25/03/2010
התאומות שלי נולדו בשבוע 35 וכיום הן בנות כחודש וחצי.
הן עדיין לא מחייכות באופן רצוני.
מתי החיוכים הרצוניים אמורים להופיע...? האם הן באיחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוכים
שירה קראוטהמר28/03/2010הי מאיה,
תינוקות מתחילים לחייך סביב גיל 6-8 שבועות. לתאומות שלך מגיע "הנחה" או חישוב גיל ע"פ גיל מתוקן. בכל אופן מן הסתם הן יתחילו בזמן הקרוב לחייך.
תזכרי שזה גיל ממוצע ויש ילדים שמקדימים ויש ילדים איטיים יותר.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר22/03/2010
האם מותר לטוס בהריון?
אני בשבוע ה 5 ואמורה לטוס בעוד שבועיים לאיטליה.
מותר?
מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר23/03/2010שלום תמר
מותר לטוס ותהנו באיטליה
רק בערך מחודש 6 יש הגבלה לטוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית בת 9 חודשים בחרדת נטישהיפעת שואלת14/03/2010
בסד
שלום הבת שלי בת 9 חודשים. בשעות היום היא אצל מטפלת אחת על אחת שמטפלת בה טוב ומאפשרת לה להתפתח יפה. לאחרונה בתי רכשה מספר מיומנויות מוטוריות במקביל: ישיבה, זחילה על שש ועמידה. כשאני לוקחת אותה הביתה היא מאושרת לראות אותי.. כל כך מאושרת שהיא לא נותנת לגעת או לטפל בשום עניין פרט אליה במהלך כל הערב.
זו ילדה שאני יושבת ונותנת לה המון: תשומת לב, מאכילה, רוחצת, משחקת ,קוראת סיפורים ועוד. אך הייתי מצפה שכעת כשהיא "עצמאית" יותר, שהיא תרצה גם להתמקד יותר בגילוי הסביבה מאשר בי.( זה הזמן ללמוד. לא?) חשוב לי לציין שהיא מאד מאד סקרנית וכן מפנה זמן לבחון ולגעת במזדמן, אבל אם אני קמה לשנייה לדברים דחופים היא פשוט צורחת או זוחלת וטופסת לי ברגל ומונעת ממני לזוז. זו תופעה חולפת? משהו מדאיג?מה לעשות?
תודה יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אלה קושניר14/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=41 id=link]פסיכולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מזוןאמא13/03/2010
שלום
ילדתי לפני שבוע תאומים בשבוע 34+1.
כולי תקווה שבעוד שבוע ישוחררו הביתה. במסגרת הפגיה מקבלים סימלאק אדוונס + חלב שאוב.
מתוך הרגל מילדתי הגדולה אני מעדיפה את מוצרי מטרנה.
האם עלולה להיווצר בעיה בהחלפת הפורמולה? האם עדיף להשאר עם המוצר שמקבלים בפגיה?
בתודה מראש
על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה להחליף למטרנה
רות14/03/2010גם אצלנו יש העדפה גורפת לכחול לבן. יש עכשיו מטרנה חדשה שהיא איכותית וטובה יותר, אני קיבלתי תלושים 50% הנחה דרך חברות במועדון שלהם, שווה לנסות אותה במשך שבועיים ולראות שאין שום בעיה. מזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מזון
אלה קושניר14/03/2010שלום שיר
אין שום בעיה לעבור למטרנה אחרי שחרור ולהמשיך איתה. לא מומלץ כל הזמן להחליף בין הפורמולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)